TSM Osa 7, Luku 002 (tsmpart7/tsmpart7.002)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Iila Kezo (Kivinen)

Yksityisen rahanlainaajan palveluksessa oleva lainankerääjä, joka harrastaa innokkaasti karatea, mieliharrastuksenaan ovien potkiminen sisään.

Rydo Ratatui (Aarni)

Lihava vartioston piiritysväline-expretti, jolla tuntuu olevan paljon sekä ystäviä että vihamiehiä. Ystävien ja vihamiesten määrää selittää varmasti se että hän koskaan kieltäydy auttamasta ketään, joka häneltä tulee apua pyytämään. Rydo tunnetaan kovanan valehtelijana, vaikkakin viimeaikoina hän on hämmästyttänyt ystäviään puhumalla silloin tällöin tottakin.

Bur Taemon (npc)

Nuori tyttö, joka meikkaa itsensä näyttämään huomattavasti vanhemmalta, jotta pääsisi mukaan korttipeliporukkoihin. Käyttää häikäilemättä hyväkseen nuorta ikäänsä ja viattoman näköistä ulkonäköään luikerrellessaan irti ongelmista. Häviää aina taistelun alussa ja taistelun loputtua löytyy yleensä pari vihollista joilla on hänen tikarinsa mentävä reikä selässään. Tunnettu myös siitä että puhuu koko ajan.

Jasmine Merendino (npc)

Entinen bordellin ilotyttö, nykyään itsenäinen yrittäjä.

Miidia Lunanx

Iilan vanha tyttöystävä, joka lähti aikoinaan taikakoulutukseen ja on nykyään suhteellisen menestyvä taikaesineiden tunnistaja.


Kaupunkisekoiluja

vuonna 6052

2. luku

Rydo käy aamulla tunnin verran ihmettelemässä työpaikallaan varsijoustaan, mutta lähtee sitten herättämään Iilaa. Iila on jo melkein hereillä ja hetken päästä he jatkavat kohti Cynartorgin rahanlainaamoa. Matkalla sinne eräs hieno nainen pyytää heiltä apua. Hän kertoo, että naapuribordellin pitäjä ei oikein pitänyt kun hän lähti sieltä ja vei parhaat asiakkaat. Nyt hän tarvitsisi henkivartijaa. Hetken keskustelun jälkeen Iila toteaa, että hänen nykyinen työnsä on ollut hieman epäsäännöllistä, joten uusi työpaikka ei haittaisi, varsinkaan kun ylläpito ja muut luontaisedut ovat aika paljon paremmat kuin nykyisessä hommassa.

Iila lähtee Jasmine Merendinon mukaan ja Rydo lähtee taas hinkkaamaan varsijoustaan. Illalla kun Rydo ja Bur ovat tulossa syömästä, törmäävät he kujalla outoon heppuun, josta hehkuu sisäistä voimaa. Hän toteaa heille, että teillä on hieman hyveiden puutteita ja sen jälkeen Rydollekin tulee tunne, että ehkä hän ei saisi valehdella niin paljoa jne. Kun he vilkaisevat ympärilleen tämän jälkeen huomaavat he, että mies on kadonnut. Myös Bur tuntee sisäistä pakkoa parantaa tapojaan (ahneus, valehtelu).

Aamu nousee aurinkoisena, lämpimänä ja muutenkin kauniina. Rydo ja Bur saapuvat Iilan ja Jasminen luokse ja keskustelu käy kiivaana siitä mitä tehdään näin kauniina päivänä. Rydo haluaisi lähteä maalle, mutta kukaan muu ei ole innostunut. Lopulta Iila päättää, että lähdetään kaupungille kiertelemään. Juuri kun he ovat lähdössä Jasminekin toteaa, että hänkin voisi lähteä mukaan, odottakaa hetki.

Markkinoilla Rydo yrittää taas huijata porukkaa menemään kalakauppaan maistelmaan kaloja, mutta kaikki tuntevat kalakaupan huonoista kaloistaan, joten se jätetään väliin. Iila yrittää löytää uutta vuokralaista kämppäänsä, mutta hänen myyntityylissään on hieman vikaa. Bur huomauttaa tästä ja haluaa itse näyttää mallia. Iila hieman kommentoi Burrin tyyliä, joka tulee Iilan luokse ja yrittää vetää tältä jalat alta, siinä kuitenkaan onnistumatta. Sen jälkeen Bur lähtee takaisin kommentoiden, että ainakin hänen tekniikkansa on parempi. Iila kommentoi tähän ettei ainakaan jalkatekniikka, jolloin Bur hermostuu uudestaan ja yrittää taas turhaan kaataa Iilaa. Iilan ja Burrin keskustellessa, Rydo päättää hoitaa homman ja löytääkin henkilön, joka haluaisi tulla katsomaan asuntoa.

Samassa paikalle saapuu Iilan vanha tyttöystävä Miidia Lunanx, joka liittyy mukaan keskusteluun Iilan peseytymistiheydestä (siis Burrin ja Iilan "keskusteluun"). Koko ryhmä lähtee näyttämään Rydon löytämälle ehdokkaalle asuntoa ja pienen katselun jälkeen mies toteaa, että eiköhän tämä kelpaa. Iila hoitaa vuokra-asiat kuntoon ja sen jälkeen he lähtevät rannalle peseytymään (Jasmine on onnistunut vakuuttamaan Iilan siitä, että peseytyä voi useamminkin kuin kerran vuodessa).

