TSM Osa 9, Luku 015 (tsmpart9/tsmpart9.015)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa). Osaa myös määrittää taikaesineiden ja henkilöiden voiman. Harjoituksen ja jumalallisen avun myötä on oppinut vähän paremmin pysymään muiden mukana vauhdissa. Kävelyvauhti on jo noussut noin puoleen toiseksi hitaimman vauhdista.

Crog Daniels (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä.

Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm hevosen ja oman asunnon. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 835

15. luku

Zip tekee yhden lentävän levyn ja ilmahevosen, jonka jälkeen porukka nousee niiden päälle ja ryhmä lähtee lentämään ympärillä olevan pimeähaltia-armejan ylitse. Askan ampuu muutaman haltian alhaalta pois. Haltiat yrittävät ampua takaisin, mutta eivät yllä ryhmään asti.

Rajalla Zip ei saa ilmahevostaan menemään ylitse, joten ryhmä kävelee ylitse ja Zip vapauttaa hevosen ja yrittää saada levyn tulemaan rajan ylitse, mutta se häviää olemattomiin rajalla. Rajan toisella puolella ryhmä valmistautuu juoksemaan autiomaan lävitse. Jevgeni, Thor ja Askan juoksevat omin voimin, Zip, M ja Crog käyttävät juoksutaikaa ja Weby nousee Jevgenin selkään. Matkaa on vaivaiset kymmenen kilometriä, joten mitään taukoja ei tarvita. Matkalla ei myöskään näy mitään, joten ryhmä pääsee ilman ongelmia autiomaan toiselle puolelle.

Seuraava alue on viidakon tyyppinen alue, jossa on kuulemma merirosvoja. Weby kyselee heti, että missä on lähin kylä ja Thor toteaa että muutaman kilometrin päässä on lähin ja oikestaan ryhmän pitäisi mennä sinne, koska sieltä voi saada kulkuvälineen jolla pääsee joen ylitse. Käveltyään muutaman kilometrin he näkevät edessään kaupungin muurin. Weby toteaa hän on saanut jumalaltaan käskyn tuhota tämän kylän, joten hän pyytää Zipiltä ja M:ltä apua ja Zip päättää kutsua paikalle myrskyn. Ryhmä etsii hyvän puun ja kiipeää sinne suojaan kiinnittäen turvaköyden puuhun.

Myrsky nousee nopeasti ja sade pudottaa näkyvyyden kolmestakymmenestä metristä puoleen metriin. Vesi nousee vähän yli kaksi metriä ja Jevgenin jalat kastuvat, mutta muuten ryhmä pysyy vesirajan yläpuolella. Puolen tunnin kuluttua vesi on laskenut niin paljon, että ryhmä pääsee kävelemään. Kaupungin portista valuu ulos vettä vielä aika runsaaasti ja ympäristössä on paljon romua. Thor nostaa Webyn muurille ja Weby toteaa, että kylä on vielä täysin pystyssä, tai on siellä yksi romahtanut talo. Hän ampuu kerran tulinuolella mutta kun siihen vastataan nuolella laskeutuu hän takaisin alas. Weby yrittää puhua Zipiä puolelleen, niin että hän tekisi toisen myrskyn. Luvattuaan auttaa Zipiä tämän omassa tehtävässä ja katsottuaan tulevaisuuteen ja väitettyään, että hän näki myrskyn aiheuttaneen aika paljon tuhoa, Zip suostuu.

Toinen myrsky menee jo rutiinalla ja kun ryhmä menee katsomaan kaupunkia näkevät he että kaupungin muurit ovat sortuneet ja kolme neljäsosaa taloista on romahtanut. Weby näyttää tyytyväiseltä ja ryhmä lähtee katsomaan olisiko yhtään venettä sattumalta jäänyt ehjäksi. Ei ollut.

Käveltyään viidakossa jonkin matkaa heitä vastaan tulee joku tyyppi joka on kuulemma hieman suuttunut Thorille koska tämä oli tappanut hänet pari kertaa. Pienen välähtelyn jälkeen vastustaja on kahdeksassa osassa ja Thor vuotaa kuin suikulähde. Crog parantaa erikoisominaisuudellaan Thoria, jonka jälkeen Thor onkin taas täysin kunnossa.

