TSM Osa 7, Luku 004 (tsmpart7/tsmpart7.004)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Iila Kezo (Kivinen)

Yksityisen rahanlainaajan palveluksessa oleva lainankerääjä, joka harrastaa innokkaasti karatea, mieliharrastuksenaan ovien potkiminen sisään.

Rydo Ratatui (Aarni)

Lihava vartioston piiritysväline-expretti, jolla tuntuu olevan paljon sekä ystäviä että vihamiehiä. Ystävien ja vihamiesten määrää selittää varmasti se että hän koskaan kieltäydy auttamasta ketään, joka häneltä tulee apua pyytämään. Rydo tunnetaan kovanan valehtelijana, vaikkakin viimeaikoina hän on hämmästyttänyt ystäviään puhumalla silloin tällöin tottakin.

Bur Taemon (npc)

Nuori tyttö, joka meikkaa itsensä näyttämään huomattavasti vanhemmalta, jotta pääsisi mukaan korttipeliporukkoihin. Käyttää häikäilemättä hyväkseen nuorta ikäänsä ja viattoman näköistä ulkonäköään luikerrellessaan irti ongelmista. Häviää aina taistelun alussa ja taistelun loputtua löytyy yleensä pari vihollista joilla on hänen tikarinsa mentävä reikä selässään. Tunnettu myös siitä että puhuu koko ajan.

Jasmine Merendino (npc)

Entinen bordellin ilotyttö, nykyään itsenäinen yrittäjä.

Miidia Lunanx

Iilan vanha tyttöystävä, joka lähti aikoinaan taikakoulutukseen ja on nykyään suhteellisen menestyvä taikaesineiden tunnistaja.


Kaupunkisekoiluja

vuonna 6052

4. luku

Iila lupaa Jamesonille, että yritää katsella asiaa kunhan työltään ehtii, hänenhän pitää kuitenkin olla puolet ajastaan työpaikalla.

Iilan työvuoron loputtua hän lähtee pyytämään Rydolta apua homman selvittämisessä ja Rydo tietysti lupautuu auttamaan. He lähtevät heti tutkimaan viimeisintä murhapaikkaa, mutta matkalla sinne heidän luokseen tulee hermostuneen näköinen mies, joka kuiskaa heille että hän voi viedä meidät Thorndan luokse. Hän haluaa palkkioksi kaksikymmentä kultaa, joista kymmenen kultaa etukäteen. Mies kertoo, että Thorndan on itse asiassa kiristäjä, joka vaatii rikkailta rahaa ja jos he eivät maksa niin hän tappaa vaimon, rakastajan, tyttären tai jonkun muun. Thorndan kutsuu asiaa kuulemma itse henkivakuutukseksi. Kun Iila kysyy kuka mies on ja mistä hän tietää meidän etsivän Thorndania. Mies sanoo ettei hänen nimellään ole merkitystä ja että sana kiertää. Iila ja Rydo lähtevät seuraamaan miehen perässä kohti Thorndanin asuinpaikkaa.

He päätyvät channel mazen alueella olevaan taloon ja siellä kolmanteen kerrokseen vahvistetun oven eteen. Mies sanoo että Thorndan asuu tässä ja valmistautuu koputtamaan. Iila ja Rydo siirtyvät parempiin asemiin ja mies koputtaa ensin kaksi kertaa ja vastauksena tulee kolme koputusta ja sen jälkeen mies koputtaa vielä kerran, jonka jälkeen sisältä alkaa kuulua ääntä kun lukkoja avataan. Ovessa tuntuu olevan aika paljon lukkoja, mutta hetken pääästä ovi aukeaa ja opas astuu sisään. Sisällä hän sanoo siellä olevalle miehelle että "hei Thorndan mites rahaa on tullut sisään", mies vastaa jotain "mutta, mutta", jolloin opas keskeyttää ja sanoo "tuossa hän on ottakaa hänet". Mies vastaa, että "en minä ole Thorndal, hän on", osoittaen opasta, ja opas vastaa, että "älähän nyt yritä, Thorndan tuohan on vanhin mahdollinen temppu". Rydo käy miehen kimppuun ja iskee tämän parilla heitolla ja potkulla tajuttomaksi. Opas menee tuolille istumaan ja lakaa sytyttää piippua samalla kun Iila ja Rydo tutkivat huonetta. Iila löytää huoneen nurkasta taikaa loistavan symboolin, ja hetken arvailujen päästä Iila ja Rydo päätyvät tulokseen, että tuo on varmaan pakoreitti. He kysyvät myös oppaalta, että mistä hän tuntee Thorndanin ja miksi hän halusi ilmiantaa hänet. Mies kertoo että hän on auttanut häntä välillä välittämällä tietoa, mutta hän on käynyt suuruudenhulluksi ja hän ei oikein tykkää hänen toimintatavoistaan. Liian raakoja kuulemma.

