TSM Osa 9, Luku 028 (tsmpart9/tsmpart9.028)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa). Osaa myös määrittää taikaesineiden ja henkilöiden voiman. Harjoituksen ja jumalallisen avun myötä on oppinut vähän paremmin pysymään muiden mukana vauhdissa. Kävelyvauhti on jo noussut noin puoleen toiseksi hitaimman vauhdista. Osoittautunut myös kohtalaisen hyväksi lukittujen ovien avaajaksi ja ansojen purkajaksi.

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 836

28. luku

Kier ja Weby jatkavat salaluukkujen etsimistä, samalla kun M, Zip ja Jevgeni katsovat osaavatko käyttää sitä lordin sauvaa. M osaa, muut eivät. Kier ja Weby löytävät kohdan, jossa isoin planeetta aukeaa ja sen alta lähtee portaiden päästä käytävä. He katsovat vielä täyden kierroksen ennen kuin lähtevät tutkimaan käytävää. Käytävä jatkuu melkein 15 metriä ja päätyy kuusikulmaiseen oveen (myös käytävä oli kuusikulmainen). Jevgni ja Weby tutkivat ovea, mutta eivät löydä ansoja ja sen jälkeen he käskevät Kierin katsomaan saisiko hän sen miekallaan auki. Kun Kier lähestyy ovea, se aukeaa itsestään.

Oven takaa aukeaa täysin pallon muotoinen viisitoistametriä halkaisijaltaan oleva huone, jossa on oven korkeudella kävelytasanne. Sisäseinät ovat aivan mustat ja pohjalla näyttää olevan lasipallo, johon on tungettu mustia sauvoja. Pallo tuntuu hieman sykkivän ja Webyn mukaan siinä on aika paljon taikaa. Ryhmä ohittaa huoneen ilman ongelmia.

Huoneen toiselta puolelta lähtee lyhyt käytävä eteenpäin. Käytävä johtaa neliskulmaiseen huoneeseen, jonka keskellä on kivipaasi, jonka päällä on läpinäkyvästä materiaaliasta tehty laatikko. Vasemmalla on vihreästä marmorista tehty paasi, jonka päällä on kruunu. Oikealla on samanlainen paasi, paitsi että sen päällä ei ole kruunua vaan isokokoinen silmä.

Ryhmä valmistautuu sisälle menoon. Zip yrittää heittää suojataikojaan, mutta hänen kilpitaikansa hieman epäonnistuu ja hänen päänsä muotoutuu uudestaan. Näyttää aivan siltä kuin hänen aivonsa olisivat tulleet pääkopan läpi pintaan asti. M:nkin taika oli juuri ennen epäonnistunut, joten yhdessä he päättelevät, että taikominen tässä paikassa ei ole terveellistä.

Kier kävelee kruunua kohti ja muut ottavat taisteluasemia seinän vieressä. Kier ottaa kruunun ja kaikkien yllätykseksi mitään erikoista ei tapahdu, mitään paholaista tai vastaavaa ei hyppää kulman takaa ryhmän kimppuun, eikä keskellä oleva paasi räjähdä. Hetken ihmettelyn jälkeen Kier laittaa M:n ehdotuksesta kruunun päähänsä ja vajoaa transsiin. Hän kasvonsa hieman kovettuvat ja hetken kuluttua hän sanoo tiukkapipoisesti, että hänen pitää palata maahansa ja ajaa valloittajat pois, koska hän on kuningas. Kier haluaa heti palata takaisin, eikä kuuntele muita, jotka yrittävät selittää, että se laiva tulee vasta pitkän ajan päästä. Jevegni yrittää ottaa silmää mukaansa, mutta ei saa sitä irti ja samalla Kier lähtee kävelemään pois paikalta. Muut lähtevät perään ja Jevgeni yrittää vielä viimeisenä ottaa lasilaatikkoa kivipaaden päältä, mutta sekin on kiinteä.

