TSM Osa 9, Luku 016 (tsmpart9/tsmpart9.016)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa). Osaa myös määrittää taikaesineiden ja henkilöiden voiman. Harjoituksen ja jumalallisen avun myötä on oppinut vähän paremmin pysymään muiden mukana vauhdissa. Kävelyvauhti on jo noussut noin puoleen toiseksi hitaimman vauhdista.

Crog Daniels (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä.

Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm hevosen ja oman asunnon. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 835

16. luku

Aamuyöstä ulkoa alkaa kuulumaan meteliä. Askan, M ja Zip avaavat huoneensa ikkunan ja katsovat ulos pääkadulle. Pääkadulla he näkevät kaksi ihmisjoukkoa tulossa eri suunnista kohti. Toinen näyttää hyvin iloiselta ja toinen surulliselta. Aseita ei näy, mutta tuntuu siltä että joukkojen törmätessä syntyy kitkaa.

Crog, Jevgeni ja Weby ovat toisessa päässä taloa, joten heidän ikkunansa aukeaa takana olevalle kadulle, jossa ei näy mitän erikoista. M:n huoneessa Askan ryhtyy kasaamaan ikkunan eteen tavaraa ja kun hän saa ikkunan tukittua, hän ja M käyvät hotellin pääovella katsomassa, että majatalon väki on jo teljennyt sen. Tullessaan takaisin ovelta kuulevat he kuinka välissä olevasta huoneesta kuuluu ääntä aivan kuin siellä ammuttaisiin tulipalloja sarjatulella. M koputtaa ovea ja huutaa, että tarvitteko apua, mutta mitään vastausta ei kuulu. Seuraavastakin huoneesta kuuluu meteliä ja samassa ovi aukeaa ja sieltä astuu ulos nelimetrinen valkokarvainen humanoidi, joka kyselee kuka häntä oikein häiritsee. M vastaa että "väkijoukko tuolla ulkona" ja humanoidi palaa samantien sisään huoneeseensa. Zip heittää vielä ikkunan suojaksi kivimuurin ja sen jälkeen M, Zip ja Askan lähtevät Crogin ja muiden luokse toiseen päähän taloa.

Crogin huoneessa Crog vahtii ovea, Jevgeni ikkunaa ja Weby seisoo maljassa ja vahtii kumpaakin suuntaa. Kun M ja muut saapuvat paikalle he kertovat mitä on tapahtumassa ja ryhmä päättää jäädä odottelemaan tilanteen rauhoittumista. Ryhmä odottaa jonkin aikaa ja näkee sen jälkeen ison ihmisjoukon juoksevan ohitse. M ottaa yhden heistä ystävikseen ja kuulee, että kuningas on murhattu ja prinssi on edelleen kadoksissa. Hän kertoo miehelle, että vouti on varmaan kaiken takana, koska hän sai eilen hirttotuomion. Mies lähtee saman tien juoksemaan poispäin huutaen "tappakaa vouti, tappakaa vouti".

Kuluu vielä muutama tunti ja sitten ikkunan ovitse ratsastaa ryhmä kuninkaan sotilaita, jotka pysähtyvät heti kun näkevät ryhmän. He tulevat ryhmän luokse ja kumartavat ja sanovat, että arvoisa prinssi. Hetken miettimisen jälkeen, joku rykäsee jotain tyyliin "jatkakaa" ja sen jälkeen mies jatkaa kertoen, että prissi pitäisi viedä linnaan turvaan. Zip tekee maljalle levyn ja sen jälkeen he lähtevät mukaan. Tuntuu siltä että sotilaat pitävät M:ää prinssina.

Linnassa M:ää vastaan tulee hänen "äitinsä", joka toteaa että "vihdoinkin poikani, viisi vuotta olit kateissa ja en olisi uskonut, että sinut löydetään tällaisena aikana". Kun ryhmä kuulee että kuninkaan sielu on tuhottu ja parannusyrityksistä ei ole tullut mitään, toteaa Crog, että "viekää minut kuninkaan luokse niin yritän parantaa hänet". Ryhmä viedään kuninkaan ruumiin luokse, hänen päänsä on murskautunut parannusyrityksissä ja muutenkin toivoa ei oikein ole.