Peseytymisen jälkeen ryhmä palaa takaisin kaupunkiin ilman ongelmia.

Aamulla Rydon käy katsomassa taas varsijoustaan, mutta kyllästyy taas jo noin tunnin kuluttua ja lähtee kotiinpäin. Matkalla hän näkee Kieron-jumalan papin, joka kerää lahjoituksia. Rydon lahjoittaa papille yhden hopean, mutta alkaa sitten ihmettelemään, että mies näyttää jotenkin erikoiselta. Hän huomaa että miehen takana on toinen mies, jonka kanssa tämä juttelee hetken verran sen jälkeen kun Rydon poistui. Rydon hiipii lähemmäksi ja kuulee kuinka mies toteaa toiselle, sen jäkeen kun joku on taas lahjoittanut rahaa, että taaskin yksi tyhmä ihminen. Rydon toteaa, että hemmetti eihän tämmöinen käy päinsä, että minulta huijataan rahaa ja hän lähtee juoksemaan kohti Kieron temppeliä. Matkalla hän juoksee Iilan ja Burin ohitse, jolloin nämä lähtevät juoksemaan perään ja kysyvät, että "mitä nyt", jolloin Rydo kertoo tilanteen. Bur ja Iila hidastavat ja päättävät kävellä takaisin siihen paikkaan, jossa näkivät Rydon ja jäädä sinne odottamaan. Odottaessa Iila normaaliin tapaansa pottuilee Burrille jotain, jolloin hän hermostuu ja yrittää taas kaataa Iilaa, mutta ei vieläkään onnistu. Samassa Rydonkin saapuu takaisin ja koko porukka jatkaa kohti huijareita. Temppeliltä ei Rydon mukaan herunut apua, joten he päättävät hoitaa asian itse.

Lähestyessään paikkaa Iila ja Bur saavat Rydon puhuttua ympäri, että rahat pitää lahjoittaa Iilan jumalalle, ja Bur sattuu vielä tuntemaan ko jumalan papinkin. Samassa he näkevät kuinka Miidiakin menee höynäytettäväksi ja tulee sitten heidän luokseen. He kertovat Miidialle tilanteen ja painuvat sitten miesten luokse. Iila yrittää ensin pelotella miehiä, mutta ei onnistu, joten sen jälkeen Miidia yrittää tönäistä pappina esiintyvän miehen kumoon taiallaan. Mies ei ole tönäisystä moksiskaan, mutta hänen alkaa käyttäytyä väkivaltaisesti huitoen Miidia nyrkillään.

Miehen takaa astuu esiin kaksi tyyppiä, pamppujen kanssa, kolmas täyskokoista miekkaa esiin vetävä mies saa Burrin tikaria selkäänsä ja jää hieman jälkeen. Iila nostaa oman vastustajansa ilmaan ja pudottaa tämän selälleen maahan. Rydo nostaa omaa vastustajaansa jaloista ja heittää hänet olkapää edellä maahan. Viimeinen vastustaja käy avuttoman Miidian kimppuun ja murtaa tältä käden. Iila yrittää heittää Miidianinkin vastustajan maahan, mutta tämä on liian kaukana. Rydo hyppii maassa makaavien vihollisten päällä tappaen toisen maassa makaavista siinä sivussa. Iila jatkaa Miidian vastustajan rusikointia ja lyö tätä vielä kerran ennen kuin mies yrittää huitoa Iilaa pampullaan. Seuraavaksi Iila heittää miehen täydellä voltilla ympäri niin että mies päätyy jaloilleen, tosin hieman raskaahkon näköisesti ja mieheltä menee ilmat pihalle. Seuraavaksi Miidian taikoo mieheen jotain taikaa ja Iila viskaa miehen ovesta sisään niin, että tämä ottaa kimmokkeen ovenkarmista ja Bur joutuu hypähtämään sivuun, ettei mies teilaa häntä nurin. He nostavat loputkin viholliset sisäpuolelle, ottavat rahat ja muut näkyvät roinat ja häipyvät paikalta.

