TSM Osa 8, Luku 002 (tsmpart8/tsmpart8.002)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Holly Barxie (Aarni)

Sotahullu teknikko, joka joutuu taisteluun jopa teknikon hommissa. Osaa liikkua ruumiinsa ulkopuolella ja häntä seuraa aina silloin tällöin noin 16 vuotiaan näköinen lapsenlapsenlapsenlapsi. Tuntuu riehuvan aika tehokkaasti omalla supertehokkaalla blasterillaan. Yrittää epätoivoisesti löytää materiaali ulottuvuusmatematiikan ja -fysiikan opiskeluun.

Gumaka Resitavies (Kivinen)

IT-koulussa kirjoilla oleva herrasmies, jonka pääaineet ovat kielet ja aseettomat taistelulajit. Pelkää kuolemaa ja on sen takia siirtynyt käyttämään vanhenemista hidastavia aineita, vaikka ne maksavatkin paljon enemmän kuin mihin hänellä on varaa. Taistelujoukkojen veteraani. Tapana soitella kitaraa tai huuliharppua, ja jos kumpaakaan ei ole käsillä niin sitten hän viheltelee. Pistooliammunta ei tunnu oikein onnistuvan pistoolista riippumatta, vaikka kantaakin jatkuvasti kainalokotelossa aitoa antiikkisen pistoolin kopiota.

Tafas Ruiaxa (Ahponen)

Todella suurikokoinen mies, jonka ammatti on kuulemma pr-toiminta. Totuusseerumin yliannostuksen jälkeen puhuu aina totta ja sen jälkeen pr-toiminta ei taida enää oikein sujua. Erittäin kova inttämään vastaan oli syytä tai ei. Myös hyvä hankkimaan tavaroiota. Tapana räjähdysaineiden runsas yliannostelu.

Vega Three (Alakoski)

Entinen Luutnantti joka tuntuu olevan enemmänkin johdettavaa kuin johtavaa tyyppiä. Luulee olevansa joku avaruuslentäjä ja yrittää aina tunkeutua sukkuloissa ja avaruusaluksissa ohjaamoon. Ei tunnu kunnioittavan mitään auktoriteettejä, eikä tottelevan esimiehiä.

Ninju Shurikei (Riikonen)

Ainoa alunperinkin DPC:ssä armejauransa aloittanut henkilö. Kohtuullisen hyvä karatessa, mutta esim tainnutuspistoolin käytössä todella onneton. Nähnyt liian monta ninjaleffaa lapsena ja saanut huonoja vaikuttejita, joten pukeutuu aina tilaisuuden tullen ninjapukuun, eikä pidä monderneistaaseista.

Anthony Reichman (Alakoski)

Todella likainen Barrayarin armejan upseeri, joka ei oikein tunnu tietävän mistään mitään muusta kuin asetekniikasta. Näkö tuntuu olevan todella heikko koska ei näe isoa vallitusta kuin vasta 200 metrin päästä.


Barrayarin DPC:n erikoisyksikön tapahtumia

vuonna 67 - 68

2. luku

Lisäksi myös Holly ja Gumaka saavat karkoitusmääräyksen.

Ryhmä saa jatkoyhteyden Beta Coloniin.

Saavumme Beta Coloniin.

Lähtö Jackson Wholiin.

Perillä Jackson Wholissa.

Lähtö Hegen Hubiin.

Perillä Hegen Hubissa.

Lento Polin asemalle. Odottelua Polin asemalla, yhteydessä pieniä ongelmia.

Lähtö Poliin.

Perillä Polissa.

Lähtö Komariin.

Perille Komariin jossa heti alkuun ryhmä joutuu byrokratian kouriin, palkanmaksuun, evaluointiin.

Vega joutuu taas oikeuden eteen juopottelusta työajalla ja suuresta tavarahävikistä. Todetaan, että lieventävät asianhaarat (alennus etc) huomioon ottaen tuo on aika ymmärrettävää, joten tuomiota ei anneta. Sen sijaan hänelle todetaan, että pitäisi parantaa tapansa, jos haluaa joskus yletäkin asteikossa. Ryhmä vie DPC:n tavarat pois ja heidät siirretään tiedustelu/tutkimus joukkoihin. Gumaka joutuu selittämään hävinneen oluttölkin, pari savukraanaattia, puuttuvia kuitteja etc. Oluttölkki ei mene läpi, savukranaatit menevät, kuitttien tilalle Gumaka tuo uusia. Vegalla on hieman selittämistä puuttuvasta kuudesta kappaleesta DPA 4 pakkauksia, mutta sitten todetaan, että allekirjoitus on selvä väärennys, selvästi taas se kirjuri, joka noita pakkauksia on kuitannut enemmänkin. Muilta puuttuu ainoastaan hätämuonat. Holly kuulee, että hänen isänsä on potkastu pois Komarin kuvernöörin paikalta ja että perheen omaisuus on takavarikoitu.

Ryhmä siirretään Maxim II nimiselle alukselle, jonka Gumaka muistaa osallistuneen avaruuden valtaukseen, eli se on se laiva joka löysi uudestaan reitin Barrayariin ja hävisi toisella lennollaan sinne. Ryhmä lähetetään tutkimaan aluksella Sergeyariin tutkimaan planeettaa. Planeetalla asuu kuulemma myös primitiivisiä ihmisiä, joihin aluksen kapteeni Maximillian on ollut luomassa ensimmäisiä yhteyksiä. Nyt tarkoitus olisi mennä luomaan jatkoyhteyksiä. Aluksessa on neljä hyttiä, johon mahtuu kaksi henkeä kuhunkin.

Maxim II sapuu perille Sergeyariin. Alus laskeutuu ainoan ukkospilven 1000 kilometrin säteellä läpi, mutta ilman ongelmia ja laskukiitokin sujuu kohtuullisen hyvin. Aluksen teknikko ja ampuja jäävät alukseen ja kapteeni, Vega, Gumaka, Tafas, Ninju ja Holly lähtevät luomaan kontaktia alkuasukkaisiin.

Ryhmä jakautuu kahteen sähkömaasturiin niin, että toista ajaa Gumaka ja vieressä istuu kapteeni, Vega seisoo tavaratilassa. Toista ajaa Holly, vieressä istuu Ninju ja Tafas seisoo tavaratilassa. Autot pääsevät metsän reunaan, jossa Holly ja Ninju siirtyvät eteen etsimään reittiä jalkaisin ja Vega tulee toisen auton rattiin Hollyn tilalle. Kun Holly ja Ninju lähtevät kävelemään alkaa Hollyn vierestä kuulua laulua "Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt". Hollyn lapsenlapsenlapsenlapsi Luise on taas yllättäen ilmaantunut paikalle. Kapteeni kysyy kuka tuo on, ja Gumaka kertoo, jolloin kapteeni näyttäähieman yllättyneeltä, vaikka ei sanokaan mitään asiasta.

Hetken talssimisen jälkeen kuulevat edessä kulkevat ryminää edestäpäin ja Holly lähtee juoksemaan kohti autoja. Hollya lingotaan kivellä selkään, samalla kun Ninju etsii suoja-asemaa. Parin sekunnin kuluttua Ninjun kimppuun hyökkää kahdeksan villiä keihäiden kanssa. Villit päästävät kovan sotahuudon samalla Ninju singahtaa pystyyn potkimaan niitä. Holly ampuu villisti olanyli sarjaa noin kymmenen metrin korkeuteen pudottaen sieltä yhden ison apinan näköisen otuksen.

Kolme villiä iskee Ninjua keihäillään ja yksi niistä jopa osuu. Ninju potkasee yhtä villiä ja osuu tätä olkapäähän. Ninjua lyödään taas kolme kertaa, mutta osutaan vain kerran ja hän potkasee yhtä pohkeeseen. Holly pysähtyy ja pyörähtää ympäri ampuen sen jälkeen vihollisia. Tafas on hypännyt autosta alas, vetää esiin laser pistoolinsa ja lähtee syöksymään vihollisia kohti. Vega on noussut oman autonsa taakse suojaan ja miettii juuri uskaltaisiko lähteä toisen auton taakse, joka on jo näihin aikoihin melkein pysähtynyt (sen jarrut eivät toimineet kunnolla).

Holly tappaa neljästä hänen kimppuunsa tulevista kolme suoraan ja neljäskin menee niin heikkoon kuntoon, ettei hänen heittämä keihäänsä tule edes lähelle. Mies syöksyy kaatuneen puunrungon taakse suojaan, mutta Holly ampuu miestä blasterin sarjallaan tappaen hänetkin. Kolme Ninjun kimpussa ollutta lähtee tässä vaiheessa pakoon, samalla kun Holly tappaa kiviä lingollaan ampuneen villin pitkällä sarjalla.