Ryhmä pääsee onnellisesti ulos ja lähtee palauttamaan avainta. Palautettuaan avaimen luolassa asuvalle naiselle ryhmä lentää navigaattoripaaden luokse, jossa Kier kutsuu navigaattoria ja paikalle ilmestyy kaapuun pukeutunut 210 senttiä pitkä lihaksikas mies. Mies ottaa esiin karttakirjan ja kysyy Kieriltä, että "mikäs se paikka olikaan".

Samassa mies katsahtaa ympärilleen ja toteaa, että "teillä ei näytä olevan kuljetusvälinettäkään, joten haluatte ilmeisesti nopean siirron". Kier toteaa että "kyllä". Navigaattori jatkaa tähän, että "jaahas, 500 kultaa / henkilö, yhteensä 5000 kultaa". Kier toteaa, että "luotolle" ja navigaattori vastaa, että "selvä" (tässä vaiheessa kaikki hämmästyvät täysin, koska tunnettujen legendojen mukaan navigaattorit eivät koskaan anna luottoa). Hetkeä myöhemmin koko ryhmä onkin sitten jossain huoneessa ja navigaattori poistuu. Kun he kävelevät ulos huoneesta huomaavat he olevansa Kierin kotilinnassa.

Kier lähtee suunnittelemaan miten ajaa valloittajat pois ja ryhmä siirtyy M:n tekemän portin kautta Ostesiaan. Ostesianissa muut ehdottavat Jevgenille, että tämä voisi lähteä arkkipiispan puheille (ryhmä alkaa kyllästyä Jevgenin fanaattisuuteen ja ajattelee että arkkipiispa voisi korjata tilanteen). Jevgeni suostuu heti ja lähtee M:n tekemän portin kautta kuninkaan kaupunkiin. Heti kun Jevgeni on mennyt portista läpi M poistaa portin.

M testailee lordin sauvaansa ja korjailee rikkinäisiä porttejaan. Hatrak puolestaan käy kysymässä miksi Webyn tilalliseksi nimittäminen viipyy. Hän palaa parin tunnin kuluttua ja toteaa, että kylläpä nämä kadut ovat vaarallisia, pari roskasakkiin kuluvaa henkilöä oli käynyt hänen kimppuunsa, hänen oli pitänyt raahata heidät vartiokaartin luokse kotimatkallaan. Hatrak kertoo, että ongelmana on se, että virkailijat eivät olleet tienneet minkä rodun olisivat laittaneet Webyn paperiin. Nyt kun Weby maksoi hieman lisää laittoivat siihen demoni.

Kun M palaa ryhmä lähtee Hatrakin ohjeiden mukaan hakemaan itselleen suojataikoija. Kaupan ulkopuolella lukee teksti "Sano ei killoille", jolloin Zip ja M lähtevät pois (he eivät halua olla missään tekemisissä kiltaan kuulumattomien taikureiden kanssa). Weby ja Crog hankkivat itselleen suojataiat tekstistä huolimatta.

Sen jälkeen ryhmä vetäytyy opiskelemaan, hoitamaan tilaansa jne.

Galavan kuulee, että hänen vanhempansa eivät ole pitäneet siitä että hän on mennyt naimisiin Askanin kanssa ja ovat tehneet hänet perinnöttömäksi.

M kuulee huhun, että Jevgeni olisi joutunut luostariin sen takia, että arkkipiispa ei ollut pitänyt siitä, että Jevgeni oli tykännyt yhdestä arkkipiispan tyttöystävästä. Lisäksi kuuluu vielä villimpiä huhuja siitä, että Jevgeni olisi lähetetty pyhään sotaan.

Askania syytetään murhayrityksestä. Hän oli kuulemma yrittänyt murhata jonkun taikurien killan jäsenen. Syytteet hylätään tietysti heti naurettavina. Illalla Galavan kertoo, että hän on nähnyt unen jossa Kier hankkiutuu ongelmiin hulluutensa kanssa. Lisäksi hän oli nähnyt, että jostain kammiosta jossa kruunut oli tehty tai missä niitä oli säilytetty voisi vaikuttaa Kierin hulluuteen, ennen kuin hän menee tapattamaan itsensä. Osteesiassa olevat lähettävät lähetin viemään sanaa Hatrakille, jotta tämä tulisi katsomaan pääsisikö hän kuninkaan taikurin puheille kysymään neuvoa asiaan.