Iila ja Rydo toteavat että parempi varmaan hankkia vartiosto paikalle tutkimaan paikkaa. Iila maksaa oppaalle toisen kymmenen kultaa ja tämä lähtee samalla kun Iila lähtee hakemaan Jamesonia paikalle ja Rydo jää paikalle vahtimaan. Matkalla Iilaa vastaan tulee joku mies, joka näyttää jotenkin tutulta, mutta Iila ei saa päähänsä missä on miehen nähnyt. Mietyttyään matkalla lisää saa hän yhtäkkiä mieleensä että se oli se tyyppi se kaveri joka halusi ostaa sen alkemistin kartan, mutta ilmeisesti sitten varasti sen. Iila lähettää sanan alkemistille tiedoksi, että tämä tyyppi on kaupungissa.

Jameson ei ole parakilla, mutta Iila neuvotaan läheiseen kylpylään, mutta Iilaa ei päästetä sisälle, eikä Jamesonille suostuta viemään sanaa. Iila palaa takaisin parakille ja kertoo tilanteen ja saa lapun, jolla hänen pitäisi saada eteläiseltä parakilta porukkaa mukaansa. Iila lähtee palaamaan takaisin eteläiseen kaupunginosaan ja törmää matkalla johonkin talonpoikaan, joka sönköttää Iilalle jotain. Iila toteaa, että hänellä ei ole aikaa pelleillä miehen kanssa ja toteaa tälle että häivy tai sinun käy huonosti. Mies pelästyy Iilaan karjaisua niin paljon että putoaa maahan pelästyksestä ja jää maahan sätkimään kun Iila jatkaa matkaa.

Iila käy hakemassa eteläisestä parakista vartioporukan ja sen jälkeen vartiokaarti vie Thorndalin pois ja Iila ja Rydo tutkivat vielä asuntoja ja hankkivat paikalle taikurin tutkimaan sitä nurkassa olevaa symboolia. Taikuri vahvistaa että kyseessä on pakosymboolia ja sen jälkeen Iila ja Rydo lähtevät viemään avaimia vartiostoon. Siellä he tapaavat myös Jamesonin, joka kertoo, että on saatu selville, että mies on ollut ainakin yhdessä murhapaikoista. Iila kertoo Jamesonille toisen miehen kuvauksen siltä varalta että ongelmia vielä syntyy ja tämä olikin oikea Thorndal.

Rydo törmää linnakkeella kuuteen isoon apinaan, jotka käyvät hänen kimppuunsa. Rydo ampuu ensimmäistä apinaa minivarsijousellaan kuusi kertaa ja saa apinan pökerryksiin. Vain yksi apina tulee kimppuun muut jäävät uhoamaan kauemmaksi. Kimppuun tuleva apina iskee ensin Rydo nuijalla niin, että Rydo menettää hetkeksi tasapainoaan ja sen jälkeen apina ottaa Rydoa alavatsasta otteeseensa ja kaataa Rydon maahan kaatuen itsekin, mutta edelleen kiinni pitäen. Rydo yrittää heittää apinaa pois päältään, mutta ei onnistu ja apina vielä purasee Rydoa. Rydo menee tajuttomaksi yhden pystyssä olevan apinan lyönnin voimasta samalla kun hänen päällään olevaan apinaan osuu piiritysvarsijousen nuoli heittäen apinan pois Rydon päältä.

Rydo tulee tajuihinsa sairastuvassa ja kuulee että eräs ampuja oli kuulemma tähtäillyt muuten vain suolle päin. Ampuja kertoo, että apinat olivat lähteneet juoksemaan pakoon kun nuoli oli lävistänyt kaksi apinaa.