Crog käyttää sisäistä parannusominaisuuttaan ja sen jälkeen pää korjaantuu ja kuningas ryhtyy kuorsaamaan. Puolet ympärillä olevista palvelijoista lähtee pakoon ja toinen puoli pyörtyy. M herättää kuninkaan ja kertoo, että hänet murhattiin ja Crog paransi hänet. Kuningas lähtee rauhoittamaan linnaa ja hetken kuluttua vartiosto uskoo että kuningas on parantunut, eikä enää kuvittele että se on joku haamu tms. M ja kuningas lähtevät selvittämään asioita samalla kun muut ohjataan vierashuoneeseen.

Kuningas totaa M:lle että koulutuksesi jäi aika pahasti kesken nyt sinun pitää hoitaa pikapikaa koulutuksesi loppuun. M yrittää selittää, että hänellä on jo ihan hyvä ammatti, mutta se ei kuninkaalle kelpaa vaan hän haluaa pojastaan seuraajansa eli asemestarin. M yrittää vieläkin selittää jotain kuninkaalle, mutta tämä karjasee kerran ja sen jälkeen M ei uskalla olla tottelematta.

Aamulla ryhmä ohjataan M:n luokse ja hän kertoo, että on pyytänyt kuninkaalta, että hänen kaverinsa tulee mukaan koulutukseen ja nyt he kaikki menevät asemestarikoulutukseen. Koulutus alkaa iltapäivällä. Iltapäivällä poruka kokoontuu aivopesutuokioon ja haarniskaharjoitukseen. Illalla porukka romahtaa sänkyyn täysin simahtaneina.

Aamulla Jevgeni aloittaa parantamaan M:n mielisairautta, jotta tämä ei haluaisi enää olla koulutuksessa.

Koulutus jatkuu täysillä.

M tulee järkiinsä ja ryhmä ryhtyy miettimään pakokeinoja. He toteavat, että Zipin levyillä he pääsisivät ulos linnasta, mutta mihin sitten. M:n teleportti voisi siirtää koko ryhmän kotiin oikeaan ulottuvuuteen, muuta keinoa pakenemiseen ei taida olla. Pienen tutkimisen jälkeen M toteaan, että hänessä on seurantataikoja, joten M käyttää pikkusen aikaa selvittääkseen kuka häntä oikein seuraa, mutta ei saa mitään selville.

M jatkaa tutkimuksia, mutta ei onnistu. Ryhmä viettää vähän vapaa-aikansa lähinnä miettien miten saisi rahat pankista ja ostettua niilla Jevgenille uuden viitan palaneen tilalle. Miettiminen ei tuota tulosta ja kun M yrittää ehdottaa kouluttajalle, että ryhmä voisi käväistä kaupungilla, kouluttaja kaiuttaa ehdotuksen takaisin ja M on heti innostunut jatkamaan harjoituksia.

Vähän ajan kuluttua M taas toteaa, että mitä hemmettiä hän taas tekee ja käyttää vääntötaikaansa vääntämään kantamansa metallilevyn ihan solmuun ja toteaa, ettei hän halua kantaa sitä kun se on noin vääntynyt. Opettaja toteaa, että ok ota tästä sitten pari hiekkasäkkiä. M ottaa hiekkasäkin ja heittää siihen painonpoistontaian ja nostaa sen sitten selkäänsä yhdellä kädellä ja sanoo, että eihän se paina mitään. Opettaja antaa vielä viisi säkkiä lisää ja niistäkin M poistaa painon ja kantaa niitä helposti. Vartin päästä hän palauttaa ne opettajalle tuplapainoisina.

Vähän tämän jälkeen Jevgeni toteaa, että tämä on hyvä paikka Crogille harjoitella paholaisten karkotusta ja hän kutsuu viereensä yhden pienen paholaisen. Crogi karkoittaa sen helposti, mutta kun Zip pyytää esimerkkiä tason kaksi paholaisesta, hermostuu kouluttaja ja totaa, että nyt loppu leikki, töihin siitä.

Ryhmä lepäilee päivän harjoituksissa ja lähtee illalla lentämään levyllä poispäin. Kun he pääsevät kaupungista riittävän kauas käynnistää M ison teleporttinsa ja siirtää ryhmän syntymäpaikkaansa japaniin.

