TSM Osa 9, Luku 029 (tsmpart9/tsmpart9.029)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa). Osaa myös määrittää taikaesineiden ja henkilöiden voiman. Harjoituksen ja jumalallisen avun myötä on oppinut vähän paremmin pysymään muiden mukana vauhdissa. Kävelyvauhti on jo noussut noin puoleen toiseksi hitaimman vauhdista. Osoittautunut myös kohtalaisen hyväksi lukittujen ovien avaajaksi ja ansojen purkajaksi.

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 836

29. luku

M menee lukemaan ko kirjaa ja toteaa ettei ymmärrä kieltä, jolla kirja on kirjoitettu. Hän ostaa kopiontipalvelulta kopion halutusta luvusta ja vie sen sitten Zipille Osteesiaan käännettäväksi. Kun Zip saa paperin käännettyä palaa M takaisin kuninkaan kaupunkiin käännös mukanaan. Kirjassa kerrotaan, että Van Erik oli havainnut laaksossa pienehkön järven hyppiessään vuoren huipulta toiselle. Hänen huomionsa oli kiinnittynyt järvessä olevan saaren päällä olevaan kuusikulmaiseen rakennukseen. Hän oli tunnistanut sen välittömästi Arionin ahjoksi. Hän oli piipahtunut sisällä katsomassa ja löytänyt sieltä vain kaikki valtakruunut, joten hän oli jatkanut matkaa kyllästyneenä. Muuta kiinnostavaa ei kirjoituksessa sitten olekaan.

M lähetetään etsimään lammessa olevaa saarta karttakirjoista. Varasuunnitelmana Crogille uskotellaan taikakeinoin, että haluamme löytää sen kruunun tekopaikan vain ja ainoastaan sen takia, että haluamme auttaa Kieriä ja Crogin pitäisi saada Jevgeni kysymään Kieriltä missä se kruunu on oikein tehty. Crog lähtee hakemaan Jevgeniä luostarista ja saa määräyksen mennä sieltä suoraan Kierin luokse, käymättä ollenkaan kuninkaan kaupungissa.

Tutkiessaan kaupunkia oppaan kanssa Weby haistattaa pitkät jollekin isommalle tyypille. Miehen poistuttua opas toteaa, että hän olisi jättänyt tuon väliin, tuo mies kuulemma sattui olemaan yksi alamaailman johtajista. Lisäksi opas ilmoittaa, että hän muuttaa nyt maalle pikkukylään isoäitinsä luokse joksikin aikaa toivoen ettei tuo johtaja muista häntä. Koska koulutus jäi kesken palauttaa hän Webyn rahat ja häipyy saman tien. Webykin päättää seurata oppaan esimerkkiä ja vaihtaa Osteesiaan tutkimaan paikkoja.

Crog pääsee perille luostariin ja yrittää puhua Jevgeniä ympäri. Jevgeni haluaa kuitenkin ensin käydä arkkipiispan puheille, eikä suostu menemään suoraan Kierin luokse.

Jevgeni tajuaa nyt itsekin, että hänen kiikouskovaisuutensa on aiheuttanut noita ongelmia ja pitkän miettimisen seurauksena hänen suhtautumisensa jumalaan ja uskontoon on aika erilainen kuin aikaisemmin. Jevgeni ja Crog saapuvat perille kuninkaan kaupunkiin, jolloin Jevgeni yrittää heti päästä arkkipiispan puheille, mutta joku apupappi toteaa ettei se onnistu. Jevgeni antaa apupapille tehtävän hoitaa hänet arkkipiispan puheille, mutta mies palaa kertomaan ettei se onnistu. Seuraavaksi Crog yrittää päästä vuorostaan arkkipiispan puheille, mutta hänen käsketään tulla aamulla uudestaan. Kuninkaan kaupungissa on ainoastaan M Crogin ja Jevgenin saapuessa ja M:kin muuttaa välittömästi majataloon Jevgenin nähdessään. Hän ei halua olla missään tekemisissä Jevgenin kanssa.