Autot ajetaan lähekkäin ja Holly alkaa parantaa Ninjun vammoja lääkärintarvikkeillaan. Aikaa tähän menee noin kaksi tuntia, jona aikana Tafas, Vega ja Gumaka pitävät tarkkaa vartiota, vaikka Luise toteaakin, ettei kukaan päässyt karkuun, vaan viholliset kompastuivat tuossa vähän matkan päässä ja ovat poissa kuvioista useita tunteja. Luise neuvoo keittämään apinaa reilusti, joten apinan syöminen jää myöhemmäksi.

Parin tunnin kuluttua ryhmä lähtee liikkeelle ja vähän matkan päässä he ohittavat kolme maassa rivissa makaavaa villiä. Puolisen tunnin päästä kävelevät Holly ja Tafas kuulevat edestä taas ääntä. Tafas näyttää merkkiä Gumakalle, joka pysähtyy (tosin jarrut ei toimi vieläkään). Villit tulevat lähemmäksi ja kapteeni tervehtii heitä ja puhuu heidän kanssaan Zuluksi (Gumaka on ainoa joka ymmärtää kieltä). Viidentoista minuutin tervehtimisen jälkeen villit ohjaavat ryhmän kyläänsä. Villit kertovat, että heillä on viimeaikoina ollut ongelmia kiertelevistä paimenjoukoista (sellaisista johon ryhmä törmäsi metsässä). Nuo ryhmät paimentavat kuulemma sellaisia ison koiran kokoisia sekaruokaisia, mutta pahanluonteisia otuksia.

Kun he saapuvat kylään soitetaan siellä trumpetilla fanfaari. Villit seisovat sen näköisesti, että odottaisivat laiturilta jotain. Hetken kuluttua laituria pitkin kävelee kuusi tyyppiä. Näillä tyypeillä näyttää olevan hieman teknisempiä välineitä, automaattipistooli jne. Pyhät miehet kävelevät pyramidin huipuille ja näyttävät punamustaa keppiä kansalle ja pistävät sen sitten alas jonka jälkeen tulee valonvälähdys. Sen jälkeen kansa alkaa valua ylöspäin antaen lahjoja (osa käännytetään pois) ja ne jotka pääsevät ylös menevät keskelle pyramidin kattoa käsiään eteenpäin ojennellen ja aina valonvälähdyksen jälkeen he näyttävät hirmuisen onnellisilta.

Kapteeni menee keskustelemaan alijohtajien kanssa ja palaa hetken päästä kertomaan, että kyläläiset antavat yhden tuvan ryhmän käyttöön. Heille tarjotaan jotain karvaista hyönteissavimössöä ruuaksi ja kylän naiset laittavat heille vuoteet jne kuntoon. Tuntuu siltä, että tuvassa laukkaa kyläläisiä koko ajan. Ilmeisesti paikassa ei käy kovinkaan tiheästi vieraita. Illalla muut menevät nukkumaan ja Gumaka houkuttelee uteliaat mukaansa ja puolentunnin kävelyn jälkeen hän toteaa kyläläisille lähtevänsä nukkumaan ja hiipii sitten tupaan, jossa muut jo nukkuvat.

Kapteenia ei kuulu takaisin, muu ryhmä odottelee ja kuluttaa aikaansa.

Odottelua.

Odottelua. Laivasta otetaan yhteyttä ja kysytään miksi he eivät ole ottaneet yhteyttä. Gumaka kysyy kyläläisiltä kapteenista ja kuulee, että papit ovat vieneet hänet palvelemaan jumalaa. Holly yrittää tutkia keskuspyramidia ja havaitsee siellä jotain sähkölaitteita. Seuraavaksi he suunnittelevat tutkivansa vedessä olevaa laituria, mutta kun Gumaka yrittää saada venettä ja miehistöä lainaksi veneretkelle, vastaus on ei.

Ryhmä suunnittelee tekevänsä yöllä pelastusretken veden päällä olevaan torniin ja käymässä pelastamassa komentavan upseerimme sieltä. He jäävät odottamaan pimeää. Illalla he yllättäen kuulevat kovan räjähdyksen ja kun he ryntäävät ulos näkevät he, että heidän autoaan on ammuttu singolla. Kylän toisesta laidasta tulee heitä kohti neljä ilmassa lentävää miestä, jotka ampuvat sigoillaan vielä muutaman kerran lisää tuhoten toisenkin ajoneuvon ja vahingoittaen keskuspyramidia parilla laukauksella. Lisäksi miehet ampuvat laserilla ympäriinsä. Gumaka, Ninju ja Tafas menevät toiselle puolelle talon alle ja Holly ja Vega toiselle puolelle. He odottavat, että miehet lentävät ohitse ja ampuvat vasta sitten. Heti kun Vega ja Holly laittavat lasertähtäimen päälle heidän maalitaulunsa pyörähtää ympäri seuraamaan lasertähtäintä. Holly ja Vega ampuvat lentävää robottia pari kertaa ja se yrittää ampua Vegaa mutta ei osu ennen kuin Holly onnistuu pudottamaan sen niin että se lentää seuraavasta talosta läpi. Toisella puolella Gumaka, Ninju ja Tafas eivät saa omalle robotilleen mitään aikaiseksi ja se pudottaa kaikki kolme yhdellä lasersarjalla.

Kun robotit ovat lentäneet pois Holly ja Vega sitovat haavoittuneet muuten paitsi, että Ninjulle ei saa tehtyä mitään, joten Holly vain säilöö tämän säilöntäyksikköön. Sen jälkeen Holly lähtee kiertelemään kylää. Ensiksi hän vilkaisee romahtaneeseen puupyramidiin ja näkee sisällä metallisen kaarevan pinnan. Hän ei kuitenkaan lähde tutkimaan sisälle yksinään, vaan palaa muiden luokse ja vilkaisee sitä osaa kylää, josta robotit menivät ulos. Hän löytää sieltä yhden pudonneen robootin ja tutkittuaan sitä hän toteaa että toinen käsi näyttää olevan laserkivääri ja rinnassa on raketinheitin. Toinen käsi näyttäisi olevan tartuntaotin.

Holly tulee ja parantelee vielä Gumakaa ja Tafasia jonkin verran ennen kuin lähtee Vegan kanssa tutkimaan keskuspyramidia. Sortuneelta puolelta ei pääse sisään, koska he pelkäävät että tukit romahtavat. Holly ja Vega kiertävät toiselle puolelle ja kiipeävät ylös huipulle. Ylhäältä he löytävät noin puolitoistametrisen reiän. Reiästä näkyy neljän metrin päässä metallinen pinta ja vähän sivummalla joku korkeampi kohta. He laskeutuvat alas aukosta.

Tällä välin Gumaka selvittää tilanteen avaruusalukselle ja varottaa heitä epämääräisistä vihollisista. Sen jälkeen hän lähtee etsimään Hollya ja Vegaa. Hän ei näe heitä lähistöllä, joten hän soittaa heille ja kuulee että he ovat pyramidin sisällä. Gumaka lähtee kiertämään rakennuksen toiselle puolelle ja sieltä sitten liuskaa pitkin ylös.

Holly ja Vega toteavat olevansa jonkinlaisen ajoneuvon katolla. He lähtevät keskemmälle ja tutkivat kaksi tykkitornia. Sen jälkeen he löytävät luukun aluksen sisälle ja painuvat sisälle. Kiivetessään alas Holly totaa, että se luukku on ilmeisesti jonkinlainen varauloskäynti samalla kun se toimii myös ohjuksen ampumaluukkuna. Ohjusaseman jälkeen he tulevat ilmeisesti konehuoneeseen ja sen jälkeen ilmeisesti ohjaamoon. Ohjaamosta lähtee kolme luukkua, yksi alas maahan, yksi ylös kannelle, yksi etukannelle. Tässä vaiheessa Gumaka pääsee ylös aukon luokse ja Holly tulee ylös antamaan Gumakalle kipulääkityksen ja sen jälkeen Holly laskee Gumakan alas, jossa tämä alkaa tutkia ohjauspanelissa olevia merkkejä. Hän toteaa kielen olevan Japania ja onnistuu tulkitsemaan parin tuolin edessä olevia tekstejä, mutta aika moni jää tulkitsematta. Päävirtakytkintä ei löydy, joten he päättävät lähtea katsomaan sitä joen keskellä olevaa rakennusta ja etsimään komentajaansa.

Vega, Holly ja Gumaka pääsevät perille laiturin päässä olevan talon luokse. Laituri kiertää mökin ympäri ja edessä on pariovet. Mökki on noin 10 meriä kanttiinsa ja tuntuu olevan täynnä metalliromua. Lisäksi siellä on yksi nukkuva tyyppi, joka nukkuu vielä paremmin sen jäkeen kun Holly kay pistämässä hänen viereensä yhden nukutuskranaatin. Nukkuvan tyypin vieresstä löytyy yksi puolen tuuman pistooli, jonka Vega heti ottaa haltuunsa. Ryhmä jatkaa oikealle torniin päin. Tornin ovella Holly avaa sen ja heittää sisään nukutuskranaatin ja painuu sitten perään. Sisällä ei ole ketään, joten he jatkavat suoraan eteenpäin kohti päärakennusta. Laituri nousee ylöspäin kohti pääsisäänkäyntiä. Sisäänkäynnissä ei ole ollenkaan ovea vaan se johtaa suoraan sisään. Holly kurkkaa ovesta ja häntä ammutaan heti pistoolilla käteen. Holly vastaa ampumalla miestä tainnuttimellaan ilman mitää vaikutusta. Samassa Hollya ammutaan oikealta ja hän vetäytyy takaisin. Vega heittää sisään yhden nukutuskranaatin ja Holly ampuu sisälle sarjaa umpimähkään ja sisältä kuuluu tuskankarjaisu.

