TSM Osa 6, Luku 010 (tsmpart6/tsmpart6.010)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Fat Flash (Alakoski)

Lihava aliupseeri joka sanoo ammatikseen jälkien seuraaja. Hän tekee kyllä ihan niin kuin itse haluaa antoi ylemmät mitä käskyjä tahansa. Yleensä esimiehet eivät edes huomaa sitä. Parhaiten hänet löytää sieltä mistä saa ruokaa. Tuntuu olevan myös kova kauppamies, myy, ostaa, vaihtaa, varastaa aseita, taikajuomapulloja, haarniskoja, kilpiä jne. Osaa myös ampua lingolla erinomaisesti, eikä taistelutaidoissakaan ole valittamista. Kuuluisa myös erittäin ripeästä ylenemistahdistaan.

Uldor, son of Ulfang (Aarni)

Lupaava sotilaan alku, vaikka onkin väärän jumalan pappi. Osaa käyttää taikaesineitä ja parantaa pieniä vammoja. Suurin ongelma sotilasuralla tuntuu olevan asennevikaisuus, esimiesten kunnioituksen puute ja vääräuskoisuus. On niin pelottavan näköinen, että epäkuolleetkin juoksevat kiljuen pakoon jolleivat sitä ennen tuhoudu kauhusta.

Hoffa von Mormagil (Ahponen)

Alunperin upseerioppilas, mutta siirretty sivuttaisella ylennyksellä kersantiksi, koska ei ollut vielä riittävän pätevä upseeriksi. Alennettu sieltä sitten sotamieheksi. Tuntuu omaavan aika sadistisen luonteenlaadun, josta on apua ainakin kuulusteluja tehtäessä. Osaa kirjoittaa ja lausua runoja erinomaisesti, varsinkin hänen ruuan ylistysrunonsa oli aivan erinomainen.

Moore John (Riikonen)

Kunnon taistelija joka osaa käyttää asettaan hyvin. Pärjää jopa minulle ja Fatille pudettujen vihollisten määrässä. Tuntuu olevan hyvissä väleissä Fatin kanssa ja Fatin suosituksesta ylennetään jo ensimmäisen viikon aikana korpraaliksi (jää kuitenkin Fatin ennätyksestä (yksi päivä))

Maéglin Arakoni (Kako)

Shalin suojelia, vaikka välillä ei voikaan olla varma kumpi suojelee kumpaa. Tuntuu olevan aika fanaattinen kurin ja vastaavien suhteen. Otettuaan Fatin silmätikukseen menetti arvostuksensa komentajan silmissä ja samalla meni myös upseerin arvo. Tosin viimeaikoina hänen arvostuksensa on noussut, kun hän on hieman paremmin oppinut hillitsemään itseään ja nykyään hän toimii upseerikokelaana.

Timaeus Cytorat (Ahponen)

Lihava tehokkaan tuntuinen sotilas. On erittäin hyvissä väleissä Fatin kanssa, ilmeisesti vanhoja tuttuja, koska tuntevat toistensa sukua. Ei uskalla näyttäytyä Priamille, koska pelkää joutuvansa laihdutuskuurille, kuten muutkin lihavat henkilöt täällä.

Qu the Tightropewalker (Kivinen)

Yliaktiivinen, urheilullinen nuorallatanssia, joka haluaa selvästi lyödä vihollisiaan selkään. Hän tuntuu olevan aika ylpeä kaikesta mitä osaa ja kertoo niistä aina kaikille heti kun asiasta tulee puhetta. Yrittää myös johtaa ryhmän toimintaa, mutta Fat ja Maéglin hillitsevät yrityksiä tehokkaasti.


Sotavuosien tarina

vuonna 1213

10. luku

Taustaa


Alueen kartta


Kaaviokuva hahmojen sotilasurasta

Moore ostalee kuninkaan kaupungista parantavia yrttejä. Ostosten jälkeen jatkamme matkaa kohti kotikylää. Poistuessamme kaupungista meidän luoksemme tulee mies, joka kysyy saako hän kulkea hetken meidän mukanamme. Mies vilkuilee ympärilleen epävarman näköisesti, mutta se ei Fattia häiritse vaan hän käskee miehen jonoon muiden perään. Päästyämme muutaman kilometrin päähän kaupungista mies rauhoittuu ja kertoo nimekseen Qu ja ammatikseen nuorallatanssija. Illalla pääsemme kalastajakylään.