Kun he kävelevät pois Miidia yrittää puhua Buria ja Iilaa ympäri, että rahat sittenkin vietäisiin Kieron temppeliin, mutta Bur puhuu vuorostaan hänet ympäri. Keskustelun kuluessa Miidia alkaa valittaa, että hänen toinen jalkansa ei oikein toimi vaan se on kuulemma halvaantunut. Parantaja lastoittaa Miidian käden ja he lähtevät viemään rahoja sodanjumalan papin luokse. Matkalla Miidia pyytää, että saisi nojata Rydon olkapäähän niin, että pystyisi kävelemään kun tuo jalka ei oikein toimi. Hetken kävelyn jälkeen Bur päättää kokeilla huijaako Miidia ja vetäsee tämän toisen jalan alta pois jalkapyyhkäisyllä. Miidia kaatuu selälleen ja häneltä murtuu terveestä jalasta luu ja jänne repeytyy. Rydo kantaa Miidian takaisin parantan luokse, joka lastoittaa toisenkin luun ja katsoo jänteen repeytymää, mutta toteaa, että se paranee levolla. Jalan paranemiseen menee pari viikkoa. Miidia vaatii, että Bur maksaa tämän lääkärilaskun, joten Bur toteaa, että sehän voidaan ottaa noista huijareilta löytyneistä rahoista. Bur laskee rahat ja maksaa lääkärinlaskun, jolloin jäljelle jää kaksi hopearahaa. Rydo lähtee kantamaan Miidia kotiin ja Bur ja Iila lähtevät viemään rahoja sodanjumalan papille. Ulkona Iila yrittää saada selville paljonko Bur laittoi ohitse laskuissaan rahoja, mutta Bur on kovana ja esittää viatonta. Perillä Iila ja Bur toteavat, että pappi ei ole kotona, joten he jakavat rahat keskenään. He palaavat Rydon luokse, jossa Bur Iilan yllätykseksi kertoo Rydolle, että he jakoivat rahat, koska pappi ei ollut kotona. Bur kommentoi jotain lihavasta ämmästäkin, jonka jälkeen Rydo alkaa jo näyttää siltä, että hänellä on jotain keskusteltavaa Burrin kanssa, joten Iila sanoo tämän ääneen. Sen jälkeen Iila ja Bur alkavat kovan keskustelun siitä minkä näköinen Rydo on kun hän hautoo jotain sisällään. Hetken päästä Rydo saakin jo sanottua Iilalle, että eikös sinun pitänyt lähteä, joten Iila toteaa, että "minähän sanoin, ok, ok, minä menen" ja lähtee.

Iilan poistuttua Rydo pitää kovan moraalisaarnan Burille aiheesta, ystävien nimittely vanhaksi ämmäksi ja yhteisen rahan pimittäminen. Sen jälkeen he väittelevät pitkään totuudenpuhumisen vaaroista ja hyödyistä jne. Rydo myös varoittaa ettei kaverieta ole hyvä kiusata, koska he voivat hermostua ja suuttua kunnolla. Miidiakin osaa aika ilkeitä taikoja. Tässä vaiheessa Bur kertoo, että häneen on jo heitelty pari aika ilkeää taikaa siinä vaiheessa kun hän joutui lähtemään edellisestä kaupungista. Bur epäröi hetken, mutta ei malta olla kertomatta miten joutui lähtemään edellisestä kaupungista, koska siellä hänen poikaystävänsä äiti oli alkanut vainota häntä pelipaikoilla jne, ja kun hän meni keskustelemaan asiasta äidin kanssa (ilman kutsua lukittuun taloon) oli äiti hermostunut ja taikonut häneen riivauksen. Kun hän oli selvinnyt riivauksesta, hän painunut sisälle sen ämmän luokse, mutta ämmä oli taas yrittänyt taikoja ja huutanut vartijoita. Bur oli painunut piiloon ja kun vartiat olivat mennet ohi oli hän palannut naisen luokse ja iskenyt tätä tikarilla selkään. Valitettavasti nainen kuoli ja koska hän oli aika korkea-arvoinen kaupungissa, eivät poliisit oikein katsoneet tuota pikku onnettomuutta suopeasti ja hän joutui lähtemään.

Aamulla Bur saapuu vähän ennen auringon nousua Iilan luokse herätettyään sitä ennen jo Rydon. Rydo oli lähtenyt käymään ensin kasarmilla kersantin luona ennen kuin tämä ehtii nukkumaan. Kersantti oli sanonut, että mene luutnantin luokse ja Rydo teki työtä käskettyä. Luutnantti toteaa, että ai sielläkö sinä ole ollutkin, kun Rydo kertoo mitä on tehnyt. Luutnantti käskee Rydoa pyytämään paikalle insinööri kun hän on saanut varsijousen purettua.

Bur herättää siis Iilan, joka yrittää vielä painua takaisin nukkumaan, mutta Bur pyytää Iilaa tulemaan ulos ja unen pöppörössä oleva Iila tottelee. Ulkona Bur työntää Iilan muitta mutkitta kanavaan ja selittää että sinunhan piti peseytyä ja nyt olet kunnolla hereilläkin. Aina rauhallinen Iila hieman ihmettelee, mutta toteaa että no jaa, tottahan tuo on. Sen jälkeen Bur toteaa, että tuossa lähellä on alkamassa lakkomellakka, mennään katsomaan sitä turvallisen matkan päästä.

Iila ja Bur katselevat kuinka Vartiokaarti saapuu paikalle ja hajottaa lakkomellakkaa rauhallisesti. Iila ja Bur alkavat miettiä mitä tässä seuraavaksi tekisi. Lopulta Bur keksii, että käydään piristämässä Rydoa ja heittämässä hänetkin kanavaan. He miettivät eri suunnitelmia ja lopulta päätyvät versioon, jossa Iila yrittää lassota Rydon ja sen jälkeen he Bur työntää hänet kanavaan. He hakevat Iilan luota köydän ja Iila kokeilee sitä lassoamalla veneenkiinnityspaalun kauniisti.

