TSM Osa 6, Luku 007 (tsmpart6/tsmpart6.007)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Fat Flash (Alakoski)

Lihava aliupseeri joka sanoo ammatikseen jälkien seuraaja. Hän tekee kyllä ihan niin kuin itse haluaa antoi ylemmät mitä käskyjä tahansa. Yleensä esimiehet eivät edes huomaa sitä. Parhaiten hänet löytää sieltä mistä saa ruokaa. Tuntuu olevan myös kova kauppamies, myy, ostaa, vaihtaa, varastaa aseita, taikajuomapulloja, haarniskoja, kilpiä jne. Osaa myös ampua lingolla erinomaisesti, eikä taistelutaidoissakaan ole valittamista. Kuuluisa myös erittäin ripeästä ylenemistahdistaan.

Gropher 'Slik' (Aarni)

Taikuri joka osaa ainakin nukuttaa porukkaa, vaikka sanookin ammatikseen kirjuri. Tuntuu olevan ainaisessa rahapulassa, ilmeisesti kaikki rahat menee koulutuksen ja taikaesineiden hankkimiseen. Tuntuu olevan aika moinen seksihurjastelija (yrittää hyppiä toisen kerroksen ikkunalaudalle nähdäkeen naisen kylvyssä jne)

Goly Af Kola 'Lumi Kola' (Kivinen)

Linnakkeen uusi upseeri, joka tuntuu ystävälliseltä ja lempeältä mieheltä. Alunperin aatelissukua, mutta lahjoitti suurimman osan rahoistaan köyhille. Osaa taistella aika hyvin, mutta ei kestä kovinkaan montaa iskua ennen kuin menee tajuttomaksi. Tuntuu olevan aika tunnollinen upseeri, vaikka hänen taitonsa meneekin tämän rupusakin komentamisessa täysin hukkaan, varsinkin kun saa yleensä tietää esimiehensä (linnakkeen komentajan) käskyistä Fatilta (melkein vääristelemättöminä).

Uldor, son of Ulfang (Aarni)

Lupaava sotilaan alku, vaikka onkin väärän jumalan pappi. Osaa käyttää taikaesineitä ja parantaa pieniä vammoja. Suurin ongelma sotilasuralla tuntuu olevan asennevikaisuus, esimiesten kunnioituksen puute ja vääräuskoisuus. On niin pelottavan näköinen, että epäkuolleetkin juoksevat kiljuen pakoon jolleivat sitä ennen tuhoudu kauhusta.

Hoffa von Mormagil (Ahponen)

Alunperin upseerioppilas, mutta siirretty sivuttaisella ylennyksellä kersantiksi, koska ei ollut vielä riittävän pätevä upseeriksi. Alennettu sieltä sitten sotamieheksi. Tuntuu omaavan aika sadistisen luonteenlaadun, josta on apua ainakin kuulusteluja tehtäessä. Osaa kirjoittaa ja lausua runoja erinomaisesti, varsinkin hänen ruuan ylistysrunonsa oli aivan erinomainen.

Moore John (Riikonen)

Kunnon taistelija joka osaa käyttää asettaan hyvin. Pärjää jopa minulle ja Fatille pudettujen vihollisten määrässä. Tuntuu olevan hyvissä väleissä Fatin kanssa ja Fatin suosituksesta ylennetään jo ensimmäisen viikon aikana korpraaliksi (jää kuitenkin Fatin ennätyksestä (yksi päivä))

Maéglin Arakoni (Kako)

Shalin suojelia, vaikka välillä ei voikaan olla varma kumpi suojelee kumpaa. Tuntuu olevan aika fanaattinen kurin ja vastaavien suhteen. Otettuaan Fatin silmätikukseen menetti arvostuksensa komentajan silmissä ja samalla meni myös upseerin arvo. Tosin viimeaikoina hänen arvostuksensa on noussut, kun hän on hieman paremmin oppinut hillitsemään itseään ja nykyään hän toimii upseerikokelaana.

Uta Utgard (Aarni)

Fattiakin isompi sotamies, joka osaa käyttää molemmissa käsissään pitämiään miekkoja todella tehokkaasti. Vastustajat eivät montaa sekuntia hänen edessään pysy pystyssä. Lisäksi hän osaa ilmeisesti pikkusen taikoja, koska pystyy muuttumaan sudeksi. Fatin mukaan Uta sutena, ei ole sen näköinen vastus, että hän viitisi mennä kokeilemaan sen taistelutaitoja.


