TSM Osa 7, Luku 003 (tsmpart7/tsmpart7.003)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Iila Kezo (Kivinen)

Yksityisen rahanlainaajan palveluksessa oleva lainankerääjä, joka harrastaa innokkaasti karatea, mieliharrastuksenaan ovien potkiminen sisään.

Rydo Ratatui (Aarni)

Lihava vartioston piiritysväline-expretti, jolla tuntuu olevan paljon sekä ystäviä että vihamiehiä. Ystävien ja vihamiesten määrää selittää varmasti se että hän koskaan kieltäydy auttamasta ketään, joka häneltä tulee apua pyytämään. Rydo tunnetaan kovanan valehtelijana, vaikkakin viimeaikoina hän on hämmästyttänyt ystäviään puhumalla silloin tällöin tottakin.

Bur Taemon (npc)

Nuori tyttö, joka meikkaa itsensä näyttämään huomattavasti vanhemmalta, jotta pääsisi mukaan korttipeliporukkoihin. Käyttää häikäilemättä hyväkseen nuorta ikäänsä ja viattoman näköistä ulkonäköään luikerrellessaan irti ongelmista. Häviää aina taistelun alussa ja taistelun loputtua löytyy yleensä pari vihollista joilla on hänen tikarinsa mentävä reikä selässään. Tunnettu myös siitä että puhuu koko ajan.

Jasmine Merendino (npc)

Entinen bordellin ilotyttö, nykyään itsenäinen yrittäjä.

Miidia Lunanx

Iilan vanha tyttöystävä, joka lähti aikoinaan taikakoulutukseen ja on nykyään suhteellisen menestyvä taikaesineiden tunnistaja.


Kaupunkisekoiluja

vuonna 6052

3. luku

Toteamme että ruumiskärryt on varmaan piilotettu ensin huvimajan taakse ja viety sieltä sitten kauemmaksi paremmalla ajall. Saattaa olla, että ne raskaat jäljet ovat tulleet esim ruumisarkku kantavasta tyypistä. Kärryt on mahdollisesti tuotu jotain muuta reittiä pitkin. Rydo ja Sheriffi lähtevät illalla ottamaan kiinni salametsästäjiä, Iila pyytää isotätiä hankkimaan paikalle kuolinsyyntutkijan katsomaan, ettei kuolemassa ollut mitään epänormaalia. Iila ja Bur tutkivat vielä illalla talon takapihan puoleiset huoneet ja löytävät yläkerran palvelijoiden huoneesta ikkunalaudalta merkkejä siitä, että ikkunalaudalla on raahattu jotain painavaa puista esinettä. Ulkopuolelta ei löydy mitään muita merkkejä.

Päivällä Rydo ja sheriffi yrittävät tutkia paremmin noita vankkurin jälkiä ja sheriffi löytää vankkurijäljen lähtöpaikalta hyvin piilotetut jäljet eteenpäin, mutta ne hukkuvat aika pian. Illalla saapuu kuolinsyyntutkija ja kertoo kuolinsyyksi sydänkohtauksen.

Isosetä haudataan, mutta kylällä leviää huhuja siitä, että hän oli niin paha mies ettei ole kuollut vieläkään.

Iila, Rydo ja Bur lähtevät takaisin Sel-Kaiihin ja pääsevät illalla perille.

Rydo lähtee normaalisti töihin, jossa hänen uusi esimiehensä komentaja Fareon kommentoi, ettei sinua ole näkynytkään pariin päivään. Rydo selittää jotain opiskelusta.

Iila käy selittämässä Magnaleenalle tapahtumista tuolla isotädin luona ja sen jälkeen käy vielä juttelemassa vartiopäällikön luona asiasta. Hän vertaa samalla sitä löydetty kangastilkkua vartiopäällikön seinällä roikkuvaan ninjapukuun. He juttelevat muutenkin asiasta.

Iilalta irtoaa harjoituksissa yksi hammas, joka hieman heikentää hänen ulkonäköään.

Rydo näkee taas seitsemän hengen jengiläislauman ja lähtee pakoon.

Rydo näkee yhden pakoon joksevan jengiläisen.

Rydo saa kaveriltaan oikeustalon vartijalta lahjan (kuusi kultaa), kiitoksena siitä, että Rydo puhui toiselle kaverilleen oikeustalon kanslian puolelle, siitä että tämä vartija on niin hyvä että hänet kannattaa ylentää.

Jasmine tulee kysymään Iilalta apua serkulleen, mutta koska Iila ei pääse irtautumaan duunistaan pitemmäksi aikaan ehdottaa Iila, että Jasmine kysyisi Rydolta, se yleensä aina auttaa. Jasmine lähtee Rydon luokse ja kertoo siellä hänelle että hänen serkkunsa toimii jossain kylässä killan johtajana ja joku joukko on kuulemma uhannut killan johtoporukkaa ja he tarvitsisivat apua. Rydo lähtee heti kyselemään kaveriltaan olisiko heillä aikaa. Valitettavasti Rydon naapuri Ar-Farazón Zharok ei halua ilmaiseksi lähteä apuun ja Jack on varattu, koska hän on lupautunut saarnaamaan kirkossa pari viikkoa. Rydo yrittää vielä käydä kysymässä Iilalta voisiko tämä ottaa lomaa, mutta Iila ei ole paikalla, eikä Rydo pääse Iilan työpaikalle sisään. Bur kuitenkin kutsuu Rydon illalla pidettäviin juhliin.

Juhlissa Rydo kertoo Iilalle enemmän asiasta ja Iila lupaa kysyä huomenna lomaa. Juhlissa Bur esittelee Rydolle pohjoisen linnan aseinsinöörin ja toteaa, että teillä on varmaan paljon keskusteltavaa. Juhlat jatkuvat melkein aamuun asti ja Iila ratkeaa taas ryyppäämään. Kun Rydo on menossa kotiin kuulee hän asuntonsa läheltä meteliä ja kun hän menee ulkopuolelle katsomaan, huomaa hän ainoastaan naapurinsa Zharokin nauramassa ikkunassa.