Iila hiipii huomaamattomasti Rydon lähelle ja lassoaa Rydon keskiruumiista otteeseen ja Bur yrittää tönäistä häntä kanavaan, mutta ei saa Rydoa edes liikahtamaan (Rydo on aika iso ja tukeva mies). Iila ja Bur luovuttavat ja siirtyvät kauemaksi katsomaan suuttuiko Rydo. Ei suuttunut. Samassa kun Rydo siinä utelee Iilalta ja Burrilta eikö teillä ole mitään tekemistä, kuulevat he kuinka joku mies huutaa Rydolle veneestä, että "etkös sinä ollut siellä pohjoisilla soilla töissä viime kesänä". Rydo taas yrittää selittää ettei hän ollut siellä viime kesänä kuin pari päivää, jolloin mies toteaa, että "etkös sinä olekaan Jim" ja Rydo toteaa, että "en ole". Iila ja Bur lähtevät keksimään muuta tekemistä keskusteltuaan ensin vielä hetken Rydon kanssa.

Bur keksii, että mennään katsomaan onko isä Aaron paikalla. He menevät Aaron ovelle ja koputtavat ovelle. Kukaan ei tule avaamaan, joten Bur ehdottaa, että jos Iila kokeilisi käyttää sitä Bartin tavaroista löytynyttä tiirikkaa tuohon oveen, mutta Iila sanoo ettei hän osaa, kokeile sinä. Niin Bur sitten kokeilee ja parin minuutin ähellyksen jälkeen hän yllättäen saakin oven auki. He menevät sisälle odottamaan. Odotettuaan hetken heille tulee nälkä ja he käyvät hakemasta keittiöstä syötävää ja istuvat syömään. Syötyään Bur pyytää Iilaa tutkimaan Aaronin päiväkirjasta koska hän on tulossa takaisin. Iila saa selville, että hän on kaksi kuukautta hakemassa pappisoppia ulkona kaupungista. Bur tutkii sillä välin Aronin kassakaapin, mutta ei löydä sieltä kuin rahaa, jonka hän jättää kaappiin. Bur ehdottaa, että "emme kuitenkaan muista asiaa parin kuukauden päästä, joten voimme lahjoittaa rahat orpokodille". Iila ja Bur menevät ulos ja Bur lukitsee oven niin, ettei kuka tahansa hiippari pääse sisälle. Sen jälkeen he käyvät lahjoittamassa rahat lähimpään orpokotiin, Bur lahjoittaa vielä yhden kullan omaakin rahaa. Iila alkaa tässä vaiheessa olla täysin shokissa ja lähtee lounaan jälkeen kotiin lepäämään.

Bur loukkaa jotain vastaantulijaa, mutta mitään muuta erikoista ei tapahdu koko päivänä.

Iila, Rydo ja Bur ovat rauhassa kävelemässä kadulla, kun Iila ja Rydo huomaavat viisi kappaletta jenginuoria nojailemassa seinään ja yksi heistä viittoo Rydoa kohden. Rydo tunnistaa ne heti Channel Mazen jengiläisiksi, joiden kanssa hän on erittäin huonoissa väleissä (samaa porukkaa kuin jotka kävivät Iilan ja Burrin kimppuun silloin kun he tapasivat Rydon). Rydo huomauttaa asiasta Burrille, joka piiloutuu välittömästi. Yksi vihollisista vetää pamppua esiin ja toinen kiinnittää kävelykeppiinsä keihäänkärkeä. Keihäsmies heittää piiloon painunutta Burria ja pamppumies tulee toisen miehen kanssa Iilan kimppuun ja kaksi aseetonta käy Rydon kimppuun. Iilan vastustaja tuntuu väistelevän todella tehokkaasti, eikä Iilalla ole oikeastaan mitään mahdollisuuksia. Rydo kaappaa ensimmäisen vastustajansa otteeseen ja heittää sillä toista vastustajaansa osumatta kuitenkaan kovinkaan hyvin. Ensimmäinen vastusta on heiton lopputuloksena täysin ulkona. Iilan vastustaja heittää hänet maahan, niin että molemmat Iilan vastustajat jatkavat suoraan Rydon kimppuun. Rydo heittää toisenkin vastustajansa yrittäen osua toiseen Iilan vastustajaan, mutta tällä kertaa ei osu ollenkaan. Bur pudottaa tikarillaan takaapäin keihäsmiehen ja lähtee etenemään Rydon kimppuun menneen pamppumiehen taakse, mutta ei edes ehdi paikalle ennen kuin Rydo heittää pamppumiehen kolme metriä taaksepäin maahan. Viimeinen vihollinen yrittää lähteä pakoon, mutta Rydo ottaa miehen yläruumiista otteen ja pudottaa miehen maahan niin, että tämän käsi murtuu. Rydo vilkaisee ympärilleen ja huomaa, että yksi maassamakaavista yrittää lähteä pakoon, joten hän menee tämän luokse ja vetää ruoskan esiin ja sanoo, että lähdetkö rauhallisesti vai et? Mies yrittää kierähtää pakoon, joten Rydo iskee miestä ruoskallaan aiheuttaen ison ruhjeen. Rydo sitoo viholliset ja sen jälkeen he vievät miehet Rydon kersanttikaverin luokse, joka pistää jengiläiset vankilaan.

Iila käy näyttämässä selkäänsä ja kuulee että se paranee muutamassa päivässä, ja viikon päästä se on täysin kunnossa.

Aamulla Iilan ovella tullaan koputtamaan ja kun hän menee avaamaan ovella on kaupungin vartiokaartilaisia, jotka käskee hänen tulla mukaansa. Iila kerää tavaransa ja lähtee mukaan. Hänet viedään keskusoikeustaloon ja heitetään vankilaan ilman mitään selityksiä.

