TSM Osa 6, Luku 008 (tsmpart6/tsmpart6.008)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Fat Flash (Alakoski)

Lihava aliupseeri joka sanoo ammatikseen jälkien seuraaja. Hän tekee kyllä ihan niin kuin itse haluaa antoi ylemmät mitä käskyjä tahansa. Yleensä esimiehet eivät edes huomaa sitä. Parhaiten hänet löytää sieltä mistä saa ruokaa. Tuntuu olevan myös kova kauppamies, myy, ostaa, vaihtaa, varastaa aseita, taikajuomapulloja, haarniskoja, kilpiä jne. Osaa myös ampua lingolla erinomaisesti, eikä taistelutaidoissakaan ole valittamista. Kuuluisa myös erittäin ripeästä ylenemistahdistaan.

Gropher 'Slik' (Aarni)

Taikuri joka osaa ainakin nukuttaa porukkaa, vaikka sanookin ammatikseen kirjuri. Tuntuu olevan ainaisessa rahapulassa, ilmeisesti kaikki rahat menee koulutuksen ja taikaesineiden hankkimiseen. Tuntuu olevan aika moinen seksihurjastelija (yrittää hyppiä toisen kerroksen ikkunalaudalle nähdäkeen naisen kylvyssä jne)

Goly Af Kola 'Lumi Kola' (Kivinen)

Linnakkeen uusi upseeri, joka tuntuu ystävälliseltä ja lempeältä mieheltä. Alunperin aatelissukua, mutta lahjoitti suurimman osan rahoistaan köyhille. Osaa taistella aika hyvin, mutta ei kestä kovinkaan montaa iskua ennen kuin menee tajuttomaksi. Tuntuu olevan aika tunnollinen upseeri, vaikka hänen taitonsa meneekin tämän rupusakin komentamisessa täysin hukkaan, varsinkin kun saa yleensä tietää esimiehensä (linnakkeen komentajan) käskyistä Fatilta (melkein vääristelemättöminä).

Uldor, son of Ulfang (Aarni)

Lupaava sotilaan alku, vaikka onkin väärän jumalan pappi. Osaa käyttää taikaesineitä ja parantaa pieniä vammoja. Suurin ongelma sotilasuralla tuntuu olevan asennevikaisuus, esimiesten kunnioituksen puute ja vääräuskoisuus. On niin pelottavan näköinen, että epäkuolleetkin juoksevat kiljuen pakoon jolleivat sitä ennen tuhoudu kauhusta.

Hoffa von Mormagil (Ahponen)

Alunperin upseerioppilas, mutta siirretty sivuttaisella ylennyksellä kersantiksi, koska ei ollut vielä riittävän pätevä upseeriksi. Alennettu sieltä sitten sotamieheksi. Tuntuu omaavan aika sadistisen luonteenlaadun, josta on apua ainakin kuulusteluja tehtäessä. Osaa kirjoittaa ja lausua runoja erinomaisesti, varsinkin hänen ruuan ylistysrunonsa oli aivan erinomainen.

Moore John (Riikonen)

Kunnon taistelija joka osaa käyttää asettaan hyvin. Pärjää jopa minulle ja Fatille pudettujen vihollisten määrässä. Tuntuu olevan hyvissä väleissä Fatin kanssa ja Fatin suosituksesta ylennetään jo ensimmäisen viikon aikana korpraaliksi (jää kuitenkin Fatin ennätyksestä (yksi päivä))

Maéglin Arakoni (Kako)

Shalin suojelia, vaikka välillä ei voikaan olla varma kumpi suojelee kumpaa. Tuntuu olevan aika fanaattinen kurin ja vastaavien suhteen. Otettuaan Fatin silmätikukseen menetti arvostuksensa komentajan silmissä ja samalla meni myös upseerin arvo. Tosin viimeaikoina hänen arvostuksensa on noussut, kun hän on hieman paremmin oppinut hillitsemään itseään ja nykyään hän toimii upseerikokelaana.

