TSM Osa 8, Luku 004 (tsmpart8/tsmpart8.004)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Holly Barxie (Aarni)

Sotahullu teknikko, joka joutuu taisteluun jopa teknikon hommissa. Osaa liikkua ruumiinsa ulkopuolella ja häntä seuraa aina silloin tällöin noin 16 vuotiaan näköinen lapsenlapsenlapsenlapsi. Tuntuu riehuvan aika tehokkaasti omalla supertehokkaalla blasterillaan. Yrittää epätoivoisesti löytää materiaali ulottuvuusmatematiikan ja -fysiikan opiskeluun.

Gumaka Resitavies (Kivinen)

IT-koulussa kirjoilla oleva herrasmies, jonka pääaineet ovat kielet ja aseettomat taistelulajit. Pelkää kuolemaa ja on sen takia siirtynyt käyttämään vanhenemista hidastavia aineita, vaikka ne maksavatkin paljon enemmän kuin mihin hänellä on varaa. Taistelujoukkojen veteraani. Tapana soitella kitaraa tai huuliharppua, ja jos kumpaakaan ei ole käsillä niin sitten hän viheltelee. Pistooliammunta ei tunnu oikein onnistuvan pistoolista riippumatta, vaikka kantaakin jatkuvasti kainalokotelossa aitoa antiikkisen pistoolin kopiota.

Tafas Ruiaxa (Ahponen)

Todella suurikokoinen mies, jonka ammatti on kuulemma pr-toiminta. Totuusseerumin yliannostuksen jälkeen puhuu aina totta ja sen jälkeen pr-toiminta ei taida enää oikein sujua. Erittäin kova inttämään vastaan oli syytä tai ei. Myös hyvä hankkimaan tavaroiota. Tapana räjähdysaineiden runsas yliannostelu.

Anthony Reichman (Alakoski)

Todella likainen Barrayarin armejan upseeri, joka ei oikein tunnu tietävän mistään mitään muusta kuin asetekniikasta. Näkö tuntuu olevan todella heikko koska ei näe isoa vallitusta kuin vasta 200 metrin päästä.

Alice Three (Aarni)

Edesmenneen Vega Threen ex-vaimo, nykyinen Tafasin tyttöystävä. Täysoppinut lääkäri, joka ei hätkähdä mistään. Osaa toimia myös teknikkona ja käyttää avoimesti mielenvoimiaan.


Barrayarin DPC:n erikoisyksikön tapahtumia

vuonna 68

4. luku

Iltapäivällä Anthony päättää ylentää Tafasin korpraaliksi hyvän marssisuorituksen takia (väittää tosin jälkeenpäin, että kyseinen ylennys tapahtui väliaikaisessa mielenhäiriössä, koska hän ei omasta mielestään kuulu enää oikeastaan armejaan). Kenttäylennys astuu voimaan heti. Pimeän tullessa ryhmä siirtyy parin kilsan päähän sillasta ja huomaa sillan vieressä kummallakin puolella jokea konekivääribunkkerit ja vartiomiehet. Lisäksi sillan ympäristössä näyttää kiertävän vartioryhmiä.

Ryhmä kiertää joen yläjuoksulle ja Holly arvioi sieltä, että sillan tuhoamiseen tarvitaan noin kymmenen kiloa räjähdettä oikein sijoitettuna. Hetken suunnittelun jälkeen Holly ottaa kymmenen kiloa räjähdettä, tyhjään vesileiliin pakatut sytyttimet ja radiosytyttimeksi muunnetun Anthonyn kännykän, heittokoukkun, Anthonyn näkölasit, happi/kaasunaamarinsa, happipullon, blasterinsa jne ja hyppää sitten veteen. Muut lähtevät juoksemaan alajuoksulle, kiertäen sillan noin kilometrin päästä.

Holly kävelee/ui/menee virran mukana sillalle asti ja heittää siellä heittokoukun pylvääseen ja kiipeää ylös. Hän virittää ensimmäiseen tolppaan kaksi räjähdettä ja siirtyy sitten toiselle pylväälle sillan alareunaa pitkin kiiveten käyttäen varmistuksenaan toiseen pyvääseen heittämäänsä heittokoukkua ja narua. Toiselle puolelle hän laittaa loput räjähteet ja hyppää sitten virran vietäväksi. Päästyään noin kilometrin päähän räjäyttää hän sillan radiollaan ja katsoo kuinka kolme pylvästä romahtaa ja silta kaatuu kumoon yhden pylvään jäädessä pystyyn (sen jossa oli radiosytytin).

Holly nousee rantaan ja hölkkää muiden luokse. Ryhmä jatkaa joen rantaa pitkin ja kiertää joen toisella puolella olevan kylän. Muut tyytyvät noin pariin kilometriin, mutta Tafas haluaa ehdottomasti mennä kolmen kilometrin päähän ja siirtyy muista kolmen sadan metrin päähän. Kun Anthony huomaa että Tafas onkin vain 2.3 kilometrin päässä huutaa hän täyttä kurkkua Tafasille asiasta ja kun Tafas vielä vastaa huutamalla, lähtevät Holly ja Gumaka nopeasti hölkkäämään pois paikalta ennen kuin joku alkaa ihmetellä meteliä.

