TSM Osa 9, Luku 013 (tsmpart9/tsmpart9.013)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa). Harjoituksen myötä on oppinut vähän paremmin pysymään muiden mukana vauhdissa. Kävelyvauhti on jo noussut noin kolmasosaan muiden vauhdista.

Crog Daniels (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen.

Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm hevosen ja oman asunnon. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Osoittanut olevansa todella voimaksa ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on oppipojaksi oton yhteydessä muuttunut ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa on se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näy mitenkään, ase tulee näkyviin kun hän vetää sen esiin (ilmestyy tyhjästä), kilpi ja haarniska tulee näkyviin vasta jos hän ottaa ne pois päältä. Zip sanoo olevansa taikurioppilas, eikä hän kuulemma ole vielä oikein ehtinyt valita ominta aluettaan taikuuden kentässä.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 835

13. luku

Ryhmä kiertelee kauppoja ja myy suurimman osan tavaroistaan, ostaen tilalle jonkin verran puuttuvia tavaroita. Crog käy kuuntelemassa ennustuksen itsensä ja maljan suhteesta. Ennustuksessa sanotaan, että malja voisi löytyä idästä usean päivämatkan päässä rannikkoa pitkin korkealta.

Illalla Zip menee kuunjumalan temppeliin (hän uskoo siihen) saamaan siunauksen ja yllättäen hänen jumalansa laskeutuu kuusta hänen luokseen ja tekee hänestä pyhän esitaistelijansa.

Aamulla Zip miettii yöllisen uskonnollisen kokemuksen jälkeen vakavasti ammatin vaihtoa, mutta päättää sitten lopulta jäädä edelleen taikuriksi. Palatessaan majapaikkaan, joutuu hän hieman selittelemään, koska kukaan muu kuin M ei enää tunne häntä. Samalla kun hänestä tehtii pyhä esitaistelija, poistui myös hänen piparkakkumiehen ulkonäkönsä.

Crogia syytetään kuninkaan pöytähopeiden varastamisesta. Hänet todetaan syylliseksi ja hänelle määrätään yli kahdenkymmenentuhannen teräspalan korvaus ja kuuden teräspalan sakko. Ryhmä maksaa korvaukset ja sakon, ja Crog pääsee ulos. Tämän jälkeen Crog ottaa tehtäväkseen selvittää oikean varkaan ja aloittaa sen taikureiden killasta. Hän ei pääse sisälle, joten hän yrittää hakea M:ää avukseen. M ei tahdo mennä uudestaan taikureiden kiltaan, koska viimekeralla he kastuivat yrittäessään saada apua. Crog myös kuulee että viimeisin vallankumous on sattunut juuri edellisenä yönä, joten hän alkaa epäillä että vanha kuningas on vienyt hopeat mukanaan.

Koska varkaan etsiminen ei tunnu edistyvän ryhtyy Crog epäilemään voutia vilpillisyydestä ja käy katsomassa hänen taloaan ja yrittää sitten käydä M:n kanssa voudin puheilla saadakseen selville minkälaiset ne hopeat olivat jotka varastettiin. Vouti ei osaa kuvata niitä, mutta kun M yrittää saada hänet ystäväkseen taikavoimillaan suuttuu hän ja heittää heidät ulos. Seuraavaksi Crog yrittää saadaf palvelijoilta tietoa hopeoista, mutta ei löydä ketään jolta voisi kysellä.

Lopulta hän kysyy ensimmäiseltä vastaantulijalta, missä siivoojat asuvat. Mies vastaa, että "tuossahan me asutaan". Sen jälkeen Crog saa kuulla, että niiden hopeiden arvo on lähempänä kahta tuhatta kuin kahtakymmentä tuhatta. Todellisen arvon ja Crogilta vaaditun summan erotus on ilmeisesti mennyt voudin taskuun. Lisäksi hän kuulee että vouti aika suurelta osalta pyörittää tätä valtakuntaa, hän hoitaa vallankaappaukset aina kuningasta kohtaan, nytkin hän on jo yrittänyt saada pari tyyppiä tekemään vallankumous vaikka nykyinen kuningas on ollut valtaistuimella vasta puolipäivää. Lisäksi palvelija näyttää taulun jossa kolme arvokkainta pöytähopeaa on kuvattu.

