TSM Osa 7, Luku 001 (tsmpart7/tsmpart7.001)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Iila Kezo (Kivinen)

Yksityisen rahanlainaajan palveluksessa oleva lainankerääjä, joka harrastaa innokkaasti karatea, mieliharrastuksenaan ovien potkiminen sisään.

Bart Simpson (Aarni)

Nuorempana ollut pikkurikollinen, mutta jäätyään kiinni pari vuotta sitten pelästyi niin paljon että paransi tapansa. Nykyään ruokkii köyhiä ja on muutenkin esimerkillinen kansalainen. Tuntuu tienaavan aika hyvin, vaikka ei näytäkään tekevän mitään varsinaista työtä.

Rydo Ratatui (Aarni)

Lihava vartioston piiritysväline-expretti, jolla tuntuu olevan paljon sekä ystäviä että vihamiehiä. Ystävien ja vihamiesten määrää selittää varmasti se että hän koskaan kieltäydy auttamasta ketään, joka häneltä tulee apua pyytämään. Rydo tunnetaan kovanan valehtelijana, vaikkakin viimeaikoina hän on hämmästyttänyt ystäviään puhumalla silloin tällöin tottakin.

Bur Taemon (npc)

Nuori tyttö, joka meikkaa itsensä näyttämään huomattavasti vanhemmalta, jotta pääsisi mukaan korttipeliporukkoihin. Käyttää häikäilemättä hyväkseen nuorta ikäänsä ja viattoman näköistä ulkonäköään luikerrellessaan irti ongelmista. Häviää aina taistelun alussa ja taistelun loputtua löytyy yleensä pari vihollista joilla on hänen tikarinsa mentävä reikä selässään. Tunnettu myös siitä että puhuu koko ajan.


Kaupunkisekoiluja

vuonna 6052

1. luku

Iila saa Cynartorgilta homman. Hänen pitäisi käydä perimässä Anna Ludbolalta kymmenen kullan suuruinen velanlyhennys ja siihen vielä kolme kultaa korkoja päälle. Iila käy paikalla ja juttelee Annan kanssa, jolla ei valitettavasti ole nyt rahoja. Iila katsoo olisiko asunnossa mitään arvokasta ja löytää raudoitetun arkun, josta hän arvelisi saavansa kullan tai pari. Hän raahaa arkun keittiöön ja tyhjentää sen sielä syöden samalla ruokakomerosta löytyneitä safkoja. Anna lupaa maksaa rahat heti huomenna iltapäivällä, ja koska arkku painaa lähemmäs sata kiloa Iila ei ole kovin innostunut viemään sitä heti mukanaan, joten hän lupautuu odottamaan huomiseen.

Iila menee Annan luokse jo yhdeltätoista ja toteaa, ettei tämä ilmeisesti ole paikalla (tehtyään ensin oveen potkaisemalla reiän ja kurkistettuaan siitä sisälle). Sen jälkeen hän odottelee pihalla Annan saapumista tunnin verran ennen kuin paikalle saapuu joku ulkopaikkakuntalainen, joka etsii halpaa porttolaa. Iila käy viemässä hänet (kiertotietä) parin kuparin maksusta perille ja palaa sitten suoraan takaisin. Anna on jo tällä välin palannut ja Iila saa häneltä kymmenen kultaa ja lupauksen maksaa puuttuvat kolme kultaa huomenna iltapäivällä.

Iila menee taas heti herättyään (noin puolenpäivän aikoihin) hakemaan loppuja rahoja, mutta Anna ei taaskaan tunnu olevan paikalla. Iila odottelee tunnin verran ja päättää sitten potkia oven sisään, jotta pääsee odottamaan mukavammin. Odotettuaan sisällä puolisen tuntia lisää, kuulee hän ulkoa meteliä ja päätelee, että Anna on saapunut paikalle. Anna yrittää väittää, että Iilan pitäisi korvata rikkomansa ovi, mutta tämä on Iilan mielestä aika hyvä vitsi ja hetken keskustelun jälkeen Anna maksaa suosiolla kolmekymmentä hopearahaa.

