TSM Osa 6, Luku 006 (tsmpart6/tsmpart6.006)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Fat Flash (Alakoski)

Lihava aliupseeri joka sanoo ammatikseen jälkien seuraaja. Hän tekee kyllä ihan niin kuin itse haluaa antoi ylemmät mitä käskyjä tahansa. Yleensä esimiehet eivät edes huomaa sitä. Parhaiten hänet löytää sieltä mistä saa ruokaa. Tuntuu olevan myös kova kauppamies, myy, ostaa, vaihtaa, varastaa aseita, taikajuomapulloja, haarniskoja, kilpiä jne. Osaa myös ampua lingolla erinomaisesti, eikä taistelutaidoissakaan ole valittamista. Kuuluisa myös erittäin ripeästä ylenemistahdistaan.

Gropher 'Slik' (Aarni)

Taikuri joka osaa ainakin nukuttaa porukkaa, vaikka sanookin ammatikseen kirjuri. Tuntuu olevan ainaisessa rahapulassa, ilmeisesti kaikki rahat menee koulutuksen ja taikaesineiden hankkimiseen. Tuntuu olevan aika moinen seksihurjastelija (yrittää hyppiä toisen kerroksen ikkunalaudalle nähdäkeen naisen kylvyssä jne)

Goly Af Kola 'Lumi Kola' (Kivinen)

Linnakkeen uusi upseeri, joka tuntuu ystävälliseltä ja lempeältä mieheltä. Alunperin aatelissukua, mutta lahjoitti suurimman osan rahoistaan köyhille. Osaa taistella aika hyvin, mutta ei kestä kovinkaan montaa iskua ennen kuin menee tajuttomaksi. Tuntuu olevan aika tunnollinen upseeri, vaikka hänen taitonsa meneekin tämän rupusakin komentamisessa täysin hukkaan, varsinkin kun saa yleensä tietää esimiehensä (linnakkeen komentajan) käskyistä Fatilta (melkein vääristelemättöminä).

Uldor, son of Ulfang (Aarni)

Lupaava sotilaan alku, vaikka onkin väärän jumalan pappi. Osaa käyttää taikaesineitä ja parantaa pieniä vammoja. Suurin ongelma sotilasuralla tuntuu olevan asennevikaisuus, esimiesten kunnioituksen puute ja vääräuskoisuus. On niin pelottavan näköinen, että epäkuolleetkin juoksevat kiljuen pakoon jolleivat sitä ennen tuhoudu kauhusta.

Hoffa von Mormagil (Ahponen)

Alunperin upseerioppilas, mutta siirretty sivuttaisella ylennyksellä kersantiksi, koska ei ollut vielä riittävän pätevä upseeriksi. Alennettu sieltä sitten sotamieheksi. Tuntuu omaavan aika sadistisen luonteenlaadun, josta on apua ainakin kuulusteluja tehtäessä. Osaa kirjoittaa ja lausua runoja erinomaisesti, varsinkin hänen ruuan ylistysrunonsa oli aivan erinomainen.

Moore John (Riikonen)

Kunnon taistelija joka osaa käyttää asettaan hyvin. Pärjää jopa minulle ja Fatille pudettujen vihollisten määrässä. Tuntuu olevan hyvissä väleissä Fatin kanssa ja Fatin suosituksesta ylennetään jo ensimmäisen viikon aikana korpraaliksi (jää kuitenkin Fatin ennätyksestä (yksi päivä))

Maéglin Arakoni (Kako)

Shalin suojelia, vaikka välillä ei voikaan olla varma kumpi suojelee kumpaa. Tuntuu olevan aika fanaattinen kurin ja vastaavien suhteen. Otettuaan Fatin silmätikukseen menetti arvostuksensa komentajan silmissä ja samalla meni myös upseerin arvo. Tosin viimeaikoina hänen arvostuksensa on noussut, kun hän on hieman paremmin oppinut hillitsemään itseään ja nykyään hän toimii upseerikokelaana.