Crog tulee kertomaan, että hän ja Hatrak olivat tulleet kaupunkiin, mutta Hatrak pidätettiin heti kaupungin portilla syytettynä korruptiosta. Oikeudenkäynti on kuulemma huomenna.

Hatrak todetaan syyttömäksi ja sitävastoin häntä vastaan todistaneet tuomitaan kunnianloukkauksesta ja he joutuvat maksamaan vahingonkorvauksia Harakille. M tekee portin kuninkaan linnaan ja menee siitä läpi. Weby ja Hatrak seuraavat, mutta sitten portti vaihtaa väriään vihreäksi. Seuraavana tuleva Crog jää odottamaan että joku tulisi ensin läpi kertomaan että se todellakin menee oikeaan paikkaan.

M yrittää tutkia mihin portti vie, mutta taika ryhtyy toistamaan itseään. Toiston aikana M lennähtee paikasta toiseen ja hänen ihonsa muuttuu siniseksi. Hetkeä myöhemmin Hatrak tuntee, että M siunaa hänet ja vähän myöhemmin portista häviää pieni pala. Pian tämän jälkeen M:n rinta räjähtää ja sydän ja keuhkot tuhoutuvat. Rinnan iho kasvaa nopeasti umpeen, mutta M säilyy aika kuolleen näköisenä. Weby ja Hatrak raahaavat M:n ruumiin arkkipiispan luokse, mutta eivät pääse heti puheille.

Viiden tunnin kuluttua Weby ja Hatrak pääsevät arkkipiispan puheille. Arkkipiispa hieman ihmettelee mitä asiaa Webyllä ja Hatrakilla on ja miksi he raahaavat tuota ruumista mukana. Weby kertoo, että juuri tämä ruumis tässä on ongelma, hänet pitäisi parantaa. Arkkipiispa toteaa, että "jaahas", jolloin Weby jatkaa, että M:llä on kyllä rahaa maksaa siitä sopiva lahjoitus arkkipiispan rahastoon parannuksestaan.

Arkkipiispa toteaa, että "no siinä tapauksessa" ja hakee paikalle paperin jossa on valmis sopimus ja todistajien läsnäollessa M allekirjoittaa sen (edelleen kuoleena). Sen jälkeen otetaan vielä todistajien allekirjoitukset ja tämän jälkeen arkkipiispa parantaa M:n.

Weby kyselee vielä arkkipiispalta Jevgenistä ja kuulee, että arkkipiispa ja Jevgeni ovat ottaneet yhteen ja jumalakin oli ollut paikalla ja puuttunut peliin. Arkkipiispa oli kuulemma yrittänyt erottaa Jevgeni kirkosta, mutta Jevgeni oli kaijuttanut taian takaisin. Jumala oli sitten suojannut arkkipiispaa ja pistänyt taian uudestaan Jevgeniin, mutta tämä oli kuitenkin vastustanut taikaa niin ettei se ollut tehonnut. Sen jälkeen Jevgeni oli vielä suojautunut kaikelta taikuudelta, joten arkkipiispa päätti vain karkoittaa hänet luostariin.

Tämän jälkeen Weby ja Hatrak vievät hänet Kierin asuntoon kuninkaan linnaan toipumaan. He eivät pääse linnan taikurin puheille, koska häntä ei kuulemma voi enää tänä vuonna häiritä. Kirjastostakin heidät käännytetään ovelta, joten he päättävät odottaa seuraavaan päivään ja yrittää sitten mennä arkkipiispan puheille, kysymään joskos hän voisi neuvoa tässä Kierin ongelmassa.