Iila käy viemässä rahat Cynartorgille ja saa palkkionsa 6 pronssia ja sen lisäksi vielä Cynartorg toteaa, että se lyhennysosuus korkoineen oli vain 12 kultaa, joten Iila saa vielä kymmenen prosenttia yli menevästä osuudesta. Iila viettää illan juhlien T'revor's Tangardissa. Ilta sujuu rauhallisesti lukuun ottamaatta jotain pikku tappelua toisessa päässä kapakkaa.

Iila saa Cynartorgilta uuden tehtävän. Tällä kertaa kohde onkin hieman hankalampi, koska kyseessä on kaupungin virkamies nimeltään Arvin. Hän toimii kaupungin hedelmäkauppiaiden myyntilupia käsittelevällä osastolla ja on kuulemma vanha käppyräinen ukko. Arvin asuu vanhan kaupungin puolella kolme huonetta + taloudenhoitajan huone kokoisessa asunnoss. Velka on isomman velan viimeinen osa summaltaan 33 kultaa.

Iila pääsee perille ja kertoo portinvartialle tuovansa sanaa Cynartorgilta Arvinille. Portinvartija ohjaa hänet sisälle Arvinin taloudenhoitajan puheille. Iila ilmoittaa taloudenhoitajalle ilmeisesti unohtuneesta valasta, jolloin taloudenhoitaja käy sisällä tutkimassa papereita. Hetken päästä hän palaa ja toteaa, että niinpä näyttää unohtuneen tuo maksuerä, maksu tulee heti huomisaamuna, tänään hän ei voi hoitaa sitä koska Arvin on edelleen virastossa.

Iilan kävellessä takaisin Cynartorgin luokse törmää hän matkalla Bartiin, vanhaan ystäväänsä. Iilan ihmettelee hetken, että miten Bart ei vielä ole jäänyt kiinni ja joutunut vankilaan, mutta muistaa sitten kuulleensa pari vuotta takaperin, että Bart oli jäänyt kiinni näpistysepäilystä ja pelästynyt niin paljon, että oli lopettanut laittomat hommat kokonaan. Iila käy kertomassa tilanteesta Cynartorgille ja sen jälkeen Iila ja Bart painuvat kapakkaan muistelemaan vanhoja hyviä aikoja.

Kapakassa heidän luokseen tulee joku tyyppi, joka yrittää huijata Bartilta rahaa, mutta Bart huomaa tämän ajoissa ja perääntyy (Bart oli jo melkein ostamassa laivaosuuden). Bart lähettää miehen Cynartorgin luokse selittäen, että hän varmaan ostaa osuuden. Kuluu hetki ja sen jälkeen Cynartorg tulee kapakkaan ja pyytää Iilaa ulos. Ulkona hän osoittaa sillan toisella puolella olevaa huijaria ja käskee Iilaa ja tätä seurannutta Barttia mukiloimaan miehen, tämä yritti kuulemma huijata Cynartorgia. Iila ja Bart ryntäävät miehen perään ja hetken päästä Iila saa miehen kiinni, juuri ennen kuin tämä ehtii hypätä kanavataksiin. Iilan liukutaklaus menee ohitse, ja mies yrittää hypätä kanavataksiin, mutta ei ehdi ennen kuin Iila potkaisee hänet tajuttomaksi. Sen jälkeen Iila yrittää selittää epäilevälle kanavataksikuskille ja ympärille kertyvälle ihmisjoukolle, että tämä mies huijasi laivaosuuksilla. Vasta kun Bart saapuu paikalle ja kertoo kunnolla mitä mies on tehnyt alkavat ympärille kertyneet ihmiset uskoa ja joku jopa huutaa, että "kanavaan siitä". Muut innostuvat tästä ja myös Bart menee auttamaan tajuttoman miehen kanavaan heittämistä. Kanavassa mies alkaa tietysti heti painua pinnan alle, jolloin ihmiset tajuavat menneensä hieman liian pitkälle ja pari miestä yrittää onkia tajutonta miestä ylös. Tässä vaiheessa Iila ja Bart poistuvat paikalta kertomaan Cynartorgille asiasta ja sitten takaisin kapakkaan.

