TSM Osa 9, Luku 031 (tsmpart9/tsmpart9.031)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi. Jumala ei kuitenkaan pitänyt hänen toimintatavoistaan, joten hän menetti kaikki taikavoimansa ja päätti siirtyä kauppiaaksi, kun kerran hänellä on lahjoja siihen ja on kuulemma kauppajumalan avatar.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti. Jouduttuaan nokittain arkkipiispan kanssa menetti taikavoimansa ja on sittemmin löyhistänyt uskonnollista vakaumustaan.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi.

Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 836

31. luku

Hatrakin linnalle saapuu isokokoinen sotilas kysymään töitä. Palvelija ihastuu heti Fihiin ja yrittää saada tätä heti Hatrakin puheille. Hatrak huutaa kuitenkin vain ovesta, että "heittäkää se ulos". Fihi vastaa Hatrakille suoraan, että "senkun tulet yrittämään", jolloin Hatrakin mielenkiinto herää ja hän tulee katsomaan Fihiä. Hatrak toteaa, että kyllähän tuollainen lentää helposti, koita sitten olla osumatta oven karmeihin matkalla. Hatrak yrittää heittää Fihiä, mutta ei saa häntä liikahtamaan. Hatrak miettii hetken" ja toteaa sitten että "ok, sait töitä". Fihi Dofo Pyhyte palkataan Crogin kaartiin.

Jevgeni lähtee kuninkaan kaupungista Osteesiaan juosten, lähettäen kuitenkin sitä ennen Kierille kirjeen viestipalvelun kautta.

Jevgeni saapuu perille Osteesiaan pari tuntia vuorokautta häntä ennen lähtenyttä Crogia myöhemmin. Crog on jo ehtinyt kertoa paikalla oleville Zipille ja M:lle uutiset, eli hänetkin on potkastu ulos uskontokunnasta ja koska hän ei voi enää taikoa, hän on taas vaihtanut ammattia. Crog on jo kuitenkin ehtinyt jatkaa matkaa kotiinsa päin ennen Jevgenin saapumista.

M on tällä välin tehnyt rituaaleilla itselleen suojataikoja ja päättää nyt lähteä etsimään porttiin eksynyttä Askania ja Galavania. Mietittyään hetken asiaa päätyy hän sittenkin tekemään lisää taikariimuja lordinsauvaansa.

M lentää Hatrakin luokse ja juttelee tämän kanssa siitä, että voisi ostaa Zipin naapuristossa olevia myynnissä olevia taloja. Niiden hinta on pudonnut viimeaikoina aika runsaasti johtuen erilaisista paholaisuhista jne. Hatrak on itsekin katsellut niitä ja suostuu oitis kun saa jonkun muunkin ostamaan ne mihin hänellä itsellään ei riittänyt rahat. Hatrak ostaa kolme taloa ja M kaksi. Hatrak, M ja Fihi lähtevät Osteesiaan hoitamaan asiaa loppuun.

M jatkaa taas rituaalien tekemistä.

M, Jevgeni ja M:n shamaaniseuraaja lähtevät etsimään Askania ja Galavaa. M tekee portin puoleenväliin ja M ja Jevgeni kävelevät läpi. Jevgenin jälkeen portti muuttuu mustaksi, mutta shamaani seuraa välittämättä asiasta. Toisella puolella M korjaa portin ja katsoessaan sen jälkeen ympärilleen hän huomaa, että lähistöllä on sotilaspartio ja osa jäljellä olevista mustista porteista on ympäröity keltaisilla hohtavilla naruilla. Sotilaat lähtevät tulemaan heidän luokseen ja vaativat heitä laskemaan aseensa maahan. M:llä ei ole asetta, shamaani antaa aseensa pois, mutta Jevgeni taas ei halua luopua aseestaan, vaan palaa takaisin Osteesianiin ja käy viemässä aseensa sinne talletettavaksi. Hän on juuri palaamassa takaisin kun M poistaa portin, sen takia, että sotilaat olivat ryhmittyneet sen eteen valmiina käymään ensimmäisen siitä tulevan henkilön tai otuksen kimppuun. M:ää ja shamaania lähdetään viemään kohti sotilaiden leriä ja heitä vastaan tulee lentävä taikuri. Taikuri yrittää tutkia jotain M:stä mutta näyttää hieman hämmästyneeltä kun ei saa mitään selville.