Aamulla Crogille sanotaan, että yritä uudestaan iltapäivällä ja iltapäivällä Crogille sitten kerrotaan, että arkkipiispa on vielä huomisenkin päivän poissa. Crog ehdottaa Jevgenille, että käydään välillä sielä Kierin luona hoitamassa se toinen asia. Jevgeni ei ole hirmuisen innostunut, mutta Crog ehdottaa, että hän voisi käydä kysymässä jos M tekisi heille portin perille.

Crog pääsee kirjastossa M:n puheille ja tämä toteaa, että voi hän tehdä sen jossain välissä ja lupaa lähettää viestin kun on saanut portin tehtyä. Crog palaa Jevgenin luokse ja kertoo asiasta. Jevgeni ihmettelee miksi M ei voi tehdä porttia heti ja yrittää itse päästä M:n puheille, mutta kirjastonhoitajat eivät päästä häntä sisälle ja väittävät samalla kivenkovaan ettei M ole paikalla.

Illalla M käy tekemässä portin ja lähettää viestin Crogille ja Jevgenille lähettipojan välityksellä.

Crog ja Jevgeni saavat aamulla M:n viestin ja yrittävät tulkita siihen piirrettyä karttaa, mutta eivät saa selvää siitä. Crog yrittää saada M:ää kiinni kirjastosta ja hetken päästä M saapuukin hänen luokseen. M piirtää Crogille uuden kartan ja kun Crog ei ymmärrä siitäkään mitään ryhtyy M piirtämään kolmatta karttaa. Samassa Jevgeni astuu kirjastoon sisään ja hänet nähdessään M pakenee takaovesta ulos.

Crog ja Jevgeni antavat M:n mennä ja yrittävät vielä tulkita uutta karttaa, mutta eivät ymmärrä sitäkään. Crog kysyy kirjastonhoitajalta apua ja tämä antaa selkeät ohjeet kartan mukaan. Jevgeni ja Crog seuraavat ohjeita ja karttaa ja Jevgenin muistin avulla he löytävät perille. Toisella yrityksellä he keksivät, että salasana on se teksti siinä kartan reunassa, sillä liikennevalolla portin vieressä ei ole mitään tekemistä kyseisen asian kanssa. Jevgeni menee portista läpi ja Crog jää odottamaan, että Jevgeni palaisi kertomaan että portti on vienyt oikeaan paikkaan ja että se ei ole ollut yksisuuntainen (Crog ei luota liian paljon portteihin).

Jevgeniä ei kuulu takaisin joten Crog lähtee etsimään M:ää saadakseen selville minne se portti oikein vie. Hän ei löydä M:ää ja palaa takaisin portille ja kun siellä ei ole vieläkään ketään, palaa hän takaisin Kierin asunnolle. Kierin asunnolla hän tapaa Jevgenin, mutta Jevgeni ei suostu kertomaan mitään tapahtumista Kierin luona ennen kuin on saanut keskustella arkkipiispan kanssa.

Crog taas haluaa tietää mitä Kierin luona on tapahtunut ennen kuin lähtee arkkipiispan luokse. Molemmat ovat jääräpäisiä eivätkä anna periksi, ennen kuin Jevgeni antaa Crogille taialla käskyn käydä arkkipiispan puheilla. Crog lähtee ja pääsee likimain suoraan arkkipiispan luokse ja kuulee siellä, että Jevgeni on karkoitettu kirkosta ja ettei arkkipiispa tahdo enää tapelle Jevgenin kanssa varsinkin kun Jevgeni yritti heijastaa arkkipiispan omia taikoja takaisin. Crog ei saa suostuteltua arkkipiispaa juttelemaan Jevgenin kanssa, mutta arkkipiispa sanoo, että Jevgeni voi lähettää kirjeen. Crog palaa ja kertoo asiasta Jevgenlle ja lähtee Osteesiaan suuttuneena siihen, että Jevgeni pakotti hänet vastoin tahtoaan. Jevgeni kirjoittaa arkkipiispalle kirjeen ja jää odottamaan vastausta.

