TSM Osa 5, Luku 024 (tsmpart5/tsmpart5.024)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric 'Minä' (Kivinen)

Pappi joka väittää osaavansa muutakin kuin vain parantaa. Clericistä liikkuu paljon huhuja, että hän olisi demonien riivaama. Joidenkin mielestä koko ajan, joidenkin mielestä oli vain joskus nuorempana. Valittelee itse ettei osaa taistella ja taistelussa tuntuukin keskittyvän enemmän vihollisten synninpäästöihin ja nukutteluun (aiemmin myös rauhoitteluun (yleensä vihollisten, toisaalta joskus näyttää siltä että omatkin kaipaisivat rahoittelua)). Nukkuu aamuisin pitkään. Jos joku katsoo häntä taianhavaitsemis-taian vaikutuksen alaisena, suositelaan käytettäväksi aurinkolaseja.

Arngrim Space F Rinay (Alakoski)

Muuten hyvä eturintamataistelua, paitsi ettei suostu tappelemaan ihmisiä, örkkejä, gargoylejä etc vastaan, mutta onneksi suostuu sentään tappamaan kaikkia ei inhimillisiä olioita (kuten haltijoita, eläimiä, hirviöitä). Naimisissa Q:n kanssa. Tapana myös hakata kaikenlaista (kiviseinää, taikamerkkejä jne.) miekallaan. Onnistuen toisinaan jopa tuhoamaan jotain niistä.

Q. Rinay (Omaa Sukua Issalt) (NPC)

Arngrinin vaimo, tuntuu olevan Yuban hengenheimolainen, sillä kantaa mukanaan asevuorta. Vaikuttaa nopealta ja ketterältä, lyöden kaksikätisellä miekallaan nopeammin kuin muut kevyemmillä aseilla. Tosin ei tunnu luottavan lähitaistelukykyihinsä, vaan yrittää aina ehtiä käytää varsijoustaan (onnistumatta useinkaan). Tuntuu myös osaavan ansojen purkua ja ovien avaamista, muttei luota taitoihinsa, vaan käytää muita koekaniineina.

Sabrina Bushax (Aarni)

Heikosti havaittavissa oleva salamurhaaja, jonka havaitsemiseen tarvitaan todella hyvä kuulo. Pystyy seuraamaan lähes ketä tahansa, melkein missä tahansa ilman että häntä huomataan. Hänen seurassaan kulkee toinenkin nainen nimeltään Efresh. Hänellä tuntuu olevan jostain syystä jonkun verran määräysvaltaa Treon:iin, tosin viimeaikoina ote tuntuu lipsuneen.

Sir Roll Subtractor, swordmaster of the lowland hills (Ahponen)

Kova puheenpitäjä, joka itse väittää osaavansa myös karatea ja judoa. Noista taidoista ei vielä ole saatu muuta todistusta kuin Rollon kovat harjoitukset, taisteluissa hän ei ole kovinkaan paljoa loistanut (paitsi tietysti pää ja sekin vain valotaian takia). Nykyään kuvittelee myös olevansa teräväpäinen, koska Sabrina väittää Vubin unohtaneen yhden leikkausveitsen hänen päänsä sisään viimeisimmän koomanparannuksen yhteydessä.

Sir Cemi Di Mokimcy (Kivinen)

Örkki joka heittelee tultaliekehtiviä keihäitä. Käyttää aseenaan pitkää sauvaa, jolla hakkaa kahdella kädellä. Tuntuu olevan myös kohtuullisen hyvä armeijan johtaja.

Myji (Kivinen)

Taistelija, joka ei oikein tunnu tietävän mitä tekee. On välillä hyvin poissaolevan tuntuinen, aivan kuin ei tuntisi koko porukkaa. Ehkä asia paranee kun muut oppivat tuntemaan hänet paremmin.


Vubin tarina

vuonna 5

24. luku

Rollo tulee valittamaan että hänen päässään on kuulemma jotain vikaa. Hän kertoo käyneensä lekurin luona tarkistuttamassa päänsä, mutta sen hoitaminen olisi tullut niin kalliiksi, ettei hänellä ole siihen varaa. Siksi hän nyt sitten pyytää minua parantamaan hänet. Suostun tietysti ja aloitan tutkimukset.