Jatkamme päivän kohti kotilaaksoa, mutta puolessa välissä vuoristoa Uldor haluaa jäädä valtaamaan yhden griffininpesän, koska Estella haluaa griffinin munia. Kun Moore kuulee siitä hän alkaa puhua Fatille, että Fatin pitäisi myydä hänelle tuo lumottu rautanuijansa. Hän perustelee sitä sillä, että koska ase olisi hänen pääaseensa olisi siitä hänelle paljon enemmän hyötyä kuin Fatille, jolla tuo on vain vara-ase. Lisäksi jos Fat suostuu myymään tuon aseen niin griffinien tappamisen jälkeen voidaan pitää isot griffininpaistijuhlat, eikä pomon tarvitse kuulla siitä (eikä muistakaan) syöpöttelystä mitään. Ehkä pomo ei edes huomaa sitä, että Fat on lihonnut matkan aikana. Hetken mietittyään eri vaihtoehtoja ja Mooren perusteluja Fat suostuu.

Asekaupan jälkeen Fat ilmoittaa Qulle, että Moore kertoo armejan säännöistä jne tarkemmin myöhemmin, sinut on juurikin palkattu tähän ryhmään. Sen jälkeen Fat johtaa joukon sen tunnelin päähän, josta silloin viime kerralla edesmennyt Vubi huomasi griffinien pesän. Lähdemme kiipeämään alas pesälle järjestyksessä Timaeus, Fat, Maéglin, Qu, Uldor, Moore ja viimeisenä Shal, joka yritti tulla ensin lentämällä, mutta kun ei onnistunut taiassaan joutuu hänkin kiipeämään alas. Alhaalla yllätämme seitsemän Griffiniä. Timaeus, Fat ja Maéglin ottavat etummaiset, Qu singahtaa Maéglinin avuksi, Shal jatkaa suoraan takana seisovien neljän griffinin kimppuun painuen niiden keskelle ja lyöden kauimmaista niistä. Maéglin saa oman vastustajansa heti alussa heikkoon kuntoon, mutta muut eivät saa omille vastustajilleen mitään aikaseksi.

Shalin hyökkäys ei näytä kovinkaan hyvältä, koska kolme griffiniä repii hänet maahan, neljännen katsellessa vielä hölmistyneenä ympärilleen. Shalin kimpusta vapatuvista griffineistä yksi rauhoittuu Uldorin jumalan voimasta, mutta kaksi muuta käy Maéglinin kimppuun. Maéglin pudottaa toisen niistä ennen kuin se ehtii hänen luokseen, mutta toinen iskee Maéglinin melkein pökerryksiin. Qu pudottaa oman vastustajansa, jota Maéglin oli jo aloittanut ja kun hän kääntyy käydäkseen Uldorin ja Mooren kimppuun käyneen griffinin selkään, rauhoittaa Uldor hänet ja tuon griffinin. Maéglinin tässä vaiheessa pudottanut griffini lähtee tulemaan rauhoittuneen Qun selkään, mutta Moore onnistuu nukuttamaan sen ennen kuin se ehtii perille. Qu menee sitomaan Maéglinin haavoja, samalla kun muut jatkavat taistelua.

Moore, Fat ja Timaeus käyvät murhaamassa kaksi rauhoitettua eläintä, jotka ovat jo palanneet pesäänsä hautomaan, lopetettuaan ensin omat vastustajansa. Parannamme Shalin kuntoon ja lähdemme kiipeämään ylös. Timaeus ottaa Maéglinin kantoonsa ja Fat Shalin. Fat kasaa muille niin paljon griffinin lihaa, että muut ovat lyhistymässä lihavuoren alla, mutta kun Fat ja Timaeus ovat lähteneet jo menemään ylöspäin purkavat muut hieman ylimääräistä kamaa pois.

Kun kaikki ovat ylhäällä Moore parantaa Shalin takaisin tajuihinsa sillä välin kun Fat ja Timaeus vetävät köyden varassa tavarasäkin ylös. Fat hermostuu hieman huomatessaan, että säkistä on hävinnyt griffinien ruhot kokonaan, mutta rauhoittuu kun toteamme, että leikkasimme parhaat palat irti ja laitoimme ne tuonne säkkiin.

Menemme temppeliin syömään todella maukasta griffininlihamunakasta.

