TSM Osa 9, Luku 023 (tsmpart9/tsmpart9.023)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa). Osaa myös määrittää taikaesineiden ja henkilöiden voiman. Harjoituksen ja jumalallisen avun myötä on oppinut vähän paremmin pysymään muiden mukana vauhdissa. Kävelyvauhti on jo noussut noin puoleen toiseksi hitaimman vauhdista. Osoittautunut myös kohtalaisen hyväksi lukittujen ovien avaajaksi ja ansojen purkajaksi.

Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen.

Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta.

Madam Hatrak of Deife (NPC)

Lordi Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Tilallinen Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi.

Askan Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä.

Galavan Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis Nuori tyttö, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 836

23. luku

Pienen kinastelun jälkeen Jevgeni, Crog ja Kier voittavat ja ryhmä lähtee sisääntulo-ovesta oikealle. Ovesta löytyy ansa, joka laukeaa, jos ovessa olevia kahta lukkoa ei avata yhtä aikaa. Hatrak ja Weby avaavat oven ja sen takaa paljastuu iso 15 metriä kertaa 10 metriä kokoinen käytävän palanen. Kun ryhmä etenee toiselle ovelle ja se aukee itsestään heidän lähestyessä sitä.

Oven takaa aukeaa iso halli, joka on likimain ristin muotoinen, pitempi sakara on vähän yli sata metriä pitkä ja lyhyempi on vähän alle sata metriä. Ryhmä tulee ovesta noin metrin korkuiselle korokkeelle. Keskellä huonetta näkyy toinen iso koroke, jossa on vihreästä materiaalista tehty ympyrä. Vastapäätä on samanlainen koroke ja ovi. Huoneessa on lisäksi neljä allasta ja pari kahden paaden rajoittamaa tilaa, joissa on eri elementtiä sisällä (yhdessä altaassa on vettä, toisessa tulta, kolmannessa maata (sen keskellä on puu), neljännessä ilmapyörre, paasien keskellä on salamointia ja ilmeisesti kylmyyttä).

Kun Weby vilkasee näkyisikö ympäristössä taikaenergiaa on hän melkein sokaistua katsoessaan keskellä olevaa vihreää ympyrää. Varottuaan tarkkaan katsomasta keskellä huomaa hän että elementtialtaissa on vain matalaa taikuutta. Huoneesta lähtee yhteensä neljä uloskäyntiä, yksi mistä ryhmä tuli, yksi suoraan vastapäätä, yksi ovi oikealla keskellä seinää ja kalterit vasemmalla seinällä. Ryhmä siirtyy varovaisesti kaltereiden luokse ja Weby avaa ne sen jälkeen kun on ensin havaittu ettei siinä ole ansoja.

Kalterihuoneessa on pieni vesiallas keskellä ja kaksi isoa pylvästä, joissa on tekstiä ympäriinsä. Zip lukee pylväiden tekstejä ja saa selville, että kyseessä on juuri oikea sukuhaara, täällä sen miekan ilmeisesti sitten pitäisi olla kun se ei kerran ollut tuolla keskimmäisessä sukuhaarassa. Huoneesta lähtee ovi eteenpäin, joissa Hatrakin mukaan on ansa ja lisäksi molempien pylväiden takaa löytyy pienet käytävän pätkät. Toisen käytävän päässä on ovi, jonka Weby avaa ja sen takaa paljastuu pieni huone, jossa on kahden pylvään päällä kaksi sauvaa. Toinen lyhyt metallinen, joka Weby mielestä näyttää tutulta (muistuttaa hänen bussissaan aikoinaan olluta jonkinlaista asetta, jolla hän tuhosi vahingossa yhden julmetun suuren puun kokeillessaan miten se toimii, tämä on kylläkin aika paljon pienempi) ja toinen on valkoinen pitempi puukeppi. Ryhmä päättää jättää esineet rauhaan siksi aikaa että Jevgeni saa katsottua onko niissä kirouksia, jonka hän päättää tehdä sen jälkeen kun loputkin huoneet on tutkittu.

Vastapäisen pylvään toisella puolella on myös syvennys, jossa on myös ollut ovi, joka on nyt sulatettu pois. Sisällä huoneessa on kolmemetrinen ontto eogin ja titaani sekoituksesta tehty laatikko, jonka kylkeen on sulatettu puolitoistametrinen aukko ja laatikon sisusta on tyhjä. M poistaa lattiasta pari marmorilaattaa ja kerää marmoriin tarttunutta eogin ja titaanin seosta vähän yli parisenkymmentä paunaa talteen.

Sen jälkeen ryhmä siirtyy viimeiselle ovelle, josta Hatrak oli jo löytänyt ansan. Ovi kuulemma pyörähtää ympäri nopealla liikkeellä heti kun lukko avataan. Weby avaa oven taikavoimilla ja ovi pyörähtää ympäri ja toiselta puolelta paljastuu symbooli. Crog ja Kier epäonnistuvat suojautumaan symboolilta ja he molemmat valittavat etteivät näe enää mitään. Zip peittää symboolin maavallilla ja tutkii sitten Kierin vammaa. Zip toteaa että muuten hyvä, mutta silmät vain puuttuu. Jevgeni tekee heille uuden silmän kummallekin, mutta ne eivät vielä toimi, joten M tekee kummallekin vielä toisen väliaikaisen silmän, joka jopa toimiikin heti.