Vega lähestyy sivusta päästäkseen ampumaan Hollyn vihollista, mutta ei näe mitään, joten hän heittää nurkan ympäri toista tyyppiä nukutuskranaatilla ja sen jälkeen he odottavat pari sekuntia ennen kuin painuvat sisään. Vega painuu oikealle ja Holly vasemmalle. Gumaka tulee perässä keskelle. Hollya osutaan taas kolme kertaa tällä kertaa vasemmalta ja viimeinen vasemmalta tuleva luoti osuu Vegaa perseeseen. Vegan edessä oleva mies yrittää vielä ampua tätä, mutta hänen aseensa ei laukea. Vega ampuu miestä magnumillaan kerran, mutta sitten varmistin menee vahingossa päälle ja hänellä menee hetken ennen kuin saa sen pois päältä.

Holly yrittää syöksyä turvaan saamalla kun vasemmalla oleva tyyppi ampuu häntä ja Gumaka ryntää Hollya ampuvaa miestä kohti, joka ampuu lipaston viimeisen laukauksen Gumakaa kohti, mutta se menee Gumakan kainalon alta suoraan takana olevaan Vegan viholliseen. Gumaka potkaisee miestä pari kertaa, samalla kun Holly kaivaa suojassa pistooliaan esille ja Vega poistaa varmistimen ja ampuu edessään seisovaa vihollista. Tämän jälkeen Vegan pistoolista loppuu ammukset ja hän siirtyy blaster-kivääriin. Gumaka jatkaa yhden onnettoman vihollisen potkimista nurkassa.

Vega on saanut vaihdettua pistoolin blasteriinsa ja naulaa vihollisensa seinään ylitehokkaan näköisesti. Holly huomaa vieressään nukkuvan papin ja miettii hetken ampuuko tämän kuoliaaksi, mutta päättää sittenkin jättää miehen nukkumaan. Gumaka jatkaa nurkassa avuttamana makaavan tyypin potkimista päähän, mutta mies vain pysyy tajuissaan. Holly tutkii tällä välin huonetta ja hän lähtee Vegan kanssa nousemaan seuraavaan kerrokseen. Juuri kun hän pääsee kattoluukusta kurkistamaan ylempään kerrokseen, ammutaan häntä kolmannesta kerroksesta monta kertaa ja hän putoaa alas, samalla kun Vega ampuu toisen Hollya ampuneista pois. Toinen aukossa olevista papeista ampuu muutaman kerran Vegaa ja häipyy sitten näkyvistä.

Holly menee niin huonoon kuntoon, ettei halua enää lähteä kiipeämään ja niin Gumaka lähtee kiipeämään ylöspäin tikkaiden väärää puolta kattoluukun suojissa ja vaihtaa vasta ihan ylhäällä toiselle puolle tikkaita, mutta ote lipeää ja hän putoaa alas loukaten itsensä. He miettivät hetken aikaa mitä tehdä, mutta sitten he sopivat, että Vega voisi kiivetä ylös ja heitellä kolmanteen kerrokseen nukutuskranaatteja. Vega kiipeää toiseen kerrokseen ja heittää sinne ylös kaksi nukutuskranaattia ennen kuin lähtee itse kiipeämään ylös. Heti alkumatkasta hän putoaa, mutta onneksi vain takaisin toiseen kerrokseen. Ylhäältä ei löydy ketään ja hän menee tähtäilemään torniin johtavaan siltaan päin.

Gumaka lähtee kiipeämään perässä, mutta putoaa toisen kerroksen puolessavälissä ihan alas asti, niin, että melkein menee alimman kerroksen luukusta veteen asti. Alhaalla Gumaka yrittää parantaa itseään tunnin verran, mutta ei onnistu. Sen jälkeen Gumaka kasaa alimman luukun päälle yhden pöytälevyn ja sen päälle sitten ison kasan tyynyjä ja patjoja pehmikkeeksi. Sen jälkeen hän kiipeää toiseen kerrokseen ja sulkee sen luukun laittaen siihen päälle kaikki löytyneet patjat ja tyynyt toisesta kerroksesta, ennen kuin jatkaa kolmanteen kerrokseen. Kun hän pääsee ylös ja nousee seisomaan ammutaan häntä sillan ylitse pari kertaa ja sen jälkeen tornista näkyy välähdys ja radioaktiivisuusvaroittimet ulvahtavat. Vega ampuu takaisin, mutta ilman mitään näkyvää tulosta. Vega nousee ylös ja heittää torniin rynnäkkökranaatin ja painuu itse perässä. Gumaka seuraa heti ylös noustuaan Vegan jäljessä.

Vega ehtii sisälle heti välähdyksen jälkeen ja häntä yritetään lyödä nuijalla oven vasemmalta puolelta. Vega ampuu miestä magnumillaan pudottaen tämän likimain välittömästi. Gumaka tulee myös sisään ja ampuu toista oven vieressä olevaa tyyppiä pistoolillaan neljä kertaa vatsaan painaen pistoolin kiinni asti.

Kun pistooli ei tunnu oikein tehoavan vaihtaa Gumaka potkuihin ja potkii avutonta miestä muutaman kertaa ennen kuin tämä putoaa tajuttomana maahan, jonka jälkeen Gumaka potkii vielä pari kolme kertaa miestä ennen kuin hän ja Vega jatkavat väliseinän taakse. Tornihuoneesta löytyy kadonnut komentaja sidottuna nurkassa ja kun he vapauttavat hänet toteaa hän heti, että nyt häivytään paikalta. Sen jälkeen he tutkivat vielä huoneita ja ruumiita matkalla takaisin päin.

Seuraavaksi Gumaka ja Holly yrittävät saada jotain selkoa lentotankista. Lopulta Holly keksii paikan johon sen niiltä papeilta löydetyn tikun voi tunkea ja kun hän tunkee sen sinne niin reaktori lähtee käyntiin. Samalla etupaneliin syttyy kuvaruudut päälle ja niihin tulee japaninkielisiä tekstejä. Yhden monitorin yläreunaan jää vilkkumaan punainen teksti, jonka Gumaka kääntää varoitukseksi siitä että vessaa ei ole tyhjennetty. Holly menee energian säätöpanelien luokse ja huomaa että yksi pylväs on punasella. Gumaka ehdotaa, että säädetään muut energiat päälle niin tuo varmaan putoaa ja kun he tekevät niin poistuu pylväs punaselta ja samalla myös etupanelista poistuu se vilkkuva valo.

Sen jälkeen Holly käy tutkimassa edessä todennäköistä ohjaajan paikkaa, ja lopulta keksii miten ohjaus toimii. Sen jälkeen hän siirtyy tykkitörniin ja ampuu seinään niin ison aukon että alus saadaan ulos. Hän ohjaa aluksen ulos. Holly toteaa, että aluksella pääsee noin 2 metrin korkeuteen ja se ei kulje kovinkaan hyvin vedessä. Kun Gumaka lähtee ulos hoputtamaan muita tulemaan sisälle saa hän hirmuisen sähköiskun kun suojakenttä, jonka Holly on laittanut päälle, iskee häneen. Kun suojakenttä on kytketty pois päältä nostetaan loputkin kamat sisälle ja he lähtevät liikkeelle, ilmoittaen avaruusalukselle, että ovat nyt lähdössä älkää ampuko.

Kun he ovat juuri testaamassa aluksen liikkeitä huomaa asevalvontapaneelin edessä istuva Vega, että heitä kohti tulee neljä nopeasti lähestyvää pientä pistettä. Vega toteaa, että nuo ovat varmaan taas niitä robotteja, ja sen jälkeen hän siirtyy nopeasti tykkitorniin, samalla kun Gumaka säätelee ensin energiat kuntoon ja käy sitten vääntämässä automaattitulituksen päälle. Vega toteaa tämän siitä, että torni lakkaa toimimasta ja hetken ihmettelyn jälkeen hän keksii että tuo nappi johon on nyt syttynyt punanen valo on varmaan automaattitulituksen ohitus, joten hän painaa siitä ja alkaa ampua robotteja. Samalla alhaalla Komentaja ja Gumaka onnistuvat valitsemaan automaattituitukselle maalitaulun ja kun Holly kääntää nokan niitä kohti niin automaattitulitus ampuu päätykillä neljä laukausta pudottaen yhden robotin. Vega on samanaikasesti saanut pudotettua yhden ja hetkeä myöhemmin Vega ja päätykki pudottavat loput. Kun robotit on tuhottu käyvät he komentajan käskystä noukkimassa yhden kyytin tutkimuksia varten. Sen jälkeen he ajavat metsän läpi suhteellisen hitaasti raivaten aukkoa työntämällä puita nurin.