Uta Utgard (Aarni)

Fattiakin isompi sotamies, joka osaa käyttää molemmissa käsissään pitämiään miekkoja todella tehokkaasti. Vastustajat eivät montaa sekuntia hänen edessään pysy pystyssä. Lisäksi hän osaa ilmeisesti pikkusen taikoja, koska pystyy muuttumaan sudeksi. Fatin mukaan Uta sutena, ei ole sen näköinen vastus, että hän viitisi mennä kokeilemaan sen taistelutaitoja.


Sotavuosien tarina

vuonna 1213

6. luku

Taustaa


Alueen kartta


Kaaviokuva hahmojen sotilasurasta

Maéglin odottaa iltaan kunnes Moore sotilaineen saapuu takaisin harjoituksesta ja ehdoottaa että lähtisimme huomenna viemään minua parannettavaksi temppeliin.

Fat päättää jättää pääarmejan linnakkeeseen, koska joudumme menemään kolmannen linnakkeen alueelle ja iso sotajoukko saattaisi provosoida pieniä ongelmia. Lähdemme liikkeelle kohti keskuskylää. Keskuskylän luona olevalla sillalla tulee vastaan linnakkeemme ykkösryhmä, joilla on mukana verkot täynnä kalaa. Fat kysyy heti saisiko hän hieman kalaa ja saakin heiltä viisitoista kiloa. Koska olemme ihan kylän vieressä päätämme käydä moikkaamassa Uldoria ja käydä samalla paistamassa hieman kalaa. Uldor näyttää erittäin ilahtuneelta kun saavumme sisään ja kerromme, että tulimme syömään. Tosin hän näyttää vielä enemmän ilahtuneelta kun huomaa että meillä on ruokaa mukanamme.

Fat huomaa että Uldor on ehtinyt hankkia pari tuolia ja pöydän. Fat kokeilee heti alussa että pöytä kestää hänen painonsa ja yllätykseksemme se kestääkin sen. Uldorin Fatille antama tuoli ei toisaalta kestä vaan hajoaa hänen altaan. Syömme suurimman osan kalasta ja juttelemme muutenkin Uldorin kanssa.

Ruokailun jälkeen käymme kysymässä Uldorin opettajalta, jos hän osaisi parantaa minut, mutta hän ei kuulemma osaa. Jatkamme matkaa kohti temppeliä.

Temppeli on iso marmorinen rakennus, jonka oven vieressä lukee "tervetuloa kaikki, joilla on valoa sydämmessä". Astumme ovesta sisään ja tulemme pieneen eteiseen, jossa on pari penkkiä. Fat huhuilee sisälle, mutta kukaan ei vastaa. Uta avaa sisemmän oven ja astuu sisälle pääsaliin. Pääsali on hienosti koristeltu sali, joka on lähes täynnä penkkejä. Maéglin lähtee alttarin taakse etsimään pappia. Vähän ennen kuin hän ehtii astua sisälle taaempaan alttarisaliin alkaa alttari lausua uskonnollsita runoa, mutta kun Maéglin menee katsomaan, kuka alttarilla metelöi lausunta katkeaa. Alttarilta ei löydy mitään, joten Maéglin jatkaa matkaa matkaansa sisällepäin välittämättä siitä että alttari alkaa taas uudestaan.

Heti kun Maéglin astuu sisempään pyhäkköön laskeutuu katosta meidän kimppuumme neljä kivestä tehtyä ruman näköistä siivellistä patsasta. Patsailla on miekat käsissään, mutta tuntuvat enemmän käyttävän jalkojensa kynsiä ja hampaitaan. Maéglin putoaa heti ensimmäisestä selkään osuneesta iskusta, näytti siltä, että hän ei edes huomannut mikä häneen iski. Toinen patsas pudottaa Slikin, yksi menee Shalin kimppuun ja yksi Fatin ja Utan murskattavaksi. Fat ja Uta iskevät oman vastustajansa maahan, tosin patsas nousee heti takaisin lentoon hakkaamaan Utaa. Maéglinin pudottanut patsas lennähtää Hoffan kimppuun ja pudottaa tämän, jatkaen sieltä sitten Fatin selkään. Uta huomaa Fatin selkää kohti lentävän patsaan ja huutaa Fatille, että "ota sinä tuo maassa oleva, minä otan tuon toisen", ja käy sen kimppuun. Moorekin näyttää pärjäävän kohtuullisen hyvin Slikin pudottanutta patsasta vastaan. Fat onnistuu vihdoinkin tuhoamaan oman vastustajansa, jonka Uta oli jo laittanut huonoon kuntoon. Utakin pudottaa oman vastustajansa ja sen jälkeen Uta ja Fat lähtevät juoksemaan kohti Mooren vastustajaa, mutta Shalin pudottanut patsas tulee heitä vastaan puolessa välissä. Seuraavaksi putoaa Moore ja hänen kimpussaan ollut patsas lähtee Fatin ja Utan kimppuun. Uta pudottaa Mooren luota tulleen patsaan ja sen jälkeen Fatin ja Utan yhteislyönnin voimasta viimeinenkin patsas putoaa.