Toivumme edellisen päivän syömingeistä ja syömme rippeitä.

Lähdemme taas liikkeelle. Pääsemme illalla kotilinnaan. Portilla meitä vastassa on joku täysin vieras sotilas, joka yrittää estää meitä menemästä sisälle portista. Fat vain hieman kohentaa ryhtiää ja astuu sotilaan ylitse sisälle. Sotilas huutaa hälyytystä, jolloin ylikessu astuu pihalle ja toteaa sotilaalle, että omiahan nämä ovat. Maéglin painuu heti kirjurin puheille varmistamaan arvoaan ja toteaa, että on edelleenkin vain sotilas. Uldor lähtee Estellan luokse viemään Griffinin munia. Fat nykäsee tässä vaiheessa Qun mukaansa ja vie hänet harjoitusareenalle sanoen areenamestarille värvänneensä uuden alokkaan. Qu menee areenalle ja saa vastaansa vahingossa kolme isoa rottaa, vaikka niitä pitikin tulla vain kaksi. Qu pudottaa yhden rotan ja sen jälkeen hän itse putoaa tappajarotan iskuun. Areenamestari yrittää pudottaa verkkoa alas rottien päälle, mutta epäonnistuu ja pudottaa sen itsensä päälle ja kompastuu siihen kaatuen suoraan areenalle. Maéglin hyppää alas areenalle ja käy rottien kimppuun, mutta tapparotta onnistuu saamaan hänetkin tajuttomaksi, ennen kuin Moore ehtii nukuttaa rotat. Moore tulee alas ja parantaa Qun haavan.

Uldor saa kuulla, että seuraavaksi Estella tarvitsisi Zkxksskxz:n tekemän aitorauta kattilan. Tämän Zkxksskxz:n löytää kääpiöiden pääkaupungista, mutta sinne pääseminen on hieman ongelmallista, koska kääpiöt suhtautuvat epäilevästi muihin rotuihin. Pitäisi varmaan yrittää saada viisumi, joka pitäisi saada ainakin kääpiöiden lähetystöstä kuninkaan kaupungista.

Qu saa parantavan taikajuoman ja 20 rahaa kainaloonsa, mutta Fat varastaa hänen parantavan taikajuomansa ja sen jälkeen hänet viedään parakkiin toipumaan. Maéglinin viedään sairaalaan parantumaan.

Aamulla Qu näyttää Moorelle miten narulla kävellään. Hän sitoo narun talojen väliin viiden metrin korkeuteen ja kävelee narun toiseen päähän helposti. Moore ei kuitenkaan uskalla kävellä noin korkealla olevalla narulla, vaikka Qu yrittää todistaa ettei tämä ole korkealla. Hän kävelee keskelle köyttä ja hyppää siitä alas kahdella voltilla laskeutuen kauniisti jaloilleen maahan. Eräät tosin kommentoivat, että hän joutui korjaamaan asentoaan laskeutumisen jälkeen, muuten lasku oli hieno.

Moore ei uskalla yrittää noin korkealla edes kävelyä, joten Qu siirtää köyden puolentoistametrin korkeuteen. Moore kävelee köyden päästä päähän ja takasin tullessaan hän tuntuu jo kävelevän ihan kohtuullisen hyvin. Seuraavaksi Qu ja Moore alkavat tehdä akrobaattisia liikeitä köydellä, juostuaan sitä ensin pari kertaa edestakaisin. Qu heittää ensin voltin köydellä seisten, mutta horjuu hieman laskeutuessaan köydelle. Moore putoaa volttiyrityksessään ja päättää siirtyä kärrynpyörään. Qu onnistuu voltissaan toisella yrityksellä täydellisesti ja Moore kärrynpyörässään kolmannella yrityksellään. Sen jälkeen Qu ja Moore jatkavat vielä muutaman tunnin harjoittelua yksinkertaisemmilla liikkeillä.