Leiristä lähtee ryhmä muita taikurin ja pappien näköisiä tyyppejä tulemaan kohti ja kun he tulevat lähemmäksi yksi heistä heittää M:n jotain taikaa, jota M torjuu lordin sauvallaan. Mies näyttää hieman hämmästyneeltä ja kun M on hieman toruvan näköinen ja puistelee päätään, lähtee mies paniikin vallassa kiljuen pakoon. Ympärillä olevat sotilaat katsovat pakenevaa miestä ja hetken emmittyään lähtevät perään. Myös ratsumiehet ja kauempana olevat miehet lähtevät pakoon. Hetken kuluttua M ja shamaani ovat kaksistaan paikalla. M kohauttaa olkapäitään ja tekee portin perille, josta he löytävät sen toisen paikallisen shamaanin joka jäi tänne. He kuulevat, että Askan ja Galavan ovat lähteneet viikkoa aikasemmin kohti lähintä kaupunkia. Sinne on matkaa kaksi päivämatkaa, joten M yrittää tehdä rituaalilla itselleen lentolevyä, jolla hän pääsisi perille muutamassa tunnissa. Rituaali epäonnistuu ja M ei halua yrittää uudestaan vaan tekee mielummin taikavankkurit ja he lähtevät niillä kohti kaupunkia.

M ja shamaani saapuvat perille Zatsabariin. Siellä he kyselevät Askania ja hetken päästä heidät pidätetään. Shamani puhuu heidät taioilla vapaaksi ja sen jälkeen M kyselee poliisilta Askanista ja kuulee, että poliisi on saanut tehtäväkseeen pidättää kaikki jotka kyselevät jotain hänestä. Hetken taikasuostuttelun jälkeen M kuulee, ettei poliisi tiedä missä Askan on, mutta hänelle voi jättää sanan tuolla varkaiden killassa.

M ja shamaani kävelevät varkaiden killan ovelle ja samalla kun M heittää suojataikoja koputtaa shamaani ovenkarmiin, niin että ovenkarmi hajoaa. Oven kummaltakin puolelta lähtee mies vikkelästi pakoon. M ja shamaani astuvat sisälle ja samassa shamaani häviää. M katselee hetken ympärille ja yllättäen huomaa mustaan kaapuun pukeutuneen miehen takanaan. M hieman säikähtää ennen kuin tunnistaa miehen Askaniksi.

Juteltuaan siinä hetken lähtevät he hakemaan Galavaa temppilistä ja siirtyvät sitten portilla puoliväliin. Siellä ei enää näy ketään, joten M siirtyy korjaamaan noin sataa jäljellä olevaa viallista porttia. Muutamaa minuuttia myöhemmin hän on poistanut kaikki portit ja he palaavt Osteesianiin.

M haastetaan kasvitietokilpailuun, mutta hän häviää sen suoraan.

Jevgeni päättää, että nyt lähdetään hakemaan muuta ryhmää Danielsin lordikunnasta ja jatketaan sen ahjon tutkimista siellä saarella. M tekee portin Crogin tilalle ja Jevgeni lähtee sieltä juoksemaan Askanin tilalle luokse hakemaan hänet ja muut mukaan.

Ryhmä pääsee onnellisesti perille. Crog tutkii ensin rakenteen historiaa ja saa tietää rakennuksesta vaikka mitä pikkutietoa, mutta ei mitään todella hyödyllistä. Tämän jälkeen M ja Zip yrittävät avata ovia rituaaleilla, mutta eivät onnistu.

Kun mitään muuta ei enää keksitä ryhmä palaa kotiin ja Fihi lähetetään Kierin puheille. Jevgeni lähtee mukaan neuvomaan tietä. Portilla Jevgeni lähtee takaisin ja jättää Fihin viemään viestiä siitä eteenpäin. Fihi menee portille ja kuulee ettei pääse siitä eteenpäin vaan hänen pitää jättää viesti portinvartijalle välitettäväksi. Fihi yrittää vakuuttaa portinvartijaa, että viesti pitää viedä henkilökohtaisesti, mutta mikään ei auta ja lopulta hän antaa sen portivartijalle välitettäväksi. Fihi jää odottamaan vastausta.

Fihi menee kysymään portinvartijalta miksi vastaus viipyy ja portinvartija lupaa kysyä asiaa.

Fihi kuulee, että viesti ei ole mennyt eteenpäin ollenkaan, vaan se on hymähtänyt kirjurille. Fihi suostuttelee portinvartijan kokeilemaan saisiko hän sen taas liikkeelle.