Sotavuosien tarina

vuonna 1213

7. luku

Taustaa


Alueen kartta


Kaaviokuva hahmojen sotilasurasta

Rauhallisen yön jälkeen Moore ja Hoffa lähtevät opiskelemaan. Muut lähtevät tutkimaan Bakin temppeliä. Sen jälkeen Maéglin käy toteamassa, että hänen aseenkantajaehdokkaansa ei ole vielä saapunut paikalle. Tämän huomattuaan hän ilmoittaa, ettei ole ko. hepusta kiinnostunutkaan, kun se ei edes saavu ajoissa paikalle. Lopun päivää muut kiertelevät ostoksilla ja käyvät harjoittelemassa jousiammuntaa. Iltapäivällä Fat ja Maéglin käyvät hakemassa haarniskansa.

Fat hakee peltihaarniskansa.

Muut yrittävät etsiä parantavia taikajuomia.

Ei mitään.

Piispa on hieman myöhässä, mutta kyllä hän varmaan pian tulee.

Illalla Hoffa ja Moore saavat viikon opiskelunsa, piispaa ei vieläkään kuulu.

Odotamme kunnes piispa saapuu. Minä ja Maéglin alamme harjoittelemaan shakkia.

Piispa saapuu ja parantaa minut. Hän toteaa että huomenna olen jo kunnossa, mutta pikkusen veryttely kannattaisi tehdä ennen kuin alkaa nostelemaan tonnin kiviä tms. Yritän käydä ostamassa haltioiden rengashaarniskaa, mutta minulle ei löydy sopivaa kokoa.

Odotamme että saamme opiskelut loppuun.

Shal onnistuu aamulla vihdoinkin kahden viikon pehmityksen jälkeen ostamaan Pierreltä hänen uusimman luomuksen vain kolmasosahintaan. Lähdemme kotiin.

Yövymme kalastajakylässä.

Keskuskylän viereisellä sillalla vedestä nousee iso vesipeikko, joka vaatii tullia. Maksamme ja jatkamme matkaa rauhallisesti. Pääsemme ilman muita ongelmia linnakkeeseen. Käymme raportoimassa Priamille matkasta ja sen jälkeen katsomme mitä pappi on saanut aikaan kouluttaessaan. Koutuksen tulos on se että miehet ovat oppineet metsästämään ja kalastamaan, sekä tottelemaan käskyä "Ylös". Slik käy viemässä harmaajuuren Estellalle ja saa uuden tehtävän.

Lähdemme aamuyöstä hyökkäykseen Asmanin linnakkeeseen. Hoffa menee taas näkymättömäksi ja lähtee hiipimään portille. Hän onnistuu avaamaan portin ilman ongelmia. Lähdemme juoksemaan kohti porttia. Pääsemme portille asti, ennen kuin meidät huomataan. Kun pääsemme linnan pihalle huomaamme siellä noin kolmisenkymmentä sotilasta, neljä jättiläistä ja neljä linkomiestä. Tapamme suurimman osan vihollisista, mutta Hoffa, Slik, Uta ja Maéglin menevät tajuttomaksi. Minä haen Hoffan ja heitän hänen portin ulkopuolelle. Fat ottaa Utan kantoonsa ja Shal ottaa Maéglinin. Minä lähden vielä sisälle hakemaan Slikiä pois, mutta minua ammutaan nuolilla niin monta kertaa, että menen tajuttomaksi. Minä ja Slik jäämme vangiksi.

Tulen tajuihini. Parannan itseäni ja Slikiä. Jäämme odottamaan kunnes tulemme kuntoon.

Odotamme edelleen.

Odotamme. edelleen.

Odotamme edelleen.

Odotamme edelleen.

Ei mitään.

Selliimme heitetään Hoffa tajuttomana. Parannan hänet ja päätämme paeta välittömästi. Hoffa avaa oven ja Slik keskittyy nukutustaikaan, painumme vartioiden huoneeseen, mutta se on tyhjä. Tutkimme huoneen ja muut sellit. Ensimmäisessä sellissä on apaattisia ihmisiä. Toisessa sellissä on pahamainen rosvo Hobin Rood, joka varastaa köyhiltä ja antaa rikkaiden tyttärille. Seuraavassa nukkuu, joku mies. Tässä vaiheessa huomaan, että edestäpäin kuuluva messu alkaa jo olla aika lopussa ja kun Hoffa ei saa nukkuvan miehen selliä auki, jotta voisimme kysyä kuka hän on, päätämme lähteä ylöspäin.