Iltapäivällä Bur ja Rydo tulevat etsimään Iilaa ja kuulevat, että vartiokaartilaiset ovat vieneet hänet. Rydo käy ensin kysymässä työpaikaltaan, ja kun siellä ei tiedetä asiasta mitään jatkaa hän pääoikeustalolle. Siellä hän menee juttelemaan vastaanottovirkailijana toimivan kaverinsa kanssa. Tältä Rydo kuulee että Iila on pidätettynä syytettynä kuolemantuottamuksesta. Kun Rydo kyselee asiaa tarkemmin ja puolen tunnin päästä kun paperit saadaan arkistosta, saa Rydo selville että joku kauppias on nähnyt Iilan poistuvan paikalta siitä tappelusta niitä valepappeja vastaan. Rydo käy palkkaamassa naapurista asianajajan.

Vankilassa Iilan luokse saapuu joku tyyppi ryppyilemään, mutta kun Iila toteaa, että häivy tai hän suuttuu ja sen jälkeen sinulle käy huonosti, mies repeää nauruun ja siirtyy nauraen kauemmaksi. Tunnin päästä mies saapuu takaisin ja sanoo, että "no leikki sikseen, nyt katsotaan mahdutko sinä tuosta kalterien välistä läpi". Iila toteaa, että en minä halua tällä kertaa paeta pois. Mies vetää nyrkkirautanaan käyttämäänsä ketjua paremmin nyrkkinsä ympärilleen tarkoituksenaan lyödä Iilaa, mutta Iila potkaisee miestä vatsaan ensin, niin että mies putoaa tajuttomana maahan. Tämän jälkeen Iila saa olla loppuajan rauhassa. Ilmeisesti mies oli tunnettu aika kovana tyyppinä.

Iltapäivällä Iila haetaan sellistä ja sanotaan, että hänen asianajajansa odottaa. Asianajaja selostaa mistä Iilaa syytetään ja antaa ohjeet oikeussalissa toimimiseen. Oikeudenkäynti on aika lyhyt, koska kyseessä on tuomarin viimenen juttu ennen viikonloppua. Tuomari toteaa, että tikarilla selkään lyöminen ei näytä ollenkaan syytentyn tyyliltä, joten ei hän varmaan sitä tehnyt. Iila vapautetaan.

Rydo pelastaa isä Asanin jäämästä kärryn alle.

Illalla kun Bur, Iila ja Jasmine ovat kävelemässä kotiin tulee heidän luokseen seitsemän hengen roskasakkiporukka, joka yrittää ryöstää heitä. Neljä heistä jää kuuntelemaan Jasminen selitystä, ja kolme tulee Iilan kimppuun. Yhdellä miehistä on ruoska ja tikari, toisella lyhyt miekka ja tikari ja kolmannella täyskilpi ja nyrkkirauta. Iila ja Bur heittävät molemmat miekkamiestä tikareilla ja Burrin tikari saa miehen jo hieman heikkoon kuntoon. Seuraavaksi Bur heittää miestä vielä toisen kerran tikarilla ja painuu sitten viimeistelmään työtään tikarilla hakaten. Iila potkaisee ruoskamieheltä tikarin pois, mutta hetken päästä menettää hieman otettaan ja joutuu suojautumaan samalla kun Bur saapuu oman vastustajansa luota Iilan avuksi.

Kun Iila lopettaa torjumisen ja käy kunnolla ruoskamiehen kimppuun, putoaa mies heti ensimmäisestä potkusta jalkaan. Seuraavaksi Iila kääntyy Burrin kimppuun käyneen miehen puoleen ja iskee tätä kyljestä, mutta ei saa mitään vielä aikaiseksi. Samassa Burrin vastastaja päättää antautua. Iila ei enää lyö vihollista, mutta Bur ei antautumista huomaa ja iskee vielä kerran ennen kuin päästää miehen pakoon. Seuraavaksi Iila ja Bur alkavat miettiä mitä tekisivät noille neljälle muulle tyypille, jotka kuuntelevat lumoutuneena Jasminen selitystä.

He tutkivat ensin maassa makaavat ja menevät sen jälkeen ensimmäisen miehen luokse, jolla on scimitar ja pieni kilpi varusteenaan. Iila päättää yrittää lyödä miehen kädestä aseen pois ja käskee Burin miehen taakse valmiusasemiin. Heti kun Bur pääsee miehen taakse lyö hän tikarin miehen kurkusta läpi, niin että mies kuolee välittömästi. Seuraavaksi Iila ehdottaa, että jos Bur kävisi leikkaamassa tuolta seuraavalta mieheltä ruoskan rikki ja yrittäisi olla tappamatta tätä. Bur ei aivan onnistu vaan leikkaa miehen käteen haavan. Mies tulee tolkkuihinsa Jasminen tarinan lumoista ja vilkaisee ympärilleen pari kertaa ja lähtee sitten pakoon. Bur yrittää vielä lyödä pakoon lähtevää miestä, mutta ei osu kunnolla. Seuraavaksi Iila käskee Burrin kauemmaksi ja aikoo mennä lyömään seuraavalta tyypiltä aseen pois kädestä, mutta sitten Jasmine lopettaa taikansa ja taikoo heti perään toisen taian, jonka jälkeen kaksi jäljellä olevaa tyyppiä alkaa riitelemään keskenään. Tässä vaiheessa he ppoistuvat paikalta. Ennen lähtöä Bur ottaa tappamansa scimitar-miehen scimitarin mukaansa. Iila huomauttaa, että kerro sitten kun olet myynyt tuon niin pistetään rahat puoliksi. Bur yrittää piilotella scimitaria selkänsä takana poikittain ja kysyä, että "myynyt minkä?"