Holly ja Gumaka hölkkäävät sillalle asti ja jäävät sitten sinne odottamaan muita. Silta on puusta tehty väliaikainen ponttoonisilta, joka näyttää siltä, ettei se kestä ainakaan mitään panssariajoneuvoja, rekat voisivat vielä mennä.

Muiden saapuessa paikalle aloittavat Holly, Gumaka ja Tafas ammuntakilpailun ampuen ensin kilometrin ja sitten viidensadan metrin matkoilta, mutta kukaan ei osu maaliin, jollaisena toimii yksi siltaponttooni (tynnyri). Sen jälkeen ryhmä siirtyy sillan luokse ja Holly leikkaa blaster-kiväärillään leikausasentoa käyttäen sillan ponttoonit halki, jonka jälkeen jalkeen he jatkavat vielä muutaman kilometrin ja leiriytyvät sitten päiväksi.

Illalla porukka taas lähtee liikkeelle ja pääsee aamulla perille seuraavalle sillalle. Sillalla on yksi panssaroitu miehistönkuljetusvaunu ja kaksi vartiomiestä.

Päivän aikana toinen ryhmä raportoi, että ovat joutuneet kovaan tulitaisteluun ja nyt heitä on kymmenen miestä vähemmän. Kahdeksan oli mennyt taistelukelvottomaan kuntoon ja kaksi he olivat jättäneet suojaamaan noita kahdeksaa heikkokuntoista. Kun edellisessä taistelussa oli mennyt neljä miestä on tänne tulossa 11 miestä. He arvelevat saapuvansa heti hämärän tulon jälkeen.

Noin neljän aikoihin iltapäivällä sillalle saapuu kaksi miehistönkuljetusajoneuvoa ja kaksi kuorma-autoa lisää. Paikalla oleva panssaroitukuletusvaunu pakkaa telttansa ja koko saattue lähtee joen pohjoisrantaa pitkin alajuoksulle päin. Holly kutsuu paikallisten ryhmää ja käskee heitä juoksemaan tänne ja tuomaan telamiinat mukanaan, jotta Holly, Gumaka, Tafas ja Anthony voivat lähteä pikamarssille seuraavalle sillalle. Holly, Gumaka, Tafas ja Anthony lähtevät miehiä vastaan ja saavat telamiinat lähtien sitten kävelemään pikamarssia eteenpäin.

Ryhmä saapuu sillan luokse illalla, jolloin Tafas ja Anthony huomaavat, että sillan tällä puolella on selviä panssarikulkuneuvojen jälkiä. Lähempänä he huomaavat, että jäljet ovat aika tuoreita ja jäljet johtavat tietä pitkin etelään.

Ryhmä jatkaa melkein pimeässä etelään ja parin kilometrin matkan jälkeen Anthony havaitsee metsässä pysäköidyn panssariajoneuvon ja pari vartiomiestä. Ryhmä painuu suojaan samalla kun Anthony yrittää vielä saada parempaa näkymää leiristä. Samassa vartiomies huomaa hänet ja huutaa kysymyksen, että "Kuka siellä" ja sekuntia myöhemmin mies ampuu. Anthony toteaa, että tuohan ei käy ja ampuu miestä, niin että tämä lopettaa ampumisen ja putoaa huutaen maahan. Anthony ampuu toistakin vartiomiestä ja tämäkin putoaa maahan ampuen sarjaa taivaisiin. Tässä vaiheessa taaimmaisessa miehistönkuljetusvaunussa näkyy liikettä ja sen ajovalot syttyvät. Anthony ampuu ensin jälkimmäistä vartijaa uudestaan ja siirtyy sitten tulittamaan vaunun lamppuja rikki. Ammuttuaan molemmat ajovalot rikki, syttyy vaunun infrapunaajovalo, jonka Anthony vielä ehtii ampua pois, mutta seuraavaksi vaunun katolla syttyy käännettävä infrapunavalonheitin josta Anthony ampuu ohitse ja joutuu suojautumaan vaunun katolla olevan automaattitykin tulelta.

Automaattitykkin ammuksen sirpale osuu Anthonyä jalkaan, mutta ei tee mitään hirmuisen suurta vahinkoa, muu ryhmä ryömii ojassa eteenpäin. Hetken kuluttua he kuulevat, että miehistönkuljetusajoneuvo lähtee liikkeelle ja Anthony toteaa, että tuo viimeinenkin infrapunavalo pitää saada pois ja nousee ylös ampuen lampun rikki, painautuen heti takaisin suojaan. Ajoneuvon automaattitykki ampuu pari kolme laukausta Anthonyn suuntaan, joka saa niistä pari ensimmäistä väistettyä, mutta jatkaessaan ryömimistä pakoon hän saa yhden sirpaleen jalkaansa.