Iilan tullessa töihin toteaa hän, että tämä raunio tässä on varmaan joskus ollut talo. Jutellessaan paikalla olleiden kaverien kanssa kuulee hän että talossa on riuhunut tuhoisa tulipalo. Palo on kuulemma ollut todella nopea ja vain hyvin pieni osa tavarasta on onnisttuttu pelastamaan. Vartiopäällikkö on aika masentunut ja juo nyt suruunsa oikein kunnolla. Iila käy lähettämässä sanan isännälle asiasta ja vie pelastetut tavarat suojaan yrttivarastoille ja selittää siellä vartiopäällikölle tilanteen. Sen jälkeen Iila palaa takaisin ja jää odottamaan vastausta.

Iilalle tulee vastauskirje, jossa todetaan, että "Vartiopäällikkö saa potkut. Samoin koko muu vartioporukka". Iila miettii, että pitäisi varmaan alkaa etsiä työtä. Hän käy killassa kysymässä, mutta löytää vain jotain rupuhommia.

Rydo törmää kaupungilla taas jengiläisiin, tällä kertaa mukana on koko jengi eli noin kaksikymmentä henkeä. Rydo pakenee tavalliseen tapaansa. Rydo tulee pyytämään, että Iila auttaisi häntä noiden jengiläisten kanssa järjestämällä pari väijytystä jne. Iila ei oikein innostu.

Iila eksyy vahingossa salaseuran kokoukseen ja jää mielenkiinnon vuoksi seuraamaan kokousta. Kokous suunnittelee suurta tulvaa. Iila huomaa, että kaikilla muilla on huppu päässään, joten Iila päättää ryhtyä esittämään ovivahtia ja katsomaan tarkkaan jokaista sisääntulijaa ja nyökkää sitten ja viittoo sisälle. Kun kokous loppuu Iila poistuu ensimmäisten joukossa. Hänen peräänsä tulee yksi tyyppi, joka sanoo hänelle, että hän näki Iilan tuolla sisällä ja tietää ettei tämä kuulu seuraan. Iilan pitäisi maksaa kuusi kultaa, ettei tämä kerro seuralle. Iila naurahtaa ja toteaa, että tuskimpa jatkaen sitten matkaa.

Iilan kävellessä kadulla yllättäen häntä ammutaan varsijousella olkapäähän. Iila menee hieman pökerryksiin ja kun hän toipuu siitä ei hän näe ketään. Iila toteaa että olkoon, ja lähtee käymään lääkärillä korjauttamassa olkapäänsä, josta oli luu murtunut. Lääkärin luota hän palaa takaisin kotiin ja siirtyy taas käyttämään rengashaarniskaa.

Iila toteaa, että hemmetti vieköön kun ovat naamioineet tuon salaseuran tilan niin kapakan näköiseksi, astuessaan taas samaan paikkaan sisään matkallaan kapakkaan. Iila toteaa ettei hän tällä kertaa jaksa jäädä tänne seuraamaan tilannetta vaan astuu samantien ulos. Ulkona hänen luokseen tulee joku mies, joka näyttää hänelle merkkiä, jossa on tähti ja käärme. Iila muistaa hämärästi kuulleensa, että salaisella poliisilla olisi tuollainen merkki. Mies kysyy mitä Iila tuolla teki ja Iila kertoo että hän eksyi sisään jo toista kertaa, se on niin kapakan näköinen. Iila kertoo, että he suunnittelevat tuolla jonkun tulvan aiheuttamista ja viime kerralla kun Iila oli siellä oli joku tullut uhkailemaan häntä ja ilmeisesti he olivat toteuttaneetkin uhkauksensa, koska Iilaa oli ammuttu varsijousella pari päivää sitten. Iila varmistaa vielä naapuriovi todellakin on kapakka, salaisen poliisin mieheltä ja lähtee sitten sinne.