Rydo näkee vanhan vihollisjenginsä ja huomaa, että siellä on mukana joku uusi heppu, joka on tunnettu siitä että hän ärsyttää ihmisiä ja kun nämä sitten käyvät päälle tappaa hän nämä paljain käsin itsepuolustukseksi. Hän on kuulemma tappanut jopa useita miekkamiehiä. Rydo yrittää käydä kysymässä Cynartorgilta missä John on ja kun Cynartorg ei tiedä kertoo Rydo, että yksi uusi tyyppi tuossa hänen ja Johnin viholisjengissä näytti olevan aika kova tyyppi, jota jopa Johnin kannattaisi varoa.

Bur ja Iila kävevät kaupungilla kun he näkevät pari nuorta aatelista (mies ja nainen) ja heidän vartiomiehensä ongelmissa. Ryhmän kimpussa on viisi miestä. Viholliset näyttävät olevat samanlaista roskasakkia kuin mitä oli hyökännyt Burrin, Iilan ja Jasminen kimppuun. Iila kävelee taistelun keskelle ja sanoo roskasakille "häipykää". Roskasakki ei usko vaan yksi niistä tulee Iilan kimppuun, jolloin Iila potkii miehen kolmella potkulla tajuttomaksi. Samalla vartiomies putoaa pudotettuaan vain yhden vihollisen sitä ennen, aatelismies on karkoittanut toisen vastustajansa lyötyään siltä käden auki. Bur on käynyt yhden vihollisen kimppuun takaapäin tikarilla tappaen miehen välittömästi. Viimeinen vihollinen tulee Iilaa kohti keihäänsä kanssa, mutta Iila repäsee keihään hänen kädestään ja sanoo miehelle "Böö", jolloin mies lähtee hirmuista vauhtia juoksemaan pakoon.

Aatelismies kiittää Iilaa ja pyytää, että jos tämä voisi tulla hänelle henkivartiaksi. Hän lupaa heti tuplapalkan koska Iila on selvästi osoittanut osaavansa hommat. Iila miettii hetken ja toteaa, että kun Jasmine on jo päässyt sopimukseen sen vanhan vihollisensa kanssa niin hän ei enää varmaan tarvitse enää henkivartiaa. Mies antaa paperilapun, jonka näyttämällä Iila pääsee hänen puheilleen ja kertoo osoitteen, jonka jälkeen Iila lähtee juttelemaan asiasta Jasmien kanssa.

Juteltuaan asiasta Jasminen kanssa lähtee Iila aatelismiehen puheille. Aatelismies (Jurgon) tarjoaa teetä ja kutsuu sitten vartiokaartinjohtajan paikalle ja Iila lähtee hänen mukaansa. Vartiokaartinjohtaja Jack Petatsi esittelee Iilalle paikkoja ja kertoo työstä. Sen jälkeen Iila liittyy palkkasoturien kiltaan ja saa sieltä sotilaskirjan. Iilan sotilaspassiin kirjoitetaan palkkaluokaksi 3 kultaa. Sen jälkeen korpraali Jasek esittelee Iilalle paikkoja, jonka jälkeen Iila käy ostamassa uudet vaatteet jne.

Iila ja Rydo ovat tulossa syömästä, kun heitä vastaan tulee seitsemän hengen lauma jengiläisiä, joiden mukana on myös se kova tyyppi. Rydo päättää suorittaa taktisen peräytymisen hakemaan vartiosotilaita, mutta Iilahan ei pakoon lähde vaan jatkaa kävelyä eteenpäin. Jengiläiset ja Iila juttelevat hetken, mutta sitten jengiläiset päättävät jatkaa matkaa.

Iila kuulee vartiossa ollessaan meteliä katolta ja huutaa hälyytystä. Sen jälkeen hän lähtee juoksemaan lujaa vauhtia katolle. Viimeisillä rappusilla Iilaa vastaan tulee mustiin pukeutunut hahmo, joka väistää ketterästi Iilan ensimmäisen lyönnin. Sen jälkeen hän ampuu Iilaa viisi kertaa pienillä nuolilla osumatta kertaakaan kunnolla. Toisella iskullaan Iila hutasee, mutta kolmas osuu niin hyvin että mies menee pökerryksiin ja siitä pelästyneenä purasee hammastaan ja putoaa kuolleena maahan. Katolta ei löydy muuta kuin kaksi tapettua vartiomiestä, joten ilmeisesti mies oli yksin.

Iila ja Rydo törmäävät taas samaan seitsemän hengen jengiin, ja Rydo lähtee taas pakoon. Iltapäivällä Rydolta varastetaan lähes puolet rahoista.

Iilalle tuodaan siitä taistelussa kuolleelta ninjalta jäänyt miekka (lyhyt kynac), jonka arvoksi Iila arvio noin sata kultaa.

Bur ja Rydo riitelevät oikein kunnolla ja Bur tulee Iilan luokse kysymään tietoa kämpästä. Iila huomauttaa, että eikös se Bartin vanha kämppä ole nyt taas tyhjänä.