Tutkin Rollon loppuun ja löydän seuraavat ongelmat: Noudattaa liian orjallisesti lakeja, liian realistinen, liian absoltisti, liian pessimistinen, liian passiivinen. Lisäksi hän tuntee pahaa syyllisyyttä jostain mitä on tehnyt Efreshille ja sen lisäksi jotain muutakin pientä syyllisyyttä jostain muustakin Efreshille. Lisäksi totean itse, että hän on viimeaikoina ollut aika vainoharhainen vaikka analyysi ei sitä vielä löydäkään. Aloitan partamisen ja parannan kolme ensimmäistä heti tänään ja totean, että huomenna saan sitten parannustaiat loppuun, mutta sen jälkeen tarvitaan vielä noin kolme kuukautta seurantaa ja tutkimuksia, jonka aikana voimme varmistaa että olet täysin parantunut.

Loput parannustaiat ja hieman käännytystä ja päivä onkin purkissa.

Lähdemme kohti ympyrän tukikohtaa. Illalla pyhitän pyhävesipulloa ja yllättäen pyhitystaika hieman reagoi oudosti, ja lennähdän kymmenen metriä taaksepäin melkein siihen rotkoon asti, jonka vieressä leirimme on. Jään noin jalan päähän reunasta.

Putoamme kävellessämme pieneen monttuun, jolloin Efresh, Sabrina ja Grim saavat pieniä mustelmia.

Saavumme perille. Tulemme oven luokse ja valmistaudumme oven avaamiseen. Kun Sabrina avaa oven räjähtää se kappaleiksi. Efresh putoaa välittömästi tajuttomana maahan ja Sabrinakin horjuu uhkaavasti. Kun menen tutkimaan Efreshiä menen itsekin tajuttomaksi.

Rollo kertoo jälkikäteen seuraavaa: Kun minä, Q ja Efresh olivat pudonneet, Grim hyökkäsi sisälle ja tappoi kaikki ne 10 vihollista (suurin osa noitia, poltti kuulemma kaikki), Rollo ei saanut niille mitään aikaiseksi. Grim ja Rollo olivat taistelun jälkeen vielä pystyssä, Sabrinakin kyllä pysyi vielä niukka naukka pystyssä. Rollo oli parantanut sekä Sabrinaa, että Grimiä ja kun Sabrina oli taas tullut kunnolla tolkkuihinsa, oli hän tehnyt portin ja koko ryhmä oli siirretty kotiluolaan.

Parannan Sabrinan ja Grimin kunnolla, jonka jälkeen Sabrina lähtee etsimään Efreshille uutta munuaista tuhoutuneiden tilalle. Muutaman minuutin kuluttua Sabrina palaa kylän papin apupapin kanssa, ja sanoo, että se kuoli justiinsa, mutta onneksi hän ehti laittaa sille säilöntä yrtin ja tuoda hänet tänne. Kysyn jumalalta asiasta ja jumala toteaa, että tuo apupappi pitää palauttaa henkiin, joten siirrän häneltä vain toisen munuaisen Efreshille ja palautan kummatkin henkiin. Tosin apupappia joudun yrittämään neljä kertaa ennen kuin onnistun.

Heräämme siihen, että luola alkaa täyttymään savusta. Pakenemme ulos ennen kuin pomo avaa vesihanat ja täyttää luolan vedellä. Ehdimme ulos juuri ajoissa. Saan tapahtumasta päänsäryn, joka kestää loppupäivän.

Efresh alkaa olla kunnossa.

Lämpötila nousee yllättäen niin korkealle ettei kukaan enää viitsi tehdä yhtään mitään.

Lämpötila laskee hieman, mutta edelleen on liian lämmintä.

Lämpötila nousee taas. Lähdemme Cemin luokse vuoristolinnaan, Cemi kertoo että yksi taikuri oppilas on onnistunut tekemään yhden huoneen purppuran väriseksi, eikä sitä ole saatu palautettua ennalleen. Lisäksi huhutaan, että huoneessa kummittelee. Grim menee tutkimaan huonetta ja kun hän iskee seinään poistaakseen siitä taian, pudottautuu hänen niskaansa purppuran värinen mönjä. Mönjä käy Grimin kimppuun ja tappaa tämän melkein heti. Q käy mönjän kimppuun ja paikalle tullut Cemi heittää mönjää keihäällään, jolloin mönjä tuhoutuu. Cemi ja Q kaapivat mönjän pois Grimin pään ympäriltä ja lähtevät kuljettamaan Grimiä minun luokseni. Totean että Grimiltä on tuhoutunut suurin osa sisäelimistä ja lisäksi hänellä on pieniä luunmurtumia. Leikkaan Grimiä koko yön käyttäen apuna Q:n tuomaa varaosa ruumista.