Osteesiassa Weby ja Antar opettelevat kaupunkia ja kaupungilla kierrellessä Weby huomaa kuinka joku kääpiö kompastuu häneen aivan kuin olisi yrittänyt varastaa häneltä jotain. Weby sokeuttaa tyypin ja Antar tyhjentää hänen repustaan pari kirjaa. Sen jälkeen he antavat väliaikaisesti sokean paniikissa olevan varkaan jatkaa rauhassa matkaansa. Toinen kirjoista käsittelee paikallishistoriaa ja toinen on ilmeisesti jonkinlainen runoteos.

Illalla Hatrak palaa Osteesiaan ja raahaa perässään samannäköistä kääpiötä kuin, joka oli yrittänyt varastaa Webyltä. Kääpiö ei kuitenkaan ole sama. Hatrak kertoo, että mies oli yrittänyt kopeloida häntä. Weby varmistaa, että mies on todellakin syyllinen siihen, että hän on yrittänyt varastaa Hatrakilta ja samassa paikalle tulee poliisikin. Hatrak heittää varkaan poliisille, joka ei kuitenkaan saa kääpiötä kiinni ja tämä putoaa pää edellä maahan. Poliisi toteaa, että mies on jo kuollut, turha häntä on enää tuomittavaksi viedä.

Hatrak kertoo Webylle, että Webyn talo alkaa olla kohta valmis.

Weby ja Antar lopettavat opiskelut Osteesiassa ja he lähtevät katsomaan Webyn uutta kartanoa.

Jevgeni saa vastauksen arkkipiispalta. Vastauksessa kerrotaan että "vittuilit mulle", se oli kuulemma se mitä Jevgeni oli tehnyt väärin. Lisäksi kirjeessä todetaan, että jos Jevgeni hoitaa tämän Kierin ongelman kunnolla niin katsotaan kirkkoonkuulumis asiaa sitten uudestaan.

Jevgeni lähtee välittömästi Osteesiaan ja pelottaa siellä Zipin paniikissa karkuun huoneestaan ja kun muita ei löydy mistään, palaa hän etsimään M:ää kuninkaan kaupungista. Hänet heitetään ulos kirjastosta, mutta hän hän odottamaan oven ulkopuolelle. Kun M tulee illalla ulos lähtee hän heti pakoon kun huomaa Jevgenin. Jevgeni yrittää pysäyttää M:n, mutta M puolustautuu lordin sauvallaan ja pakenee takaovesta ulos. M yrittää lähettää Jevgenille viestiä, mutta Jevgeni on jo palannut Osteesiaan ja lähtee juoksemaan yötä myöten Crogin lordikuntaa kohti.

Jevgeni saapuu perille Crogin ja Hatrakin luokse. Siellä Crog murjottaa vieläkin, mutta Hatrak kuuntelee kiinnostuneena Jevgenin selostuksia, mutta toteaa että lähdetään eteenpäin vasta huomenna. Jevgeni ei suostu tähän vaan tahtoo kiirehtiä asioita ja hän lähtee juoksemaan Webyn luokse sanoen, että hakee hänet ja muut tänne. Webyn luona Jevgeni herättää Webyn ja tämä pyytää Jevgeniä aamiaiselle, mutta Jevgeni on kuin hänellä olisi tuli perseen alla eikä hän suostu kuin hieman raapimaan jotain pöydästä seisaaltaan.

Weby onnistuu kuitenkin rauhoittamaan Jevgeniä sen verran, että tämä suotuu kertomaan 5 minuutin lyhennelmän siitä mitä on tapahtunut. Sen jälkeen Jevgeni lähtee jatkamaan matkaansa Askanin luokse. Weby syö aamiaisensa loppuun rauhassa ja vetää sitten vielä puolen tunnin nokkaunet, ennen kuin lähtee hitaasti kohti Hatrakin ja Crogin kartanoa. Matkalla hän pysähtyy vain kahteen juuri avattuun kapakkaan.