Lopulta he pääsevät metsästä ulos ja Holly päättää kokeilla mikä on aluksen huippunopeus. Nopeus nousee jonnekin kolmensadan kilometria tunnissa tienoille ennen kuin alus riistäytyy Hollyn hallinnasta ja tekee 6 volttia leveysakselinsa ympäri ennen kuin rysähtää kohtuullisen siististi nokka edellä maahan.

Aluksen katsastuksessa todetaan että blaster-tykkitorni on hieman heikossa kunnossa, tykkien piiput ovat täysin solmussa ja sisällä ollut Vega on todella heikossa kunnossa. Lisäksi perässä on siivekkeet rikki ja ohjus on muusina samoin kuin sen luukku.

Tämän jälkeen Gumaka rajoittaa moottoritehot 34%:iin, niin ettei Holly pääse enää yli 80 km/h, joten ryhmä pääsee onnellisesti perille. Koska mukana on niin monta tajutonta ja erittäin huonossa kunnossa olevaa lentävät he seuraavaksi tukikohtaan hakemaan sairaalahoitoa ja kenttähoitovälineitä. Lento kestää noin viisi tuntia, jonka jälkeen kaikki menevät sairaalaan saamaan hoitoa. Sairaalassa Vegalta poistetaan mm teknikon parannuksien aiheuttama syöpäkasvain.

Koko ryhmä on jo melkein kunnossa, ainoastaan Ninjulla on vielä isoja mustelmia siitä ympäriajosta. Maxim II lähtee lentämään kohti edellistä laskeutumispaikkaa, mutta puolessa välissä kapteeni yllättäen kiljahtaa ja tekee täyskäännöksen, jossa vaiheessa Ninju, Tafas, Gumaka ja Holly lennähtelevät matkustamotiloissa edestakaisin. Holly lähtee juoksemaan kohti tykkitornia ja samalla alukseen osuu jokin ja aluksen insinööri lennähtää matkustamotilan poikki vaihdikkaasti rusahtaen vastapäiseen seinään.

Osuman jälkeen kapteeni huutaa, että evakoikaa alus ja Tafas, Ninju, Holly ja Gumaka singahtavat tavaratilaan hakemaan hätäriippuliitimiä. Tafas ja Holly hyppäävät onnellisesti ulos, mutta Gumaka ja Ninju toteavat, että tuosta ei taida tulla mitään ja lähtevät mielummin kokeilemaan onneaan pelastuskapselin kanssa. Tällä välin kapteeni yrittää poistua ohjaamosta heittoistuimeilla, mutta valitettavasti kattoluukku ei aukea ja hän muussaantuu tuolinsa kanssa kattoon. Vega alkaa tutkia miten kattoluukun saa käsin auki, samalla kun Gumaka singahtaa pelastuskapseliin tutkimaan sen ohjeita samalla kun Ninju taapertaa perässä kapselille. Gumakan tutkiessa ohjeita syöksyy aluksen ampuja sisälle ja huutaa, että laukaise jo. Gumaka vastaa, että nosta tuo Ninju tuosta ulkopuolelta sisälle ensin. Kun ampuja on saanut Ninjun sisälle ja Gumaka oven suljettua laukaisee Gumaka pelastuskapselin irti.

Ohjaamossa Vega on tutkinut kattoluukkua ja löytänyt rikkinäisen kahvan, josta se avataan. Saatuaan kattoluukun auki yli puolen minuutin kuluttua painaa hän eject nappulaa, mutta mitään ei tapahdu. Kun hän painaa nappia usemman kerran huomaa hän ilmoituksen automaattisen laukaisusysteemin viasta. Vega tutkii penkin alustaa ja löytää sieltä kolme punaista vipua. Hän nykäisee niitä järjestyksessä 1, 2, 3. Kolmmanen jälkeen istuin lentää ulos samalla kun Vega näkee viimeisen tiedon korkeusmittarista, joka kertoo korkeudeksi 200 metriä. Ulkona Vega toteaa, että tuolin käsinojassa vilkkuu lamppu, joka kertoo ettei automaattinen laskuvarjon laukaisu ei ole toiminut. Vega irrottaa penkistä laskuvarjon ja laukasee sen käsin jääden itse roikkumaan laskuvarjoon. Laskuvarjo aukeaa noin 100 metrin korkeudessa ja hänen ollessa noin 10 metrin korkeudessa alus osuu maahan ja räjähtää niin, että pari sirpaletta läpäsee Vegan laskuvarjon (toinen niistä on sellainen oven kokoinen). Vega laskeutuu suhteellisen pehmeästi tuolilleen istumaan, tosin 90 astetta perusasennosta kääntyneenä niin, että jalat menevät käsinojan yli.

Pelastuskapselikin laskeutuu suhteellisen pehmeästi, mitä nyt kaikki sisällä olevat irtoavat turvavöistään ja Teknikko repii jalkansa auki koko pituudelta ohjaussauvaan. Gumakan ja Ninjun epätoivoiset pelastusyritykset eivät pysty pelastamaan häntä.

Tafas ja Holly romahtavat riippuliitimillään avaruusaluksen jäännösten lähelle ja menevät juttelemaan avaruusaluksen jäännöksiä tonkivaa Vegaa. He ottavat radiollaan yhteyttä Gumakaan ja Ninjuun ja hetken keskustelun jälkeen Tafas, Holly ja Vega lähtevät kävelemään pelastuskapselille päin. Gumaka yrittää naamioida pelastuskapselia sillä välin ja ehtii juuri alkuun kun muut saapuvat perille. Hetken miettimisen jälkeen Vega ottaa komennon ja käskee ryhmää lähtemään kohti sitä heidän hylkäämää tankkia. Ninju otetaan paareille kantoon ja Holly tukee jalkansa loukannutta Gumakaa.

Kahdeksantoista tunnin kävelyn jälkeen Gumaka on sitä mieltä, että olemme nyt varmaan suhteellisen lähellä oikeaa paikkaa. Ryhmä hajaantuu kolmeen osaan Holly ja Vega muodostavat yhden ryhmän, Gumaka ja Tafas toisen ja Ninju yksinään kolmannen. Tafas ja Gumaka molemmat havaitsevat tankin yhtäaikaa ja Tafas huomaa myös Hollyn ja Vegan ryhmän noin 300 metrin päässä. Tafas kommentoi heille, että älkään nyt ohitse kävelkö, kun he katsovat ympärilleen, Tafas kommentoi "eikun vasemmalle, vielä nelkyt asetatta, nyt, ohi meni, vähän takasin päin, noin, täällä kukkulan päällä". Tässä vaiheessa he huomaavat Tafasin ja Gumakan, jotka heiluttavat kättään kukkulan laella. Vega alkaa tässä vaiheessa kytkemään virtaa lasertähtäimeensä, jolloin Tafas tarkistaa etäisyyden lasermittaristaan ja valistaa Vegalle, ettei hänen lasertähtäimensä kanna tänne asti.

Vega ja Holly tulevat Gumakan ja Tafasin luokse ja sen jälkeen he kutsuvat Ninjunkin paikalle ennen kuin lähestyvät tankkia. Tankkia lähestyessään Holly, Tafas ja Vega huomaavat tankin katolla piknikkiä pitävän 16 vuotiaan tytön, jonka Holly heti tunnistaa Luiseksi. Samassa Luise kommentoi että "ai sieltä te olettekin jo tulossa, meinasin juuri soittaa teille kun teitä ei oikein kuulunut. Teitte muuten aika hienon laskeutumisen...". Hetken juttelun ja päivällisen syömisen jälkeen he painuvat sisälle ja Holly laittaa virrat päälle samalla kun Gumaka alkaa lukea uudestaan panelien japaninkielisiä tekstejä, tällä kertaa kipu ei enää niin pahasti häiritse. Eniten häntä häiritsee se että ohjaajan panelissa lukee "itsetuho 22:12:57" ja aika pienee koko ajan.

Gumaka ottaa yhteyttä aluksen radiolla tukikohtaan satelliitin kautta, mutta yllättäen tukikohta vastaakin suoraan. Tässä vaiheessa Gumaka säätää tehoja hieman pienemmälle ja selittää tilanteen. Kukaan toisessa päässä ei tiedä mitään eikä osaa antaa neuvoja, mutta kertoo, että seuraava huoltoalus tulee yhdeksän kuukauden päästä.

