TSM Osa 8, Luku 011 (tsmpart8/tsmpart8.011)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Tafas Ruiaxa (Ahponen)

Todella suurikokoinen mies ja voimakas mies, joka kantaa suuria tavaravuoria helpohkosti, mutta valittaa jos joku antaa hänelle viisi lisäkiloa (toisaaalta jos joku lisää hänen reppuunsa viisikymmentä kiloa salaa, hän ei edes huomaa asiaa). Liikkuminen kaupunkiympäristössä muistuttaa elefanttia posliinikaupassa. Väittää ammattikseen pr-toiminta, mutta koska totuusseerumin yliannostuksen jälkeen hän puhuu aina totta, on ammatin harjoittaminen tuottanut pikkusen ongelmia. Erittäin kova inttämään vastaan oli syytä tai ei. Myös hyvä hankkimaan tavaroiota. Tapana räjähdysaineiden runsas yliannostelu. Pitää niin paljon panssarointia kuin mahdollista, tai vielä hieman enemmän. Tekee usein yksin rynnäkköjä kohti vihollisasemia. Tuntuu olevan hieman Alicen tossun alla.

Alice Three (Aarni)

Edesmenneen Vega Threen ex-vaimo, nykyinen Tafasin tyttöystävä. Täysoppinut lääkäri, joka ei hätkähdä mistään. Osaa toimia myös teknikkona ja käyttää avoimesti mielenvoimiaan. Itsekeskeinen ja vieraille töykeä luonne. Tappelee lähes aina Tafasin kanssa pienimmistäkin asioista, mutta silti suhde säilyy. Tapana jutella Gumakan kanssa ranskaksi, jotta Tafas ei ymmärtäisi ja reagoisi omalla suoraviivaisella tavallaan. Olettaa Tafasin aina yrittävän hypätä sänkyyn jokaisen toista sukupuolta olevan henkilön kanssa ja pitää hyvää vahtia sitä vastaan. Sadistisia luonteenpiirteitä pääsee pinnalle jatkuvasti enemmän, ilmeisesti seura aiheuttaa agressioita tai sivilisaation painden vähentyessä todelliset luonteenpiirteet pääsevät esille.

Errol F. Disk (Alakoski)

Valkoisessa kaavussa tai merirosvopuvussa kulkeva tietokone-harrastelija, joka sanoo ammatikseen liikemies. Luulee olevansa suuri hurmuri, mutta tosiasiassa asiat eivät aina mene niin hyvin. Viettää mahdollisuuksien mukaan suurimman osan ajastaan pelaten tietokonepelejä. Välillä hieman pihalla tapahtumista, kun Gumaka ei muista tulkata barrayrussista espanjaksi. Hyvät käytännön ja teoreettiset tiedot kaikesta mikä liittyy merirosvoihin. Todella innoissaan kaapatusta höyryveneestä ja haluaisi heti resvota kaikki vastaan tulevat alukset.

Erik Thornin poika (Kivinen)

Viikinkien sukua oleva entinen palkkasoturikillan pitäjä, joka vaihtoi ammatin pakon edessä keittiömestariksi. Haluaa aina tilaisuuden tullen käyttää isoa varsijoustaan. Todellinen ulkoilmaihminen, jolla on erittäin matala kynnys kaikkeen alkoholipitoiseen. Kulkee kumppaninsa kanssa joka on yhtä outo kun hänkin. Aina sanomassa epäkohteliaisuuksia ihmisille. Ei pidä Errolin merirosvo ideoista.

Ulrika Melin tytär (NPC)

Erikin seuralainen. Erittäin viehettävä nymfomaani. Ahdistelee Tafasia aina kun Alicen silmä välttää. Osaa taikoa ja on muutenkin samanlainen sissi kun Erik -- myös alkoholin suhteen. Salaman nopea vetämään pistoolin esiin ja suht koht hyvä ampumaan sillä. Cowboy-fani. Tekee ja sanoo asioita ennenkuin on ajatellut seuraamuksia. Yllytyshullu, joka on valmis tekemään lähes mitä tahansa. Kaikki varusteet kulta-, hopea ja jalokivikoristeltuja. Erittiäin hyvä viinapää, vaikka Errol väittääkin hänen fuskaavan.


Barrayarin DPC:n erikoisyksikön tapahtumia

vuonna 70

11. luku

Huomatessaan pikkuisen tykin Errol pyytää Tafasia viemään pst-ohjuksen pois, jolloin Erik ja Ulrika lähtevät mukaan saattamaan. Errol kävelee padolla seisovien miesten luokse ja kysyy paljonko maksaa padosta läpi meneminen. Miehet kertovat, että se maksaa 1 prosentin kuljetetusta lastista.