Jevgeni juoksee Askanin luokse ja saa heidän samantien mukaansa, tosin he menevät suoraan Crogin luokse kun taas Jevgeni itse kiertää oman alueensa kautta katsomassa miltä siellä näyttää. Illalla koko porukka on kasassa Hatrakin ja Crogin luona.

Ryhmä ratsastaa Osteesianiin. Illalla he yrittävät vielä puhua Zipiä mukaan, mutta eivät onnistu, joten Zip jää edelleen tekemään omia asioitaan kotitaloonsa. Ryhmä kuitenkin pyytää häneltä matkalla mahdollisesti tarvittavia tavaroita mukaansa ja saakin ne pienen mussutuksen jälkeen.

Ryhmä siirtyy kuninkaan linnaan ja etsii M:n käsiinsä kirjastosta. Päivällä tuulee kohtuullisesti, mutta iltapäivällä on yllättäen noin puolen tunnin tauko jolloin ei tuule yhtään ja ryhmä epäilee, että Kier on mahdollisesti vieraillut paikalla tuultarauhoittavan miekkansa kanssa ja toteaa, että ongelman ratkaisuun pitää varmaan laittaa vauhtia.

M muistaa, että kuninkaan linnan taikurin tiloissa on navigaattoripaasi. M yrittää päästä kuninkaan linnan taikurin puheille ja hänelle sanotaan, että yritä muutaman päivän kuluttua. Jevgeni käy kysymässä muista navigaattoripaasista Osteesian viisastenkillasta ja kuulee, että alueella on kaksi navigaattorien kutsupaasia, toinen on pohjoisten navigaattorien kutsupaasi ja toinen varsinaisten navigaattorien paasi. Lisätietoja voisi kuulemma löytyä tutkimusmatkailijoiden seurasta.

Jevgeni palaa takaisin ja käy juttelemassa tutkimusmatkailijoiden seurassa ja kuulee, että sinne pääsee sisään kirjoittamalla kirjan tutkimusmatkoistaan. Jevgeni palaa Kierin asunnolle ja luonnostelee paperille jotain siitä saarelle tehdystä matkasta.

Aamulla kun Jevgeni menee paperinsa kanssa tutkimusmatkailijoiden seuraan kuulee hän kirjan pitäisi olla kaksi viiva viisisataa sivuinen. Jevgeni toteaa, että se ei ihan hetkessä synny ja juttelee muuten vaan vastaanottovirkailijan kanssa jonkin aikaa ja kuulee, että se toinen varsinaisten navigaattorien paasi on aamuruskon linnassa yhden tornin ulkopuolella. Aamuruskon linna on se Kierin oma linna, joten se on poissa laskuista. Toinen se pohjoisten navigaattorien paasi on se kuninkaan linnassa oleva.

Ryhmä pääsee taikurin puheille. He esittävät linnan taikurille pyynnön, että saisivat käyttää navigaattoripaasia. Taikuri toteaa, että siitä vaan jos teillä on rahaa. M kutsuu taikurin ohjeiden mukaan navigaattorin paikalle. Navigaattori haluaa 500 kultaa per siirto, mutta kun hän kuulee minne ryhmä on matkalla haluaa hän 5000 kullan bonuksen. Mietittyään hetken ryhmä suostuu ja suunnitelee reitin. M siirtyy ensin perille ja tallettaa sinne yhden pisteen taikaporttiaan varten. Sen jälkeen hän jatkaa sitten puoleen väliin matkaa ja tallettaa sinne toisen pisteen (matka on liian pitkä tehtäväksi yhdellä portilla). Sen jälkeen hän tekee tuolta puolestavälistä portin linnaan ja palaa muiden luokse. Matka sujuu muuten ongelmitta, mitä nyt portit hieman muuttuu mustiksi M:n kulkiessa niistä läpi.

