TSM Osa 8, Luku 012 (tsmpart8/tsmpart8.012)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Tafas Ruiaxa (Ahponen)

Todella suurikokoinen mies ja voimakas mies, joka kantaa suuria tavaravuoria helpohkosti, mutta valittaa jos joku antaa hänelle viisi lisäkiloa (toisaaalta jos joku lisää hänen reppuunsa viisikymmentä kiloa salaa, hän ei edes huomaa asiaa). Liikkuminen kaupunkiympäristössä muistuttaa elefanttia posliinikaupassa. Väittää ammattikseen pr-toiminta, mutta koska totuusseerumin yliannostuksen jälkeen hän puhuu aina totta, on ammatin harjoittaminen tuottanut pikkusen ongelmia. Erittäin kova inttämään vastaan oli syytä tai ei. Myös hyvä hankkimaan tavaroiota. Tapana räjähdysaineiden runsas yliannostelu. Pitää niin paljon panssarointia kuin mahdollista, tai vielä hieman enemmän. Tekee usein yksin rynnäkköjä kohti vihollisasemia. Tuntuu olevan hieman Alicen tossun alla.

Alice Three (Aarni)

Edesmenneen Vega Threen ex-vaimo, nykyinen Tafasin tyttöystävä. Täysoppinut lääkäri, joka ei hätkähdä mistään. Osaa toimia myös teknikkona ja käyttää avoimesti mielenvoimiaan. Itsekeskeinen ja vieraille töykeä luonne. Tappelee lähes aina Tafasin kanssa pienimmistäkin asioista, mutta silti suhde säilyy. Tapana jutella Gumakan kanssa ranskaksi, jotta Tafas ei ymmärtäisi ja reagoisi omalla suoraviivaisella tavallaan. Olettaa Tafasin aina yrittävän hypätä sänkyyn jokaisen toista sukupuolta olevan henkilön kanssa ja pitää hyvää vahtia sitä vastaan. Sadistisia luonteenpiirteitä pääsee pinnalle jatkuvasti enemmän, ilmeisesti seura aiheuttaa agressioita tai sivilisaation painden vähentyessä todelliset luonteenpiirteet pääsevät esille.

Errol F. Disk (Alakoski)

Valkoisessa kaavussa tai merirosvopuvussa kulkeva tietokone-harrastelija, joka sanoo ammatikseen liikemies. Luulee olevansa suuri hurmuri, mutta tosiasiassa asiat eivät aina mene niin hyvin. Viettää mahdollisuuksien mukaan suurimman osan ajastaan pelaten tietokonepelejä. Välillä hieman pihalla tapahtumista, kun Gumaka ei muista tulkata barrayrussista espanjaksi. Hyvät käytännön ja teoreettiset tiedot kaikesta mikä liittyy merirosvoihin. Todella innoissaan kaapatusta höyryveneestä ja haluaisi heti resvota kaikki vastaan tulevat alukset.

Erik Thornin poika (Kivinen)

Viikinkien sukua oleva entinen palkkasoturikillan pitäjä, joka vaihtoi ammatin pakon edessä keittiömestariksi. Haluaa aina tilaisuuden tullen käyttää isoa varsijoustaan. Todellinen ulkoilmaihminen, jolla on erittäin matala kynnys kaikkeen alkoholipitoiseen. Kulkee kumppaninsa kanssa joka on yhtä outo kun hänkin. Aina sanomassa epäkohteliaisuuksia ihmisille. Ei pidä Errolin merirosvo ideoista.

Ulrika Melin tytär (NPC)

Erikin seuralainen. Erittäin viehettävä nymfomaani. Ahdistelee Tafasia aina kun Alicen silmä välttää. Osaa taikoa ja on muutenkin samanlainen sissi kun Erik -- myös alkoholin suhteen. Salaman nopea vetämään pistoolin esiin ja suht koht hyvä ampumaan sillä. Cowboy-fani. Tekee ja sanoo asioita ennenkuin on ajatellut seuraamuksia. Yllytyshullu, joka on valmis tekemään lähes mitä tahansa. Kaikki varusteet kulta-, hopea ja jalokivikoristeltuja. Erittiäin hyvä viinapää, vaikka Errol väittääkin hänen fuskaavan.


