TSM Osa 8, Luku 007 (tsmpart8/tsmpart8.007)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Gumaka Resitavies (Kivinen)

IT-koulussa kirjoilla oleva herrasmies, jonka pääaineet ovat kielet ja aseettomat taistelulajit. Pelkää kuolemaa ja on sen takia siirtynyt käyttämään vanhenemista hidastavia aineita, vaikka ne maksavatkin paljon enemmän kuin mihin hänellä on varaa. Taistelujoukkojen veteraani. Tapana soitella kitaraa tai huuliharppua, ja jos kumpaakaan ei ole käsillä niin sitten hän viheltelee. Pistooliammunta ei tunnu oikein onnistuvan pistoolista riippumatta, vaikka kantaakin jatkuvasti kainalokotelossa aitoa antiikkisen pistoolin kopiota. Yleensä hiljainen (tai siis ei puhu, mutta viheltelee) ja uusia ihmisiä kohdatessa hieman ujon tuntuinen, vaikka osaakin aika hyvin kieliä.

Tafas Ruiaxa (Ahponen)

Todella suurikokoinen mies, jonka ammatti on kuulemma pr-toiminta. Totuusseerumin yliannostuksen jälkeen puhuu aina totta ja sen jälkeen pr-toiminta ei taida enää oikein sujua. Erittäin kova inttämään vastaan oli syytä tai ei. Myös hyvä hankkimaan tavaroiota. Tapana räjähdysaineiden runsas yliannostelu. Pitää niin paljon panssarointia kuin mahdollista, tai vielä hieman enemmän. Tekee usein yksin rynnäkköjä kohti vihollisasemia.

Alice Three (Aarni)

Edesmenneen Vega Threen ex-vaimo, nykyinen Tafasin tyttöystävä. Täysoppinut lääkäri, joka ei hätkähdä mistään. Osaa toimia myös teknikkona ja käyttää avoimesti mielenvoimiaan.

P. Antti (Alakoski)

Entinen panttilainaaja, joka ei koskaan pidä suutaan kiinni. Mies puhuu kuin papupata, ja vielä kokoajan totta. Jos joku väittää jotain vastaan niin mies heittäytyy väkivaltaiseksi, vaikka armeja hieman tuntuikin rauhoittavan miestä. Vapaa-aikanaan hän käy kauppaa kaikella mahdollisella ja yrittää lainata kavereiltaan ja muilta rahaa, jotta saisi ostettua lisää tavaraa.

Errol F. Disk (Alakoski)

Valkoisessa kaavussa tai merirosvopuvussa kulkeva tietokone-harrastelija, joka sanoo ammatikseen liikemies.


Barrayarin DPC:n erikoisyksikön tapahtumia

vuonna 70

7. luku

Peruskoulutuskausi loppuu.

Gumaka siirretään kouluttamaan alokkaita ja muut menevät varusvarastolle kuittaamaan tavaroitaan. Gumaka tulee Alicen moottoripyörällä sanomaan heille hyvästit. Ryhmä kerääntyy Alicen ympärille samalla kun Alice keskittyy matrixin käyttöön. Alice yrittää siirtyä takaisin siihen paikkaan mistä ryhmä tuli tähän aikaan, jotta ryhmä voisi jatkaa kesken jäänyttä tehtävää.

Siirtymisen jälkeen he huomaavat olevansa keskellä metsää. Siirto menee muuten hyvin, mutta he katkaisevat tullessaan yhden viisimetriä paksun puun, joka romahtaa Antin tavaravuoren päälle. Henkilövahingoilta vältyttiin. Alice ja Gumaka tutkivat tunnusmerkkejä ja toteavat, että lämpötila, painovoima, magneettikenttä, radioliikenne ja tuuli täsmäävät, joten he ovat ilmeisesti saapuneet oikeaan paikkaan.

Ympärillä on noin sadan metrin korkuisia puita ja hetken miettimisen jälkeen Gumaka lähtee kiipeämään puuhun katsoakseen mistä päin tuulee ja missä ilmansuunnassa aurinko on. Puolen tunnin kuluttua hän pääsee takaisin alas ja kertoo, ettei sieltä nähnyt paljoakaan, koska ympärillä oli korkeampia puita. Lähellä oli näkynyt kuitenkin yksi paljon korkeampi puu, joten he siirtyvät sen juurelle, jossa Gumaka toteaa, ettei viitsi kiivetä tuohon puuhun, koska siitä ei ole mitään apua.