Iltapäivällä Rydo käy katsomassa, joko Iila on toipunut krapulastaan, mutta Iila nukkuu vielä. Rydo palaa takaisin kotiin ja löytää Zharokin täysin kyllästyneenä toimettomuuteen ja pienellä puhumisella Rydo onnistuu puhumaan Zharokin mukaan. He lähtevät kysymään Iilalta onko tämä jo kysynyt lomaa. Perillä vartiomies avaa luukun ja Rydo selittää että heidän on pakko päästä Iilan puheille, hänen talonsa on palanut ja... Tässä vaiheessa Zharok alkaa hihittämään ja vartiomies keskeyttää ja sanoo "niin taas". Rydo selittää, että heidän pitää saada keskustella Iilan kanssa. Vartiomies sanoo että hän sanoo Iilalle ja paiskaa luukun kiinni.

Vartiomies tulee Iilan luokse ja kertoo että ulkona on joku jokeri. Iila kysyy että oliko se sellainen iso lihava mies. Vartiomies vastaa että "joo ja se kertoi että talosi on tulessa jne", Iila toteaa "no sen on pakko olla Rydo, se aina kertoo noita juttujaan, olisit kuullut kun hän kerran ...". Iila jatkaa kertomustaan noin viitisen minuuttia ennen kuin ulkoa alkaa kuulumaan hirmuista meteliä, aivan kuin joku hakkaisi porttia muurinsärkijällä. Iila ryntää portille ja avaa tirkistysluukun, jolloin meteli lakkaa. Oven takaa löytyy Rydo ja Zharok. He kysyvät onko Iila ehtinyt kysyä lomaa, johon Iila vastaa ettei vielä ole. He juttelevat vielä hetken, ja sen jälkeen Iila lähtee etsimään vartiopäällikköä kysyäkseen sitä lomaa ja Rydo ja Zharok lähevät kotiin odottamaan. Vartiopäällikkö ei ole paikalla, joten Iila joutuu odottamaan oman valmiusvuoron alkuun, ennen kuin hän tulee paikalle. Iila saa sovittua, että hän käyttää kolme vapaapäiväänsä ja sen jälkeen lopuista vuoroista hänen pitää löytää joku toinen kessu sijaiseksi. Iila käy kysymässä paikalla olevilta kessuilta ja toinen heistä toteaa, että hän on tässä etsinytkin tekosyytä olla poissa muijan luota, kyllä se sopii.

Iila, Zharok, Bur ja Rydo lähtevät aamulla karavaanilla kohti pikkukylää. Heti alussa Bur alkaa normaaliin tapaansa pulisemaan tällä kertaa maalitaulunaan Zharok. Zharok toteaa hetken selostusta kuunneltuaan, että nuku nyt ja Bur nukahtaa. He pääsevät iltapäivällä perille läheiseen kaupunkiin ja lähtevät kävelemään kohti kylää.

Heti matkan alussa tapahtuu pikku välikohtaus kun Bur sanoo Zharokia luuseriksi ja Zharok hermostuu siitä ja taikoo Burrin pökerryksiin ja sen jälkeen lähtee kävelemään poispäin. Kun Bur toipuu pökerryksestään painuu hän piiloon ja lähtee ilmeisesti Zharokin perään. Zharok taikoo itsensä näkymättömäksi ja lähtee sen jälkeen leijumaan ylöspäin. Bur hiipii kohti ja Zhorak taikoo Burrin lähellä olevan tynnyrin sanomaan että "ei millään pahalla, mutta minua ei sanota luuseriksi". Bur yrittää osua tikarilla Zharokkiin, mutta heittää ohitse. Tässä vaiheessa Rydo ja Iila hermostuvat tuohon leikkiin ja lähtevät kävelemään poispäin ottaen vielä pienen juoksukilpailunkin matkalla. Zharok yrittää vielä taikoa jotain Burrin yleiseen suuntaan, mutta ilman mitään vaikutusta. Sen jälkeen Zharok laskeutuu näkyvänä maahan, jonka jälkeen yllättäen huomaa, että Bur on heittänyt hänet maahan. Sen jälkeen Bur toteaa, että "älä tee tuota toiste" ja auttaa Zharokin ylös. Sen jälkeen Bur toteaa, että lähdetään juoksemaan noiden muiden perään ja lähtee itse hölkkäämään edellä. Zharok yrittää vielä taikoa Burrin perään, mutta ei onnistu ja lähtee sitten kävelemään perään.

Bur tulee Iilan ja Rydon luokse, jossa hän kertoo välikohtauksesta. Hetken päästä Zharok tulee perässä ja kun he keskustelevat tapahtumasta kommentoi Bur että onhan tuo Zharok ihan luuseri kun ei onnistunut edes nukuttamaan häntä vaikka yritti kuinka monta kertaa. Iila kommentoi että "sinä et olekaan tavallinen neiljätoistavuotias". Bur hermostuu kun Zharok kysyy että "neljätoistavuotias? hänhän näyttää enemmän parikymppiseltä". Iila selittää että "joo se vaan meikkaa itsensä tuon näköiseksi". Tässä vaiheessa Bur hermostuu ja lyö lähellä seisovaa Zharokia. Zharok yrittää taas taikoa Burria joka vetää sen jälkeen miekkansa esiin ja kävelee Zharokin eteen mittaillen mihin kohtaan pitäisi lyödä. Rydo syöksyy Zharokin kimppuun ja heittää tämän maahan, Iila yrittää ottaa otetta Burrista, mutta ei onnistu. Bur hermostuu tästä Iilallekin ja lyö tätä miekallaan naarmuttaen Iilan rengashaarniskaa. Iila toteaa että tuo ei ole kivaa ja ottaa Burrilta miekan pois. Bur hermostuu lisää ja vetää esiin tikarinsa, jolloin Iila ottaa senkin pois. Sen jälkeen Bur masentuu täysin ja pillahtaa itkuun. Sen jälkeen Iila parantaa Zharokin tajuihinsa ja he jatkavat matkaa kohti kylää.

He saapuvat perille kylään myöhään iltapäivällä ja varmistavat ensimmäisestä talosta, että he ovat oikeassa kylässä, kysyen samalla tietä sen Jasminen serkun luokse. Heille kerrotaan, että serkku asuu tuon kiltatalon takana olevassa pienessä punaisessa mökkissä. He kävelevät talon luokse ja koputtavat oveen, mutta kukaan ei tule avaamaan. Zharok tutkii sisältä sillä välin kun muut menevät kiltatalolle. Kiltatalon oven edessä seisoo portsarin näköinen mies, joka toteaa ettei serkku ole täällä, eikä heitä ei saa häiritä etc. Mies ei tunnu kovinkaan yhteistyökykyiseltä, joten paikalle ehtinyt Zharok ehdottaa, että nuku ja niin mies nukkuu. Iila nostaa miehen hieman mukavampaan asentoon ja sen jälkeen he kävelevät sisälle.

