TSM Osa 8, Luku 013 (tsmpart8/tsmpart8.013)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Tafas Ruiaxa (Ahponen)

Todella suurikokoinen mies ja voimakas mies, joka kantaa suuria tavaravuoria helpohkosti, mutta valittaa jos joku antaa hänelle viisi lisäkiloa (toisaaalta jos joku lisää hänen reppuunsa viisikymmentä kiloa salaa, hän ei edes huomaa asiaa). Liikkuminen kaupunkiympäristössä muistuttaa elefanttia posliinikaupassa. Väittää ammattikseen pr-toiminta, mutta koska totuusseerumin yliannostuksen jälkeen hän puhuu aina totta, on ammatin harjoittaminen tuottanut pikkusen ongelmia. Erittäin kova inttämään vastaan oli syytä tai ei. Myös hyvä hankkimaan tavaroiota. Tapana räjähdysaineiden runsas yliannostelu. Pitää niin paljon panssarointia kuin mahdollista, tai vielä hieman enemmän. Tekee usein yksin rynnäkköjä kohti vihollisasemia. Tuntuu olevan hieman Alicen tossun alla.

Alice Three (Aarni)

Edesmenneen Vega Threen ex-vaimo, nykyinen Tafasin tyttöystävä. Täysoppinut lääkäri, joka ei hätkähdä mistään. Osaa toimia myös teknikkona ja käyttää avoimesti mielenvoimiaan. Itsekeskeinen ja vieraille töykeä luonne. Tappelee lähes aina Tafasin kanssa pienimmistäkin asioista, mutta silti suhde säilyy. Tapana jutella Gumakan kanssa ranskaksi, jotta Tafas ei ymmärtäisi ja reagoisi omalla suoraviivaisella tavallaan. Olettaa Tafasin aina yrittävän hypätä sänkyyn jokaisen toista sukupuolta olevan henkilön kanssa ja pitää hyvää vahtia sitä vastaan. Sadistisia luonteenpiirteitä pääsee pinnalle jatkuvasti enemmän, ilmeisesti seura aiheuttaa agressioita tai sivilisaation painden vähentyessä todelliset luonteenpiirteet pääsevät esille.

Errol F. Disk (Alakoski)

Valkoisessa kaavussa tai merirosvopuvussa kulkeva tietokone-harrastelija, joka sanoo ammatikseen liikemies. Luulee olevansa suuri hurmuri, mutta tosiasiassa asiat eivät aina mene niin hyvin. Viettää mahdollisuuksien mukaan suurimman osan ajastaan pelaten tietokonepelejä. Välillä hieman pihalla tapahtumista, kun Gumaka ei muista tulkata barrayrussista espanjaksi. Hyvät käytännön ja teoreettiset tiedot kaikesta mikä liittyy merirosvoihin. Todella innoissaan kaapatusta höyryveneestä ja haluaisi heti resvota kaikki vastaan tulevat alukset.

Erik Thornin poika (Kivinen)

Viikinkien sukua oleva entinen palkkasoturikillan pitäjä, joka vaihtoi ammatin pakon edessä keittiömestariksi. Haluaa aina tilaisuuden tullen käyttää isoa varsijoustaan. Todellinen ulkoilmaihminen, jolla on erittäin matala kynnys kaikkeen alkoholipitoiseen. Kulkee kumppaninsa kanssa joka on yhtä outo kun hänkin. Aina sanomassa epäkohteliaisuuksia ihmisille. Ei pidä Errolin merirosvo ideoista.

Ulrika Melin tytär (NPC)

Erikin seuralainen. Erittäin viehettävä nymfomaani. Ahdistelee Tafasia aina kun Alicen silmä välttää. Osaa taikoa ja on muutenkin samanlainen sissi kun Erik -- myös alkoholin suhteen. Salaman nopea vetämään pistoolin esiin ja suht koht hyvä ampumaan sillä. Cowboy-fani. Tekee ja sanoo asioita ennenkuin on ajatellut seuraamuksia. Yllytyshullu, joka on valmis tekemään lähes mitä tahansa. Kaikki varusteet kulta-, hopea ja jalokivikoristeltuja. Erittiäin hyvä viinapää, vaikka Errol väittääkin hänen fuskaavan.


Barrayarin DPC:n erikoisyksikön tapahtumia

vuonna 70

13. luku

Tafas pysähtyy paikoilleen, kun huomaa kohti tulevat sotilaat. Alice ehtii sanoa asiasta pari sanaa ennen kuin muutkin huomaavat asian siitä että lähistöllä räjähtää sotilaiden ampumia kiväärikranaatteja (ne lentävät vain puoleen väliin). Lisäksi sotilaat ampuvat sarjaa aseillaan, mutta sarjat kutistuvat muutamaksi laukaukseksi aseiden jumittumisen takia. Ryhmä heittäytyy Tafasia lukuunottamatta maihin. Alice kurkistaa maasta ja näkee yhden tyypin polviasennossa korjaamassa asettaan, lisäksi häntä ammutaan useita kertoja laserilla, mutta osumat eivät saa vahinkoa aikaiseksi, puku vain tummuu osuman kohdalta.