Juteltuaan hetken ryhmä päättää lähteä kävelemään kompanssineulan osoittamaan suuntaan. Antilla on pikkusen ongelmia koska hän haluaisi ottaa hirmuisesti tavaraa mukaan mutta ei jaksa kantaa niitä ja yrittää tyrkyttää niitä Tafasille. Tafas ottaa hyödyllisiä esineitä Antin romuista ja heti kun törmätään ensimmäiseen paineilmakäyttöiseen esineeseen heittää hän sen noin kuudenkymmen metrin päähän. Antti hermostuu ja potkaisee Tafasia alavatsaan, mutta Tafas vain juuri ja juuri huomaa hänet. Antti lähtee etsimään ko laitetta, ja sillä välin Tafas heittelee loputkin hyödyttömät esineet pois. Antti tulee takasin ja huomaa tavaroidensa hävinneen ja lähtee nyt etsimään niitä. Muut toteavat etteivät jää odottamaan Anttia vaan lähtevät liikkeelle. Päivämarssi menee mukavasti. Illalla muut leiriytyvät nukkumaan, niin että yksi pitää kokoajan vartiota. Muista erillään oleva Antti törmää aamuyöstä suteen joka yrittää syödä hänen kätensä, mutta Antti ampuu sitä konepistoolilla ja se lähtee pakoon. Antin käsi on kuitenkin heikossa kunossa.

Ryhmät marssivat taas päivän verran eteenpäin. Antilla on taas ongelmia suden tyyppisten eläinten kanssa ja neljä sellaista hyökkää hänen kimppuunsa. Ensimmäinen niistä repäsee Antin keinotekoisen kurkun auki ja Antti kuolee sanomatta mitään (kerrankin pitkään hiljaa).

Metsä alkaa selvästi jo loppumaan ja maasto muuttuu risokkoisemmaksi.

Yöllä Tafasin vartiovuorolla tämä näkee ison lauman (noin satakunta) suden näköisiä otuksia lähestyvän. Tafas huutaa, että "Susia" ja ottaa pst-ohjuksensa esiin ja ampuu sillä susilauman vieressä olevaan kiveen. Susilauma hajoaa ja singahtaa pakoon kaikkiin mahdollisiin suuntiin pakoon. Yksi susista lähtee juoksemaan suoraan Tafasia kohti paetessaan räjähdystä. Tafas tappaa sen yhdellä laukauksella, mutta varmistaa sitten vielä toisella laukauksella. Tässä vaiheessa muut pääsevät ulos ja ihmettelevät mitä täällä oikein tapahtuu. He eivät täysin usko Tafasia kun tämä väittää, että siellä on ollut ainakin sata sutta, varsinkin kun raatoja löytyy vain neljä (yksi laserilla tapettu ja kolme ohjuksen tappamaa). Verijälkiä kyllä löytyy enemmän.

Ryhmä kerää kamppeensa ja lähtee siirtymään muutaman kilometrin päähän pois raatojen läheltä. Matkalla he törmäävät neljään suteen, joista Gumaka pudottaa heti omansa, Tafasin susi lähtee linkuttamaan pakoon ja Alicen susi hyökkää kohti. Alice ampuu kohti tulevaa sutta vielä kerran ja pudottaa tämän samantien. Tafas ampuu vielä omaa suttaan kerran ja saa sen pysäytetyä. Neljäs susi on tällä välin painunut piiloon puun taakse ja poistunut paikalta. Tafas miettii, että saisikohan noista hyvää ruokaa, jolloin Gumaka toteaa, että ota yksi olalle niin katsotaan aamiaisella.

Aamiaisella Alice onnistuu nylkemään suden ja saa jopa nahan parkittua. Sen jälkeen Gumaka leikkaa suden kahtia ja sen jälkeen sekä Alice, että Gumaka tekevät siitä illalla ruokaa. Alicen ruoka oli jonkin verran parempaa kuin Gumakan lihakeitto.

Päivällä ryhmä toteaa, että tämä ei oikeastaan enää ole viidakkoa vaan suota. Alice käyttää mielenvoimiaan ja koittaa muistella mitä siinä kartassa oli jota se yksi kaveri näytti hänelle. Hetken miettimisen jälkeen hän muistaa, että jokien eteläpuolella oli joku metsän merkki jossa luki viidakko. Pienen harkinnan jälkeen he päättävät kääntyä itään ja jatkaa sinne pari päivää.

