TSM Osa 9, Luku 030 (tsmpart9/tsmpart9.030)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Weby Mini (Kivinen)

Todella pienikokoinen ihminen, jota monet luulevat koon takia hobitiksi. Pituutta noin 45 cm, oranssi tukka, keltaisen ja oranssin värisenä hohtavat silmät ja hyvin vaalea iho. Viettää suurimman osan ajastaan nukkumalla ja omaa hyvin terävän katseen (katseen joka saattaa jopa tappaa). Osaa myös määrittää taikaesineiden ja henkilöiden voiman. Harjoituksen ja jumalallisen avun myötä on oppinut vähän paremmin pysymään muiden mukana vauhdissa. Kävelyvauhti on jo noussut noin puoleen toiseksi hitaimman vauhdista. Osoittautunut myös kohtalaisen hyväksi lukittujen ovien avaajaksi ja ansojen purkajaksi.

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 836

30. luku

M päättää yrittää avata ovea rituaalilla, mutta kun hän huomaa, että se toinen niistä täällä olleista kavereista myös yrittää rituaalia oven edessä, päättää hän tehdä omaksi suojakseen heidän väliinsä kivimuurin. Kun se on valmis, aloittaa hän oman rituaalinsa. Ennen kuin M ehtii saada rituaalinsa loppuu toisen kaverin rituaali epäonnistuu ja hänen luonaan vapautuu taikaenergiaa räjähdyksenomaisesti. Jysähdys vain hieman häiritsee M:ää, mutta rituaalinsa hän joutuu kuitenkin keskeyttämään, koska huomaa ettei hänellä ole taikavoimia jäljellä, ilmeisesti tuo toinen epäonnistuminen imi sitä ympäristöstä.

M painuu nukkumaan kivisängylleen ja muut lähtevät ulos tekemään tikapuita Crogille, jotta tämä voisi kiivetä kuusikulmaisen rakennuksen katolle. Neljän tunnin kuluttua M herää ja tulee ulos juuri kun Jevgeni saa tikkaat valmiiksi. Crog kiipeä tikkaiden yläpäähän ja huomaa että katto on erittäin loiva harjakatto, mutta se on myös niin kylmä ettei sinne voi kiivetä. He kiertävät vielä koko rakennuksen ja Jevgeni kiipeää joka sivustalla katsomaan katolle. Mitään ei löydy ja Crog käy vielä kerran tutkimassa ovea tikkailla, ennen kuin ryhmä lähtee siirtymään takaisin kuninkaan kaupunkiin ja sieltä sitten Osteesiaan hakemaan Zippiä.

Ryhmä siirtyy lammen rannalle portin luokse. Ensimmäisestä portista pääsevät kaikki muut läpi, paitsi Askan ja Galavan, jotka tulevat viimeisenä ja joita ennen portti häviää. Muut odottavat hetken ja ihmettelevät mihin he jäivät. Sen jälkeen ryhmässä tulee pientä epätietoisuutta siitä kuka menee seuraavaksi toisesta portista läpi. Weby päättää lopettaa keskustelun lyhyeen ja menee portista läpi, mutta jotain menee pieleen ja hän ei tule perille. Jevgeni menee seuraavaksi ja jää odottamaan perillä muita. Antar seuraa ja ei ilmesty perille ja seuraavana yrittävät kaikki loput paikalla olevat eli Hatrak, Crog ja M rynniä yhtä aikaa portista läpi. He ilmestyvät hetkeksi toiselle puolelle, mutta häviävät sitten takaisin porttiin. Jevgeni odottaa kymmenisen minuuttia ja lähtee sitten Osteesiaan Zipin luokse. Zipin luona hän saa tämän lupaamaan, että tämä tulee tunnin kuluttua perässä. Jevgeni itse palaa Kierin asunnolle ja lähtee portista eteenpäin katsomaan mihin muut jäivät.

Kuluu muutama minuutti sen jälkeen kun Jevgeni on poistunut portista ja Weby ilmestyy paikalle. Hän jää odottaamaan muita, painuen huoneen nurkkaan nukkumaan.

Vuorokautta myöhemmin Weby herää ja ihmettelee ettei muita vieläkään näy. Sen jälkeen hän lähtee Osteesiaan ja kuulee siellä, että Jevgeni on kyllä käynyt siellä, mutta häntä ei ole kuulunut takaisin. Weby puhuu Zipin mukaansa ja yhdessä he menevät kuninkaan linnaan. Sielä Weby menee edellä portista läpi ja toteaa olevansa keskellä paholaisarmejaa. Weby pakenee välittömästi takaisin portin kautta. Hän saapuu kuninkaan linnaan ja pakenee taikahuoneen ovesta ulos ja lukitsee oven tukevasti ennen kuin muuttaa majataloon odottamaan muita.