Sisällä heitä vastaan tulee mies, joka kysyy keitä te olette, mitä te täällä teette. Kun he yrittävät vastata alkaa mies vetää tikaria esiin ja huutaa hälytystä. Oven takaa ilmestyy kaksi miestä lisää, joista toinen mies vetää pamppua esiin. Zharok yrittää nukuttaa pamppua kantavaa miestä, mutta ei onnistu. Rydo heittää edessään olevan pamppumiehen pari metriä taaksepäin maahan, Iila ottaa tikarimiehetä tikarin pois ja takaata aukeavasta huoneesta näkyvä taikuri yrittää nukuttaa Iilaa, Zharokia ja Rydoa. Zharok ja Iila nukahtavat, Rydo heittää Iilan edessä olleen tyypin maahan ja potkaisee Iilaa niin että tämä herää. Sen jälkeen Rydo lähtee takahuoneessa olevan miehen kimppuun. Tikarimies vetää bolan esiin ja kolhii sillä seiniä pari kertaa heittäen sen sitten vaatenaulakkoon. Iila nousee pystyyn ja sanoo tikarimiehelle, että "Häivy ennen kuin minä suutun", jolloin tikarimies pakenee paniikissa pienen ikkunan kautta ulos, jossa nukkuvan portsarin jo tappanut Bur iskee tikarimiestä niin että tämä putoaa kuolleena maahan.

Iila painuu Rydon perässä sisälle huoneeseen, jossa Rydo on jo onnistunut pudottamaan sen taikurin ja hakkaa tätä vielä ruoskallaan varmistaekseen, että mies pysyy maassa. Rydo onnistuu ohimennen tappamaan miehen siinä hakatessaan. Takahuoneesta löytyy yhden Rydon maahan iskemän miehen ja taikurin lisäksi neljä huonossa kunnossa olevaa miestä. Iila heittää Rydon maahan iskemän tyypin nurkkaan ja lähtee hakemaan toista eteisestä, mutta eteisessä oleva tyyppi yrittää paeta kontaten ovesta ulos. Iila potkaisee miestä jalkaan ja raahaa miehen sitten takaisin sisälle. Sisällä Iilan nurkkaan raahaama mies on jo päässyt ylös ja pakenee ovesta ulos Iilaa vastaan, jolloin Iila yrittää lyödä tätä, mutta ei saa pysäytettyä miestä.

Iila ja Rydo menevät katsomaan nurkassa olevia miehiä ja Iila parantaa heitä niin, että yhden jo tajuissaan olevan lisäksi tulee mysö toinen heistä tajuihinsa. Tässä vaiheessa Iila lähtee katsomaan ulos mitä se Bur nyt on taas saanut aikaseksi herättäessään Zharokia ja ulkona toteaa että Zharokilta on viilletty koko jalka auki aika tehokkaasti, niin että veri roiskuu. Bur selittää vieressä että Zharok sanoi jotain ilkeästi. Iila sitoo puristussiteen Zharokin jalkaan ja lähtee sitten viemään tätä parantajan luokse kysyttyään suuntaa ensin naapuritalosta.

Parantaja sitoo Zharokin jalan ja sen jälkeen Iila palaa takaisin ja he vievät loputkin miehet parantajan luokse. Jasminen serkkukin tulee tajuihinsa ja sanoo, että Jim kyllä joutuu tästä tuomiolle. Rydo toteaa, että jos se taikurin näköinen heppu oli Jim niin hän ei enää tuomiota tarvitse. Jasminen serkku toteaa, että no pikkuserkku Jim on ollut nuoresta asti suuruudenhullu ja halunnut koko laakson kuninkaaksi, mutta teidän olisi varmaan parempi lähteä jo. Hän kyllä lupaa maksaa joukolle palkkiota 11 kultaa ja sen saatuaan lähtevät he Zharokia kantaen kohti lähikaupunkia.

Myöhään illalla kun he pääsevät kaupunkiin asti vievät he Zharokin paranneettavaksi ja majoittuvat sitten majataloon.

Iila, Rydo ja Bur nostavat Zharokin vankkureihin ja lähtevät kohti kotikaupunkia. He pääsevät illalla perille ilman mitään ongelmia.

Bur syöksyy sisälle kertomaan Iilalle että joku aatelismies on kosinut häntä. Aatelismies oli tutustunut Burriin viime viikonloppun juhlissa ja mies tuntuu olevan aika nynny. Iila kommentoi normaaliin tapaan, ettei asiasta tule kuitenkaan mitään. Bur kysyy Iilalta neuvoa, joka toteaa, ettei hänellä oikeastaan ole asiaan kommenttia, mutta kannattaa varmaan kysyä neuvoa Jasminelta, se tuntee ainakin miehet.

Bur lähtee etsimään Jasminea, mutta ei löydä ja menee sen sijasta Rydon juttusille, joka on sitä mieltä, että kyllä se varmaan toimii ihan hyvin, joten Bur päättää suostua.

Iilan asunnosta etsitään varastettua tavaraa, mutta mitään ei löydetä.

Bur lahjoittaa Iilalle rahaa kiitoksena kaikesta mitä Iila on hänelle tehnyt. Bur oli saanut tulevalta mieheltään pienen lahjan.

Burrin ja Alvar Janusin häät vietetään juhlallisesti Alvarin kotitalossa.

Rydoa syytetään taas rikoksesta, tällä kertaa siitä, ettei hän ole kuulemma totellut edellisen esimiehensä luutnantti Mark II:sen käskyjä. Syyte hylätään jälleen naurettavana ja Rydon asianajajan palkkio tuomitaan vähennettäväksi luutnantin palkasta.

Jasminen kotitalon kortteli on kuulemma palanut, mutta hän oli saanut pelastettua suurimman osan tavaroistaan.

Burrin kimppuun käy neljä pahoinpitelijää, ja seuraavan päivän otsikot kertovat, että hienostokaupunginosan kadulta on löydetty taas neljä kuollutta rosvoa.

