TSM Osa 6, Luku 012 (tsmpart6/tsmpart6.012)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Fat Flash (Alakoski)

Lihava aliupseeri joka sanoo ammatikseen jälkien seuraaja. Hän tekee kyllä ihan niin kuin itse haluaa antoi ylemmät mitä käskyjä tahansa. Yleensä esimiehet eivät edes huomaa sitä. Parhaiten hänet löytää sieltä mistä saa ruokaa. Tuntuu olevan myös kova kauppamies, myy, ostaa, vaihtaa, varastaa aseita, taikajuomapulloja, haarniskoja, kilpiä jne. Osaa myös ampua lingolla erinomaisesti, eikä taistelutaidoissakaan ole valittamista. Kuuluisa myös erittäin ripeästä ylenemistahdistaan.

Uldor, son of Ulfang (Aarni)

Lupaava sotilaan alku, vaikka onkin väärän jumalan pappi. Osaa käyttää taikaesineitä ja parantaa pieniä vammoja. Suurin ongelma sotilasuralla tuntuu olevan asennevikaisuus, esimiesten kunnioituksen puute ja vääräuskoisuus. On niin pelottavan näköinen, että epäkuolleetkin juoksevat kiljuen pakoon jolleivat sitä ennen tuhoudu kauhusta.

Hoffa von Mormagil (Ahponen)

Alunperin upseerioppilas, mutta siirretty sivuttaisella ylennyksellä kersantiksi, koska ei ollut vielä riittävän pätevä upseeriksi. Alennettu sieltä sitten sotamieheksi. Tuntuu omaavan aika sadistisen luonteenlaadun, josta on apua ainakin kuulusteluja tehtäessä. Osaa kirjoittaa ja lausua runoja erinomaisesti, varsinkin hänen ruuan ylistysrunonsa oli aivan erinomainen.

Moore John (Riikonen)

Kunnon taistelija joka osaa käyttää asettaan hyvin. Pärjää jopa minulle ja Fatille pudettujen vihollisten määrässä. Tuntuu olevan hyvissä väleissä Fatin kanssa ja Fatin suosituksesta ylennetään jo ensimmäisen viikon aikana korpraaliksi (jää kuitenkin Fatin ennätyksestä (yksi päivä))

Maéglin Arakoni (Kako)

Shalin suojelia, vaikka välillä ei voikaan olla varma kumpi suojelee kumpaa. Tuntuu olevan aika fanaattinen kurin ja vastaavien suhteen. Otettuaan Fatin silmätikukseen menetti arvostuksensa komentajan silmissä ja samalla meni myös upseerin arvo. Tosin viimeaikoina hänen arvostuksensa on noussut, kun hän on hieman paremmin oppinut hillitsemään itseään ja nykyään hän toimii upseerikokelaana.

Timaeus Cytorat (Ahponen)

Lihava tehokkaan tuntuinen sotilas. On erittäin hyvissä väleissä Fatin kanssa, ilmeisesti vanhoja tuttuja, koska tuntevat toistensa sukua. Ei uskalla näyttäytyä Priamille, koska pelkää joutuvansa laihdutuskuurille, kuten muutkin lihavat henkilöt täällä.

Qu the Tightropewalker (Kivinen)

Yliaktiivinen, urheilullinen nuorallatanssia, joka haluaa selvästi lyödä vihollisiaan selkään. Hän tuntuu olevan aika ylpeä kaikesta mitä osaa ja kertoo niistä aina kaikille heti kun asiasta tulee puhetta. Yrittää myös johtaa ryhmän toimintaa, mutta Fat ja Maéglin hillitsevät yrityksiä tehokkaasti. Tuntuu olevan todella yliaktiivinen aiheuttaen ylemmilleen suuria ongelmia, koska hän suorittaa rangaistuksetkin likimain vapaaehtoisesti.


