TSM Osa 8, Luku 008 (tsmpart8/tsmpart8.008)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Gumaka Resitavies (Kivinen)

IT-koulussa kirjoilla oleva herrasmies, jonka pääaineet ovat kielet ja aseettomat taistelulajit. Pelkää kuolemaa ja on sen takia siirtynyt käyttämään vanhenemista hidastavia aineita, vaikka ne maksavatkin paljon enemmän kuin mihin hänellä on varaa. Taistelujoukkojen veteraani. Tapana soitella kitaraa tai huuliharppua, ja jos kumpaakaan ei ole käsillä niin sitten hän viheltelee. Pistooliammunta ei tunnu oikein onnistuvan pistoolista riippumatta, vaikka kantoikin jatkuvasti kainalokotelossa aitoa antiikkisen pistoolin kopiota. Kivääriammunta tuntuu sitten onnistuvan sitäkin paremmin. Yleensä hiljainen (tai siis ei puhu, mutta viheltelee) ja uusia ihmisiä kohdatessa hieman ujon tuntuinen, vaikka osaakin aika hyvin kieliä. Joutunut tulkiksi eri ryhmän jäsenten välille, kun ryhmällä ei ole yhteistä kieltä.

Tafas Ruiaxa (Ahponen)

Todella suurikokoinen mies ja voimakas mies, joka kantaa suuria tavaravuoria helpohkosti, mutta valittaa jos joku antaa hänelle viisi lisäkiloa (toisaaalta jos joku lisää hänen reppuunsa viisikymmentä kiloa salaa, hän ei edes huomaa asiaa). Liikkuminen kaupunkiympäristössä muistuttaa elefanttia posliinikaupassa. Väittää ammattikseen pr-toiminta, mutta koska totuusseerumin yliannostuksen jälkeen hän puhuu aina totta, on ammatin harjoittaminen tuottanut pikkusen ongelmia. Erittäin kova inttämään vastaan oli syytä tai ei. Myös hyvä hankkimaan tavaroiota. Tapana räjähdysaineiden runsas yliannostelu. Pitää niin paljon panssarointia kuin mahdollista, tai vielä hieman enemmän. Tekee usein yksin rynnäkköjä kohti vihollisasemia.

Alice Three (Aarni)

Edesmenneen Vega Threen ex-vaimo, nykyinen Tafasin tyttöystävä. Täysoppinut lääkäri, joka ei hätkähdä mistään. Osaa toimia myös teknikkona ja käyttää avoimesti mielenvoimiaan. Itsekeskeinen ja vieraille töykeä luonne. Tappelee lähes aina Tafasin kanssa pienimmistäkin asioista, mutta silti suhde säilyy. Tapana jutella Gumakan kanssa ranskaksi, jotta Tafas ei ymmärtäisi ja reagoisi omalla suoraviivaisella tavallaan.

Errol F. Disk (Alakoski)

Valkoisessa kaavussa tai merirosvopuvussa kulkeva tietokone-harrastelija, joka sanoo ammatikseen liikemies. Luulee olevansa suuri hurmuri, mutta tosiasiassa asiat eivät aina mene niin hyvin. Viettää mahdollisuuksien mukaan suurimman osan ajastaan pelaten tietokonepelejä. Välillä hieman pihalla tapahtumista, kun Gumaka ei muista tulkata barrayrussista espanjaksi.


Barrayarin DPC:n erikoisyksikön tapahtumia

vuonna 70

8. luku

Ryhmä kävelee katua pitkin eteenpäin. Alice huomaa, että ryhmän perässä seuraa pari tyyppiä, jotka Alice muistaa nähneensä eilen kävelemässä samaan suuntaan tietä pitkin. Hän keskustelee asiasta Gumakan kanssa ranskaksi, mutta Tafas hermostuu kun ei ymmärrä kieltä. Alice yrittää selittää, ettei Tafsin pidä välittää asiasta, ranska vain sattuu olemaan ainoa yhteinen kieli Errolin, Alicen ja Gumakan välillä. Tafas ei usko järkipuhetta ja hermostuu hiljalleen vielä enemmän ja lopulta hän kääntyy murjottaen ympäri ja lähtee kävelemään katua taakaisinpäin.

Muut lähtevät perään ja yrittävät selvittää Tafasille, että koska Errol ei ymmärrä barrayaria, niin Alicen ja Gumakan pitää puhua hänelle ranskaa ja kun taas Tafas ei osaa ranskaa (mutta osaa pikkusen espanjaa, jota taas Alice ei osaa) niin hänen kanssaan Gumaka ja Alice puhyvat barrayaria. Hetken kinastelun jälkeen he saavat Tafasin järkiinsä ja koko ryhmä kääntyy palaamaan takaisin.