Vähän matkaa kuljettuan he näkevät edessään kylän, ja koska kukaan ei tällä kertaa halua tuhota sitä, ohitetaan se turvallisen matkan päästä. Seuraavan kylän tullessa näkyviin huomaavat että sieltä lähestyy kolmenkymmenen miehen lauman. Zip toteaa että tulkoot vaan hän hieman pehmittää porukkaa tulipallolla ja muut voi sitten kaukoaseillaan pehmittää niitä lisää ennen kuin otetaan ne lähitaisteluun. Zipin tulipallon jälkeen kymmenkunta miestä vielä jatkaa eteenpäin hoippuen, kymmenknta jää maahan makaamaan ja loput pötkivät pakoon. Weby pudottaa kaksi tulinuolillaan ja Askan yhden jousellaan ennen kuin viholliset ehtivät liian lähelle. Kolmenkymmenen metrin päässä M pudottaa lopuista kuudesta etujoukossa olevista neljä kylmäpallolla ja kaksi viimeistä pääsee lähitaisteluun. Thor tappaa toisen ja Crog ja Jevgeni tappelevat toisen kanssa. Thor pudottaa tällä välin jo toisen jälkijoukossa tulijoista, samalla kun Zip niistä vielä yhden. Thor tulee ja pudottaa viimeisen Crogin ja Jevgenin kanssa tappelevan.

Maast lähtee laskeutumaan ja matkattuaan jonkin matkaa mäkeä alas huomaavat he kuinka aurinko pimentyy ison tulilohikäärmeen lentäessä ylitse (Jevgenin mukaan se on noin 900 vuotias). Weby, Zip ja M singahtavat etsimään suojaa. M löytää maasta rautaluukun, nostaa sen auki ja kiipeää tikkaita alas. Weby löytää M:n löytämän bunkkerin ilmastointikuilun ja pudottautuu siitä parisenkymmentä metriä alas viittaa liitovarjona käyttäen menettäen tömähdyksessä kuulonsa. Zip kaivautuu ison kiven alle suojaan.

Hullut jotka jäivät seisomaan paikoilleen valmistuvat ottamaan lohikäärmeen vastaan. Crog suojaa porukkaa tulelta suojarukouksella, Askan kaivaa kunnollisen nuolen esiin ja valmistautuu ampumaan, Jevgeni seuraa Askanin esimerkkiä. Thor ottaa vain miekastaan kunnon otteen ja tuijottaa lohikäärmettä ilkeästi.

Lohikäärmeen ensimmäinen henkäisy lämmittää hieman maata ympäristöstä ja sen jälkeen Askan avaa tulen osuen lohikäärmettä nuolellaan. Lohikäärme henkäsee toisen kerran juuri kun M avaa luukun ja saa pudotettua Askanin ja Jevgenin maahan. Sekä Askan, että Jevgeni ampuvat siitä huolimatta että ovat kaatuneet maahan ja osuvat lohikäärmeeseen vahingoittamatta sitä kuitenkaan vakavasti.

Lohikäärme pysähtyy ryhmän yläpuolelle ja henkäsee siitä vielä kolmannen kerran ja lähtee sitten lentämään pois. Jevgeni ja Askan nousevat ylös ja Jevgeni parantaa itseään samalla kun lohikäärme käy ottamassa vaihtia kauempaa. M ja Weby pysyvät alhaalla suojassa. Jevgeni painuu kiven taakse suojaan samalla kun lohikäärme lähtee tulemaan uudestaan kohti. Lohikäärme henkäsee pari kertaa ja laskeutuu sitten Crogin, Askanin ja Thorin kimppuun. Heti kun lohikäärme käy lähitaisteluun nousee myös Jevgeni ja Zip ylös ja he lähtevät tulemaan mukaan taisteluun.

Lohikäärme likimain tappaa Askanin ensimmäisellä puraisullaan iskettyään hänet ensin tajuttomaksi sarvellaan, sen jälkeen se tönäsee Crogia kunnolla ja yrittää kynsiä Thoria siinä kuitenkaan onnistumatta. Crog naarmuttaa lohikäärmeen panssaria pikkusen, mutta Thor osuu paremmin tehden pienen vuotavan haavan.

Thor iskee toisenkin haavan ja lohikäärme kiinnittää huomionsa häneen ja iskee häntä sarvella, purasee hampaillaan ja raapii kunsillään, saamatta yhtään mitään aikaiseksi. Sen lisäksi se vielä tönäsee Crogin nurin ihan ohimennen. Thor rusikoi taas lohikäärmettä samalla kun M tekee bunkkerin kattoon reiän päästäkseen hehkuvan metalliluukun läpi. Lohikäärme tönäsee Crogia uudestaan niin että tämä lentää muutaman metrin taaksepäin niska murtuneena, mutta kun hän käyttää erikoisominaisuuttaan itsensä parantamiseen on hän taas täysin kunnossa.

Crog yrittää nousta pystyyn, mutta toteaa sen mahdottomaksi koska lohikäärme heiluttaa siipiään aiheuttaen kovan tuulen ja haarniska painaa liikaa. Thor lyö lohikäärmettä vielä kerran ja sen jälkeen lohikäärme lähtee pakoon jättäen ryhmän parantamaan Askania ja Zipiä.