Ajoneuvo vaihtaa konekivääriin samalla kun muu ryhmä jatkaa edelleen konttaamista. Konekivääri ampuu noin kymmenisen sekuntia ja taukoaa sitten. Noin parin sadan metrin päässä muut pysähtyvät ja toteavat päässeensä näkösuojaan. Tie tekee kohdassa jyrkän mutkan ja vilkaistuaan ympärilleen huomaavat he noin sadan metrin päässä paikan josta viholliset ovat kääntyneet pois tieltä metsään, joten Holly lähtee taaksepäin etsimään Anthonyä ja Tafas ja Gumaka lähtevät eteenpäin etsimään hyvää paikkaa miinaa varten.

Holly löytää Anthonyn, joka on juuri lopettanut ensiapuyrityksensä. Holly sitoo Anthonyn haavat ja sen jälkeen he lähtevät takaisin Tafasin ja Gumakan luokse. Gumaka on löytänyt kohtuullisen paikan ja Tafas on jo kaivamassa ensimmäistä miinaa maahan samalla kun Gumaka suunnittelee taktiikkaa. Kun Gumaka on saanut suunnitelman tehtyä saapuvat Anthony ja Holly paikalle tarkistamaan suunnitelman. Tafas on tässä vaiheessa jo siirtynyt viimeistelemään ensimmäistä miinaa. Kun Tafas alkaa katsoa paikkaa toiselle miinalle alkaa kauempaa kuulua moottorin ääntä, joten toinen miina unohdetaan ja ryhmä painuu tuliasemiinsa.

Ajoneuvot tulevat oletussa järjestyksessä eli ensin raskas BMP-C, sitten kuorma-auto ja viimeisenä M-113. BMP-C ja kuorma-auto ajavat miinasta ohitse, mutta viimeinen M-113 ajaa suoraan miinaan ja miina rähähtää sen takaosan kohdalla. Tafas ampuu M-113:n katolla olevaa konekiväärimiestä ja Holly tulittaa sarjalla BMP-C:tä rei'ittäen sitä aika tehokkaasti (osuen mm. vaunun komentajaa oikeaan korvaan tappaen tämän muutamassa minuutissa).

Gumaka yrittää räjäyttää kuorma-auton polttoainetankkia ja Anthony yrittää ampua sen kuorma-auton renkaat puhki. Kummallakaan ei ole onnea. Gumaka jatkaa polttoainetankin ampumista, Holly tulittaa BMP-C:tä samalla kun se pysähtyy ja Tafas tarkkailee M-113:n suuntaan ja ampuu sieltä pakoon metsään yrittävää sotilasta. Anthony meinaa tehdä rynnäkön, mutta kun BMP-C:stä aletaan ampua häntä juuri kun hän on nousemassa ylös, joten painuu takaisin suojaan.

BMP-C:n automaattitykki ampuu Hollya osuen parin metrin päähän niin, että kaksi sirpaletta osuu Hollyä päähän läpäisten ensin hänen blasterinsa (yksi naamaan, toinen kaulaan). Kolmas sirpale osuu käteen. Blasteri on muutamassa osassa ja Hollyn kaulasta roiskuu verta kuin suihkulähteestä. Ryhmä suorittaa taktisen perääntymisen ensimmäiseen suoja-asemaan, jonka jälkeen Tafas ja Anthony yrittävät sitoa Hollyn kaulaa. Kun siihen on saatu jonkinlainen side tehtyä ryhmä siirtyy kauemmaksi ja Anthony sitoo Hollyn haavan kunnolla samalla kun Tafas tarkkailee vihollisten toimia.

M-113:n vieressä on joku kaveri kaasunaamarin kanssa tutkimassa romua, kuorma-auton luona on pari tyyppiä ihmettelemässä hajalle ammuttua polttoainetankkia ja vaihtamassa rikki ammuttua rengasta, BMP-C:n luona on joku tyyppi paikkailemassa reikiä teipillä ja maalilla (teippiä reiän päälle ja maalilla teippi piiloon).

Ryhmä lähtee tietä pitkin eteenpäin etsimään seuraavaa hyvää väijytyspaikkaa ja he löytääkin sellaisen neljän kilometrin päästä. Matkalla sinne he kuulevat vihollisten viestin Varsovaan, jossa he kertovat, että he ovat törmänneet rosvojoukkoon, joka on hieman hidastanut heitä. He pyytävät, että heille voisi lähettää apujoukkoja Radzyministä saattojoukoksi. Holly viestittää perässä tulevalle ryhmälle viestin mitä on tapahtunut ja käskee tulla tännepäin.