Iilalta tulee taas se sama kaveri kysymään, että onko sinulla jotain myytävää, mutta Iilalla ei ole tällä kertää mitään erikoista.

Rydo näkee kaupungilla kuinka joku ChannelMazen jengiläinen uhkailee jotain mummoa ja päättää ryhtyä toimeen. Hän hiipii jengiläisen taakse ja heittää hänet maahan niin että mieheltä murskautuu käsi käyttökelvottomaksi. Sen jälkeen Rydo talutta miehen kassukaverinsa luokse, joka valitettavasti ei ollut paikalla, joten hän joutuu satuilemaan syytöksiä kessun sijaiselle.

Iila näkee kuinka häntä kohti juoksee kolme nulikkaa, jotka pakenevat seitsemää vartiomiestä. Iila päättää auttaa aktiivisesti vartiomiehiä ja pysäyttää pari pakenevaa potkaisemalla ensimmäistä poikaa vatsaan ja viimeistä hyppypotkulla päähän. Kolmas nulikka pääsee pakoon. Vartimiehet hieman toruvat Iilaa turhan väkivalaisesta pysäyksestä, ja sanovat, että koita ensi kerralla olla varovaisempi.

Rydo tulee kysymään Iilalta onko hänellä lomaa, koska hänellä on yksi homma joka pitäisi tehdä. Joku hänen kaverinsa on kuulemma pyytänyt jos Rydo voisi käydä hakemassa yhden kirjan. Tässä vaiheessa Iila toteaa että "kirja, TAAS!". Rydo selittää, että kyseessä on joku päiväkirja, jonka joku entinen palvelija on varastanut. Iila sopii kolme päivää vapaata ja he sopivat, että lähtevät aamulla liikkeelle.

Yöllä Iilan ollessa vartiossa hän on kävelemässä alas kierrokselta kun hänen kimppuunsa käydään. Iila tuntee kuinka hänen jalkaansa lyödään niin, että molemmat jalat menevät alta. Hän kaatuu portaisiin pyörähtäen samalla niin että näkee hyökkääjänsä, eli mustaan pukuun pukeutuneen kynacin ja minivarsijousen kanssa riehuvan ninjan. Iila vetää heittotikarin esiin ja heittä sillä ninjaa, joka ammuskelee Iilan takana hälytystä kiljuvaa miestä. Ensimmäinen tikari menee ohitse, joten Iila vetää toisen esiin ja heittää senkin ennen kuin ninja pakenee portaita ylös. Hetken päästä paikalle saapuu kolmas vartiomies joka hieman nieleskelee katsoessaan tilannetta. Tässä vaiheessa alkaa IIlan jalkoihin palata tunto ja hän alkaa kiljua täyttä kurkkua. Parin minuutin päästä paikalle on jo saapunut valmiusosaston miehet ja heidän kessunsa kyselee jo rauhoittuneelta Iilalta mitä oikein on tapahtunut. Iila kannetaan paareilla läheisen lääkärin luokse, joka leikkaa Iilan jalat kuntoon, varoittaen kuitenkin, että harjoitukset jne kannattaa varmaan jättää iltapäivään.

Iila palaa takaisin työpaikalle ja keskustelee kessun kanssa tapahtumista. Kessu toteaa, että tuolle asialle pitäisi varmaan tehdä jotakin taas meni kolme miestä, kaksi katolla ja se yksi Iilan luona ollut. Iila kommentoi, että tämä hyökkäys pisti hänen omankin budjettinsa hieman tappiolle kun piti maksaa tuolle lääkärille kolmisenkymmentä kultaa. Iila kysyy kuitenkin kessulta, että mites nyt tuon vapaan kanssa, jolloin kessu toteaa, että ajattelimme pistää tiukemman vartion pystyyn nyt näiden hyökkäysten takia, joten kaipaisimme kyllä täällä lähes kaikki miehet. Iila toteaa, että hänellä menee varmaan pari päivää ja tuskin nuo ninjat nyt heti seuraavana päivänä takaisin tulevat. Lopulta IIla saa kessun kanssa sovittua, että he yrittävät tulla takaisin mahdollisimman nopeasti, jopa jo tänään jos kaikki menee täysin optimaalisesti, mutta todennäköisesti vasta huomenna.

Iila ja Rydo lähtevät kävelemään kohti pohjoista. Kolmen tunnin kävelyn jälkeen he kääntyvät pois tieltä pikku polulle kysyttyään ensin ohjeita paikalliselta asukkailta.

Käveltyään pientä polkua tunnin verran kuulee edessä kulkeva Rydo polun viereltä rasahduksen. Rydo pysähtyy ja samassa he kuulevat kuinka joku metsästä käskee heitä pudottamaan aseensa ja arvoesineensä niin he saavat jatkaa rauhassa. IIla ja Rydo onnistuvat pidättämään naurunsa ja sen jälkeen metsästä hypähtää polulle kaksi miestä, toinen etupuolelle toinen taakse. Iila kääntyy takanaan seisovaa pitkää hujoppia kohden, joka ryntää häntä kohti kahdella tikarilla aseistautuneena. Iila vetää aseensa esiin ja käy taisteluun. Rydon kimppuun tulee myös pitkä mies, jolla on aseistuksenaan tikari ja sen lisäksi mies heittelee heittopuikkoja. Iilan ensimmäinen lyönti epäonnistuu ja hän menettää otteensa aseestaan, joutuen siirtymään puolustuskannalle. Rydo pudottaa oman vastustajansa yhdellä lyönnillä ja tulee sitten auttamaan Iilaa, jonka vastustajaa hänen pitää lyödä parikin kertaa.

Rudo tutkii miesten tavarat ja löytää toiselta sormuksen ja kirjeen, yhteensä kolme tikaria ja oikeastaan ei sitten muuta. Rydo tavaa kirjettä ja saa selville, että siinä sanotaan, että puun hengen vapauttamisesta vaadittaan 1000 kultaa. Lisäksi kirjeessä on kartta paikkaan missä henkeä pidetään vankina. Kirje on osoitettu Hamadryadille eli siis puunhenkien johtajalle. Rydo ja Iila miettivät mitä tekisivät miehille ja lopulta Rydo päättää varmistaa, että miehet pysyvät pysyvät tajuttomina siihen asti kunnes tulemme takaisin, jotta he voivat sitten raahata heidät kylään oikeuden eteen. Rydo iskee toista miestä jalkoihin ruoskallaan, jolloin mies lakkaa hengittämästä. Iila yrittää parantaa miestä, mutta ei saa tätä takaisin henkiin. Rydo lyö toistakin miestä, joka jää niukasti henkiin. Rydo nostaa miehen puuhun suojaan, mutta kolhii samalla miestä niin, että tämä lakkaa hengittämästä. Iila parantaa miestä niin, että hän taas hengittää ja sitten he jatkavat matkaa. Juuri kun he olevat poistumassa näkyvistä huomaavat he kun mies putoaa pusta maahan. Iila toteaa, että se olisi kuollut kuitenkin ja he jatkavat matkaa.