Ryhmä löytää itsensä alastomina lautakasasta ja toteaa olevansa tuijottavan väkijoukon ympäröimä. Crog ryhtyy pukemaan haarniskaansa päälle samalla kun muut kaivavat lautakasasta esiin omia esineitään. M kertoo, että hän pystyi siirtämään vain neljätoista esinettä tai henkilöä ja kun meitä oli kuusi ja maljakko vei yhden jäi kaikille yksi esine ja yksi ylimääräinen. Webyltä M otti mukaan käsisuojat (suojaa kuten pelti) ja sormuksen (suojaa hyvin), Jevgeniltä samanlaiset käsisuojat ja todella hyvän nuijan, Crogilta pellin, Askanilta jousen ja itseltään M otti vielä yhdet käsisuojat (rengaspanssaria vastaavat). Webyn sormus annetaan Zipille ja sen jälkeen M ehdottaa yhdelle katsojalle, että annapa meille vaatteet jolloin mies juoksee pois. Mies palaa viiden minuutin kuluttua ja heittää M:lle vaatekasan ja sanoo, että "nyt on kiire" jatkaen matkaansa juosten. Kuluu hetki ja vanhan miehen pää ilmestyy paikalle ja toteaa, että "ai te pääsitte tänne asti". Ryhmä kysyy, että voiko hän hoitaa heidät kotiin täältä japanista ja vanha mies toteaa, että "totta kai".

Kun ryhmä on teleportattu vanhan miehen luokse, vanha mies kysyy, että huonot vai hyvät uutiset ensin. Hyvä uutinen on se, että olette oikeassa maailmankaikkeudessa, huono uutinen on se, että maailma on muuttunut. Se linna tuli tähän maailmaan kaikkine henkilökuntineen, eikä se tiedä, että heillä ei enää ole maata. Joten lähiaikoina tulee ilmeisesti syntymään sota. Ryhmä ei jää odottamaan sitä vaan lähtee välittömästi matkaan kohti Crogin kirkkoa, jonne malja pitää palauttaa.

Matkattuaan myöhään yöhön ryhmä ryhtyy miettimään missä he nukkuisvat. M ja Zip haluaisivat jatkaa pääkylään, mutta muut eivät halua sinne, koska siellä on liikaa rosvoja, joten Weby väittää, että sinne on vielä monen tunnin matka. M lähtee etsimään jotain suojaa ja kurkistaa pensaan taakse löytäen sieltä polun. Polkua seuraamalla he päätyvät pieneen kylään ja sen majatalon eteen. Ryhmä yöpyy majatalossa.

Aamulla ryhmä lähtee taas liikkeelle ja ratsastaa suoraan Crogin kotikirkkoon. Zip ohjaa maljan levyn päällä sisälle ja Webykin on siirtynyt pois maljan sisältä nukkumasta ja seisoo maljan vieressä. Sisällä apupappi ihmettelee mikä tuo on joten porukka hieman osoittelee alttaritaulussa olevaa kuvaa ja maljaa. Apupappi vertailee hetken aikaa kuvaa ja maljaa ja ryntää sitten takahuoneeseen hakemaan ylipappia paikalle. Ylipappi tulee ja näyttää hieman hämmästyneeltä ja ryhmä selittää tilannetta samalla kun Weby kysyy, että otatteko te nyt tämän vastaan niin, että minun hommani on tehty. Ylipappi hieman ihmettelee mitä Weby oikein tarkoittaa, mutta toteaa että joo, joo. Sen jälkeen ylipappi aloittaa pitkän sepustuksen, mutta Jevgeni keskeyttää ja toteaa että "asiaan".

Ylipappi kertoo lyhyen version ja sen jälkeen hän toteaa että Crogista tehdään tietysti pyhä soturi tällaisen urotyön takia. Tilaisuus on kolmen päivän kuluttua. Crog jää omaan kirkkonsa suorittamaan katumusharjoituksia ja muu porukka lähtee keskuskylään. Siellä Jevgeni menee ripittäytymään ja saa 187 päivää katumusharjoituksia synneistään. Muut paitsi Jevgeni palaavat takaisin Kosovoon M:n taikaportin kautta.

M käy tekemässä paikallisen puusepän kanssa sopimuksen, että hän tekee puusepälle lautoja jos tämä opettaa häntä. M aloittaa tekemällä kuukauden työn edestä lautoja ja kysyy sitten että riittääkö. Iltapäivällä Askan, Weby ja Zip käyvät Asavassa ostamassa lisää tavaraa.

Crog ryhtyy valmistautumaan pyhäksi soturiksi lyömiseen.

Crog lyödään pyhäksi soturiksi.

Piispa toteaa Jevgenin viidennen tason assistorin arvon tasoiseksi, mutta koska ko virkoja ei ole vapaana pitää hänen odottaa kunnes piispa saa ylhäältä lisää tietoa.