Holly jäljittää, että viesti tulee reaktorista, mutta ilmeisesti sen kumoamis käskyn pystyy antamaan jostain ulkopuoleltakin. Vega lähtee ajamaan kohti kylää samalla kun Holly ja Gumaka etsivät keinoa katkaista tuon itsetuhon. Vega leikkii jonkin verran tehosäädöillä ja Gumaka tulee neuvomaan niiden käyttöä. Kun Vega pääsee melkein kylään asti näkee hän tankkia kohti tulevan kolme robottia. Hän huutaa Gumakan ja Hollyn apuun, joista Gumaka menee ensin valitsemaan yhden vihollisen maalitauluksi ja sitten säätämään tehoja sopivammaksi. Hän palaa takaisin ampujan pallille ja valitsee uuden maalitaulun edellisen tuhoutuneen tilalle. Tältä robotilta päätykki ampuu ensin molemmat kädet ja sitten pään irti ennen kuin se laskeutuu ja räjähtää kappaleiksi. Gumaka yrittää häiritä viimeistä robottia radiolähetyksellä ja vaikka Holly säätää elektroniikkaan lisää tehoa ei vieläkään tapahdu mitään.

Kun Gumaka kytkee lähetyksen pois lähtee robotitti kiitämään poispäin kovaa vauhtia. Vega lähtee ajamaan perään ja Gumaka siirtyy jäljittämään robottia skannereilla. Vega siirtyy joen rantaan ja lähtee ajamaan sitä pitkin robotin perässä. Hetken päästä Vega ajaa kylän läpi tuhoten matkalla muutaman hökkelin ja Gumaka ohjaa tankin ampumaan muutaman kerran keskuspyramidiä ennen kuin kylä jää taakse. Hetken kuluttua tankki saapuu järven rantaan, jossa robotti lähtee painamaan suoraan ylitse, mutta aluksen vesiominaisuudet tuntien, Vega lähtee kiertämään järveä oikean rannan kautta. Gumaka jatkaa jäljittämistä, mutta hukkaa kohteen muutaman kilometrin päästä. Holly siirtyy jäljittäjän paikalle ja hetken kuluttua hän löytää taas robotin. Vega jatkaa eteenpäin kunnes Holly hukkaa taas robotin. Holly vaihtaa aktiiviselle tarkkailulle ja saa vielä yhden lukeman robotista. Samalla Holly tekee myös passiivista tarkkalilua ja havaitsee nopeasti lähestyvän esineen, jota he arvelevat ohjukseksi. Holly yrittää polttaa ohjuksen antennit, mutta ei onnistu, mutta juuri kun ohjus on osumassa tankkiin, räjähtää se pieniksi paloiksi täyden radiotehon takia.

Loppujen lopuksi ryhmä toteaa että nyt tässä kaipaisi pikkusen unta palloon ja lisäksi kun pitäisi vielä saada tankin asesysteemit ladattua täyteen latinkiin joten muutaman tunnin tauko voisi olla paikallaan. Porukka on niin väsynyttä, että he nukkuvat loppujen lopuksi viisi tuntia.

Aamuyöstä ryhmä valmistautuu hyökkäykseen, aikaa on jäljellä vielä 14 tuntia. Holly käyttää passiivisia havainnoitilaitteita ja löytää jonkinlaisen keskittymän noin viidentoista kilometrin päästä. Noin kolmen kilometrin päästä Gumaka havaitsee edessä laserkilven. Samassa noin kahden kilometrin etäisyydeltä tankkia vastaan avataan tuli, ja sitä kohti ammutaan neljä pienikalipeeristä ammusta, mutta kaikki menevät ohitse. Hetkeä myöhemmin Gumakan edessä paneeli räjähtää silmille kun tankkia ammutaan toisen kerran.

Vega ryhtyy tulittamaan vihollistorneja samalla kun viholliset tulittavat tankkia useita kertoja. Tankki saa pari osumaa ja energia tipahtaa hieman ja viholliset ampuvat takatykkitornin irti, samalla kun Vega saa laserkilpeä heikennettyä aika paljon. Vegan tykkitorniin osutaan kerran ja sen jälkeen Vegan ase jumittuu. Tankki saa taas pari osumaa energiasysteemiin ja Tafasin tehonsäätöpaneleihin tulee hassu sienen kuva samalla kun hänen säteilymittarinsa alkaa ulvomaan. Vega alkaa korjaamaan asettaan samalla kun Gumakan paneeleihin osutaan taas ja hän saa pahan iskun suoraan naamaan. Luise siirtyy paikkailemaan Gumakaa ja Tafas säätää lähes täydet tehot moottoreihin. Holly kiihdyttää täysillä kohti bunkkeria tarkoituksenaan jarruttaa ja pysäyttää bunkkerin toiselle puolelle. Valitettavasti vihollisen tykkitorni päättää toisin ja ampuu aluksen jarrumoottorit rikki, jolloin Holly päättää ajaa suoraan sisään. Suhteellisen lähellä bunkkeria vihollisen tykki lopettaa ampumisen samalla kun tankki ajaa läpi etuseinästä, ottaa siitä kimmokkeen ja päätyy mäen päälle täysin hiljaisena. Porukka kömpii ulos hieman sen näköisenä, että eivät usko, että ovat edes jääneet henkiin.

Ulkona ryhmä ryntää säteilyn takia kohti bunkkeria, jonka juurella Holly antaa Gumakalle ensiapua ja Gumaka antaa mahdollisesti hyödylliset esineet Vegalle ja Tafasille, jonka jälkeen muut lähtevät rynnimään sisään bunkkeriin. He tulevat ensin isoon 40 metriä kertaa 45 metriä kokoiseen huoneeseen, joka on aika täynnä betoniromua. Lisäksi huoneessa näyttäisi olevan yksi robotin raato, joka on saanut suoran osuman tankin pohjasta. Huoneesta lähtee kaksi ovea ja yksi leveä käytävä. Toinen ovi johtaa pienemmän pyöreän kuvun alle. Pienessä kuvussa on iso jonkinlaisen aseen näköinen rakennelma ja lattialla näytää olevan muovimurskaa. Kun he palaavat edelliseen huoneeseen ja lähtevät käytävää pitkin eteenpäin heitä vastaan tulee robotti, joka leijuu parisenkymmentä senttiä maanpinnan yläpuolella. Robotti ei ole niin lihaksikkaan näköinen kuin ne ulkona tavatut robotit, ja se on pikkusen pienempi kooltaan. Holly ampuu sarjan, ja osuu viisi kertaa robottia, Ninju ampuu kerran ohitse, kerran robottia, kerran itseään jalkaansa, jonka jälkeen hän hyppii yhdellä jalalla toista jalkaansa pidellen samalla kun hänen blasterinsa laukeaa osuessaan Vegan naamaan. Vega putoaa tajuttomana maahan lähes välittömästi ja Tafas siirtyy antamaan hänelle ensiapua. Tafas ehtii saada ensiapunsa loppuun ennen kuin Vega kuolee, mutta ei saa häntä stabiloitua.

Tafas takavarikoi Ninjun blasterin ja hän ja Holly jatkavat kahdestaan, Ninju on niin heikossa kunnossa, että jää makaamaan taistelupaikalle. Holly ja Tafas menevät sisään seuraavaan huoneeseen, joka näyttää olevan jonkinlainen kontrollihuone. Sisällä huoneessa on neljä miestä, jotka ovat tekemässä jotain huoneen eri nurkissa. Holly ampuu kaksi lähintä miestä ensimmäisen sekunnin aikana. Toisen sekunnin aikana Holly ja Tafas pudottavat vastakkaisessa nurkassa työskentelevän miehen, samalla kun viimeinen mies ampuu heitä äänipistoolillaan. Holly ja Tafas pudottavat viimeisen miehen yhteislaukauksella (tai siis neljä Hollyn laukausta osuu ja Tafaskin osuu kerran).

Sillä aikaa kun he vilkaisevat ympärilleen räjähtää yksi ruumiista, joten he päättävät painua ulos. Toiselta puolelta löytyy iso konesali, jossa oleva telaketjurobotti ampuu heitä automaattipistoolillaan. Holly syöksyy suojaan ja Tafas seuraa saaden matkalla neljä luotia sisuksiinsa. Holly jää odottamaan, että robotti tulisi ovelle, mutta kun mitään ei tapahdu vähään aikaan lähtevät he toiselle puolelle, valvontahuoneeesen, tutkimaan sitä. Huoneessa on isoja ruutuja, joista yhdessä on koko aurinkokunnan tila, toisessa planeetan kiertoradan tilanne (siellä näkyy myös se Barrayarilaisten viestintäsatelliitti).

Holly tutkii myös vihollisten ruumiit ja hän ja Tafas jatkavat sitten oikealle ohittaen reaktorin ja päätyen sitten takaisin ensimmäiseen isoon huoneeseen, jossa on sitä betoniromua. Sen jälkeen Holly käy vilkaisemassa isoa kupolia ja sen sisältä löytyy noin kymmenen metriä pitkä metrin paksuinen tykki. Rakennelman toisesta päästä löytyy elektroonisen sodankäynnin laitteistoa ja toinen samanlainen tykki kuin mitä toisella puolellakin oli. Tafas on jäänyt Vegan ruumiin ja Ninjun luokse lepäilemään ja sen jälkeen Holly käy hakemassa Gumakan ulkoa sisälle ja kasaa kaikki yhteen paikkaan toisen tykkitornin alle.

