TSM Osa 9, Luku 026 (tsmpart9/tsmpart9.026)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa). Osaa myös määrittää taikaesineiden ja henkilöiden voiman. Harjoituksen ja jumalallisen avun myötä on oppinut vähän paremmin pysymään muiden mukana vauhdissa. Kävelyvauhti on jo noussut noin puoleen toiseksi hitaimman vauhdista. Osoittautunut myös kohtalaisen hyväksi lukittujen ovien avaajaksi ja ansojen purkajaksi.

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 836

25. luku

M nukkuu neljä tuntia ja sen jälkeen Zip menee vuorostaan nukkumaan. Hatrak ehdottaa, että käteinen jaetaan tasan ja osa siitä jätetään yhteiseen kassaan. Pienen painostuksen jälkeen muutkin suostuvat (Weby, Jevgeni, Crog ja Kier ovat puolesta, Zip, Askan, Galavan ja M ovat sitä mieltä ettei Hatrakille kuulu osuutta). Hatrak myös toteaa että käteisestä on syytä päästä mahdollisimman nopeasti eroon, ettei kukaan keksi verottaa sitä (sitä mitä ei ole on hankala verottaa). Hän ehdottaa että noilla rahoilla voisi ostaa maata Crogin tilan läheltä. Muut ovat samaa mieltä Hatrak ja Crog lähtevät keskustelemaan Ostesian kreivin kanssa maapalan ostamisesta, samalla kun M ryhtyy tukkimaan salakäytävää kivimassalla.

Yöllä Hatrak ja Crog palaavat ja Hatrak kertoo, että hän on saanut sovittua maakaupat. Hatrak, Crog ja Zip lähtevät viemään sinne rahoja Zipin levyllä. Kierkin palaa jossain vaiheessa ja kertoo, että linnan taikuri on tutkinut amuletin ja muutenkin hän alkaa nyt hiljalleen kiinnostua hommasta ja uskoo että tästä voisi jopa olla jotain apua sodassa.

Kierin mukaan amulettilla pystyy ampumaan höyrynuolia, suojautumaan mentalismilta hyvin ja se mahdollistaa tiettyjen tutkimustaikojen vapaan käytön. Sen lisäksi sillä pystyy muuttamaan käyttäjän ulkomuotoa, tekemään pienen telepaattisen huudon ja lisäksi se suojaa hyökkäyksiltä yleisestikin jonkin verran.

Kier kertoo samalla myös, että se kruunu mitä seuraavaksi ollaan etsimässä opettaa kantajansa lähes uimaan, mahdollistaa veden alla hengittämisen, mahdollistaa aivojen tutkimisen, mahdollistaa nesteiden käsittelyn ja sen lisäksi se pystyy tekemään kerran päivässä telepaattisen huudon, joka aiheittaa pökerrytystä jne. Lisäksi siinä kirjassa jota hän oli lukenut oli kuulemma ollut suhteellisen selvät ohjeet missä se saaren sijainnista, jossa se kruunu on.

Kun ryhmä kuulee, että Kier pystyy nyt amuletin avulla tutkimaan taikaesineitä helposti haluaa ryhmä heti tutkituttaa kaikki esineensä. Kymmeniä minuutteja myöhemmin kaikki esineet on tutkittu, mutta mitään hirmuisen yllättävää ei ole selvinnyt.

Yöllä Hatrak, Crog ja Zip tekevät levyllä vielä pari reissua ja sen jälkeen aika suuresta rahamäärästä on päästään eroon.

Aamulla ryhmä kiertelee kauppoja sisustaen huoneitaan tai taloaan. Sen lisäksi Weby, Jevgeni, Crog, Hatrak, Zip ja M tilaavat kartanon/linnakkeen mailleen.

Ryhmä jatkaa rakennuksien jne tilaamista.

Jevgeni yrittää käydä Ostesian piispan puheilla, mutta tämä kuulemma ottaisi vastaan vasta useamman päivän päästä, joten Jevgeni käy arkkipiispan luona. Hän kuulee, että arkkipiispa ottaa hänet vastaan vasta puolen yön aikoihin, nyt hän on kuulemma tekemässä taikarituaalia.