Aamulla Iila yllätuksekseen kuulee, että Arvin oli maksanut velkansa Cynartorgille, joten hän saa palkkionsa eilisestä keikasta. Tosin vain puolet, koska toimi oikeastaan vain sananviejänä.

Tämän jälkeen, koska muita hommia ei löydy, Iila ja Bart lähtevät kiertelemään paikkoja aikansa kuluksi. Torilla heidän luokseen tulee joku pikkupoika selittämään, että hänen isäntänsä yrittää saada käsiinsä jotain sormusta, joka hämmentää jotain seosta vaikka kuinka pitkään. Isäntä kuulemma yrittää kuulemma tehdä sillä taikajuomaa, joka tuhoaa kaiken elämän sellaisena kuin me sen tunnemme maanpäältä. Poika lupaa Iilalle ja Bartille kaksikymmentä pronssia jos he hakevat sormuksen.

Samassa poikaa huudetaan ja hetken päästä paikalle saapuu ilmeisesti hänen isäntänsä. Isäntä toteaa, että mitäs tuo pikkupoika on taas kertoillut ja arvaa ihan oikein, että pikkupoika on kertonut sormuksesta. Hän kertoo, että hän todellakin haluaisi tuon sormuksen, koska tarvitsee sitä tehdäkseen hyönteismyrkkyä. Hän lupaa Iilalle ja Bartille 200 pronssia jos he hakevat sormuksen hänelle.

Iila ja Bart kyselevät lisää ja kuulevat, että sormus on kuulemma vanhassa kaupungissa olevassa kirjakaupassa jonkun riimukirjan kannen sisällä. Mies antaa Iilalle ja Bartille rahasäkin ja he lähtevät heti kohti kirjakauppaa. Iila ja Bart pääsevät jonkin matkaa kunnes Bart yllättäen huomaa, että hänen reppunsa tuntuu liian kevyeltä, aivan kun joku olisi varastanut rahasäkin. Hän vilkaisee ympärilleen ja huomaa poispäin juoksevan tytön tutunnäköinen säkki olallaan.

Bart singahtaa perään ja huutaa Iilalle, joka myös lähtee perään ja ohittaen nopeasti Bartin ja saaden melkein tytön kiinni, ennen kuin tämä pudottaa säkin ja lähtee pinkomaan vielä kovempaa. Iila kaappaa säkin maasta ja yrittää edelleen saada tyttöä kiinni, mutta säkki hidastaa hänen kulkuaan niin paljon, että tyttö meinaa jo päästä pakoon. Iila pudottaa säkin huutaen perässä tulevalle Bartille, että "ota sinä tuo" ja juoksee sitten tytön kiinni pysättäen tämän.

Bartkin saapuu paikalle ja toruu hieman hämillään olevaa tyttöä varkausyrityksestä. Bart kuulustelee että mistä tyttö tiesi rahoista ja tyttö selittää vain nähneensä kuinka meille annettiin tuo rahasäkki, jolloin hän oli päättänyt yrittää tienata kerralla oikein kunnolla. Hän ei kuulemma ole saanut viimeaikoina edes syödyksi koska rahaa ei ole, ja on jo niin nälkäkin. Bart toteaa tässä vaiheessa, että "selvä seuraa", jonka jälkeen Bart kävelee lähimpään kapakkaan ja tarjoaa siellä tytölle keittoa. Iila ja Bart jättävät tytön syömään keittoaan ja jatkavat matkaansa kohti vanhaa kaupunkia. He pääsevät jonkin matkaa kohti rantaa, ennen kuin Iila huomaa, että tyttö on lähtenyt seuraamaan heitä. Bart keksii, että otetaan vesitaksi niin tyttö varmaan putoaa perästä. He pääsevät noin puoleenväliin kanavaa, ennen kuin huomaavat tytön saapuneen rantaan ja katsovan heidän peräänsä hieman orvon näköisenä. Bart kysyy Iilalta, että "miten olisi haetaanko hänetkin mukaan" ja kun Iila sanoo että "mikä ettei", käskevät he kuskia ajamaan takaisin rantaan tytön luokse. Kun tyttö huomaa että he ovat tulossa rantaan yrittää on olla aivan sen näköinen kun olisi aivan sattumalta tästä.

