TSM Osa 6, Luku 009 (tsmpart6/tsmpart6.009)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Fat Flash (Alakoski)

Lihava aliupseeri joka sanoo ammatikseen jälkien seuraaja. Hän tekee kyllä ihan niin kuin itse haluaa antoi ylemmät mitä käskyjä tahansa. Yleensä esimiehet eivät edes huomaa sitä. Parhaiten hänet löytää sieltä mistä saa ruokaa. Tuntuu olevan myös kova kauppamies, myy, ostaa, vaihtaa, varastaa aseita, taikajuomapulloja, haarniskoja, kilpiä jne. Osaa myös ampua lingolla erinomaisesti, eikä taistelutaidoissakaan ole valittamista. Kuuluisa myös erittäin ripeästä ylenemistahdistaan.

Gropher 'Slik' (Aarni)

Taikuri joka osaa ainakin nukuttaa porukkaa, vaikka sanookin ammatikseen kirjuri. Tuntuu olevan ainaisessa rahapulassa, ilmeisesti kaikki rahat menee koulutuksen ja taikaesineiden hankkimiseen. Tuntuu olevan aika moinen seksihurjastelija (yrittää hyppiä toisen kerroksen ikkunalaudalle nähdäkeen naisen kylvyssä jne)

Goly Af Kola 'Lumi Kola' (Kivinen)

Linnakkeen uusi upseeri, joka tuntuu ystävälliseltä ja lempeältä mieheltä. Alunperin aatelissukua, mutta lahjoitti suurimman osan rahoistaan köyhille. Osaa taistella aika hyvin, mutta ei kestä kovinkaan montaa iskua ennen kuin menee tajuttomaksi. Tuntuu olevan aika tunnollinen upseeri, vaikka hänen taitonsa meneekin tämän rupusakin komentamisessa täysin hukkaan, varsinkin kun saa yleensä tietää esimiehensä (linnakkeen komentajan) käskyistä Fatilta (melkein vääristelemättöminä).

Uldor, son of Ulfang (Aarni)

Lupaava sotilaan alku, vaikka onkin väärän jumalan pappi. Osaa käyttää taikaesineitä ja parantaa pieniä vammoja. Suurin ongelma sotilasuralla tuntuu olevan asennevikaisuus, esimiesten kunnioituksen puute ja vääräuskoisuus. On niin pelottavan näköinen, että epäkuolleetkin juoksevat kiljuen pakoon jolleivat sitä ennen tuhoudu kauhusta.

Hoffa von Mormagil (Ahponen)

Alunperin upseerioppilas, mutta siirretty sivuttaisella ylennyksellä kersantiksi, koska ei ollut vielä riittävän pätevä upseeriksi. Alennettu sieltä sitten sotamieheksi. Tuntuu omaavan aika sadistisen luonteenlaadun, josta on apua ainakin kuulusteluja tehtäessä. Osaa kirjoittaa ja lausua runoja erinomaisesti, varsinkin hänen ruuan ylistysrunonsa oli aivan erinomainen.

Moore John (Riikonen)

Kunnon taistelija joka osaa käyttää asettaan hyvin. Pärjää jopa minulle ja Fatille pudettujen vihollisten määrässä. Tuntuu olevan hyvissä väleissä Fatin kanssa ja Fatin suosituksesta ylennetään jo ensimmäisen viikon aikana korpraaliksi (jää kuitenkin Fatin ennätyksestä (yksi päivä))

Maéglin Arakoni (Kako)

Shalin suojelia, vaikka välillä ei voikaan olla varma kumpi suojelee kumpaa. Tuntuu olevan aika fanaattinen kurin ja vastaavien suhteen. Otettuaan Fatin silmätikukseen menetti arvostuksensa komentajan silmissä ja samalla meni myös upseerin arvo. Tosin viimeaikoina hänen arvostuksensa on noussut, kun hän on hieman paremmin oppinut hillitsemään itseään ja nykyään hän toimii upseerikokelaana.

Kimy Cehi (Kivinen)

Tietäjä, joka on saapunut laaksoon oepttajansa luokse oppimaan uusia taikoja kaukaa kuninkaan maan toisesta laidasta asti (Port Arthurista). Osaa jonkin verran taikoja, mutta selittää erikoisalansa olevan tähtitiede. Pukeutuu sinisiin vaatteisiin, jotka on koristeltu tähtikuvion, päässä korkea tähtikuvioinen hattu.

Timaeus Cytorat (Ahponen)

Lihava tehokkaan tuntuinen sotilas. On erittäin hyvissä väleissä Fatin kanssa, ilmeisesti vanhoja tuttuja, koska tuntevat toistensa sukua. Ei uskalla näyttäytyä Priamille, koska pelkää joutuvansa laihdutuskuurille, kuten muutkin lihavat henkilöt täällä.


Sotavuosien tarina

vuonna 1213

9. luku

Taustaa


Alueen kartta


Kaaviokuva hahmojen sotilasurasta

Toivumme.

