TSM Osa 9, Luku 014 (tsmpart9/tsmpart9.014)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa). Osaa myös määrittää taikaesineiden ja henkilöiden voiman. Harjoituksen ja jumalallisen avun myötä on oppinut vähän paremmin pysymään muiden mukana vauhdissa. Kävelyvauhti on jo noussut noin puoleen toiseksi hitaimman muiden vauhdista.

Crog Daniels (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä.

Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm hevosen ja oman asunnon. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 835

14. luku

Aamulla Jevgenikin käy korjauttamassa oman "ihotautinsa" ja saakin sen itsensä melkein ihmisen näköiseksi. Tämän jälkeen ryhmä lähtee ratsastamaan pohjoisessa olevaa leiriä kohti. Iltapäivällä ryhmä saapuu perille leiriin ja Crog kysyy heti ensimmäisiltä vartiomieheltä "missä me nukutaan". Ryhmä ohjataan leirin vääpelin puheille, joka kertoo, että ottakaa tuota sivulta joku merkityistä paikoista ja pystyttäkää teltta sinne. Kun ryhmä on leiriytynyt saapuu paikalle joku mies huutaen, että "ritarit koolle, ritarien kokous, ritarit koolle..."

Crog, Jevgeni ja Zip lähtevät kokoukseen, Weby jää nukkumaan, M ja Askan eivät halua tunnustautua olevansa ritareita ja he jäävät teltalle. Kokouksessa kerrotaan, että hyökkäys jättiläisiä vastaan aloitetaan kolmen päivän päästä. Taistelussa on tarkoitus iskeä jättiläisrintamaan reikiä, joista vapaaehtoiset läpi-iskujoukot voivat siirtyä taistelun aikana vihollisen selustaan häiritsemään. Crog ja Jevgeni ilmoittautuvat yhtä aikaa vapaaehtoisiksi ja ottavat Zipin mukaansa.

Aamunkoitteessa sotajoukko valmistautuu taisteluun ja puolenpäivän aikohin se on täysin valmis. Ryhmä ryhmittyy paikoilleen itäisen ritarijoukon taakse ja jää sinne odottamaan sopivan aukon syntymistä. Ritarijoukko syöksyy jättiläisjoukosta lävitse tehden siihen lähes viidenkymmenenmetrin kokoisen aukon, joten ryhmä lähtee etenemään. Ryhmää ammutaan parilla taialla, jotka kilpistyvät Jevgenin taikasuojaominaisuuteen ja lisäksi heitä kohti heitetään yksi kivi joka melkein pudottaa Jevgenin satulasta. Ryhmä ratsastaa solan läpi ja pääsee ilman ongelmia jättiläisten alueelle.

Päivällä ryhmä näkee jättiläisten kaupungin ja Zip toteaa, että hän voisi aiheuttaa hieman hämminkiä siellä nostamalla myrskyn. Kun muut toteavat siitä vaan, rypeaa ryhmän päälle kertymään mustia pilviä ja samassa iskee ensimmäinen salama. M:n ja Zip:n hevoset pillastuvat niin pahasti, että heittävät ratsastajansa pois selästään. Crog vuorostaan nousee hevosensa selästä samalla kun Weby laittaa satulalaukkunsa läppää paremmin kiinni siltä varalta, että alkaa sataa. Juuri kun Weby on saanut satulalaukkunsa läpän suljettua perässään alkaa hirmuinen kaatosade. Hevoset ovat myrskyn takia aika levottomia, mutta Jevgeni rauhoittaa ne. Webyn hevonen siirtyy puun alle suojaan sateelta ja hetken päästä puuhun iskee salama, joka jatkaa puusta matkaa sekä Webyyn että tämän hevoseen. Hevonen pillastuu ja Weby joutuu todella heikkoon kuntoon.

Jevgeni rauhoittaa hevosen, mutta se pillastuu uudestaan kun M yrittaa pitää sitä paikallaan taikavoimillaan. Hevonen juoksee nopeasti pois näkyvistä, ennen kuin kukaan muu ehtii reagoida asiaan mitenkään. Muut eivät tiedä kenen hevonen lähti ja huomaavat vasta vähän ajan päästä että kyseessä oli Webyn hevonen ja että Weby oli siinä mukana. Muutamaa minuutia myöhemmin Jevgenin hevosten rauhoittelutaika menee ohitse ja hevoset ovat taas levottimia ja kun salama seuraavaksi iskee Crogin jalkaan ja pillastuvat ne ja ryhmällä on täysi työ niiden pitelemisessä.

