TSM Osa 9, Luku 033 (tsmpart9/tsmpart9.033)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi. Jumala ei kuitenkaan pitänyt hänen toimintatavoistaan, joten hän menetti kaikki taikavoimansa ja päätti siirtyä kauppiaaksi, kun kerran hänellä on lahjoja siihen ja on kuulemma kauppajumalan avatar.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti. Jouduttuaan nokittain arkkipiispan kanssa menetti taikavoimansa ja on sittemmin löyhistänyt uskonnollista vakaumustaan.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi.

Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 836-7

33. luku

Ryhmä näkee tunnistamattoman lentävän esineen.

Zip on kunnossa ja huolestuu hieman kun kuulee, että M on ryypännyt kohta pari viikkoa putkeen ja käy katsomassa tätä. Zip parantaa M:n alkoholismin taiallaan ja poistaa vielä alkoholin verestä. M toteaa, että täytyy varmaan tässä ryhtyä miettimään miten hän voisi saada taikavoimansa takaisin. Hän kysyy arkkipiispalta ja kuulee, että jumala voisi auttaa, mutta silloin jumalan pitäisi olla palvelus velkaa ennen kuin hän suostuisi moiseen. M kyselee arkkipiispalta sitä tuttua vanhaa miestä, mutta arkkipiispa ei tiedä miten hänet voisi tavoittaa. Sen jälkeen M lähtee Kierin luokse kysymään häneltä vanhasta miehestä ja palkkaa Fihin mukaansa henkivartijakseen.

M ja Fihi pääsevät Kierin linnalle. Kier kertoo, että vanha mies oli käynyt siellä pari päivää sitten kysymässä M:ää ja Kier oli lähettänyt hänet Osteesiaan. M ja Fihi lähtevät perässä Osteesiaan heti seuraavan päivänä.

M ja Fihi saapuvat kuninkaan kaupunkiin yöksi.

Zip liittyy M:n ja Fihin seuraan ja lähtee heidän mukanaan Osteesiaan.

Kuningaskuntaa ravista voimakas maanjäristys, mutta onneksi ryhmän kaikki rakennukset säilyvät pystyssä. Sekä Zip, että M kiistävät osallisuutensa maanjäristykseen.

M, Zip ja Fihi saapuvat perille Osteesiaan. Vanha mies on kuulemma käynyt paikalla pari päivää aikaisemmin ja sanonut palaavansa asiaan myöhemmin. M jää odottamaan.

M ryhtyy opettamaan Zipille taikalistaa.

Zip hermostuu M:n hitaaseen opetustekniikkaan ja lepää päivän.

M on lähdössä ulos ja törmää ovella likinäköiseen taskuvarkaaseen, joka yrittää varastaa M:n kukkaroa. M ei ehdi tehdä oikastaan ennen kuin Fihi ryntää paikalle ja lyö varkaan tajuttomaksi. M potkii varkaan kuoliaaksi tutkiessaan hänen tavaroitaan.

Zip tekee omaan huoneeseensa kirouksen ansaksi seuraaville murhaajille ja lähtee sitten ulos iltapalalle. Palatessaan sieltä huomaa hän yhden tyypin lähestyvän ja hänelle tulee outo tunne. Hän suojautuu taialla olevaisuustaikaa vastaan, mutta se ei auta mentaalista hyökkäystä vastaan ja hän epäonnistuu suojautumaan miehen taikaa vastaan. Sen jälkeen hän tuntuu olevan täysin tahdoton ja mies tulee hänen luokseen ja imee hänen kaulastaan verta ja lähtee pois jättäen Zipin seisomaan tyhmänä paikoilleen.

Partio korjaa Zipin kotiin kadulta seisomasta. Palvelijat lähettävät hakemaan M:ää, joka ottaa Zipiltä sormuksen ja käskee palvelijoita pistämään hänet sänkyyn lepäämään ja tulemaan kertomaan jos hän ei tule viikossa kuntoon.

Fihi ryhtyy opettamaan M:lle miekan käyttöä.

M kutsutaan Zipin luokse, koska Zipin ystävä Avride on saapunut paikalle. M toteaa, ettei hän voi tehdä Zipille mitään ja hän ei ole oikein väleissä paikallisen papiston kanssa, joten on parasta, että jos Avride haluaa että papisto tutkii hänet, niin hän vie Zipin itse pappien luokse. Avride vie Zipin papin tutkittavaksi. Lyhyen tutkimuksen jälkeen pappi toteaa, että Zipiltä varmaan lähetetty sielu pois, siihen auttaa lepo ja auringonvalo.