Aamulla Alicen ollessa vartiossa näkee hän kuinka joku itämaisen näkoinen mies kävelee leirin ohitse parinkymmenen metrin päästä. Mies tervehtii Alicea ja jatkaa matkaa. Ryhmä päättää kääntyä pohjoiseen kohti jokea miehen perässä. Iltapäivällä he saapuvat pienen kylän luokse, muutaman kilometrin päässä näkyy toinen kylä. He päättävät vetäytyä vähän matkaa kauemmaksi suon laitaa pitkin ja jäädä sitten odottamaan iltaa. He kävelevät pari kilometriä eteenpäin ja saavat kolmannen kylän näkyviin.

Päivällä heidän odottaessa illan tuloa heidän ohitseen kävelee joku mies ja tervehtii, mutta muuta ei päivän aikana tapahdu. Illalla jonkin verran ennen auringonlaskua he lähtevät liikkeelle ja pääsevät kylään asti. Heitä vastaan tulee joku vanha mies joka tervehtii heitä ja kertoo olevansa kylänvanhin. Alice vastaa miehelle vieläkin kohteliaammin ja sen jälkeen mies kutsuu ryhmän matalaan majaansa.

Mies ohjaa ryhmän samanlaiseen taloon kuin missä Tafas kävi, siellä toisessa kylässä hakemassa ruokaa. Tafas jättää kärryt ulos, mutta ottaa Alicen ja Gumakan pyynnöstä siitä räjähdysaineet mukaan sisälle. Mies ohjaa heidät tupaan jossa on viitisentoista ihmistä syömässä. Sisällä olivat näyttävät olevan hieman ihmeissään nähdessään ryhmän, mutta tekevät sitten tilaa pöydän ääreen. Muut syövät ruokaansa, paitsi Tafas, joka yrittää kaupata talvilapasia kyläläisille. Paikalliset eivät edes tiedä mikä niiden tarkoitus on. Tämän jälkeen porukka painuu nukkumaan. Tafas ottaa ensimmäisen vartiovuoron ja Alice toisen, näiden jälkeen tulee vartioon Gumaka joka alkaa pelaamaan pasianssia vartiossa. Koska yöllä on täysin piemeää ottaa hän merkityt kortit ja pelaa niillä. Hän innostuu pelaamaan niin, että lopettaa vasta kuuden tunnin päästä, jonka jälkeen Tafas tulee taas vartioon puoleksi tunniksi.

Aamulla talossa yöpyvät ihmiset lähtevät töihin. Tafas yrittää herättää metelin takia kypärän päähänsä laittanutta Gumakaa, hakkaamalla tätä kiintoavaimella ja kenttätuolilla päähan ilman vaikutusta. Sen jälkeen Tafas nostaa Gumakan päätä ylös ja pudottaa sitten sen alas niin, että Gumaka herää. Gumaka käskee Tafasin häipyä ja jatkaa nukkumista. Noin tunnin päästä Gumaka herää suurinpiirtein samaan aikaan kuin vanha mies tulee syömään pöydän ääreen.

Samalla kun vanha mies syö aamiaista alkaa Alice käymään kovaa tinkimiskilpailua ostaakseen ruokaa. Hän tarjoaa yhden muovipyörän ja vanha mies tarjoaa siitä kaksi sikaa. Kun Alice ei suostu vaan haluaa vaihtaa toisen sian johonkin muuhun. Mies tarjoaa yhden sian ja viisi säkkiä perunoita tai kymmenen säkillistä perunoita jos meillä on omat säkit. Alice toteaa, että eihän tuo käy, miten olisi yksi sika ja kaksi säkkiä peruoita ja kolme tyhjää säkkiä, johon vanha mies suostuu.

Kaupankäynnin jälkeen ryhmä lähtee kävelemään kohti kaupunkia polkua pitkin. Myöhään illalla he saavat kaupunkinsa näkyviinsä. He yöpyvät kaupungin ulkopuolella.