M hakee muut paikalle Kierin asuntoon ja kävelee sitten mustasta portista läpi. Hän kävelee suoraan portista läpi ilman, että siirtyy minnekään ja sen lisäksi hänen päälleen ilmestyy Hatrakin kahdenkäden miekka. Miekka vain hipasee M:ää ja M päättää sittenkin korjata ensin portin ennen kuin yrittää uudestaan. Korjattuaan portin menee hän siitä läpi ja minuutin kuluttua muut seuraavat. Välietapissa M oli jo juuri jatkamassa matkaa eteenpäin keltaisesta portista kun ensimmäisen perässä tuleva Jevgeni tulee paikalle. Paikalla on myös pari mustaa porttia. Ryhmä jatkaa M:n perässä ja päätyy lammen rantaan.

M käy vielä välietapissa korjaamassa niitä mustia portteja, mutta onnistuu vain luomaan sinne 200 uutta mustaa porttia. Ryhmä jää odottamaan raekuuroa muistuttavan sumun loppumista. M tekee suojaa varten lähes tonnin lautoja ja hieman yli tonnin verran tukkeja lauttaa varten.

Aamulla tuulee edelleen, mutta tuuli on kääntynyt. Ryhmä lähtee saareen kukin omalla keinollaan. Crog ui sinne lauttaa hinaten, Weby kävelee pohjaa pitkin miekka taisteluasennossa, Jevgeni surffaa kilpensä päällä, M lentää taiallaan ja loput tulevat tyylittömästi lautalla.

Saarella on muutamia puita ja puro ja sen keskellä on jyrkkärinteinen kukkula. Ryhmä kiipeää kukkulan laelle, jossa on kuusikulmainen rakennus pienessä syvennyksessä. Ikkunoita tai ovia ei näy. M yrittää tehdä ovea seinään ja onnistuukin tekemään siihen mustan aukon. Crog yrittää mennä siitä läpi, mutta törmää seinään. Ryhmä ryhtyy tutkimaan saarta etsien salareittiä.

Jevgeni löytää puron pohjasta putouksen kohdalta kahvan ja vetäessään siitä aukeaa hänen vierestään pienen käytävän suuaukko. Ryhmä lähtee tutkimaan käytävää ja tulee sen lopussa viisimetriä leveälle ja kymmenen metriä korkealle ovelle. Ovi aukeaa käytävän sivuseinään ja käytävä päättyy siihen. Ovesta ei löydy lukkoa eikä salaovia. Weby yrittää kiivetä ovea ylös, mutta ovessa ei tunnu olevan minkäänlaista kitkaa.

Jevgeni yrittää ampua oveen sillä valonuolella saamatta siihen minkäänlaista jälkeä aikaan, seiniin kyllä tulee jälkiä. Sen jälkeen M heittää Webyyn levitointitaian ja Weby menee tutkimaan oven keskellä olevia kolmionmuotoisia vaaleammanharmaita alueita saamatta niistä mitään erikoista selville. M nousee myös ylös ja M ja Weby yrittävät painaa kaikkia kolmioita yhtä aikaa, mutta siitäkään ei tapahdu mitään erikoista. Sen jälkeen he laskeutuvat alas ja Weby yrittää ampua tulinuolella keskelle ovea ilman, että mitään erikoista tapahtuu.

Seuraavaksi M yrittää tutkia ovesta magneettisuutta, mutta taika epäonnistuu. Hän yrittää uudestaan ja sen jälkeen kaikki ryhmän jäsenet ryhtyvät vaihtelemaan paikkojaan sattumanvaraisesti keskenään. Mukaan tulee myös pari tuntematonta henkilöä. Toinen on Jevgenin uskontokunnan merkillä varustettu tyyppi ja toinen on risaisiin kaapuihin puettu mies. Kun vihdoin siirtyminen loppuu, Weby ja Hatrak jäävät ulos ja tuntemattomat henkilöt jäävät heidän tilalleen. Jevgeni yrittää jutella miesten kanssa, mutta pappi sättii vain toista rääsyihin pukeutunutta tyyppiä, eikä oikein tunnu ymmärtävän kieltä.

