TSM Osa 6, Luku 003 (tsmpart6/tsmpart6.003)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Fat Flash (Alakoski)

Lihava alikessu joka sanoo ammatikseen jälkien seuraaja. Hän tekee kyllä ihan niin kuin itse haluaa antoi ylemmät mitä käskyjä tahansa. Yleensä esimiehet eivät edes huomaa sitä. Parhaiten hänet löytää sieltä mistä saa ruokaa. Tuntuu olevan myös kova kauppamies, myy, ostaa, vaihtaa, varastaa aseita, taikajuomapulloja, haarniskoja, kilpiä jne. Osaa myös ampua lingolla erinomaisesti, eikä taistelutaidoissakaan ole valittamista. Kuuluisa myös erittäin ripeästä ylenemistahdistaan.

Gropher 'Slik' (Aarni)

Taikuri joka osaa ainakin nukuttaa porukkaa, vaikka sanookin ammatikseen kirjuri. Tuntuu olevan ainaisessa rahapulassa, ilmeisesti kaikki rahat menee koulutuksen ja taikaesineiden hankkimiseen. Tuntuu olevan aika moinen seksihurjastelija (yrittää hyppiä toisen kerroksen ikkunalaudalle nähdäkeen naisen kylvyssä jne)

Goly Af Kola 'Lumi Kola' (Kivinen)

Linnakkeen uusi upseeri, joka tuntuu ystävälliseltä ja lempeältä mieheltä. Alunperin aatelissukua, mutta lahjoitti suurimman osan rahoistaan köyhille. Osaa taistella aika hyvin, mutta ei kestä kovinkaan montaa iskua ennen kuin menee tajuttomaksi. Tuntuu olevan aika tunnollinen upseeri, vaikka hänen taitonsa meneekin tämän rupusakin komentamisessa täysin hukkaan, varsinkin kun saa yleensä tietää esimiehensä (linnakkeen komentajan) käskyistä Fatilta (melkein vääristelemättöminä).

Amlach Hildórien ex Gnot Son of Knot (Kako)

Pohjoisesta tullut sissi, joka osaa myös ampua jousella (osuu aika usein, mutta ei saa vahinkoa aikaseksi). Hänen epäonneaan kuvaa että saa taistelukokeessa vastaansa koboldin, jonka lopulliseen taltuttamiseen tarvittiin yli kymmenen sotilasta. Tuntuu harrastavan lusmuilua, mutta Fat kitkee ko ominaisuuksia vauhdilla. Tarkan hajuaistinsa ansiosta hän on erittäin hyvä jäljittäjä. Vaihtoi nimensä saatuaan suojaavan sormuksen. Nykyään Amlach tuntuu olevan jo ihan kunnon sotilas.

Uldor, son of Ulfang (Aarni)

Lupaava sotilaan alku, vaikka onkin väärän jumalan pappi. Osaa käyttää taikaesineitä ja parantaa pieniä vammoja. Suurin ongelma sotilasuralla tuntuu olevan asennevikaisuus, esimiesten kunnioituksen puute ja vääräuskoisuus. On niin pelottavan näköinen, että epäkuolleetkin juoksevat kiljuen pakoon jolleivat sitä ennen tuhoudu kauhusta.

Hoffa von Mormagil (Ahponen)

Alunperin upseerioppilas, mutta siirretty sivuttaisella ylennyksellä kersantiksi, koska ei ollut vielä riittävän pätevä upseeriksi. Tuntuu omaavan aika sadistisen luonteenlaadun, josta on apua ainakin kuulusteluja tehtäessä. Osaa kirjoittaa ja lausua runoja erinomaisesti, varsinkin hänen ruuan ylistysrunonsa oli aivan erinomainen.

Moore John (Riikonen)

Kunnon taistelija joka osaa käyttää asettaan hyvin. Pärjää jopa minulle ja Fatille pudettujen vihollisten määrässä. Tuntuu olevan hyvissä väleissä Fatin kanssa ja Fatin suosituksesta ylennetään jo ensimmäisen viikon aikana korpraaliksi (jää kuitenkin Fatin ennätyksestä (yksi päivä))


Sotavuosien tarina

vuonna 1213

3. luku

Taustaa


Alueen kartta

Lähdemme kävelemään alaspäin. Ohitamme rotat ilman ongelmia, vaikka Amlach haluaisikin ehdottomasti käydä niiden kimppuun, mutta hänkin rauhoittuu, kun huomaa että me muut jatkamme suoraan niiden ohitse. Päästyämme takaisin linnakkeeseen jäämme tavarat. Fat saa panssarin, maagisen rautanuijan ja hilparin. Minulle tulee kaksi parantavaa pulloa ja loput tavarat myymme.