Uta Utgard (Aarni)

Fattiakin isompi sotamies, joka osaa käyttää molemmissa käsissään pitämiään miekkoja todella tehokkaasti. Vastustajat eivät montaa sekuntia hänen edessään pysy pystyssä. Lisäksi hän osaa ilmeisesti pikkusen taikoja, koska pystyy muuttumaan sudeksi. Fatin mukaan Uta sutena, ei ole sen näköinen vastus, että hän viitisi mennä kokeilemaan sen taistelutaitoja.


Sotavuosien tarina

vuonna 1213

8. luku

Taustaa


Alueen kartta


Kaaviokuva hahmojen sotilasurasta

Tutkimme ruumiiden tavarat, otamme jousimiesten varusteet (rengashaarniska, jousi ja nuolet) ja laskemme ne säkissä ampuma-aukoista muurin ulkopuolelle, jotta voimme hakea ne sitten helposti myös ulkopuolelta. Jatkamme kävelyä muuria pitkin päämääränämme valloittaa myös toinen torni. Pääsemme itse päälinnan oven kohdalle, jolloin ovi yllättäen aukeaa ja meidän kimppuumme käy yhden kompanjan kokoinen vihollisjoukko. Onneksi siinä on vain yksi linkomestari ja kolmekymmentä tikarimiestä, eli taikurit ja papit puuttuvat joukosta. Tapamme heidät aika nopeasti, mutta linkomies saa pahaa jälkeä aikaseksi ampuen takarivistä Mooren ja Slikin tajuttomiksi. Myös eturintamassa taistellut Uta menee aivan lopussa tajuttomaksi verenvuodosta. Sidomme Utan ja Slikin haavat, Moore vuotaa kuin suihkulähde, mutta vuoto onneksi tyrehtyy kuin ihmeen kautta ja Moore jää melko stabiiliin tilaan. Raahaamme tajuttomat metsään ja haemme ikkunan alle jättämämme haarniskat, missä Hoffa piilottaa ne. Pääsemme ilman suurempia kommelluksia kotilinnaan asti, jossa viemme huonossa kunnossa olevat temppeliin parannettaviksi.

Paranneltuamme porukkaa pari tuntia minä, Fat ja Maéglin lähdemme hakemaan niitä sinne linnan luokse jättämiämme haarniskoja. Pääsemme melkein Asmanin linnakkeen lähelle, jossa vastaamme tulee kuusi gnollia. Toteamme, että kolmeen pekkaan noi gnollit ovat hieman hankala vastus, joten lähdemme juoksemaan takaisin kohti kotilinnaa. Pääsemme noin kolmensadan metrin päähän linnasta, kun meitä vastaan tulee kaksitoista koboldia. Päätämme kaartaa kohti jokea, mutta tilanne ei näytä kovinkaan paljon paremmalta sielläkään, koska siellä meitä vastaan tulee parinkymmen hengen ryhmä Asmanin sotilaita. Toteamme että tässähän menee jo hermot, perässämme on jo pari vihollisryhmää ja nyt vielä kolmas lisää. Päätämme seuraavaksi kokeilla joskos pääsisimme keskuskylälle.

Saamme sillan näkyviin parin minuutin juoksun jälkeen jolloin huomaamme, että sillalla seisoo yksi gnollia ja toteamme, että yhden tuollaisen pudottamiseen menee niin kauan, että perässä tulevat kuusi gnollia saavat meidät kiinni ja ennen kuin ne on kaikki hakattu maahan koboldit ja Asmanin sotilaat ovat saapuneet jo paikalle. Tilanne ei näytä hyvältä. Käännymme tietä pitkin kohti Fatin kotikylää ja toivomme että sieltä ei enää tulisi uusia ryhmiä vastaan, mutta turha toivo. Hieman ennen kylää meitä vastaan tulee uusi noin kolmenkymmenen koboldin ryhmä, joten käännymme taas kohti kotilinnaa. Pääsemme nyt linnalle asti, jossa huomaamme että muut paitsi tämä viimeisein kobold ryhmä ja asmanin sotilaspartio ovat jo luopuneet leikistä.

Kobold ryhmä tulee portille asti, jossa minä, Maéglin ja Fat käymme puolustamaan linnaa. Fat pudottaa heti alussa molemmat vastustajansa niin nopeasti, että loput koboldit pelästyvät tästä niin paljon että lähtevät pakoon.