Tämän jälkeen Crog singahtaa hakemaan M:n paikalle ja näyttää hänelle maljan, jota hänen pitäisi etsiä. M, Zip ja Jevgeni suunnittelevat hyvää suunnitelmaa kuninkaan maljan etsimiseksi ja tekevät jopa kuivaharjoitteluja lentävällä hevosella, mutta varsinainen etsintäyritys jää huomiseen.

Seuraavana päivänä Zip pidätetään osallisuudesta murtoaaltoon, jossa murtomiehet ovat tunkeutuneet likimain mahdottomiin paikkoihin esim kattojen kautta. Hänet kuitenkin todetaan syyttömäksi ja hän pääsee vapaaksi. Tämän jälkeen edellisen päivän suunnitelmat romutetaan ja siirrytään varasuunnitelmaan, jossa M heittää pari pientä havainnointitaikaa voudin talon ulkopuolella, mutta ei havaitse mitään.

Aamulla M lohduttaa vähän Crogia heittämällä pari havainnointitaikaa linnassa havaitsematta mitään erikoista. Kun M:n taioista ei ollut apua lähtee Crog kysymään joskos jostain temppelistä voisi saada papin taikomaan havainnointitaian. Zipin temppeli aukeaa vasta illalla, joten Crog menee yksin toiseen temppeliin, Zip ei suostu tulemaan mukaan väärän jumalan temppeliin. Astuessaan temppeliin sisälle kuulee hän äänen joka sanoo "vääräuskoinen". Hän ei välitä äänestä vaan avaa sisemmän oven. Sisällä näkyy pari pappia, jotka näyttävät hieman hermostuvan ja hyökkäävät taioillaan Crogin kimppuu. Crog menee sokeaksi ja hän tuntee heikotusta, mutta onnistuu pakenemaan ulos ja kaatuu temppelin ulkopuolelle. Ulkopuolella hän yrittää ensin nousta pystyyn, mutta ei onnistu. Crog huomaa olevansa täysin avuton ja hän ryhtyy huutamaan apua. Kun kukaan ei tule apuun lupaa hän palkkiota jos joku vie hänet ritarien majapaikkaan. Nyt ympäriltä kuuluu jo jotain, mutta kun hän lupaa vain kaksi rahaa potkaistaan häntä ja kun vaikka hän korottaa palkkion kahteenkymmeneen rahaan ryhtyvät paikalle saapuneet miehet ryöstämään häneltä ensin viittaa ja sitten miekkaa. Crog ryhtyy panemaan hanttiin ja huitoo miekallaan kunhan saa sen esille miesten viedessä tupen yrittäessään ottaa asetta.

Crog huitoo vielä hetken ja kuulee sitten kuinka häntä käsketään laskemaan aseensa lain nimessä. Crog lopettaa huitomisen ja huutaa edelleen että ryöstö, apua... Uusi mies yrittää iskeä Crogilta asetta kädestä, mutta ei onnistu, ja sen jälkeen mies lyö Crogia aseellaan. Crog laskee aseensa vierelleen, jolloin mies potkii sen kauemmaksi ja sitten Crog raahataan jonnekin ja hän kuulee takanaan äänen, joka muistuttaa sellin oven sulkeutumista.

Aamulla M ja Zip ryhtyvät ihmettelemään mihin Crog on hävinnyt ja he lähtevät etsimään häntä. Ensin he menevät voudin puheille, mutta siellä on iso jono ja he kuulevat huoneesta huutoa "Ei, ei näin, idiootit, ei näin tehdä vallankumousta. Teidän pitää saada joku hänen sukulaisensa suostumaan." He toteavat ettei nyt taida olla hyvä aika, joten he jatkavat seuraavaksi linnan vartiopäällikön luokse. Tämäkään ei tiedä mitään, joten he lähtevät katsomaan sen temppelin luokse johon Crogin piti mennä.

Temppelin luona he eivät saa mitään uutta tietoa, koska M:n etsintätaika ei lävistä kirkon seiniä. Seuraavaksi he kävelevät lähimpään kauppaan, joka sattuu olemaan haltian haarniskakaupaksi. Sisällä on uniformuun pukeutunut mies tiskin takana ja kun M ja Zip kysyvät onko hän nähnyt peltiin pukeutunutta tyyppiä eilen, kysyy kauppias vuorostaan rotua ja M vastaa että puoli-örkki. Kauppias toteaa, että "ne pitäisi kaikki polttaa, odottakaa hetki haen partioni". Sen jälkeen hän käännähtää ympäri ja painuu takahuoneeseen.