Weby lähtee kotiinsa vuoristoon viemään kirkolleen kymmenyksiä. Kotikylässään hän näkee tutun tytön (sen johon hän törmäsi silloin aikoinaan metsässä) ja hän pysähtyy paikoilleen. Kuskeina olevat M ja Zip ryhtyvät ihmettelemään miksi Weby pysähty ja jäi paikalleen ja kun M huomaa mitä Weby katsoo heittää hän Webyn ympärille pimeyttä, mutta se ei Webyä haittaa koska hän näkee täysin pimeässäkin.

Seuraavaksi M tekee Webyn eteen muurin, mutta Weby kävelee vain sen ohitse. Samassa tyttö tulee heidän luokseen ja kysyy, että oletteko te jotain taikureita (Zip seisoo levyllä ja leijuu eteenpäin, ympärillä on pimeyttä ja yksi muuri). Tyttö esittäytyy Kithalnas Antar Isaak Eroniksi. M ja Zip juttelevat tytön kanssa vähän aikaa ja vähän kuluttua Webykin osallistuu keskusteluun pikkusen ja kertoo olevansa menossa kirkkoon kymmenyksiä maksamaan. Antar pyytää Weby tulemaan moikkaamaan kunhan on käynyt kirkossa.

Weby jatkaa kirkkoon ja vie papille sen rahasäkin ja pappi on hieman ihmeissään ja hänellä on kiire laskemaan rahoja, joten Weby kertoo vain lyhyesti tapahtumistaan ja jatkaa sitten kotiinsa samalla kun M ja Zip lähtevät lentelemään ympäriinsä, sen jälkeen kun he ovat sopineet tapaavansa Webyn puolen tunnin kuluttua kylän keskellä.

Weby käy himassa moikkaamassa äitiään ja isäänsä ja kuulee, että isä on taas alkanut ryyppäämään. Weby antaa äidilleen pikkusen rahaa ja kertoo tapahtumistaan. Sen jälkeen Weby jatkaa Antarin luokse. Siellä hän juttelee Antarin kanssa hieman yli puoli tuntia, jonka jälkeen Weby saa viimein suustaan jotain siihen suuntaan, että Antar voisi lähteä mukaan ja Antar on heti lähdössä ja huutaa sisään vain äidille, että "hei menen nyt" ja sen jälkeen he lähtevät kohti kylän keskustaa.

He huutavat M:n ja Zipin paikalle, jolloin Weby pyytää M:ää vilkaisemaan voisiko hän tehdä jotain Webyn isän alkoholiongelmalle. M lupaa yrittää ja he menevät Webyn kotitalolle. Weby esittelee 240 cm pitkän isänsä, jolloin Zip ei usko Webyä, mutta M toteaa, että Weby kyllä puhuu totta. M nukuttaa isän ensin ovelta ja parantaa sitten tämän alkoholiongelman. Ryhmä poistuu ennen kuin isä herää.

Kun Zip, M, Weby ja Antar ovat palanneet Osteesiaan odottaa Jevgeni heitä siellä ja ehdottaa, että Zip lähtisi hänen ja Crogin kanssa heidän kotikyläänsä tapaamaan Jevgenin äitiä ja Crogin perhettä (jos heitä vielä asuu siellä). Jevgenin äiti on kuulemma arkkitehti ja voisi auttaa talojen suunnittelussa. M ja Zip suostuvat. Kun Zip astuu portista läpi lennähtää hän yllättäen taksepäin kymmenisen metriä ja osuu jalat edellä Jevgenin jalkaan, joka menee hieman heikkoon kuntoon. Zip parantaa sen ja he jatkavat matkaa.

Sen jälkeen he pääsevät onnellisesti Jevgenin ja Crogin kotikylään. Kylän luona he törmäävät vanhaan kylähulluun, jolta Jevgeni kuulee, että hänen äitinsä on töissä haltioiden luona. Isä on kuulemma ryöstelemässä normaaliin tapaansa. He juttelevat jonkin aikaa ja sitten mies yllättäen heittää sekä Crogille, että Jevgenille rahapussin, jossa on kuulemma heidän synttärilahjansa.