Lähdemme taas illalla valtaamaan linnaa.

[Päiväkirjan käsiala vaihtuu //toim. huom.]

Kola ja Slik kuolevat, muut antautuvat ja joutuvat vangeiksi.

Timaeus Cytorat tulee vankilaan kysymään tietä ja ryhmä pakenee vankilasta ilman ongelmia. Fat päättää palkata Timaeuksen ja käy sopimassa siitä Priamin kanssa. Maéglin valittaa Priamin luona kuten normaalistikin, mutta tällä kerralla Priam hermostuu kunnolla ja alentaa hänet sotamieheksi.

Taas illalla valtaamaan linnaa, tapetaan papit ja neljä demonia. Pois. Vapautamme pappien uhrin, nimi on Avi Shamassien ammatiltaan maanviljelijä. Avi kysyy meiltä autammeko viemällä hänet kotiin, johon Fat vastaa "jossain vaiheessa". Avi päättää kulkea ryhmän mukana siihen asti kunnes pääsee kotiin.

Illalla taas valtaamaan linnaa. Matkalla linnalle ryhmä törmää metsässä harhailevaan tyyppiin, joka näyttää kokoajan katselevan ylöspäin. Moore menee miehen luokse ja sanoo että sinä lähdet nyt meidän mukana hyökkäykseen. Mies yrittää hieman vastustella, mutta Moore ei ota sitä vakavasti, jonka jälkeen mies esittäytyy Kimy Cehiksi.

Pääsemme linnan portille ja juuri kun olemme avaamassa porttia tornista huudetaan hälyytystä. Fat vain kohautaa olkapäitään ja kävelemme sisään. Meitä ammutaan pari kertaa nuolilla, mutta painumme tornin kautta ylös tasanteelle ja lähdemme kiertämään sitä pitkin toiselle tornille. Kun tulemme toiselle tornille johtavan muurin luokse meitä vastaan tulee noin kymmenen sotilaan ryhmä.

Viholliset putoavat nopeasti ja ryhmä syöksyy Fat, Avi ja Maéglin etunenässä kohti tornia. Tornin oven takaa paljastuu muutama jousimies rengashaarniskoissaan ja heidän takana näyttää olevan kymmenkunta tikarimiestä ja jopa muutama taikuri tai pappi. Pappi rauhoittaa Kimyn, joka juottaa sen jälkeen Moorelle sen parantavan juoman jota Moore oli ollut juomassa ennen kuin meni tajuttomaksi. Kimyä ammutaan selkään juuri kun hän nousemassa ylös ja hän putoaa tajuttomana välittömästi maahan. Taistelun aikana Avi ylläen häviää ja hänen tilalleen ilmestyy suunnaton biisoni. Myöhemmin Avi selittää että noin voi käydä aina silloin kun hän saa pahan shokin. Vähän ennen taistelun loppua Avi onnistuu kuitenkin muuttumaan takaisin ihmishahmoon.

Parannuksia.

Kimy tulee tajuihinsa ja Fat puhuu hänet ympäri liittymään armejaan. Kimy kuittaa vapaaehtoistavarat ja myy ne välittömästi pois. Sen jälkeen hän käy alokaskoulutuksessa, ja saa vastaansa kaksi koboldia, jotka hän nukuttaa nopeasti ja tutkittuaan vielä John Smithin vanhan unipussin hän on valmis liittymään ryhmään. Päätämem lähteä keskuskylään parantamaan Shalia, Moorea, Maéglin ja Avia, joilla on niin isoja vammoja, ettei linnakkeen papit pysty niitä parantamaan. Pääsemme kylään ilman ongelmia ja saamme kaikki muut parannettua paitsi Maéglinin. Hänen parantamiseen eivät rahat riitä.

Palaamme takaisin linnaan ja Kimy menee kapakkaan ryyppäämään. Hänet kannetaan sieltä pois parin tunnin kuluttua ja hänelle on määrätty 30 rahan sakot rauhanhäirinnästä. Lisäksi hän itse valittaa kovaa päänsärkyä ja väittää sen tulleen tuosta myrkystä jota hänelle on juotettu jotta hänet saataisiin selväksi illan taistelua varten.

Lähdemme jokailtaiselle hyökkäykselle. Tällä kertaa pääsemme sisäpihaa kiertävällä käytävällä puoliinväliin kun yht'äkkiä huomamme tusinan kolmemetrisiä ogreja syöksyvän kohti. Maéglin, Fat ja Timaeus jäävät eturiviin muun ryhmän jäädessä takariviin heittelemään taikoja. Kolmea miehen eturiviämme vastassa mahtuu olemaan kaksi isohkoa sauvaa heiluttavaa jättiläistä.