Fat huomaa kauempana katsomassa olevat Asmanin sotilaat ja käy hetken aikaa heidän kanssaan keskustelua kansainvälisellä merkkikielellä ja käy sen jälkeen ostamassa kapakasta tynnyrin olutta. Hän lähtee tynniri mukanaan juomaan sitä Asmanin partion kanssa. Valitettavasti he ovat sitä mieltä etteivät halua jakaa tynnyriä sitä Fatin kanssa ja käyvät Fatin kimppuun heitellen häntä tikareilla. Fat heittää heille tynnyrin ja lähtee pakoon, selviten tapahtumasta ilman sen suuriempia vammoja. Lepäämme loppuyön.

Käymme ensin pomon puheilla ja jatkamme sitten keskuskylään Uldorin opettajan luokse hankkimaan parannusta Moorelle ja Slikille. Uldorin luona kysymme ensin onko hänellä ruokaa, mutta kaksimetristä ruokakomeron ovea kiinni runnova Uldor väittää ettei ole. Lähdemme seuraavaksi Uldorin opettajan luokse, jotta saisimme parannettua Mooren ja Slikin, tosin joudumme ensin odottamaan, että Uldor saa kyseisen ruokakomeron oven kiilattua tuolilla kiinni. Kun Moore ja Slik on parannettu jatkamme matkaa kohti Asmanin linnaa hakeaksemme sieltä ne haarniskat, joita emme yöllä saanut haettua. Pääsemme linnan lähelle ja löydämme ne haarniskat keskeltä noin kolmenkymmenen metrin läpimittaista aukiota. On niiden päällä sentään kaksi risua näkösuojana, mutta mitenkään hyvältä ei niiden piilotus näin päiväsaikaan näytä. Hoffa puolustautuu heti sanoen olleensa aika heikossa kunnossa silloin yöllä, joten tällaisia pieniä lipsahduksia voi sattua. Pääsemme ilman ongelmia takaisin linnaan ja myymme rengashaarniskat.

Odotamme taas yöhön ja lähdemme valtaamaan linnaa. Pääsemme sisään ilman ongelmia, mutta matkalla kellariin meitä vastaan tulee yksi ryhmä vihollisia. Seisomme hetken aikaa aivan äimän käkenä. Vain yksi ryhmä, 10 sotilasta, kaksi taikuria ja kaksi pappi, eivätkö he liikkaan sisällä aina 30 miehen kompanjoissa. Toivumme kuitenkin kohtuullisen nopeasti ja Slikki nukuttaa heti alussa toisen taikureista ja minä, Maéglin ja Uta pudotamme omat vastustajamme. Seuraavaksi Fat, Uta ja Maéglin pudottavat omat vastutajansa ja Moore nukuttaa takarivistä taikurin ja papin. Taistelun loppu on aika nopea, pystyssä on enää pari sotilasta ja kun käymme kaikki kimppuun putoavat ne kuin lehdet syksyllä.

Moore parantaa Shalia ja me muut heitämme ruumiit sisälle torniin piiloon. Juuri kun olemme lähdössä eteenpäin huomaamme että torniin on tullut alhaalta noin parisenkymmentä pappia. Papit onnistuvat rauhoittamaan kaikki muut paitsi Shalin. Myös takarivin taikurit pysyvät aika pitkään agressiivisina. Shal kuitenkin hoitaa loput papit, meidän muiden valituksista välittämättä.

Kun olemme vihdoin päässeet rauhoittumisesta eroon alan parantamaan Shalin vammoja. Parannuksen aikana huoneeseen ryntää taas yksi täysi ryhmä, mutta tapamme ne nopeasti pois. Fat ei viitsi edes nousta potalta, hänelle kun on tullut hirmuinen ripuli syötyään yhden Shalin tarjoaman leivän. Taistelun aikana minut nukutetaan, ja tilanne on jo täysin ohitse kun härään. Jatkan Shalin parantamista.