Bart ja Iila ottavat tytön kyytiin, ja tyttö esittäytyy Bur:iksi. Sen jälkeen he jatkavat kirjakaupan luokse ilman sen kummallisempia kommelluksia. Kirjakaupan ulko-ovi on lukossa ja ovessa on joku lappu, jossa lukee jotain. Ainoana edes pikkuisen lukutaitoisena Iila yrittää saada selville mitä siinä lukee, mutta huonolla lukutaidollaan hän ei saa tekstistä selvää. Bart kysyy läheiseltä siviilivartiopartiolta osaisiko joku heistä lukea mitä lapussa lukee, mutta kukaan heistäkään ei osaa lukea. Bart kyselle vielä parilta ohikulkijalta ja lopulta he saavat selville, että kauppaa pidetään auki yleensä iltapäivisin. Bart, Iila ja Bur jatkavat lähimpään kapakkaan odottamaan.

Puolenpäivän jälkeen he saapuvat taas kaupan luokse ja näkevät juuri kuinka neljäkymppinen nainen hölkkää ovelle ja menee siitä sisään. He menevät koputtamaan ovelle, mutta kukaan ei vieläkään tule avaamaan, joten he jäävät odottamaan, että kauppias saa kaupan kunnolla auki.

Pitkän ajan päästä ovi aukeaa ja he pääsevät sisään. Kauppiaalta he kuulevat, että kirjat on järjestetty seinällä olevan luokittelun mukaan, joten Iila menee lukemaan luokittelua ja pitkän tavaamisen jälkeen saa selville, että tuo heidän hakemansa riimukirja on varmaankin taikakirjojen kategoriassa. He etsivät taikakirjojen hyllyt ja Iila alkaa tutkimaan kirjojen otsikoita samalla kun Bart menee juttelemaan kauppiaan kanssa. Bart kertoo mitä kirjaa he hakevat ja saa kuulla, ettei se vielä ole myynissä, koska kauppias ei ole vielä ehtinyt tutustua siihen. Kauppias kyselee mistä te olette saaneet kuulla ko kirjasta ja Bart kertoo pikkupojasta. Lopuksi Bart yrittää vielä saada kauppiaan puhuttua ympäri siitä, että tuo kirja kannattaa tutkia mahdollisimman nopeasti, muttei onnistu. Bart, Iila ja Bur päättävät palata takaisin.

He pääsevät melkein kotikaupunginosaansa ennen kuin heidän luokseen tule joku outo hihhuli kertomaan, että heidän pyhä johtajansa on kaapattu. Kaupungin vartiokaarti oli kuulemma syyttänyt johtajaa kansankiihotuksesta. Bart on heti innokas auttamaan. Iila muistelee, että törkeitä rikoksia kuten kansan kiihotusta tehneet viedään yleensä kaupungin oikeustalolle. Bart lähtee heti sinne päin, Iila ja Bur seuraavat hieman epäröiden. Oikeustalolla Bart painuu ovesta sisään, mutta Iila ja Bur jäävät ulkopuolelle sen näköisinä kuin eivät tuntisi Barttia.

Muutaman minuutin kuluttua Bart tulee takaisin ja kun hän pääsee vartioiden näköpiirin ulkopuolelle liittyvät muut hänen seuraansa ja kuulevat, ettei Bart ole saanut mitään selville. Bart päättää kysyä vastaantulijoilta asiasta ja heti ensimmäinen jolta hän kysyy, tietää kertoa, että miehelle on määrätty isot sakot ja pari kuukautta vankeutta. He palaavat kertomaan asiasta tuolle hihhulille, joka on tällä välin jo alottanut ison saarnaamisen kaupungin oikeuslaitosta vastaan. Mies saarnaa myös Bartille, joka hermostuu tästä ja lähtee takaisin oikeustalolle, jolloin Iila ja Bur jäävät taas hieman kauemmaksi. Bart käy keskustelmassa vartian kanssa ja hetken päästä heidän luokseen tulee parisenkymmentä sotilasta ja koko ryhmä lähtee takaisin. Kun he pääsevät hihhulin luokse Bart osoittaa miestä ja saa sotilaiden johtajalta rahaa. Sen jälkeen sotilaat käyvät vangitsemassa hihhulin.

