TSM Osa 6, Luku 005 (tsmpart6/tsmpart6.005)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Fat Flash (Alakoski)

Lihava alikessu joka sanoo ammatikseen jälkien seuraaja. Hän tekee kyllä ihan niin kuin itse haluaa antoi ylemmät mitä käskyjä tahansa. Yleensä esimiehet eivät edes huomaa sitä. Parhaiten hänet löytää sieltä mistä saa ruokaa. Tuntuu olevan myös kova kauppamies, myy, ostaa, vaihtaa, varastaa aseita, taikajuomapulloja, haarniskoja, kilpiä jne. Osaa myös ampua lingolla erinomaisesti, eikä taistelutaidoissakaan ole valittamista. Kuuluisa myös erittäin ripeästä ylenemistahdistaan.

Gropher 'Slik' (Aarni)

Taikuri joka osaa ainakin nukuttaa porukkaa, vaikka sanookin ammatikseen kirjuri. Tuntuu olevan ainaisessa rahapulassa, ilmeisesti kaikki rahat menee koulutuksen ja taikaesineiden hankkimiseen. Tuntuu olevan aika moinen seksihurjastelija (yrittää hyppiä toisen kerroksen ikkunalaudalle nähdäkeen naisen kylvyssä jne)

Goly Af Kola 'Lumi Kola' (Kivinen)

Linnakkeen uusi upseeri, joka tuntuu ystävälliseltä ja lempeältä mieheltä. Alunperin aatelissukua, mutta lahjoitti suurimman osan rahoistaan köyhille. Osaa taistella aika hyvin, mutta ei kestä kovinkaan montaa iskua ennen kuin menee tajuttomaksi. Tuntuu olevan aika tunnollinen upseeri, vaikka hänen taitonsa meneekin tämän rupusakin komentamisessa täysin hukkaan, varsinkin kun saa yleensä tietää esimiehensä (linnakkeen komentajan) käskyistä Fatilta (melkein vääristelemättöminä).

Uldor, son of Ulfang (Aarni)

Lupaava sotilaan alku, vaikka onkin väärän jumalan pappi. Osaa käyttää taikaesineitä ja parantaa pieniä vammoja. Suurin ongelma sotilasuralla tuntuu olevan asennevikaisuus, esimiesten kunnioituksen puute ja vääräuskoisuus. On niin pelottavan näköinen, että epäkuolleetkin juoksevat kiljuen pakoon jolleivat sitä ennen tuhoudu kauhusta.

Hoffa von Mormagil (Ahponen)

Alunperin upseerioppilas, mutta siirretty sivuttaisella ylennyksellä kersantiksi, koska ei ollut vielä riittävän pätevä upseeriksi. Tuntuu omaavan aika sadistisen luonteenlaadun, josta on apua ainakin kuulusteluja tehtäessä. Osaa kirjoittaa ja lausua runoja erinomaisesti, varsinkin hänen ruuan ylistysrunonsa oli aivan erinomainen.

Moore John (Riikonen)

Kunnon taistelija joka osaa käyttää asettaan hyvin. Pärjää jopa minulle ja Fatille pudettujen vihollisten määrässä. Tuntuu olevan hyvissä väleissä Fatin kanssa ja Fatin suosituksesta ylennetään jo ensimmäisen viikon aikana korpraaliksi (jää kuitenkin Fatin ennätyksestä (yksi päivä))

Maéglin Arakoni (Kako)

Shalin suojelia, vaikka välillä ei voikaan olla varma kumpi suojelee kumpaa. Tuntuu olevan aika fanaattinen kurin ja vastaavien suhteen. Otettuaan Fatin silmätikukseen menetti arvostuksensa komentajan silmissä ja samalla meni myös upseerin arvo.

Uta Utgard (Aarni)

Fattiakin isompi sotamies, joka osaa käyttää molemmissa käsissään pitämiään miekkoja todella tehokkaasti. Vastustajat eivät montaa sekuntia hänen edessään pysy pystyssä. Lisäksi hän osaa ilmeisesti pikkusen taikoja, koska pystyy muuttumaan sudeksi. Fatin mukaan Uta sutena, ei ole sen näköinen vastus, että hän viitisi mennä kokeilemaan sen taistelutaitoja.