Kun Shal on taas kunnossa lähdemme jatkamaan matkaa alas tutkimaan vankityrmiä. Tulemme pieneen kammioon ja jatkamme siitä isoon käytävään, jossa sellien ovet ovat. Alamme tutkia sellejä. Ensimmäinen selli on tyhjä, mutta toisesta purkautuu kymmeniä luurankoja, jotka käyvät suoraan meidän kimppumme. Maéglin tönitään heti alussa maahan, Shalia ja Utaa heitellään kuin vierasta sikaa, mutta me muut pysymme pystyssä taistelun loppuun asti. Minun ja Utan tapettua viimeinenkin luuranko jatkaa taisteluhuumassa oleva Uta vielä taistelua hakaten juuri pystyyn nousevaa Maégliniä niin, että tämä menee tajuttomaksi. Sen jälkeen Uta vihdoin rauhoittuu. Totean Utalle että tästä keskustellaan vielä ja käsken hänen ottamaan Maéglinin ja Shalin kantoonsa, kun lähdemme suorittamaan strategista perääntymistä.

Tornin ulko-ovella meitä vastaan tulee rengashaarniskassa kulkeva kokki, joka käy kimppuuni. Hän iskee minua pari-kolme kertaa niin, että menen verenvuodosta tajuttomaksi samalla hetkellä kun Uta onnistuu tappamaan hänet. Fat kaappaa kokin kainaloonsa, koska ei halua tuhlata aikaa riisumalla häntä tässä ja jatkamme matkaa, Slikin kantaessa minua. Pääsemme ilman ongelmia linnaan.

Parannamme porukkaa ja menemme sen jälkeen pomon puheille. Selitämme ensin pomolle mitä olemme saaneet aikaiseksi ja otamme sitten Utan tapauksen esille. Kerromme että Uta kävi raivohulluna Maéglin kimppuun ja hetken keskustelun jälkeen pomo päättää tuomita Utan hirteen. Maéglin onnistuu puhumaan tuomion viivyttämisestä niin, että Uta voisi toimia Maéglinin aseenkantajana. Toteamme, että se on varmaan hyvä, jos Uta osaa toimia kunnolla aseenkantajana, niin ehkä se samalla hieman rahoittaa hänen käytöstään taistelussa.

Maéglin ja Uta lähtevät pois, samalla kun me muut jäämme vielä selvittämään muita asioita. Hetken päästä Maéglin palaa takaisin kertomaan, että Uta niskottelee jo nyt, jolloin Priam toteaa, että no hirttäkää se sitten samantien. Maéglin lähtee ulos toteuttamaan käskyä ja huutaa melkein saman tien, että vanki karkaa. Ehdimme juuri ulos näkemään kuinka Maéglin heittää pakoon juoksevaa Utaa keihäällä kaulaan niin, että Uta halvaantuu kaulasta alaspäin. Raahaamme halvaantuneen Utan hirttolavalle ja laitamme hänet nojaamaan hirttopuuta vasten odotamme aamunkoittoa. Maéglin ylennetään luutnantiksi tapauksen jälkeen, Priam sanoo katsoneensa jo vähän aikaa, että kyllä hänessä on sittenkin upseeriainesta.

Hirtämme Utan aamunkoitossa ja lähdemme sen jälkeen syömään aamiaista. Kun palaamme aamiaiselta ulos huomaamme että Uta on kadonnut hirsipuusta ja joku sotilas väittää hänen kävelleen ulos portista vähän aikaa sitten.


+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Fat Flash
+ Rogue/Human		Alakoski	6	6	1.9.13	-	-
+
+ Goly Af Kola
+ Paladin/Human		Kivinen		6	6	6.9.13	-	-
+
+ Uldor Son of Ulfan
+ Cleric/Human		Aarni		5	5	10.9.13	-	-
+
+ Moore John
+ Warrior Mage/Human	Riikonen	5	5	13.9.13	-	-
+
+ Hoffa von Mormagil
+ Monte Banc/Human	Ahponen		5	5	13.9.13	-	-
+
+ Uta Utgard
+ Bashkar/Human		Aarni		5	5/out	30.9.13	8.11.13	40
+
+ Maéglin Arakoni
+ Noble Warrior/Human	Kako		4	5	25.9.13	-	-
+
+ Gropher 'Slik'
+ Mage/Human		Aarni		4	4	1.9.13	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>