Tämän pienen tapahtuman jälkeen Iila lähtee kotiinsa ja Bart ja Bur Bartin asunnolle. Kun he ovat eronneet Bart päättää ennen kotiin menoaan ensin selvittää missä Iila oikeastaan nykyisin asuu ja seuraa tätä. Iila toisaalta ei myöskään mene suoraan kotiinsa vaan kiertelee ensin neljä tuntia kauppoja (opiskelee esineiden arvon arvioimista) ennen kuin painuu kotiinsa.

Aamulla Bart menee Iilan työnantajan luokse kysymään hommia, mutta tältä ei löydy mitään sopivaa Bartille. Bartin jälkeen paikalle saapuu John, jolle Cynartorg antaa ison homman. Bart kuulee keskustelun ja päättää seurata Johnia. Bartin mukana oleva Bur toteaa, ettei hän halua lähteä tappamaan itseään seuraamalla Johnia. John on hemmetin iso ja voimakkaan näköinen mies, joka myös tuntuu olevan selvillä siitä mitä ympäristössä tapahtuu.

Bart ei Burrin varoituksista välitä vaan seuraa Johnia pari korttelia ennen kuin John jää väijymään Barttia ja kaappaa tämän kiinni kuulustellaakseen tätä. Valitettavasti John on hieman liian kovakourainen heittäessään Bartia maahan, ja tämä kuolee melkein välittömästi saamiinsa vammoihin.

Puolenpäivän aikoihin Iila saapuu Cynartorgin luokse kysymään töitä, mutta hänellekään ei löydy. Samalla hän saa kuulla, että Bart oli lähtenyt seuraamaan Johnia. Iila menee vastapäiseen kantakapakkaansa odottamaan Bartia, mutta kun tätä ei kuulu lähtee hän juuri saapuneen Johnin perässä Cynartorgin luokse kysymään mitä John on tehnyt Bartille. Iila kuulee että Bartille on käynyt heikosti ja John oli heittänyt ruumiin kanavaan. John toteaa Iilalle, että koska sinä olit tuon Bartin kaveri voisit yrittää hoitaa nämä hänen kamppeensa hänen perheelleen. Iila toisaalta muistelee, että Bart olisi ollut orpo, mutta lupaa kuitenkin yrittää. Sen jälkeen Iila ja Bur palaavat takaisin kapakkaan katsomaan Bartin kamoja läpi.

Juuri kun Iila ja Bur ovat saaneet kamat käytyä läpi saapuu pöydän ääreen kolme miestä, jotka kysyvät että "Johnin kavereita vai?" Iila vastaa että "kuka kysyy", jolloin yksi mies heittää Iilan tuopin tämän päälle. Iila hieman kohottaa kulmakarvojaan ja haukkuu miestä idiootiksi jne, mutta rauhallisena miehenä ei vielä käy väkivaltaiseksi. Miehet eivät kuitenkaan ole niin rauhallisia vaan yksi niistä yrittää lyödä Iilaa nyrkillä ja toinen vetää tikaria esiin. Tikaria esiin vetävä mies saa selkäänsä Burin tikarin ja se joka yritti huitasta Iilaa yrittää seuraavaksi hyptätä pöydälle. Valitettavasti pöytä ei ole kovinkaan tukeva, vaan se kaatuu ja mies romahtaa maahan pitkälleen pöydän viereen. Kolmas mies käy Iilan kimppuun ja lyö tätä niin, että tämä menee hieman pökerryksiin.