Ryhmä valmistautuu ottamaan vastaan saattojoukon. Tafas laittaa miinan keskelle tietä ja Holly virittää siihen lankasytyttimen samalla kun Gumaka ja Anthony kaivavat ja naamioivat Hollylle poteria. Kun Hollyn potero on valmis siirtyvät muut kukkulalle ja kaivavat sinne omat poteronsa, jonka jälkeen he käyvät lepäämään. Illalla he saavat näkyviinsä vihollisten apujoukkojen etujoukon, eli kahden miehen partion joista toinen katselee kiikarilla ja toinen nojailee kivääriinsä. Ryhmä ottaa yhteyden apujoukoukkoihin ja kysyy mitä he ovat nyt tekemässä ja kuulevat, että he ovat nyt laittamassa konekiväärejä asemiin tarkoituksenaan häiritä vihollisten yörauhaa pienellä sissihyökkäyksellä. He toteavat apujoukoille, ettei vihollisten apujoukko ei tule pääsemään ajoissa perille, todennäköisesti se ei tule pääsemään ollenkaan perille.

Tiedustelijat ohittavat miinan ilman reaktiota, mutta noin sadan metrin päässä miinasta toinen heistä katsoo pitkään kukkulaa, mutta ei näe ryhmää varsikaan kun he painuvat suojaan. Kun pääjoukko pääsee miinan kohdalle Holly räjäyttää sen ja saa käytännössä koko joukon tuhottua taistelukunnottomaan kuntoon. Anthony yrittää ammuskella vielä tiedustelijoitakin, mutta ampuu toisen miehen vyölenkistä läpi osumatta kuitenkaan mieheen, ennen kuin he painuvat matalaksi ja lähtevät vähän ajan päästä syöksyilemään eteenpäin. Holly lähettää sanan vastaan tulevalle apujoukolle, että he voisivat huolehtia noista parista, niin etteivät ne pääse varoittamaan vihollisia.

Kun viholliset on tapettu ryhmä käy tyhjentämässä taistelupaikan eli keräämässä ammukset ja aseet. Ehjiä rynnäkkökiväärejä löytyy 7 kappaletta, haulikoita 3, pulttilukkokiväärejä 5, yksi Makarov-pistooli. Ammuksia löytyy noin tuhat rynkkyyn, 120 haulikkoon, sata kivääreihin ja 45 pistooliin. Gumaka, Anthony ja Holly ottavat rynnäkkökiväärit, Gumaka ottaa vielä lisäksi kaksipiippusen haulikon ja Tafasille dumpataan kaikki ammukset, loput aseet jätetään tielle odottamaan apujoukkoja, jonka jälkeen ryhmä lähtee etsimään seuraavaa väijytyspaikkaa. Matkalla sinne kuuluu taas radiosta kommenttia, jossa viholliset kertovat kuulleensa räjähdyksen ja toteavat, että apujoukkoja ei taida saapua paikalle. Heille vastataan, että he lähettävät uuden apujoukon, koittakaa päästä edes niiden luokse.

Noin parin kilometrin päästä löytyy taas sopiva paikka, jossa tie kääntyy ja metsään pääsee suojaan poteroihin noin viidenkymmenen metrin päähän tiestä. Tafas kaivaa taas miinan tielle ja Holly vetää sieltä sytytinpiuhan poteroonsa. Apujoukotkin ovat jo saapuneet paikalle ja siirtyneet lepäämään metsän suojiin.

Aamulla vartiomies näkee kuinka noin parin kilometrin päässä pellolla ajaa väijytyspaikan ohitse miehistönkuljetusvaunu. Vaunu kulkee noin 30 kilometriä tunnissa, mutta pysähtyy sitten noin kilometrin päähän metsästä. Vähän sen jälkeen kuuluu radiosta ilmoitus, että nyt se loppu, sitä bensaa voisi tuoda tänne lisää. Ryhmä lähtee liikkeelle etsimään sopivaa paikkaa josta voisi lähestyä miehistönkuljetusvaunua. Kuljettuaan muutaman minuutin kuulevat he seuraavan radioviestin jossa kerrotaan että ryhmän L ja K ryhmät ovat saapuneet Radzyminiin ja ovat siellä noin tunnin päästä.

Tafas, Gumaka, Holly ja Anthony lähtevät taas hölkkäämään edeltä hyvää paikkaa etsien tarkoituksenaan yllättää L ja K ryhmät. Noin viiden kilometrin päästä he tulevat mahdollisen paikkaan ja valmistautuvat juuri miinan asettemiseen, kun näkevät takaapäin lähestyvän kuorma-auton. Kuorma-auto näyttää olevan joku kauppiasryhmä, koska porukka näyttää olevan siviilivaatteissa.

Auton miehet huomaavat heidät ja he hiljentävät ja pudottavat pari miestä kävelemään auton vierellä. Ryhmä painuu piiloon ja huomaavat samalle edestäpäin tulevat kaksi miehistönkuljetusvaunua. Miehistönkuljetusvaunut ja kuorma-auto kohtaavat melkein suoraan ryhmän edessä ja näyttää siltä paronin joukot suorittavat pientä verotusta kaupiaiden tavaroihin. Holly väsää muoviräjähteestä pikaisesti puolen kilon käsikranaatin, johon Tafas vielä lisää kolmesataa grammaa räjähdettä ja lähtee sitten heittämään sitä kauppiaiden auton perässä olevan säiliövaunun alle. Muut tähtäilevät sillävälin paronin miehiä.