Aina avulias Rydo toteaa että täytyyhän tuolle vangitulle puunhengelle tehdä jotain, ei häntä voi tuonne jättää ja niin he lähtevät seuraamaan karttaa. Parin tunnin kuluttua he saapuvat karttaan merkitylle purolle ja hetken mietittyään he päättävät kääntyä seuraamaan puroa taaksepäin. Parin sadan metrin päästä he saavat näkyviinsä leirin ja huomaavat kaksi partioivaa miestä. Iila ja Rydo painuvat piiloon. Toisella partiomiehistä on aseistuksenaan pistomiekka ja toisella nuija. Pistomiekalla aseistunut mies on selvästi valppaamman näköinen ja pysähtyy hetkeksi kuuntelemaan, mutta jatkaa sitten matkaa. Iila ja Rydo odottelevat ja tarkkailevat leiriä. Noin viiden minuutin päästä partiomiehet tulevat taas paikalle ja tälläkin kertaa pistomiekkamies taas on havaitsevinaan jotain heidän yleisessä suunnassa. Molemmat miehet vetävät aseensa esiin ja pistomiekkamies lähtee kävelemään Iilaa ja Rydoa kohti. Mies pääsee noin neljän metrin päähän, jolloin huomaa Rydon ja osoittaa tätä aseellaan. Tässä vaiheessa Iila lähtee juoksemaan toista miestä kohti, joka heittää Iilaa nuijallaan. Rydo käy oman vastustajansa kimppuun. Iila hakkaa vastustajaansa nyrkeillä ja mies väistelee ja keskittyy taikomiseen. Rydo pudottaa oman vastustajansa ja lähtee Iilan vastustajaa kohti samalla kun tämä saa Iilan rauhoitettua. Rydo pudottaa Iilan vastustajan yhdellä iskulla ja sen jälkeen hän raahaa miehet metsikköön piiloon samalla kun Iila toruu Rydo siitä, että tämä on aivan liian väkivaltainen. Metsikössä Iila ja Rydo tutkivat miehet ja löytävät aseistuksen lisäksi aika paljon rahaa.

Noin viiden minuutin päästä Iila toipuu rauhoituksesta ja potkaisee jo kuollutta hänet taikonutta miestä. Rydo toteaa, että se on jo kuollut, potkaise mielummin tuota toista, mutta Iila toteaa, ettei se ole tehnyt hänelle mitään. Rydo toteaa, että minullepas teki ja potkaisee samalla tajutonta miestä.

Mietittyään mitä tehdä seuraavaksi päättävät he lähteä kiertämään leiriä ja tutkimaan sitä eri suunnista. Kierrettyään noin kahdeksasosan leiristä näkevät he leirin keskellä lasisen kopin, jossa on sisällä joku otus. Katseltuaan hetken aikaa lasikoppia jatkaavat he matkaansa vartiomiesten reittiä pitkin metsän keskellä. Kuljettuaan pari metriä tuntee Iila, että joku koputtaa häntä niskaan. Kun hän kääntyy katsomaan taaksepäin näkee hän takanaan ohuen vanhan mummon, joka on noin parinkymmenen sentin paksuinen ja vähän vajaa puolentoistametrin pituinen. Mummo viittoo Iilaa mukaansa. Iila koputtaa Rydoa selkään ja lähtee perään. He tulevat ison puun luokse, jossa mummo kertoo, että nuo ovat vanginneet hänen lapsensa tuohon hirveään laatikkoon. Hän kertoo että laatikon ympärillä on taian kumoava kenttä, joka estää häntä vapauttamasta lastaan, Iilan ja Rydon pitäisi tuhota tuo laatikko ja se paha noita joka on vanginnut hänen lapsensa. Rydo yrittää kysellä mummolta lisää tietoja, mutta ei saa paljoakaan irti ja sen jälkeen mummo häipyy puun sisälle itkien. Rydo ja Iila lähtevät seuraamaan vartiomiesten reittiä pitkin leirin ympäri. Hetken päästä he tulevat paikkaan josta on raivattu puita pois niin, että vartiomiehet pystyvät kävelemään helpommin. Paikasta näkyy myös paremmin leiriin, jossa he havaitsevat vanhan miehen seisomassa lasisen laatikon vieressä. Mies nauraa kovaan ääneen ja laatikossa oleva otus näyttää olevan tuskissaan. Leirissä on neljä telttaa, joten Rydo päättelee, että leirissä on varmaan noin kuusi tai seitsemän sotilasta ja tuo noita.

Samassa he kuulevat taas kirkaisun ja sen jälkeen noita taas nauraa kovaan ääneen. Hetken kuluttua mies kääntyy ympäri ja heittää Iilaa ja Rydo taialla, mutta ainoa efekti on se, että Iila siirtyy puolustuskannalle ja sen jälkeen he lähtevät syksymään kohti leiriä. Kun he pääsevät leirin keskelle huomaavat he, että noita on kadonnut. Rydo syöksyy ensimmäiseen telttaan, josta löytyy pari makuualustaa, mutta ei mitään muuta. Iila vetää aseet esiin ja painuu seuraavaan telttaan, josta löytää taikurin tavaroita, pöydällä on joku kirja, mutta ei taikuria. Rydo löytää seuraavasta teltasta kolme makuualustaa ja viimeisestä neljä. Ketään ei kuitenkaan näytä olevan paikalla. Iila ja Rydo toteavat, että kaadetaanpa sitten tuo lasihökkeli niin tuo henki pääsee pakoon. Kun he nostavat lasikopin ylös hajoaa se irtonaisiksi lasilevyiksi ja lapsihenki pääsee pakoon. Lapsi halaa Iilaa ja Rydoa ja pakenee sitten puun sisään.