Sotavuosien tarina

vuonna 1213-14

12. luku

Taustaa


Alueen kartta


Kaaviokuva hahmojen sotilasurasta

Aamulla Uldor parantaa taas porukkaa. Qu jää edelleen tajuttomaksi ja Maéglinin luunmurtumia ei saada täysin parannettua, muuten ryhmä alkaa olla jo melkein kunnossa.

Uldor parantaa lisää. Lepäämme pari päivää.

Lähdemme yöllä valtaamaan linnaa. Pääsemme ilman ongelmia linnalle asti, jossa päätämme tehdä suoraviivaisen hyökkäyksen. Kävelemme suoraan portille, Fat ottaa avaimen taskustaan, avaamme portin ja tervehdimme portin sisäpuolella meitä tervehtivää vartijaa. Kävelemme suoraan vasemmanpuoleiseen torniin ja sieltä ylös. Tornissa ei ole ketään, joten jatkamme toiseen torniin, mistä ei myös löydy ketään. Menemme sen jälkeen suoraan päärakennukseen tutkimaan ensin ne kolme huonetta jotka viimeksikin havaitsimme tyhjäksi. Huoneet ovat edelleen tyhjiä, mutta neljännessä huoneessa on noin kolmisenkymmentä maajussisotilasta tikareiden kanssa. Sotilaat nukkuvat maassa huoneen reunoilla pitkissä riveissä. Fat ja Maéglin aloittavat heti alusta tappaen reunimmaiset sänkyynsä. Qu ja Shal syöksyvät huoneen puoleen väliin ja tappavat sieltä kolme sotilasta ennen kuin ne ehtivät edes herätä (Qu tappaa kaksi, Shal yhden). Myös Uldor, Moore ja Hoffa syöksyvät sisälle tappamaan nukkuvia sotilaita. Minuutin jälkeen pystyssä on enää neljä vihollista, jotka nekin kuolevat hyvin nopeasti.

Tutkimme ruumiit ja jatkamme sen jälkeen katsomaan mitä alakerrassa on. Pihalla oleva vartiomies katsoo hetken meidän hortoiluamme, mutta Fat käskee hänelle, että "vähdi ulospäin eikä tänne sisäänpäin", jolloin vartiomies vastaa "kyllä herra" ja kääntyy vahtimaan ulkopuolta. Jatkamme alakerran ovelle. Avaamme oven ja näemme sisällä noin parisenkymmentä sotilasta ja neljä kaapuun pukeutunutta tyyppiä. Uldor tuhoaa takarintamaa voimapalloilla ja meidän eturintamamme pudottaa sotilaita kuin puimakone. Alle minuutissa sotilaat on tapettu yhtä antautunutta lukuunottamatta. Maéglin yrittää kuulustella antautunutta, nostamalla tämän rinnuksista ylös. Tai ainakin tämä ilmeisesti oli tarkoitus, mutta toteutus oli jotain muuta. Maéglin saa haaroista nostamalla jopa toisen jalan ylös niin, että sotamies pelästyy ja yrittää sönkätä jotain. Maéglin toteaa ettei saa selvää miehen sokeltamisesta ja ettei tästä tule mitään. Hän nostaa asettaan lyödäkseen, mutta epäonnistuu iskussaan ja huitoo vähän aikaa ilmaa, sillä välin kun sotilas pakenee ahtautuen ampuma-aukosta ulos. Jatkamme tutkimista. Menemme ensin oikealle olevaan isoon huoneeseen, johon mahtuisi ainakin parisataa sotilasta. Tällä hetkellä huone on tyhjä.