Keskellä yötä Rydo joutuu keskeyttämään kotikatapulttinsa rakentamisen, koska ulkoa alkaa kuulua laulua. Kun hän katsoo ulos näkee hän kadulla miehen laulamassa rakkauslauluja. Mies katsoo naapuritalon aukinaista ikkunaa kohti, mutta siellä ei näy ketään. Rydo harkitsee ensin ampua varsijousella ikkunasta sisään kirjeen, mutta tyytyy sittenkin ampumaan lingolla kiven sisälle. Kivi menee kauniisti sisälle, ja sieltä kuuluu ontto kumahdus ihan kuin kivi olisi osunut johonkin onttoon esineeseen. Hetken päästä ikkunaan tulee nuori nainen joka huutaa alhaalla olevalle miehelle että "ah, rakas, minä tulen, isäni makaa tuolla tajuttomana, nyt minä voin tulla luoksesi", hetken päästä nainen tulee ulos ja nainen kertoo, että ulkoa lentänyt kivi oli osunut hänen isäänsä päähän ja hän meni tajuttomaksi. Mies katselee ympärilleen yrittäen etsiä auttajaansa, mutta ei näe. He lähtevät pois.

Aamulla Sir Edmund (se eilinen laulaja) saapuu Rydon luokse kiittämään tätä avusta ja kysyy voisiko hän tehdä jotain Rydon hyväksi. Rydo toteaa, että tuo kiitos riittää, mutta kun Edmund kysyy että voisiko hän tarjota työtä tai jotain, jolloin Rydo toteaa että hänen kaverinsa Iila etsii tällä hetkellä työtä.

Sir Edmond menee Iilan luokse ja tarjoaa tälle työtä hänen asemiehenään. Iila tosin toteaa, että hän ei osaa ratsastaa ja peltihaarniskassakin liikkuminen voi olla alkuun hieman vaikeaa, mutta totta kai hän suostuu.

Iila kävelee taas vahingossa salaseuran kokoukseen, mutta jatkaa heti virheensä huomattuaan kapakkaan.

Rydo näkee taas jengiläisiä. Vain viisi kappaletta tällä kertaa, jotenhän päättää tällä kertaa hieman häiritä heitä, sen sijaan että lähtisi suoraan pakoon. Hän ampuu ensin lingolla, mutta hutasee. Yksi jengiläisistä heittää Rydoa bolalla, mutta vain raapaisee. Rydo lähtee juoksemaan pakoon ja jatkaa juoksuaan kunnes jengiläiset luovuttavat.

Rydo törmää kaupungilla taas jengiläisiin, mutta koska niitä on vain kolme painuu hän kujalle ja ampuu ensimmäistä minivarsijousellaan jalkaan niin että tämä putoaa välittömästä maahan taistelukyvyttömänä. Rydoa heitetäään pampulla niin, että hetkellinen kipu aiheuttaa sen ettei Rydo voikaan ampua heti toista tyyppiä vaan tämä ehtii ensin lyödä Rydoa ennen kuin Rydo ampuu häntä kaksi kertaa ja saa miehen pökerryksiin ja vuotamaan aika pahasti. Takanaoleva tyyppi heittelee Rydoa pampuilla samalla kun Rydo vaihtaa aseita ja iskee edessään olevan tyypin varpaille nuntsilla niin, että jalkapöytä murskautuu ja mies putoaa maahan. Rydo lähtee kolmannen miehen kimppuun, mutta tämä heittää Rydoa pampulla niin, että Rydo joutuu siirtymään puolustuskannalle, jolloin mies katsoo, että nyt riittää ja häipyy. Rydo kerää nuolensa pois ja vie jengiläiset tuttunsa kessun luokse ja sanoo näiden käyneen tikarein hänen kimppuunsa, tässä on tikarit ja muut aseet. Sen jälkeen Rydo käy parantamassa itsensä lääkärillä ja lähtee sitten jatkamaan matkaansa koulutukseen.

Iila sairastuu lievästi.

Rydo törmää taas Sir Edmondiin kotinsa lähellä ja Sir Edmond pyytää Rydolta apua, hänen tyttöystävänsä isää pitäisi pitää kiireisenä sillä välin kun Sir Edmond kiipeää ikkunasta sisään ja hakee tyttöystävänsä. Rydo menee ovelle ja kun isä tulee avamaan alkaa Rydo selittää, että onko tämä tiedän ovi, tässä on hirmuinen lovi. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin isä lopulta hermostuu ja Rydo lähtee ulos ja löytää sieltä sitten Sir Edmundin ja tämän tyttöystävän. Sir Edmund kyselee taas tarvitsisiko Rydo apua, mutta mitään sellaista missä Sir Edmund voisi auttaa ei löydy.