Kun Crog on parantanut Askanin haavat muut kantavat Zipin alas sitä varten, että Crog voisi parantaa hänet siellä turvassa. Alhaalla Weby kysyy, että eikös tuota kannattaisi parantaa se näyttää hieman huonokuntoiselta. Weby on edelleen kuuro, joten hän ei saa selvää mitä Crog yrittää selittää, mutta ymmärtää että Crog selittää jotain siitä että Zip on tullut pöpiksi ja hänet pitäisi nyt tappaa siististi ja tehokkaasti. Weby vähän ihmettelee, mutta onnistuu lukemaan huulilta lisää tietoa sen verran, että Zip oli käynyt muiden kimppuun ja he olivat saaneet hänet hiljennettyä tuohon kuntoon.

Weby vetää miekkansa esiin ja ryhtyy mittailemaan sillä Zipin kaulaa, mutta Crog selittää että alempaa, haavat on alempana. Weby toteaa että eihän jalkoihin kannata lyödä ei se silloin kuole niin nopeasti. Crog jatkaa selittämistä ja lopulta Weby toteaa että voisitko esim kirjoittaa tuohon maahan mitä oikein yrität selittää. Crog kirjoittaa ja Weby ihmettelee, että miksi ette heti sanonut että hänet pitää parantaa, mitä te höpötetitte tappamisesta. Sen jälkeen Weby ryhtyy parantamaan Zipia ja saa tämän pian tajuihinsa.

Tämän jälkeen ryhmä lähtee liikkeelle ja siirtyy seuraavalle alueelle ja saapuu kahden suuren luolan suun eteen. Thor toteaa että hänen vasaransa on etuvasemmalla, mutta hän ei tiedä kumpi reitti vie paremmin perille. Jevgeni käyttää pienen toiveen jumalaltaan ja saa tiedon mitä polkua pitkin pitää mennä jotta pääsee parhaiten vasaran luokse.

Kymmenen mailin kävelyn jälkeen Thor yllättäen syöksyy seinästä läpi ja kun muut meinaavat seurata huutaa hän, että älkää tulko. Luolasta kuuluu jyrinää ja salamoinnin ääntä, maa vähän järkkyy ja vähän ajan päästä Thor tulee takaisin näyttäen nyt paljon voimakkaammalta. Thor toteaa, että nyt voidaan häipyä täältä ja samassa he ovatkin ulkona.

Ulkona Thor sitten toteaa nyt saatte vielä toivomuksen, jolloin varsinaiset taikurit (M, Zip ja Jevgeni) toivovat saavansa sisäisen taikakertoimen, Crog toivoo pystyvänsä paremmin kestämään iskuja, Askan haluaa oppia ampumaan jousellaan ja Weby haluaa liikkua vikkelämmin. Kun toivomukset on täytetty toteaa Thor vielä, että hän voi vielä parantaa ryhmän ominaisuuksia, jolloin M ja Zip haluavat nopeutta, Weby kestävyyttä, Jevgeni ja Crog näppäryyttä ja Askan haluaa takaisin ne ominaisuudet jotka laskivat kun hän kuoli manalassa. Näiden jälkeen Crog saa vielä yhden toivomuksen koska hän paransi Thoria niin paljon. Crog toivoo sisäistä haarniskaa ja saa loisteen ympärilleen, joka suojaa häntä kovetetun nahan tavoin.

Tämän jälkeen Thor lähtee. Katsoessaan ympärileen ryhmä huomaa olevansa pienellä saarella keskellä merta. Saari on noin 100 metriä kertää 30 metriä kanttiinsa ja sen keskellä seisoo iso majakka. Pienen riitelyn jälkeen ryhmä jää paikoilleen nukkumaan, koska kaikki haluavat taikavoimansa takaisin.

Kahdeksan tunnin kuluttua kaikki muut paitsi Askan (joka ei tarvitse unta, koska hänellä ei ole taikoja) ja Crog (joka vain ei saanut unta kun oli liian valosaa) ovat saaneet nukuttua. Sen jälkeen ryhmä käy ensin tutkimassa majakan toisella puolella olevan venemajan. Majasta löytyy neljä tutun näköistä venettä, veneet ovat samanlaisia kuin millä merirosvot pakenivat sieltä merirosvosaarelta. M etsii maljaa ja löytää sen majakan huipulta. Hetken miettimisen jälkeen ryhmä heittää airot veteen ja tukkii majakan oven kivimuurilla ennen kuin lähtee hyökkäykseen leijuvalla levyllä majakan huippun kautta sisään.