Vartiomies huomaa Tafasin jo noin viidenkymmenen metrin päästä ja sen jälkeen Anthony ja Holly ampuvat omia maalitaulujaan oikeasta silmästä sisään, mutta Gumaka joka joutuu käyttämään antiikkista kivääriä osuu vain käteen ja mies on vielä taistelukunnossa. Paronin miehet painuvat suojaan samalla kun Holly ja Anthony yrittävät ampua heitä toistamiseen. Tämän jälkeen Holly siirtyy ampumaan säiliövaunua, Gumaka taaempaa miehistönkuljetusvaunua ja Anthony yrittää ampua sisälle miehistönkuljetusvaunuun. Tafas pääsee heittoetäisyydelle ja heittää pommin samalla kun Holly onnistuu ampumaan säiliövaunun tuleen. Hetkeä myöhemmin Tafasin heittämä pommi räjähtää ja säiliövaunu räjähtää heti perään sytyttäen ympäristön aika hyvin tuleen. Tafas juoksee hirmuista vauhtia pois samalla kun muut tulittavat taaempaa BMP-B:tä.

Tafasin päästyä noin parinkymmenen metrin päästä suojasta ammutaan häntä konekiväärillä taaemmasta BMP-B:stä. Tafas väistelee sujuvasti konekiväärin sarjoja samalla kun Anthony tulittaa ampuvaa BMP-B:tä. Tafasia osutaan muutamia kertoja jalkaan juuri ennen kuin hän pääsee suojaan ja sen jälkeen Anthonykin lopettaa ampumisen kun konekivääri kääntyy häntä kohti.

Kukkulan toisella puolella ryhmä kokoontuu antamaan toisilleen ensiapua ja keräämään tavaroita. Kukkulan takaa kuluu lisää räjähdyksiä ilmeisesti toisen miehistönkuljetusvaunun takatilassa olleet polttoainesäiliöt räjähtivät. Pian tämän jälkeen radiosta kuuluu viesti, joka kertoo, että he irrottautuvat väijytyksestä, jossa heidän kimppuunsa oli hyökäytty panssarintorjunta-asein ja he menettivät BMP-B K:n.

Ryhmä sitoo Tafasin vammat ja kun apujoukot tulevat paikalle lähtevät he takaisin metsään. Anthony käy vilkaisemassa ennen lähtöä taistelupaikalle ja näkee kuinka kauppiaat siellä sitovat haavojaan ja hautaavat kuolleita. Metsässä ryhmä jää odottamaan iltaa. Muutaman tunnin kuluttua radiosta kuuluu miehistönkuljetusvaunusta viesti jossa kysytään, että missä ne apujoukot viipyvät. Vastauksena tulee, että he ajoivat väijytykseen.

Neljän aikoihin illalla pohjoisesta tulee kaksi kuorma-autoa, ilmeisesti taas kauppiaita. Holly menee niitä vastaan ja haluaa ostaa polttoainetta. Hän vaihtaa yhden AK-74:sen ja 100 ammusta kolmeen jerrykannuliseen polttoainetta. Noin tunnin kuluttua tästä näkyy miehistönkuljetusvaunun suunnassa liikettä ja sieltä lähtee viisi todella raskaasti lastattua miestä liikkeelle. Viholliset kävelevät pari kilometriä ja pysähtyvät sitten hautaamaan kahdeksan tykinammusta ja jatkavat vasta sitten matkaa, huomattavasti kevyemmän näköisesti.

Kilometrin päässä tyypit häviävät näkyvistä joten ryhmä lähtee tutkimaan ajoneuvoa. Gumaka ja Anthony jäävät sadan metrin päähän ansavaaran takia ja Holly menee kaasunaamarin kanssa katsomaan vaunua lähempää. Vaunun takaoveen on laitettu riippulukko, joten Holly palaa muiden luokse lainaamaan laserkivääriä, mutta Gumaka ei suostu lainaamaan vaan ampuu lukon täältä sadan metrin päästä melkein poikki. Holly menee taas vaunun luokse ja potkaisee lukon irti. Tässä vaiheessa Hollylle tulee joku oikosulku ja hän unohtaa kokonaan katsoa ansoja, vaikka niistä puhuttiinkin aikaisemmin. Hän avaa oven ja se räjähtää pois niin, että Holly lentää ilmassa päätyen muussina noin kymmenen metrin päähän vaunusta. Gumaka ja Anthony menevät lähemmäksi ja toteavat, että Holly on kyllä sellaisessa kunnossa, ettei diagnostiikkaa tarvita, mikään noista paloista ei enää elä.