Rydon kaveri eteläisen linnakkeen kessu tulee pyytämään häneltä apua. Kessulla ei ole riittävästi porukkaa viemään yhtä palkkamurhaajaa läheiseen kaupunkiin, jossa hänet on etsintäkuulutettu. Rydo tulee pyytämään Iilaa apuun ja kun Iila kertoo asiasta Sir Edmondille haluaa hänkin lähteä mukaan. Mukaan tulee myös viisi vartioston miestä.

Rydo, Iila, Sir Edmund, viisi vartioston miestä ja vanki lähtevät laivalla kohti Tanfaa.

Illalla he pääsevät perille Tanfaan ja luovuttavat vangin ilman mitään ongelmia.

Matkalla takaisin Iila ja Rydo jäävät Uenuun tervehtimään Rydon kavereita ja muut jatkavat samantien eteenpäin.

Sheriffi kertoo että Jurgon on rakentanut kartanonsa ympärille aidan sen jälkeen kun, joku oli yrittänyt polttaa heidän navettansa. Rydo ehdottaa, että käydäänkö katsomassa, jolloin sheriffi toteaa, että polttakaa samalla päärakennus. Iila toteaa, että voisi ehkä jättää väliin.

Iila, Rydo ja Sheriffi viettävät iltaa tutkimalla sheriffin taloa (vanha salametsästäjän talo) etsien salaovia. Iila käyttää epärehellisiä keinoja havainnoiden taikaa. Iila ei löydä yhtään piilotettua, Rydo löytää yhden ja sherffi kertoo, että hän on löytänyt maagiset mukaan lukien kahdeksantoista pakoreittiä.

Iila ja Rydo saapuvat takaisin kaupunkiin. Iilan kävellessä kotiinpäin huomaa, hän yllättäen että hänen kädessään on yksi kultapala. Kun hän katselee ympärillään, mutta ei näe mitään ennen kuin Bur huomauttaa, että täällä takana. Bur kertoo, että hän on tässä hieman harjoitellut. Bur ja Iila vahtavat vähän kuulumisia ja Bur kertoo, että heidän vuokratalonsa on palanut tässä tänä aamuna ja nyt hän on jo etsimässä uutta asuinpaikkaa. Bur kertoo myös uusia juoruja, esim että prinssin saari oli pari viikkoa sitten heilahtanut ja että sota on kuulemma tulossa. Lisäksi Bur kertoo, että tuo palkkamurhaaja jota he olivat viemässä oli autettu vapaaksi vankilasta heti kun he olivat vieneet hänet sinne ja että Jurgonin vartiopäällikkö on tehnyt itsemurhan.

Rydo käy kertomassa kessulle tuosta, että tuo palkkamurhaaja on paennut, mutta kuten hän arvelikin kessu oli jo kuullut siitä.

Rydoa kositaan. Morsian on vähäisempää kauppiasaatelistoa ja he alkavat suunnitella häitä jo viikon päästä. Hänen nimensä on Eewu Zaha.

Rydon häät vietetään todella onnistuneesti, jopa Bur ilmestyy paikalla kutsukortin kera, vaikka kumpikaan aviopuolisoista ei muista häntä kutsulistaan laittaneensa.

Bur pitää isot noin sadan kahdenkymmenen - kolmenkymmenen hengen juhlat. Bur tulee jossain vaiheessa juhlaa Iilan luokse kiskomaan häntä mukanaan selittäen, että haluaa esitellä hänet eräälle henkilölle. Bur esittelee Iilan Anne Buraneuxille, joka sattuu olevansa ammatiltaan asesuunntteluinsinööri. Ilta sujuu Iilan ja Annen osalta turhankin nopeasti ja he jatkavat keskutelua Iilan luona.

Rydo päättää liittyä insinöörien kiltaan. Hän jopa ilmeisesti onnistuukin.

Rydo näkee yli tusinan lauman jengiläisiä ja lähtee pakoon.