Myrsky kestää puoli tuntia ja laantuu sitten yhtä yllättäen kuin mitä alkoikin. Myrskyn jälkeen ryhmä huomaa kahden muunkin hevosen menehtyneen, toinen oli kuormahevonen ja toinen kevyt sotahevonen, lisäksi Webyä hevosineen ei näy missään. Ryhmä lähtee liikkeelle ja matkattuaan pari kilometriä Askan huomaa puskassa hevosen hännän ja kun he menevät katsomaan he löytävät Webyn kuolleen hevosensa satulalaukusta aika heikossa kunnossa.

Jevgeni tutkii Webyn ja toteaa, että huomenna hän voisi yrittää parantaa tätä, tänään hänellä ei ole riittävästi taikavoimaa. Ryhmä leiriytyy odottamaan seuraavaa päivää.

Aamulla ryhmän viereen leiriytyy parisensataa kääpiötä, jotka kaivautuvat tasaselle ja häviävät näkymättömiin naamioituaan poteronsa. Jevgeni parantaa Webyn parilla taialla ja sen jälkeen ryhmä jää odottamaan, että Weby toipuu ja että Jevgeni saa taikavoimansa takaisin. Muutaman tunnin kuluttua he huomaavat että heitä kohti on tulossa kahdeksan mäkijättiläistä. Ryhmä valmistautuu ottamaan ne vastaan aloittaen ensin kaukohyökkäyksillä ja taioilla.

Jättiläiset tuhotaan reilussa minuutissa M:n tuhottua ja poistettua suurimman osan. Taistelun jälkeen ryhmä jatkaa lepäilyä ja odottelua. Iltäpäivällä ryhmää kohti tulee taas kymmenkunta vielä edellisiä isompia jättiläisiä, mutta Jevgeni kutsuu jumalansa paikalle, joka poistaa niiden sielut ennen kuin tervehtii Jevgeniä sanoen "moi, ei olla ennen nähtykään". Muuta jumala ei sitten sanokaan vaan lähtee samantien takaisin.

Ryhmä toteaa että tämä paikka on liian levoton ja kun Webykin alkaa olla siinä kunnossa että häntä voi liikuttaa, siirtyy ryhmä kolmisenkymmentä kilometriä kauemmaksi ja leiriytyy sinne yöksi.

Aamulla kääpiöt leiriytyvät taas ryhmän viereen, joten ryhmä päättää siirtyä ratsastamaan päästäkseen heistä eroon. Illalla maasto alkaa muuttua ja vastaan tulee ihminen joka ryhtyy uhoamaan jotain miekkansa kanssa. Askan vetää jousensa esiin ja tappaa miehen yhdellä laukauksella. Miehellä ei ollut mukanaan miekkansa lisäksi oikeastaan mitään muuta.

Illalla ryhmä kääntyy tieltä metsään ja jatkaa sinne tunnin verran kunnes saapuu toiselle tielle. Crog johdattaa ryhmän takaisin metsään teiden puoleenväliin ja ryhmä leiriytyy siihen. Yöllä ryhmän nukkuessa leiriin saapuu joku ihminen joka haluaa leiriytymismaksua siitä että ryhmä yöpyy hänen maillaan. Jevgeni heittää miehelle tuhat tinapalaa ja mies lähtee pois jättäen ryhmän rauhaan.

Aamulla ryhmä saapuu kaupunkiin, jonka portilla on lappu jossa kerrotaan tullimaksut: ihmiset 0 hopeaa, naiset ja lapset 1 hopea, hevoset ja muu karja 2 hopeaa. Crog ja M käyvät sisällä ja löytävät heti portin sisäpuolelta "kaupungin ainoa talli"-nimisen tallin. Tallissa hevosten säilytys maksaa kuulemma yhden hopean jos he eivät vielä ole ehtineet maksaa tullia, muuten omistaja haluaa kaksi hopeaa. Omistaja haluaa kuulemma protestoida veronkeräystä vastaan, koska se laskee hänen tulojaan. Ryhmä tuo hevoset talliin ja maksaa sekä tullin ja tallimaksun.

Kun hevoset on tallissa lähtee ryhmä kiertelemään kaupunkia ja katsomaan kauppoja. Jevgeni, M, Zip ja Weby ostavat itselleen taikavoimanlisääjät ja M ostaa tonnin lyijyä tarkoituksenaan muuttaa ne kullaksi, mutta onnistuu muuttamaan vain kymmenkunta paunaa.

Aamulla ryhmä käy myymässä M:ltä yli jääneen lyijyn pois ja saa siitä puolitoistakertaisen hinnan verrattuna ostohintaan. Lyijyn saannissa on kuulemma ilmennyt ongelmia ja hinta on sen takia noussut nopeasti. Sen jälkeen ryhmä lähtee kaupungista itäänpäin, jossa pitäisi olla enemmän kaupunkeja. Matkalla toiseen kaupunkiin he törmäävät tyyppiin nimeltä Thor, joka kysyy tunnetteko te mitään pätevää porukkaa. Kun Crog vastaa että joo, ja M jatkaa että "me". Thor vastaa että "hyvä, seuratkaa, kiitos että autatte minua". Thor kertoo, että hänen veljensä on varastanut hänen vasaransa ja hän tarvitsee apua toispuoliseen maailmaan. Thor vähän parantaa ryhmän ominaisuuksia ja sen jälkeen ryhmä kuolee ja siirtyy manalaan Thorin mukana.

