TSM Osa 8, Luku 003 (tsmpart8/tsmpart8.003)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Holly Barxie (Aarni)

Sotahullu teknikko, joka joutuu taisteluun jopa teknikon hommissa. Osaa liikkua ruumiinsa ulkopuolella ja häntä seuraa aina silloin tällöin noin 16 vuotiaan näköinen lapsenlapsenlapsenlapsi. Tuntuu riehuvan aika tehokkaasti omalla supertehokkaalla blasterillaan. Yrittää epätoivoisesti löytää materiaali ulottuvuusmatematiikan ja -fysiikan opiskeluun.

Gumaka Resitavies (Kivinen)

IT-koulussa kirjoilla oleva herrasmies, jonka pääaineet ovat kielet ja aseettomat taistelulajit. Pelkää kuolemaa ja on sen takia siirtynyt käyttämään vanhenemista hidastavia aineita, vaikka ne maksavatkin paljon enemmän kuin mihin hänellä on varaa. Taistelujoukkojen veteraani. Tapana soitella kitaraa tai huuliharppua, ja jos kumpaakaan ei ole käsillä niin sitten hän viheltelee. Pistooliammunta ei tunnu oikein onnistuvan pistoolista riippumatta, vaikka kantaakin jatkuvasti kainalokotelossa aitoa antiikkisen pistoolin kopiota.

Tafas Ruiaxa (Ahponen)

Todella suurikokoinen mies, jonka ammatti on kuulemma pr-toiminta. Totuusseerumin yliannostuksen jälkeen puhuu aina totta ja sen jälkeen pr-toiminta ei taida enää oikein sujua. Erittäin kova inttämään vastaan oli syytä tai ei. Myös hyvä hankkimaan tavaroiota. Tapana räjähdysaineiden runsas yliannostelu.

Anthony Reichman (Alakoski)

Todella likainen Barrayarin armejan upseeri, joka ei oikein tunnu tietävän mistään mitään muusta kuin asetekniikasta. Näkö tuntuu olevan todella heikko koska ei näe isoa vallitusta kuin vasta 200 metrin päästä.


Barrayarin DPC:n erikoisyksikön tapahtumia

vuonna 68

3. luku

Samassa he kuulevat kuinka, joku huutaa heille jotain ja he näkevät edessään kolme miestä, jotka tähtäävät heitä kivääreillä. Gumaka tunnistaa kielen puolaksi ja ymmärtää, että tähtääjät haluavat, että he pudottaisivat aseet. Gumaka kääntyy katsomaan miehiä kohti, samalla Holly laittaa blasterinsa maahan ja Anthony seisoo paikallaan. Tafas horjuu paikallaan matkasta vielä täysin sekaisin. Mies vaihtaa kieltä ja kokeilee englantia, venäjä, saksaa jne.

Koska kukaan ei näytä agressiiviselta yksi miehistä tulee näkyviin samalla kun paikalle tulee kolme tyyppiä lisää. Miesten tähdätessä Holly, Anthony ja Gumaka purkavat asevuortaan maahan, ja kun Tafaskin tulee tolkkuihinsa pudottaa hänkin asevuorensa. Gumaka koittaa tässä vaiheessa Zulua, Holly italiaa, persiaa, kreikkaa, espanjaa, ranskaa... Ranskan kohdalla tärppää. Heiltä kysytään mitä te täällä teette. Gumaka kysyy, että missä me olemme ja saa vastauksesksi Varsovassa. Tässä vaiheessa Anthony kysyy Barrayariksi mitä tapahtuu, jolloin sotilaat kysyvät häneltä, että "venäläinen?" ja sen jälkeen Gumaka esittelee ranskaksi "ai niin tässä on venäläinen vieraamme Anthony".

Gumaka ja Holly kehittävät jotain sepustuksia kuskista ja pikkukylästä Ranskassa ja siitä, että he ovat ilmeisesti pikkusen väärässä paikassa. Sotilaiden johtaja ei ilmeisesti ole aivan tyytyväinen heidän selityksiinsä ja käskee heitä seuraamaan. Muut sotilaat ottavat heidän aseensa ja lähtevät perään. Hetken päästä he tulevat seinämän luokse, jonka päälle he kiipeävät. Sieltä aukeaa näkymä isoon viljeltyyn alueeseen rauniokaupungin keskellä.