Iila auttaa Sir Edmundia niin, että tämä tuntee olevansa kiitollisuusvelassa ja yrittää löytää jotain miten voisi auttaa Iilaa. Iila toteaa että tämä työpaikka on jo ihan riittävä kiitos.

Rydo saa hyvin tehdystä työstä kolmen kullan palkkion. Samana päivänä kun hän on kävelemässä kotiinpäin huomaa hän yllättäen että häntä heitetään pampulla, mutta hän ei ehdi väistää riittävästi ja pamppu osuu häntä käteen ja kun häntä heitetään vielä parilla pampulla menee hän tajuttomaksi ja herää sellissä. Rydolta on hävinnyt hänen minivarsijousensa ja rahat. Häntä syytetään nuntsien kanssa väkivaltaisesta riehumisesta.

Bur tulee kertomaan asiasta Iilalla jo parin tunnin kuluttua ja Iila käy heti kertomassa asiasta Sir Edmundille, joka lupaa auttaa asiassa.

Rydo joutuu oikeuteen ja hänen todetaan toimineen itsepuolustukseksi, joten hänet vapautetaan. Rydo on aika raivoissaan minivarsijousensa menetyksestä ja päättää hoitaa jengiongelman pois välittömästi.

Rydo kävelee lähimpään taikaliikkeeseen ja pyytää heitä etsimään varsijousensa. Etsintä maksaa kaksi kultaa ja kattaa lähes koko kaupungin. Ensimmäisen yrityksen jälkeen taikuri toteaa, että hän väittäisi, että esine on kyllä alueella, mutta siinä on suojataikaa. Rydo käskee yrittämään uudestaan ja puolituntia myöhemmin taikuri kertoo, että esine on rikkaiden kaupunginosassa. Rydo käy hieman juttelemassa kessun kanssa ja kuulee, että oikeusteitsekin esine olisi mahdollista saada takaisin, mutta sitä varten pitäisi saada joku kunnollinen todistus siitä, että se todellakin on Rydon. Rydo lähtee kuitenkin taikurin kanssa lähemmäksi varmistamaan tarkkaa sijaintia. Taikuri yrittää useita kertoja, mutta ei onnistu ennen kuin ottaa vähän isomman alueen, jolloin minivarsijousi löytyy (tosin kyllä niin läheltä, että sen olisi pitänyt löytyä noilla pienemmilläkin taiolla). Taikuri valittaam että välissä on hyvin paljon häiriötä, mutta ainakin nyt näyttää siltä että esine on paikallaan.

Seuraavaksi Rydo menee virallisen näkijän luokse, joka kertoo, että hän voi katsoa ja antaa todistuksen siitä tilanteesta missä minivarsijousi vietiin ja sen jälkeen tallettamaan minivarsijousen muistiinsa niin, että hän voi sitten myöhemmin seurata sen vaiheita ja varmistaa että joku esine on tämä sama esine.

Näkijä kertoo että Rydon kimppuun oli hyökännyt neljä jengiläistä, jotka olivat ottaneet tuon minivarsijousen. Seuraavaksi näkijä seuraa esineen kulkua kunnes näkee että miehet painuvat johonkin kellarihuoneeseen. Seuraavaksi Rydo hankkii todistuksen missä minivarsijousi tällä hetkellä on. Siihen menee tosin aika monta yritystä, mutta loputa homma onnistuu.

Rydo käy ilmoittamassa kessulle, että ne jengityypit pitäisi saada myös syytteeseen ja kessu käy pidättämässä kellarihuoneesta viisi jengiläistä. Sen jälkeen Rydo nostaa kanteen saadakseen tuon minivarsijousen takaisin.

Rydon minivarsijousijuttu on oikeudessa. Rydo saa minivarsijousensa takaisin oikeuden päätöksellä ja varastetun tavaran ostaja saa periä korvauksia myyjältä.