Vähän tämän jälkeen Crog kävelee kotiluolaansa sisään ja potkii hajalle kaikki siellä olevat nuotiot, samalla kun Jevgeni vielä juttelee kylähullun kanssa. Viime reissustaan tänne Crog ei muista paljon muuta kuin, että ne nuotiot olivat kuumia, kun niissä seisoi. Kukaan ei uskalla puuttua asiaan.

Ryhmä pääsee onnellisesti takaisin Osteesiaan ja illalla Jevgeni lähtee arkkipiispan luokse. Odottellessaan ulkopuolella kuulee hän sisältä huudon "Jeah", jonka jälkeen arkkipiispa kutsuu Jevgeniä ja kertoo tehneensä todella hyvää olutta taikarituaalillaan. Hän tarjoaa Jevgenillekin sitä ja se on todellakin parasta olutta, jota Jevgeni on koskaan maistanut.

Sen jälkeen Jevgeni kertoo ongelmistaan, eli uudesta alueestaan, jonne hän haluaisi perustaa kirkon. Arkkipiispa juttelee hetken ja toteaa, että kun Jevgenin piispankoulutus on jäänyt hieman väliin, se hieman haittaa, mutta toisaalta voihan hänestä tehdä väliaikasen piispan. Lisäksi Jevgeni ottaa esille toisen ongelmansa ja kertoo että hän on tekemässä Osteesiassa olevasta talostaan retkeilymajaa uskovaisille ja muille, joten hän tarvitsisi sinne jonkun apulaisen hoitamaan hommaan. Arkkipiispa toteaa, että "pyydä apulaiseltani, hän etsii sinulle sopivan apupapin. Pyydä samalla se piispanpaperi ja sano että hän voi allekirjoittaa sen". Jevgeni lähtee ulos ja etsii apulaisen käsiinsä ja saa tältä väliaikaisen piispan paperin ja tunnollisen kuoripojan hoitamaan taloaan.

Crog, Zip ja M etsivät taika-asetta kaupoista, mutta eivät löydä.

Ryhmä odottaa laivan lähtöä ja opiskelee kovasti. Opiskelua on tarkoitus jatkaa myös koko laivamatkan ajan.

Laiva lähtee. Weby on pahoinvoiva, eikä voi opettaa ennen kuin Zip parantaa hänet. Zipin opettamista taas häiritsee se, että hänen kiinnostuksensa tahtoo kääntyä erään naismatkustajan suuntaan.

Galavanilla särkee päätä, mutta Jevgeni parantaa hänet. Lisäksi se nainen johon Zip on iskenyt silmänsä tulee kysymään Zipiltä apua. Hän kertoo, että hänellä on tällainen lasipallo, joka näyttää kuvia, mutta jos Zip voisi auttaa häntä kertomalla mitä se tekee. Zip tutkii ja toteaa, että hän voi kyllä katsoa sen läpi, mutta ei tiedä miten se toimii. Nainen pyytää, että Zip voisi opettaa häntä ja Zip lupautuu, M:n murinoista huolimatta (Zip oli opettamassa M:lle taikoja).

M menee opettamaan Jevgeniä ja Crogia koska Weby on taas nukahtanut kesken lauseen ja Jevgenin mielestä se häiritsee opettamista.

Tuuli yltyy edelleen ja Antar ja M ovat pahoinvoivia, mutta Jevgeni parantaa Antarin ja M itsensä. Zip opettaa naista, M Jevgeniä ja Weby Crogia.

Jevgeni keksii, että Weby pysyy paremmin hereillä opetettaessa jos tämä joutuu seisoo. Hän päättää heti kokeilla teoriaansa käytännössä, vaikkakin Weby jonkin verran protestoi.

Iltapäivällä laiva pysähtyy, koska ruorimiehet menevät lakkoon. He vaativat kuulemma 50% palkankorotusta. M hoitaa homman ja ehdottaa kapteenille taikakeinoin, että mitäs jos maksaisit noille tuon palkankorotuksen. Kapteeni suostuu ja matkaa jatkuu rauhaisasti.

M ehdottaa Zipille taikakeinoin, että tämä voisi tulla opettamaan mielummin häntä, eikä opetella itse tuota kristallipalloa. Zip siirtyy opettamaan M:ää.