Tämän jälkeen M tekee oveen aukon ja Jevgeni kurkkaa sisään. Huoneessa näyttää olevan graniittikorokkeella oleva toinen koroke, jonka päällä on pylväiden ympäröimänä arkku. Ryhmä lähestyy varovasti ansoja etsien arkkua ja samassa arkun montasataa kiloa painava kansi lennähtää auki ja sieltä hyökkää kahdenkäden miekkaansa heilutelleen todella ilkeän näköinen epäkuollut. Molemmilta sivulta lähtee tulemaan kohti neljä luurankoa. Jevgeni yrittää karkoittaa epäkuolleen taioillaan, mutta ei onnistu. Crog siirtyy eturintamaan pitämään epäkuollutta työn touhussa, torjuessaan täysillä tämän lyöntejä. Epäkuollut iskee Crogin aika pökerryksiin, mutta hän jatkaa sitkeästi epäkuolleen häirintää. Weby käy sivulta tulevien luurankojen kimppuun, mutta vain yksi tulee häntä vastaan, kolme ohittaa hänet ja painuu Zipin selustaan. Kier huomaa toisesta reunasta tulevat luurangot ja ryhtyy vaihtamaan asettaan samalla kun luurangot käyvät Hatrakin kimppuun.

Luurangot lyövät Zipiä pari kertaa ja Zip pakenee paikalta siirtymällä kauas luurankojen taakse. Hänen luurangoistaan yksi käy Webyn ja kaksi Kierin selkään. Epäkuollut pudottaa Crogin kovalla iskulla päähän ja jatkaa saman tien Jevgenin kimppuun ja iskee tämänkin maahan. Tässä vaiheessa Zip siirtyy raskaampaan tykistöön ja ampuu tulipallon epäkuolleen ympärille. Epäkuollut ei ole moksiskaan, Hatrak, Kier ja Zip itse putoavat heti, ainoa tässä vaiheesas pystyssä oleva, eli Weby vasta kun epäkuollut käy hänen kimppuunsa. Sen jälkeen epäkuollut käy vielä tajuissaan olevan Jevgenin kimppuun ja hakkaa tätä maasssa niin kauan, että tämäkin menee tajuttomaksi.

Taistelun alussa ulos paennut M on tällä välin mennyt tutkimaan sitä pylvään päällä ollutta valkoista keppiä. Hän keksii että se on "Staff of Gaath" ja se suojaa täysin luonnolliselta kylmyydeltä. Tämän jälkeen M käy vilkaisemassa miten ryhmä on pärjännyt ja näkee kuinka epäkuollut herättelee luurankoja henkiin. Ryhmän jäsenet on maassa kuolleena tai tajuttomana ja kun M menee sisälle huoneeseen epäkuollut ei kiinnitä häneen huomiota, mutta luuranko lähtee tulemaan kohti ja M pakenee ulos huoneesta.

Huoneen ulkopuolella hän näkee, että luuranko jää ovelle vartioon. M menee piiloon ja palaa minuutin päästä takaisin. Luurangot ovat nyt työssään keräämässä ryhmäläisiltä tavaroita isoon kasaan. M odottaa ovella, että luurangot saisivat kasan valmiiksi ennen kuin hän yrittäisi siirtää sen itselleen, mutta sitten iso epäkuollut vilkaisee häneen ja hän joutuu paniikkiin ja lähtee joksemaan pakoon. Lukitun oven luona hän tekee oveen reijän ja jatkaa nyt jo rauhallisemmin linnaan asti.

Crog tulee tajuihinsa ja huomaa olevansa alastomana luonnonkiviluolassa, josta lähtee pariovet ulos. Pariovia vastapäätä lähtee leveä käytävä eteenpäin. Vilkaistessaan ympärilleen huomaa hän, että Hatrak on erittäin huonossa kunnossa, itse asiassa tämä on kuollut. Crog huolestuu suunnattomasti ja parantaa ensin itsensä ja sitten Jevgenin kuntoon. Tämän jälkeen Jevgeni yrittää parantaa itseään, niin että voisi sitten parantaa Hatrakia, mutta sitä yrittäessään putoaa samantien tajuttomana maahan.