Portinvartija toteaa, että kirjuri ei halua päästää sitä eteenpäin. Fihi ehdottaa, että saisiko sitä menemään jotain muuta kautta. Portinvartija toteaa, että hän voisi kokeilla antaa sen linnanherran palvelijalle.

Portinvartija kertoo, että hän ei saa kirjettä pois kirjurilta, joten hän ei voi laittaa sitä menemään palvelijan kautta. Fihi jää edelleen odottamaan, koska ilman kirjettä ei asiaa voi pistää palvelijan kautta.

Jevgeni tulee Fihin luokse ja tuo mukanaan uuden kirjeen. Fihi yrittää antaa sitä portinvartijalle palvelijalle vietäväksi, mutta palvelija ei kuulemma suostu tänään hoitamaan sitä eteenpäin.

Aamulla Hatrak saapuu paikalle ja ihmettelee miksi homma ei ole edennyt. Hän toteaa, että tästä ei tulee mitään kun on tuollaisia idiootteja tiellä ja nostaa samalla vartiomiehen pois tieltä kävellen tämän ohitse sisään. Sisällä vartiomiehet katsovat hieman pitkään, mutta väistävät kun Hatrak kävelee määrätietoisesti heidän lävitseen. Hatrak kävelee ensimmäisen näkemänsä upseerin eteen ja käskee tätä viemään hänet Kierin luokse. Upseeri kaatuu välittömästi tajuttomana maahan. Seuraava upseeri näyttää olevan jo valmiiksi hieman paniikissa, mutta kun Hatrak käskee riittävän painokkaasti mies lähtee viemään häntä Kierin luokse. Upseeri koputtaa Kierin ovelle, mutta Hatrak vain nykäisee oven auki ja astuu suoran sisään. Kier näyttää olevan hieman suuttunut häiriöstä, mutta hän näyttää myös olevan hieman ihmeissään siitä, että joku uskaltaa huutaa hänelle. Hatrak heittää Kierille kirjeen ja toteaa, että lue nyt tuo hemmetin kirje ja vastaa kun ehdit, ensi kerralla täytyy varmaan tunkea se kurkusta alas. Sen jälkeen Hatrak kävelee ulos.

Osteesiassa M:lle tarjotaan loistavaa uraa armeijassa, mutta M käskee värväriä tunkea paperin perseeseensä. Värväri lähtee masentuneena pois.

Fihin kävellessä kaupungilla hänen luokseen tulee joku likimain kaksimetrinen kalju arabi, joka huutaa hänelle kurkku suorana jonkin aikaa jotain. Hetken kuluttua mies lähtee ja Fihille tulee tunne, että jotenkin hän nyt hieman epäonnisempi. Kun ryhmä pääsee kotiin on Hatrak kuoleman kielissä sairauden takia. M parantaa Hatrakin, mutta sitten alkaa talon palvelijat ja vartiomiehet sairastumaan. Kun ryhmä käy hakemassa apua kylästä leviää sairaus myös sienne. Heidän siellä ollessa Kierkin saapuu paikalla kysymään että voisiko muut lähteä tutkimaan sitä ahjoa hänen kanssaan. Jevgeni ja Crog antavat paikalliselle papille taikavoimaa ja tämä parantaa väkeä sitä mukaa kun he tulevat paikalle. Noin parin tunnin kuluttua tauti on saatu kuriin ja epidemiaan kuolee vain kaksi henkeä.

M, Jevgeni, Crog, Hatrak, Fihi, Askan, Kalavan ja Kier lähtevät kohti ahjoa. He pääsevät sinne ongelmitta. Kier menee oven eteen ja nousee muurin päälle ja painelee kolmioita. Hetken kuluttua ovi aukeaa. Sen takaa aukeaa parisenkymmentämetriä pitkä käytävä joka päättyy samanlaiseen oveen. Oven takaa aukeaa kuusikulmainen huone, josta lähtee eteenpäin kaksitoista ovea. Jokaisessa ovessa on teksti jossa lukee mitä ko oven takaa löytyy. Fihii käy kokeilemassa keskellä olevaa kymmenmetristä pylvästä, mutta se on todella kylmä ja hän saa aika pahan paleltumisvamman.