Toisella puolella oven takaa aukeaa samankokoinen huone, jossa olevat miehet näyttävät olevan johtajistoa. Nurkasta ilmestyy peltipanssarissa oleva ilmeisesti koko paikan pomo, joka huutaa, että "hyökkääjiä". Hänen vieressään on neljä linkomiestä, takanurkassa on neljä taikuria ja heidän vieressään neljä jousimiestä ja neljä pappia. Heti alussa sikoilee huoneen poikki taikoja, joista Uldorin voimapallo pudottaa kolme pappia ja saa lähes kaikki jousimiehetkin hetkeksi ulos taistelusta. Shal nukuttaa kaksi taikuria ja vihollisten taikurit nukuttavat Qun ja Uldorin, papit rauhoittavat Shalin. Hoffa käy jousimiesten ja pappien kimppuun, Fat, Maéglin ja Moore käyvät linkomiesten ja johtajan kanssa taisteluun. Lopulta viholliset saavat iskettyä loputkin meidän ryhmästämme maahan (siellä jo nukkuvien seuraan) ja heräämme parin tunnin kuluttua vankilasta. Uldor parantaa porukkaa ja lepäämme vuorokauden.

Uldor parantaa loputkin ja lähdemme kävelemään vankilasta. Qu ja Fat eivät saa lukkoa auki, mutta Hoffa, joka on avannut kyseisen lukon aikasemminkin avaa sen suhteellisen helposti. Kellarista ei löydy mitään joten painumme ylös. Ylhäältä ei löydy tavaroitamme siitä vakiopaikasta, jossa ne yleensä on ollut, joten jatkamme tutkimuksia. Pihalla näkyy yksi jousimies vartiossa, joten Shal nukuttaa hänet ja otamme häneltä jousen Shalille ja miekan Fatille. Kummastakaan tornista ei löydy mitään, kuten ei myöskään päärakennuksen yläkerrasta. Alakerran toisen huoneen ikkunasta ei näy ketään. Johtajiston huoneessa on Hoffan mukaan johtaja, neljä linkomiestä, neljä taikuria, kaksi jousimiestä, kolme pappia, joista yksi näyttää olevan aika allapäin ja kahdeksan tikarimiestä. Johtaja kertoo juuri linkomiehilleen, että hänen palkkaamiensa palkkasotorurien pitäisi tulla tänään, mikäli heille ei ole sattunut mitään viivityksiä. Päätämme lähteä sisälle tutkimaan sitä toista tyhjää huonetta. Käytävässä ei ole ketää, mutta toisesta huoneesta löytyykin sittenkin mies, joka on istunut pöydän takana yhdessä nurkassa, niin ettei Hoffa nähnyt häntä. Fat ja Qu syöksyvät hänen kimppuunsa ja Shal ampuu häntä jousellaan. Shal toteaa ettei voi ampua lähitaisteluun, joten hänkin tulee lähitaisteluun Fatin ja Qun avuksi. Hetken päästä saamme miehen pudotettua. Miehen takana olevasta hyllystä löytyy meidän tavaramme ja jonkin verran muutakin romua. Alamme suunnitella hyökkäystä johtajien kimppuun. Tällä kerralla etunamme on se että me olemme valmistautuneet taisteluun ja he eivät. Viimeksi heidän taikurinsa olivat keskittyneet taikohinsa jo etukäteen aiheuttaen tuhoa meidän joukossa. Päätämme heti alussa yrittää tiputtaa ne taikurit ja papit ja vasta sitten käydä muiden kimppuun.

Avaamme oven ja ammumme taikahyökkäyksemme sisään, jonka tuloksena kaksi linkomiestä rauhoittuu, kolme taikuria ja kaksi pappia nukahtaa. Seuraavaksi Fat, Hoffa ja Qu painuvat sisälle tappelemaan. Taistelu kestää useita minuutteja ja viimein tilanne on se, että pystyssä on enää Uldor, Moore horjuu epämääräisesti nurkassa ja Fat isketty maahan hetkeä aikaisemmin. Muut olivat pudonneet jo aikaisemmassa vaiheessa (Qu jousimiesten pudottamana ja Shal ja Hoffa pomon pudottamana). Uldor päättää ampua voimapalloilla pomoa ja yhtä jousimiestä, vaikka myös Fat joutuu tällöin alueelle. Hän saa toisella pallollaan murskattua pomon, joka ikisen luun jolloin tämä romahtaa maahan epämääräisenä mössönä, jonka voi siivota pois korkeintaan mopilla. Loput sotilaat antautuvat kun Uldor kysyy että kuka haluaa olla seuraava. Meidän joukosta jää pystyyn voitokas Uldor, horjuva Moore ja lopussa pystyyn noussut Shal. Hoffa ja Qu näyttävät olevan aika heikossa kunnossa, Fat on Uldorin voimapallojen tuhosta huolimatta ihan kohtuullisessa kunnossa, vaikkakin tajuttomana.