M ja Zip eivät jää odottamaan vaan poistuvat ulos ja näkevät siellä kuinka kauppias tulee ulos kahdeksan haltiasotilaan kanssa. Haltiat lähtevät kävelemään torille päin leveässä suorassa rivissä hakaten kadulla olevia ihmisiä pois tieltä. Torilla heitä vastaan tulee parisenkymmentä sotilasta, jotka yrittävät rauhoittaa heitä. Haltiat huutavat herjoja sotilaille,jotka vastaavat samalla mitalla. Ihmiset ympärillä hermostuvat hieman ja joku heittää haltioita kaalilla. Kolme haltiaa lähtee miehen perään ja osa sotilaista lähtee heidän peräänsä. Kun tuntee alkavat kuumeta, huomaavat ilmassa hevosen selässä leijuvat M ja Zip että kääpiöedustuston eteen on kokoontunut pieni sotajoukko suojaamaan lähetystöä, temppelin edessä on pappien muodostama suojaryhmä, kaupat on tässä vaiheessa jo teljetty hyvin ja taikakauppa näyttää loistavan kokonaisuudesssaan outoa hehkua.

Haltiat saavat kaalia heittäneen puoli-haltian kiinni ja lähtevät raahaamaan häntä torin keskelle. Sotilaat tulevat heitä vastaan, mutta eivät uskalla tehdä mitään. Samassa torin laidalta ilmestyy esiin tusinan verran ratsumiehiä, jotka heiluttavat aseinaan hamppuköydestä tehtyä asetta. Kun haltiat ovat saaneet puoli-haltian käsiinsä pyörähtävät he ympäri ja kääntävät selän sotilaille ja lähtee kävelemään pois. Sotilaat tuntuvat hieman kapinoivan johtajaansa vastaan haluten käydä haltioiden kimppuun ja pari sotilasta lähtee haltioiden kimppuun johtajansa huudoista huolimatta. Haltiat saapuvat lähimmän kaupan luokse ja ryhtyvät virittämään hirttoköyttä kaupan kyltin ylitse. Haltiat lyövät kimppuun tulevilta sotilailta aseet pois samalla kun ratsumiehet ryhtyvät raivaamaan tietään väkijoukon lävitse.

Neljä haltiaa viivyttää sotilaita samalla kun kolme muuta hirttävät puoli-haltian. Heti tämän jälkeen haltiat lähtevät juoksemaan katua pitkin poispäin samalla kun torille saapuu joukko oikeita sotilaita, joiden ei tarvitse tehdä mitään vaan ihmiset tuntuvat tekevän heille hyvin tilaa. Kun ratsumiehet pääsevät torin toiselle laidalle ryhtyvät he huutamaan vartiomiehille kovaan ääneen ja vartiomiehet vastaavat samalla mitalla. Samassa väkijoukosta ilmestyy mustiin pukeutunut mies, joka rykäsee hieman ja koko sotilasjoukko vaimenee. Sen jälkeen mies kuiskuttaa jotain ratsuporukan johtajalle ja ratsuporukka lähtee ratsastamaan haltioiden perään, samalla kun mies häviää takaisin väkijoukkoon. Paikalle saapuneet sotilaat lähtevät myös haltioiden perään.

Vähän tämän jälkeen saapuukin torille jo joukko työmiehiä siivoamaan jälkiä ja koko rähinä tuntuu olevan ohitse. M ja Zip käyvät ensin juttelemassa torilla olevan poliisin näköisen miehen kanssa ja sen jälkeen M käy jututtamassa temppelin ulkopuolelle jääneitä paria pappia, mutta ei saa mitään hyödyllistä irti, jos haukkumisia ei lasketa. Sen jälkeen M ja Zip palaavat poliisin kanssa juttelemaan ja juteltuaan vähän aikaa lähtevät he kysymään Crogista lähimmän katuvartioston luota. Oven ulkopuolella oleva mies ei puhu mitään M:n tai Zipin tuntemaa kieltä, joten he hakevat poliisin avukseen. Katuvartioston mies ei tiedä mitään Crogista, joten M ja Zip lähtevät poliisiperfektuurin luokse.