Tällä välin tappeluun tulee mukaan naapuripöydästä iso lihava mies, joka heittää pöydältä alas romahtaneen nyt jo pystyyn päässeen miehen takaisin lattialle. Seuraavaksi lihava mies heittää tikarimiehen edellisen miehen päälle niin, että molemmat miehet menevät aivan pökerryksiin. Viimeinen mies menee hetken päästä tajuttomaksi kun sekä lihava mies ja Iila rusikoivat häntä. Lihava mies esittäytyy Rydo Ratatuiksi ja hetken miettimisen jälkeen keksii, että viedään nämä hänen kaverinsa luokse vartiokasarmille.

He vievät miehet kasarmille, jossa Rydo selittää kessulle, että nämä miehet olivat käyneet tämän viattoman pienen tytön kimppuun ja sen jälkeen käyneet vielä tämän toisenkin miehen kimppuun, jolloin Rydo oli mennyt apuun. Hyökkäyksessä he olivat käyttäneet myös aseita, joten kyseessä on törkeä aseellinen päällekarkaus. Lisäksi he olivat yrittäneet polttaa koko kapakan mukanaan tuomalla öljylampulla, jonka he rikkoivat lattialle. He aiheuttivat myös suuria aineellisia vahinkoja kapakan sisustukselle pistäen sen kokonaan remonttikuntoon. Iila hieman ihmettelee, ettei se juttu nyt kai ihan noin mennyt, mutta kyllä tuo niin uskottavalta kuulosti, että pakkohan sitä on uskoa.

Kun miehet on viety vankilaan lähtevät he parin korttelin päässä olevalle Bartin asunnolle, jossa Iila ja Bur kertovat (Bur pääasiassa huolehtii kertomisesta) viimeaikojen tapahtumista. Iila ja Bur kysyvät Rydolta apua sormuksen etsimisessä, jolloin Rydo lupaa oitis auttaa, mutta valittelee, että sitä ennen hänen pitää vielä käväistä töissä. Iila ja Bur kiertelevät kaupungilla kauppoja odottaessaan, että Rydo pääsee irti työstään. Iltapäivällä he käyvät hakemassa Rydon töistä (Bur kysyy häntä portilla esittäen aika vakuuttavasti hienoa naista).

He menevät kirjakaupan luokse, jossa Rydo käy yksin sisällä kyselemässä, muttei saa selville mitään uutta. Seuraavaksi Rydo keksii, että voisi käydä kirjastossa kysymässä tietävätkö he mitään tuosta kirjasta. Tuumasta toiseen, mutta sieltäkään ei löydy mitään hyödyllistä tietoa. Miettiessään mitä asialle pitäisi seuraavaksi tehdä, ehdottaa Rydo, että kävisimme sen alkemistin luona, joka tuon homman antoi kyselemässä tietoja.

Alkemistilta kuulemme, että hän oli omistanut tuon kirjan pari vuotta sitten mutta sitten hän oli myynyt sen eräälle toiselle kirjakauppiaalle muuton yhteydessä. Tämä kirjakauppias oli sitten myynyt sen miehelle joka oli myynyt sen tälle toiselle kirjakauppiaalle. Tämän viimeisen kirjakauppiaan kanssa alkemisti ei ole puheväleissä ja sen takia hän ei voi itse hoitaa asiaa.

Iila, Bur ja Rydo päättävät vielä käydä kirjakaupalla kyselemässä vähän lisää, mutta törmäävät matkalla seitsemän hengen ryhmään, joka kertoo juuri ylittäneensä loppumattoman meren uutta reittiä pitkin ja nyt he etsivät uutta hommaa. Rydo kertoo heti iso-isästään, joka oli aikoinaan ollut eteläisellä suolla kultaa kaivamassa ja puolentoista vuoden kaivamisen jälkeen he olivat keränneet kaikki aarteet karavaaniin ja lähteneet takaisin kotiin, mutta sitten aarrevankkuri oli juuttunut suohon kiinni ja sillä välin kun he olivat olleet hakemassa työkaluja jne oli aarrevankkuri hävinnyt ja jäljet viittasivat siihen että läheinen peikkoperhe oli ilmeisesti vienyt vankkurit. He eivät olleet uskaltaneet lähestyä peikkoja, joten he olivat jättäneet aarteet sinne. Ryhmä kutsuu meidät mukaan juhlimaan paluutaan ja kiittävät meitä tiedoista. Koska Rydo ei juo paljon ollenkaan ja Burkin juo aika vähän, juo Iila heidänkin puolestaan ja on aamulla hieman ennen auringonnousua kun lopetamme juhlimisen aika kovassa sivutuulessa.