Sotavuosien tarina

vuonna 1213

5. luku

Taustaa


Alueen kartta

Toivumme.

Odotamme merirosvojen hirttäjäisiä ja parantelemme itseämme.

Hirttäjäiset ovat heti aamusta. Hoffa menee lavalle lausumaan rohkaisevia runoja, mutta tulee pois sieltä sen jälkeen kun yksi iso mätä tomaatti osuu keskelle naamaa ja yleisöstä kuulu huuto, että hirttäkää sekin. Yksi hirtettävistä alkaa viimeisillä hetkillään lausumaan runoa, joka on huomattavasti parempi kuin Hoffan runo. Hirttäjäisten jälkeen lähdemme liikkeelle kohti Fatin ja Slikin kotikylää ja sieltä sitten Asmanin linnakkeelle etsimään takaporttia.

Annan Fatille ja Slikille kolme minuuttia aikaa käydä sisällä tervehtimässä Slikin äitiä ja isää. Kolme minuuttia kuluu ja heitä ei kuulu, joten kävelen sisälle ja kun näen sisällä heidät pöydän ääressä totean, että nyt lähdemme heti kohti Asmanin linnaketta. Fat ja Slik jatkavat vain pöydässä istumista ja urveltavat, että pitäisi lähteä sinne kuninkaan kaupunkiin etsimään sieltä karttaa merirosvojen reittistä. Totean, että lopettakaa nyt tuo urvellus ja me lähdemme nyt liikkeelle, emmekä todellakaan kohti kuninkaan kaupunkia vaan Asmanin linnaketta, kuten komentajan käsky kuului.

Kun mitään ei taphdu käsken heitä explisiittisesti lähtemään liikkeelle välittömästi. He jatkavat vielä urveltamista ja sen jälkeen Slik yrittää taiallaan vaikuttaa päätökseeni. Hermostun ja menetän malttini, todeten, että tästä asiasta keskustellaan vielä myöhemmin, mutta nyt lähdemme. Fat ja Slik jatkavat vain keskustelua keskenään ja kieltäytyvät edelleen tottelemasta käskyäni. Totean, että tästä ei tule nyt mitään nyt palaamme takaisin linnakkeeseen selvittämään tämän asian. Maéglin menee Fatin luokse ja tökkää tätä keihäällään, vaikkakin lyönti kilpistyy miekkansa esiin vetäneen Fatin torjuntaan. Totean, että "no no rauhottukaapas nytten", jonka jälkeen Maéglin palaa minun luokseni. Totean, että nyt kaikki pitää turpansa kiinni, varsinkin Slik ja Fat ja lähdemme takaisin linnakkeelle hoitamaan tämän asian. Fat jatkaa edelleen urveltamista, että voisimme ensin käydä siellä kaupungissa. Menetän taas hetkeksi malttini ja lyön Fattia, jotta hän uskoisi että olisi parempi pitää turpa kiinni ja vetäydyn sitten taaksepäin katsomaan uskoiko Fat. Tässä vaiheessa Shal katsoo, että tilannetta pitää hieman rahoittaa ja nukuttaa Fatin. Otamme Fatilta aseet pois ja sidomme hänet, herätämme hänet ja lähdemme viemään häntä ja Slikiä linnakkeelle.

Pääsemme onnellisesti perille ja viemme ensin Slikin komentajan puheille, joka hoitaa asian nopeasti ja määrää hirttotuomion. Onnistun kuitenkin diplomaattisesti lieventämään tuomion vain neljäksikymmeneksi raipaniskuksi. Seuraavaksi otamme Fatin tapauksen. Komentaja tuntuu olevan edelleen Fatille suosiollinen ja syyttää asiasta enimmäkseen Maéglinia, joka Fatin mukaan on ottanut hänet silmätikukseen, mutta Fatin tottelemattomuus on aika vakava asia, joten hän alentaa Fatia kaksi arvoastetta niin, että hän putoaa kersantiksi. Tässä vaiheessa Maéglin hermostuu ja uhkaa käydä väkivaltaiseksi, joten Shal joutuu nukuttamaan hänet.