Huipulla vartiomiehet huomaavat levyn ja huutavat hälytystä. Askan pudottaa toisen vartiomiehen ja M toisen. Pari katolla olevaa vihollista ehtii kuitenkin reagoida. Juosimies ampuu Crogia, mutta nuoli vain hipasee olkapäätä, linkomies linkoaa kiven, joka jopa osuu Jevgeniin. Zip ohjaa levyä keskemmälle samalla kun vihollispappi lähettää taikajuovansa M:ää kohti, mutta Jevgeni kääntää sen takaisin vihollispappia kohti ja mies putoaa. Vihollisten jousimiehet ja linkomies eivät saa mitään vakavampaa aikaseksi. Crog ja Jevgeni nousevat pois levyltä ja Zip kiihdyttää kohti kahta muuta sotilasta.

Jevgeni pudottaa linkomiehen samalla kun Askan, Zip ja Weby pudottautuvat pois levyltä. Askan ja pari jousimiestä vaihtavat nuolia, mutta toinen nuolimiehistä hutasee Askanin ja osuu takana olevaa Webyä kylkeen pahasti. Zip pudottaa toisen vastustajistaan samalla kun häntäkin ammutaan kylkeen. Jevgeni ja Crog pudottavat omat vastujansa ja Jevgeni siirtyy seuraavien vastustajien kimppuun. Crog jää kaivamaan pudonnutta asettaan maasta. Weby iskee edessään olevaa vihollista ja kun Askan vielä ampuu tätä, putoaa tämä.

Täten kaikki viholliset on saatu pudotettua ja M ryhtyy parantamaan Webyä samalla kun alhaalta alkaa kuulua ihmettelyä, että mitä siellä ylhäällä oikein tapahtuu. Jevgeni vastaa, että ei mitään, mutta kun äänet eivät vaimene alhaalla vetää hän luukun auki ja heittää alas tulipallon. Katsoessaan seuraavan kerran alas lentää häntä kohti taikajuova, jonka hän kääntää takaisin ja pappi putoaa.

Hetken miettimisen jälkeen ryhmä päättää perääntyä ja jättää lopun majakasta tutkimatta. Zip tekee toisen levyn ja ryhmä nostaa maljan siihen ja lähtee lentämään kohti rannikkoa. Rannikolta he suuntaavat länteen kohti kuninkaan kaupunkia. Myöhään yöllä he saapuvat kaupunkiin ja yöpyvät siellä.

Aamulla ryhmä lähtee kiertelemään kauppoihin, Weby hakee satulansa, Jevgeni arvioituttaa merirosvoilta löydetyt jalokivet, M käy myymässä turhan taikalisääjänsä ja ostaa tilalle taikakirjan. Sen jälkeen muut paitsi Weby lähtevät kuninkaan linnaan kuninkaan puheille. Weby jää majataloon vahtimaan maljakkoa. Portilla heillä on hieman ongelmia, mutta loordi Jevgenin nimi avaa portit. He pääsevät kuninkaan puheille ja Jevgeni kertoo kuninkaalle hieman matkasta (jättäen manalan osuuden pois), mutta puhuen muuten kyllä hyvin totuudenmukaisesti. Sen jälkeen Crog kertoo että vouti suunnittelee vallankumousta. Kuningas toteaa, että hän tarvitseekin ensikäden todistusaineistoa asiasta. Crog kertoo hänen ja M:n visiitistä voudin luona ja kuningas huutaa eteenpäin, että hirttäkää se vouti. Sen jälkeen kuningas toteaa, että hänen pitää löytää tiluksia Jevgenille nyt kun hän kirjoittaa tälle pikkuparonin arvonimen. Crogille ja M:lle myönnetään samalla loordin arvonimi kiitoksena todistuksesta voutia vastaan.

Kun Jevgeni lopulta saa paperin käsiinsä on siinä pari pientä virhettä, toinen on kirjoitusvirhe nimessä ja toinen on se että hänestä tehtiin vahingossa paroni eikä pikkuparoni.

Zip yrittää käydä hakemassa taikureiden killasta jotain henkilöä joka pystyisi tekemään täyspimeystaian, jota hän tarvitsee jumalansa antaman tehtävän suorittamiseen, mutta hän menee tajuttomaksi kun yrittää päästä infopistekoneen ohitse. M raahaa hänet majataloon ja Weby ja Jevgeni parantavat hänet tajuihinsa.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		12		14
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835		-		-
+
+ Crog Daniels		3/9		3/11
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835		-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	13		15
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835		-		-
+
+ For Cee M		12		14
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835	-		-
+
+ Imaraus Zip		9		11
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6	-		-
+
+ Askan Deymoi		23		24
+ thief/human		NPC		28.10.835:160	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>