Barrayarin DPC:n erikoisyksikön tapahtumia

vuonna 70

12. luku

Ryhmä pakkaa tavaroita ja toteaa, että huomenna lähdetään jokea alaspäin, kunhan nyt ensin on saatu riittävästi puita pilkottua höyryvenettä varten.

Erik loukkaa itsensä puita hakatessa, mutta vamma on aika pieni, joten se ei hidasta työtä. Erikin saapas tosin kärsii vakavammin ja on korjauksen tarpeessa.

Ryhmä lähtee liikkeelle ja myöhään iltapäivällä heitä vastaan tulee hieman isompi höyryvene. Errol yllyttää Ulrikaa ampumaan venettä ohjavan vanhan miehen. Erik kommentoi että "siihenhän nyt osuu kuka tahansa, ammu mielummin tuo lippunaru poikki, niin että lippu putoaa alas". Ulrika ottaa haasteen vastaan ja ryhtyy tähtäämään, jolloin vanha mies huomaa tämän ja huutaa jotain painuessaan alas suojaan.

Ulrika ampuu ja osuu lipputankoon katkaisten sen niin että sen huippu putoaa alas. Venettä ohjaava Errol on kääntänyt veneen kohti toista venettä ja nostanut lipputankoon merirosvolipun. Erik huomaa tämän ja menee Errolin luokse, riuhtasee peräsimen itselleen ja kääntää veneen takaisin alkuperäiseen suuntaan. Kun Erik huomaa että Errolin lipun, nostaa hän sen pitimestään ja pudottaa laidan ylitse.

Ulrika yrittää saada Erikiä ampumaan siihen jäljelle jääneeseen köydenpätkään, mutta Erik toteaa, että totta kai hän osuu, ei hänen tarvitse sitä kenellekään todistaa ja jatkaa veneen ohjaamista. Toinen vene häviää näkyvistä ja ryhmä jää odottamaan pariksi tunniksi pimeän tuloa ennen kuin ohittavat pimeässä Chesterin.

Aamulla he ohittavat rannalla olevia romahtaneita teollisuuslaitoksia ja vähän niiden jälkeen vasemmalla rannalla olevan kaupungin. Kaupunki näyttää oilevan aika paljon paremmin säilynyt kun Chester ja heti sen jälkeen on pato, jossa on sulkuportit lähellä oikeanpuoleista rantaa.

Suolkuporttien vieressä on lipputanko, jossa on sekä yhdysvaltojen lippu, että ilmeisesti osavaltion lippu. Lipputangon vieressä seisoo joku uniformuun pukeutunut mies, joka toteaa kohteliaast että valitettavasti heidän pitää tarkistaa alus. Vene menee muuten tarkastuksesta lävitse paitsi, että katton kiinnistystä pitää parantaa. Lisäksi ryhmä ostaa aseilleen aseenkantoluvat ja Ulrika ja Erik hankkivat metsästysluvat varsijousilleen ja Errol kalastusluvan. Tafas joutuu maksamaan PST-ohjuksestaan turvamaksua 10 kulta dollaria. Yhteensä lasku nousee viiteentoista kultadollariin ja kuuteentoista hopeadollariin. Tuuliplaneetan kulta ja hopeapaloista saadaan noin puolet ja luput saadaan myymällä yli tuhat kiloa tavaraa Tafasin romuvuoresta läheisessä kaupungissa.

Kaupankäynnin jälkeen Alice, Tafas ja Errol lähtevät kaupungille samalla kun Erik ja Ulrika jäävät vahtimaan venettä. Hampurilaisbaarissa Alice, Tafas ja Errol saavat kuulla, että 60 - 70 vuotta sitten käytiin pienimuotoinen kolmas maailmansota. Sota ja hävitys avasi ne reitit joita pitkin jumalat pääsevät maailmaan ja jumalat sitten tekivät nuo satelliitit joiden tarkoitus on estää ihmistä kehittymästä enää sellaiselle tasolle, että he voisivat saada maapalloa tuhottua.

Heidän jutellessaan hampurilaisbaariin tulee joku punaiseen kaapuun pukeutunut pappi ja kaikki ihmiset yllättäen vaikenevat. Ihmiset ovat ihan ääneti, niin kauan kuin mies on sisällä ja alkavat puhua vaimeasti vasta kun mies on jo poistunut. Kukaan ei kuitenkaan suostu puhumaan ko papista.

