TSM Osa 9, Luku 008 (tsmpart9/tsmpart9.008)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa). Harjoituksen myötä on oppinut vähän paremmin pysymään muiden mukana vauhdissa. Kävelyvauhti on jo noussut noin kolmasosaan muiden vauhdista.

Crog Daniels (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen.

Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm hevosen ja oman asunnon. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Sanoo olevansa taikuri ja osaa jopa pari taikaakin. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 835

8. luku

Ryhmä katselee ympärilleen ja kuulee takavasemmalta pärisevää ääntä. He kääntyvät sinnepäin ja näkevät edessään vajaa kaksi metriä korkean hämähäkin. Jevgeni ja Crog syöksyvät hetkeäkään epäröimättä kimppuun ja Weby ja M ryhtyvät keskittymään taikoihinsa. Jevgeni ja Crog hakkaavat hämähäkkiä pari kolme kertaa ilman että hämähäkki ehtii lyödä kertaakaan ja noin minuutin päästä taistelu on ohitse ja hämähäkki putoaa maahan kuolleena.

Crog siirtyy tutkimaan hämähäkkiä ja muut jatkavat portille. Jevgeni vetää portin auki ja astuu sisään eteishalliin. Eteishallissa häntä vastaan tulee kolme epäkuollutta ruumista, jotka osoittelevat Jevgeniä epäystävällisesti varsijousillaan. Epäkuolleet näyttävät olevan entisiä linnan vartiomiehiä. Jevgeni tuhoaa yhden rukouksellaan, toinen pudottaa nuolensa kiireessään, mutta kolmas ampuu Jevgeniä varsijousellaan toisn vain hipaisten Jevgeniä.

Epäkuolleet ryhtyvät lataamaan varsijousiaan samalla kun Jevgeni tuhoaa toisenkin rukouksellaan. Kun kaksi on poistettu Jevgeni syöksyy kolmannen kimppuun ase kädessä samalla kun Weby astuu sisään. Heti tämän jälkeen vasemmanpuoleinen ovi aukeaa ja sieltä tulee näkyviin muutama paholaismaisen näköinen otus. Ensimmäinen niistä pysähtyy oviaukkon ja ryhtyy katsomaan Weby vihaisesti ja sinkoaa tätä sitten kivellä. Weby katsoo vihaisesti takaisin. Demonin näköinen otus lähtee hyökkäykseen Webyä kohti.

Juuri ennen kuin Weby olisi saanut pudotettua oman vihollisensa katseellaan, ammutaan häntä selkään niin, että hänen keskittymisensä katkeaa. Jevgeni oli paennut pois oven edestä niin että huoneessa olevat otukset pääsivät rauhassa ampumaan Webyä selkään. Webyä ammutaan toisenkin kerran selkäpuolelta, tällä kertaa olkapäähän, joka murskautuu käyttökelvottomaksi. Hetkeä myöhemmin Webyä osutaan vielä kolmannen kerran ja hän menee tajuttomaksi. Crog on tällä välin keskeyttänyt hämähäkin ruumiin tutkimisen ja syksyy sisälle. Jevgeni painuun toiseen huoneeseen tappaen vihollisia innokaasti, mutta menee tajuttomaksi pahasta iskusta suoraan päähän, kun jäljellä olisi enää ollut yksi täydessä kunnossa oleva vihollinen. Toisaalla Crog ei oikein pärjää paholaisia vastaan vaan menee tajuttomaksi suhteellisen pian Jevgenin jälkeen.

M oli tällävälin syöksynyt sisälle, kaapannut mukaansa yhden varsijousen, ja palannut takaisin ovelle. Ovelta hän ampuu vihollisia kerran ja hyppää sitten pakoon talon katolle. Valitettavasti talon katto ei kestä ja M putoaa suoraan katon läpi sisälle huoneeseen ja toteaa, että siellä on viisi paholaismaista otusta lisää. Yksi niistä huomaa hänet, joten M hyppää ulos pakoon ja päätyy tällä kertaa suoraan vallihautaan. Vallihauta on päälinnan edessä, josta ammutaan M:ää kivellä ja hän menee tajuttomaksi.

Ryhmä herää vanhan miehen majassa. Vanha mies kertoo, että tätä ei kannata tehdä montaa kertaa, hän ei pysty siirtämään ryhmää takaisin kovin usein. Lisäksi hänellä on sekä huonoja, että hyviä uutisia. Hyvät uutiset on se, että hän pystyy nykyään siirtämään kuusi esinettä ja luomaan kuusi esinettä. Huonot uutiset on se että asialla on nyt hieman kiire. Hetken keskustelun jälkeen ryhmä päättää, että kuudes mukaan otettava esine on Crogin haarniska ja kuudes luotava esine on miekka Webylle. Tämän jälkeen ryhmä on taas valmis siirtymiseen.