Apujoukoista tulee räjähdysaine-expertti ja purkaa sisällä olevan toisen ansan ja kiinnittää vielä polttoaineletkunkin paikalleen. Tämän jälkeen haudataan Holly ja kaikki kömpivät vaunuun, jolla Anthony ajaa maahan kaivettujen ammusten luokse. Ryhmä kaivavat esiin kahdeksan ammusta ja kolmetoista ruutipanosta, jotka he lastaavat ajoneuvon takatilaan ja lähtevät kohti kaupunkia tarkoituksenaan saada kävellen lähteneet kiinni ennen sitä.

Muutamaa kilometriä ennen kaupunkia he saavat viholliset näkyviinsä ja ajamaan siirtynyt Gumaka ajaa heitä kohti Anthonyn määräyksestä. Kun viholliset huomaavat heidät alkavat he heti laittamaan konekivääriä ja kranaattikivääriä asemiin ja avaavat tulen noin parin sadan metrin päästä. Anthony käskee Gumakaa ajamaan noin sadan metrin päähän ja kääntymään sitten kylki vihollisiin päin. Valitettavasti viholliset häiritsevät ja ampuvat miehistönkuljetusvaunun telaketjun jumiin noin sadan kymmenen metrin päässä niin, että ajoneuvo pysähtyy kahdeksankymmenen metrin päähän vihollisista. Viholliset ampuvat alussa pääasiassa tornissa olevan miehen konekivääriä niin, että tämä lopulta hermostuu totaalisesti. Anthony tulittaa ampumaluukusta kranaatinheitinporukkaa ampuen molemmat ampumista yrittäneet heikkoon kuntoon. Katolla riehuu yksi rynnäkkökiväärin kanssa ampuen sarjaa vihollisia kohti, ennen kuin hänet pudotetaan. Vihollisten rynnäkkökiväärimiehet ampuvat aika hyvin pudottaen väkeä ajoneuvon sisältä ampumaluukkujen läpi.

Viimein viimeisetkin viholliset sadaan pudotettua ja ryhmä alkaa juuri katsoa lääkinta-apua kun takanurkassa välähtää ja kuuluu pieni pamaus samalla kun ajoneuvon vasen takakulma häviää ja tilalle ilmestyy hiekkadyyni, kaksi kamelia ja perävaunu. Tafas vilkaisee sitä ja toteaa, että "Kameleita, hmm" ja jatkaa tähtäämistä. Gumaka, joka tässä vaiheessa on huudellut itseään maahan kaivavalle viholliselle, että "mieluiten 6 jalkaa syvä ja riittävän leveä" vilkaisee taaksepäin ja on pudottaa silmänsä huomatessaan ajoneuvon perään kiinnittyneen trailerin ja sen vieressä seisovat kamelit. Samassa trailerin ovi aukeaa ja Alice Three astuu ulos ja painuu sisälle ajoneuvoon josta kuuluu vaimeata vaikerrusta. Gumaka tunnistaa Alicen ja hieraisee hetken silmiään ja toteaa sitten näinköhän harhoja.

Samassa yksi vihollisistakin huomaa kamelit ja huutaa kovalla äänellä "Kameleita!?!" ja nousee ylös ylös tuijottamaan niitä. Tafas käyttää tilaisuutta hyväkseen ja yrittää ampua miestä, mutta tähtää liian kauan ja mies ehtii painua suojaan. Toinenkin mies katsoo kiven takaa ja painuu sitten taas takaisin suojaan. Vähän ajan päästä miehet lähtevät yllättäen juoksemaan pakoon mutkitellen. Yksi vihollisista kaivaa edelleen itseään maahan, joten Gumaka lähtee kävelemään sinne päin. Kaivaja kurkkaa tässä vaiheessa ja Gumaka huutaa hänelle käskyn pysyä paikallaan, mutta tämä painuu piiloon. Gumaka heittäytyy maahan ja pyörähtää vähän kauemmaksi tähtäämään paikkaa johon arvelee vihollisen ilmestyvän. Vihollinen työntää päänsä esiin juuri siitä mihin Gumaka tähtää ja Gumaka ampuu miestä päähän. Sen jälkeen Gumaka kiertää hiekkakasan taakse katsomaan ja huomaa, että kaikki siellä olevat viholliset ovat kuolleet. He tutkivat vihollisten kamat ja löytävät viisi puuttuvaa kaasukranaattia. Alice aloittaa hoitamaan Tafasin jalkaa ja Anthonyn rintahaavaa isoilla leikkauksilla ja jatkaa leikkauksia pitkälle seuraavaan päivään.