Illalla edellisen alokasryhmän jämät taistelevat koboldeja vastaan. Ainoastaan yksi tyyppi viiden hengen ryhmästä jää pystyyn ja vastassa oli vain yhdeksän koboldia, aika heikkoa. Saamme alokkaista yhden miehen omaan ryhmäämme, loput menee kolmosjoukkueeseen. Uusi sotilas on nimeltään Moore John. Lisäksi illalla linnakkeeseen saapuu uusi upseerioppilas, joka haluaa pestautua tänne, alussa tosin vain koeajalle. Komentaja määrää hänet minulle oppilaaksi. Hänen nimensä on Hoffa von Movmeqil. Saamme samalla myös uuden tehtävän, eli meidän pitää viedä komentajan sisko rannikolle.

Fat käy vielä illalla kysymässä komentajan siskolta Shalilta, joka muuten on noin 25 vuotias, neuvoja matkasta. Tämän jälkeen Fat kutsuu joukon koolle (sisältää 4 NPC alokasta, joista yksi on Nipo) selittääkseen tilanteen. Hoffa pitää puheen, johon kuului noin viisitoista sivua runoja. Joku sotilaista hermostuu runoihin ja valittaa asiasta ääneen, jolloin Fat käskee olemaan hiljaa tai poistumaan. Tämän jälkeen minä ja Fat kuuntelemme runot loppuun kolmestaan (Hoffa on kolmas).

Aamulla Amlach käy koputtamassa komennostani Shalin ovea aamukahdeksalta. Sisälla on kuulemma vielä paha sotku, Shalin viela pakatessa. Amlach koittaa hoputtaa ja seurailee Shalia täman valmistautuessa. Amlach huutaa jo apua "kun tämä hempukka ei meinaa lähteä", joten Fat komentaa Amlachin pois ja minä ja Hoffa menemme auttamaan pakkaamisessa.

Lähdemme liikkeelle noin puolenpäivän aikoihin. Melkein heti kun olemme lähteneet liikkelle edessä kulkeva Amlach yrittää signaaloida meille jotain. Shal toteaa, että Amlach yrittää varmaan esittää meille, että tuolla oikealle on vihollisia. Shal vetää jousensa esiin ja ampuu puskaan nuolen. Me muut rynnäköimme pusikkoon. Pensaiden takaa tulee kolme lingon kiveä ja kun painumme syvemmälle näemme kolme miestä isojen kaksikätisten nuijien kanssa. Minä, Hoffa ja Fat painumme niiden kimppuun. Minä ja Hoffa menemme aika pian tajuttomiksi, mutta Shal, Uldor ja Fat pudottavat loput viholliset. Kun minut ja Hoffa on parannettu taas tajuihin, viemme tajuttomat viholliset linnakkeeseen ja myymme niiden ylimääräiset romut. Toisesta eloon jääneestä on luvattu palkkio, joten kuittaamme kirjurilta rahat ja viemme vangit asemestarille harjoitusvastuksiksi. Lähdemme taas matkaan.

Pääasemme ilman ongelmia sillalle asti ja jatkamme vielä Freyeen asti ja jäämme sinne yöksi. Tarkoituksenamme on lähteä jatkamaan vuoriston ylitse heti huomenaamulla.

Lähdemme heti aamusta liikkeelle ja pari tuntia käveltyämme edessä kulkeva Amlach painuu tutkimaan jotain pensasta. Shal on ihan varma, että siellä on vihollinen ja ampuu sinne nuolen. Kun menemme katsomaan mitä Amlach on oikein löytänyt näemme kuinka hän on juuri leikkaamassa mustaa isoa kukkaa irti pensaan keskeltä. Hän sanoo, että tämä pitää viedä Estellalle.

Havaitsemme noin kahden aikoihin iltapäivällä vasemmalla seinustalla luolia. Amlach ja Moore lähtevät tutkimaan niitä ja hetken rymistelyn jälkeen Moore tulee takaisin kertomaan, että ensimmäisessä luolassa on joku. Menemme kaikki luolan luokse ja Fat painuu sisään tutkimaan sitä. Hetken päästä Fat palaa takaisin ja kertoo, että siellä on Uldorin jumalan temppeli ja pari pappia. Painumme sisään ja juttelemme hetken pappien kanssa ja kuulemme, että tämä on matkalaisille tarkoitettu temppeli ja suojapaikka. Syömme ja ruokailun jälkeen Hoffa lausuu ylistysrunon ruuasta. Hoffan suuremmoisen ylistyksen jälkeen meille tulee niin kova nälkä, että syömme uudestaan ja lähdemme sitten vasta tutkimaan muuta luolastoa. Ensimmäisestä umpikujasta löydämme soihdunpidikeen ja siitä ja muista yhtä selvistä vinkeistä tunnistan heti, että tässä on aikoinaan ollut meidän jumalamme pyhättö. Toisen umpikujan jälkeen viimeinen käytävä vie rotkolle, jonka pohjalla näkyy pieni vuoristopuro. Kun kurottaudun katsomaan tarkemmin laidan ylitse huomaan noin sadan metrin päässä alempana griffinien pesän, jossa on noin viisi - kuusi griffiniä. Palaamme takaisin temppeliin odottamaan päivälläistä.