Jevgeniä pyydetään mukaan iskuryhmään, johon kuuluu ennestään M, Kier, Crog ja Askan ja jonka tarkoituksena on hyökätä Kierin armejalla sumujen linnaan. Ryhmä ryhtyy suunnittelemaan hyökkäystä innokkaasti.

Zip herää viimeinkin.

Zip saa Avridelta lahjaksi sen kristallipallon, jolla he leikkivät laivamatkalla.

Sumujenlinnan iskuryhmältä lopahtaa into. Fihi ryhtyy taas opettamaan M:ää, Zip opettaa Avrideä, Jevgeni kirjoittaa kirjaa matkoistaan seikkailijoiden kerhoa varten.

Sekä M:n, että Zipin talossa syttyy tulipalo. M:n talon sisusta palaa kokonaan vain kiviseinät jäävät pystyyn. Zip onnistuu sammuttamaan tulen siitä huolimatta, että se on alkanut siitä huoneesta johon hän laittoi kirouksen ja kukaan ei uskalla mennä sisälle sammuttamaan sitä. Zip laittaa tulen ympärille jääseiniä ja taikoo sitten niiden keskeltä ilman pois niin, että jääseinät kaatuvat liekkien päälle. Sen jälkeen hän vielä varmistaa sammumisen kutsumalla paikalle sateen. M muutaa seuraavaan taloonsa.

Zip saa tuntemattomalta henkilöltä jousipyssyn.

Sumujen linnan joukot valtaavat Jevgenin ja Crogin kotiseudun, eli Gunvarin kreivikunnan.

M onnistuu harjoituksissa yllättämään Fihin ja satuttaa tätä niin pahasti, että tämä ei voi opettaa viiteen päivään.

Zipiä syytetään oikeudessa yleisen rauhan häiritsemisestä taikakeinoilla, hän on kuulemma kutsunut sadetta kesken pormestarin grillijuhlien. Zipin oikeudenkäynti ei oikein suju, vaan hänet tuomitaan seitsemäksi vuodeksi työleirille.

Heti kun Zip on laitettu työleirille hän kutsuu itselleen miekan ja laittaa sen tuppeen sisäänsä, mutta vartijat näkevät sen ja Zip viedään pikaoikeuteen leirin komentajan puheille. Zipin puheet eivät onnistu täälläkään ja hänelle tuomitaan 14 vuotta lisää vankeutta ja samalla hänet siirretään vahvasti suojattuun vankilaan.

Ryhmä kuulee, että Zip on joutunut vankilaan ja hän on vielä onnistunut moninkertaistamaan tuomionsa. Jevgeni lähtee Hatrakin puheille, koska hän haluaa opettajansa vapaaksi.

Jevgeni yrittää puhua Hatrakille, että tämä lähtisi Osteesian kreiville luokse puhumaan Zipin puolesta. Hatrak suostuu.

Hatrak saapuu Jevgenin kanssa Osteesiaan.

Hatrak käy juttelemassa kreiville ja kertoo muille, että asia on nyt pantu vireille.

Zip rupeaa kyllästymään vankilassa oloon.

Jevgeni käy kysymässä paikallisen armejan komentajan adjutantilta tietääkö hän missä Kier on. Hän saa kuulla, että Kier oli pitänyt komentajan kanssa parin tunnin neuvottelun ja Kier oli sitten jatkanut matkaa kohti itää, eli omia sotajoukkojaan.

Jegeni käy hakemassa Osteesiasta hevosensa ja lähtee Kierin sotajoukon luokse.

Zip näkee painajaista, jossa Hatrak avaa hänen sellinsä oven ja heittää hänelle käsirautojen avaimet. Zip ei saa avaimia kiinni ja Hatrak tulee auttamaan Zipin pois käsiraudoista. Tässä vaiheessa Zip alkaa tajuta että kysessä ei olekaan uni vaan hän onkin heriellä. Hatrak toteaa, että Zipin pitää vielä käydä ylhäällä tuomarin kuultavana siitä miekka jutusta, ja siellä Zipin pitää sanoa, ettei hän aikonut tappaa miekalla ketään.

Zip ohjataan tuomarin eteen, joka kysyy Zipiltä että "sinulla on kuulemma ollut miekka vankilassa, miksi?" Zip vastaa, että hän tarvitsi sitä itsepuolustukseksi, koska parakki oli täynnä roistoja. Tuomari kysyy vielä, että "aioitko sinä tappaa sillä jonkun", johon Zip vastaa että "enhän toki", jolloin tuomari sitten toteaa, että "selvä olet vapaa mies". Zip pääsee kotiinsa välittömästi.