Tafas, Alice ja Errol lähtevät ulos tutkimaan asiaa ja kävelevät lähimpään kirkkoon. He näkevät siellä mustaan kaapuun pukeutuneen papin joka tervehtii heitä. Häneltä he kuulevat, että paholaiset ovat tulleet ihmiskunnan vitsaukseksi. He yrittävät saada selville missä paholaisten tukikohta on, josta noita paholaisen palvelijoita (niitä satelliitteja) ohjataan, mutta mies ei tiedä. Errol kysyy punakaapuisesta miehestä ja pappi kohoittaa pysymään erossa paholaisen palvelijoista. Errol innostuu ja lähtee ulos tutkimaan seuraavaa kirkkoa. Seuraavassa kirkossa ei näy ketään, joten he siirtyvät seuraavaan.

Tämän kirkon ovet aukevat automaattisesti kun he lähestyvät niitä ja kun he astuvat sisälle alkaa kuulua vaimea musiikki. He tulevat isoon saliin, jossa istuu punakaapuinen mies, joka tervehtii Errolia nimeltä. Sen jälkeen hän sanoo, että se mitä etsit ei ole täällä. Pappi kertoo oman versionsa asiasta sodasta ja jumalista.

Alice, Tafas ja Errol palaavat takasin veneelle ja löytävät sieltä Erikin ja Ulrikan, jotka ovat käyneet ostamassa maista viinaa ja ovat nyt jo aika hyvässä vauhdissa. Hetken keskutelun jälkeen Ulrika ehdottaa, että lähdetään pitämään orgioita sinne viimeiseen kirkkoon, se on varmaan hyvä paikka siihen hommaan. Hänen jumalansa pitää niistä ja se varmasti auttaa meidät pois täältä. Pienen keskustelun jälkeen kaikki muut paitsi Tafas (Alice ei suostu siihen että Tafas osallistuisi orgioihin) lähtevät mukaan ja Errol ohjaa ryhmän punakaapuisen papin kirkkoon.

Kun Ulrika astuu sisään vaihtuu muusiikki ja punakaapuinen pappi tervehtii häntä "terve sisar". Ulrika toteaa, että hetkinen eikös tuossa ollutkaan risti katolla, jolloin pappi vastaa, että se on vain hämäämässä paikallisia asukkaita. Pappi ja Ulrika keskustelevat hetken, ja pappi kertoo, että ne orbit ovat siellä jumalten neuvoston päätöksellä ja ne kyllä hankaloittavat aika paljon siirtymistä pois.

Lopulta ryhmä päättää lähteä jatkamaan matkaa, mutta Urika toteaa, että hänellä ei enää ole rahaa ostaa lisää viinaa matkaa varten, jolloin pappi toteaa, että tuossa naapurikirkossa on aika lihava kolehtihaavi, sieltä hänkin hakee aina hampurilaisrahasa. Ulrika toteaa että ok, ja painuu vastapäiseen kirkkoon. Tässä vaiheessa Alice ja Errol lähtevät taluttamaan Erikiä nopeasti takaisin veneelle.

Veneellä Alice ostaa parin päivän puut, joita he ovat juuri lastaamassa, kun he näkevät kuinka Ulrika tulee jonkun miehen kanssa isoa tynnyriä raahaten veneelle. Hän ihmettelee mikä kiire Errolilla on lähteä liikkeelle, jolloin Errol kommentoi ettei ne varmaan pidä tuosta että varastit sen kolehtihaavin sieltä kirkosta. Ulrika nostaa kolehtihaavia ja toteaa että tästäkö he muka hermostuisivat ja toteaa, että se pappi nukkuu kyllä aika pitkään.

Ennen lähtöä Ulrika ja Erik ottavat tynnyrin väliinsä ja sammuvat. Ryhmä lähtee jatkamaan matkaa. Muutaman kilometrin päässä on toinen tarkastuspato, ja siellä valitetaan vain heikosta puiden lastauksesta, mutta kun muut osoittavat Ulrikaa ja Erikiä väittäen heidän lastanneen ne niin he saavat jatkaa matkaa.