Ovia he eivät saa auki vaikka tekisivät mitä. Ainoastaan vesiputoukselle menevä ovi aukeaa sitä koskettamalla. M levitoi ylös katon rajaan tutkimaan pylvään ja katon välistä saumaa ja hänen tehdessä sitä joku ehdottaa, että Kier voisi kokeilla tuota keskipylvästä. Heti kun Kier koskee pylvästä, se aukeaa ja sisältä paljastuu pieni huone. Ryhmä menee sisään pylvääseen ja Kier painaa ovea uudestaan, jolloin se sulkeutuu.

Oven sisäpinnalta paljastuu kolme punaista kolmiota. Kier painelee nappeja ilman, että he huomaavat mitään erikoista. Fihi kuitenkin ehdottaa, että ehkä tämä hissi on vain niin tasainen, ettei sen liikettä huomaa. Kier painaa ylintä nappia ja avaa sitten oven. He tulevat matalaan tyhjään huoneeseen, jossa on harjakatto. Ilmeisesti ylin kerros.

Keskimmäisestä napista he tulevat takaisin samaan huoneeseen josta lähtivät. Alaspäin mennessä he tulevat samankokoiseen huoneeseen, kuin ensimmäinen huone, mutta lattian muodostaa kartta, johon on piirretty hohtavia rajoja. Crog kertoo että siihen oli aikoinaan merkitty keisarikuntien rajat. Lisäksi huoneen jokaisella seinällä on pylväs. Niistä yhden päällä on musta kruunu, jota historiaa tunteva Crog väittää yksisarviskruunuksi ja toisen päällä on kuulemma griffinkruunu.

Maassa olevassa kartassa loistaa neljät rajat, yksisarviskruunun ja pegasuskruunun alueet eivät loista. Griffinkruunun alue loistaa vaikka kruunu onkin täällä ja alue on pieni laakso keskellä eimitään. Kierillä oleva merilohikäärmeenkruunun alue on toisiksi isoin kaikista ja kattaa paljon suuremman alueen kun kuningaskunnalla tällä hetkellä on hallussa. Suurin alue on feenixkruunun hallussa, joka on se juuri, joka on sumujen linnassa.

Pitkäaikaisen tappelun jälkeen kukaan ei halua Crogin ehdoilla kokeilla kruunua griffinkruunua. Crog haluisi, että kokeilijan kädet sidotaan selän taakse ennen kokeilua. Kun kukaan ei suostu tähän, Kier tutkii lattiassa olevaa karttaa ja saa selville, että sen tarkoituksena on näyttää nykyiset rajat jne.

Ryhmän heitellessä ideoita ja ehdotuksia ilmaan Kier hermostuu jostain M:n kommentista ja ryhtyy ampumaan M:ää höyrynuolilla, mutta M vain torjuu ne lordin sauvallaan. Kun Jevgeni ja Fihi yrittävät rauhoitella Kieriä, hermostuu tämä lisää tekee mielihyökkäyksen kaikkia vastaan. Ainastaan Galavan ei ole moksiskaan, ja Kierin takana seisova Askan ei oikein tykkää asiasta ja yrittää iskeä Kieriä selkään kostoksi, mutta Kier huomaa hänet ja torjuu lyönnin. Seuraavaksi M käy Kierin kimppuun taikavoimin ja myös Galavan, Hatrak ja Jevgeni liittyvät taisteluun Kieriä vastaan. Kier kutsuu paikalle suuren aallon, joka iskee kaikkiin muihin paitsi Galavaniin. Jevgeni lennähtää aallon voimassa maahan, muut menevät hieman lisää pökerryksiin.

Askan, Galavan ja Hatrak hakkaavat Kieriä ja Kier kutsuu paikkalle uuden samanlaisen aallon. Aalto iskee Jevgenin hetkeksi kokonaan tajuttomaksi, Crogiin ja Askaniin se ei osu ollenkaan, ja Hatrak ja Galavan ovat niin lähellä Kieriä, että aalto menettää jo tehoansa saamatta mitään aikaiseksi. Kier iskee Askanin maahan niin, että tämä jää sinne korisemaan kuolinkouristuksissaan ja ampuu sitten M:ää höyrynuolella. M toruu sen ja yrittää sitten painaa Kierin maahan voimakädellä. Seuraavaksi Hatrak osuu Kieriä kunnolla kylkeen ja tämä putoaa kuolintuskissaan maahan samalla, kun hänen päässä oleva krruunu irtoaa päästä ja pomppii viidentoistametrin päässä olevalle omalle jalustalleen päätyen metrin korkean pylvään päälle. Galavan ja M syöksyvät katsomaan Askania ja M ryhtyy parantaman tätä. Jevgeni menee katsomaan Kieriä ja saa vakiinnutettua hänet niin ettei hän ainakaan kuole.

