TSM Osa 8, Luku 006 (tsmpart8/tsmpart8.006)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Gumaka Resitavies (Kivinen)

IT-koulussa kirjoilla oleva herrasmies, jonka pääaineet ovat kielet ja aseettomat taistelulajit. Pelkää kuolemaa ja on sen takia siirtynyt käyttämään vanhenemista hidastavia aineita, vaikka ne maksavatkin paljon enemmän kuin mihin hänellä on varaa. Taistelujoukkojen veteraani. Tapana soitella kitaraa tai huuliharppua, ja jos kumpaakaan ei ole käsillä niin sitten hän viheltelee. Pistooliammunta ei tunnu oikein onnistuvan pistoolista riippumatta, vaikka kantaakin jatkuvasti kainalokotelossa aitoa antiikkisen pistoolin kopiota. Yleensä hiljainen (tai siis ei puhu, mutta viheltelee) ja uusia ihmisiä kohdatessa hieman ujon tuntuinen, vaikka osaakin aika hyvin kieliä.

Tafas Ruiaxa (Ahponen)

Todella suurikokoinen mies, jonka ammatti on kuulemma pr-toiminta. Totuusseerumin yliannostuksen jälkeen puhuu aina totta ja sen jälkeen pr-toiminta ei taida enää oikein sujua. Erittäin kova inttämään vastaan oli syytä tai ei. Myös hyvä hankkimaan tavaroiota. Tapana räjähdysaineiden runsas yliannostelu. Pitää niin paljon panssarointia kuin mahdollista, tai vielä hieman enemmän. Tekee usein yksin rynnäkköjä kohti vihollisasemia.

Alice Three (Aarni)

Edesmenneen Vega Threen ex-vaimo, nykyinen Tafasin tyttöystävä. Täysoppinut lääkäri, joka ei hätkähdä mistään. Osaa toimia myös teknikkona ja käyttää avoimesti mielenvoimiaan.

P. Antti (Alakoski)

Entinen panttilainaaja, joka ei koskaan pidä suutaan kiinni. Mies puhuu kuin papupata, ja vielä kokoajan totta. Jos joku väittää jotain vastaan niin mies heittäytyy väkivaltaiseksi, vaikka armeja hieman tuntuikin rauhoittavan miestä. Vapaa-aikanaan hän käy kauppaa kaikella mahdollisella ja yrittää lainata kavereiltaan ja muilta rahaa, jotta saisi ostettua lisää tavaraa.


Barrayarin DPC:n erikoisyksikön tapahtumia

vuonna 69-70

6. luku

Noin tunnin kuluttua tulee ilmoitus, että autokuljetus on siirretty seuraavaan päivään, joten ryhmä voi hiljentää vauhtia.

Vartiossa oleva Antti kuulee yöllä edestä meteliä ja käy herättämässä alikersantin. Alikersantti lähtee kiipeämään puuhun ja käskee Anttia herättämään muut. Antti herättää muut ja samassa alikersantti toteaa, että valmistautukaa lähitorjuntaan, vihollisia muutaman kymmenen metrin päässä, aikaa 1 sekunti, toimikaa!

Tulitaistelu on kiivas, mutta lyhyt. Viholliset putoavat noin yksi henki per sekunti. Kun tulitus lakkaa, lähtevät Tafas ja Antti ryömimään vihollisia kohti. Antti pääsevät melkein perille asti ennen kuin alikersantti ampuu Antin edessä olevan vihollisen valkofosforikiväärikranaatilla. Vihollinen ryntää pystyyn roihuten ja lähtee juoksemaan kirkuen pois. Antti yrittää ampua miestä, mutta ase ei laukea, joten Antti heittää sen maahan, vetää puukon esiin ja ryntää sen kanssa miehen perään.

Tafas ryömii kiven takana olevaa vihollista kohti, mutta tämä avaa tulen muutaman metrin päästä tyhjentäen lippaansa Tafasiin. Tafas menee tajuttomaksi samalla, kun alikersantti ampuu vihollisen luokse yhden valkofosforikiväärikranaatin. Gumaka lähtee kiven taakaata syöksymään kohti Tafasin pudottanutta vihollista ja kun pääsee lähemmäksi näkee hän miehen konttaavan kovaa vauhtia pakoon. Gumaka ampuu miestä kaksi kertaa korvan taakse ja pudottaa tämän. Alice lähtee tutkimaan, mitä vikaa Tafasilla on samalla kun Antti esittää teatteria tapellen kuolleen vihollisen kanssa puukolla.

Alikersantti käskee Anttia lopettamaan teatterin ja hakemaan aseenssa, jonka jälkeen hän kommentoi, että ase toimii paremmin kun siinä ei ole varmistin päällä. Antti ihmettelee, että miten se nyt noin on mennyt, jolloin alikersantti toteaa, että kun ryömii niin, että ase hankaa varmistimen puolelta maata niin voi helposti käydä noin. Antti ihmettelee, että "ihanko totta?" ja päättää sitten kokeilla itse ja lähtee ryömimään maassa. Pienen lenkin jälkeen hän toteaa, että näin todellakin käy. Alikersantti ihmettelee, että eikös teille opetettu ollenkaan oikeaoppista ryömimistä alkeiskoulutuksessa, johon Antti vastaa, että "jaa en minä muista".