Käsittelemme Fatin asian loppuun ja herätämme sitten Maéglin, joka sitten pyytelee anteeksi hermostumistaan ja toteaa, että silti Fat pitäisi ruoskia ja laittaa vedelle ja leivälle. Totean että vesi ja leipä ei varmaan tekisi Fatille pahaa. Komentaja toteaa, että Fathan on jo määrätty luusopalle. Huomautan että Fatin luusopassa on kyllä enemmän lihaa kuin meidän lihakeitossa, jolloin komentaja huutaa kovaan ääneen kokkia paikalle. Kun kokki tulee paikalle ja komentaja tiedustelee asiaa, selittää kokki että joku apulainen on varmaan ymmärtänyt asian väärin. Komentaja toteaa, että "perhana viisi raipaniskua sille apulaiselle, niin että oppii".

Iltapäivällä Maéglin käy haastamassa Fatin kaksintaisteluun kunniansa loukkauksesta. Kaksintaistelu päätetään järjestää heti huomenna. Fat alkaa heti kaksitaisteluhaasteen kuulutaan valitella, että on hukannut taikamiekkansa. Ennen illallista järjestetään rangaistusten toimeenpano. Ennen ensimmäistä raipan iskua Hoffa pitää rohkaisevan puheen siitä kuinka lihat raastautuu irti ruoskan iskuista jne. Slik putoaa toisesta iskusta ja kokin apulainen ensimmäisestä iskusta.

Fatin ja Maéglinin kaksintaistelu on aika lyhyt, Fat iskee heti alussa Maéglinin heikkoon kuntoon ja sen jälkeen Fat leikkii miekkansa kanssa vähän aikaa odotettuaan ensin, että Maéglinin tulee taas kuntoon. Fatin leikkiessä aseensa kanssa Maéglin astuu ulos piiristä ja yrittää sitoa haavaansa, mutta tuupertuu tajuttomana maahan kesken sitomisen. Vietämme loppupäivän rauhallisesti.

Otamme yhden taikurin mukaamme uusista sotilaista ja lähdemme etsimään takaovea Asmanin linnakkeeseen. Tutkimme ensin kalliota ja sitten pääsemme metsään asti, jossa yhden pensaan luona kuulemme sen toisella puolelta kuiskauksen, että tuolla toisella puolella on vihollisten partio. Kierrämme pensaan ja syöksymme vihollisten kimppuun. Minä ja Fat toista kautta ja Maéglin ja Hoffa toista kautta. Shal ampuu pensaaseen pari nuolta ja Moore painuu pensaan keskeltä läpi. Taistelu kestää noin minuutin vaikka vastassa onkin vain kahdeksan sotilasta, kaksi pappia ja yksi taikuri. Taikuri tuntuu kuitenkin olevan aika kova vastus, koska se nukuttaa minut, Shalin, Mooren ja Maéglinin. Hoffa toteuttaa normaalia iske ja juokse menetelmää, eli kiertää ensin joukon taakse, iskee pappia kerran ja lähtee sitten täysillä juoksemaan pakoon. Taistelun loputtua minä vuodan niin paljon, että menen tajuttomaksi ennen kuin Fat saa haavani sidottua. Minut kannetaan takaisin linnakkeeseen ja parannetaan temppelissä. Illalla käymme katsomassa kuinka uusi vapaaehtoinen nimeltään Uta Utgard murskaa pari koboldia alle puoleen minuuttiin. Todella tehokkaan näköistä, joten Fat varaa ko. sotamiehen heti meidän ryhmäämme.

Lähdemme taas etsimään takaporttia. Pääsemme metsään asti ilman ongelmia. Siellä havaitsemme pari kertaa jotain pientä liikettä pusikoissa, mutta kun käymme tutkimassa pensaan, mutta emme löydä mitään erikoista. Kävelemme vielä eteenpäin, kunnes yllättäen kuulemme möreän äänen, joka kysyy, että miksi tulemme eteläiseen metsään. Maéglin kertoo. että tulemme rauhassa ja emme halua pahaa kenellekkään metsän asukeille, tulemme tänne etsimään takaporttia Asmanin linnaan. Metsästä lentää iso avain ja ääni kertoo, että sinne ei ole takaporttia, mutta tässä on pääportin avain. Yritämme vielä udella merirosvojen reitistä, mutta ääni ei enää vastaa.