Ryhmä jatkaa katua pitkin kunnes saapuvat isolle torille jossa on täysi markkinameininki menossa. Tafas yrittää ostaa markkinoilta kannettavaa tuolia, mutta ainoat Tafasin kestävät istuimet ovat monta metriä pitkät penkit, jotka painavat vielä enemmän kuin Tafasin nykyinen "kenttätuoli" (Harrikan satula + rungon osa).

Ostoyritysten jälkeen he lähtevät kiertämään toria myötäpäivään ja hetken päästä he törmäävät metrin korkuiseen aitaan. Aitaa seuratessaan he näkevät sen toisella puolella vartiomiehen. Muut menevät keskustelemaan vartiomiehen kanssa, mutta Tafas lähtee kovaa vauhtia pakoon kaataen matkalla toriväkeä kuin heinää. Alice saa vartijalta selville, että talo on pormestarin ja sen jälkeen muut lähtevät Tafasin perään katsoen ihmetellen Tafasin aikaansaamaa jälkeä (kaatuneita ihmisiä, yksi romahtanut toritiski (perunoita), kiroilevia ihmisiä jne). Kun muut pääsevät Tafasin luokse, koko ryhmä jatkaa matkaa eteenpäin.

Kuljettuaan jonkin matkaa Alice toteaa, että ne pojat seuraavat ryhmää edelleen ja hetken keskustelun jälkeen hän ja Gumaka käskevät Tafasin jäädä paikoilleen ja menevät keskustelmaan poikien kanssa. Gumaka yrittää kysyä miksi he seuraavat ryhmää ja vastaukseksi pojat sanovat, että mennään tuonne hieman sivummalle juttelemaan. Koko porukka menee sivukujan luokse ja Alice ja Gumaka jatkavat kujalle juttelemaan poikien kanssa. Tafaskin tulee perässä kujalle kärryjen kanssa, vaikka kuja onkin kärryjä kapeampi.

Pojat kertovat, että he olivat nähneet ryhmän tuhoavan sotalordin osaston ja pitivät sitä hyvänä juttuna ja päättivät lähteä seuraamaan ryhmää. He ovat seuranneet tänne asti ja haluavat liittyä mukaan. Lyhyen keskustelun jälkeen Alice ja Gumaka toteavat että parasta ottaa pojat mukaan. Ryhmä lähtee taas liikkeelle ja kääntyy ensimmäiselle torilta pois johtavalle isommalle tielle tarkoituksenaan etsiä majapaikkaa. Hetken käveltyään ryhmä huomaa edessä kymmenkunta kylttiä jotka näyttävät majatalojen kylteiltä.

He tutkivat majataloja ulkoa ja valitsevat sen jossa on isoin ulko-ovi (jopa noin kaksi ja puoli metriä korkea, muissa on alle kaksimetriset ovet). Sisällä Gumaka ja Alice kävelee vastaanottotiskin luokse ja yrittävät keskustella sen takana olevan arjalaisen näköisen henkilön kanssa.

Gumaka toteaa, että ymmärtää kyllä miehen kieltä vaikka ei tiedäkään mitä kieltä se on ja hän toteaa, että se on kohtuullisen lähellä englantia. Hetken keskustelun jälkeen Gumaka ottaa kaksi huonetta (yksi neljän hengen huone ja yksi kahden hengen huone Alicelle ja Tafasille). Alice ja Gumaka lähtevät ylös katsomaan huoneita samalla kun Tafas ja Errol lähtevät ryyppäämään kapakan puolelle. Kun Alice ja Tafas hakevat tavarat ylös tulevat Tafas ja Errol perässä ja he ryhtyvät purkamaan tavaroita. Juuri kun he ovat tutkimassa "löytämiään" rahavöitä, astuu palvelijanainen sisään ja kysyy pitääkö tuoda kuumaa vettä kylpyä varten. Ryhmä toteaa, että kuulostaa hyvältä ja Tafas ja Alice siirtyvät omaan huoneeseensa kylpemään. Kylvyn jälkeen tarjotaan vielä hierontaa ja sen jälkeen koko ryhmä lähtee alas syömään. Ruokailun jälkeen he neuvottelevat vielä jonkin aikaa ennen kuin painuvat nukkumaan auringon laskiessa. Myöhään illalla alkaa Tafasilla kova vatsakipu ja hän on koko yön aika sairas. Aamuun mennessä hän alkaa jo olla paljon paremmassa kunnossa.

Aamiaisella Alicea ja Tafasia ei näy, joten Gumaka lähettää Kimin hakemaan heitä ja hetken päästä Alice tulee alas, mutta kertoo, että Tafas jäi vielä ylös sairastamaan. Aamiaisen jälkeen ryhmä palaa ylös. Gumaka opettaa Errolille, Kimille ja Jongille barrayrushia, Alice ja Tafas lepäävät.