Koska ovella pitää jättää aseensa säilytykseen, jää oven Zip ulkopuolelle odottamaan ja M menee yksi sisälle. Hän lähtee ensin kysymään pidätettyjä henkilöitä ja saapuu huoneeseen, jossa on kaksi jonoa, toisessa viisi ja toisessa kaksi henkilöä. Siinä jonossa jossa on vain kaksi henkilöä on etummaisena haltia, joka vaatii serkkunsa vapauttamista. M menee pitemmän jonon perään ja hetken kuluttua haltian perässä jonottava tyyppi siirtyy M:n perään.

Kuluu vielä jonkin aikaa ja sen jälkeen haltian edessä oleva virkamies nosta esiin lapun jossa lukee lounaalla ja lähtee pois huoneesta kesken haltian selityksen. Haltia huutaa vielä vähän perään, mutta lähtee sitten lopulta pois. Muutaman minuutin kuluttua virkailija palaa takaisin ja suurin osa M:n jonossa olevista henkilöistä M mukaan lukien vaihtaa vaihtaa tämän virkailijan eteen.

Pitkän odotuksen jälkeen M pääsee virkailijan luokse, mutta heti kun hän mainitsee, että Crog on puoli-örkki toteaa virkailija, että sitten hän on varmaan joutunut tuholaistentorjuntapartion käsiin. Hetken juttelun jälkeen ilmenee, että Crog on tullut laivalla, joten virkailija ryhtyy epäilemään tullivirkailijaa virkavirheestä kun hän kerran on päästänyt Crogin satamaan asti, mutta M ei muista tullivirkailijasta mitään, joten virkailija ei voi tehdä virkavirheilmoitusta.

Seuraavaksi M yrittää käydä jättämässä katoamisilmoitusta, mutta toteaa sen turhaksi ja palaa ulos Zipin luokse. M yrittää saada Zippiä menemään uudestaan pidätettyjen henkilöiden tiskille ja kysymään Crogia uudestaan, ilman että mainitsee hänen olevan puoli-örkki. Zip ei kuitenkaan halua, joten he siirtyvät katuvartion päämajaan. Päämaja näyttää enemmän kapakalta, sisällä on paljon katuvartion porukkaa istumassa pöydissä ja juomassa jotain. Tiskin ääressä leikkii tulen ja alkoholin kanssa upseerin näköinen tyyppi. M menee juttelemaan hänen kanssaan ja saa kuulla että parempi olisi kysyä toimiston puolelta tämän talon toiselta puolelta. M ja Zip kiertävät toimiston puolelle, jossa he kohtaavan virkamiehen joka ei suostu ilman korvausta kertomaan mitään.

Seuraavaksi M ja Zip yrittävät sotilasparakista, mutta sieltä he kuulevat ettei kasarmin sotilailla ole oikeutta kertoa mitään, se on kuulemma päämajan tehtävä. Heti kun he kertovat olevansa ritareita määrätään heille sotilas opastamaan heidät päämajaan, jossa he saisivat tarvittavat tiedot. Heti kun he lähtevät liikkeelle saavat he kuulla sotilaalta ettei sotilailla ole ollut mitään järjestyshäiriöitä eilen, joten he toteavat ettei Crog sitten ilmeisesti ole tapellut sotilaiden kanssa ja päättävät sittenkin siirtyä sinne perfektuuriin kysymään Crogia uudestaan pidätettyjen puolelta. Zip lähtee kysymään ja toteaa, että virkailijoita on nyt neljä, kahden jonon ensimmäisinä on maalaisia ja heidän perässään on yksi kaupunkilainen, kolmannessa on viisi henkilöä ja viimeisessä kahdeksan henkeä. Zip menee jonoon jossa on viisi henkeä ja odottaa tunnin jona aikana kahdeksan hengen jono on jo mennyt pari kertaa ympäri ja juuri kun hän pääsee tiskille suljetaan se ja virkailija lähtee lounalle.

Zip siirtyy kahdeksan hengen jonoon (siihen on tullut porukkaa suurinpiirtein samaa tahtia kun siitä lähtee pois). Viittä minuuttia myöhemmin hän on tiskillä ja antaa Crogin tuntomerkit, mutta mitään tietoa ei löydy. M ja Zip palaavat takaisin majapaikkaan, mutta Crog ei ole palannut sinnekään.