Antar tulee portista muutamaa tuntia myöhemmin ja ehtii paeta toisesta portista Osteesiaan ennen kuin paikalla olevat paholaiset ehtivät käydä hänen kimppuunsa. Antarin perässä tulee paholaisia Osteesiaan ja siellä käydään isompi taistelu.

Zip saapuu perille puoleenväliin ja toteaa siellä olevan niin ison paholaisarmejan, ettei hän halua jäädä sinne leikkimään. Paikalla käydään jo suurempaa taistelua, jossa toisena osapuolena on ratsujoukkoja ja sotilata ja toisena paholaisarmeja. Zip pakenee portista läpi ja tappaa taikahuoneessa odottavan paholaisen helposti. Hän huomaa, että paikalla ei enää ole porttia Osteesiaan ja ovi on lukossa, joten hän teleporttaa itsensä kotiinsa. Sitä ennen hän kuitenkin vielä tukkii toisen portin kivimuurilla. Kotona hän huomaa, että paikalla on käyty isompaakin taistelua ja joutuu kaupungintalolle selittämään mistä paholaiset ovat oikein tulleet hänen talonsa luokse.

Yöllä Weby herää majatalossa siihen, että hänelle tulee epämiellyttävä tunne. Kun hän katsoo ovelle näkee hän kuinka se aukeaa ja sen takaa tulee esiin mustaan pukuun pukeutunut mies. Weby katsoo ensin miestä ilkeästi ja kun mies torjuu tulinuolen siirtyy Weby tehokkaampiin menetelmiin yrittäen heittää miestä isolla tulipallolla. Tulipallo epäonnistuu ja Weby siirtyy pois paikalta kuujumalan luokse, joka kaipaa apua. Weby ei kuitenkaan pysty auttamaan kuujumalaa, joten jumala heittää hänet takaisin parin minuutin kuluttua. Huoneessa oleva salamurhaaja tutkii juuri Webyn tavaroita, kun Weby ilmestyy metrin verran hänen taakseen. Weby ja salamurhaaja käyvät lyhyen taistelun ja koska Webyn tulipallo ei toimi vieläkään ei hänellä ole paljonkaan mahdollisuuksia vaan hän putoaa kuolleena maahan noin puolen minuutin taistelun jälkeen.

Aamulla Crog, M ja Hatrak ilmestyvät portista ulos ja törmäävät Zipin tekemään kivimuuriin. Crogilta murtuu lonkka, M:ltä jalka, mutta Hatrakille ei tule isompia vammoja. Muuri kaatuu iskun voimasta, samalla kun koko joukko kaatuu taaksepäin uudestaan portista läpi. Hetkeä myöhemmin he saapuvat takaisin huoneeseen, tällä kertaa heistä tuntuu, että he ovat matkanneet monta vuotta, mutta eivät muista koko ajasta yhtään mitään.

Crog ja M vilkaisevat toisiinsa ja M ehdottaa, että mennäänkö tappamaan paholaisia (he olivat edestakaisen palloilunsa aikana nähneet paholaisia portin toisessa päässä) ja sen jälkeen he ryntäävät molemmat yhtäaikaa kohti porttia. Hatrak roikkuu Crogin vaatteissa kiinni sen verran, että saa Crogia hidastettua niin paljon ettei tämä ehdi porttiin samaan aikaan M:n kanssa vaan menee siitä läpi heti M:n perässä.

M saapuu perille paholaisten luokse ja hän näkee yhden paholaisen vartiomiassa portin vieressä. M ampuu paholaista lordinsauvallaan saamatta oikeastaan mitään aikaseksi. Juuri ennen kuin paholainen ehtii lyödä, M pakenee portista läpi. Crog tulee hetkeä myöhemmin perässä ja huomaa, että portin lähellä on jo viidenkymmen paholaisen joukko. Crog näyttää heille pitkää nenää ennen kuin lähtee pakoon portin kautta. Valitettavasti tuossa ilveilyssä menee niin kauan, että paholaiset hyökkäävät taioillaan Crogin kimppuun. Häneen ammutaan useita valonpurkauksia ja valoammuksia ja hän menee aika pahasti pökerryksiin. Crogin ollessa pökerryksissä hänen kimppuunsa hyökkää kolme lentävää paholaista ja lisäksi kuusi paholaista heittää häntä keihäillään. Hetken kuluttua Crog menee tajuttomaksi ja kaatuu portista läpi.

Toisella puolella M saapuu taikahuoneeseen ja näkee, että huoneen ovi on hakattu rikki kirveellä, eikä huoneessä näy ketään. M lähtee ulos etsimään muita ja törmää matkalla Hatrakiin, linnan taikuriin ja pariinkymmeneen sotilaaseen, jotka ovat tulossa häntä vastaan. He tulevat portin luokse ja Hatrak haluaa, että M poistaisi portin, mutta M epäilee ettei se ole välttämättä hyvä idea, koska Crog on vielä jossain portin toisella puolella tai matkalla.