Antautuneista vihollisista ne kaksi jousimiestä toteavat, että täällä on jo kuollut aika paljon meikäläisiä jousimiehiä, joten he voisivat oikeastaan lähteä kotiin ja miettiä kaksi kertaa ennen kuin palkkautuvat tänne uudestaan. Päästämme heidät menemään.

Seuraavaksi odotamme, että ne linkomiehet tulevat pois rauhoituksesta ja kysymme heiltä sitten mitä he valitsevat, siirtyvät meidän puolelle vai lähtevät kotiin. Hekin päättävät lähteä kotiin. Tikarimiehille vain toteamme, että teilläkin on kaksi vaihtoehtoa, liittyä meihin tai kuolla. He toteavat, että ensimmäinen vaihtoehto kuulosti hyvältä. Herätämme papit ja yritämme käännyttää heitä meidän puolelle, mutta emme oikein onnistu. He kyllä suostuvat parantamaan meitä ja haluavat lähteä huomenna sitten omaan temppeliinsä. Ne neljä taikuria suostuvat palkkautumaan meidän puolellemme, mikäli palkka on sopiva, joten lähetämme heidät omaan linnaamme viemään viestiä ja sopimaan mahdollisesta palkasta. Pyydämme samalla Prianilta lisäohjeita mitä tehdä niille vahvistusmiehille.

Iltapäivällä ulkoa kuuluu huuto että "hohoi, linnake avatkaa portit". Porttien edessä on noin parisataa palkkasoturia. Moore lähettää sotilaat Prianin luokse.

Uldor parantaa meikäläisiä. Papit lähtevät kotitemppeliin. Priam saapuu ja onnittelee meitä linnakkeen valtauksesta ja ylentää Mooren vääpeliksi ja Fatin sotilasmestariksi. Fat ja Priam sopivat, että Maéglin toimii linnakkeen johtajana ja Fat vääpelinä. Uldorista tehdään linnan pappi. Priam kertoo, että hän lähettää tänne 150 miestä suojaamaan linnaketta.

Uldor parantaa loputkin eli Qun ja Hoffan. Sen jälkeen lähdemme Fatin kotikylään tutkituttamaan löydettyjä esineitä ja sen jälkeen jaamme tavaroita. Käymme kotilinnassa ostamassa pari parantavaa taikajuomapulloa. Priam kertoo että hän on hieman huolissaan, koska toinen pohjoinen linna on vallannut sillan ja pitää siellä nyt vartiota. Hän pyytää meitä hoitamaan tilanteen. Palaamme takasin Asmanin linnaan ja järjestelemme tiloja jne loppupäivän.

Käymme hakemassa Priamin linnasta palkkamme, jolloin samalla Priam hieman kyseee minkälaisia suunnitelmia olemme tehneet sitä vihollisten valtaaman sillan valtaamiseksi. Fat toteaa että joo hyökkäämme ensi yönä.