Errol palaa muiden luokse ja he keskustelevat hetken polttoainetilanteesta ja siitä mihin suuntaan pitäisi lähteä. Polttoaineesta keskustellessa tulee puhe alkoholista ja Errol kommentoi jotain Tafasin repusta kuuluvasta kilinästä, jolloin sekä Ulrika että Erik syöksyvät Tafasin kimppuun tutkimaan hänen reppuaan. He kiistelevät hetken Tafasin kanssa, joka lähtee sitten veneeseen huutaen, että Errolillahan ne pari pulloa on. Ulrika ja Erik tarraavat Tafasiin kiinni ja irrottavat hänen repunsa samalla kun Tafas nousee veneeseen.

Tafas vie mukanaan olevan säkin Alicelle samalla kun Erik ja Ulrika tyhjentävät Tafasin repun ja lähtevät sitten Errolin luokse tutkimaan häntä. Matkalla sinne he kuulevat kuinka Tafas kuiskaa Alicelle, että "nämä pari viinapulloa pitäisi piilottaa ettei nuo juo itseään sikakänniin". Tämän kuullessaan Erik ja Ulrika ryntäävät Tafasia ja Alicea kohti, samalla kun Tafas ryhtyy tähtäämään Erikiä Ulrikalta lainassa olevalla kiväärillään. Ulrika hermostuu siihen, että Tafas uhkailee Erikiä aseella ja ampuu tätä oikeaan käteen (tai siis niihin sormiin, jotka näkyvät hänen suuntaansa). Ulrika osuu ja Tafasin ase kirpoaa toisesta kädestä ja laukeaa niin, että luoti menee veneen pohjan läpi noin parin sentin päästä Alicen jalasta.

Alice nostaa päänsä säkistä josta on juuri saanut kaivettua yhden viinapullon esiin ja katsoo ympärilleen ja näkee kuinka Erik juoksee häntä kohti, Ulrika ottaa Tafasilta kiväärinsä ja toruu tätä jostain ja Errol kaivaa jotain esiin vyöltään juostessaan tännepäin. Erik ehtii Alicen luokse ja ottaa otteen pullosta, jolloin Alice nykäisee pullon irti Erikin käsistä ja yrittää heittää sen veteen. Pullo osuu kattorakenteisiin ja kimpoaa takaisin. Erik yrittää pehmentää laskua ja saa jalkansa pullon alle, mutta potkaisee sen vahingossa pitkälle jokeen. Alice kaivaa toisen pullon esiin ja Erik tarttuu Alicen käteen kiinni. Hetken painin jälkeen Alice yllättäen liikuttaa kättään kaksi senttiä ja Erik jää ihmettelemään mitä oikein tapahtui irroittaen samalla otteensa. Alice heittää pullon pitkälle jokeen. Erik epäröi hetken ja hyppää sitten perään. Alice kaivaa säkistä vielä yhden pullon ja heittää sen pusikkoon ja siirtyy sitten sitomaan Tafasin vammoja. Erik löytää pullon ja rantaan uituaan ottaa pari kulausta ja huutaa Ulrikan luokseen ja he poistuvat pusikkoon juomaan pullon ja etsimään toista pulloa. He löytävät toisen rikkoutuneen pullon, mutta se onkin pelkkää vettä.

Juotuaan pullon tyhjäksi Erik ja Ulrika palaavat veneeseen ja Alice ehdottaa, että lähdettäisiin takaisin bunkkeriin, koska Tafasin sormet paranevat siellä nopeammin kuin veneessä.

Ryhmä pääsee bunkkerille ja piilottaa veneen vastarannelle, naamioiden sen rantapuskikoksi ja palaa sitten soutuveneellä ja kanootilla takasin bunkkerin puolelle. Siellä he kantavat kanootin ja soutuveneen latoon piiloon. Ryhmä ryhtyy odottamaan Tafasin paranemista ja opettelemaan englantia.

Erik, joka osaa jo ihan riittävästi englantia tosin ottaa projektikseen rakentaa salassa tislauspannun. Hän käy rakentelemassa sitä joka päivä metsästysretkien varjolla. Vähän yli viikon päästä se on jo siinä kunnossa että hän pääsee kokeilemaan sitä.