Jevgeni palaa takaisin Kierin luota.

Alueella riehuu erittäin tarttuva sukupuolitauti. M ja Jevgeni sairastuvat, Zip ja Fihi pysyvät terveinä.

Zipiä rypeaa harmittamaan se, että koko kaupunki on sairas.

Hatrak ilmoittaa suurena ilonuutisena, että hän raskaana. M ja Jevgeni paranevat. M ja Fihi lähtevät arkkipiispan puheille.

Crog osallistuu kapakkatappeluun ja sen jälkeen hänelle tarjotaan paikkaa armejassa kapteenina, mutta hän ei suostu. Saman päivän aikana myös kaikille muille ryhmäläisille tarjotaan paikkaa armejassa. M ja Fihi saapuvat perille kuninkaan kaupunkiin. M lähtee suoraan yrittämään arkkipiispan puheille ja pääsee suoraan sihteerin puheille. Hetken juttelun jälkeen arkkipiispa itsekin tulee paikalle ja toteaa, että hänellä on hieman kiire, mutta tule mukaan. M lähtee mukaan ja arkkipiispa kävelee talleille, jossa hän nousee hevosen selkään ja käskee M:n nousemaan hevosenselkään. M käskee Fihiä hakemaan heidän omat hevoset ja tulemaan perässä. Arkkipiispa lähtee M ja Fihi mukanaan takaisin Osteesiaan. Matkalla sinne arkkipiispa opettaa M:ää käyttämään lordin sauvaansa miekkana. M oppii matkan aikana käyttämään asetta jo aika hyvin.

Fihi, M ja arkkipiispa saapuu perille Osteesiaan.

Zip herää siihen, että joku kaivelee hänen tavaroitaan. Zip heittää murtovarasta salamalla ja tämä putoaa välittömästi tajuttomana maahan. Murtovaras on todella lihava likimain tynnyrin näköinen nainen ja seuraava ongelma on se, että miten hänet saadaan vietyä vartioston luokse - nainen painaa varmaan monta sataa kiloa. Zip tekee seinään aukon ja sen taakse levyn, jolle hän ja vartiomiehet vierittävät naisen. Sen jälkeen Zip ajaa levyllä vartioston luokse ja jättää naisen sinne.

Zip käy vartiostossa kysymässä naisesta ja kuulee, että tämä on jo viety oikeuden eteen. Zip menee oikeuteen ja näkee juuri kuinka edelleen tajutonta naista vieritetään ulos oikeussalosta. Zip menee sisään ja kuulee että nainen on tuomittu hirtettäväksi huomisaamuna ja sen jälkeen tuomari vielä varmistaa Zipiltä, että "olihan hän syyllinen, olihan?". Zip vastaa että "totta kai". Zip lahjoo oikeuden ja saa luvan huolehtia itse murtovarkaan mestaamisesta.

Aamulla Zip menee vankilaan ja toteaa, ettei murtovaras ole vieläkään tullut tajuihinsa. Zip pyytää vartioita vyöryttämään naisen ulos mestauspaikalle ja Zip heittää häneen pari tulipalloa, niin että hänestä jää jäljelle vain tuhkaa.

Askan tulee evakkoon kotoaan. Hänellä ja Galavanilla on ollut pieni riita.

Zip löytää yhden repun sisällön kadulta, ilmeisesti joltain on pettänyt repusta pohja, koska myös repun pohja on kasassa mukana.

Zip tekee 7 metriä korkean vartiotornin pihalleen vahingossa harjoitellessaan taikojaan, mutta valitettavasti se häviää muutamassa minuutissa.

Arkkipiispa saapuu Jevgenin luokse juuri ennen puoltayötä ja kertoo, että ylhäältä pomolta on tullut käsky ilmoittautua mahdollisimman nopeasti Phlanissa. Se on kuulemma kaupunki jossain kuujärven rannalla täältä koiliseen. Jevgenin olisi kuulemma syytä ottaa kavereita mukaansa. Jevgeni lähtee heti hakemaan M:ää ja saa hänet aika helposti puhuttua mukaansa, koska M voi saada jumalaa auttamalla taikavoimansa takaisin. M, Fihi ja Jevgeni lähtevät M:n luokse, jossa he herättävät Zipin heittämällä liikkumistaikaa talon sisällä, jolloin talossa oleva taikahälyytys laukeaa. Zip pomppaa ylös sängystä ja suojataikojen jälkeen hän siirtyy pihalle ja heitettyään sinne valoa kävelee hän ovesta sisään. Eteisessä olevat Fihi, Zip ja M tervehtivät näkymätöntä Zippiä ja kertovat hänelle tilanteen. Zip haluaa vielä nukkua yönsä ja muut jäävät alakertaan syömään ja vartioimaan.

