TSM Osa 9, Luku 032 (tsmpart9/tsmpart9.032)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi. Jumala ei kuitenkaan pitänyt hänen toimintatavoistaan, joten hän menetti kaikki taikavoimansa ja päätti siirtyä kauppiaaksi, kun kerran hänellä on lahjoja siihen ja on kuulemma kauppajumalan avatar.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti. Jouduttuaan nokittain arkkipiispan kanssa menetti taikavoimansa ja on sittemmin löyhistänyt uskonnollista vakaumustaan.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi.

Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 836

32. luku

Jevgeni yrittää vielä jutella arkkipiispan kanssa ja päästä takaisin kirkkoon, mutta arkkipiispa toteaa, että katsotaan asiaa tarkemmin myöhemmin kun on paremmin aikaa. Sen jälkeen muut kertovat Kierille mitä hänelle on tapahtunut. Hän itse ei muista mitään siitä ajasta, jolloin hänellä oli kruunu päässä, hän muistaa vain laittaneensa sen päähänsä ja seuraava muisto on heräämisestä tästä lattialta. Ryhmä siirtyy Osteesianiin nukkumaan.

Aamulla osa ryhmästä lähtee Kierin linnalle selvittämään mitä käskyjä Kier on antanut sotilailleen. He saavat selville, että sotilaat ovat saaneet käskyn valmistautua oikean kuningaskunnan tuomiseen tänne Kierin johdolla. Kier korjaa käskyä niin, että sotilaiden pitää varautua hyökkäämään Sumujen linnaan. Sen jälkeen he palaavat takaisin Osteesiaan ja koko ryhmä lähtee (Zip palkaa Hatrakin erottaman Fihin aseenkantajakseen) takaisin ahjolle hakemaan kruunua. He saavat kruunun onnellisesti tuotua kuninkaan linnalle, mitä nyt M:n portit hieman taas sekoilevat.

Kuninkaan linnalla Hatrak kävelee kuninkaan lakejan luokse ja kertoo, että hän haluaisi audienssia kuninkaan luokse ja terveisiä voi sanoa kuninkaan kruunulta. Muutamaa minuuttia myöhemmin ryhmä näkevät kuinka kuninkaan vastaanottosalista ohjataan jotain lihavaa miestä pois, joka koittaa kovasti selittää jotain tyyliin, että hänellä oli asia vielä kesken. Sen jälkeen ryhmä ohjataan kuninkaan vastaanottosaliin.

Salissa Hatrak kertoo kuninkaalle kruunun hankkimisesta ja mitä Kierille oli tapahtunut, kun hän oli laittanut kruunun päähänsä. Kuningas käskee kruunun tuojaa eli Kieriä tulemaan lähemmäksi ja kuningas ottaa kruunun Kieriltä ja laittaa sen viereensä. Sen jälkeen hän kertoo olevansa kiitollinen tästä pienestä avusta, jonka ryhmä on hänelle tehnyt ja hän nimittää heidät reservinluutnanteiksi ja Hatrak, joka oli jo luutnantti ylennetään kapteeniksi. Tässä vaiheessa M ryhtyy aukomaan päätään kysyäkseen kuninkaalta jotain, mutta Hatrak potkaisee M:ää niin rajusti, että tämä putoaa maahan. Kuningas ylentää tapauyksen johdosta vielä Hatrakin reservinmajuriksi ja M:n kapteeniksi.

Ryhmä lähtee palkankassan kautta takaisin Osteesiaan, jossa Jevgeni, Hatrak, Crog, Askan ja Galavan lähtevät mailleen ja Zip, M ja Fihi jäävät kaupunkiin.

M ryhtyy poistamaan itsestään ylimääräisiä taikoja, koska hänestä tuntuu, että hänen voimiensa heikkeneminen johtuu jostain häneen heitetystä taiasta. Lopulta hän yrittää epätoivoisena rituaalilla, joka epäonnistuu ja Zipin kirjastossa räjähtää. Zip ryntää huoneeseen ja kysyy M:ltä mitä tapahtui, jolloin M vastaa, että älä edes kysy. Lopputulos epäonnistumisesta on se ettei M voi heittää taikoja muutamaan päivään.

Fihi käy illalla ryyppäämässä, jonkun kadulta tapaamansa kaverin kanssa.

M ja Zip heittävät yhdessä rituaalina Zippiin suojataikaa. M antaa taikavoimaa ja Zip taikoo.

M yrittää tehdä kotonaan itselleen rituaalifokusta rituaalilla ja epäonnistuu siina pahoin. Epäonnistumisesta aiheutuu pieni räjähdys, joka heittää M:n seinää päin. Isku iskee M:n tajuttomaksi ja hän on tajuttomana kolme vuorokautta.