Rydo jatkaa heti suoraan kapakasta kasarmille ja yrittää saada helppoa hommaa, mutta valitettavasti luutnantti on hieman liian tarkkana ja toteaa, että taas sitä yritetään luistaa työstä. Sinä lähdet tästä pohjoiselle suolle mittaamaan etäisyyspaaluja. Luutnantti lähettää koko porukan sinne ja uhkaa vielä tulla tarkistamaan, että he todellakin tekevät töitä. Rydo on koko päivän pohjoisilla soilla loikoillemassa.

Puolen päivän aikoihin kun illalla Iilan luokse tullut Bur herää ja herättää Iilan on tällä aivan hirmuinen krapula. Bur lörpöttään aivan normaaliin tapaansa, niin että lopulta Iila hermostuu ja antaa Burille paljon rahaa kun tämä toteaa, että hän kaipaa rahaa ennen kuin voi lähteä kaupungille.

Seuraavana aamuna Iila tuntee jo olevansa kunnossa ja siivoaa parhaillaan kun kaupungilla törmänneet Bur ja Rydo saapuvat paikalle. Rydo toteaa, että hän on matkalla eteläiselleen satamaan yhtä varsijousta korjaamaan, mutta Iila ja Bur voisivat ottaa tarkemmin selvää niistä kirjan väliomistajista.

Iila ja Bur käyvät alkemistin luona kysymässä omistajista ja palaavat sitten Rydon luokse, jonka jälkeen Rydo yrittää päästä sen kirjan edellisen todella rikkaan omistajan puheille. Matkalla hienoistokaupunginosaan törmäämme taas seikkailijaryhmään, joka etsii töitä. Samalla kuulemme että he etsivät myös lyhytaikaista asuntoa, jolloin Bur lähtee heti vuokraamaan heille Bartin vanhaan huonetta. Sillä välin Iila ja Rydo käyvät toteamassa etteivät pääse edes sisään. He tapaavat Iilan kantapaikassa, jossa Bur kertoo saaneensa huoneen vuokrattua. Istuessaan siinä syömässä pöytään tulee, joku mies joka kysyy jos me voisimme käydä ostamassa hänelle tuolta naapurialkemistilta yhden kartan. Alkemisti ei kuulemma oikein tykkää hänestä ja sen takia hinta olisi varmaan hirmuisesti korkampi kuin mitä se olisi jos joku muu olisi ostamassa karttaa.

Mies kertoo asiasta tarkemmin ja syötyään he lähtevät tutun alkemistin luokse ostamaan karttaa. He saavat tingittyä hinnan 160:een kultaan (lähtö oli 200 kultaa) ja lähtet sitten miehen majatalolle päin kertomaan asiasta ja hakemaan rahoja. Matkalla he poikkeavat vielä sillä kirjakaupassa, kysymässä kirjaa suoraan (Rydo käy kysymässä, muut odottavat ulkona) ja pitkän taivuttelun jälkeen Rydo saa sen nähtäväkseen, mutta ei saa taivutettua kauppiasta myymään tai edes lainaamaan kirjaa.

Majatalossa miehestä ei tiedetä mitään, joten he palaavat takaisin alkemistin luokse. Tosin Rydo alkaa tässä vaiheessa kyllästyä kävelyyn ja päättää lähteä takaisin töihin eteläiseen satamaan. Alkemistin luona saamme kuulla, että se kartta on varastettu ja hän epäilee heti pikkuserkkuaan (joksi tuo mies muuten esittelikin itsensä). Tässä vaiheessa Iila ja Bur alkavat keskustella henkevästi siitä miten kaikki aina menee pieleen, mutta muutaman minuutin väittelyn jälkeen alkemisti keskeyttää ja lupaa heille kaksi kultaa jos he saavat miehen kiinni, hän on kuulemma varmaan lähdössä laivalla pohjoiseen.