Tässä vaiheessa he huomaavat puron toisella puolella seisovan taikurin, joka toteaa, että "luulitteko pääsevänne pois ilman että minä puutun asiaan". Tämän jälkeen hän sinkoaa Rydoon yhden ja Iilaan kaksi tulipalloa. Toinen Iilan tulipalloista menee ohitse, mutta toinen osuu kohtuullisen hyvin, mutta Rydoa kohti ammuttu tulipallo on paljon paremmin tähdätty ja se saa Rydon aika heikkoon kuntoon. Iila ja Rydo vilkaisevat toisiinsa ja sitten pakoon pinkovaa taikuria ja lähtevät juoksemaan täyttä vauhtia perään, vaikka molemmat hieman vuotavatkin verta. Parin minuutin kuluttua he saavat taikurin kiinni ja taikuri kääntyy heittämään sähkönuolella Iilan yleiseen suuntan. Iila ja Rydo juoksevat taikurin luokse ja ovat juuri käymässä hänen kimppuunsa kun taikuri tekee viimeisen epätoivoisen yrityksen ja taikoo ympärilleen sähkökentän, joka ympäröi sekä hänet itsensä, että Iilan ja Rydon. Iila ja taikuri menevät heikkoon kuntoon heti alussa sähkökentän vaikutuksena ja putoavat maahan sätkien tuskissaan. Rydo saa pikkuisen vammoja ja poistuu alueelta sitomaan itseään ja katsomaan kuinka Iila ja taikuri sätkyvät tuskissaan sähkökentässä. Kun kenttä on poistunut ovat sekä taikuri, että Iila tajuttomina. Rydo lähtee tutkimaan leiriä ja matkalla sinne vanha mummo tulee kiittämään häntä ja antaa kiitoksena viisi mithrilpalaa. Rydo yrittää hukuttaa taikurin puroon, mutta valitettavasti noita kelluu pinnalla kuin korkki. Rydo onkii hänet ylös ja hakkaa taikuria pari kertaa ja yrittää sitten uudestaan, mutta noita kelluu edelleen. Seuraavaksi hän ottaa noidalta kaikki tavarat pois ja yrittää sitten uudestaan mutta edelleen mies kelluu.

Rydo suunnittelee jo miehen hautaamista, mutta toteaa sitten, että se kestäisi liian kauan ilman lapiota, joten hän vain tyytyy paloittemaan noidan kappaleiksi ja huomaa että kaikki osat kelluvat. Sen jälkeen hän palaa leiriin ja ryhtyy suunnittelemaan purilaita, jolla voisi kuljettaa Iilaa. Käyttäen suunnetteluun noin puolitoista tuntia ja kasaamiseen saman verran lisää saa Rydo jonkinlaiset purilaat aikaiaseksi. Sen jälkeen Rydo lähtee raahaamaan Iilaa purilailla takaisin kohti kylää. Rydo pääsee perille illalla ja ottaa majatalosta huoneen ja kysyy sitten isännältä parantajaa. Isäntä toteaa, että hän on varmaan pian herännytkin, joten jos haluat hänet tänne niin hän varmaan saapuukin tänne pian. Samassa he kuulevat kuinka oveen koputetaan ja siitä astuu esiin parantaja, joka tarjoaa palveluksiaan ja tietääkin jo ennestään mitä on vialla. Hän juottaa Iilalle jotain juomaa ja Iila sätkii pari minuuttia epämääräisesti ennen kuin tulee tajuihinsa ja vähän ajan päästä hän on ihan kunnossa. Iilan jalkaan hän laittaa yrttisiteen ja sanoo että se on aamulla jo melkein kunnossa. Rydo kysyy itselleenkin jotain ja parantaja toteaa, että yrttitee auttaa. Parin tunnin kuluttua Rydo on kunnossa. Iilalla yö kuluu vilkkaasti vuorotellen juomassa karvasta makua pois suustaan ja sen jälkeen sitten taas ulkona tyhjentämässä.

Aamulla Rydo ja Iila lähtevät kohti kylää ja pääsevät perille parin kolmen tunnin kävelyn jälkeen. Kylässä Rydo menee ensimmäisesksi kysymään joltain vanhalta eukolta tietoja, mutta saa vastaukseksi lähes aina "kaa, kyll kai". Hetken juteltuaan he jatkavat matkaa ja yrittävät kysyä leikkiviltä lapsilta, mutta he pakenevat nopeasti paikalta. Seuraavassa talossa oleva mies on ilmeisesti sen kirjan varastanen palvelijan sukua, koska kertoo, että hän on asunut tuossa pirtin puolella pari vuotta sitten ennen kuin lähti kaupunkiin. Iila ja Rydo juovat teetä ja lähtevät sitten takaisin kapunkiin päin.

Illalla he pääsevät kaupunkiin ja tässä vaiheessa Iilan jalka alkaa olla jo melkein kunnossa. Iila menee töihin ja Rydo käy kertomassa sille kaverille joka antoi hänelle tämän tehtävän, ettei palvelijaa ja kirjaa löytynyt, jolloin mies toteaa, että löysittehän te kirjan osoittaen taikurin teltasta otettua kirjaa. Rydo antaa kirjan ja saa palkkiona kahdeksan kultaa.

Bur saapuu Iilan luokse pyytämään pikkusen apua. Hän on kidnapannut appiukkonsa, koska tämä alkoi tutkia liian tarkkaan poikansa talouden kirjanpitoa ja Burrin "lainaama" omaisuus alkoi herättää huomiota. Bur palkkasi kokeneen "kirjanpitäjän" korjaamaan tilit, mutta appiukko piti saada pois tieltä, jotta kirjanpitäjä saisi törauhan. Bur on lähettänyt appiukosta 80 kullan lunnasvaatimuksen, mutta nyt hän tarvitsisi apua appiukon vartioinnissa. Appiukko on tällä hetkellä piilotettuna heidän talonsa kellariin. Bur on kuulemma puhunut miehensä kanssa ja he ovat päättäneet maksaa lunnaat, ja Bur on vielä ilmoittautunut vapaaehtoiseksi vielään rahat. Hän tarvitisee kuitenkin apua appiukon kärräämisessä silloin vapautusyönä.

