TSM Osa 9, Luku 006 (tsmpart9/tsmpart9.006)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa).

Crog Daniels (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain.

Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm hevosen ja oman asunnon. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella.

Eiky Biistiboy (Alakoski)

Iso ja roteva ihminen, joka tahtoo aina seurata jotain muuta. Heiluu ihmeellisten aseiden kanssa (nuntsat), ja tuntuu olevan todellinen köysimestari, ainakin kun on kyse köyden sotkemisesta kavereiden ja itsensä ympärille vahingossa.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 835

6. luku

Ryhmä lähtee takaisin kylään ja pääsee sinne ilman ongelmia. Jevgeni ja Crog painuvat omaan temppeliinsä ja Biistiboy ratsastaa omaansa. Weby ottaa huoneen majatalosta. Yöllä Weby näkee unta siitä jumalan antamasta tehtävästä.

Ryhmä lähtee taas heti aamulla koboldluolalle tarkoituksenaan tutkia se loppuun. Ensimmäisesksi ryhmä menee suoraan siihen huoneesen jossa oli niitä ansakuoppia. Jevgeni laittaa kylästä ostetut lankut kuopan yli ja ryhtyy sitten tutkimaan lattiaa kauempana. Hän ei löydä tunnettujen ansojen lisäksi lisää ansoja. Weby tulee auttamaan huoneen ja sen päädystä lähtevän pienen umpikujan tutkimisessa. Mitään erikoista ei löydy.

Sen jälkeen ryhmä palaa sen tukevan oven luokse jossa ei näy mitään lukkoa ja tutkii sitä, mutta ei keksi mitään uusia ideoita mitä sille voisi tehdä. Seuraavaksi ryhmä päättää lähteä tutkimaan sitä veden takana olevaa aluetta, jonne osa koboldeista pakeni. Jevgeni ja Biistiboy kahlaavat vedessä mutkaan asti, Weby istuu Biistiboyn olkapäillä ja Crog jää rannalle odottamaan. Mutkan jälkeen käytävä lähtee nousemaan noin viidenkymmenen asteen kulmassa ylös vedestä. Jevgeni hutaa Crogin paikalle ja lähtee sitten kiipeämään käytävää ylös.

Jevgenin kiipeäminen sujuu todella helposti, ja pienen ihmettelyn jälkeen Jevgeni toteaa että käytävä onkin hyvin loiva, se vain näyttää olevan jyrkkä. Käytävä tekee pienen mutkan ja päättyy sitten umpikujaan. Jevgeni tutkii umpikujan päätä ja huomaa, että päätyseinä onkin vain illuusio ja käsi menee siitä suoraan lävitse. Hän kutsuu muut paikalle.

Muut kiipeävät ylös Jevgeni luokse samalla kun Jevgeni yrittää astua seinän läpi. Jevgnei ehtii viime tipassa vetäytyä taaksepäin kun huomaa yllättäen ettei toisella puolella ollutkaan lattiaa. Crog saapuu tässä vaiheessa paikalle ja tunkee heti ensimmäisenä päänsä seinästä läpi ja löytää seinän toiselta puolelta ison kirveen. Kirves iskee häntä rintaan, mutta ei läpäise haarniskaa. Weby kurkistaa alhaalta seinän läpi ja näkee, että ylhäällä on vielä kaksi kirvestä lisää. Weby neuvoo Jevgenille että hän saa laukaistua nuo ansat laudalla kunhan vain osuu laukaisuvaijereihin. Ryhmä siirtyy kauemmaksi ja Jevgeni purkaa laudalla loput ansat.

Kun ansat on purettu ryhmä tutkii mitä toisella puolella oikein näkyy. Heti seinän takana on syvä monttu, jonka reunoilla näkyy kolmisenkymmentä senttiä leveät kävelytasanteet. Jevgeni yrittää asettaa lankkua kävelytasanteelle, mutta yllättäen lankku meneekin tasanteesta läpi. Pienen tutkimuksen jälkeen hän toteaa, että reunoilla olevat kävelytasanteet ovat vain näköharha, mutta keskellä aukkoa onkin parisenkymmentä senttiä lattiatason alapuolella noin metrin levyinen silta ja sen molemmilla puolilla on syvä monttu.