Pääsemme tornin alakertaan, ja löydämme sieltä laatikon, jossa lukee päällä "Goly Af Kola". Laatikossa on minun tavarani. Seuraavassa laatikossa on pelkkä kysymysmerkki ja sieltä löytyvät Hoffan tavarat, seuraavasta vuorostaan löytyvät Slikin tavarat. Huoneessa on myös muita laatikoita, joten tutkimme ne. Ensimmäisessä lukee kersantti ja siinä on peltihaarniska ja atrain. Seuraavissa on nahkahaarniskoja ja muita atraimia. Menemme takaisin alas ja avaamme ensimmäisen sellin, jossa oli niitä apaattisen näköisiä ihmisiä ja arvaamme aivan oikein, että ko sellissä on koko jäljellä oleva ykkösryhmä, ylikersantti mukaanlukien (laatikossa oli vielä vanha arvo). Käymme lisäksi vapauttamassa seuraavassa sellissä kuorsaavan miehen, joka paljastuu aseistakieltäytyjäksi. Otamme hänetkin mukaan nuolienvaralta (yksi maalitaulu lisää). Kävelemme yläkertaan ja pistämme varusteet päälle. Hoffa pistää itsensä näkymättömäksi ja käy avaamassa portin. Me muut tulemme portille ja kävelemme siitä ulos.

Kävellessämme ulos portista, joku tornista tervehtii meitä ja me tervehdimme häntä takaisin. Noin sadan metrin päässä, joku huutaa vielä peräämme, että näytitte muuten hieman oudoilta, mistä kompanjasta te oikein olette. Huudan takaisin, että "kolmoskompanja, erikoistehtävä". Pääsemme ilman ongelmia kotilinnakkeeseen asti, mutta siellä kuulemme, että muu porukka on juuri lähtenyt pelastamaan meitä. Lähdemme heti heidän peräänsä. Kun pääsemme lähelle Asmanin linnaketta näemme, että meitä vastaan tulee noin viidenkymmenen miehen vihollispartio. Palaamme takaisin omaan linnakkeeseemme katsomaan, joko muut olisivat tulleet sinne, mutta heitä ei ole näkynyt. Jäämme odottamaan heitä.

Hetken odotuksen jälkeen huomaamme, että viholliset ovat tulossa suoraan linnaketta kohti. Käymme ilmoittamassa Priamille asiasta, mutta hän vain toteaa, että "puolustakaa linnaketta, minä luotan teihin" ja jatkaa sitten kirjoittamista. Minä, Slik, Hoffa ja ylikersantti menemme puolustusasemiin. Hoffa lähtee kapakkaan yrittämään saada sieltä porukkaa mukaan puolustukseen, mutta häntä ei kuulu takaisin. Lähetän Slikin hakemaan Hoffaa, Slik menee ensin temppeliin apupapin huoneesta katsomaan, mutta siellä on vain apupappi ja pappi. Slik jatkaa kapakkaan, mutta ei löydä Hoffaa ja palaa luokseni. Kessu kiipeää muurille, minä ja Slik jäämme keskelle pääporttia (jota ei siis voi sulkea, koska itse portti puuttuu).

Viholliset tulevat noin sadan metrin päähän ja sen jälkeen pari miestä tulee juttelemaan minun kanssani. He kertovat, että he etsivät yhtä aseistakieltäytyjää. Totean, etten tiedä mihin se oikein meni, mutta kun kysyn asiaa ylikessulta hän toteaa, että tuonne kapakkaan se taisi mennä. Koska asia ei oikeastaan minulle kuulu sanon, että käykää vain hakemassa pois. Komppanja kävelee kapakkaan ja hetken päästä paikalle puuskuttaa meidän ryhmämme loput puuttuvat jäsenet, jotka ihmettelevät, että mitä täällä oikein tapahtuu, antauduitteko te.