Illalla vene saapuu Wellingtoniin ja ryhmä kiinnittää veneensä lauturiin, maksaa laiturimaksun ja Alice, Tafas ja Errol painuvat majataloon syömään. Ruokailun jälkeen he palaavat veneeseen nukkumaan.

Aamuyöstä Tafas ja Alice heräävät meteliin ja kun he katsovat rannalle päin näkevät he, että majatalon päätyä valaistaan valokiiloilla ja joku huutaa "tämä yliluonnollisten asioiden tutkimustoimisto, älkää yrittäkö taikoa tai avaamme tulen". Majatalon sisältä lennähtää tulenlieska kohti valonheittimiä, mutta se räjähtää aivan kuin usuisi seinään vähän ennen valonlähteitä. Majataloa tulitetaan ja joku ampuu valoraketin valaisemaan aluetta. Majatalon luona on mustapukuisia hahmoja, joista puolella on aseita ja toinen puoli seisoo kädet ojossa majatalon suuntaan. Majatalon sisään ammutaan jotain ja siellä räjähtää jotain, jonka jälkeen aseistetut miehet painuvat sisään majataloon ja tulevat sieltä ulos nuorta poikaa raahaten.

Errol kyselee muilta katsojilta ja saa selville, että poika mahdollisesti tuomitaan noituudesta ja siitähän on vain yksi rangaistus, elävältä polttaminen.

Aamulla ryhmä lähtee jatkamaan matkaa ja ajaa veneellä kymmenisen kilometriä alaspäin ja he saapuvat isoon kaupunkiin. Ulrika, Alice ja Erik yrittävät käydä hankkimassa lääkettä Erikille. Ensimmäinen lääkäri on kiireinen, eikä ota vastaan, toinen on liian sotkuinen, kolmas on kuulemma leikkauksessa eikä voi ottaa nyt vastaan. He jäävät odottamaan kolmannen lääkärin luokse ja puolen tunnin kuluttua lääkärin potilas on kuollut ja hän lopettaa leikkauksensa.

Lääkäri toteaa, että diagnoosi tappavissa taudessa maksaa kullan, olemassa olevan lääkkeen analyyseihin hän ei pysty. Erik kysyy tunteeko hän yhtään hyvää kemistiä ja hän sanoo tuntevansa sen joka tekee hänelle tarvittavat lääkkeet. Kemistin löytää kuulemma teräskadulta, mutta sitten lääkäri ei enää suostukaan kertomaan mitään, koska huomaa että ryhmä on lähdössä suoraan sinne.

Ryhmä lähtee joka tapauksessa teräskadulle, vaikka ei tiedäkään kemistin nimeä ja löytää sieltä kaksi kemistinliikettä. Ensimmäisessä oleva kemisti sanoo, että tietysti hän voi tehdä analyysin, mutta samassa hän nukahtaa Ulrikan taikaan. Alice oli kuiskannut Ulrikalle, että hän voi käyttää laitteita ilmaiseksi, jos mies nukahtaa nyt.

Alice tekee analyysin alkeellisilla laitteilla ja kiittää onneaan että hänen professorinsa oli hieman outo ja vaati että oppilaiden pitää osata käyttää myös täysin primitiivisiä laitteita (nekin olivat huomattavasti näitä laitteita kehittyneempiä). Hän saa analyysin valmiiksi, mutta ei oikein usko tulosta, koska aineosiin kuuluu niin paljon myrkkyjä että niiden pitäisi tappaa potilas aika nopeasti.

Ryhmä siirtyy toisen kemistin luokse, joka toteaa että eihän siitä tarvitse tehdä analyysiä vain sen takia jotta sitä voisi tehdä lisää, siitähän näkee suoraan aineosat. Kemisti toteaa, että siinä on lohikäärmeenkieltä, arsenikkia, tolueenia, trinitraattia, ammoniakkikloridia, lampaanmaksaa ja paria muuta tuntematonta aineosaa. Lohikäärmeen kieltä ei ole, mutta sen voi varmaan korvata kaardemummalla, lampaanmaksaakaan ei ole, mutta sianmaksan pitäisi oikeastaan olla tehokkaampaa. Kemisti sekottaa Erikille lääkkeen ja pyytää siitä maksuksi muutaman ammuksen Alicen rynkystä.