Vähän yli tunnin päästä sisään astuu sama telaketjurobotti astuu sisään ja kääntyy kohti Hollyä ampuakseen tätä automaattipistoolilla. Holly ehtii kuitenkin ensin ja ampuu robottin vasemman käden rikki, pari osumaa rintaan ja yksi osuma vasempaan jalkaan. Robotti ampuu Hollyä neljä kertaa mutta kääntymisestä johtuen osuu vain kerran. Robotti jatkaa ampumista, mutta sen ase jumittuu ensimmäisen laukauksen jälkeen. Holly ampuu robottia taas neljä kertaa osuen kaksi kertaa lonkkaan niin, että se hajoaa ja robotti kaatuu. Robotti jää sellaiseen asentoon, ettei voi ampua ketään, joten Holly lopettaa sen neljällä laukauksella.

Ryhmä odottaa vielä puolisen tuntia, jonka jälkeen aseen valvontapaneeleissa alkaa vilkkua punainen valo, joka sanoo että "ylikuumemisvaroitus". Ryhmä painuu päävalvontahuoneeseen, jossa he huomaavat, että valnvontatutkassa näkyy vihreä piste, joka yrittää ottaa yhtettä tänne. Holly tutkii tauluja ja huomaa että se on raskastaisteluristeilijä Chen-Chon noin 12000 kilometrin korkeudessa. Samassa risteilijältä irtoaa kaksi taistelupudotussukkulaa. Holly siirtyy naapurihuoneeseen, josta löytyy pienellä etsimisellä torpeedoiden laukaisupaneeli, josta Holly saa selville, että siiloissa on viisi isoa 500 megatonnin ydinohjusta ja kolme pientä kymmenen kilotonnin ohjusta. Holly toteaa, että jos ampuisi tuota risteilijää kaikilla viidella isolla ohjuksella ja jättäisi kolme pientä sukkuloita vastaan. Holly tähtää noin kymmenisen minuuttia ja laukaisee sitten torpeedot. Itse räjähdys näyttää jäävän planeetan toiselle puolelle piiloon.

Holly jää ampujan paikalle ja muut siirtyvät päävalvomoon ja noin viiden minuutin päästä sukkulat tulevat näköpiiriin ja Holly siirtyy tähtäämään niitä. Sukkulat näyttävät laskeutuvan suhteellisen kovaa alaspäin. Samassa tietokone piirtää noin 14000 kilometrin korkeuteen 5000 kilometrin läpimittaisen pallon ja sanoo että 90% todennäköisyydellä tuolla alueella on sukkulan ja ison avaruusaluksen välillä oleva massa.

Vähän päästä sukkulat häviävät näytöstä ja näyttää siltä, että ne yrittävät välttää havainnointi poijuja. Tafas yrittää käydä tutkimassa muita lähitaistelutykkejä, mutta ei saa selville mitä ne ovat. Holly siirtyy päävalvontahuoneesee ja kytkee aktiiviset havainnointilaitteet päälle tarkoituksenaan yrittää etsiä sukkulat, mutta samalla sireenit alkavat ulvoa ja punaiset valot kertovat, että kiinailmiö käynnissä reaktorissa, aikaa 60 sekuntia, 59, 58... Holly siirtyy reaktorin luokse ja sammuttaa sen. Gumaka ehtii huomata viimeiset tiedot isosta kohteesta, 20000 kilometriä, sama koko, poistumassa 3-20 g kiihtyvyys, sen jälkeen ruudut sammuvat.

Kun reaktorin sammuttaminen ei auta, lähtevät muut juoksemaan pakoon sisällepäin, samalla kun Holly vielä yrittää etsiä jotain, jolla voisi tehdä reaktorille jotain, mutta kun ruuduissa alkaa vilkkua evakoikaa, 23, evakoikaa, 22, evakoikaa, lähtee hänkin juoksemaan. Tafas ohittaa ensimmäisenä kulkeneen Gumakan ja saapuu ensimmäisenä tikkaille, jotka vievät viisi metriä alaspäin seuraavaan käytävään. Tafas kiipeää alas, jonka jälkeen Gumaka suurinpiirtein ryömii tikkaita alaspäin neljä metriä ennen kuin putoaa metrin alaspäin lattialle. Ninju tulee tikkaiden luokse ja katsoo niitä hetken aikaa hölmistyneenä ennen kuin päättää hypätä suoraan alaspäin. Holly tulee perässä lujaa ja ottaa matkallaan Gumakan kantoonsa ja juoksee niin, että saa melkein Tafasin kiinni. Tafas tulee ensimmäisenä käytävän päähän ja löytää sieltä hissin. Hississä on kaksi nappulaa, toisessa on nuoli ylös toisessa alas. Tafas painaa ylöspäin osoittavaa nappia, mutta mitään ei tapahdu, samalla kun Holly saapuu paikalle.

Holly lähtee kiipeämään nostoköysiä ylös samalla kun muut ihmettelevät alhaalla hissiä. Holly pääsee ylös ja ryhtyy tutkimaan hissin moottoria, samalla kun Tafas lähtee katsomaan löytääkö hän perään jäänyttä Ninjua, mutta kun säteilyilmaisin alkaa piipittää kääntyy hän takaisin löytämättä Ninjua. Tällä välin Holly on saanut sähköakkunsa kytkettyä hissin moottoriin ja heti kun Tafas tulee takaisin lähtee hän nostamaan hissiä. Ninju jää makaamaan radioaktiiviseen käytävään huonossa kunnossa ja kuolee säteilyn vaikutuksesta tuskallisen hitaan kuoleman.

Hissi pääsee onnellisesti ylös ja Gumaka ja Tafas siirtyy siitä pois. Huoneesta lähtee yksi ovi eteenpäin, toiseen samankokoiseen huoneeseen. Seuraavasta huoneesta lähtee yksi ovi eteenpäin ja se näyttää olevan yhdistetty työhuone ja toimistotarvikevarasto. Gumaka, Holly ja Tafas jatkavat matkaa ja tulevat pieneen käytävänpätkään. Seuraava huone on pukuhuone ja sen takana on suihkutilat, sen vieressä näyttäisi olevan tyhjennetty toimistohuone, jota ei ole vielä siivottu. Seuraavasta ovesta he pääsevätkin jo ulos, jolloin he huomaavat olevan pienessä lahdelmassa, jossa on tämän rakennuksen lisäksi pari muuta rakennusta. Kun lähtevät tutkimaan viereistä rakennusta he huomaavat, että rakennuksia on yhteensä neljä.

Holly lähtee menemään ensimmäiseen taloon vasemmalta ja muut seuraavat. Ensimmäisen kulman takana he törmäävät taistelurobottiin, joka ampuu Hollya ja Tafasia niin, että molemmat kaatuvat maahan samalla kun Gumaka syöksyy suojaan, koska tietää ettei hänellä ole mitään asetta, jolla voisi vahingoittaa tuota robottia. Robotti tulee kulman takaa näkyviin, mutta samassa se sulaa pehmeäksi mömmöksi. Kun Gumaka katsoo ihmetellen ympärilleen huomaa hän takanaan Luisen tainnuttajansa kanssa. Luise vilkaisee Hollya ja toteaa, että isoäidin isoäiti on hieman huonossa kunnossa hänet pitäisi saada sairaalaan kun hänellä ei ole täällä tarvittavia laitteita, no ei se mitään rikotaan paria sääntöä jne, mutta niitähän olen aikasemminkin rikkonut.

Hetken päästä kaikki pimenee ja ryhmä siirtyy outoon paikkaan, vaaleaan huoneeseen, jonka seinät näyttävät olevan hieman outoja. Paria sekuntia myöhemmin Luise on parantanut kaikki täysin kuntoon ja kertoo ryhmälle, että tässä on nyt pieni ongelma. Tästä ajasta ja paikasta on hieman hankala päästä takaisin tiedän omaan aikaanne ja paikkaanne. Lisäksi kun rikoin paria sääntöä ei viranomaisiinkaan voi ottaa yhteyttä. Lisäksi Luisekaan ei enää pääse takaisin meidän luoksenne, koska häneltä on nyt hävinnyt kiintopiste. Luise antaa ryhmälle pienen parisenttisen kuution ja sanoo, että te voitte saada tämän varalaitteeni. Tafas kysyy mitä taitoa sen käyttöön tarvitaan, onko psionikeista apua. Luise sanoo, ettei niistä ole ainakaan haittaa ja ojentaa laitteen Tafasille ja siirtyy itse kauemmaksi, kertoen samalla, että tuota käytetään niin, että keskitytään paikkaan ja aikaan minne halutaa ja sen jälkeen kuuden metrin säteellä kaikki siirtyy sinne. Gumaka ja Holly yrittävät vielä kysellä Luiselta tarkempia tietoja samaan aikaan kun Tafas keskittyy ja ryhmä siirtyy tutun näköiseen Barrayarilaiseen vuoristoon, mutta tarkasta paikasta tai ajasta ei ole mitään tietoa.