Maéglin yrittää päästä sir Briamin puheille, mutta ovella seisova korpaali sylkee ensin hänen kiillotetuille kengilleen ja valittaa sitten hänelle, että saappaissa on tahroja ja vaatii häntä puhdistamaan ne. Maéglin puhdistaa tahran ja kysyy sitten uudestaan. Korpraali vastaa, että Priam on kiireinen. Kun Maéglin lähtee kävelemään poispäin, muistaa korpraali, että Maéglin on kuitenkin aatelinen ja sanoo hetkinen ja kysyy sisältä Priamilta ottaako tämä vastaan. Priam ottaa Maéglinin vastaan ja Maéglinin kertoo Priamille ylikersantti Fatin syöpöttelystä, jolloin Priam muistelee, että eikös Fat ollutkaan vääpeli. Kun ei itse muista varmasti huutaa hän sen jälkeen korpaalin sisälle ja käskee tätä käymään kysymässä kirjurilta asiaa. Korpraali lähtee kysymään ja Priam avaa ikkunan ja huutaa vielä ikkunasta, että vauhtia siihen menoon. Kun korpaali palaa aivan hengästyneenä kertomaan, että Fat on todellakin ylikersantti, toteaa Priam korpraalille, että sinun pitäisi tehdä pikkuisen kuntoharjoituksia. Priam kysyy Maéglinilta, että eikös sinulla ollut hyvä kunto ja kun Maéglin myöntää, niin Priam sanoo, että sinä voisit huolehtia korpraali Farelin kunto-ohjelmasta. Tämän jälkeen Maéglin kertoo tarkemmin Fatin syöpöttelyistä, jolloin Priam toteaa, että pyytäkää Fattia tulemaan jossain vaiheessa juttelemaan. Itsekseen hän jupisee jotain jaloista roikottamisesta, mutta epäilee, ettei siitä mitään apua olisi.

Maéglin ja korpraali astuvat ulos, jossa heitä vastaan tulee ylikersantti, joka huomauttaa korpaari Farelille ettei vartiossa keskustella. Farel yrittää urveltaa jotain vastaan, jolloin ylikersantti määrää hänet kiertämään linnan ylätasannetta pitkin, aikaa kolme sekuntia. Farelin juostessa Maéglin kertoo ylikersantille Priamin antamasta tehtävästä, jolloin ylikersantti käskee Maéglinia jäämään tähän vartioon Farelin tilalle ja huolehtiman Farelin tarpeellisesta kuntoilusta.

Farel juoksee kunnes väsähtää täydellisesti, jolloin Maéglin toteaa, että jatkamme harjoittelua huomenaamulla kello viisi, jolloin Farel ilmoittautuu hänen huoneensa ovella. Sen jälkeen Maéglin lähtee kertomaan Fatille Priamin pyynnostä. Maéglin kertoo Fatille myös, että Priam luuli hänen olevan vääpeli, ja kehoittaa tätä pyytämään ylennystä ja palkankorotusta. Fat menee Priamin puheille, jossa hänet ylennetään vääpeliksi (Priam on selvästi unohtanut keskustelunsa Maéglinin kanssa). Samalla Priam myös huomauttaa, rasvaisia käsiään griffininmunakastahraiseen haarniskaansa pyyhkivälle Fatille, että ehkä se luusoppadietin voisi jo lopettaa ja siirtää sinut normaaliin ruokavalioon, kuitenkin ilman ylimääräisiä annoksia. Sen jälkeen Fat ja Priam keskustelevat Maéglinista, jolloin he päätyvät tulokseen, että edistystä on tapahtunut ja Fat ehdottaa, että Maéglin voisi ylentää korpraaliksi. Priam toteaa, että pääongelmana on liiallinen innokkuus, joten jos tekisimme hänestä Fatin komennon alla suhteellisen vaapaasti toimivan Fatin opetuksessa olevan upseerin. Kun asia on sovittu kutsuu Priam Maéglinin paikalle ja kertoo tilanteen.

Illalla saamme (myös Qu kirjurin suureksi harmiksi, oltuaan armejassa vain 2 päivää) kuukauden palkkamme ja sen jälkeen Maéglin ehdottaa, että tehdään taas vaihteen vuoksi pieni yllätyshyökkäys Asmanin linnakkeeseen.

Suunnittelemme hyökkäystä, Qu tekee niin paljon ehdotuksia, että Maéglin hermostuu häneen ja käskee hänen hakea korpraali Farelin tänne. Qu juoksee vauhdikkaasti ensin parakille etsimään, mutta kuulee siellä, että Farel on kapakassa. Qu singahtaa vauhdilla kapakkaan ja palaa hetken päästä juosten Farel mukanaan. Maéglin määrää Qun ja Farelin juoksemaan viisi kierrosta linnan ympäri vierekkäin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Maéglin ihmettelee, että oletteko te noin hitaita, jolloin Qu selittää, että hän joutuu kokoajan odottamaan Farelia. Maéglin toteaa, että no juoskaa sitten omaan tahtiin. Qu saa viisi kierrosta täyteen noin kierrosta ennen Farelia ja kun Maéglin kysyy onko Qu jo kuluttanut ylimääräisen energiansa, vastaa maassa punnerruksia suorittava Qu, että tottahan toki, ainahan hän on rauhallinen.

