TSM Osa 6, Luku 004 (tsmpart6/tsmpart6.004)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Fat Flash (Alakoski)

Lihava alikessu joka sanoo ammatikseen jälkien seuraaja. Hän tekee kyllä ihan niin kuin itse haluaa antoi ylemmät mitä käskyjä tahansa. Yleensä esimiehet eivät edes huomaa sitä. Parhaiten hänet löytää sieltä mistä saa ruokaa. Tuntuu olevan myös kova kauppamies, myy, ostaa, vaihtaa, varastaa aseita, taikajuomapulloja, haarniskoja, kilpiä jne. Osaa myös ampua lingolla erinomaisesti, eikä taistelutaidoissakaan ole valittamista. Kuuluisa myös erittäin ripeästä ylenemistahdistaan.

Gropher 'Slik' (Aarni)

Taikuri joka osaa ainakin nukuttaa porukkaa, vaikka sanookin ammatikseen kirjuri. Tuntuu olevan ainaisessa rahapulassa, ilmeisesti kaikki rahat menee koulutuksen ja taikaesineiden hankkimiseen. Tuntuu olevan aika moinen seksihurjastelija (yrittää hyppiä toisen kerroksen ikkunalaudalle nähdäkeen naisen kylvyssä jne)

Goly Af Kola 'Lumi Kola' (Kivinen)

Linnakkeen uusi upseeri, joka tuntuu ystävälliseltä ja lempeältä mieheltä. Alunperin aatelissukua, mutta lahjoitti suurimman osan rahoistaan köyhille. Osaa taistella aika hyvin, mutta ei kestä kovinkaan montaa iskua ennen kuin menee tajuttomaksi. Tuntuu olevan aika tunnollinen upseeri, vaikka hänen taitonsa meneekin tämän rupusakin komentamisessa täysin hukkaan, varsinkin kun saa yleensä tietää esimiehensä (linnakkeen komentajan) käskyistä Fatilta (melkein vääristelemättöminä).

Amlach Hildórien ex Gnot Son of Knot (Kako)

Pohjoisesta tullut sissi, joka osaa myös ampua jousella (osuu aika usein, mutta ei saa vahinkoa aikaseksi). Hänen epäonneaan kuvaa että saa taistelukokeessa vastaansa koboldin, jonka lopulliseen taltuttamiseen tarvittiin yli kymmenen sotilasta. Tuntuu harrastavan lusmuilua, mutta Fat kitkee ko ominaisuuksia vauhdilla. Tarkan hajuaistinsa ansiosta hän on erittäin hyvä jäljittäjä. Vaihtoi nimensä saatuaan suojaavan sormuksen. Nykyään Amlach tuntuu olevan jo ihan kunnon sotilas.

Uldor, son of Ulfang (Aarni)

Lupaava sotilaan alku, vaikka onkin väärän jumalan pappi. Osaa käyttää taikaesineitä ja parantaa pieniä vammoja. Suurin ongelma sotilasuralla tuntuu olevan asennevikaisuus, esimiesten kunnioituksen puute ja vääräuskoisuus. On niin pelottavan näköinen, että epäkuolleetkin juoksevat kiljuen pakoon jolleivat sitä ennen tuhoudu kauhusta.

Hoffa von Mormagil (Ahponen)

Alunperin upseerioppilas, mutta siirretty sivuttaisella ylennyksellä kersantiksi, koska ei ollut vielä riittävän pätevä upseeriksi. Tuntuu omaavan aika sadistisen luonteenlaadun, josta on apua ainakin kuulusteluja tehtäessä. Osaa kirjoittaa ja lausua runoja erinomaisesti, varsinkin hänen ruuan ylistysrunonsa oli aivan erinomainen.

Moore John (Riikonen)

Kunnon taistelija joka osaa käyttää asettaan hyvin. Pärjää jopa minulle ja Fatille pudettujen vihollisten määrässä. Tuntuu olevan hyvissä väleissä Fatin kanssa ja Fatin suosituksesta ylennetään jo ensimmäisen viikon aikana korpraaliksi (jää kuitenkin Fatin ennätyksestä (yksi päivä))

Maéglin Arakoni (Kako)

Shalin suojelia, vaikka välillä ei voikaan olla varma kumpi suojelee kumpaa. Tuntuu olevan aika fanaattinen kurin ja vastaavien suhteen.


Sotavuosien tarina

vuonna 1213

4. luku

Taustaa


Alueen kartta

Lähdemme linnakkeesta liikkeelle, mutta sillan kohdalla tulee hieman epäselvyyttä mihin oikein olemme menossa. Minun mielestä meidän pitäisi mennä etsimään sitä Asmanin linnakkeen takaporttia, jota komentaja käski meidän etsiä. Fat taas haluaisi mennä kuninkaan kaupunkiin ja yrittää sitten valehdella, että siellä on karttavarasto, josta varmaan löytyy tieto siitä mistä niiden merirosvojen reitti kulkee, mutta huomaan valheen. Nuhtelen Fattia valehtelusta ja sen jälkeen vielä myös Amlachia, koska hän valehtelee huomanneensa Fatin valehtelun. Kun vielä huomaan ettei Amlachin katumus suinkaan ole aitoa totean, että nämä taitavat olla aika toivottomia tapauksia. Amlach itse haluaisi mennä rannikolle etsimään merirosvoja. Hetken miettimisen jälkeen päätän, että menemme rannikolle katsomaan löydämmekö niitä merirosvoja.