Palamme linnakkeeseen ja kerromme Priamille tapahtumista. Priam toteaa että ottakaa oma ryhmämme vahvistusmiehineen ja hyökätkää sinne tappen kaikki. Kannattaa kuulemma perääntyä sitten riittävän ajoissa ja tehdä useita hyökkäyksiä. Kysyn että voimmeko ottaa rangaistustaan kärsivän Slikin mukaan ja saan luvan. Nukumme iltapäivän ja lähdemme sitten yöllä suunnitelman mukaan hyökkäykseen.

Hoffa menee näkymättömänä avaamaan porttia ja muut juoksemme paikalle heti kun portit aukeavat. Porteista meitä vastaan syöksyy yllättäen kolmekymmentä sotilasta taikureineen ja pappeineen. Menen aika pian taistelun alun jälkeen tajuttomaksi, mutta Fat kantaa minut taistelun jälkeen turvaan. Uta ottaa kaksi muuta tajutonta, Maéglin ja yhden sotamiehen kantoonsa. Muita tappiota on se, että Hoffa jää jonnekin ja menetämme 2 sotilasta ja Billin. Muut pysähtyvät vähän matkan päähän juottamaan porukalle parannusjuomia ja sen jälkeen hengissä olevat raahautuvat linnakkeelle.

Kun Fat menee aamulla kertomaan komentajalle että homma meni hieman heikoisti, viisi sotilasta kuoli avain menetettiin eikä homma muutenkaan mennyt hyvin. Priam huomauttaa, ettei Hoffa kävi jo pari tuntia sitten kertomassa että hän oli jäänyt vangiksi mentyään tajuttomaksi vihollisten nuolista, mutta oli sitten paennut linnan vankilasta, tutkinut linnan sisäpuolen ja pelastanut avaimen, joten ei tässä ole mitään ongelmia. Samalla hän kertoo, että Hoffan erinomaisen toiminnan takia hänet on ylitetty ylikersantiksi. Parantelemme porukkaa.

Minä ja Maéglin olemme edelleen tajuttomina. Moore, Fat ja Uta käyvät kouluttamassa sotilaita. Tulen illalla tajuihini, mutta olen halvaantunut kaulasta alaspäin. Moore ylennetään alikersantiksi.

Minulta korjataan jalassa ollut paha haava. Fat, Moore ja Uta käyvät metsällä kouluttamassa sotilaita, samalla he myös yrittävät metsästää. Uta onnistuu suden muodossaan tappamaan kauriin, mutta Fat ei pääse kovinkaan hyvin osingoille vaan Uta syö kauriin lähes kokonaan.

Fat, Uta ja Moore vievät sotilaat kalastusreissulle. Tappiot yksi tridentti ja neljä varvasta, tuotto yksi pieni noin neljäsenttinen kalanpoikanen. Hoffa alennettaan korparaaliksi Maéglinin keskustelun jälkeen.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Fat Flash
+ Rogue/Human		Alakoski	5	5	1.9.13	-	-
+
+ Goly Af Kola
+ Paladin/Human		Kivinen		4	5	6.9.13	-	-
+
+ Uldor Son of Ulfan
+ Cleric/Human		Aarni		4	5	10.9.13	-	-
+
+ Moore John
+ Warrior Mage/Human	Riikonen	3	4	13.9.13	-	-
+
+ Hoffa von Mormagil
+ Monte Banc/Human	Ahponen		2	4	13.9.13	-	-
+
+ Maéglin Arakoni
+ Noble Warrior/Human	Kako		1	3	25.9.13	-	-
+
+ Uta Utgard
+ Bashkar/Human		Aarni		1/new	3	30.9.13	-	-
+
+ Gropher 'Slik'
+ Mage/Human		Aarni		1	2	1.9.13	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>