Lopullinen suunnitelma on että hiivimme muurin viereen, jossa Qu kiipeää ylös ja laskee ylhäältä köysitikkaat alas, joita myöten muut tulevat ylös. Tarvitsemme hyökkäyksessä kunnon köysitikkaat, niiden edellisessä taistelussa hävinneiden tilalle. Qu ryhtyy heti tekemään niitä, mutta hän sanoo, että niiden tekemiseen menee noin päivä, joten päätämme hyökätä vasta huomen yöllä. Maéglin toteaa, että voisimme oikeastaan käväistä sitten huomenna päivällä siellä temppelissä, jossa meidän kimppuumme kävi niitä kivipatsaita. Qu toteaa, että hän ehtii kyllä varmaan saada ne köysitikkaat ihan hyvin valmiiksi jos väsää niitä hieman yötä myöten, vaikka kävisimmekin päivällä jossain.

Lähdemme aamulla liikkeelle ja pääsemme eteenpäin ilman ongelmia, mitä nyt Qu jossain vaiheessa käy repimässä Timaeukselta yhden kirveen ilman, että tämä huomaa mitään, saadakseen katkottua köysitikkasiin lisää poikkipuita matkan varrella. Temppelin luona pysähdymme hetkeksi ulkopuolelle, jolloin Moore ja Uldor heittävät suojataikoja ja painumme sitten sisälle. Sisällä vahdimme pääasiassa katossa olevia kivipatsaita, mutta tutkimme samalla muutenkin paikkaa. Emme löydä pääsalista mitään, mutta etenemme sen jälkeen sisäalttarille päin.

Maéglin pyytää muita olemaan valmiina hyökkäyksen varalle ja pistää päänsä sisähuoneeseen. Mitään ei kuitenkaan tapahdu, joten Maéglin määrää Timaeuksen astumaan sisälle, mutta vieläkään mitään ei tapahdu. Painumme muutkin sisälle ja Fat takavarakoi heti alttarilta olevan kultaisen astiaston ja kaavun. Maéglin lähtee tutkimaan vasemmalla menevää sivuovea, ja koputtaa siihen. Koputtaessaan siihen hän saa shokin ja hänen vasen jalkansa halvaantuu. Uldor tutkii oven ja huomaa että siinä on taikaa. Palaamme alttarin luokse, jolloin Maéglin huomaa, että alttarihan onkin siirrettävä. Qu, Fat ja Timaeus työntävät alttarin pois paikoiltaan ja lähdemme alas sen jälkeen, kun Maéglin on käskenyt Fattia hakemaan kaksi soihtua naapurihuoneesta ja Fat on välittänyt käskyn Moorelle, joka välittää sen Uldorille, joka taas välittää sen Timaeukselle, ja joka vihdoin jopa hakee ne soihdut.

Edessä menee Timaeus ja Fat, seuraavana tulee soihtuja kantavat Shal ja Uldor, joiden perässä tulee Maéglin ja häntä tukeva Qu. Moore pitää perää. Tulemme alas huoneeseen, josta lähtee kolme ovea eteenpäin, keskellä on pöytä ja takanurkissa on kymmenkunta tynnyriä kummassakin. Fat pyytää Shalia, Uldoria ja Timaeusta vahtimaan ovia ja lähtee Qun kanssa tutkimaan tynnyreitä. Ympäristöä tarkkaileva Maéglin huomaa pöydän alla jotain, joka näyttää ihan ruumiilta. Fat käy katsomassa niitä ja varmistaa niiden todellakin olevan jotain maajussien ruumiita, sillä välin kun Qu avaa ensimmäistä tynnyriä. Fat ehtii Qun luokse ennen kuin tämä saa sen auki.