Crog kurkistaa toisen monttuun ja näkee, että se muka loppuisi aika pian, mutta koska lankku meni alemmaksi kuin montun pohja, kyseessä on ilmeisesti taas yksi illuusio. Jevgeni kurkistaa toiseen monttuun ja parran kärventyessä toteaa, että se on jo täynnä happoa. Crog ehdottaa seuraavaksi, että heitetään heittokoukku tuonne toiselle puolelle ja katsotaan mihin se lentää, mutta Weby ehdottaa, että sidotaan mielummin kivi narun päähän, niin ei menetetä heittokoukkua jos köysi joutuu happoon asti. Weby katsoo tippukiveä pari kertaa vihaisesti, mutta saa siihen vain reikiä aikaiseksi, yhtään palaa ei irtoa. Weby toteaa, että Jevgnei voisi iskeä kirveen hamarapuolella pari palasta irti ja Jevgeni tekee työtä käskettyä, muiden siirtyessä mutkan taakse suojaan.

Jevgeni iskee kirveellä pari kertaa ja saa ensin tuhottua yhden tippukiven likimain hiekaksi asti, mutta sitten onnistuu sirpaloittamaan toisen sopivamman kokoisiin palasiin. Jevgeni ottaa yhden irroneen palasen ja sitoo sen köyteen kiinni tarkoituksenaan mitata kuinka syvä tuo ei happoa sisältävä puoli on. Köysi kevene yllättäen parin metrin laskemisen jälkeen ja kun köysi vedetään ylös toteaa Jevgeni että tälläkin puolella on happoa. Jevgeni sitoo köyteen toisen kiven ja heittää sen niin kauas kuin jaksaa. Kivi lentää noin neljän metrin päähän kohtaamatta mitään kiinteää ja putoaa sitten happoon. Köysi lyhenee taas.

Tämän jälkeen Crog ja Jevgeni ryhtyvät heittelemään kiviä ja tutkimaan miten ne kimpoilevat seinästä samalla kun Weby painuu käytävään lepäämään. Weby näkee unessa taas saman unen kuin aikasemminkin. Heiteltyään kiviä vähän aikaa mittaa Jevgeni taas hapon korkeuden ja toteaa että nyt se on enää puolen metrin päässä. Crog ei pidä tätä vielä kovinkaan vaarallisena, mutta muut toteavat ettei tuo hyvältä näytä ja palaavat isoon huoneeseen odottamaan. Crog jää käytävään katsoamaan tuleeko happo käytävän puolelle.

Kuluu hetki ja sitten happo yllättäen tulee hyökyaaltona suoraan Crogin päälle, joka ehtii niukasti käännähtää ennen kuin happo iskee. Muut näkevät happoaallon lähestyvän ja siirtyvät kauemmaksi suojaan. Isoon huoneeseen roiskuun jonkin verran happoa, mutta kaikki ovat riittävän hyvin suojassa, joten kukaan ei loukkaannu

Kun happoaalto on ohitse, Jevgeni, Weby ja Biistiboy tutkivat vesiallasta ja toteavat, että siinä on nyt pinnalla sen verran happoa että köysi syöpyy ainakin hyvin nopeasti. He koittavat ottaa happoa öljypulloon, mutta pullo sulaa pois. Seuraavaksi he kokeilevat sulattaako happo metallia, mutta kun he huomaavat ettei happo tehoa metalliin, luopuvat he toivosta syövyttää reikä siihen tukevaan metallioveen.

Crogista ei happoaallon jälkeen näy merkkiäkään ja kukaan ei ole innistunut uimaan hapossa etsiessään häntä, joten ryhmä jatkaa tutkimuksiaan aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Seuraavaksi Jevgeni, Weby ja Biistiboy tutkivat kaikki seinät etsien illuusoita. Mitään ei kuitenkaan löydy, joten ryhmä sitoo köysitikkaat renkaaseen ja painuu jyrkkää käytävää pitkin alas tutkimaan sitä veden täyttämää käytävää ja alhaalla olevaa ovea. Jevgeni ui vesialtaan toiseen päähän ja tutkii siellä olevan umpikujan ja palaa sitten takaisin.

Tämän jälkeen Jevgeni, Biistiboy ja Weby jatkavat alhaalla olevalle ovelle. Weby toteaa ettei keksi mitään uutta ovesta, joka voisi auttaa oven tiirikoinnissa, joten Biistiboy saa ottaa kirveen käteensä ja hakata oven rikki. Jevgeni käy sillävälin tutkimassa vielä kerran käytävän toisessa päässä olevan umpikujan.