Rääsyihin pukeutunut tyyppi ryhtyy valmistelemaan taikaa oven edessä laskemalla maahan pienen pääkallon ja ripottelemalla sen päälle ja ympärille tomua. Tomu possahtaa ja miehen naama mustuu - taika selvästi epäonnistui. Weby ja Hatrak tulevat samassa paikalle ja kertovat siirtyneensä ulos. Rääsytyyppi yrittää uudestaan taikaansa ja tällä kertaa hän onnistuu kysymään "mistä?". Weby yrittää kaikkia osaamiaan kieliään ja rääsymies tuntuu osaavan muutaman sanan haltioiden kieltä. Weby ei saa mitään hirmuisen kiintoisaa tietoa ulos, miehet ovat kolmen päivän matkan päästä koilisesta ja ovat ilmeisesti tulleet tänne tekemään jotain, jota Weby ei saa selville.

M yrittää avata ovea omalla taiallaan ja on täysin yllättynyt, kun taika ei epäonnistukaan. Ovi ei kuitenkaan aukea edes toisella yrityksellä. Seuraavaksi M yrittää siirtää kolikkoa oven läpi ja kolikko häviää. Kolikon sijaintia M ei kuitenkaan pysty tarkistaamaan, joten hän päättää kokeilla itse seuraavana. M yrittää, mutta ei siirry minnekään ja hänelle tulee tunne, että tuo ei todellakaan ollut tervellistä.

M tekee itselleen sängyn kiveen ja Weby hyppää siihen heti nukkumaan M:n tullessa perässä. Jevgeni lähtee ulos etsimään toista sisäänkäyntiä, myös Askan auttaa Jevgeniä. Hatrak menee ulos lepäilemään, Galavan tähystää kukkulan huipulla ympäristöön. Räsyinen tyyppi tekee jotain taikaa oven edessä, mutta epäonnistuu. Jevgeni tulee paikalla ja yrittää työntää ovea pitkään saadakseen sen auki, mutta mitään ei tapahdu. Weby yrittää katsoa ovesta sen alkuperää, mutta hänkin epäonnistuu ja menee tajuttomaksi. Crog ryhtyy parantamaan Webyä ja puoli tuntia myöhemmin Weby on taas kunnossa.

Jevgeni pyytää M heittämään häneen lentotaian, joka onnistuu. Weby parantaa samanaikaisesti Jevgenin edellisessä tutkimusyrityksessä saamia vahinkoja ja onnistuukin yllättäen siinä. Lisäksi Jevgeni valittaa, että joku todella voimakas taikuri yritti samanaikaisesti parantaa häneltä jotain mielisairautta. Syyllistä ei kuitenkaan löydy, joten Jevgeni lähtee lentäen tutkimaan niitä ovissa olevia kolmioita.

Kun hän ei keksi mitään erikoista palaa hän takaisin alas ja Weby ehdottaa, että jos he koittaisivat lämmittää ovea nuotion avulla (ovi on todella kylmä). M käy tekemässä ulkona melkein tonnin tikkuja ja Askan ja Jevgeni raahaavat niistä suuren osan sisään. Kun he ovat saaneet tikut sisään Weby kävelee ovelle ja sytyttää nuotion sieltä. Sisällä oleva M huomaa, että huone täyttyy savusta ja kiipeää kattoon tekemään sinne savupiipun kaivamalla kivikattoon ulos ulottuvan aukon. Savu ei kuitenkaan poistu kovinkaan hyvin ja nuotio ei tunnu vaikuttavan mitään.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		20		20
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835+202	-		-
+
+ Crog Daniels		4/14		4/14
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	20		21
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ For Cee M		20		21
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		17		17
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		26		27
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		10		10
+ sailor/human		NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		13		13
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Kithalnas Antar Isaak Eroniksi	7	8
+ furrier/human		NPC		

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>