He pääsevät arkkipiispan puheille muutamassa tunnissa ja kuulevat, että tämä voisi kysyä asiaa jumalaltaan sopivaa korvausta vastaan. Heillä ei kuitenkaan ole riittävästi rahaa mukanaan, joten he päättävät käydä ensin Ostesiassa hakemassa sitä. He ostavat hevosen ja lähtevät liikkeelle. Weby vie matkalla omaan matkalla olevaan pieneen asuttuun pyhättöön (samaan kuin viimeksi) kymmenyksiä ja pyhätön pitäjä kysyy hänen nimeään, jotta voisi laittaa pienen kultaisen kyltin, jossa kerrotaan suuresta lahjoittajasta. Weby antaa nimensä ja he jatkavat matkaa.

Weby ja Hatrak pääsevät illalla perille.

Weby ja Hatrak ryhtyvät keräämään ryhmää kokoon, jotta koko porukka voisi lähteä tuonne kuninkaan kaupunkiin. He lähettävät sanansaattajan hakemaan Crogia ja muita.

Crog tulee illalla Osteesiaan.

Aamulla Crogilta tulee joukko seikkailijoita kysymään hommia. Crog ohjaa heidät vanhan miehen mökille sumujen linnan lähelle ja toteaa, että jos siellä ei ole ketään, niin menkää sitten sumujen linnaan, sieltä löytyy hyviä aarteita, mutta vartiomiehet näkevät hyvin ja ampuvat kauas.

Ryhmä lähtee kohti kuninkaan kaupunkia. M:ää syytetään juuri kun hän alkaa olla pitempiä aikoja tajuissaan keisareiden haudan ryöstämisestä. Hänet viedään heti oikeuden eteen ja hän möläyttää lahjuksia antaessaan turhan kovaäänisesti asiasta ja joutuu jakamaan lahjuksen liian moneen osaan, joten se ei ole täysin tehokasta rahan käyttöä, mutta hänet silti tuomitaan vain rangaistusveroon valtiolle, koska ko operaatio oli arkkipiispan hyväksymä.

Ryhmä saapuu perille kuninkaan kaupunkiin. M hämmästyy ryhmän saapumisesta niin paljon, että epäonnistuu parannustaiassaan ja menee hieman pökerryksiin.

Ryhmä yrittää arkkipiispan puheille, mutta ei pääse. Sen jälkeen M yrittää uudestaan parantaa sinisestä ihonväriään ja muita ongelmiaan ja loppujen lopuksi onnistuukin saamaan ainakin ihonvärin korjattua.

Arkkipiispa ei kuulemma ota vastaan pariin viikkoon.

M päättää valittaa oikeudenpäätöksestä ja palkkaa asianajajan hoitamaan juttua.

M yrittää kiirehtiä arkkipiispan puheille pääsyä, mutta kuulee että arkkipiispa ei ole paikalla, vaan on jossain kaukaisessa luostarissa hoitamassa kimuranttia oikeusteknista ongelmaa nimetä tapaus J.

M jatkaa seuraavaksi kirjastoon katsomaan saisiko sieltä jotain selville. Hän pääsee vastaanottotiskille ja siellä oleva mies ottaa hänet kohteliaasti vastaan ja toteaa, että teillä ei taida olla kirjastonkäyttöoikeutta, hetki kutsun pääkirjastonhoitajan paikalle. Pääkirjastonhoitaja selittää asian M:lle ja tämä hankkii oikeudet julkisiin kokoelmiin ja ensimmäisen tason taikakirjojen kokoelmaan. M palkkaa kirjastonhoitajan etsimään tietoa Kierin ongelmaan ja ryhtyy itse tutkimaan taikakirjoja.

Ryhmä pääsee arkkipiispan puheille ja kuulee että tietoa voisi löytyä kohdasta Van Erikin uskomattomat tarinat, kolmas osa, toinen luku. Kirja kuulemma löytyy Kregin yksityiskokoelmasta kuninkaanlinnan kirjastosta. M lähtee tutkimaan asiaa kirjastosta, mutta saa vain selville että se maksaisi 110 kultaa päästä käsiksi ko kokoelmaan.

Hatrak palaa muiden luokse ihmettelemään mikä kestää (hän oli palannut välissä kotiinsa). Hän huomaa ettei M ole vielä edes aloittanut hommaa, mutta M toteaa että hän aloittaa tänään. M saa kuulla, että tule huomenna uudestaan, he tarkistavat ensin ettei sinussa ole mitään hämärää, ennen kuin hän pääsee tutustumaan kyseiseen kokoelmaan.