Crog yrittää herättää Jevgeniä, mutta ei onnistu, joten Crog siirtyy Zipin kimppuun. Hän parantaa ensin Zipiä pitkään, mutta tämä ei tule tajuihinsa. Sen jälkeen Crog tutkii paremmin Zipiä ja huomaa, että tämä on kuolemaa hidastavassa transsissa. Crog herättää Zipin siitä ja Zip ryhtyy stabiloimaan Hatrakia ja katsoo sitten mikä Jevgenillä on vialla. Hän havaitsee, että Jevgenillä on kyllä paljon muitakin vikoja, mutta tajuttomuus johtuu varmaan siitä ettei hänellä ole sielua. Crogi ryhtyy parantamaan seuraavakasi Webyä ja kun tämä tulee kuntoon jatkaa hän Kierin kimppuun. Näiden parannusten aikana Jevgeni yllättäen herää todella heikkokuntoisena. Hänen sielunsa oli itse onnistunut parantamaan itsensä rukoilemalla elämänpalautustaikaa uudestaan ja uudestaan omaan ruumiiseensa kunnes hän oli lopulta onnistunut siinä (hänen sielunsa oli vain siirtynyt vähän matkan päähän ruumistaan).

Crogin ja Zipin parannusten jälkeen ryhmä näyttää olevan hengissä Hatrakia lukuunottamatta. Porukka on kyllä aika heikossa kunnossa; Webyllä on kylki auki ja luita murskana, elimiä ja kudosta puuttuu, veri ei enää kiehu, kuten heti Zipin tulipallon jälkeen, ja sitten on vielä ilkeän näköinen miekanhaava niskassa, josta on yksi valtimo poikki; Crogilla itsellään on päässä iso avohaava ja kallo murskana; Jevgenillä on vain luita poikki ja lisäksi hän on muuten vaan heikossa kunnossa sielunvaelluksensa jälkeen. Ryhmä jää odottamaan, että Jevgeni tulee kuntoon ja kun hän on kunnossa muutaman tunnin kuluttua yrittävät Zip ja Jevgeni saada Hatrakia henkiin, mutta eivät onnistu. Jevgeni ja Zip nukkuvat neljä tuntia saadakseen taikavoimansa takaisin.

Neljän tunnin kuluttua Jevgeni saa Hatrakin henkiin ja parantaa kaikki muut paitsi Webyn ja Hatrakin täysin kuntoon ja sitten Zip tekee levyn ja nostaa loukkaantuneet siihen ja ryhmä lähtee pois. He avaavat oven ja toteavat olevansa isossa salissa, jossa oli se suurta taikaa hohtava levy. Ryhmä lähtee välittömästi pois ja tulee vastakkaiselle ovelle ja se aukeaa itsestään kun he lähestyvät. Lukitussa ovessa on yllättäen reikä (se M:n tekemä), josta levykin juuri ja juuri mahtuu läpi, joten ryhmä pääsee onnellisesti ulos.

Luolan ulkopuolella on mielenkiintoinen rakennelma, eogista tehdyn maahan paiskatun portin keskellä on puolitoistametriä kantiinsa oleva kuutio, josta lähtee viitisenkymmentä metriä pitkä kymmenen senttiä läpimitaltaan oleva tanko suoraan sivulle metrin verran maanpinnan yläpuolella. M kertoo myöhemmin vähän leikkineensä eogin kanssa.

Ryhmä jatkaa takaisin linnaan ja pääsee sinne onnellisesti. Siellä ryhmä lähtee sitten parantajan luokse parantamaan Webyä ja Jevgeniä. Webyn parannus onnistuu, mutta Jevgenin kohdalla tulee ongelmia ja lopulta parantaja jää maahan makaamaan tajuttomana, eikä herää vaikka mitä tehtäisiin. Ryhmä palaa linnaan nukkumaan.

Aamulla ryhmä käy Ostesiassa hakemassa tavaraa Hatrakin kotoa ja käy samalla ostamassa pari tiirikkasettiä. Mitään muuta erikoista ei matkalla satu, kuin että Crogin kulkiessa siirtoportista läpi kutistuu se jonkin verran ja siirtyy huoneen toiseen nurkkaan. Osteniasta M, Zip, Crog ja Hatrak käväsevät levyllä Hatrakin vanhempien luona hakemassa Crogille Hatrakin äidin vanhan pellin ja vilkaisee samalla Crogin omaa aluetta. Hatrakilla ei toisaalta ole kovin hyvää kuvaa matkasta koska hän oli hyvin heikkona kuollesta herättämisen jäljiltä.

Ostesiasta ryhmä palaa takaisin Gadariin lukuunottamatta Crogia ja Hatrakia, jotka jäävät odottamaan Crogin peltihaarniskan valmistumista (sitä pitää hieman suurentaa). Parantaja ei ole tullut vieläkän kuntoon, joten ryhmä jää odottamaan Webyn paranemista ja sitä että Jevgeniä saataisiin parannettua.

Illalla Jevgeni vielä poistaa kirouksia Zipistä, kepistä, miekasta ja sitten vielä M:stäkin, johon pari kirousta lisää siirtyi operaation aikana. Jevgenin poistaessa M:ltä noita uusia kirouksia poistuu M:ltä myös pari muutakin kirousta ja hänen käytöksensä muuttuu paljon kiltimmäksi.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		16		17
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835+202	-		-
+
+ Crog Daniels		3/13		3/13
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	17		17
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ For Cee M		17		17
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		14		15
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		25		25
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		7		7
+ sailor/human		NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		10		11
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>