Tafas seisoo edelleen pystyssä ja ryhtyy rauhallisesti laittaamaan panssariaan kiinni samalla kun häntä ammutaan monta kertaa laserilla. Erik lataa varsijoustaan, Ulrika yrittää etsiä vihollisia, Errol katselee pakoreittiä ja John, jolle Alice on kertonut, että nuo ovat varmaan niitä jotka yrittävät tappaa sinut, ottaa revolverinsa esiin.

Kun Tafas on saanut panssarinsa kiinni huutaa hän vihollisille barrayariksi: "Antautukaa", mutta viholliset hylkäävät hyvän ehdotuksen. Ulrika pudottaa yhden vihollisen tarkalla laukauksella ja häntä ammutaan otsaan, johon tulee pieni palovamma. Tafas laskeutuu rauhallisesti suojaan ja kysyy lähdetäänkö rynnäkköön, mutta panssaroimattomat ryhmäläiset eivät ole innostuneita, Ulrika valittaa että tuo palovamma on kuulemma aika kipeä.

Alice lainaa Ulrikalta kiväärin ja ampuu vihollisten johtajaa, pudottaen tämän. Ulrika itse lähtee pistoolin kanssa ryömimään vihollisia kohti pysyen kuitenkin alhaalla. Viholliset ovat jo jonkin aikaa valmistatuneet rynnäkköön ja lähtevät Alicen laukauksen jälkeen liikkeelle. Alice pudottaa yhden, mutta seuraava laukaus lähtee hieman oudosti ja vihollinen jatkaa edelleen juoksemista. Erik ampuu yhtä vihollista jalkaan ja tämä hidastaa juoksuaan reilusti. Erikin ladatessa kuulee hän kuinka Ulrika ryhtyy ampumaan pistoolillaan vihollisia. Ensimmäistä vihollista Ulrika joutuu ampumaan kaksi kertaa ja toinenkaan ei putoa ensimmäisestä laukauksesta. Erik yrittää ampua Ulrikan kolmatta vastustajaa mutta laukaus menee hiuksen hienosti ohitse.

Alicen toisella sivustalla heittämä käsikranaatti räjähtää vaimeasti ja sirpaleita lentää kauniissa kaaressa ympäriinsä. Yksi iso sirpale putoaa Errolin syliin (lähes puolet kranaatinkuoresta) ja hän säikähtää niin, että nousee pystyyn ja tyhjentää molemmat aseensa vihollisia kohti. Ulrika ampuu toista vihollistaan uudestaan vasempaan silmään ja tämä putoaa välittömästi. Erik siirtyy ampumaan Alicen luona olevia vihollisia (Alice on hävinnyt jonnekin). Erik pudottaa yhden vihollisen samalla kun Ulrika lopettaa viimeistä omaa vihollistaan potkuilla.

Kaksi viimeistä vihollista juoksee Erikiä kohti ja John ja Errol siirtyvät Erikin taakse suojaan. Tafas siirtyy Erikin viereen auttamaan häntä. Erik pääasiassa puolustatutuu, mutta Tafas hyökkää hullun lailla. Hetken taistelun jälkeen Tafas on maassa ja Erik puolustautuu edelleen. Ulrika ampuu Erikin vihollisen kuoliaaksi, jolloin Tafasin maahan hakannut sotilas lähtee pakoon. Ulrika lainaa Erikin kivääriä ja pysäyttää miehen.

Sen jälkeen Ulrika palauttaa kiväärin ja ryhtyy riisumaan Tafasin panssaria katsoakseen hänen haavojaan, samalla kun muut lähtevät kiertämään vihollisia ja keräämään ne kasaan. Ulrika valittelee ettei hänen taikansa jostain syystä nyt toimi, joten joutuu tyytymään ensiavun antamiseen. Neljä vihollista yhdeksästä on hengissä.

Tavaroiden jakamisen jälkeen Alice kuulustelee toista kahdesta tajuissaan olevasta vihollisesta ja kuulee että heidän tehtävänsä ei ilmeisesti mennyt ihan putkeen. Heidän tehtävänsä koostui kymmenestä osatehtävästä, joista ensimmäinen kuulemma oli hankalin, jolloin heidän piti hakea joku esine. Tämän todettuaan mies jatkaa, että aika on varmaan aika pian ummessa ja Alice ehtii vielä kysellä pari kysymystä ja sitten kaikki viholliset häviävät. Heti vihollisten häviämisen jälkeen Ulrika ja John toteavat, että heidän taikansa toimivat taas. Alice antaa johtajalla olleen kartan Johnille ja toteaa, että siihen on selvästi piirretty ympäröivä maasto, vene, rasti joka kuvaa vihollisten saapumispistettä ja tuo J on sitten osoittamassa Johnin paikkaa.

Taistelun alussa syntynyt valoneliö haihtuu tässä vaiheessa ilman että kukaan on tullut sieltä läpi.

Ryhmä pakkaa veneen ja päättää lähteä jatkamaan matkaa.

Tarina päättyy


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Tafas Ruiaxa
+ PR/Human		Ahponen		23.1.67		-		-
+
+ Alice Three
+ Doctor/Human		Aarni		14.2.68		-		-
+
+ Errol F. Disk
+ Liikemies/Human	Alakoski	7.7.70		-		-
+
+ Erik Thornin poika
+ Keittiömestari/Human	Kivinen		14.7.70		-		-
+
+ Ulrika Melin tytär
+ Professori/Human	NPC		14.7.70		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>