Ulrika lähtee Erikin mukaan "metsästysretkelle", eli siis tarkkailemaan tislaustuotteen valmistumista. Tuotteen maku ei ole kovinkaan hyvä, mutta prosentteja on kuitenkin noin viisikymmentä ja tavaraa tuntuu tulevan riittävästi. Saatuaan annoksen valmiiksi jäävät he ryyppäämään sitä pannun luokse, eikä heitä kuulu takaisin bunkkeriin. Alice lähtee illan pimetessä etsimään heitä, mutta ei löydä edes jälkien alkua. Alice päättää ulkona olleessaan kokeilla haulikkonsa tehoa ampumalla sillä pusikkoon, viimeksi taistelussa ase tuntui onnettoman tehottomalta. Ase tuntuu toimivan aika hyvin. Errol on lähtenyt tällä välin sytyttämään veneeseen tulta, siltä varalta että ryhmän pitää lähteä pakoon.

Alice siirtyy käyttämään mielenvoimiaan ja löytää jälkien alun, mutta hukkaa jäljen kymmenen metrin päässä. Käyttäessään mielenvoimiaan uudestaan hän kuulee päärakennuksen suunnasta vaimeaa puhinaa, aivan kuin kuorsausta. Hän pääsee romahtaneen päärakennuksen luokse ja huomaa, että siellä on todella pimeää. Hetken tarkkailun jälkeen hän huomaa pannun ja haistaa voimakkaan alkoholin tuoksun, mutta samassa hän näkee tummaa säkenöintiä ja hän menettää tajuntansa.

Alice herää hetken kuluttua metalliseen kolahdukseen ja huomaa, että pimeys on hävinnyt talosta ja hän näkee siellä Erikin nukkumassa, mutta pannu on hävinnyt eikä Ulrikaa näy missään. Alice käyttää mielenvoimiaan ja havaitsee moottoritietä pitkin etenevän pimeyden, mutta toteaa, että olkoon ja painuu alas nukkumaan tyhjennettyään ensin Erikin kädessä olevan viinapullon.

Ulrika palaa viinapannunpiilotusreissultaan veneessä olevan Errolin luokse ja viettää siellä loppuyön. Aamuyöstä alkaa sataa vettä ja Errol ja Ulrika hakevat kanootin suojaksi, Erik siirtyy talliin heiniin lämmittelemään.

Aamulla Alice tulee ylös herättämään Erikiä, mutta Alice ei saa oikein mitää irti. Alice menee takaisin alas ja Erik toteaa, että tässä tulee hieman kylmä. Hän toteaa, että tässä kunnossa voi oikein kiivetä alas, mutta suotuveneen alla näyttää olevan paljon kuivempi ja lämpimämpi paikka.

Parin tunnin kuluttua Alice tulee ylös ja herättää Erikin taas ja kertoo, että Ulrika on varmaan vienyt pannun veneeseen. Erik toteaa, ettei soutuvenettä oikein saa kaksistaan liikkeelle, joten hän menee rantaan huutamaan Ulrikalle. Ulrika kertoo, ettei hänellä ole pannua ja siirtää Erikin pyynnästä kanootin tälle puolelle. Siellä Ulrika ja Erik toteavat etteivät jaksa tänään kasata tuota katosta tuohon veneseen vaan lähtevät alas nukkumaan, ja Alice seuraa heitä alas vartioimaan Ulrikaa ja Tafasia.

Iltapäivällä Errol herää ja toteaa, että joku on vienyt kanootin. Hän yrittää huutaa vastarannalle, mutta ei saa mitään vastausta, joten hän käynnistää veneen ja ajaa bunkkerin puolelle rantautuen noin sadan metrin päähän yläjuoksulle. Errol tulee bunkkerille ja kömpii alas ja ihmettelee miksi he olivat vieneet kanootin pois, nyt hänen piti ajaa vene tälle puolelle ja sen naamioinnit tuhoutuivat.

Pienen keskustelun jälkeen ryhmä päättää siirtyä pois täältä. Ryhmä kerää tavarat kasaan ja Alice yrittää siirtyä Barrayarin valloituksen aikaan, mutta matrixista laajenee vain kolmekymmentäsenttinen pallo, joka sitten supistuu takaisin kasaan. Mietittyään hetken he päättävät sittenkin lähteä veneellä alajuoksulle päin.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Tafas Ruiaxa
+ PR/Human		Ahponen		23.1.67		-		-
+
+ Alice Three
+ Doctor/Human		Aarni		14.2.68		-		-
+
+ Errol F. Disk
+ Liikemies/Human	Alakoski	7.7.70		-		-
+
+ Erik Thornin poika
+ Keittiömestari/Human	Kivinen		14.7.70		-		-
+
+ Ulrika Melin tytär
+ Professori/Human	NPC		14.7.70		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>