Viisi tuntia myöhemmin Zip herää ja liittyy muiden joukkoon syömään aamiaista. Heidän syödessä aamiaista arkkipiispa saapuu paikalle ja liittyy aamiaisseuraan kertoen samalla, että Crogkin pitäisi ottaa mukaan - jumalan tehtävä koskee myös häntä. Hetken juttelun jälkeen arkkipiispa toteaa, että hänen pitää nyt lähteä ja samassa hälyytys alkaa soida ja arkkipiispa häviää.

Ryhmä tekee pieniä kierroksia kaupoissa jne ja hankkii mukaan otettavia tavaroita jne. Koko päivän tuulee liikaa, joten ryhmä ei voi lähteä lentämään, joten he koukkaavat hevosilla hakemaan Crogin, Askanin ja Galavanin mukaansa.

Ryhmä lähtee lentämään eteenpäin.

Jättiläisalbatrossi lentää ryhmän ohitse. Sen siivenkärkien väli on noin 60 metriä ja se aiheuttaa sen verran häiriöitä ilmavirtauksiin, että Zip joutuu hieman enemmän ohjaamaan saadakseen levyn lentämään tasaisesti. Myrsky nousee ilta kohden, joten lentäminen pitää lopettaa ennen illan tuloa.

Edelleen myrskyää ja ryhmä jatkaa patikointia. Päivällä Fihi näkee jotain outoa ja kaivaa maasta esiin nuijan ja 1000 kuparirahaa, jotka hän kuitenkin jättää siihen (ryhmällä on tarkat painorajat, koska Zipin levy ei muuten jaksa kantaa heitä).

Myrskyää edelleen ja Jevgeniä potuttaa niin paljon, että hän nukkuu koko päivän.

Myrsky jatkuu edelleen.

Myrsky hieman laantuu, mutta tuuli jatkuu kovana. Ryhmä lähtee kuitenkin lentämään eteenpäin pysyen kuitenkin tällä kertaa matalalla. Matka sujuu jonkin matkaa ihan hyvin, mutta sitten levy joutuu syöksykierteeseen ja putoaa noin metrin korkeuteen, ennen kuin Zip saa sen taas hallintaan. Tämän jälkeen matka taas jatkuu ja ryhmä pääsee muutaman tunnin eteenpäin ilman suurempia kommelluksia, mitä nyt Zip menettää taas levyn hallinnan ja M horjahtaa levyn laidan ylitse, jolloin Fihi irrottaa otteensa ja yrittää saada hänet kiinni. Hän saakin otteen M:stä mutta ei onnistu saamaan enää levystä uudestaan kiinni vaan he molemmat putoavat alas levyltä. M häviää Fihin otteesta ja Fihi heittää laskeutumistaian, mutta laskeutuessaan pehmeästi ilmapyörteen hidastamana heinakasaan huomaa, ettei ko taikaa olisi varmaan tarvittu ollenkaan.

Fihiltä putoaa putoamisen aikana säkillinen retkeilytarvikkeita alas. Säkissä on mm työkauluja (kirves, saha, lapio) ja Fihin heittokeihäs. Kirves, saha ja lapio hutasevat pellolla kävelevän talonpojan niukasti ja keihäs putoaa miehen jalkojen väliin. Mies lähtee liukkaasti juoksemaan pakoon. M laskeutuu alas Fihin viereen ja muut tulevat heidän luokseen. Ryhmä päättä olla jatkamatta matkaa tänään.

Yöllä Fihin vartiovuorolla hän ja kaikki muut paitsi Zip huomaavat että heitä kohti on tulossa noin kymmenen hengen talonpoikaislauma soihdut ja talikot käsissään. Ryhmä valmistautuu lähtöön ja muut herättävät jossain vaiheessa Zipinkin ja pyytävät häneltä levyä. Zip nousee pystyyn ja kutsuu vahingossa paikalle jonkun sähköelementin.

Elementti hyökkää Zipin kimppuun ja Crog vuorostaan käy elementin kimppuun, mutta ei saa mitään aikaseksi. Jevgeni ja Fihi siirtyvät myös elementin kimppuun, joka vuorostaan jättää Zipin rauhaan ja käy Jevgenin kimppuun. Seuraavassa hetkessä kun Fihi, Jevgeni ja Crog lyövät elementtiä, se tuhoutuu, samalla tosin tuhoutuu myös Fihin miekka.