Zipin luokse tulee tuttuja, eli se nainen sieltä laivalta. Naisella on pikkutavaraa eteläiseltä mantereelta ja Zip harkitsee ostaisiko jotain pikkukoristeita taloonsa.

Zip käy katsomassa M:ää ja löytää tämän tajuttomana maasta. Zip yrittää tutkia mikä M:ää vaivaa ja saa selville, että hänellä on sisäisiä vammoja. Zip takavarikoi M:ltä arvoesineet ja heittää M:ään ylläpitotaian, niin että tämä pysyy hengissä ilman ruokaa ja vettä.

Jevgeni saapuu aamuyöllä arkkipiispan temppelille. Hänet ohjataan kellarissa olevaan saunaan, jossa arkkipiisa on saunassa. Jevgeniä vastaan tulee vähäpukeisia naisia ja alhaalla hän jää odottamaan, että arkkipiispa tulisi ulos. Hetken kuluttua saunasta tulee ulos nainen, joka istuu Jevgenin viereen ja ryhtyy maalaamaan kynsiään. Maalattuaan kyntensä nainen menee takaisin saunaan. Vähän ajan päästä arkkipiispa huutaa saunasta Jevgenille, että "tule tänne sisälle". Jevgeni menee sisälle ja löytää sieltä arkkipiispan ja tusinan verran naisia (sauna on aika pieni, joten tunnelma on todella tiivis). Jevgeni juttelee arkkipiispan kanssa hetken ja sen jälkeen arkkipiispa toteaa, että voisit jäädä tänne seuraksi, jolloin Jevgeni käy heittämässä kaavun ja saappaat pois ja liittyy saunaporukkaan.

Aamulla Jevgeni ja arkkipiispaa tullaan herättämään saunasta ja heille kerrotaan, että kuningas on murhattu. Arkkipiispa kutsuu Jevgenin mukaansa ja he lähtevät kohti kuninkaan linnaa. Kun he saapuvat paikalle siellä on jo linnan taikuri, joka pitää väkijoukkoa loitolla. aArkkipiisa ei viitsi ruveta tunkemaan väkijoukon läpi, vaan hyppii pukkihyppelyä väkijoukon ylitse. Jevgeni seuraa perässä samalla menetelmällä. Kuninkaan luona arkkipiisa toteaa, että ammattitaitoista työtä, pää on hakattu irti ja hetken tutkimuksien jälkeen arkkipiispa toteaa, että kuninkaan sielu on tuhottu. Jevgeni kokeilee omaa parannusominaisuuttaan, mutta mitään muutosta ei näy. Arkkipiispa toteaa, että hän voi yrittää rituaalia, mutta sillä ei nyt ole kiire, voimme ensin käydä juomassa aamukahvia. Sen jälkeen hän kävelee ulos ja ottaa ensimmäiseltä vastaantulevalta palvelijalta kahvitarjottimen ja painuu lähimpään huoneeseen juomaan kahvia.

Kun he ovat aamukahvinsa juoneet palaavat he takaisin ja arkkipiispa ryhtyy tarkemmin tutkimaan miten kuninkaan pään saisi kiinnitettyä ruumiiseen. Hetken ihmettelyn jälkeen hän toteaa, että tämä ei nyt oikein toimi, vaan tässä on jotain vikaa. Tutkittuaan asiaa lisää hän toteaa, että hän tunnistaakin tämän jäljen, kuningas on tapettu Ikuisen kuoleman veitsellä ja sen jäljiltä korjaustoimet ovat likimain mahdottomia. Kyseinen ase tuhoaa sielun ja tekee vamman, jonka korjaaminen on todella hankalaa normaaleilla taioilla, varsinkin kun ruumis vielä vastustaa taikoja erittäin tehokkaasti.

Arkkipiispa toteaa, ettei hän voi tehdä täällä enää mitään ja kuiskaa jotain veljelleen, linnan taikurille, ja lähtee sitten takaisin temppeliin. Temppelissä hän toteaa Jevgenille, että hän käy kysymässä asiata pomoltaan, jos häntä ei kuulu takaisin muutaman minuuttiin, niin tule siivomaan jäännökset pois seiniltä. Arkkipiispa sulkeutuu kammioonsa ja palaa sieltä takaisin muutaman minuutin kuluttua kertoen, että jumala oli sanonut, ettei kuninkaalle voi tehdä mitään ja lisäksi jumala oli lähettänyt viestin Jevgenille, että tämän jakson loppuun mennessä Jevgenin tilanne on ratkaistu jompaan kumpaan suuntaan.

M tulee tajuihinsa ja toteaaa, että hänet on ryöstetty. Hän lähtee kysymään Zipiltä apua. Zip palauttaa M:lle tämän tavarat.