Tynnyrissä on jotain valkoista mönjää, joka haisee kitkerältä. Qu avaa toisenkin tynnyrin, jossa on samaa mössöä, mutta emme keksi mitä se voisi olla. Moore ehdottaa, että siellä voisi olla jotain säilytyksessä, joten Fat kaataa tynnyrin sisällön maahan, ennen kuin kukaan ehtii huomauttaa ettei se ole järkevää. Sieltä ei kuitenkaan löydy mitään. Avaamme toisesta nurkasta yhden tynnyrin ja toteamme siellä olevan olutta. Avaamme loputkin tynnyrit ja todettuamme, että toisessa nurkassa on kymmenen oluttynnyriä ja toisessa yhdeksän tynnyriä sitä valkoisa mönjää ja yksi tynnyrillinen sitä mönjää lattialla.

Jatkamme huoneesta länteen päin ja tulemme ensin ruokasaliin ja seuraavaksi keittiöön. Keittiöstä ei mene enää ovia eteenpäin, joten palaamme ruokasaliin ja jatkamme sieltä käytävään, josta pääsee kaikkiin neljään suuntaan. Jatkamme edelleen länteen, josta tulemme alttarisaliin, jossa seiniä, kattoa ja lattiaa peittää musta-puna ruudutus ja lattialla näyttää vielä olevan joku metallitapeista ja narusta rakennettu kyhäelmä. Toisessa päässä on musta-punainen alttari, jonka päällä on iso demoninen patsas. Alttarin edessä on maassa polvillaan kaksi messuavaa pappia, jotka näyttävät hieman hermostuvan meidän sisääntulostamme ja ampuvat meitä heti mustapunavanaisilla taioillaan. Toinen osuu Fattiin, joka jää paikalleen kysymään mitä oikein tapahtui, miksi valot meni pois ja toinen menee taikovaan Mooreen, joka ei ole siitä moksiskaan. Toisella papilla näyttää olevan joku valkoinen liina kaulassaan.

Qu lähtee heittelemään puolivoltteja narujen ylitse päästen pappien eteen ja iskien niitä aseellaan. Myös Timaeus ehtii perille ja yrittää huitoa pappeja, mutta jää vain huitomaan aseillaan ilmaa pappien eteen. Maéglin ehtii perille vasta hetken päästä, mutta osuukin sitten heti ensimmäisellä iskulla siihen pappiin, jolla on valkoinen liina. Maéglin saa papin heikkoon kuntoon ja kun sekä Qu, että Maéglin käyvät jäljelle jääneen kimppuun putoaa hänkin hyvin nopeasti.

Eturintama on hoidettu, mutta samalla takarintamamme kimppuun käydään eli, joku iskee Moorea selkään miekalla. Uldor ja Shal syöksyvät Mooren avuksi, mutta vihollinen ehtii iskeä Mooren kallon halki ennen kuin muut ehtivät apuun. Tällä välin Maéglin on jo saanut katkaistua sen pystyyn jääneen täysin sekaisin olevan papin kaulan miekallaan ja kun Qu ja Maéglin huomaavat mitä takana tapahtuu painuu koko porukka takaisin käytävään. Tällä välin käytävään on tullut yksi pappi lisää, joka ampuu Shalia mustapunavanaisella taiallaan. Shal syöksyy uuden papin kimppuun, mutta räpeltää aseensa kanssa ja tekee itselleen pienen ruhjeen. Tämän jälkeen Shal raa'asti murhaa yhden papin, joka vielä viimeisenä tekonaan yrittää ampua Shalia mustapunavana taiallaan. Maéglin, Qu ja Uldor saavat viimeisen vihollisen antautumaan, mutta sitten Qu menee tajuttomaksi verenvuodostaan kesken Uldorin parannustaikaa.

Parantelemme muita ja yritämme sitten keskustella vangin kanssa. Vanki kertoo olevansa kokki jolloin Fat toteaa, että hyvä pitäkää se elossa. Mies ei halua palkkautua ryhmäämme vaan yrittää ehdottaa lunnaita. Jäämme sitomaan Qun haavoja, mutta kesken sitomisen paikalle tulee kuusi miekkoin, rengashaarniskoin ja kilvin varustautunutta miestä. Maéglin, Timaeus ja Uldor käyvät heidän kimppuunsa. Shal katsahtaa maasta kesken sitomisen ja huomaa viholliset ja myös sen, että vankimme pakenee heti kun Timaeus syöksyy vihollisten luokse. Maéglin pudottaa heti ensimmäisellä iskullaan edessään seisovan sotilaan ja saman kymmenen sekunnin sisällä putoaa vielä toinenkin sotilas takarivistä. Shal painuu vangin perään, samalla kun vihollisien joukossa näyttää olevan hulluja koska he täyttävät Maéglinin eteen jääneen tyhjän tilan. Maéglin iskee vastujansa aika heikkoon kuntoon, mutta myös vihollinen osuu häneen ja saa hänet hieman pois tilanteesta.