Pienen suostuttelun jälkeen M suostuu, mutta päättää sittenkin korjata ensin portin. Kun hän saa portin korjattua siitä tupsahtaa läpi Crog ja kolmisenkymmentä paholaista. Portin toiseen päähän ilmestyy vuorostaan sinnepäin matkalla ollut Jevgeni ja kolme paholaista. Lisäksi siellä näyttää olevan sotaleiri, jossa olevat vartiomiehet ryhtyvät huutamaan heti hälyytystä. Jevgeni poistuu portista pakoon välittömästi vilkaistuaan ympärilleen.

Toisella puolella linnan taikuri heittelee paholaisia tulipalloilla ja vartiomiehet pitävät ne tiiviinä rykelmänä hakaten niitä samalla miekoillaan. Hetken kuluttua kaikki paholaiset on tapettu ja M lähtee katsomaan mikä Jevgeniä ja Crogia vaivaa. Jevgenillä ei tunnu olevan suurempaa vikaa, muuten kuin että hän on vain tajuttomana. Crogilla taas on pieni vuotava haava ja hän on aika pökerryksissä. M yrittää parantaa Crogia, mutta epäonnistuu ja jää ihmettelemään mitä oikein tapahtui siihen asti kunnes Crog onkin jo täysin toipunut pökerryksestään ja parantaa itse itsensä.

Sen jälkeen taikuri toteaa, että nyt M viedään tuomittavaksi linnan tuomarin luokse. Matkalla sinne M yrittää saada taikuria suostuteltua hakemaan Webyn mukaan todistajaksi majatalosta, mutta taikuri ei suostu. Perillä M myöntyy syyllisyytensä ja hänet tuomitaan 3600 kullan sakkoihin ja taikakieltoon kaupungin alueella toistaiseksi.

Ryhmä maksaa sakot ja sen jälkeen he lähtevät majataloon etsimään Webyä (M oli löytänyt Webyn lapun siitä että hän on majatalossa odottamassa heitä). Majatalosta he löytävät Webyn huoneesta vain verta lattialta ja yhden silmän. Tutkiessaan sitä huomaavat he, että se aika varmasti Webyn silmä, koska se on oikean värinen (kelta-oranssi) ja oikean kokoinen (pieni). Sen jälkeen ryhmä siirtyy kaupungin ulkopuolelle ja M tekee sieltä portin Osteesiaan ja ryhmä hakee Zipin tutkimaan mihin Weby on kuollut. Zip ei saa kuitenkaan mitään näkyviin.

Sen jälkeen M lähtee arkkipiispan juttusille ja pienen käännytyspuheen jälkeen arkkipiispa kertoo, ettei hän voi kertoa kuka Webyn on tappanut, koska kyseessä on rippisalaisuuden alainan asia. Ryhmä palaa takaisin Osteesiaan ja siellä M lähettää Antarin Webyn kotikylään yksisuuntaisella portilla kertomaan Webylle sattuneesta onnettomuudesta. Sen lisäksi hän yrittää päästä Ostesian piispan puheille, saadakseen häneltä selvitettyä Webyn tappajan, mutta piispa ei ota vastaan.

Illalla hän M yrittää tehdä itselleen suojataikaa, mutta onnistuu vain kutsumaan paikalle yhden ison paholaisen, mutta hän kutsuu vielä apuun yhden shamaanin, joka rauhoittaa paholaisen. Sen jälkeen M alkaa miettiä mitä tuolle paholaiselle nyt pitäisi tehdä, se on kyllä rauhallinen, mutta sen lähettäminen kotiin voisi olla parempi vaihtoehti. Zip eikä Crog pysty karkoittamaan sitä, joten ryhmä lähtee arkkipiispan puheille kysymään apua, ja tämä lähettää paholaisen kotiin.

Jevgeni on tällä välin päässyt Kierin linnalle ja kun kapteeni ei heti vie häntä kuninkaan luokse heittää Jevgeni tähän taikakäskyn, joka ei heti onnistu. Muutaman yrityksen jälkeen Jevgeni onnistuu, ja kapteeni lähtee järjestelemään tapaamista, mutta sotilaat jotka ovat nähneet mitä Jevgeni on tehnyt käyvät hänen kimppuunsa ja lyövät hänet tajuttomaksi juuri kun hän onnistuu pakenemaan portista kuninkaan kaupunkiin.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Weby Mini		20		Dead/20
+ sleuth/human		Kivinen		8.6.835+202	25.7.836	614
+
+ Crog Daniels		4/14		4/14
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	21		21
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ For Cee M		21		21
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		17		17
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		27		27
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		10		10
+ sailor/human		NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		13		13
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Kithalnas Antar Isaak Eroniksi	8	Out/8
+ furrier/human		NPC		

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>