Pienten korjailujen jälkeen ryhmä ryhtyy miettimään, miten saisi Kierin kuljetettua pois ja miten he saavat sen kruunun mukaan. Jevgeni yrittää ottaa kruunua, mutta hänelle tulee tunne, että kaikki hänen ajatustoimintansa yrittää paeta. Jevgeni pudottaa kruunun takaisin ja siirtyy kauemmaksi. Pitkällisen suunnittelun jälkeen ryhmä päättää kokeilla sitä, että kerätään Fihille kaikki taialta suojaavat tavarat ja hän yrittää sitten nostaa Kierin kädellä kruunun M:n tekemiin vaunuihin.

Homma menee muuten hyvin, mutta hyökkäys tuleekin olevaisuustaikuutena, eikä mentaalisenantaikuutena kuten Jevgeniä vastaan ja Fihille tulee tunne, että tästäkään ei hyvää seuraa ja hän jättää homman kesken. Hän toteaa, ettei tästä tule mitään jätetään kruunu tänne ja tullaan hakemaan se sitten Kierin kanssa myöhemmin, jos on tarvis. Ryhmä menee hissiin, mutta Crog jää vielä sisälle miettimään varastaisiko sen tumman yksisarviskruunun, joka ei loista, vai ei.

Fihi sulkee jo oven ja avaa sen sitten uudestaan ja odottaa, että Crogkin tulee sisälle. Sen jälkeen he tulevat keskikerrokseen, jossa muut lähtevät työntämään kärryjä ulos, mutta Crog haluaa taas viivytellä. Jevgeni ja Fihi yrittävät selittää, että noilla vakiinnutustaioilla voi olla rajoitettu aika, ja ko ajasta ei ole mitään tietoa. Crog haluaisi kokeilla aukeisiko keskikerroksen ovet nyt kun paikalla on pelkkä amuletti. Fihi käy kokeilemassa yhtä ovea ja kun se ei aukea ryhmä jatkaa taas ulospäin. Crog mussuttaa edelleen ja haluaisi, että Fihi kävisi kaikki muutkin ovet läpi ja Fihi käy vielä kolme lisää ennen kuin palaa takaisin muiden luokse todeten, että "ei ne toimi".

Matkalla muiden luokse Hatrakin käskee Fihiä kiertämään ovet ja Fihi lähtee tekemään työtä käskettyä ja Hatrak vielä yrittää huutaa perään, että anna se amuletti tänne ja lisäksi saat potkut. Fihi kiertää ovet ja tulee muiden luokse, jolloin Jevgeni pyytää amulettia ja miekkaa ja Fihi antaa ne hänelle.

Sen jälkeen hän antaa vielä Hatrakille takaisin suojasormuksen ja ryhmä jatkaa taas matkaa. Kapeammassa käytävässä he huomaavat, että vankkurit ovat liian leveät mahtuakseen käytävään. M taikoo Kierin ruumiin levitoimaan ja poista kärryt. Sen jälkeen he työntävät Kierin ulos ja M tekee ulkopuolelta portin puoleen väliin. Ryhmä pääsee onnellisesti Kuninkaan kaupunkiin ja he lähtevät M:n tekemillä kärryillä viemään Kieriä arkkipiispan luokse.

Arkkipiispan luona he kävelevät suoraan sisään vastaanottovirkailijan valituksista huolimatta ja matkalla heitä vastaan tulee arkkipiispan sihteeri, joka pyytää anteeksi sitä, että vastaanottovirkailija on uusi, eikä tuntenut heitä. Hän ohjaa heidät arkkipiispan luokse, joka on aivan änkyräkännissä. M heittää arkkipiispaan pari kertaa myrkynpoistotaikaa ja saa poistettua tämän humalantilan. Sen jälkeen he keskustelevat hetken ja arkkipiispa ryhtyy parantamaan Askania ja Kieriä. Hän ehtii parantaa Askanin ja samassa Kier alkaakin jo tulla itsestään kuntoon. Hänellä on enää muutama kylkiluu poikki ja keuhkot rikki. Sydän, pari kylkiluuta, hermostovauriot jne ovat jo parantuneet.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/14		4/16
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	21		22
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ For Cee M		21		22
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		17		17
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		27		28
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		10		11
+ sailor/human		NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		13		14
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	New/10		11
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>