Ensimmäisessä kontaktissa viholliset lakaisevat keskellä seisoneen Fatin pois ruodusta. Maéglin ja Timaeus vaihtavat lyöntejä vihollisten kanssa saamatta kuitenkaan vastustajille mitään aikaiseksi. Takarivissä taikojat ovat tehokaampia nukuttaen ja rauhoittaen ogreja. Vähän ajan kuluttua Shal menee paikkaamaan eturintamassa olevaa aukkoa, mutta putoaa heti maahan.

Takarivin taiat tuottavat kuitenkin tulosta. Lopetamme yksitellen rauhoittuneet ogret, laskemme kuolleet (ei vielä ketään, yksi tajuton: Fat, muuten vaan huonossa kunnossa: Shal) ja lähdemme vetäytymään linnasta.

Kuitenkin päästyämme tornin luokse huomaa Maéglin, oven avattuaan, olevansa kymmenen jousimiehen mielenkiinnon kohde. Hän yrittää äkkiä paiskata oven takaisin kiinni, mutta viisi nuolta rinnassa vaikeuttaa tajuissa pysymistä. Muu ryhmä päättää tehdä pikaisen muurilta laskun. Maéglinin takana Fattia kantanut Timateus ryntää sulkemaan ovea ja ohimennen heittää taakkansa muurilta alas. Kimy saa tehtäväkseen laskea köysitikkaat alas. Muut väistelevät ovesta satelevia nuolia parhaansa mukaan.

Kimy saa köysitikkaat esille ja alkaa laskea niitä kun hän joutuu nuolikeskityksen maalitauluksi. Hieman pökertyneenä hän onnistuu pistämään tikkaat mukavasti sotkuun saaden ne ulottumaan vain muurin puoleen väliin. Tällävälin Timaeus tulee oven luokse ja harmikseen huomaa tajuttoman Maéglinin melkein kokonaan makaavan huoneen sisällä estäen kuitenkin oven sulkemisen. Hän potkaisee äkkiä ruumiin jalatkin sisäpuolelle ja sulkee oven. Muut tällävälin ryntäävät Kimyn ohitse tikkaille ja hypäävät äkkiä linnan ulkopuolelle.

Moore ja Uldor alhaalla tarttuvat Fattia käsistä ja rupevat raahaamaan häntä poispäin. Timateus ohimennessään kiepsauttaa muuria vasten elbailevan Kimyn muurin yli ja hyppää itse perästä. Kimy lässähtää ihmetellen muurin viereen istumaan kun Timaeus tukee Shalia ja juoksee hänen kanssaa pois. Tällävälin jousimiehet ovat tulleet ulos huoneesta ja järjestäytyvät muuriin riville ja ampuvat sarjoja peräytyviä joukkoa kohti.

Pian Kimy herää ja tajuaa tukulan tilanteensa. Hän taikoo varjon itsensä päälle ja hiipii poispäin. Yksi jousimiehistä kuitenkin huomaa hänet ja jousimiehet tikkaavat hänet yhdellä sarjalla maahan. Pysyvästi.

Pienentynyt joukko menee Uldorin kotiin keskuskylään.

Parantelemme itseämme.

Menemme kotilinnaan. Myymme hieman tavaroita. Parantelemme. Keskustelemme hieman mitä tehdä ja ottaen heikon kuntomme huomioon päätämme viedä Avinin takaisin kotiinsa ja käydä samalla Kuninkaan Kaupungissa. Lähdettyämme matkaan Maéglin ilmestyy yllättäen eteemme. Hän tulee myös mukaan. Matkalla näemme yhden griffinin mutta Uldor rauhoittaa sen ja se liihoittelee muualle.

Saavumme rantakylään. Syömme.

Kohtaamme sotilaspartition, joka ihmettelee mihin näin raskaasti aseitettu ryhmä on matkalla. Selitettämme surullisen tilanteemme partion komentaja päästää meidät menemään, mutta muistuttaa että meidän laaksomme on kuninkaan käskystä asevientikiellon kohteena.

Saavumme Avinin kotikylään ja meidät kestitetään hyvin.

Perillä Kuninkaan Kaupungissa.


+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Fat Flash
+ Rogue/Human		Alakoski	6	7	1.9.13	-	-
+
+ Goly Af Kola
+ Paladin/Human		Kivinen		6	6/dead	6.9.13	11.11	66
+
+ Moore John
+ Warrior Mage/Human	Riikonen	5	6	13.9.13	-	-
+
+ Maéglin Arakoni
+ Noble Warrior/Human	Kako		5	6	25.9.13	-	-
+
+ Uldor Son of Ulfan
+ Cleric/Human		Aarni		5	5	10.9.13	-	-
+
+ Hoffa von Mormagil
+ Monte Banc/Human	Ahponen		5/out	5/out	13.9.13	-	-
+
+ Gropher 'Slik'
+ Mage/Human		Aarni		4	4/dead	1.9.13	11.11	72
+
+ Timaeus Cytorat
+ Fighter/Human		Ahponen		1/new	4	13.11	-	-
+
+ Kimy Cehi
+ Illusionist/Human	Kivinen		1/new	2/dead	18.11	20.11	

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>