Lähetämme illalla Hoffan näkymättömänä vakoilemaan siltaa. Hoffa saa selville että sillalla on muutama kymmenen henkeä, joista osa on sillalla vartiossa ja osa leirissä sillan toisella puolella. Lähdemme kiertämään kahluupaikan kautta leiriytyneiden vihollisten selustaan. Kahluupaikalla Hoffa havaitsee toisella puolella noin sata miestä leiriytyneenä ilman tulia ilmeisesti tarkoituksenaan hyökätä kahluupaikan yli aamulla. Haemme paikalle viitisenkymmentä jousimiestä valmiina hidastamaan hyökkääjiä ja perääntymään sen jälkeen linnakkeeseen. Me itse lähdemme tekemään häirintä hyökkäystä sillalle.

Hiivimme sillan lähelle ja ryntäämme sillalle heti kun meidät havaitaan. Sillalla on viisitoista zombieta, kuusi sotilasta, pomo ja kolme taikuria ja pappia. Uldor ampuu takariviin voimapalloja, Fat, Qu, Hoffa ja yksi sotilas hakkaavat eturintamassa olevia zombieita. Hetken taistelun jälkeen meiltä on nukutettu Shal, pari sotilasta, Fat ja Hoffa lyöty tajuttomiksi ja vihollisista on pudonnut suurin osa. Tässä vaiheessa takarivissä seisonut vihollisten pomo huutaa, että "perääntykää", jolloin hänen mukanaan pääsee pakoon yksi sotilas, kaikki muut jäävät kuolleena sotatanterelle. Otamme vihollisten tavarat ja lähdemme metsään parantamaan tajuttomia. Palamme linnaan odottamaan, että jompi kumpi upseereista tulee kuntoon (sekä Fat että Maéglin ovat tajuttomina).

Lähdemme kuninkaan kaupunkiin (Qu, Shal, Moore ja Hoffa) opiskelemaan ja vaihtamaan taikaesineitä hyödyllisiksi odotellessamme, että Fat tai Maéglin tulisivat kuntoon. Pääsemme illalla kalastajakylään.

Pääsemme kuninkaan kaupunkiin.

Käymme ensin etsimässä opiskelupaikat ja sen jälkeen kierrämme myymässä ja ostelemassa tavaroita. Myymme kaiken ylimääräisen romumme ja ostamme Maéglinille voimapeltihanskat ja kahden käden taikamiekan. Alamme opiskelemaan.

Opiskelut on lopussa ja lähdemme kotiin.

Saavummelle perille kalastajakylään ja kyselemme Lanalta merirosvoista, mutta emme kuule mitään uutta.

Pääsemme kotiin ja pyöritämme raharulettia. Velat kiertävät rajusti ja rahat kasautuvat Qulle ja arvoesineet Uldorille.

Fat nousee ylös ja alkaa heti hoitamaan linnan juoksevia asiota, aloittan ruuan hankinnasta.

Maéglin nousee vuoteestaan ja olemme kaikki taas kasassa kun Timaeuskin on jo noussut ylös viikko sitten. Kun vielä Uldorikin saapuu opiskelemasta alamme taas miettiä mitä teemme seuraavaksi. Fat tosin kommentoi että häntä tullaan tarvitsemaan linnan juoksevien asioiden hoitamisessa lähes kokoajan, joten hän sanoo ettei voi kunnolla osallistua muihin tehtäviin.


+
+ Hahmot levelin mukaan
+
+					   Level	    Day		Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start	End	Start	End	(days)
+
+ Fat Flash
+ Rogue/Human		Alakoski	8	9	1.9.13	-	-
+
+ Moore John
+ Warrior Mage/Human	Riikonen	7	8	13.9.13	-	-
+
+ Uldor Son of Ulfan
+ Cleric/Human		Aarni		7	8	10.9.13	-	-
+
+ Maéglin Arakoni
+ Noble Warrior/Human	Kako		7	7	25.9.13	-	-
+
+ Hoffa von Mormagil
+ Monte Banc/Human	Ahponen		5	6	13.9.13	-	-
+
+ Qu the Tightropewalker
+ Thief/Human		Kivinen		5	6	26.11	-	-
+
+ Timaeus Cytorat
+ Fighter/Human		Ahponen		5	5	13.11	-	-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>