Lähdemme liikkeelle heti aamusta ja vähän matkaa kuljettuamme Shal toteaa, että tästä lähtien sola lähtee jo laskeutumaan. Iltapäivällä saavumme solan päähän, jossa se painuu alas laaksoon. Laskeudumme alaspäin ja kun tulemme ensimmäisen metsikön luokse astuu sieltä esiin noin viitisenkymmentä Asmanin sotilasta. He vaativat meitä luovuttamaan Shalin heille. Kysyn ensin Shalilta tietääkö miksi he oikein häntä haluavat, mutta Shalilla ei ole asiasta mitään aavistusta. Fat toteaa, että meidän tehtävämme on viedä Shal perille, emme voi luovuttaa häntä.

Vihollisten johtaja yrittää huutaa, että hyökkäykseen, mutta samalla vihollisten kimppuun hyökkää kolme griffinä ilmasta. Yhden griffinin selässä istuu punaiseen kaapuun pukeutunut mies, jonka Fat tunnistaa samaksi taikuriksi, jota hän auttoi muutama päivä sitten. Vihollisjoukossa on sotilaiden lisäksi kahdeksan taikuria ja kahdeksan pappia, sotilaita on kolmekymmentäkaksi, eli meitä vastassa on neljä standardipartiota (myöhemmin kuulemme että nuo neljä partitiota muodostavat komppanjan). Minä pudotan ensimmäisen puolen minuutin aikana kolme miestä, iskien ensimmäiseltä aivot paskaksi, toiselta tuhoan kyljen ja kolmannelta vedän vatsan auki. Moore, Hoffa, Fat ja Amlach pudottavat tänä aikana yhteensä suurinpiirtein saman verran. Griffinit ovat tappaneet taustasta kymmenisen vihollista. Toisen puolen minuutin aikana minä pudotan kolme lisää, tosin viimeinen putosi siinä viheessa kun he olivat jo lähdössä pakoon. Viimeinen pystyssä oleva Griffini on tässä vaiheessa tappanut loput taikurit ja Shal on saanut minun tappotilastoni kiinni ja tasoittanut tilanteen kuuteen - kuuteen. Moore tulee kolmanneksi kolmella pudotetulla. Tosin taistelun jälkeen Shal pudottaa vielä kaksi pakoon juoksevaa jousellaan.

Taikuri toteaa, että hänellä on kiire, joten minä ja Uldor yritämme parantaa viimeistä elossa olevaa griffiniä, jotta taikuri voisi jatkaa matkaa lentämällä. Uldor saakin sen tajuihinsa ja kun taikuri juottaa griffinille pullollisen taikajuomaa, on se siinä kunnossa että hän voi lähteä lentämään kuninkaan kaupunkiin kohti. Hoffa kuulustulee yhtä vankia, iskettyään ensin kaksi muuta tajuttomaksi niitä herättäessään. Mies ei kuitenkaan oikeastaan tiedä yhtään mitään. Minä, Hoffa ja Uldor lähdemme saattamaan Shalia kylään ja muut jäävät vartiomaan sidottuja vankeja.

Pääsemme ilman ongelmia kylään asti. Menemme ensin Shalin ystävän Lanan talolle. Siellä kuulemme, että kylään ei ole tullut pitkään aikaan laivoja merirosvojen takia. Shal sanoo meille, että hänellä voi olla vielä viesti Priamille, joten jos voisimme tulla aamulla hakemaan tuon viestin.

Palaamme takaisin leiriin, jossa on yllättävän rauhallista. Leirissä suoritetaan tieteellistä makutestiä, eli maistellaan miltä griffinin liha maistuu. Lopputulos on se että enimmäkseen kalkkunalta, tosin ei ole aivan niin rasvaista kuin kalkkuna usein on.

Yöllä vartiossa huomaan, että erään uuden alokkaan (vangin) kimppuun on käynyt iso käärme. Kun näen vielä viisi käärmettä lisää, jotka ovat tulossa minun kimppuuni huudan hälyytystä. Käärmeet ovat noin kolmekymmentäsenttiä halkaisialtaan ja noin viisi metriä pitkiä. Minä, Uldor ja Amlach joudumme syödyiksi, mutta Fat onnistuu kaivamaan meidät esiin puolikuolleina ajettuaan ensin pakoon yhden käärmeen ja tapettuaan muut Hoffan ja Mooren avustuksella.