Pääsemme melkein solassa olevalle temppelille asti, kun meidän kimppuumme hyökkää kaksi griffinä. Amlach yrittää juosta turvaan noin sadan metrin päässä olevaan luolaa, mutta toinen griffini käy hänen kimppuunsa ja Amlach kaatuu tajuttomana maahan ensimmäisen iskun jälkeen. Minä nostan Shalin kimppuun tulevaa griffinä vastaan tridenttini ja saan griffiniä häirittyä niin paljon, ettei se pysty hyökkäämään meidän kimppuumme. Uldor onnistuu rauhoittamaan Amlachin kimpusta tulevan griffinin niin, että se lähtee pois. Tapamme viimeisen griffinin ja parannan Uldorin, Hoffan ja Amlachin tajuihinsa. Nyljemme griffinin ja pistämme sen lihoiksi, jonka jälkeen painumme temppeliin nukkumaan.

Toteamme että Uldor ja Amlach ovat niin heikossa kunnossa, eikä laaksosta varmaan löydy ketään joka osaisi parantaa heidän vammansa, joten päätämme käydä kuninkaan kaupungissa etsimässä heille parantajaa. Pääsemme illalla onnellisesti Maskariin.

Menemme majataloon etsimään yöpaikkaa, mutta kuulemme että majatalon yksityishuone on varattu. Kun olen juuri kysymässä keitä siellä on kävelee Amlach huoneen ovelle ja potkaisee sen auki. Sisältä katsoo yksi Asmanin linnakkeen komppanja hölmistyneenä Amlachia ja sen jälkeen he alkavat huudella hälytystä. Minä, Shal, Fat ja Moore syöksymme ovelle katsomaan ja kun näemme viholliset sisällä tungemme Amlachin ohitse tämän urvelluksista huolimatta. Painun etummaisena listimään pystyyn nousevia sotilaita, Fat ja Moore tulevat heti perässä, Shal jää ovelle nukuttamaan vihollisen taikureita. Amlach yrittää kaivaa repustaan verkkoa ennen kuin tulee meidän perässämme vihollisten kimppuun. Uldor ja Hoffa lähtevät metelin kuulleessaan juoksemaan ulospäin.

Tapamme kasoittain vihollisia, mutta viimein minun ja Mooren sivustan ylivoima käy musertavaksi ja tuuperrumme yhä uusien vihollisten rynnätessä surmattujen tilalle.


Taistelun kulku animaationa

Herään aamulla ja kuulen tarkemmin mitä sen jälkeen tapahtui kun menin tajuttomaksi. Kun Fat, Amlach ja Shal olivat saaneet viholliset nujerruttua, lähtevät Fat ja Amlach pakoon lähteneen päätaikurin perään. Tällä välin Hoffa on käynyt hakemassa kyläläiset apuun, tosin he tulevat paikalla vasta kun taistelu on päättynyt. Tässä Fatin kertomus mitä takaa-ajossa oikein tapahtui:

"Amlack souti raivoisasti taikurin perässä kymmeniä minuutteja, kunnes lopulta kyllästyi ja Fatin suureksi hämmästykseksi hyppäsi veteen ja rupesi uimaan. Amlack nopeasti ui pakenevan veneen kiinni ja muutamalla voimakkaalla tönäisyllä sai taikurin putomaan veteen. Valitettavasti taikuri upposi saman tien.

Kamppailun jälkeen Amlack huomasi, ettei avomerellä uiminen tähän aikaan vuodesta ole niin lämmintä. Ottaen tukea taikurin veneestä ui hän hitaasti polskuttaa takaisin Fatin luokse, joka on jäänyt jälkeen taistellessaan airojen kanssa. Almack tarttuu kohmeisilla sormillaan Fatin veneestä kiinni. Fat, nähdessään Almackin sinertävän värin, ponnistaa ja saa veneen liikkumaan nopeasti rantaa kohti. Mutta sitten pari sataa metsiä ennen rantaa pettää Almackin ote ja hän vajoaa meren syleilyyn.

Fat yrittää pari kertaa naarata heittokoukulla ALmackin ruumista, mutta mitään ei tartu koukkuun. Lopulta hän huutaa kylästä apua ja kalastajat tulevat hakemaan Fatin takaisin rannalle. Siellä ryhmä pahoittelee Amlachin poislähtöä, varsinkin kun hänelle jäi muutama arvokas esinekin."

Lopputulos on se, että saamme parisenkymmentä vankia ja menetämme Amlachin. Taistelun kulusta on aika erilaisia selityksiä, varsinkin Hoffan toiminnasta siinä. Yritän saada tarkennusta Uldorin ja Hoffan ristikuulustelulla, mutta totean että molemmat puhuvat täyttä palturia (kehuvat itseään ja haukkuvat muita). Lähdemme kohti kotilaaksoa viemään uusia alokkaita pois. Illalla surmaamme vielä ennen nukkumaan menoa yhden meidän kimppuun tulevan griffinin solatemppelin luona.