Päivällä Alice saa leikkaukset loppuun ja ryhmä miettii mitä pitäisi tehdä noille kranaateille, loppujen lopuksi päädytään siihen, että dumpataan ne jokeen. Loppu päivä menee siinä kun Alice suunnittelee trailerista kahden kamelin vedettävän kärryn johon voidaan lastata ylimääräset roinat jne. Illalla Alice saa kärryt valmiiksi ja he ovat juuri saaneet ne pakattua kun tietä pitkin näkyy kulkevan kolmen hevosvankkurin karavaani. Gumaka menee juttelemaan ja kuulee, että kauppiaat myyvät kranaatinheittimiä ja ruokaa. Gumaka on kiinnostunut molemmista ja lopulta he pääsevät sopimukseen eli he myyvät 240 kiloa ruutia, yhden kompressorin apulaitteineen, metallilevyjä, kaksi 3:n metrin paineletkua ja saavat tilalle yhden kranaatinheittimen, 12 kranaattia ja 21 päiväannosta ruokaa. Tämän jälkeen Gumaka ostaa vielä hevosen kahdella kultarahalla ja kolmetoista päiväannosta ruokaa armejadollareilla. Kun kaupat on käyty Tafas työntää kärryt puolisen kilometriä peltoa pitkin saaden ne tielle, jonka jälkeen kamelit jaksavat vetää niitä yksin.

Yöllä ryhmä pääsee sillan lähelle, jolloin he huomaavat sillalla olevan sotilasryhmän. Ryhmässä on viisi henkeä ja he näyttävät tukkineen sillan jollakin esteellä ja he ilmeisesti keräävät tullia tai ainakin yrittävät estää porukkaa kulkemasta sillan ylitse. Tafas ja Gumaka hevosen kanssa lähtevät heittämään niitä kaasuammuksia jokeen, muut jäävät kärryjen kanssa tien varteen odottamaan. Noin viidensadan metrin päässä Gumaka ja Tafas huomaavat edessä joen rannassa piilotetun nuotion (Tafas huomaa lämpimän ilman IR-kiikareillaan). He kiertävät nuotion puolen kilometrin päästä ja heittelevät sitten ammuksia jokeen yhdessä levittäen ne useamman sadan metrin matkalle.

Tällä välin tiellä odottavat Alice ja Anthony huomaavat kolmen ja puolen kilometrin päässä lähestyvän yhdeksän miehen sotilasryhmän, joka etenee täsmälleen viiden metrin välein avojonossa hyvin kurinalaisesti. He toteavat etteivät halua joutua noiden kanssa tekemisiin ja lähtevät kohti lähintä suojaa, joka on noin seitsemän sadan metrin päässä oleva kukkula. He pääsevät noin viiden sadan metrin päähän, jossa he huomaavat etteivät ehdi ajoissa piiloon, joten he pysähtyvät siihen ja jäävät valmiustilaan odottamaan.

Sotilasryhmä pääsee mäen päälle ja jää sinne pitämään taukoa. Anthony tähtäilee ryhmää kranaatinheittimellä ja Alice päättää siirtyä hiipien kukkulalle suojaan. Tafas ja Gumaka tulevat takaisin tielle ja huomaavat noin viidensadan metrin päässä tiestä olevat kamelit ja kääntyvät sinnepäin. He pääsevät Anthonyn luokse juuri kun sotilaat nousevat ylös ja kuusi heistä lähtee tietä pitkin eteenpäin ilman reppujaan. Yksi jää kukkulan päälle tähystämään ja kaksi jää pistämään kranaatinheitintä pystyyn. Anthony pistää ryhmän kranaatinheittimen pois ja lähtee hyökkäämään reppujen luokse jääneiden sotilaiden luokse. Gumaka herättää kamelit ja lähtee niiden kanssa suojaan.

Kamelit pitävät herätessään pikkusen meteliä ja kukkulalla oleva tähystäjä ryhtyy tarkkailemaan ympäristöä. Noin puolen minuutin päästä Anthony huomaa yllättäen, että tähystäjän kiikari pysähtyy katsomaan suoraan häneen ja niinpä hän laukaisee aseensa. Mies pudottautuu suojaan ja ryhtyy huutamaan kovaan ääneen "Suunta 120 etäisyys 570 metriä" ja sitten huuto hieman vaimenee eikä se enää kuulu niin hyvin viidensadan metrin päähän. Anthonykin lähtee juoksemaan pois ja kuluu kymmenen sekuntia ja sen jälkeen taivaalle ammutaan valokranaatti. Kuluu vielä toiset kymmenen sekuntia ja sitten ensimmäinen sirpalekranaatti osuu noin viidenkymmenen metrin päähän Anthonystä. Viiden sekunnin päästä kranaatti osuu jo viidentoista metrin päähän, mutta seuraava menee taas vähän kauemmaksi, mutta samalla tiellä olevat seitsemän sotilaan ryhmä ampuu yhteislaukauksen noin kahdeksansadan metrin päästä osuen Anthonyn jalkaan niin, että tämä kaatuu. Anthony hyppää pystyyn ja syöksyy lähimpään suojaan huomaten päätyneensä vanhaan konekivääriasemaan. Asemasta lähtee hyvä suojainen poistumisreitti kukkulan taakse.