Iila ja Bur ryntäävät Rydon työpaikalle ottamaan hänet mukaansa ja lähtevät sitten pohjoiseen satamaan. Matkalla Bur huutaa muille, että "tänne veneeseen, jompi kumpi teistä osaa varmaan sauvoa", ja niin Iila lähtee sauvomaan kohti satamaa. Rydokin yrittää välillä sauvoa, mutta räpeltää niin pahasti, että Iilan täytyy taas astua puikkoihin. Satamassa he menevät heti tapaamaan Rydon vanhaa kaveria, joka käy hetken keräämässä tietoja ja palaa kertomaan, että yksi laiva lähti justiinsa ja toinen on lähdössä huomenna. He käyvät katsomassa toisessa laivassa parikin kertaa (ensin Iila ja Rydon kaveri kantajina, sitten Iila yrittää sisään viestinviejänä, mutta en pääse, ja viimeisenä Rydo käy esittämässä vihaista viestin lähettäjää), mutta miestä ei löydy. Jätettyään Rydon kaverille pyynnön että tämä ottaisi heihin yhteyttä jos miestä näkyy lähtevät he palaamaan takaisin etelään kierrelleen samalla kauppoja. Jumalten kadulla he törmäävät isoon paraatiin ja kun he katsovat sitä huomaavat he, että paraatin keulassa kävelee jumalten sanansaattaja. He odottavat pääjumalan temppelin edessä tunnin verran, mutta koska eivät kuule asiasta mitään tarkemmin, kyllästyvät he ja lähtevät kotiin (Iila kotiinsa ja Bur ja Rydo Rydon kampälle).

Aamulla Iila herää huomattavasti normaalia aikaisemmin ja on jo ylhäällä kun Bur saapuu paikalle. Iila lähtee Burin kanssa kysymään Cynartorgilta hommia, mutta tämä ei ole varautunut siihen, että Iila tulee niin aikasin, eikä Cynartorg ole vielä ehtinyt katsoa onko Iilalle mitään. Iila jatkaa odotelleessaan alkemistin luokse kertomaan ettei sitä miestä saatu kiinni. Lisäksi hän kertoo, että ei siitä sormushommasta taida tulla mitään. Alkemisti toteaa, että anna sitten rahat takaisin, niin etsin jonkun joka osaa varas... lainata sen kirjan. Iila antaa rahat takaisin ja alkaa sitten vaatimaan pientä palkkiota jo tehdystä työstä. Alkemisti väittää, että onnistumisesta maksetaan hyvin, mutta epäonnistumisesta ei tipu kolikkoakaan. Tässä vaiheessa Iila hieman hermostuu ja toteaa, että hän kerää rahaa ammatikseen, kyllä hän tietää miten saa alkemistin maksamaan jos asia ei muuten suju. Iila sanoo tämän niin uhkaavasti, että alkemisti pelästyy oikein kunnolla ja huutaa hädissään pidä sitten ne rahat ja antaa rahasäkin takaisin. Iila toteaa että ok, tämä palkkio kuulostaa sopivalta ja poistuu.

Sen jälkeen Iila käy uudestaan Cynartorgin luona kysymässä hommia, mutta niitä ei tälle päivälle löydy. Tosin Cynartorg toteaa, että lähiaikoina voi löytyä enemmän, koska Johnille kävi hieman huonosti, kun joku pudotti hänen päähänsä isomman kasan katukiviä.

Rydo on koko päivän töissä korjaamassa sitä piiritysvarsijousta.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+					
+ Iila Kezo			
+ Fighter/Human		Kivinen		6052-1-1	-		-
+
+ Bart Simpson
+ Thief/Human		Aarni		6052-1-4	6052-1-6	2
+					
+ Rydo Ratatui				
+ Siege engineer/Human	Aarni		6052-1-1	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>