Rydon ollessa oppitunnilla, tulee hänen luokseen Talna, Mlurg Narin kuvernööri, kahdeksan kaupungin maasta ja pyytää apua kolmen jetin hyökkäysten pysäyttämiseksi. Nuo kolme jetiä ovat kuulemma häirinneet kauppayhteyksiä. Rydo tulee heti kysymään Iilaa mukaan. Iila ja Rydo käyvät kyselemässä Edmundilta Jetistä ja he kuulevat hienon laulun Edmundin isoisästä, joka oli lähtenyt jetijahtiin, mutta jeti oli lyönyt hänet hevosen selästä, mutta taitavana ratsumiehenä hän putosi jaloilleen ja tappoi jetin kuuluisalla jättiläisen tappajallaan. Rydo kysyy Edmundia mukaan ja tämä totta kai suostuu.

Rydo käy puhumassa kaverilleen temppelissä ja hän sinunaa koko porukan. Lähtö on aamunkoitteessa.

Laivalla Iila, Bur, Sir Edmund ja Rydo keskestelevat Talnan kanssa palkkauksesta ja sopivat lopulta summaksi 1600 kultaa. Laiva lähtee kohti Mlurg Narin

Laiva saapuu myöhään illalla onnellisesti perille.

Ryhmä jatkaa jokilaivalla ylös jokea kylään asti lumirajan yläpuolelle.

Perillä Iila, Rydo ja Sir Edmund ostavat itselleen turkistakin ja muuta varustusta ennen kuin lähteävät katsomaan jetin tuhoja. Talna esittelee ruokavaraston, jonka ovi on revitty irti ja heitetty viidenkymmenen metrin päähän. He kuulevat, että jetit oli nähty aamulla kylän laitamilla. Talna jättää Iilan, Rydon, Sir Edmundin ja Burrin ruokavaraston luokse. Rydo yrittää tutkia jälkiä, kunnes yllättäen Bur huutaa varokaa ja vetää aseita esiin, jolloin muutkin alkavat vetää aseita esiin. Samassa kaikkien muiden paitsi Rydon kimppuun tulee yksi hieman ihmistä pitempi jeti. Burin jeti rusikoi Burria aika pahasti, eikä Iilankaan taistelu mene hyvin, tosin peltipurkki suojaa aika hyvin. Rydo tulee auttamaan Iilaa ja onnistuu heti lyömään jetin kuoliaaksi. Rydo lähtee Burrin luokse apuun ja Iila kiihdyttää hurjaan vauhtiin kohti kolmen metrin päässä olevaa Sir Edmundia. Ennen kuin Rydo ja Iila ehtivät apuun putoaa Bur tajuttomana maahan ja Sir Edmund menee hieman pökerryksiin. Rydo pääsee melkein Burrin luokse ja kurottautuu lyömään jetiä pari kertaa osuen jälkimmäisellä kerralla jetiä rintaa niin, että sen kylkiluu lävistää sydämmen ja se kuolee välittömästi. Tällä välin Iila ehtii Sir Edmundin luokse juuri kun jetti yrittää purasta Edmundin vatsaa auki, mutta ei saa edes naarmutettua peltiä puhumattakaan Edmundin vahingoittamisesta. Iila pysähtyy jetin luokse ja alkaa hakata sitä samalla kun Rydokin ehtii paikalle. Tässä vaiheessa jeti saa tarpeeksi ja lähtee pakoon, mutta Iila ja Rydo lyövät sitä selkään saamatta sitä kuitenkaan pysähtymään. Rydo vetää lingon esiin ja yrittää pysäyttää jutiä kivillä, mutta jeti pääsee pakoon.

Iila parantaa Burrin melkein kuntoon ja itsensäkin aika hyvään kuntoon ja he lähtevät sitten seuraamaan Jetin jälkiä. Rydo löytää jälkien alun ja he pääsevät muutaman kymmenen metriä ennen kuin jäljet häviävät. Rydo yrittää vielä etsiä jälkiä, mutta ei löydä niitää uudestaan.

Aamulla he eivät toteavat on hyvin mahdollista että se kolmas ei uskalla tulla takaisin, jolloin Talna ehdottaa, että he voisivat jäädä pariksi päiväksi katsomaan, koska jos se tulee takaisin niin se tulee luultavasti aika piakkoin. He päättävät jäädä pariksi päiväksi.

Jetiä ei näy, joten Iila, Bur, Rydo ja Sir Edmund saavat luvatut 400 kultaa per henkilö. Sen jälkeen heidät viedään reellä isompaan kaupunkiin, josta he jatkavat laivalla matkaa kohti kotia.