Zip murhataan yön aikana. Aamulla M tutkii Zippiä ja toteaa, että hän on ilmeisesti staasissa. Hän vie Zipin lähimpään temppeliin, jossa ryhmä kuulee ettei paikallinen pappi pysty parantamaan Zipiä, mutta Osteesian piispa voisi pystyä. M siirtyy piispan temppelille ja lahjoo pari ensimmäistä pappia, jotta nämä päästävät hänet eteenpäin ja piispan sihteerin hän vuorostaan pelottelee karkuun kertomalla nimensä. M jatkaa suoraan piispan puheille. Piispa ei suostu parantamaan Zipiä, mutta hautajaiset hän voisi kuulemma pitää. M toteaa, että no täytyy sitten mennä arkkipiispan puheille, onko sinulla jotain viestiä hänelle. Piispa, joka ei ole hyvissä väleissä arkkipiispan kanssa, heittää ryhmän välittömästi tämän jälkeen ulos. M, Fihi ja Zip lähtevät kohti kuninkaan kaupunkia ratsain.

M, Fihi ja Zip tapaavat matkalla heitä vastaan tulevan Jevgenin, joka tekee u-käännöksen ja liittyy seuraan.

Ryhmä pääsee myöhään illalla perille ja yrittää arkkipiispan puheille. Ensimmäinen pappi ei päästä heitä sisään ja kun ryhmä kävelee hänen ohitseen juoksee hän sisälle ja huutaa apua. Ryhmää vastaan tulee yksi munkin näköinen tyyppi, joka estää heitä menemästä eteenpäin. Hetken päästä munkin avuksi saapuu pari munkkia lisää. Hetken väittelyn jälkeen munkit saavat ryhmän ajettua ulos. Ryhmä siirtyy Kierin kämpille, ja heti kun he pääsevät sinne M kutsuu linnan kokin paikalle ja tilaa itselleen lämmintä maitoa, marjapuuroa ja magnumpullon viiniä.

Aamulla M:llä on hirmuinen krapula tuhottuaan yksin likimain koko pullon viinä, mutta kun Jevgeni tahtoo häneltä rahat mukaansa, niin M paranee kummasti sellaiseen kuntoon, että voi lähteä mukaan. He eivät kuitenkaan pääsee vieläkään vastaanottovirkailijan ohitse. Arkkipiispa ei ota vastaan ja hänen sihteerilläänkin on kuulemma tärkeitä paperitöitä rästissä, jota hän tekee tällaisina päivinä kun arkkipiispa ei pidä vastaanottoa. Ryhmä siirtyy kirkkosaliin odottamaan. Hetken odotuksen jälkeen Jevgeni lahjoo yhden papin yrittämään asian edistämistä, mutta mitään ei tapahdu.

Jevgeni lähtee katsomaan joskos vastaanottovirkailija päästäisi hänet nyt ylös. Virkailija on vaihtunut ja vastaanotossa on tällä kertaa tuttu kaveri ja Jevgeni pääsee arkkipiispan sihteerin puheille. Sihteeri toteaa, että arkkipiispa on meditoimassa jo kahdeksatta tuntia ja häntä ei voi oikein häiritä, jos ei ole todella kiireellistä asiaa. Jevgeni toteaa, että ei kai se nyt niin tärkeä ole, joten hän voi jäädä tänne odottamaan. Vähän ajan kuluttua sihteeri pyytää Jevgenin pelaamaan maijaa saatuaan pasianssinsa loppuun.

Vähän yli tunnin kuluttua arkkipiispa tulee ulos venytellen ja hetken juttelun jälkeen Jevgeni hakee muut paikalle. M on vieläkin aika krapulassa ja tahtoo mennä saunaan nukkumaan (Jevgeni oli kertonut omasta saunavisiitistään). Arkkipiispa neuvoo miten M löytää perille, mutta toteaa myös, että siellä voi olla jo hieman viileää. Se ei M:ää häiritse ja hän lähtee hoippumaan alas. Sen jälkeen arkkipiispa parantaa Zipin, poistettuaan tältä ensin häiritsevät suojataiat.

Sen jälkeen he heittävät Zipin sairaalan leposiipeen ja Jevgeni lähtee alas saunaan pistämään sinne tulta. Saunassa on M naisen kanssa ja hänen vieressään on toinen nainen lauteilla, mutta Jevgeni ei häiritse heitä vaan pistää vain tulen kiukaaseen ja lähtee takaisin ylös.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/16		4/17
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	22		23
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ For Cee M		22		23
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		17		18
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		28		29
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		11		13
+ sailor/human		NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		14		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	11		13
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>