M:n uusintaoikeudenkäynti on aamulla ja hänelle todetaan, että hänen ei tarvitse maksaa 800 kullan ylimääräistä veroa, koska asiasta on jo maksettu niin paljon arkkipiispalle, mutta hänelle todetaan että ensi kerralla pitää maksaa ensin valtiolle. Yhteensä kulut uudesta oikeudenkäynnistä olivat noin 700 kultaa, joten hän jopa säästi 100 kultaa.

Sen jälkeen M menee kirjastoon ja kuulee että hänet on hyväksytty Kregin yksityiskokoelman käyttäjäksi. M ryhtyy lukemaan kirjaa.

Päivällä Weby huomaa kaupungilla kulkiessaan vihreään suomupanssariin puetun tyypin, joka katsoo häntä oudon pitkään. Kun tyyppi huomaa, että Weby on huomannut hänet lentää Webyä kohti varsijousen nuoli. Nuoli poukahta Webyn panssarista ja tyyppi lähtee pakoon väkijoukkoon.

Weby lähtee perään, mutta tuntee epämiellyttävän tunteen niskassaan ja päättää sittenkin pyörähtää ympäri katsoen taakse ylös. Samassa häntä ammutaan varsijousella, mutta Webyn aavistus pelastaa hänet ja sekin nuoli kimmahtaa panssarista. Hän näkee toisen samalla tavalla pukeutuneen miehen ylhäällä katon rajoassa olevien aurinkoverhotangossa roikkumassa. Mies hyppää kadun ylitse toisella puolella katua oleviin vastaaviin tankoihin ja jatkaa siitä katolle. Weby yrittää katsoa miestä vihaisesti, mutta eteen tulee yhdet vankkurit ja kokonainen perhe, joten Webyn täytyy keskeyttää tulinuolensa.

Weby hyppää katolle miehen perään ja päätyy aivan talon toiseen päätyyn. Mies hyökkää Webyn kimppuun ampuen tätä jo matkalla varsijousellaan ja kun Weby menee nuolesta pökerryksiin mies hakkaa häntä pari kertaa rautahansikkaallaan. Weby huomaa että tämä lähitaistelu ei ole kovinkaan tervettä, varsinkaan kun hän vuotaa jo verta, joten hän pakenee paikalta talon toiseen nurkkaan.

Mies seuraa, joten Weby päättää suorittaa kunnollisemman paon ja siirtyy kolmensadan metrin päässä olevan talon katolle. Tosin etäisyys tulee hieman arvioitua väärin ja hän jää edellisen matalamman talon yläpuolelle. Hän putoaa ensin kymmenen metriä katolle ja liukuu sitten harjakatolta alas kuusimetriä alempana olevalle kadulle päätyen suoraan suunnattomaan haisevaan paskakuormaan. Weby nousee pois kuormasta ja huomaa, että heti edessä on parantajaputiikki, jossa voisi saada ensiapua hänen vuotavaan haavaansa.

Ovi on kiinni, eikä kukaan ei tule avaamaan vaikka Weby hakkaa ovea jonkin aikaa. Sen jälkeen Weby siirtyy pääkadulle ja pyytää siellä apua. Ensimmäinen vastaantulija lähtee pakoon, mutta toinen pesee ensin Webyä puhtaaksi hevosten juottokaukalossa ennen kun sitoo Webyn haavan (Weby lupasi miehelle auttamisesta pari kultaa). Sen jälkeen Weby hoidatuttaa itsensä parantajan luokse ja parantaa itsensä siellä kuntoon.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		19		20
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835+202	-		-
+
+ Crog Daniels		3/14		4/14
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	20		20
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ For Cee M		20		20
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		16		17
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		26		26
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		8		10
+ sailor/human		NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		12		13
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Kithalnas Antar Isaak Eroniksi	6	7
+ furrier/human		NPC		

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>