Fat ja Uta kiertävät juottamassa Moorelle pari parantavaa juomaa ja katsomassa muut läpi. Sen jälkeen he siirtävät tajuttomat ulkopuolelle ja parannan heitä taiallani, vaikka se onkin hieman hankalaa, kun käteni ei toimi. Onnistun silti saamaan Mooren, Hoffan ja Maéglinin tajuihinsa ja Slikin ja Shalin sellaiseen kuntoon, että heitä voi siirtää. Palaamme Uldorin luokse keskuskylään ja viemme Shalin ja Slikin Uldorin opettajan luokse parannettavaksi. Slik saadaan parannettua, mutta Shalille ei voida tehdä muuta kuin pistää haava umpeen ja toivoa parasta. Uldorin opettaja toteaa tutkineensa kirjoja ja saaneensa selville että ainoastaan parantajajumalan pappi voisi parantaa tuon halvaantumisen. Toteamme, että kuninkaan kaupungista voisi löytyä moinen pappi, mutta tuskin täältä lähialueilta. Minä ja Shal jäämme Uldorin luokse odottamaan, sillä välin kun Maéglin, Moore, Uta, Slik, Fat ja Hoffa lähtevät kertomaan komentajalle, että lähdemme käymään kuninkaan kaupungissa.

Ryhmä tuhoaa yhden eteläisen linnakkeen ryhmän ja yhden epäkuolleiden ryhmän matkalla linnakkeeseen. Illalla Priamin keskustelun jälkeen tilanne on seuraava: Upseerikokelas Maéglin, Kersantti Moore, alikersantti Fat, sotamies Hoffa.

Aamulla kun ryhmä ottaa mukaan seitsemän sotilasta ja lahtee kohti kuninkaan kaupunkia. Priam huutaa heidät sisälle ja ihmettelee, että oletteko menossa kuninkaan kaupunkia valtaamaan vai mitä. Lopputulos on se että ryhmä lähtee ilman apujoukkoja ja Fat on taas ylennetty vääpeliksi. He pääsevät ilman ongelmia kylään minun ja Shalin luokse. Shal on jo tässä vaiheessa noussut pystyyn, valittaa vain että ruoka ei oikein maistu. Muu ryhmä käy majatalossa syömässä lounasta ja törmää siellä yhteen eteläisen linnan partioon, joka käyttäytyy väkivaltaisesti ja nukuttaa Fatin ja Maéglinin, sekä rauhoittaa muut ryhmästä. Muuta ei onneksi tapahdu. Lähdemme heti ruokailun jälkeen liikkelle kohti kuninkaan kaupunkia. Pääsemme ilman ongelmia temppeliin, jossa yövymme.

Jatkamme matkaa. Pari tuntia kuljettuamme meidän kimppuumme hyökkää kaksi griffiniä. Molemmat griffinit käyvät Mooren kimppuun, joka menee tajuttomaksi heti ensimmäisen iskujen jälkeen. Myös Hoffa putoaa, mutta sen jälkeen Fat ja Uta pudottavat griffinit. Pistämme griffinit lihoiksi ja jatkamme matkaa. Pääsemme ilman ongelmia kalastajakylään. Illalla pidämme kylässä isot grillijuhlat mässäilemällä griffinä.

Lähdemme kohti kuninkaan kaupunkiin ja saavumme sinne perille viime tingassa ennen portin sulkemista. Painumme majataloon nukkumaan.