Siirtymisen jälkeen ryhmä löytää taas itsensä samasta paikasta kuin viime kerralla ja huomaa lähellään kaksi paholaismaista otusta. Jevgeni ja Crog tappavat viholliset nopeasti. Seuraavaksi ryhmä jatkaa sisälle taloon. Jevgeni pudottaa kaksi vihollista ja viimeistelee vielä Webyn alottaman vihollisen. Crog pudottaa yhden ja jatkaa matkaansa vasemmalla olevaan huoneeseen. Weby ja Jevgeni jatkavat oikeanpuoleiseen huoneeseen ja tappavat siellä olevat kaksi vihollista. Crog löytää toisesta huondeesta yhden vihollisen ja tappaa sen.

Jevgeni ja M tutkivat huoneet sillä välin kun Weby parantaa Crogia. Jevgeni löytää toisesta huoneesta ison vivun, jossa lukee "älä vedä". Pienen tutkimuksen jälkeen ryhmä päättää vetää vivun alas. Vipu nostaa sillan toisella puolella olevan pääportin ristikon. Ryhmä lähtee juoksemaan sillan ylitse, mutta M viivyttelee ja saa oman kivikuuronsa ja hän putoaa maahan tajuttomana. Crog juoksee hakemaan M:n ja vie hänet lähimmän parannusmerkin luokse ja käyttää sitä. Merkki häviää, mutta mitään ei tapahdu. Seuraavan merkin jälkeen M tulee tajuihinsa, mutta hän on likimain täysin halvaantunut (vain vasen isovarvas liikkuu). Kolmannen merkin jälkeen M pystyy jo tuntemaan jäsenensä, mutta liikkuminen on vielä mahdotonta. Viimeisen merkin jälkeen M pystyy jo liikkumaan jäykästi. Crogin ehdotuksesta ryhmä lähtee kiertämään linnaa vasemman kautta ympäri. Vasemmalta löytyy viisi parannusmerkkiä lisää ja maassa on nuolia. Tällä puolella paholaiset pystyvät ampumaan lähemmäksi seinää ja kun ryhmä on keräämässä nuolia ampuvat paholaiset heitä ja osuvat sekä Webyyn että M:ään. M menee taas tajuttomaksi ja Crog raahaa hänet parannusmerkin luokse ja parantaa häntä niin paljon, että hän tulee tajuihinsa.

Koska tältä puolelta ei pääse enää eteemmäksi, ryhmä kiertää oikealle sivustalle josta löytyy seitsemän parannusmerkkiä lisää ja M käyttää niistä heti kolme. Lisäksi nurmikolla on kiiltävä peltihaarniska. Weby tutkii ympäristöä ja toteaa, että haarniska sisältää voimakasta taikaa. Jevgeni pistää pellin päälle ja se häviää näkymättömiin. Jevgenin ympärille jää vihreä hohde.

Ryhmä jatkaa matkaa ja kulman takana Jevgeni ja Weby näkevät väreilyä ilmassa. Weby toteaa, että hyökkäys tulossa ja ryhtyy keskittymään taikaansa. Porukka perääntyy sopivaan kapeaan paikkaan ja jää odottamaan vihollisia. Pitkän noin kaksitoistaminuuttia kestävän taistelun jälkeen ryhmä saa tuhottua yli kaksikymmentä näkymätöntä otusta. Linnan takana vallihaudan takana on iso rakennus, joka näyttää kreikkalaiselta temppeliltä. Takapihalla on myös toinen haarniska ja kun M pukee sen päälleen hänen ympärilleen tulee vuorostaan sininen hohde ja sekin haarniska häviää.

Ryhmä kiertää viimeisen mutkan taakse ja toteaa, että siellä näyttää olevan jonkinlainen satama, mutta kun paholaiset ryhtyvät ampumaan kiviä hetiä kohti perääntyy ryhmä takaisin suojaan ja päättää mennä ensin tutkimaan takana olevaa temppeliä.

Temppelin sisältä löytyy pienempi huone, johon vie iso kuusi metriä leveä ja kymmenen metriä korka ovi. Ovessa on kolme lukkoa, yksi keskellä ja yksi kummallakin reunalla. Weby tiirikoi kaikki lukot auki ja sen jälkeen miinaharava Jevgeni kokeilee työntää ovea auki. Jevgeni aloittaa keskeltä ja työntää ovea, jolloin keskeltä ovea nousee noin neljä metriä leveä pala ylös.

Sisällä näkyy iso kaksikymmentä metriä kertaa kolmekymmentä metriä lammikko. Weby huomaa, että itse vedessä on taikaa, jolloin Crog pesee siinä jalkansa ja sen jälkeen myös Weby käy pesäytymässä. Pesytyessään hän huomaa kymmenisen metrin päässä veden alla pyöreän esineen. Hän ui esineelle ja toteaa, että se näyttää juuri siltä maljalta joka hänen piti löytää jumalansa käskyn mukaan. Weby sitoo maljan ympärille köyden ja M ja Jevgeni tulevat veteen nostamaan maljaa pois vedestä samalla kun Crog vetää köydestä rannalta. Kun malja tulee kokonaan näkyviin tunnistavat Jevgeni ja Crog maljan oman kirkkonsa pyhäksi esineeksi. Weby saa jumalaltaan uuden tehtävän, nyt hänen pitää palauttaa malja.