Aamulla kun he lähtevät kävelemään kohti kaupunkia. Vähän ennen kaupunkia heitä vastaan tulee iso sotilasryhmä. Sotilaita on noin tusinan verran, parisenkymmentä verovirkamiestä ja pari johtajan näköistä. Kun ryhmä totaa, että tuo on selvästi joku veronkeräyspartio tekevät he yhdeksänkymmenen asteen kulman ja lähtevät suoraan sivulle. Vihollisten johtaja huutaa että seis, jolloin Tafas ja Alice painuvat maahan asemiin ja alkavat tähdätä. Viholliset lähtevät hyökkäämään ryhmän kimppuun, jolloin Tafas avaa tulen pakoon lähteviä verovirkailijoita vastaan osuen yhtä tyyppiä jalkaan niin, että tämä alkaa linkuttamaan. Gumaka heittäytyy maahan ja ryhtyy tähtäämään paikoilleen jousella tähtäämään jäänyttä pomoa. Alice ampuu sarjaa ryntääviä sotilaita kohti, mutta ei saa mitään aikaiseksi. Seuraavaksi Alice siirtyy kertalaukauksiin ampuen ryntäävien sotilaiden kärjessä juoksevaa johtajaa mutta tämä vain suuttuu ja ryhtyy itse tähtäämään jousellaan ryhmää. Gumaka ampuu ensin takana olevaa pomoa käteen, mutta tämä ei ole siitä moksiskaan ampuu Gumaka miestä kaulaan niin, että mies putoaa välittömästi.

Tafas ampuu verovirkailijoita muutaman kerran ja saa yhtä haavoitetua ennen kuin siirtyy ampumaan jousellaan tähtäävää pomoa. Tämä kuitenkin ehtii ampua Tafasia pari kertaa saaden hänen laserinsa rikottua. Alice ampuu todella pitkää sarjaa vihollisiin ja saa kolmea vihollista haavoitettua ja siirtyy sitten taas kertaaukauksiin ampuen vihollisia yksi kerrallaan samalla kun Gumaka on siirtynyt pudottamaan verovirkailijoita. Viholliset lähtevät pakoon vähän sen jälkeen kun Tafasin laseri on mennyt rikki ja heistä noin puolet on heikossa kunossa. Johtaja viivyttelee hetken ja Alice ampuu hänet kuoliaaksi ennen kuin hän ehtii käytännössä lähteä liikkeelle.

Sen jälkeen Alice pudottaa lähempänä pinkovat sotilaat ja Gumaka ammuskelee puolen kilsan päässä olevia virkamiehiä. Gumakan viimeinen pudotus tulee vähän päälle kilometrin päästä ja puolentoistakilometrin päässä olevaa virkailijaa hän vain haavoittaa.

Juuri kun Gumaka on ampumassa haavoittamaansa maalitaulua uudestaan tulee paikalla joku Errol F. Disk joka ihmettelee, että mitä sinä oikein teet. Gumaka ihmettelee kuka sinä olet ja mitä sinä täällä teet. Errol kertoo olevansa eksyksissä ja etsivänsä bussiasemaa päästäkseen lentokentälle. Pienen juttelun ja tavaran keräämisen jälkeen (jousia, nuolia, miekkoja, rahavöitä jne) ryhmä lähtee kiertämään kaupunkia ja jatkaa sitten kaupungin toiselta puolelta lähtevää tietä pitkin eteenpäin.

Päivällä ryhmää vastaan tulee noin kymmenen sotilaan ryhmä, parisenkymmentä byrokraattia ja jonkin verran palvelijoita. Lisäksi saattueen keskellä on kantotuolissa istuva nainen. Ryhmä poikkeaalta tieltä sivummalle ja odottaa, että saattue menee ohitse. Kun saattue on menemässä ohitse huutaa sieltä johtajan näköinen mies että "Kumartakaa vääräuskoiset!". Gumaka kumartaa heti, Alice kääntää Errolille asiaa, mutta hieman väärin ja Errol ymmärtää, että tuo joukko haluaa kumartaa meille. Johtaja ja pari sotilasta lähtee tulemaan kohti, mutta kääntyvät takaisin tuhahtaen jotain vääräuskoisista jotka eivät tunne kun näkevät parepiaan, kun kaikki kumartavat.

Ryhmä pääsee illalla isomman kaupungin ulkomuurin luokse. He kävelevät muurissa olevan portin luokse, jossa näyttää olevan yksi sotilaan näköinen mies ja yksi byrokraatin näköinen mies. Vartija haluaa kaupunkitullia yhden kuparin per pää. Kun rahat on punnittu pääsevät he sisälle.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Gumaka Resitavies
+ Gentleman/Human	Kivinen		15.1.67		-		-
+
+ Tafas Ruiaxa
+ PR/Human		Ahponen		23.1.67		-		-
+
+ Alice Three
+ Doctor/Human		Aarni		14.2.68		-		-
+
+ P. Antti
+ Panttilainaaja/Human	Alakoski	10.3.68		26.6.70		838
+
+ Errol F. Disk
+ Liikemies/Human	Alakoski	7.7.70		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>