Kerron heille tilanteen ja jäämme keskustelemaan asiasta. Kuluu muutama minuutti ja sen jälkeen kompanja tulee ulos kapakasta aseistakieltäytyjä mukanaan. He huomaavat pihalla hirsipuun ja päättävät saman tien hirtää aseistakieltäytyjän. Maéglin huutaa asiasta Priamille, joka avaa ikkunan ja toteaa, että "no leikkiköön lapset vaan". Hetken päästä ikkuna aukeaa uudestaan ja Priam katsoo uudestaan ulos. Hirttämisen jälkeen viholliskompanja poistuu rauhallisesti.

Priam kutsuu Fatin puheilleen ja hetken päästä minutkin kutsutaan paikalle. Priam raivoaa Fatille syömisestä ja määrää ylikersantti (entinen vääpeli) Fatille, että hän saa vain kaksi annosta luusoppaa päivässä se on kaikki se mitä hän saa syötäväkseen päivässä. Sen jälkeen kerron päivän tapahtumista. Priam toteaa, että "no jaa tuo aseistakieltäytyjä sai mitä ansaitsi" ja mainitsee vielä, että hoitakaa nyt se eteläinen linna pois.

Menemme alas suunnittelemaan hyökkäystä. Suunnittelun aikana Fat mussuttaa koko ajan leipää ennen kuin huomaan asian ja määrään hänen lopettamaan syömisen. Lähetän Maéglinin hakemaan Hoffaa kapakasta, koska kuulen että hänellä on vahvaa ulostuslääkkeitä. Kun Hoffa tulee paikalle ilmoitan Fatille, että joka kerta kun hänet saadaan kiinni syömästä jotain ylimääräistä, hänelle määrätään yksi annos ulostuslääkettä. Nukumme iltapäivän ja lähdemme yöllä taas hyökkäämään linnakeeseen.

Pääsemme perille ja Hoffa hiipii taas normaaliin tapaan näkymättömänä avaamaan portin. Painumme avoimesta portista sisään ja yllätykseksemme sisäpihalla ei olekaan vihollisen kompanjaa. Hetken toipumisen jälkeen syöksymme kohti tornia, josta pääsee ylöspäin. Yläkerrassa yllätämme kolme hereillä olevaa jousimiestä, 12 nukkuvaa sotilasta, 9 nukkuvaa jousimiestä, 2 nukkuvaa taikuria ja 2 nukkuvaa pappia. Tapamme lähes puolet vihollisista ennen kuin he pääsevät edes pystyyn ja loputkin kuolevat noin minuutissa.


Liite 1, Maéglinin kirje Sir Girffinille:
Teidän armonne Sir Griffin;

Maéglin Arakoni tervehtii teitä!

Saatuani isältäni tehtäväksi suojella erästä hänen herransa sukulaista, olen palveluult Sir Priamia, Asmanin linnanherraa, neljän linnan laaksossa. Liikkuessani kansan parissa on tietooni saatettu. että merirosvot ovat kiusanneet rahvasta kovin, häiriten heidän luonnonmukaista elämänkulkuaan. Myöskin Sir Priamin tietoon on tullut, että merirosvot ovat sekaantuneet laaksossamme käytävään sotaan, toimittaen vastustajallemme Armanin linnanherra Duotiksille varastettuja aseita. Mitä kunnittavimmin pyytäisin tietoja mainitsemistani rosvoista.

Teidän armoonne lankeutuen

Maéglin Arakoni, son of Sir Maedhros


+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Fat Flash
+ Rogue/Human		Alakoski	5	6	1.9.13	-	-
+
+ Goly Af Kola
+ Paladin/Human		Kivinen		5	6	6.9.13	-	-
+
+ Uldor Son of Ulfan
+ Cleric/Human		Aarni		5	5	10.9.13	-	-
+
+ Moore John
+ Warrior Mage/Human	Riikonen	5	5	13.9.13	-	-
+
+ Hoffa von Mormagil
+ Monte Banc/Human	Ahponen		4	5	13.9.13	-	-
+
+ Maéglin Arakoni
+ Noble Warrior/Human	Kako		3	4	25.9.13	-	-
+
+ Uta Utgard
+ Bashkar/Human		Aarni		4	5	30.9.13	-	-
+
+ Gropher 'Slik'
+ Mage/Human		Aarni		2	4	1.9.13	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>