Bur käy viemässä appiukkonsa lunnasvaatimukset ja sen jälkeen yöllä Bur sitten lähtee Iilan kanssa kiertämään kaupunkia appiukko kärryissä, niin että tämä menisi sekaisin paikoista. Noin puolen tunnin pyörityksen jälkeen Bur käy hakemassa kotoaan lunnasrahat ja "viemässä" ne paikoilleen ja palaa sitten Iilan luokse ja he jatkavat vielä noin tunnin verran ennen kuin he laskevat appiukon Burrin kotitalon portaille ja kärryt naapurin ovelle ja lähtevät sitten kotiin, sitä ennen Bur kuitenkin kourasee pussista nelisenkymmentä kultaa antaen ne Iilalle.

Yöllä Iilan ollessa valmiusvuorossa tullaan häntä ravistamaan hereille. Verissään oleva palvelija ravistaa Iilaa rintapielestä ja selittää jotain, josta Iila ei saa mitään selvää. Iila ottaa kamppeensa ja lähtee ulos katsoamaan mikä on vialla. Ulkona hän huomaa että kolmannesta kerroksesta tulee savua, joten hän lähtee sinne katsomaan mikä on vialla. Kun hän pääsee kolmannen kerroksen käytävään näkee hän tutulla tavalla kurkku auki viilletyn palvelustytön ja valmistautuu etsimään ninjoja. Kauaa hänen ei tarvitsekaan etsiä kun häntä vastaan tulee musta ninja verinen kynac kädessään. Ninja katselee taaksepäin ja samassa sieltä lentää varsijousen nuoli suhahtaen ninjan ja Iilan vierestä ohitse. Iila valmistautuu ottamaan ninjan vastaan ja heti kun mies tulee riittävän lähelle Iila iskee miestä täysillä miekallaan ja ninja menee hieman pökerryksiin. Iila lyö ninjaa uudestaan torjuntatikarillaan ja sen jälkeen vielä kerran miekallaan, mutta sen jälkeen ninja taas purasee hammastaan ja kaatuu kuolleena maahan. Iila varmistaa että ninja on todellakin kuollut ja poimii sitten kynacin ninjan kädestä ennen kuin jatkaa matkaa. Käytävässä häntä vastaan tulee yksi vartiomies varsijousen kanssa, joka kertoo että ninjat ovat tappeneet isännän ja ainakin kaksi kessua. Lisäksi he ovat syttäneet tuolta länsisiivestä parista huoneesta verhot tuleen. Vartiomies kertoo nähneensä ainakin kolme ninjaa, kaksi oli tullut vartiotuvasta tapettuaan kessut ja kolmas oli tämä jonka Iila oli tappanut. Mies lähtee alas kertomaan missä tuo tulipalo on ja Iila lähtee katolle valmiina ottamaan vastaan ninjat jos he yrittävät paeta sitä kautta.

Iila tulee katolle ja sulkee kattoluukun ja lähtee sitten kiertämään kattoa etsien mahdollisia heittokoukkuja katon reunalta. Kun hän pääsee toiselle puolelle siirtyy hän tarkkailemaan talon ulkopuolta. Talon takana hän on näkevinään kanavan toisella puolella vedessä jotain outoa, mutta koska se on niin kaukana jatkaa hän kierrostaan. Tullessaan takaisin luukun luokse huomaa hän että luukku on auki ja hän alkaa tutkia tarkkaan ympäristöään, mutta ei näe mitään erikoista. Hetken siinä katseltuaan kuulee hän kavasta loisketta ja hän lähtee menemään kohti laitaa peräytyen kuitenkin ennen sinne ehtimistä, kun hänelle tulee mieleen että kyseessä voi olla myös houkutusyritys. Hän siirtyy hieman sivuun ja kurkistaa varovasti kaiteen ylitse.

Hän ei näe mitään erikoista ja kun hän kurkottautuu hieman pitemmälle napsahtaa hänen päähänsä kaksi nuolta. Iila pudottautuu hieman pökertyneenä laidan sisäpuolelle suojaan. Hetken siinä toivuttuaan hän nousee kyykkyyn ja käy hakemassa yhden kuolleen vartiomiehen ja nostaa tämän laidan yli tarkkailemaan ympäristöä ja samassa mieheen osuu yksi nuoli ja toinen menee vierestä ohitse. Osuva nuoli lävistää kaulan ja tulee toiselta puolelta ulos. Iila kaataa miehen maahan ja siirtää tätä viisi metriä ja nostaa uudestaan ylös. Tällä kertaa mieheen ei ammuta mitään ja Iilakin uskaltautuu kurkistamaan laidan yli. Mitään erikoista ei enää näy. Iila lähtee alaspäin ja luukulla häntä vastaan tulee se vartiomies varsijousen kanssa. Iila juttelee hetken hänen kanssaan ja sen jälkeen he lähtevät alas selvittämään tilannetta.

Aamulla komentaja pyytää Iilaa käymään palkkasoturien killassa palkkaamassa lisää vartiomiehiä. Iila ehdottaa tuon eilisen vartiomiehen ottamista kessun sijaiseksi tai jopa pysyväksi, hän tuntui osaavan hommansa. Sen jälkeen Iila käy ensin kysymässä Rydolta onko hän kiinnostunut työpaikasta ja jatkaa sitten kiltaan. Rydo tulee mukana ja liittyy kiltaan arvioitettuaan itsensä. Iila saa palkattua vain viisi miestä, koska muut tuntuuvat pelkäävän. Kun hän palaa takaisin kuulee hän komentajalta, että pari tyyppiä on jopa lähtenyt pakoonkin. Samalla komentaja huomattaa, että Iila voisi käydä korjauttamassa tuon korvansa se näyttää aika pahalta.

Iila menee lääkärin luokse ja korjaa korvansa ja hoitaa samalla myös vanhan puuttuvan hampaansa kuntoon hoitamalla siihen uuden hampaan tilalle.

Rydo sopii komentajan kanssa että tulee väliaikaisesti töihin siihen asti kunnes he saavat vartioasiat kuntoon. Turvallisuus expertit käyvät asentamassa taloon kaikenlaisia hälytyslaitteita.

Iila käy hakemassa hampaansa ja se asennetaan paikalle.