Zip siirtyy takaisin kristallipallon kimppuun.

Aamupäivällä horisontissa havaitaan purje. Pienen tappelun jälkeen, siitä miten laiva tuhotaan, ryhmä päättää sittenkin ensin tutkia vihollislaivan. Kristallipallosta ei ole hyötyä, mutta Askan näkee jo tältä etäisyydeltä, että kyseessä on useampimastoinen laiva, ilmeisesti iso sotalaiva.

Zip, M, Askan ja Weby lähtevät tutkimaan laivaa lentäen näkymättömän levyllä sen luokse. Alus on kaksimastoinen ja ainakin sen etukannella on katapultti. Kun he kiertävät takapuolelle tunnistaa Weby hetken miettimisen jälkeen lipputangossa olevan lipun, meidän maan laivaston lipuksi, tai ainakin niin hän epäilee. Tiedusteluryhmä palaa takaisin ja Weby ja Jevgeni vertailevat tietoja lipusta (Jevgeni oli aikoinaan monta vuotta laivastossa). Jevgenin piirtämä kuva on aika lähellä laivassa ollutta lippua. Laiva päästetään rauhassa lähemmäksi.

Kun laiva tulee lähemmäksi käskevät he laskea purjeet, he ovat tulossa tutkimaan laivan. Kun purjeet on laskettu, sotalaivasta lasketaan vene vesille, jonka matka menee hieman hitaasti, koska merenkäynti on aika kova. Kier helpottaa hieman tilannetta tyynnyttämällä meren mailin säteeltä. Vene tulee laivan rinnalle ja upseeri nousee sieltä laivaan. Kun sotilaat tutkivat laivaa löytävät he mm. ilmeisesti Zipin naisystävän tavaroiden joukosta Jevgenin asunnosta varastettuja tauluja. Näiden lisäksi löytyy myös aika paljon muuta salakuljetettua tai varastettua tavaraa. Yllättäen ryhmän tavaroissa ei ole mitään epäilyttävää. Weby ja Jevgeni tekevät pieniä tutkimuksia siitä kuka olisi voinut varastaa nuo taulut, mutta varsinaista varasta ei löydy ja he luovuttavat.

Aamulla löydetään Zip roikkumasta puolittain laivan laidan ylitse. Hänellä näyttää olevan aika paha ruhje kyljessä ja hän näyttää olevan aika heikossa kunnossa (hän on kuolemaa hidastavassa transsissa). Jevgeni ryhtyy heti korjaamaan Zipiä ja lopettaa vasta kahdentoistatunnin leikkauksen jälkeen ja sen jälkeen Zip onkin melkein kunnossa.

Tämän jälkeen Jevgeni yrittää selvittää kuka tappoi Zipin ja havaitsee, että laidan yli on tullut kalanpyrstöinen mies, joka on tappanut Zipin atraimellaan. Taika ei kerro syytä eikä tarkkaa nimeä vaikka sen periaatteessa pitäisi kertoa ne. Ilmeisesti syytä ei ole eikä otuksella ollut nimeä. Weby tarkistaa Jevgenin väitteet ja katsoo ajassa taaksepäin ja näkee täsmälleen saman.

Sen jälkeen M siirtyy tutkimaan ja pienen hetken jälkeen hän jumittuu otusta taikahavainnoilta suojaavan hahmon kanssa taisteluun, jonka jälkeen hän lentää ulos mielien kamppailusta ja menettää tasapainonsa.

M yrittää heti uudestaan ja Jevgeni auttaa häntä tällä kertaa taistelussa. Nyt taistelu kestää paljon pitempään, mutta M lentää silti heti ulos sen jälkeen kun Jevgeniltä loppuu taikavoimat eikä hän enää voi auttaa M:ää.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		18		19
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835+202	-		-
+
+ Crog Daniels		3/14		3/14
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	19		19
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ For Cee M		19		19
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		16		16
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		26		26
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		8		8
+ sailor/human		NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		11		11
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Kithalnas Antar Isaak Eroniksi	6	6
+ furrier/human		NPC		

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>