Ryhmä saapuu isoon pimeään luolaan, ja Thor sanoo tuntevansa alueen, mutta sieltä on kuulemma pitkä matka sinne missä hänen veljensä asuu. Ryhmä lähtee kävelemään käytäviä pitkin eteenpäin ja etenee muutaman kilometrin havaitsematta mitään, mutta sitten Crog kuulee vasemmalta veden tippumista. Ryhmä seuraa tippumisen ääntä muutaman kilometrin ja sen jälkeen Jevgenikin kuulee veden kohinaa. Ryhmä kävelee vielä noin kilometrin ja sitten Jevgeni havaitsee sivulla jotain. Ryhmä pysähtyy ja heittää suojataiat ja lähtee sitten kävelemään toista reunaa kohden. Weby havaitsee, että molemmilla puolilla on vihollisia ja niitä on enemmän takana, Crog kuulee edestä kahden sydämmen tykytyksen ja kerrottuaan tästä muille jatkaa ryhmä sinnepäin.

Käveltyään jonkin matkaa ammutaan Zipiä ja Askania nuolilla, jolloin Jevgeni ja Weby ampuvat takaisin kaukoaseillaan. Thor ryntää eteenpäin ja tappaa väijytyksessä olleet haltiat nopeasti. Tapettuaan haltiat palaa Thor takaisin muiden luokse ja kysyy missä niitä on lisää. Jevgeni ja Weby näkevät vihollisia vähän yli sadan metrin päässä takanapäin ja Weby ampuu sinne heti yhden tulinuolen, mutta siitä loppuu teho ennen kuin pääsee perille asti. Se oli kyllä menossa aika hyvin oikeaan suuntaan. Webyn tulenavaukseen vastataan viidellä nuolella, jotka menevät yhtä M:ää kohti tullutta lukuunottamatta aika paljon ohitse. Thor lähtee juoksemaan haltioita kohti ja saa vastauksena viisi keltaista vanaa itseensä. Thor ei niitä paljon noteeraan vaan lyö ensimmäistä löytämäänsä haltiaa. Lyönti menee ohitse. Muut lähtevät juoksemaan perään.

Jevgeni ehtiessä paikalle tappaa hän yhden, Askan taas osuu yhteen nuolella ja Thor tappaa loput. Thor valittelee, että yksi osui häneen aika pahasti taiallaan, ennen kuin Askan tappoi sen, ja nyt hänen näkönsä on hieman heikkona. Crog tulee hänen luokseen ja totea, että hän voisi yrittää parantaa ja yllättäen hän jopa onnistuukin siinä. Haltioilta löytyy vain pikkusen rahaa ja jonkin verran muuta romua.

Ryhmä jatkaa ja vähän ajan kuluttua Weby tuntee taas oudon väijytyksen tunteen ja samassa Crog kuulee sivulta sipsutusta ja Askan näkee sivulla jotain liikettä. Thor pistää suojahehkun päälle ja samassa häntä kohti ammutaan parisenkymmentä nuolta. Kun häntä ammutaan toisenkin kerran ryhmä toteaa, että kyllä noille sittenkin pitäisi tehdä jotakin ja lähtee hyökkäykseen. Alunperin he olivat ajatelleet jättää heidät henkiin. Lyhyen taistelun jälkeen kaikki viholliset tältä puolelta on tapettu ja ryhmä siirtyy vastakkaiselle puolelle. Siellä he huomaavat, että viholliset ovat jo paenneet ja pysähtyvät paikkaamaan Zipiä ennen kuin lähtevät jahtaamaan pakenevia vihollisia.

Noin kilometrin päässä he saavat näkyviinsä parisenkymmentä vihollista, jotka juoksevat edelleen heitä pakoon. Hetken päästä he saapuvat joelle, jossa heidän pitäisi valita kumpaa puolta jokea pitäisi mennä. Tällä rannalla on paholaisautiomaa ja toisella puolella vuorostaan haltiametsä.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		11		12
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835		-		-
+
+ Crog Daniels		3/8		3/9
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835		-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	12		13
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835		-		-
+
+ For Cee M		11		12
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835	-		-
+
+ Imaraus Zip		7		9
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6	-		-
+
+ Askan Deymoi		23		23
+ thief/human		NPC		28.10.835:160	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>