Alice yrittää tällä välin etsiä jotain jota voisi käyttää sidontatarvikkeena, mutta ei löydä mitään kunnollista. Alikersantti tulee paikalle ja toteaa, että Tafas näyttää olevan aika huonossa kunnossa. Sen jälkeen hän valitelee, että "hieman hukkaan menee mutta menköön" ja heittää Alicelle kertakäyttöensiapupakkauksen. Alice sitoo Tafasilta pahimman haavan ja sen jälkeen radioyhteydessä ollut alikersantti toteaa, että hyviä ja huonoja uutisia. Huonot uutiset on se, että meidän pitäisi olla viiden kilometrin päässä täältä, mutta toisaalta meitä tullaan hakemaan sieltä ajoneuvolla. Viiden kilometrin pikamerssin jälkeen porukka on jo aika poikki raahattuaan Tafasia ja kaikkia kamppeita. Perillä alikersantti ihmettelee, että missä se auto viipyy ja samassa se saapuukin paikalle.

Ryhmä pakkautuu ajoneuvoon ja lähtee liikkeelle. Vähän sen jälkeen kuuluu huuto "Ohjus" ja kuski tekee tiukkoja väistöliikkeitä vetäen yhden kierroksen katon kautta ympäri ja pudoten sitten pyörilleen ja jatkaen matkaa. Ohjus menee ohitse ja ampuja väittää itse vuorostaan osuneensa ohjuksen ampujaan. Samassa tulee toinenkin Ohjus jonka kuski onnistuu väistämään, mutta kolmas ei pääse edes perille asti vaan kiertoratatykistö puuttuu peliin ja ampuu ohjuksen lähtöpisteeseen keskityksen. Loppumatka sujuu rauhallisesti mitä nyt Antti päättää hypätä ulos kuselle auton kulkiessa noin viittäkymppiä. Ajoneuvo koukkaa takaisin hakemaan Antin ja matka jatkuu. Tämän jälkeen ajoneuvo pääsee onnellisesti perille sukkulan luokse.

Sukkulalla ryhmä viedään kuubaan viettämään kuuden kuukauden kasarmikautta.

Alice ylennetään aliupseerioppilaaksi ja hän lähtee aliupseerikouluun.

Erikoistumiskausi alkaa. Gumakin ylennetään aliupseerioppilaaksi ja hänetkin lähetään aliupseerikouluun. Antti yrittää päästä tähystäjäksi, mutta taidot eivät riitä ja hän yrittää miettiä miten saisi lahjottua tutkivan vääpelin, mutta toteaa, että hänellä ei ole rahaa riittävästi, joten päättää sitten koittaa puhua miehen ympäri ja saada tämän vakuutettua, että hänestä oikeastaan tulisi ihan hyvä teknikko, mutta hirmuisen huono sotapoliisi. Vääpeli antaa teknikon kyselypaperin, josta Antti osaa vastata kolmeen kysymykseen viidestä. Neljä olisi pitänyt saada oikein (yksi niistä kysymyksistä oli aivan mahdoton, kukaan ei ole osannut vastata siihen oikein, sen takia vaadittiinkin vain neljä), joten ei tule Antista teknikkoakaan. Antti yrittää vielä rukoilla, ettei joutuisi sotapoliisijoukkoihin, mutta vääpeli hermostuu ja käskee Antin ulos.

Seuraavana on vuorossa Tafas, joka yrittää päästä sissikouluun. Viidestä kysymyksestä taas yksi oli aivan mahdoton koskien hikipisaran härmistymistä 1020 barin paineessa. Toisessa kysytään kuinka iso panos pitää laittaa tietynlaisen oven (noin 5 cm metalliovi) avaamiseen. Tafas vastaa tietysti, että koko panos (10 kiloa), joka ei ole aivan oikea vastaus, mutta Tafas kommentoi, että hän ottaa aina varman päälle. Seuraavat kaksi kysymystä koskevat viidakossa selviytymistä ja kalastusta, joihin molempiin Tafas yllättäen tietää vastaukset (hyvin harvat muut ovat tietäneet vastaukset, joten ne olivat todella vaikeita). Viimeinen koskee ansastusta ja siihen Tafas ei osaa vastata, joten hän jää yhden pisteen vajaaksi, kolme oikeaa vastausta olisi tarvittu.

Vääpeli on kuitenkin sitä mieltä, että koska Tafas on näemmä tehnyt uuden varuskunnan ennätyksen jalkakyykyssä (470 kg), joten ei häntä oikein viittisi pistää tuonne sotapoliisipuolelle. Hetken miettimisen jälkeen vääpeli suosittelee ensin pioneerijoukkoja, mutta muistaa sitten Tafasin vastauksen räjähdysainekysymykseen ja toteaa, että ehkä pst-joukot sopisivat paremmat. Pienen testin jälkeen Tafasista tuli pst-mies (silmät osoittivat suurinpiirtein samaan suuntaan).

Myös Antti siirretään vielä ennen varsinaisen koulutuksen alkua ryhmätukiasepuolelle sotapoliiseista, koska siellä on hieman puutetta miehistöstä.

Peruskoulutuskausi loppuu.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Gumaka Resitavies
+ Gentleman/Human	Kivinen		15.1.67		-		-
+
+ Tafas Ruiaxa
+ PR/Human		Ahponen		23.1.67		-		-
+
+ Alice Three
+ Doctor/Human		Aarni		14.2.68		-		-
+
+ P. Antti
+ Panttilainaaja/Human	Alakoski	10.3.68		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>