Weby toteaa, että nyt meidän vain pitää saada vanhalle miehelle tieto siitä, että tämä esine halutaan mukaan kun palaamme. Samassa kuuluu vanhan miehen ääni, joka sanoo "selvä".

Ryhmä lähtee tutkimaan takaovea. Takaovi näyttääkin olevan roskakuilu, eli pystysuora muutaman metrin läpimittainen neliskanttinen kuilu joka jatkuu ylöspäin parisenkymmentä metriä. Sitä pitäisi vain kiivetä ylös ja viedä köysi sinne niin sen jälkeen pääsisimme siitä sisään. M keksii, että hän voisi taikoa jonkun levitoimaan ja silloin tämä voisi ehtiä ylös ja viedä köyden sinne.

Crog on vapaaehtoinen ja hän pääseekin ilman ongelmia ylös asti. Seuraavaksi kiipeä Jevgeni köyttä pitkin ja sitten M. Viimeisenä Weby vedetään ylös köyden avulla. Ylhäällä ryhmä tulee risteykseen, josta lähtee käytävät vasemalle ja oikealle sekä suoraan eteenpäin. Vasemmalla käytävä päättyy kaksi metriä korkeaan "portaaseen". Kun ryhmä menee tutkimaan kynnystä tulee portaan päälle villisika. Ryhmä kääntyy ympäri ja lähtee oikealle. Muutaman metrin päästä käytävään tulee kahden metrin "porras" alaspäin. Alhaalla näkyy kaksi samanlaista villisikaa. Ryhmä valmistautuu yhteislaukaukseen ja ampuu sitten molempia villisikoja.

Villisiat lähtevät pakoon ja palaavat hetken päästä isomman ryhmän kanssa. Jevgeni ja Crog hakkaavat niitä miekoillaan, aina kun ne hyppivät ylös ja M ja Weby ampuvat villisikoja aina silloin tällöin. Pienen tappotuokion jälkeen ryhmä kävelee villisikaruumiskasaa portaan alas. Alhaalta tornihuoneesta löytyy kaappi täynnä lasipulloja, jotka ovat niitä taikavoiman palauttavia pulloja. Weby juo kolme ja M kaksi.

Seuraavaksi ryhmä tulee parannusmerkin luokse, joka kuitenkin on mustalla, eikä valkoisella pohjalla. Ryhmä päättää käyttää sitä vasta viimeisessä hädässä. Seuraavaksi on taas parimetrinen "porras" alas ja sen jälkeen aukeaa oikealle lastaustunneli, josta näkee satamaan. Lastaustunnelista ryhmä huomaa, että rantaveteen on upotettu niitä samoja taikaa palauttavia pulloja iso kasa.

Seuraava käytävä vie lastausnosturille ulokkeen päähän. Kyseinen käytävä on täynnä homeisia viisikymmentä kiloa painavia juustotahkoja. Lisäksi käytävässä on luukku alas. Webyn ehdotuksesta Jevgeni avaa luukun ja alhaalla he näkevät neljä paholaismaista otusta, ilmeisesti ne jotka ampuivat ryhmää siellä sataman lähellä. Jevgeni ja Crog ottavat juustotahkon kumpikin ja viskaavat ne alas paholaisten päälle. Weby ja M ampuvat omilla aseillaan. Crogin juusto murskaa yhden vihollisen täysin muussiksi ja Jevgenin juusto viimeistelee tilanteen osuessaan Crogin juuston päälle. Webykin osuu omalla tulinuolellaan, mutta ei saa paljon mitään suurempaa aikaseksi. Crog pudottaa vielä muutamia juustoja ja saa loputkin kolme vihollista muussattua. Sen jälkeen Jevgeni ja Weby laskeutuvat alas. Alhaalta Jevgeni löytää naulasta roikkumasta paperinpalan, jonka hän ottaa mukaansa. Seuraavaksi Weby tunkeutuu ampuma-aukosta ulos ja nostaa ne upotetut pullot, jotka palauttavat taikaenergiaa, sisälle huoneeseen. Weby, M ja Jevgeni tyhjentävät pulloja niin kauan, että heillä on täydet taikaenergiat.

Käydessään ulkona Weby huomasi että altaan pohjassa on myös pari parannusmerkkiä, joten M laskee vahingoittuneen Crogin alas nosturilla ja tämä parantaa itsensä. Ylhäällä Jevgeni tutkii löytämäänsä paperikääröä ja toteaa, että se on DeCurse® sarjan tuote, joka siirtää kirouksen maahan ja kirous vaikuttaa niin, että kun sen päälle astuu niin astuja kuolee. Paperissa on enää kolme latausta jäljellä ja se pitäisi kuulemma palauttaa takuuhuoltoon.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		4		5
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835		-		-
+
+ Crog Daniels		3/1		3/2
+ rogue/half-orc	Ahponen		8.6.835		-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	4		5
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835		-		-
+
+ For Cee M		1		3
+ Force Mage/human	Alakoski	28.10.835	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>