Alueella julistetaan yleinen liikekannallepano. Jevgenistä tehdään pappiporukan (yksi pappi Jevgenin lisäksi) erittäin diplomaattinen ja vahva johtaja, Crogista taas vuorostaan pyhien soturien johtaja (19 soturia Crogin lisänä). Sotajoukko kokoontuu Asavan lähistölle ja ryhmä ryhtyy miettimään, että joskos he menisivät edeltä katsomaan tilannetta taikaportin kautta. Ritarijoukon johtaja toteaa että "hyvä idea" ja kun muut kertovat että M:n siirtotaiat ovat olleet ihan turvallisia, mekin olemme pysyneet hengissä vaikka olemme siirtyneet hänen avullaan maailmankaikkeudesta toiseen ja muitakin pitkiä matkoja, ritari toteaa että "ok siirrytään sitten" ja hän painuu M:n tekemästä portista ensimmäisenä läpi.

Ryhmä saapuu mökin viereen ja lähtee siitä sitten hyölkkäämään kohti linnaa. Viidentoista kilometrin juoksun jälkeen he saapuvat noin tuhannenviidensadanmetrin päähän linnasta. Siellä he ryhtyvät tutkimaan linnaa. Hetken suunnittelun jälkeen Weby, ritari, M ja Zip nousevat Zipin levylle ja Zip tekee ryhmän näkymättömnäksi jonka jälkeen hän lähtee lentämään kohti linnaa.

He pääsevät noin viidenkymmen metrin päähän muureista ennen kuin heitä kohti avataan tuli isoilla nuolikatapultilla. Weby ja M huomaavat nuolen ajoissa ja M torjuu sen. Zip ohjaa levyä täyttä vauhtia pakoon ja heitä ammutaan vielä toisen kerran ennen kuin he pääsevät riittävän kauas. Muiden luona he toteavat, että muurien sisälle voisi laittaa yhden hirviön, mutta sitä ennen tänne voisi tehdä portin, josta ryhmä voi paeta tarvittaessa. Portista pitäisi päästä Asavaan, mutta kun M menee siitä läpi päätyy hän yllättäen Kosovoon. Ilmeisesti Asavassa olevat portit ovat päällekäin. Palatessaan M:lle tulee mieleen, että tämä pariin suuntaan hajoaminen ei tunnu terveelliseltä. Palattuaan hän poistaa portin, lentää Zipin kanssa mökille ja tekee sieltä uuden portin tänne. Sen jälkeen hän hyppii parin portin kautta ja käy tallettamassa uuden pisteen Asavassa ja palaa vasta sitten muiden luokse.

Sen jälkeen ryhmä siirtyy viidensadanmetrin päähän linnasta ja M taikoo linnan kimppuun mustan pekka naamarilla varustettun mustan hevosen. Se henkäsee linnan sisälle tulisuihkun ja jatkaa sitä pari kertaa, mutta sitten sitä osutaan ilmeisesti katapultilla pahasti ja hetken kuluttua se putoaa kuolleena maahan.

Ainoa vaikutus on se, että portista ryhtää lauma porukkaa pakoon. Ryhmä palaa Asavaan ja toteaa että nyt voisi yrittää saada sotajoukot paikalle. M tekee portin yksisuuntaiseksi ja suurentaa sitä niin että hevosetkin mahtuvat lävitse, vaikkakin ne pitävätkin kulkutapaa täysin luonnottomana. Crog komentaa pyhät soturinsa menemään portista lävitse, ensimmäinen onnistuu, mutta muut eivät. Vain yksi toinen soturi pääsee läpi, mutta ilman hevosta. Ritarit sen sijaan pääsevät helposti läpi, mutta jalkaväki lähtee heti pakoon kun näkevät minne pitäisi mennä. Crog yrittää saada joukkonsa yrittämään uudestaan, mutta hän menee itse ensimmäisenä ja muut eivät seuraa. Sen jälkeen muut toteavat, että tästä ei tule mitään ja Weby lähtee johtamaan joukkoa tietä pitkin paikalle. Crog on tällä välin ottanut molemmat paikalla olevat pyhät soturinsa mukaansa ja ratsastaa toiselle kaksisuuntaiselle portille ja palaa sitä kautta Asavaan. Asavassa hän yritää saada jalkajoukot mukaan, mutta ne lähtevät pakoon. Palatessaan takaisin linnalle ryhmä toteaa, että tästä ei tule yhtään mitään ja palaa takaisin Asavaan nukkumaan, jättäen ritarit ja pari pyhääsoturia linnan luokse ihmettelemään.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		14		14
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835+202	-		-
+
+ Crog Daniels		3/11		3/12
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	15		15
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ For Cee M		14		15
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		11		12
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		24		25
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>