Lisäsi kun ohimennen tulee puhe alkoholista väittää hän ettei tuon kanssa voi juoda alkoholia, koska siinä on sianmaksaa ja tolueenia alkoholin pitäisi maistua todella hirveältä tuon lääkkeen syömisen jälkeen. Erik toteaa ettei vanhan lääkkeen kanssa ainakaan ollut mitään ongelmia. Ryhmä palaa laivaan ja lähtee jokea alaspäin. Erik päättää heti maistaa uutta lääkettä ja toteaa, että sitä pitää ottaa kolminkertainen annos ennen kuin se tehoaa. Sen jälkeen hän kokeilee maistaa alkoholia tarkistaakseeni kemistin väitteen ja toteaa kauhukseen, että kemisti on ilmeisesti ollut oikeassa.

Erik ei vielä aamullakaan voi juoda alkoholia ja murjoittaa Alicen AA-kerhon kokouksessa, mutta jatkaa silti uuden lääkkeen käyttämistä. Sivuajatuksena hänellä on päästä siitä mahdollisimman pian eroon ja jos sen jälkeen ei sitten enää löydykään uutta lääkettä niin vanhan lääkkeen turvin hän ainakin voi viettää kunnon ryyppyputken ennen kuolemaansa.

Päivällä veneessä olijat näkevät rannalla miehen, joka kävelee raskaan lastin kanssa rantaa pitkin samaan suuntaan. Mies huutaa, että "laiva ohoi" ja kun vene menee lähemmäksi kysyy mies pääseekö hän kyytiin. Errol vastaa, että joo jos hän osaa kertoa mistä löytyy puita. Mies ohjaa ryhmän puuttomaan laaksoon ja kertoo laakson tarinan. Ryhmä hakkaa koko päivän polttopuita.

Vielä toinen päivä puunhakkuuta.

Aamulla vielä jonkin aikaa puunhakkuuta ja sitten liikkeelle. Parin tunnin kuluttua he saapuvat tarkastuspadolle, jossa todella myrtsin näköinen poliisi ottaa heidät vastaan. Tafas käy kuittaamassa turvapantin pst-ohjuksestaan ja ryhmä kuulee ettei se ole poliisien ongelma jos he polttavat veneensä väärin lastatun puukasan takia.

Vene ohittaa kyltin jossa lukee "Jätätte nyt länsi-Virginian".

Vastaan tulee iso laiva, joka näyttää olevan niin iso, ettei se tule mahtumaan ylempänä olevien patojen porteista. Ilmeisesti se on menossa edelliseen kaupunkiin.

Iltapäivällä Alice yllättäen toteaa, että on nähnyt jossain meidän vieraamme Johnin. Hetken miettimisen jälkeen hän tunnistaa miehen Punaiseksi Johniksi johon törmäsi silloin siellä tuuliplaneetalla ja joka antoi DNA-ruiskeen. Alice ja Tafas kertovat Johnille asiasta ja tämä on aika ihmeissään asiasta, ilmeisesti hän on vielä "paikallinen". Alice kertoo matriisista ja vene ajetaan rantaan, jotta John voi tutkia sitä. John ei löydä siitä mitään erikoista, mutta kun Alice ottaa sen käteensä tuntee hän päänsärkyä jonka hän toteaa tulevan kukkulan huipun suunnasta jossa myös näkyy sininen välähdys.

Ryhmä lähtee kohti kukkulan huippua ja yllättäen Alice näkee että sieltä on tulossa kohti kahdeksan miehen ryhmä mustapukuisia miehiä. Miehet näyttävät olevan aseistettuja ja panssaroituja. He liikkuvat määrätietoisesti suoraan kohti aseet valmiina kahdeksan metrin välein avorivissä.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Tafas Ruiaxa
+ PR/Human		Ahponen		23.1.67		-		-
+
+ Alice Three
+ Doctor/Human		Aarni		14.2.68		-		-
+
+ Errol F. Disk
+ Liikemies/Human	Alakoski	7.7.70		-		-
+
+ Erik Thornin poika
+ Keittiömestari/Human	Kivinen		14.7.70		-		-
+
+ Ulrika Melin tytär
+ Professori/Human	NPC		14.7.70		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>