Lähdemme etsimään parantajaa. Käymme ensin kysymässä Bakin temppelissä, mutta kuten arvelinkin eivät he pysty parantamaan minua. Seuraavaksi käymme kysymässä meidän temppelissä. Kuulen, että piispa on tulossa takaisin jonakin päivänä tällä viikolla ja sen jälkeen he voisivat parantaa minut halpaan 1000 rautapalan pappisveljeskunta hintaan. Juttelemme vielä lisää ja totean sen jälkeen, että tulen tänne odottamaan piispan saapumista, mutta käyn ensin myymässä hieman tavaroita, jotta saan riittävästi rahaa. Käymme ensin taikureiden killassa, jossa Moore kyselee taikaopetuksen hintoja. Jatkamme sieltä taikakauppaan tutkituttamaan esineitä. Hoffa tosin jää taikurien kiltaan kyselemään lisää opetuksesta.

Tutkitutamme ensin edesmenneen Johnin pajavasaran ja kun siitä tarjotaan 3750 rautapalaa Slik ja Fat näyttävät huomattavan kiinnostuneilta ja noin puolen sekunnin miettimisen jälkeen he päättävät myydä sen. Slik yrittää vielä tutkituttaa sitä taikurilta saamaansa amulettia, mutta kauppias ei onnistu tutkimaan sitä ja palauttaa rahat. Seuraavaksi siirrymme asekauppaan, mutta sieltä ei löydy mitään mielenkiintoista. Haarniskakaupasta löytyykin jo sitten paremmin tavaraa. Fat jättää panssarinsa sinne korjattavaksi ja ostaa käsi ja jalkasuojukset. Miekkakaupassa on erilaisia miekkoja, mutta B ja A luokan tavarat maksavat aika paljon. Erikoishaarniskakaupasta löytyy haltioiden tekemiä rengashaarniskoja jotka eivät häiritse taikomista, paitsi nyt tietysti ominaistaikurieta. Totean että tuollaisen minä haluan.

Siirrymme sormus- ja vyökauppaan, mutta suojaavien sormusten hinnat on hieman liian kallita. Pierren luota löytyy nahkoja, nahkapanssareita jne. Fat myy sinne pari griffinin nahkaa. Moore toteaa, että hän voisi oikeastaan jäädä tänne viikoksi kouluttamaan itseään ja lähtee saman tien taikurien kiltaan koulutusta saamaan. Me muut jatkamme markkinoille ja Slik etsii sieltä harmaajuurta ja löytääkin pari annosta. Jatkamme vielä markkinoilla kiertelyä ja sitten päätämme lähteä etsimaan uutta majataloa muille (edellinen oli hieman liian kallis). Fat käy matkalla katsomassa X:llä merkittyä ilotaloa ja jotain toista taloa, josta hän ei saa selville mitä siellä on. Seuraavaksi löydämmekin sitten majatalon, jonka emäntänä on lihava vanhako nainen. Fat juttelee naisen kanssa tämän isosiskosta ja Fatin pikkuveljestä, joskin tässä vaiheessa Slik alkaa ihmettelemään, että onko Fatilla pikkuvelikin? He saavat huoneen ja vievät minun temppeliin ja lähtevät sitten kiertelemään kaupunkia.

+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Fat Flash
+ Rogue/Human		Alakoski	5	5	1.9.13	-	-
+
+ Goly Af Kola
+ Paladin/Human		Kivinen		5	5	6.9.13	-	-
+
+ Uldor Son of Ulfan
+ Cleric/Human		Aarni		5	5	10.9.13	-	-
+
+ Moore John
+ Warrior Mage/Human	Riikonen	4	5	13.9.13	-	-
+
+ Hoffa von Mormagil
+ Monte Banc/Human	Ahponen		4	4	13.9.13	-	-
+
+ Maéglin Arakoni
+ Noble Warrior/Human	Kako		3	3	25.9.13	-	-
+
+ Uta Utgard
+ Bashkar/Human		Aarni		3	4	30.9.13	-	-
+
+ Gropher 'Slik'
+ Mage/Human		Aarni		2	2	1.9.13	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>