Yöllä Rydon ollessa katolla vartiossa ja Iilan ollessa alhaalla nukkumassa valmiusvuorossa huomavat katolla olevat vartiomiehet valonvälähdyksen seinustalta. Rydo singahtaa katsomaan kaiteen yli, mutta saa vastaansa vain kaksi nuolta rintaansa. Hän painuu piiloon, lainaa toiselta vartiomieheltä varsijousen, lataa sen ja painuu kaiteen viereen. Sen jälkee hän vilkaisee ensin nopean vilkaisun kaiteen yli, mutta ei näe mitään erikoista ja niin hän siirtyy hieman toiseen paikkaan ja tekee pitkän vilkaisun kaiteen yli. Rydon vilkaisua tervehditään heti kahdella rintaan osuneella nuolella, niin että Rydo alkaa jopa vuotaa verta ja menee hieman pökerryksiin. Rydo painuu suojaan ja toivuttuaan viiden sekunnin päästä pökerryksestä, mumisee itsekseen "hmmm, se oli tuossa kohdassa, se on nyt varmaan ehtinyt tuohon kohtaan" (vaikka ei nähnytkään mitään) ja sen jälkeen Rydo nostaa varsijousen kaiteen yli ja ampuu sokkona alas. Alhaalta kuuluu hirveä tuskanhuuto, jonka vartiomiehet tunnistavat heti kissan kuolinkorinaksi. Vartiomies katsoo Rydoa hieman pitkään kun Rydo palauttaa varsijousen ja toteaa, "ettei hän huomannut että se oli kissa, hän näki vain liikettä".

Päivällä Rydon kimppuun käy kuusi jengiläistä väijytyksestä heitellen häntä kaikenlaisilla aseilla, mutta Rydo juoksee taas pakoon.

Iilan vanha ostajakaveri tulee taas kysymään onko Iilalla mitään myytävää. Ei ole tällä kertaa.

Iilan vartiovuorolla hänen kiertäessään toista kerrosta kuulee hän ulkopuolelta äänen "hei mua hipelöidään". Iila syöksyy ikkunalle ja avaa sen juuri kun kuulee kanavasta taas tutun molskahduksen. Kun hän kurkkaa ikkunasta tuntee hän taas normaalit kaksi napsahdusta kun nuolet osuvat häneen. Hän painuu suojaan ja tulee sitten hetken päästä hitaasti alakulmasta kurkistamaan, mutta ei näe mitään vaikka katsoo puolisen minuuttia. Sen jälkeen hän sulkee ikkunan ja menee katolle kysymään tapettiinko meistä ketään. Kaikki vartiomiehet ovat edelleen hengissä ja tilanne rauhoittuu.

Iilan ja Rydon ollessa valmiusvuorossa havahtuu Rydo siihen että katolta kuuluu ääni "hei mut tapettiin". Rydo herättää muut ja he keräävät tavarat ja lähtevät ylös samalla kun ylhäältä kuuluu toinen ääni "hei mut tapettiin". Katolle päästyään he löytävät yhden vartiomiehen, jota on isketty tikarilla takaraivosta läpi pikkuaivoihin. Toinen näyttää enemmän neulatyynyltä ja on aika kuollut. Kolmas vartiomies kyyhöttää nurkassa ja vahtii ympäristöä. Iila ja Rydo kysyvät vartiomieheltä että montako niitä oli ja menikö ne jo pois. Vartiomies vastaa että kolme, menivät jo kaiteen yli. Iila ja Rydo ottavat molemmat varsijouset käteensä ja nousevat yhtäaikaa tähtäämään kaiteen yli. Rydo huomaa jotain liikettä ninja ampuu vastapäiseltä kadulta Iilaa kaksi nuolta, joten Rydo ampuu ninjaa varsijousellaan osuen niin, että mies putoaa suojaan. Iila antaa Rydolle toisen varsijousen ja alkaa ladata toista. Rydo tarkkailee ja huomaa kohta jonkun lepattavan vaatteen kujalla ja hetken tähdättyään laukaisee ja sen jälkeen he kuulevat naisen kirkaisun ja sen jälkeen paikassa näkyy hieman enemmänkin liikettä. Kuluu pari minuuttia ja paikalle saapuu valoa kantava partio tutkimaan asiaa. (Myöhemmin seuraavana aamuna he kuulevat että Rydo oli osunut kujalla oleviin rakastavaisiin). Kun kiertovartio saapuu paikalle Iila lähtee alas katsomaan miksi vartiossa oleva kessu ei ole tullut paikalle ja löytää alhaalta kessun iloisesti odottelemassa pöytänsä takana täyspeittäväkypärä päässä. Iila ottaa miehen mukaansa ja he palaavat takaisin katolle, johon on tässä vaiheessa saapunut myös toinen kiertovartio. Juteltuaan katolla vähän aikaa palaavat kessu ja Iila alas ja käyvät katsomassa miksi porttivartio ei ole hälyyttänyt kessua. Porttivartiomies löytyy nukkumasta porttia vasten nojaten, joten Iila ottaa pikkusen vauhtia ja potkaisee miestä jalkaa niin että tämä melkein putoaa ja kysyy, että mitäs täällä nukutaan. Mies väittää kiven kovaan ettei nukkunut vaan vartiossa vaan vahti tarkkaavaisesti ulos.

Jurgon ilmoittaa että nyt saa riittää, he keräävät voimia maaseudulla. Tänne jää kaksi kessua ja kahdeksan vartiomiestä, muut lähtevät hänen mukanaan heidän kotiseudulleen, jossa on sentaan paljon ystävällismielisiä ihmisiä.

Luutnantti Jameson saapuu tapaamaan Iilaa. Iila muistaa miehen Burrin järjestämistä juhlista ja siitä että hän oli onistunut hajottamaan yhden mellakan pelkällä karjaisullaan. Iila avaa portin ja juttelee Jamesonin kanssa ja kuulee että he etsivät miestä auttamaan heitä yhden murhaajan etsimissä ja Bur oli jossain juhlissaan todennut, että Iila voisi auttaa. Jameson kertoo että he yrittävät etsiä Thorndan nimistä murhaajaa, joka on tappanut kaksitoista naista.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+					
+ Iila Kezo			
+ Fighter/Human		Kivinen		6052-1-1	-		-
+
+ Rydo Ratatui				
+ Siege engineer/Human	Aarni		6052-1-1	-		-
+
+ Miidia Lunanx
+ Delver/Human		Riikonen	6052-1-11	-		-
+
+ Ar-Farazón Zharok
+ ???/Human		Kako?		6052-2-28	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>