Aamuyöstä Grimille tulee vahva hylkimisreaktio. Säilön Grimin ja yritän estää häntä kuolemasta. Aamilaisella pomo toteaa, että pitäisi käydä tappamassa se yksi armeja joka saattaa aiheuttaa ongelmia myöhemmin. Tilaan häneltä pari varaosaruumista hyvin säilöttynä, jotta voin sitten ottaa niistä varaosia kun niitä taas tarvitaan. Vaihdan illalla Grimin vatsalaukun ja se näyttää toimivan.

Kuulemme Q:sta ilkeitä juttuja, Q käy varottamassa kertojaa.

Grim perna alkaa osoittaa hylkimisen oireita, vaihdan sen. Grim jaksaa heikosta kunnostaan huolimatta valittaa ettei halua istua täällä sairaalassa.

Korjaan Grimin pernaa lisää ja saan sen nyt hyväksymään muun ruumiin.

Labokiin iskee voimakas hiekkamyrsky, joka kestää noin tunnin. Kun ilman lämpotila on noin 48°C ei kukaan oikein viihdy uolkona. Cemi kieltää osuutensa asiaan, vaikka myhäileekin tyytyväisenä kun palaa paikalta.

Rollo kertoo tuhonneensa yhden suden näköisen olion.

Grimin puheille tulee joku nuori noin vähän yli kymmenvuotias noin 300 kilonen tyttönen (jolla on siivet selässään), joka haluaa tulla mukaan ryhmään. Pienen keskustelun jälkeen Grim suostuu ja Rollo lähtee näyttämään Alekille paikkoja.

Grim kutsuu pomon paikalle, josta pomo ei oikein tykkää. Pomo murjoo hieman Grimiä ja laajentaa sen jälkeen sairaalaani jonkin verran ulos mennessään. Päätän tehdä laajennusosasta yksityishuoneen Grimille kun se on kuitenkin aina täällä.

Rollo palaa ja kertoo että Q ei oikein tykännyt Alekista ja seuraukset voimme arvata.

Joku haastaa Efreshin miekantakomiskilpailuun. Efresh voittaa kevyesti ja sen jälkeen kaveri haastaa Efreshin uhkapeliin. Efresh voittaa miten päin vain. Hänellä tuntuu menevän hyvin tänään.

Sairastun ja siirryn Cemin linnaan viileään. Ensin unohdan Grimin, joten kun palaan takaisin hakemaan hänet, mutta sekä takaisin tullessa että paluussa menee asiat hieman pieleen. Onneksi mitään vakavampaa ei satu. Ei pitäisi taikoa kun on sairaana.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Sabrina Bushax
+ Assasin/Half-Orc	Ville		33	33	983	-	-
+
+ Arngrim Space F Rinay
+ Arms master/Human	Alakoski	27	27	981	-	-
+
+ Vubi Ie Nifiji The Mighty Cleric
+ Cleric/Human		Kivinen		22	22	812	-	-
+
+ Sir Roll Subtractor, swordmaster of the lowland hills
+ Warrior Monk/Human	Ahponen		20	20	1251	-	-
+
+ Q. Issalt
+ Burgler/Human		NPC		15	15	980	-	-
+
+ Sir Cemi Di Mokimcy
+ Paladin-Ment/Uruk-hai	Kivinen		15/5	15/5	1286	-	-
+
+ Myji
+ Mentalist/Human	Kivinen		11	11	1252	-	-
+ Fighter/Human				13	13
+ Cleric/Human				5	5
+ Thief/Human				1	1
+
+ Efresh
+ Rogue/Human		Ville/NPC	12	12	983	-	-
+
+ Lord Malcom X
+ Mage/Human		NPC		22	22	854	???	???

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>