Holly ja Gumaka yrittävät kuunnella radiolla lähetyksiä ja saavatkin jotain oudolla taajuudella ja lähetystavalla (amplitudimodulaatio) ja aika heikkona. Radiossa soitetaan Gumakan mukaan Tchaikovskyn neljättä. Holly saa toisenkin aseman kuuluviin ja Gumaka tunnistaa kielen muinaiseksi venäjäksi ja siellä puhutaan jotain puna-armejasta ja teiden sulkemisesta ja valkokapinallisista jne, mutta sitten asema häipyy kuuluvista. Ryhmä lähtee laskeutumaan kiertäen kuitenkin alla olevan jyrkänteen oikealta pitäen matkalla pienen musiikkituokion (Gumaka ja Holly soittavat huuliharppuja, Tafas karjuu).

Tunnin kävelyn jälkeen alkaa sataa ja Gumaka ryhtyy etsimään suojaa ja kolmen tunnin kuluttua hän löytää luolan. Luolan ulkopuolella Gumaka toteaa, että yleensä joku ryhmästä tutkii luolan ulkopuolella jälkiä ja katsoo onko sisällä jotain vaarallisia eläimiä. Koska kukaan ei osaa katsoa jälkiä ehdottaa Gumaka että Holly heittäisi sisään yhden rynnäkkökranaatin ja katsottaisiin mitä tulee ulos. Holly heittää kranaatin sisälle ja sisältä kuuluu huutoa. Gumaka painuu sisälle ja näkee siellä kaksi miestä, toinen makaa maassa ihan pallo hukassa ja toinen istuu päätään pidellen ja sopertaa "älkä ampu", erittäin huonolla venäjällä. Holly tulee sisään ja tähtää toista samalla kun Gumaka siirtää seinustalla olevan pulttilukkokiväärin kauemmaksi. Tafaskin tulee sisään ja osoittelee suurinpiirtein vihollisiin päin. Holly yrittää saada selville mitä kieliä miehet puhuvat, mutta vasta kun Gumakakin tulee auttamaan saavat he selville, että miehet puhuvat anglamania. Tafas ja Holly kuulustelevat miehiä kysyen mm kellonaikaa, päiväystä, vuotta, planeettaa, maata, avaruusmatkailunkehitysastetta jne. Vastaukseksi tulee varttia vaille kahdeksan, ???, 1918, ???, perhanan venäjä, ???. Jossain vaiheessa Tafas ja Holly kyllästyvät ja päättävät, että nyt lähdetään, ja he menevät ulos, jossa Holly yrittää käyttää kuutiota, mutta ei onnistu. Tafaskin kokeilee, mutta ei hänkään onnistu, jonka jälkeen Tafas syyttää Hollyä siitä, että hän on rikkonut kuution.

Tafas, Gumaka ja Holly lähtevät aamulla sateeseen etsimään reittiä alas vuorelta. He jättävät ne kaksi sotilasta ilman ruokaa ja suurinta osaa tavaroistaan luolaan vapauttaen heidät kuitenkin köysistä. Illalla he toteavat kiertäneensä vuoren ja saapuneen takaisin saapumispaikkaansa. He jatkavat vielä pari kolme tuntia ja päätyvät takaisin luolalle nukkumaan. Gumaka menee sisälle luolaan tutkimaan ovatko sotilaat vielä siellä ja löytää sieltä nukkuvan keskikokoisen karhun. Gumaka tulee varovaisesti takaisin ja kertoo muille asiasta. Pienen keskustelun jälkeen he päättävät jättää karhun rauhaan. Tosin kun he miettivät vaihtoehtojaan toteavat he, että ei tässä nyt viitsi ulkonakaan sateessa ja kylmässä nukkua, joten ehkä sittenkin hoidemme karhun pois. Suunnitelma on että Holly painuu ensimmäisenä sisään, Tafas seuraavana ja Gumaka viimeisenä ja kun kaikki ovat asemissa kaikki ampuvat. Holly lähtee ensimmäisenä painumaan sisälle ja huomaa häntä vastaan tulevan neljäsataa kilosen karhun. Holly ampuu karhua neljällä kertalaukauksella ja karhu pallottelee Hollyn päällä pari kertaa puolelta toiselle ennen kuin Holly ampuu uudestaan ja lähtee pakoon. Karhukin alkaa tässä vaiheessa olla niin heikossa kunnossa, että pakenee sisälle. Ulkona Holly toteaa, että hän ei enää tuonne painu, joten pienen väittelyn jälkeen suostuu lainaamaan aseensa Tafasille ja tämä lähtee sisälle ja hetken päästä laukausten väli kasvaa kymmeneen sekunttiin ja Gumaka ja Holly lähtevät perään. Sisällä he näkevät kaatuneen karhun, joka vielä sätkii maassa. Gumaka testaa paikallisen kiväärinsä tehoa karhuun ja toteaa, että ei siitä paljon tehoa irtoa. Sen jälkeen Tafas raahaa karhun ulos, jossa Gumaka sitten leikelee ison määrän ruokaa ja yrittää vielä saada nahkaakin irti, mutta ei onnistu.

Yöksi he virittävät luolaan nuotion sotilaiden rinkoista ja kun ilma on kuivunut ja savu poistunut on olo jo paljon parempi. Gumaka virittää lihat kuivumaan nuotion päälle yön ajaksi.

Aamulla he pakkaavat lihat toisen rinkan jäännöksiin ja lähtevät kävelemään parin tunnin matkan päässä olevaan paikkaan, jossa on riittävän loivaan paikka josta jopa Tafas ja Holly voisivat päästä alas. Jyrkänteen yläpuolella Gumaka kiinnittää köyden ja Tafas ja Holly laskeutuvat alas sitä pitkin, kuluttaen siihen puolisen tuntia. Gumaka itse seuraa laskeutuen vauhdilla köyttä pitkin puoleen väliin, jossa hän sitten siirtää köyden uuteen kiinnikkeeseen (vetäen yläköyden perässään) ja jatkaa alas. Koko matkaan hänellä kuluu noin viitisen minuuttia.

Noin sadan metrin päässä laskeutumispaikalta on puro, josa he täyttävät vesipullonsa ja seuraavat puroa alaspäin. He tulevat joelle ja näkevät pohjoisessa ratsujoukon vähän päälle kolmen kilometrin päässä. Kun he menevät vähän lähemmäksi katsomaan näkevät he siellä sillan, jonka kummassakin päässä on vartiokoppi. Ratsujoukko on ylittänyt sillan ja jatkaneet sieltä eteenpäin. Hetken keskusteltuaan he päättävät kääntyä takaisin alkuperäiseen suuntaansa ja jatkaa matkaa etelään sinne päin menevää kärrypolkua pitkin. Illan lähestyessä he saapuvat metsän reunaan ja Holly etsii suojaa ja löytääkin kohta kaatuneen puun, jonka juurakon suojassa on hyvä nukkua. Vartiomies voi ruveta paistamaan niitä karhunlihoja vartiossa. Keskellä yötä Tafas kuulee jotain ulvontaan ja herättää muut, jolloin Gumaka tunnistaa sen kojootiksi.

Noin kymmenen minuutin päästä Tafas kuulee taas kojoottien huutoa, tällä kertaa paljon lähempää eli noin muutaman kymmenen metrin päästä. Hän monottaa Gumakaa oikein kunnolla varoen tosin potkasemasta tappaviin paikkoihin. Gumaka saa ison mustelman ja painuu suojaan pusikkoon ja katsoo sieltä ympärilleen samalla kun Tafas herättää Hollya. Tafas väittää, että lähistöllä on jotain ja lähtee kiipeämään puuhun. Sillä välin Holly ottaa yhden otuksen kohteekseen ja ampuu sitä niin, että se kuolee lähes välittömästi ja muut pakenevat. Kun Holly ja Gumaka menevät lähemmäksi katsomaan huomaavat he, että se onkin susi eikä kojootti. Gumaka käskee Tafasia heittämään suden ruumiin kauemmaksi kunhan uskaltaa kiivetä alas puusta.