Joku yrittää varastaa Jurgonin luokse tulevaa kuormalastia, mutta ei onnistu.

Juuri kun Iila on päässyt nukkumaan tullaan häntä herättämään ja kerrotaan, että varastolla on ollut ongelmia, varsinainen vartio on jo mennyt sinne, meidän pitää vartioida täällä siltä varalta että nuo mellakat tuolla varastolla ovat pelkkää hämäystä. Mitään erikoista ei kuitenkaan tapahdu.

IIlan luokse saapuu mies, joka haluaa ostaa kaiken mitä Iila vain haluaa myydä. Iila toteaa, että hänellä on yksi ylimääräinen lyhyt kynac, jonka hän voisi myydä. Mies tarjoaa aseesta 85 kultaa ja hetken miettimisen jälkeen Iila suostuu. Sen jälkeen Iila ostaa itselleen rengashaarniskan ja kypärän.

Rydon luokse varsijousityömaalle saapuu joku upseeri katsomaan mitä hän oikein tekee, ja toteaa, ettei Rydo selvästikään ole taitoaan vastaavassa työssä. Hän menee heti Rydon esimiehen puheille ja haukkuu tätä ja siirtää Rydon kommenukseensa eteläisen linnakkeen suunnittelutöihin. Rydo käy lainaamassa Iilalta rahaa, jotta saa pidettyä parin viikon pikakurssin insinööritaidosta, selittäen upseerille että hänen pitää kerrata hieman asioita kun ne ovat päässeet ruostumaan tuossa edellisessä hommassa. Bur alkaa puhumaan Iilalle, että tämän pitäisi vuokrata kämppä joka sopii hänen nykyiselle varallisuudelle ja Iila toteaa että jaa.

Bur saapuu ja kertoo löytäneensä sopivan kämpän. Iila vuokraa uuden kämpän työpaikkansa naapurista hienostokaupunginosasta ja muuttaa sinne. Huoneisto on talon pohjakerroksessa (melkein jopa kellarissa), ja siinä on kolme huonetta ja keittiö. Iila maksaa neljän kuukauden vuokran ja palkkaa vielä osapäiväisen palvelijan samaksi ajaksi. Bur toteaa että koska Bartin vanha kämpän vuokrasopimus umpeutuu kuun vaihteessa hän voi varmaan muuttaa Iilan luokse, eikö? Eihän Iilalla mitään sitä vastaan oikeastaan ole.

Bur tulee itkien Iilan luokse kertomaan, että häntä kosittiin, mutta kosia oli joku työläinen. Iila lohduttaa Burria, josta tuntuu siltä, että hän on epäonnistunut elämässään.

Rydon naapuri ryöstetään.

Bur pitää juhlat Iilan uudessa kämpässä ja Iila ystävystyy yhden virkamiehen kanssa, joka on töissä oikeustalon kansliassa pikkupomona.

Virkamies tulee kertomaan Iilalle, että sinua ei sitten ole ainakaan minkään virallisten dokumenttien mukaan pidätetty, ja Iila kiittää. Iila aloittaa käyttäytymistapojen kurssilla, jonne Bur on ilmoittanut hänet ja itsensä. Bur on sitä mieltä että jotta eteenpäin selvitäkseen he tulevat tarvitsemaan käytöstapoja.

Rydoa syytetään rikoksesta. Hänen edellinen pomonsa ja vihamiehensä luutnantti Mark II syyttää Rydoa hirmuisen tavaramäärän varastamisesta varastolta. Varastossa oli tehty kuukausi-inventaario ja kaikki puuttuva tavara pistetään Rydon tiliin. Mukana on mm. yksi kokonainen katapultti, 80 kpl köysiä, proomu, jne. Syyte raukeaa melkein välittömästi täysin naurettavana.

Vartiostonpäällikkö tulee kertomaan Iilalle että Madam Magnaleenalla on asiaa. Magnaleena kysyy vapaaehtoista selvittämään mitä on tapahtunut ja kuka on tehnyt mitä hänen isosetänsä ruumiille, joka on varastettu. Iila kyselee lisää ja saa kuulla että tapaus on tapahtunut heidän omalla alueellaan noin 50 kilometrin päässä täältä.

Iila käy kertomassa asiasta Burrille ja Rydolle tehtävästä, jolloin Rydo toteaa, että hän tuntee ko alueen sheriffin. Tästä kuultuaan Iila pyytää heti Rydon mukaan.

Iila, Bur ja Rydo lähtevät laivalla kohti kylää ja saapuvat illalla perille. Kylässä näyttäisi olevan joku iso kansainvaellus paikalliseen temppeliin. He kuulevat, että jumala oli tehnyt temppelissä pari ihmettä ja nyt kaikki menevät sinne rukoilemaan. Hekin käyvät rukoilemassa ja jakautuvat sitten niin, että Iila ja Bur lähtevät sen isotädin luokse ja Rydo lähtee tapaamaan paikallisia kavereitaan.

Iila ja Bur menevät isotädin luokse, mutta tämä on kuulemma jo mennyt nukkumaan, joten Iila ja Bur ohjataan vierashuoneeseen nukkumaan ja testaamaan siellä olevaa pehmeää höyhenpatjaa. Rydo löytää kaverinsa leiritulenäärestä keskustelemasta ja he puhuvat paikallisesta oudoista tapahtumista, kuten tästä ruumisvarkaudesta ja temppelin ihmeistä.