Taistelun jälkeen M ja Zip väittävät etteivät he ehdi pakata niin nopeasti, että ryhmä ehtisi lähteä pois ennen kuin talonpojat ovat täällä. M käskee Fihiä, Jevgeniä ja Askania viivyttämään talonpoikia. Askan ampuu jousellaan 250 metrin päässä olevia talonpoikia ja osuu yhteen. Toinen nuoli menee ohitse. Talonpojat joutuvat paniikkiin kun heitä ammutaan jostain kaukaa pimeästä ja näkymättömistä ja he lähtevät pakoon.

Ryhmä jatkaa rauhallisesti nukkumista aamuun asti. Koko päivän on liian myrskyistä lähteä liikkeelle ja lisäksi sataa koko ajan. Jevgeni etsii yrttejä, mutta ei löydä mitään.

Tuuli tyyntyy, mutta sataa edelleen, joten ryhmä lähtee liikkeelle.

Päivällä ryhmä havaitsee taivaanrannassa lauman punaisia pisteitä, eikä kukaan halunnut lähestyä niitä tutkiakseen mitä ne ovat, epäillään kuitenkin punaisia lohikäärmeitä. Zipin taas kerran uusiessa levyä epäonnistuu hän siinä ja tilalle tulee tulipallo, joka polttaa jonkin verran ryhmän varusteita, mitään arvokkaampaa ei kuitenkaan tuhoudu. Ryhmän jäsenet siirtyvät hieman kauemmaksi Zipistä ja Zip yrittää uudestaan. Tällä kertaa Zip onnistuu ja kaumpina olevat M ja Fihi juoksevat paikalle ja hyppäävät jo valmiiksi lastattulle levylle, jolloin se kippaa ja kaikki tavarat putoavat maahan. Kun levy on lastattu uudestaan ryhmä jatkaa matkaa. Puolen päivän aikoihin he saavat jonkun kaupungin näkyviinsä ja he lentävät lähimmän kalastajaveneen luokse ja kuulevat että tuo ei ole Phlan, se on enemmän länteen. Ryhmää jatkaa matkaa länteen.

Iltapäivällä ryhmä saa Phlanin näkyviinsä ja laskeutuu alas kävelläkseen kaupunkiin. Portilla heidät otetaan ystävällisesti vastaan ja portinvartijat kertovat syynkin. Syynä on se, että viisitoista vuotta sitten juuri ryhmän kaltaiset seikkailijaryhmät vapauttivat kaupungin siitä pahasta, joka piti kaupunkia vallassaan. Sen jälkeen seikkailijaporukat on aina otettu ystävällisesti vastaan.

Portivartijat kysyvät haluavatko he kaupunkiesittelyn ja kun ryhmä haluaa lähtee yksi heistä esittelemään kaupunkia. Kaupungin toisessa päässä on Jevgenin yms jumalan rukoushuone ja Jevgeni, M, Askan, Galavan ja Crog menevät sisälle rukoilemaan ja Fihi ja Zip jäävät ulos odottamaan. Vartija lähtee takaisin portille. Kuluu hetki ja sen jälkeen Fihiltä ja Zipiltä tullaan kysymään ovatko he eksyksissä. He vastaavat, että eivät ole, he vain odottavat kavereita ja Zip totaa, että hän voisi mennä oikeastaan sisälle kuuntelemaan jos noiden jumala sanoisi noille jotain. Fihi seuraa hetken päästä perässä.

Hetken päästä M ja Askan lopettavat rukouksensa ja Jevgeni, Galavan ja Crog jäävät rukoushuoneeseen mietiskelemään, samalla kun muut lähtevät etsimään taikakauppaa. Kun he tulevat ulos juttelevat he ensin hetken lapsien kanssa ja kun ohitse kulkee joku nuorempi mies, M kysyy häneltä onko kaupungissa taikakauppaa ja mies kertoo että on, hän voi opastaa ryhmä perille jos he vain niin haluavat. Kun he lähtevät liikkeelle mies kysyy, että oletteko jo saaneet täyden kierroksen, jos ette, niin hän voisi esitellä. Mies esittelee loput kaupungista ja kutsuu ryhmän vielä asumaan kotiinsa, jos ryhmä niin haluaa.

Esittelyn jälkeen ryhmä menee jousikauppaan ja M ostaa pari nuolta ja jänteen varsijouseensa.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/17		4/17
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	23		24
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ For Cee M		23		24
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		18		19
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		29		29
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12		12/1
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	13		14
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>