Aamulla Holly ja Gumaka huomaavat, että Tafas ei ole heittänyt suden raatoa eteenpäin, koska se on melkein samassa paikassa kuin yöllä. Tafas väittää kyllä heittäneensä sitä metrin verran eteenpäin. He jatkavat eteenpäin tietä pitkin ja ohittavat jossain vaiheessa poltetun talon, jonka pihalla on tapettu kuusilapsinen perhe. Ryhmä jatkaa matkaa etelään ja pääsee iltapäivällä jonkun tuhotun leirin lähistölle. Leiristä nousee savua ja Tafas yrittää etsiä liikettä leiristä. Samassa heidän eteensä ilmestyy Barrayerin armejan uniformussa oleva todella likainen mies, jolla on kapteenin laatat kaulassaan. Mies kysyy muilta "Oletteko tekin kokeiden osanottajia, missä tukikohta on". Gumaka vastaa että "noin 80 valovuotta tuohon suuntaan ja noin 500 vuotta tulevaisuuteen, riippuen mitä tukikohtaa sinä tarkoitat". Tässä vaiheessa mies ottaa Hollyn mukaansa ja menee juttelemaan tämän kanssa vähän kaueampana, mutta ei tule paljonkaan viisaammaksi. Koko ryhmä lähtee hetken keskustelun jälkeen tutkimaan tuhottua leiriä. Leirin lähellä kapteeni lähettää Tafasin tutkimaan leiriä ja hetken päästä Tafas palaa takaisin kertomaan, että siellä istuu yksi mies nuotion ääressä ja syö, muita ei näy. Kapteeni käskee ryhmän rivissä vallin yli ja Tafas aloittaa keskustelun nuotiolla istuvan venäläisen kanssa, joka lähinnä hihittää ja sanoo, että paljon hyvää lihaa. Tafas ja kapteeni ottavat hieman yhteen kun Tafas ei oikein tottele kapteenin käskyjä, mutta sitten Tafas siirtyykin esimerkkiliselle tottelevaisuuslinjalle ja tekee kaiken mitä kapteeni haluaa. Tässä vaiheessa kapteeni esitttäytyy Anthony Raichmaniksi ja kertoo olleensa osana teleport-kokeessa ja siirtyneensä tänne. Gumaka kysyy mistä vuodesta Anthony tulee ja kuulee että tämä on tullut vuodesta 13 jälkeen keisarin syntymän, ja kun Gumaka kysyy sitä eristyksen jälkeisen ajan ajanlaskun mukaan ja saa vastaukseksi 213. Ryhmä jatkaa etelään ja leiriytyy yöksi tasangolle.

Päivällä näkyy muutama susi (lähimmillään 2115 metriä Tafasin mukaan), muuten päivä sujuu talssimisen merkeissä.

Päivällä löytyy jälkiä siitä että edessä kulkevan joukon vankkurit ovat hajonneet, mutta ne on saatu korjattua. Paikalta löytyy kuitenkin tyhjiä laatikoita, aivan kuin kuormaa olisi kevennetty, tavarat tosin laatikoista oli otettu mukaan.

Aamupäivällä tien varresta löytyy risti, jossa lukee "Jim D Smith 18 5/23 86 Rip 19 8/28 18". Hauta näyttää aika uudelta (päiviä/viikkoja). Kukaan ei ole innokas kaivamaan hautaa auki, joten ryhmä jatkaa matkaa.

Iltapäivällä löytyy hajonneiden vankkurien jäännökset, ja isompi määrä tyhjiä laatikoita, joista on hyödylliset tavarat otettu mukaan. Muuta romua kyllä löytyy.

Päivän aikana tie on kääntynyt enemmän kaakkon päin.

Aamulla he haivatsevat kaakossa pienen savukeikuran taivaanrannassa. Tie näyttää menevän sinnepäin, joten he jatkavat sinnepäin, vaikka savukiekura näyttääkin hieman vähenevän.

Aamulla savu on ja aika hyvin kadonnut, mutta he jatkavat silti matkaa. Aamupäivällä Tafas havaitsee 3.2 kilometrin päässä ison joukon ratsumiehiä lähestyvän meitä kohti. Ryhmä siirtyy viitisen sataa metriä sivullepäin ja katsoo kun joukko ratsastaa ohitse. Joukko näyttää olevan aika pahasti lyöty, suurin osa porukasta näyttää olevan haavoittuneita ja muutenkin porukka näyttää pääasiassa pakenevan. Yhteensä sotilaita on näemmä noin nelisen sataa.

Iltapäivällä ryhmä pääsee poltetun kylän luokse, jonka savuavien raunioiden ympärillä näkyy muutama sata ruumista. Taistelusta on ollut aika vähän aikaa sitten ja näyttää siltä, että tavaraa on jätetty aika paljon, ilmeisesti taistelutannerta ei ole vielä ehditty tyhjentää. Ryhmä kiertää kylän noin viiden sadan metrin päästä ja ja lähestyy kylää etelästä. Kylän keskeltä he löytävät yhden haljenneen tykin. Samassa he huomaavat, että vastarannalla tasaiseen tahtiin paukuttaneet tykit (/tykki) ovat tauonneet. Taistelukentän puoleta löytyy viisi konekivääriasemaa ja taisteluasemat noin sadalle miehelle. Nämä asemat on aika hyvin tyhjennetty, ruumiit viety joen rantaan ja haudattu. Hyökkääjien puolelta löytyy paljon aseistusta ja ruumiita. Tafasille kerätään reppu täyteen ammuksia ja muutamia karbiineita metsästystä tms varten. Samassa Holly huomaa, että tänne lentelee luoteja jostain kaukaa. Kun Tafas tutkii ympäristöä kiikareilla löytää hän ampujan (tai siis aseen suuliekin) läheltä toisella rannalla olevaa tykkipatteria noin kahden kilometrin päässä. Ryhmä päättää lähteä jatkamaan matkaa ja he vilkuttavat ampujalle ja lähtevät eteenpäin.

Parin kilometrin päästä he löytävät kaksi hylättyä rikkoutunutta vankkuria. Toisessa on ollut lastina papuja, jotka ovat levinneet ympäri tanerta ja toisessa on repaleisia teltanjäänteitä. Lähistöllä on myös kahdeksan tuoretta hautaa.

Tunnin päästä Holly havaitsee edessä liikettä ja Tafas kertoo että siellä on seitsemän miestä, jotka nousivat asemista ja lähtivät nopeasti kävelemään tietä pitkin poispäin. Ilmeisesti pääjoukon takavarmistus. Kymmenen minuuttia myöhemmin Gumaka huomaa edessä metalliputken siellä missä sellaisia ei pitäisi olla ja vinkkaa muut maahan. Tafas ja Holly etsivät väijyjiä ja Tafas löytää niitä seitsemän kappaletta ennen kuin Holly löytää ensimmäistäkään kiikaritähtäimellä. Samassa Holly kohti ammutaan yksi laukaus joka menee kuitenkin ylitse. Holly ammutaan vielä toisenkin kerran samalla kun ryhmä perääntyy. He kiertävät väijyjät noin puolen kilometrin päästä ja jatkavat joen suuntaisesti. Vähän ajan kuluttua he havaitsevat ohittaneensa partion, niin että se on heidän takanaan. Iltapäivällä he näkevät edessä tasangolla hölkkäävän seitsemän hengen partion, joka laulaa kovaäänistä marssilaulua. Myöhään illalla edestäpäin kuuluu kaukaista ajoittaista tykistötulta. Ryhmä etsii leiripaikan ja leiriytyy yöksi.

Aamuyöstä kuuluu tulitaistelun ääniä. Alussa kuuluu myös ajoittaista konekivääritulta, mutta sen jälkeen oli kuulunut pääasiassa kivääritulta. Aamulla he ehtivät kulkea kolmisen kilometriä ennen kuin he tulevat tuhotun leirin luokse jossa näkyy useita satoja puna-armejan sotilaita. Armeja on menossa joen ylitse ja kun he pääsevät siitä ylitse lähtee armeja marssimaan eteenpäin. Leiriin jää vielä noin sata henkeä ja sinne tuodaan pari isoa tykkiä, joita aletaan laittamaan asemiin. Tafas laskee että jenkkejien ruumiita on noin kolmisen kymmentä ja venäläisiä noin satakunta. Samassa tykistö aloittaa tulituksensa ja kun he kuuntelevat radiota kuulevat he sieltä ohjeita tykistölle. Holly ehdottaa, että ohjaamme tykistötulta muualle, mutta muut ovat hieman vastahankaan ja sitten tykistö lopettaakin jo ampumisen. Tässä vaiheessa Gumaka, Tafas ja Holly toteavat, että nyt tämä riittää lähdetään muualle. Tafas kaivaa matriisin esiin ja toteaa että voisi mennä kunnolla tulevaisuuteen tällä kertaa esim 200 vuotta tulevaisuuteen katoamisesta ja Jackson Whole voisi olla kiva paikka koska sieltä saa kaikkea tavaraa.

Ryhmä ilmestyy raunioiden keskellä ja ensi töikseen he kuuntelevat radiota. Radiosta he kuulevat kuinka NATON joukoille keskipuolassa toivotetaan hyvää yötä ja kerrotaan päivämäärä. Gumaka hieman ihmettelee, koska vuonna 2000 ei hänen historiantietämyksellään pitäisi olla NATON taistelujoukkoja Puolassa.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Holly Barxie
+ Technician/Human	Aarni		15.1.67		-		-
+
+ Gumaka Resitavies
+ Gentleman/Human	Kivinen		15.1.67		-		-
+
+ Tafas Ruiaxa
+ PR/Human		Ahponen		23.1.67		-		-
+
+ Ninju Shurikei
+ Ninja/Human		Riikonen	25.1.67		29.1.68		369
+
+ Vega Three
+ Pilotti/Human		Alakoski	23.1.67		29.1.68		371
+
+ Anthony Reichman
+ Upseeri/Human		Alakoski	1.2.68		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>