Aamulla Rydo ja sheriffi saapuvat tapaamaan Iilaa ja Burria. Keskusteltuaan heidän kanssa vähän aikaa päättävät muut paitsi sheriffi mennä keskustelemaan isotädin kanssa. Isotäti kertoo ruumiin katoamiisesta ja kertoo, että renki Jarzek voi kertoa lisää, hän hoiti hautausasiaa. Sen jälkeen isotäti pyytää meitä istumaan pöytään ja liittymään seuraan syömään lounasta (Iilan ja Burrin aamiaista).

Lounaan jälkeen he palaavat aulaan, mutta sheriffi ei ole enää paikalla. Kysyessään asiaa kuulevat he, että sheriffi oli juuri mennyt talleille päin. Talleilla he löytävät kysymällä renki Jarzekin ja sheriffin keskustelmassa keskenään. He tutkivat seuraavaksi sen kellarin, missä ruumista säilytettiin, mutta siellä jäljet on sheriffin ja Rydon mukaan liian hyvin sotkettu etsinnöissä. Rydo ehdottaa, että käydään katsomassa tuolla vähän kauempana talosta. Sherffi löytää huvimajan luota outoja jälkiä ja kun Rydo tutkii niitä päätyvät he molemmat siihen epäilyyn, että ne voisivat olla epäkuolleen jälkiä. Sheriffi löytää myös toiset jäljet, jotka ovat kuulemma tosi hyvin piilotettu. He seuraavat jälkiä kunnes tulevat puun luokse. Siellä he alkavat ihmetellä koska jäljet kävelevät suoraan ylös puuhun. Sheriffi kiipeää puuhun ja huutaa sitten hetken päästä käskien Rydon käydä vilkaisemassa naapuripuun alustaa, koska sieltä kuulemma näyttäisi lähtevän kärrynjäljet. Rydo ei löydä mitään jälkiä, joten sheriffi kiipeää alas ja menee itse etsimään. Sheriffi löytää jäljet ja lähtee seuraamaan niitä. Jossain vaiheessa sheriffi hukkaa jäljet, mutta Rydo löytää jäljet ja he jatkavat seuraamista.

Jossain vaiheessa Rydo huomaa pensaassa jotain mustaa ja kun hän menee lähemmäksi katsomaan löytää hän sieltä mustan paksun kankaanpalan. Rydo tutkii paikkaa ja löytää maasta myös samanlaisia jälkiä kuin mitä siellä talon luona oli. Iila arvelee, että se musta kangas voisi olla esim sellaisen ninjan puvusta jonka hän tappoi työnantajansan katolla vähän aikaa sitten. He jatkavat kärrynjälkien seuraamista, kunnes saapuvat pienelle vajalle. Sheriffi, Rydo ja Bur jäävät taakse kun Iila menee avaamaan vajan ovea. Sisällä näkyy kärryt ja niissä tyhjä ruumisarkku. Iila kutsuu Rydon ja sheriffin sisälle tutkimaan paikkoja, mutta mitään muuta ei löydy kuin pari jälkeä siitä, että ylös kattotukiin on sidottu hamppuköysiä.

Seuraavaksi he tutkivat ympäristöä ja Rydo alkaa ihmettelemään jotain outoa joka pistää silmään yhdessä kohdassa kasvillisuudessa. Hän kutsuu Sheriffin paikalle, mutta tämä ei näe mitään erikoista, mutta kun hän hieman potkaisee maahan huomaa hän, että siitä nousee iso tukku kasvillisuutta ja maata levynä ylös. Levyn alta löytyy jälkiä kaivamisesta, joten Rydo lähtee hakemaan lapiota ja renkiä talolta ja muut jäävät odottamaan paikalle. Kun Rydo palaa takasin kaivaa hän aika paljon ennen kuin renki ehtii paikalle. Kun renki alkaa kaivamaan iskee hän melkein heti lapionsa kovaan ja kun he kaivavat lisää saavat he esiin isosedän ruumiin. He miettivät hetken aikaa, tutkien ruumista, ja lopulta palaavat takaisin katsomaan vielä niitä jälkiä siellä talon luona.

Jäljistä ei saada mitään uutta tietoon, mutta heitä edelleen ihmetyttää, että miten kartanon alkuperäiset kärryt (renki tunnisti ne rikkinäisestä akselista) olivat joutuneet sinne vajaan ja mistä ne toiset vankkurit olivat ilmestyneet. Lisäksi ihmetystä herättää, että miksi sieltä mistä kärryjen jäljet lähtevät, ei löydy mitään jälkiä siitä että miten kärryt olivat tulleet sinne. He käyvät hakemassa kylän puusepän, joka toteaa että se vajassa ollut arkku on hänen tekemänsä, mutta se toinen on jonkun amatöörin tekemä heikkolaatuinen kopio.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+					
+ Iila Kezo			
+ Fighter/Human		Kivinen		6052-1-1	-		-
+
+ Rydo Ratatui				
+ Siege engineer/Human	Aarni		6052-1-1	-		-
+
+ Miidia Lunanx
+ Delver/Human		Riikonen	6052-1-11	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>