Seuraavana päivänä M ja Zip lähtevät uudestaan liikkelle. Vouti toteaa hänen luokseeb tulleeelle Zipille ettei ritari voi tehdä vallankumausta ja heittää hänet ulos. Seuraavaksi he siirtyvät kuninkaan mukana tulleiden vartiomiesten luokse ja kysyvät sieltä Crogia. Luutnantti ei tiedä asiasta mitään, mutta toteaa kyllä, että jos he sattuvat näkemään Crogia niin heidän pitäisi kertoa hänelle, että hänen pitää astua palvelukseen, yleisen palvelukseenastumiskäskyn seurauksena.

M ja Zip lähtevät muiden luokse ja kertovat heille yleisestä ritarien palvelukseen astumisesta. Hetken keskustelun jälkeen ryhmä päättää toimia ihan normalisti ja palata illalla vierailevien ritarien majapaikkaan. Zip käy vielä aamulla kysymässä Crogia perfektuurista, mutta siellä on paperit kuulemma hieman sekaisin ja virkailija käskee hänen tulla huomenna uudestaan.

Ryhmä palaa illalla takaisin majapaikkaansa, mutta sen on vallannut ensimmäinen kompanja ja he kuulevat, että heidän pitäisi hakea aseensa, haarniskansa ja hevosensa ja ilmoittautua kaupungin ulkopuolella olevaan leiriin. He miettivät hetken ja päättävät sitten etsiä kunnon majatalosta yöpymispaikat ja lähteä aamulla ostamaan hevosia.

Aamulla Zip käy taas kysymässä Crogia, mutta ei kuule mitään uutta, joten he käyvät katsomassa jos hänet olisi viety eteläisen linnakkeen eteen jalkapuuhun markkinapoliisin toimesta. Siellä ei näy tuttuja, joten he palaavat katuvartion talolle ja M ja Zip menevät sisälle. Zip joutuu tulemaan heti ulos savun takia, mutta M onnistuu lahjomaan virkailijan niin, että saa kuulla että sellissä on yksi peltipurkki. M käy hakemassa ulkoa Jevgeniltä lisää rahaa ja lahjoo virkailijan päästämään Crogin ulos. Crog tuodaan vankilasta muuten kunnossa paitsi edelleen sokeana ja heikkona. Lisäksi häneltä on hävinnyt kaikki muut tavarat paitsi peltipanssari.

Majatalossa Jevgeni ja M yrittävät paikkailla Crogia ja Jevgeni saa näkökyvyn palautettua, mutta muut vammat ovat aika vakavia, tai siis niitä on niin paljon ettei niiden paikkailuun ole oikein keinoja.

Zip ja Jevgeni lähtevät ostamaan hevosia siten että Jevgeni kantaa viitisenkymmentä paunaa rahaa ja Zip lentää vieressä rahaa täynnä olevalla taikalevyllään. Levylle mahtuu kolmesataa paunaa rahaa, joten yhteensä heillä on rahaa kolmetuhattaviisisataa teräspalaa. Weby ja M vievät Crogin rykmentin lääkärin katsottavaksi, joka toteaa, että onpas hän heikossa kunnossa. Ensinnäkin tuo ulkonäkö ja ihotauti pitäisi korjata pian, jokuhan voisi luulla häntä vaikka örkiksi. Lääkäri suosittelee vuoden vuodelepoa tai sitten parin päivän täyshoitoa sairaalassa. Sairaalareissu tulisi kuulemma maksamaan lähemmäs kymmentätuhatta.

M käy myymässä pari turhaa taikaesinettä ja sen jälkeen he raahaavat Crogin sairaalaan hoitoon. Hoito tulee maksamaan yhdeksäntuhatta viisisataa ja viisikymppiä vielä ihon ja hampaiden korjailuun ihmismäiseen muotoon.

Jevgeni ja Zip palaavat muutaman tunnin kuluttua ostettuaan parisenkymmentä hevosta ja niihin varusteet ja muut leiriytymisvarusteet. Webylle he eivät saaneet kunnon satulaa, joten hän menee tilaamaan sellaisen itselleen, mutta sen valmistuminen kestää neljä päivää. M käy myymässä pari haltiarengashaarniskaa ja sen jälkeen he käyvät ostamassa Crogille aseen yms hänen hukkaamien tilalle.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		11		11
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835		-		-
+
+ Crog Daniels		3/8		3/8
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835		-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	11		12
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835		-		-
+
+ For Cee M		11		11
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835	-		-
+
+ Imaraus Zip		6		7
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6	-		-
+
+ Askan Deymoi		23		23
+ thief/human		NPC		28.10.835:160	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>