Biistiboyn ensimmäisestä lyönnistä kirveen pää irtoaa ja putoaa maahan muutaman sentin päähän hänen varpaistaan. Kirveen varsi on haljennut, joten kirves on käyttökelvoton. Jevgeni tulee paikalle ja toteaa ettei Biistiboysta ole mihinkään ja siirtyy itse kirveen varteen. Jevgeni hakkaa oveen reijän ja tunkee siitä sitten kätensä tarkoituksena avata lukko sisäpuolelta. Käden ympärille lennähtää parisenkymmentä nuolta, joten Jevgeni näyttää sisälle universaalinkäsimerkin ja yrittää vetää kätensä nopeasti pois. Universaalikäsimerkki hidastaa häntä kuitenkin sen verran, että häntä ehditään ampua vielä uudestaan.

Jevgeni tukkii aukon kilvellään ja kurkistaa aukon ja kilven välistä sisään, jolloin häntä yritetään huitaista miekalla. Weby keskittyy hetken ja yrittää sitten osua aukosta sisään kun Jevgeni vetää kilven pois, mutta osuukin vain oveen. Jevgeni peittää kolon taas kilvellään ja Biistiboy tulee pitämään sitä paikallaan samalla kun Jevgeni ryhtyy hakkaamaan ovea lisää rikki kirveellän. Hetken päästä Jevgeni saa lukon irti ja samassa kolosta ammutaan jousella ja hän saa vuotavan haavan nilkkaansa.

Biistiboy vetää Jevgenin pois ja ryhtyy vetämään asetta esiin samalla kun kolusta tunkeutuu yksi koboldi Jevgenin kimppuun. Weby ampuu tulinuolella ulos tullutta tyyppiä, mutta hutasee. Kolosta tulee lisää koboldeja samalla kun Jevgeni vetäytyy vähän taksepäin ja antaa Biistiboylle tilaa käydä koboldien kimppuun. Biistiboy lyö yhden koboldin heikkon kuntoon samalla kun Weby tekee saman toiselle koboldille. Weby pudottaa viisi kobolodia ennen kuin putoaa itse tajuttomana maahan. Biistiboy on jo pudonnut vähän aikasemmin pudotettuaan vain pari koboldia. Jevgeni on tällä välin saanut sidottua omat haavansa melkein kuntoon ja tulee taas taisteluun mukaan. Huomatessaan olevansa yksi päättää hän siirtyä kunnollisempiin aseisiin ja ampuu sisälle pari tulipalloa, jonka jälkeen sieltä löytyy vain tusinan verran hiiltyneitä ruumiita. Jevgenin luona olevat viholliset lähtevät pakoon ja niistä pääsee jopa neljä pakoon.

Jevgeni parantaa Biistiboyta ja itseään.

Toisaalla Crog on tahtonut kotiin ja sen jälkeen hän oli siirtynyt jonnekin. Heti siirtymisen jälkeen hän menettää näkökykynsä happon syövyttäessä silmiä. Crog toteaa, että läheltä kuuluu kovaa kirkumista, joka kuulostaa siltä kuin lauma örkkilapsia olisi joutunut happohyökkäyksen kouriin. Lisäksi läheltä kuuluu hirmuista kiroilua, joka ei tunnu loppuvan ollenkaan. Parin minuutin kuluttua Crog tulee tolkkuihinsa ja tunnistaa, että kiroilija on kotikylän papin poika. Crog lupaa hänelle palkkion kunhan pääsee Kosovoon. Papin poika on heti halukas lähtemään mukaan ja kun Crog sanoo, että hänellä on pikkusen näköongelmia siirtymisen jälkeen, yrittää poika heti ohjata Crogin nuotioon seisomaan.

Epäonnisttuaan tässä, käy poika sanomassa isälleen, että lähtee käväisemään muualla. Crog yrittää tällä välin löytää reittiä ulos, ilman suurempaa menestystä. Jossain vaiheessa poika palaa ja toteaa, että nyt mennään, mutta Crog ei tiedä mistä suunnasta pääsisi ulos ja jää paikoilleen. Papin poika hermostuu ja siirtyy Crogin taakse ja lyö tätä miekalla selkään. Crog kostaa tämän heikentämällä papin poikaa hengenvoimillaan ja toteaa sitten kivusta ulvovalle pojalle, että "tuon siirron jälkeen meidät on liitetty yhteen silleen, että kaikki mitä tapahtuu minulle tapahtuu myös sinulle, jos minä kuolen niin sinäkin kuolet jne. Ainoa keino purkaa tämä on mennä Kosovon temppeliin, jossa papit voivat purkaa liitoksen". Poika lähtee innokkaasti johdattamaan Crogia kylään päin.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		3		3
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835		-		-
+
+ Crog Daniels		2		3/0
+ rogue/half-orc	Ahponen		8.6.835		-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	3		4
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835		-		-
+
+ Eiky Biistiboy	1		2
+ Beastmaster/high-man	Alakoski	12.7.835	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>