Aamulla ryhmä lähtee tutkimaan kaupunkia. He lähtevät katua eteenpäin, poispäin torilta ja päätyvät satamaan. Satamassa he törmäävät heti ensimmäiseksi kukkakauppojen riviin ja Tafas ja Errol menevät välittömästi ostamaan kukkia. Tafas ostaa Alicelle punaisen kimpun (Alice tosin luokittelee sen vanhana kasvitieteilijänä ruohoiksi samaan sukuun vehnän kanssa). Myyjä kertoo että keitettynä ja juotuna sen pitäisi auttaa pahoinvointiin. Errol meinaa ostaa ison kimpun punaisia kukkia hyväntuoksuisia kukkia, mutta ne maksavat liikaa. Kukat pitäisi kuulemma murskata ja hengittää tuoksuja niin sitten tulee hyvä oli. Errol ottaa kimpusta irti noin kymmesosan ja ostaa ne.

Errol lähtee takaisin hotellille ja muut jatkavat rantaa pitkin eteenpäin. Jossain vaiheessa Alice huomaa, että Kim ja Jong ovat hävinneet omille teilleen. Ryhmä jatkaa kuitenkin eteenpäin ja hetken päästä he saavatkin kadonneet näkyviinsä. Pojat juoksevat heidät kiinni perässää neljä muuta poikaa ja selittävät hetken päästä hieman rauhoituttuaan, että he olivat löytäneet neljä kaveria mukaan. Tafas oli normaaliin tapaansa jatkanut heti eteenpäin kun oli mahdollisesti tulossa jotain erikoista ja on pysähtynyt parinkymmenen metrin päähän kapakan ovelle.

Alice ja Gumaka menevät Tafasin luokse. Tafas näyttää olevan hieman muissa maailmoissa ja Gumaka toteaa, että kapakasta tulee aika vahva ooppiumin haju. Gumaka ja Alice taluttavat Tafasin takaisin hotelliin toipumaan. Hotellin ovella heidän luokseen tulee Errol, joka kertoo pudonneensa ikkunasta. Hän on onnistunut loukkaamaan molemmat kätensä aika pahoin putoamisessa. Alice sitoo Errolin kädet samalla kun Gumaka ihmettelee miten Errol oli voinut pudota ikkunasta. Gumaka huomaa että vastapäisen talon (talojen väliä on noin puoli metriä) ikkunasta on ikkunalauta pudonnut ja talojen seinissä näkyy selvät putoamisjäljet. Lisäksi Gumaka huomaa että naapuritalon ikkunasta näkyy sängyllä oleva kukkakimppu joka näyttää aika identtiseltä sen kanssa, joka Errolilla oli hotelliin lähtiessä. Gumaka ei kuitenkaan viitsi kysellä tarkemmin Errolilta.

Iltapäivällä Gumaka jatkaa Errolin opettamista ja aloittaa espanjan opettamisen Tafasille ja Alicelle.

Gumaka jää hotelliin lepäämään raskaan opetusurakan jälkeen (varsinkin Tafas ja Alice ovat hankalia oppilaita, aina väittämässä vastaan), muut ovat lähdössä tutkimaan kaupunkia. Viisi pojista jää hänen luokseen, Jong seuraa kaupungille lähtevää Tafasia.

Alice, Tafas ja Errol kiertelevät kaupunkia rauhassa kunnes yllättäen ihmiset alkavat paeta kaduilta pois. Kun he kysyvät että mitä on tapahtumassa kuulevat he että myrsky on tulossa. He lähtevät välittömästi takaisin hotellille, käytyään tosin ensin muurilla tarkistamassa sijaintinsa. Torilla he joutuvat jo tuulen riepoteltavaksi ja Alicella ja Errolilla on pikkuisen ongelmia, mutta pikku Jong lentää tuulen mukana pois. Alice, Errol ja Tafas pääsevät takaisin hotelliin ja sen jälkeen ryhmä odottelee myrskyn laantumista.

Myrsky kestää pari tuntia ja sen jälkeen kolhiintunut Jong palaa hotelliin ja kertoo, että alhaalla oleva mies ei päästä hänen uusia kavereitaan sisään.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Gumaka Resitavies
+ Gentleman/Human	Kivinen		15.1.67		-		-
+
+ Tafas Ruiaxa
+ PR/Human		Ahponen		23.1.67		-		-
+
+ Alice Three
+ Doctor/Human		Aarni		14.2.68		-		-
+
+ Errol F. Disk
+ Liikemies/Human	Alakoski	7.7.70		-		-
+
+ Kim, Jong, Hing, Lee, Choke, Sing
+ Poika/Kiinalainen	NPC

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>