Illalla he saapuvat kotikaupunkiin, vaikkakin Iila ja Sir Edmund ovat pikkusen merisairaita (Iila oikeastaan hieman enemmänkin).

Aamulla kun Rydo menee ilmoittautumaan työpaikalleen ja kuulee siellä että Sir Edmund on siirtänyt Rydon omaan joukkoonsa. Rydo menee sinne ilmoittautumaan ja lähtee sitten ostamaan varusteita.

Iila sairastuu, mutta menee välittömästi lääkäriin parannuttamaan itsensä. Tauti on hyvin sitkeä ja vasta viidennen yrityksen jälkeen tauti saadaan poistettua.

Rydo törmää kaupungilla noin tusinaan jengiläisiä ja lähtee pakoon ennen kuin ne ehtivät huomata häntä.

Rydo pitää synttärit. Synttäreille on kutsuttu parisenkymmentä parasta ystävää. Juhlat jatkuvat pitkälle yöhön. Rydo ystävystyy vielä paremmin Jackin kanssa ja heistä tulee todellisia sydänystäviä. Bur suututtaa Jasminea jonkin verran, mutta he ovat edelleen puheväleissä.

Iila sairastuu jälleen ja käy taas lääkärissä parantamassa itsensä.

Iila törmää kadulla Jasmineen ja he juttelevat jonkin aikaa ennen kuin Jasminen kysyy olisiko Iilalla varaa lainata hänelle pikkusen rahaa, kun hänen sairautensa on kuluttanut aika paljon hänen säästöjään. Iila toteaa, että nuo sairastumiset ovat olleet aika ikäviä hänkin on meinannut sairastua tässä syksyn aikana jopa kolmesti, joten totta kai hän lainaa Jasminelle 40 kultaa. Jasmine kertoo myös törmänneensä viime aikoina aika usein Burriin, koska hänen asiakkaansa alkavat olla samoista piireistä. Lisäksi hän on kuulemma suunnitellut muuttoa parempaan kaupunginosaan, koska nykyinen ympäristö on mennyt niin väkivaltaiseksi.

Rydo näkee taas tuttuja kaupungilla. Kuusi kappaletta tällä kertaa, joista neljä on niitä pidätettyjä omaa takuutaan vastaan vapaana olevia.

Iilan ja Rydon kouluttaja sairastuu, mutta samalla he siirtyvät purkamaan pariksi päiväksi vanhaa tallia. Tallin purkamisen jälkeen he ottavat parempaa koulutusta pari viikkoa kunnes heidän kouluttajansa paranee.

Alia Breivik kosii Iilaa. Hetken mietittyään Iila suostuu ja häät sovitaan kahden viikon päähän.

Iilan ja Rydon kouluttaja paranee.

Aamulla kun Iila on juuri siistimässä itseään herättyään, tuntee hän kuinka joku hyppää hänen selkäänsä ja huutaa "Hei näin aika jännän unen", sen jälkeen hän tunnistaa Burrin. Bur kertoo, että hän oli nähnyt unta että jumalat kiistelvät Jaimanin rajoista, ja hän oli ymmärtänyt jotain jostain kypäristä / kruunuista, jotka olivat olleet eri otusten mukaan nimetty, yksi oli merilohikäärme, yksi griffini. Noilla kypärillä oli ilmeisesti ollut jotain tekemistä näiden rajojen kanssa.

Vuodenvaihdebileet.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+					
+ Iila Kezo			
+ Fighter/Human		Kivinen		6052-1-1	-		-
+
+ Rydo Ratatui				
+ Siege engineer/Human	Aarni		6052-1-1	-		-
+
+ Miidia Lunanx
+ Delver/Human		Riikonen	6052-1-11	-		-
+
+ Ar-Farazón Zharok
+ ???/Human		Kako?		6052-2-28	-		-
+
+ Eewu Zaha
+ Lady/Human		NPC
+
+ Bur Taemon
+ Lady/Human		NPC
+
+ Jasmine Merendinon
+ Enternairner/Human	NPC
+
+ Alia Breivik
+ Weapon Engineer/Human	NPC

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>