Yövymme temppelissä.

Kuljetamme uudet alokkaat ongelmitta linnakkeeseen asti, jopa viimeiset vaaralliset kaksisataa metriä sujuvat ilman taisteluja. Minä menen temppeliin parantamaan irronneen korvani, Fat ja Shal menevät Priamin luokse kertomaan tilannetiedotusta. Kun tulen paikalle on Fat ehtinyt jo hommata itselleen ja Uldorille ylennyksen. Juttelemme hetken aikaa ongelmatapauksestamme, eli Hoffasta. Priam lupaa miettiä asiaa.

Lepäämme.

Joku alokas tulee hakemaan minua huoneestani, koska Fatilla on jotain asiaa, kun pääsen pihalle tulee Fat siellä vastaan ja ihmettelee, että miksi en ole jo tullut Priamin luokse. Totean että sinullahan sitä asiaa piti olla, mutta painumme kuitenkin vauhdilla Priamin luokse. Kun pääsemme perille Priam toteaa Fatille, että oikeastaan sinua en tarvitsekaan tässä palaverissa, joten Fat lähtee pois.

Priam esittelee minulle Maéglin Arakonin joka on saapunut Shalin isän luota suojelemaan Shalia. Priam nimittää Maéglin upseeria vastaavaksi luutnantiksi ja jottei asiasta tulisi ongelmia ylentää hän minut kapteeniksi. Samalla kuulemme kuin pihalla Fat huutelee joukkoa kasaan. Kun katsomme ikkunasta Maéglin kysyy, että metsästämäänkö he ovat menossa, kun heillä on pata ja polttopuita mukana. Toteamme Maéglin kanssa voisimme oikeastaan lähteä mukaan, joten kiiruhdamme heidän peräänsä.

Kun saamme Fatin kiinni ihmettelee hän että mistä me olemme saaneet päähämme että hän on menossa metsästämään. Huomautamme, että tuo iso pata ja polttopuut paljastavat aika paljon, jolloin Fat huomauttaa sotilailleen, että ensi kerralla kun hän käskee hakea säkin ja padan tarkoitus on laittaa pata piiloon säkkiin, eikä toisinpäin.

Metsästämme kahdeksan tuntia ja sitten Fat vaatii, että kävisimme kylässä tervehtimässä hänen isäänsä ja äitiänsä. Maéglin hermostuu täydelliseen kurin puutteeseen ja lähtee yksin kohti linnaketta. Me muut käymme kylässä ja Fat ostaa possun, kymmenen leipää ja padallisen olutta. Palaamme ilman tapahtumia linnakkeeseen, jossa käymme ensin syömässä ja sitten Fatin järjestämiin sikajuhliin. Illalla kuulemme että Maéglin oli harrastanut koboldien kanssa kilpajuoksua linnakkeelle tullessaan ja tuonut parisenkymmentä koboldia riittävän lähelle linnaketta että ne oli saatu vangittua harjoitusvastustajiksi. Sikajuhliin saapuu myös Priam haistettuaan yläkerran toimistossa ruuan tuoksua. Fat käy myös kutsumassa Shalin juhliin ja parin tunnin kuluttua Shal saapuukin paikalle.

Koomassa kolme viikkoa ollut Slik herää aamupäivällä ja Fat käy heti kysymässä lupaa Priamilta päästä kylään Slikin kanssa, mutta Priam toteaa, että voimme nopeasti käväistä kylässä matkalla etsimään sitä salaovea sinne Asmanin linnakkeeseen. Kävelemme sumussa kohti kylää ja kun sumu jossain vaiheessa hälvenee huomaamme vieressämme kävelevän kymmenen hengen ryhmän merirosvoja jotka käyvät heti meidän kimppuumme. Minä putoan melkein ensimmäiseen iskuun, mutta Fat ja muut saavat lopulta tapettua kaikki muut viholliset, paitsi yhden pakoon päässeen. Palaamme takaisin linnakkeeseen toipumaan.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Fat Flash
+ Rogue/Human		Alakoski	4	5	1.9.13	-	-
+
+ Goly Af Kola
+ Paladin/Human		Kivinen		3	4	6.9.13	-	-
+
+ Uldor Son of Ulfan
+ Cleric/Human		Aarni		3	4	10.9.13	-	-
+
+ Amlach Hildórien ex Gnot Son of Knot
+ Ranger/Human		Kako		3	3/dead	6.9.13	21.9.13	15
+
+ Moore John
+ Warrior Mage/Human	Riikonen	2	3	13.9.13	-	-
+
+ Hoffa von Mormagil
+ Monte Banc/Human	Ahponen		2	2	13.9.13	-	-
+
+ Gropher 'Slik'
+ Mage/Human		Aarni		1/out	1	1.9.13	-	-
+
+ Maéglin Arakoni
+ Noble Warrior/Human	Kako		1/new	1	25.9.13	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>