Kun Anthony häviää näkyvistä ampuvat viholliset vielä yhden kranaatin osuen viidenkymmenen metrin päähän Tafasista, joka on jo ehtinyt kukkulan taakse näkösuojaan. Myös Gumaka on päässyt kärryjen kanssa kukkulan ylitse suojaan. Tafas huomaa kukkulan toisella puolella tyttöystävänsä Alicen ja yrittää näyttää tälle käsimerkkejä ja kun tämä ei huomaa huutaa Tafas kovalla äänellä "Torvi". Alice kääntyy katsomaan Tafasia kohti ja tähtää tätä laserpistoolilla yrittäen katsoa tähtäimen läpi kuka sieltä huusi (Alicella ei ole varsinaisia pimeänäkölaitteita, mutta pistoolin tähtäimessä on). Tafas jatkaa juoksuaan ja Alice siirtyy poistumistaialla Tafasin sivulle ja sen jälkeen he jatkavat matkaa yhdessä.

Gumaka juuttuu hetkeksi kukkulan toisella puolella olevaan alamäkeen, mutta pääsee sitten taas liikkeelle suunnaten joen penkan taakse suojaan. Anthony ryömii suojakaivantoja pitkin eteenpäin viitisen minuuttia ja alkaa sitten ihmetellä missä kaikki ovat, vihollisiakaan ei näy. Hetken mietittyään hän toteaa katsoneensa väärää kukkulaa ja katsoessaan oikeaan suuntaan löytää hän vihollisryhmän, joka on palannut kukkulalle, ja on juuri ottamassa reppujaan mukaan. Vihollisryhmä jatkaa matkaa sillalle päin. Anthony jatkaa kaivantoja pitkin ja kukkulan takana löytää sitten muutkin, jotka ovat juuri saaneet lastattua kaikki tavarat kamelien selkään.

Kärryt kulkevat liian huonosti maastossa, joten ne dumpataan ja niiden mukana mm Alicen harppu jne isot tavarat. Ryhmä lähtee jatkamaan matkaa päättäen kulkea joen eteläpuolella kulkevaa tietä pitkin. Tosin ennen kuin he pääsevät tuolle tielle pitää heidän ylittää tämä sillalle vievä tie ja oikaista maaston poikki muutaman kilometrin.

Ylittäessään sillalle menevää tietä löytää Anthony rintamerkin, joka näyttää niin tuoreelta, että se voisi olla pudonnut tuolta viimeiseltä ryhmältä. Merkissä on laskuvarjo, ja keskellä lukee US Ranger, eli he olivat ilmeisesti jotain erikoisjoukkoja. Jonkin ajan kuluttua sillalta päin kuuluu taistelun ääniä ja kun he näkevät seuraavan kerran sillalle, siellä ei näy enää ketään.

Muutaman kymmenen minuutin kuluttua he pääsevät toiselle tielle ja näkevät edessään 700 metrin päässä viiden miehen ryhmän. Tafas ehdottaa, että mitäs jos matkustettaisiin päivällä silloin kun kaikki muut ilmeisesti nukkuvat, kun näin öiseen aikaan tuntuu olevan hieman liian rauhatonta. Ryhmä lähtee kävelemään toisen porukan perässä ja muutaman tunnin kuluttua kun he ovat noin 300 metrin päässä toisistaan ja aamu alkaa koittaa Tafas huutaa heille "Juhuu". Miehet käännähtävät ja kaksi heistä kaataa polkupyöränsä heittäytyen maahan, yksi menee polviasentoon ja kaksi viimeistä katsoo Tafasia hämmästyneenä. Tafas huutaa uudestaan samalla kun Gumaka nousee hevosensa selästä ja Anthony etsii maassa parempaa suojapaikkaa. Ryhmä lähtee lähestymään miehiä ja Gumaka tervehtii heitä muutaman kymmenen metrin päästä sen jälkeen kun Tafas on tunnistanut eräältä heistä englannin lipun hihamerkistä.

Lyhyen keskustelun jälkeen ilmenee, että joukossa on yksi upseeri ja neljä miehistön miestä. Heidän yksikkönsä oli hajoitettu venäläisten vastahyökkäyksessä ja sen jälkeen he ovat piiloitelleet metsässä. Nyt he ovat matkalla itämeren rannalle jotta saisivat kuljetuksen takaisin Englantiin. Upseeri kertoo, että naton joukkojen hyökkäys tänne Puolaan tarkoituksenaan vallata maanviljelysaluetta meni hieman mönkään kun venäläisiä olikin hieman liikaa ja heidät pysäytettiin. Nyt he olivat olleet hankkimassa hieman varusteita etelämmästä ja tarkoituksena oli hiipiä tästä pohjoiseen olevan neuvostoarmejan joukkojen lävitse.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Holly Barxie
+ Technician/Human	Aarni		15.1.67		14.2.68		395
+
+ Gumaka Resitavies
+ Gentleman/Human	Kivinen		15.1.67		-		-
+
+ Tafas Ruiaxa
+ PR/Human		Ahponen		23.1.67		-		-
+
+ Anthony Reichman
+ Upseeri/Human		Alakoski	1.2.68		-		-
+
+ Alice Three
+ Doctor/Human		Aarni		14.2.68		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>