Hetken päästä Timaeus onnistuu pudottamaan oman vastustajansa vähän ennen kuin Maéglin pudottaa kolmannen vastujansa, Uldorin huitoessa itseään soihdulla. Uldor osuu itseensä soihdulla niin pahasti, että onnistuu sytyttämään jalkansa tuleen ja kaatuu tajuttomana maahan. Maéglin tappaa Uldorin vastustajan suhteellisen pian Uldorin putoamisen jälkeen, murskaten vihollisen pään ja kaulan. Viimeinen vihollinen putoaa hyvin nopeasti Timaeuksen ja Maéglinin yhteisiskusta.

Timaeus singahtaa naapurihuoneeseen auttamaan Shalia vangin tappamisessa, Maéglin jää muiden luokse vahtimaan tuleeko uusia vihollisia ja sitomaan omia ja muiden haavoja. Hetken päästä Timaeus palaa sitomaan Uldoria saatuaan Shalin kanssa tapettua sen vangin.

Vähän ennen kuin Quta sitomaan aloittanut Timaeus saa sitomisen valmiiksi Shal palaa takaisin huoneesta raahaten perässään rengashaarniskaa, jossa kädet on sidottu yhteen ja jonka sisällä on jotain kirjoja. Shal toteaa Fatille, että täällä oli keittokirja ja muutakin mielenkiintoista, ajattelin että sinä olisit niistä kiinnostunut. Otamme vihollisilta tavarat ja tutkimme huoneita. Se huone josta Shalin tappama pappi tuli näyttää kirjastolta, jossa Shalin mukaan on noin viisisataa kirjaa. Lähdemme pois, matkalla Fat ja Timaeus yrittävät ottaa yhden oluttynnyrin mukaan, mutta koska meillä on kolme tajutonta eivät he saa tynnyriä mukaan. Pääsemme ilman ongelmia keskuskylään, jossa parannamme Uldorin opettajan luona ensin Uldorin ja sitten Moorea. Yövymme.

Ainastaan kokin miekka sisältää taikaa ja Fat tunnistuttaa sen kaupassa ja saa kuulla sen olevan Golem-Killer. Eksymme kotilinnaan. Fat ostaa ryhmältä miekan ja jää siitä kassalle velkaa, sillä ehdolla, että kun kassa tarvitsee rahaa viisumeita jne varten myy Fat tarvittaessa toisen miekkansa. Ostamme Estellan antamilla rahoilla parantavia juomia ja jaamme jonkin verran käteisenä, jotta ryhmän sisäisiä velkoja saadaan vähän siivottua. Tässä vaiheessa Moore myös huomauttaa Fatille, että hän voisi antaa Qulta ottamansa parantavan juoman takaisin, jonka Fat sitten tekeekin.

Shalin kirjastosta ottamassa kirjassa kerrotaan kultista, joka palvoo demonia nimeltä Bardos, joka elää omassa tasku-ulottuvuudessaan. Kirja kertoo kultin historiasta ja sen rituaalien muuttumista vuosien varrella. Kultti tuntuu harrastavan myös epäkuolleiden tekemistä.


+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Fat Flash
+ Rogue/Human		Alakoski	7	7	1.9.13	-	-
+
+ Moore John
+ Warrior Mage/Human	Riikonen	6	7	13.9.13	-	-
+
+ Maéglin Arakoni
+ Noble Warrior/Human	Kako		6	6	25.9.13	-	-
+
+ Uldor Son of Ulfan
+ Cleric/Human		Aarni		5	6	10.9.13	-	-
+
+ Hoffa von Mormagil
+ Monte Banc/Human	Ahponen		5/out	5/out	13.9.13	-	-
+
+ Timaeus Cytorat
+ Fighter/Human		Ahponen		4	5	13.11	-	-
+
+ Qu the Tightropewalker
+ Thief/Human		Kivinen		1/new	4	26.11	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>