Ryhmä viedään alas jonkun johtajan luokse, jossa pienen kuulustelun jälkeen koko porukka on aivan sekaisin (mukaan lukien heidän johtajansa). Loppujen lopuksi kun heidän johtajansa on selostanut tilannetta tarkemmin päättävät Holly ja Gumaka auttaa heitä puolustautumaan vihollistaan paroni Czarnyä vastaan. Paronilla on kuulemma aika iso armeja, mutta ei ruokaa talvea varten. Näillä on ruokaa, mutta ei riittävästi osaavaa väkeä puolustamaan aluettaan. Sen lisäksi paroni on ostanut pohjoisesta kemiallisia aseita, eli siis tykkiinsä ammuksia joissa on kaasua sisällä. Aamulla on kuulemma lähtenyt saattue pohjoiseen, joka voisi olla hakemassa juuri noita ammuksia.

Ryhmä suunnittelee strategiaa ja päätyy siihen että jos he väijyvät tuota saattuetta jollakin noista neljästä sillasta joiden yli niiden pitää joka tapauksessa mennä, niin heillä olisi aika hyvä mahdollisuus saada se pysäytettyä ja estettyä kemiallisten aseiden tuominen alueelle.

He lähtevät aamulla saattueen perään, mukaan lähtee myös 25 henkeä täkäläistä miliisiä. Holly, Gumaka, Anthony ja Tafas lähtevät omana ryhmänään tuhoamaan kauempana olevia siltoja ja paikalliset oikaisevat lähempänä olevalle sillalle.

Jonkun matkaa kuljettuaan Holly ja Gumaka huomaavat edestäpäin tulevan viiden hengen ryhmän. Holly yrittää laulaa "viisi pientä elefanttia marssi näin", Gumaka vinkkaa muille asiasta samalla kun viholliset kuulevat Hollyn laulun ja painuvat matalaksi huomatessaan, että Holly tähtää heitä kiväärillään. Kun viholliset painuvat maahan painuvat myös viimeiset pystyssä seisoneet Tafas ja Anthony ojaan suojaan.

Ojassa ryhnä levittäytytyy ja Anthony tarkkailee vihollisia ja häntä ammutaan pari kertaa. Ryhmä siirtyy eteenpäin ojaa pitkin ja toteaa, että tämä ei itseasiasssa olekaan oja vaan jonkinlainen juoksuhauta, puolitoista metriä syvä, puolitoista metriä leveä, täysin tasainen ja suorakulmainen pysyen täsmälleen samanlaisena koko sen kilometrin jonka verran sitä jatkuu. Juoksuhaudan päässä Anthony katsoo vihollisia ja näkee, että he ovat pakenemassa suoraan poispäin varoivaisesti edeten. Gumaka ja Holly nousevat ylös ja lähtevät kävelemään eteenpäin. Anthony ja Tafas lähtevät 50 metriä perässä.

Parin tunnin päästä edessä kulkevat Holly ja Gumaka huomaavat suojasta parin sadan metrin päästä lähtevät kuusi koiraa, jonka jälkeen he ampuvat ampuvat niistä viisi pois, takana tulleen Anthonyn pudottaessa yhden.

Kävelyä.

Kävelyä.

Ryhmä saapuu perille tien varteen ja huomaa parin kilsan päästä kohti tulevat kaksi kuorma-autoa. He jäävät odottamaan autojen lähestymistä tien viereen. Autot tulevat heidän kohdalleen ja pysähtyvät. Autossa olevat miehet kauppaavat heille vaatteita. Kaikki ostavat itselleen kypärän ja Holly myy miekan ja pistimen saaden tilalle muutaman hopeapunnan.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Holly Barxie
+ Technician/Human	Aarni		15.1.67		-		-
+
+ Gumaka Resitavies
+ Gentleman/Human	Kivinen		15.1.67		-		-
+
+ Tafas Ruiaxa
+ PR/Human		Ahponen		23.1.67		-		-
+
+ Anthony Reichman
+ Upseeri/Human		Alakoski	1.2.68		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>