Hoffa lähtee hakemaan Shalia kylästä ja saapuu perille noin kello 04:15 ja kertoo Shalille mitä on tapahtunut. Shal toteaa, että hän on kuullut noista merirosvoista niin paljon huonoa, että hänen täytyy lähteä itse kertomaan asiasta Priamille. Shal tulee leiriin, jossa he parantavat minut tajuihinsa parannusjuomilla ja minä parannan Uldorin ja Amlachin kuntoon.

Lähdemme liikkeelle kotilaaksoa kohti. Pääsemme illalla solan puolivälissä olevaan temppeliin ja yövymme siellä.

Jatkamme matkaa ja pääsemme perille kotilaaksoon, mutta juuri ennen linnaketta meitä heitetään seitsemällä tikarilla. Hetken päästä tulee kahdeksan tikaria, samalla kun Uldor ja Moore ovat jo painuneet vihollisia kohti. Minä ja Fat painumme perään, samalla kun Shal kaivaa joustaan esiin ja Hoffa lataa varsijoustaan. Taistelu on lyhyt mutta kiivas. Kävelemme lopun parisataa metriä linnakkeelle ja dumppaamme uudet alokkaat parakkiin ja menemme komentajan puheille. Siellä Shal kertoo, että merirosvot ovat myymässä aseita Asmanin linnakkeelle huolimatta kuninkaan määräyksestä, joka kieltää aseiden myymisen tälle alueelle.

Merirosvot ovat kuulemma saaneet nuo aseet ryöväämällä aselastissa olleen laivan. Asialle pitäisi varmaan tehrä jotakin. Tuntemattomaan aikaan, tuntematonta reittiä (rosvoilla on kuulemma oma reittinsä vuorten yli) tulevaa kuljetusta voi olla hieman hankala pysäyttää, joten komentajan mukaan pitäisi varmaan yrittää hyökätä tuon linnakkeen kimppuun ennen kuin aseet pääsevät perille. Ryhmämme saa tehtäväkseen etsiä linnakkeen takaovi, tai joku muu reitti sisään, jotta voimme hyökätä sinne ennen aselastin tuloa.

Lisäksi minä ja Fat kerromme, että Moore on kunnostautunut ja hänet voisi ylentää korpraaliksi. Fat toteaa, että hänetkin itsensäkin voisi ylentää. Komentaja ei tiedä muita ylempiä arvoja kuin vääpeli, mutta huomautan, että itse asiassa seuraava arvo ylöspäin taitaa olla ylikersantti. Samalla kerromme, että Hoffa on osoittanut jonkin verran sadistisia piirteitä, ja lisäksi hänen taistelutaitonsa on ollut hieman heikko. Komentaja toteaa että ottaa Hoffan puhutteluun.

Komentaja ottaa ensin Mooren ja sitten Hoffan huoneeseensa ja keskustelemaan asioista ja niiden jälkeen hän kutsuu minut ja Fatin uudelleen huoneeseensa, ja mikä pahinta (ainakin Fatin mielestä) kesken ruokailun. Kun astumme sisään huomautan Fatille, että pistää tuon koiven piiloon. Komentaja kuitenkin huomaa Fatin selän takana olevan koiven ja kysyy että maistuuko se kana, jolloin Fat huomauttaa, ettei tämä ole kanaa vaan itseasiassa griffiniä, joka muuten on aika hyvää, maistuu aika paljon kalkkunalta. Kun minä totean vielä, että siellä on käärmettäkin, toteaa komentaja, että jatketaan kokousta tunnin päästä. Tunnin kuluttua jatkamme keskustelua ja komentaja toteaa että hän tekee sivuttaisen siirron ja siirtää Hoffan upseerioppilaasta kersantiksi. Komentaja kertoo asiasta meidän kokouksemme jälkeen Hoffalle.

Tällä välin Amlach on käynyt Estellan luona viemässä kukan ja saamassa uuden tehtävän, Moore ja Uldor käyvät myymässä ylimääräiset romumme pois. Parannatamme itseämme.

Vietämme vapaapäivää, toivumme edellisen taistelun vammoista.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Fat Flash
+ Rogue/Human		Alakoski	3	4	1.9.13	-	-
+
+ Goly Af Kola
+ Paladin/Human		Kivinen		2	3	6.9.13	-	-
+
+ Uldor Son of Ulfan
+ Cleric/Human		Aarni		2	3	10.9.13	-	-
+
+ Amlach Hildórien ex Gnot Son of Knot
+ Ranger/Human		Kako		1	3	6.9.13	-	-
+
+ Moore John
+ Warrior Mage/Human	Riikonen	1/new	2	13.9.13	-	-
+
+ Hoffa von Mormagil
+ Monte Banc/Human	Ahponen		1/new	2	13.9.13	-	-
+
+ Gropher 'Slik'
+ Mage/Human		Aarni		1/out	1/out	1.9.13	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>