TSM Osa 9, Luku 036 (tsmpart9/tsmpart9.036)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi. Jumala ei kuitenkaan pitänyt hänen toimintatavoistaan, joten hän menetti kaikki taikavoimansa ja päätti siirtyä kauppiaaksi, kun kerran hänellä on lahjoja siihen ja on kuulemma kauppajumalan avatar.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti. Jouduttuaan nokittain arkkipiispan kanssa menetti taikavoimansa ja on sittemmin löyhistänyt uskonnollista vakaumustaan.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi.

Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

36. luku

Aamulla ennen lähtöä Jevgeni tapaa elämänsä naisen (tai siis hobitin). Hobitti esittäytyy Gardan Anthonin tyttäreksi. Kun ryhmä kertoo olevansa lähdössä etsimään pystyssä olevia kaupunkeja, Gardan kertoo tulleensa Taydinn linnan ohitse ja se oli kuulemma ainakin ollut pystyssä. Hetken epäröinnin jälkeen ryhmä päättääkin lähteä sinne ja Gardon littyy mukaan ryhmään Jevgenin pyynnöstä. M heittää koko ryhmään jouksutaikoja ja ryhmä juoksee 8 tuntia (taiat pitää uusia välissä kerran). Illalla ryhmä siirtyy ratsastamaan Zipin tekemillä maaratsuilla.

Kolmen tunnin ratsastuksen jälkeen ryhmä saapuu ison maatalon luokse. Lähestyessään sitä näkevät he noin sadan miehen sotilasryhmän lähestyvän. Miehet näyttävät samanlaisilta kuin ne sotilaat, joita vastaan ryhmä tappeli siellä Tyrin temppelissä. Kun sotilaat tulevat lähemmäksi ne moikkaavat Fihiä (mukana oli ainakin yksi Fihin pikkuserkku) ja jatkavat matkaansa ryhmän ohitse.

Ryhmä etenee maatalon portille ja astuu portista sisälle. Sisäpihalla näyttää olevan pimeätä, eikä mitään elollista näy. Ryhmä tutkii ensin navetan ja löytää sieltä murhatun perheen ruumiit. Jevgeni tutkii yhden ruumin ja toteaa, että vampyyri on käynyt aterioimassa. Jevgeni yrittää nähdä vampyyriä taikakeinoillaan, mutta joutuu henkitaisteluun, mutta onnistuu pakenemaan sieltä likimain puolenminuutin kuluttua. Sen jälkeen ryhmä jatkaa päärakennukseen. Kun Crog ja Fihi ryntää sisään näkevät he siellä kaksi epäkuollutta jättiläistä (tai siis Crog näkee, Fihi ei näe oikeastaan mitään pimeässä), kaksi epäkuollutta lehmää ja kaksi vampyyriä.

Gardan ryntää taistelevan Crogin ja Fihin ohitse ja käy toisen epäkuolleen lehmän kimppuun. Lehmä tuhoutuu kun Jevgeni heittää epäkuolleiden karkoitusta. Myös toinen jättiläisistä lähti pakoon Jevgenin jumalan voiman vaikutuksesta. Seuraavaksi Zip taikoo sisälle valoa ja takana seisova vampyyri taikoo Zipin, M:n ja Jevgenin alle kolme metriä syvän montun. Askan jää aivan montun reunalle, niin että toinen jalka on montun puolella, mutta koska paino on kokonaan toisella jalalla jää hän rauhassa seisomaan montun reunalle.

Seuraavaksi vampyyri tekee montun pohjalle tyhjiön, joka ei kuitenkaan saa mitään aikaiseksi. Lehmää vastaan taisteleva Fihi huomaa katossa toisen vampyyrin ja päättääkin lyödä tätä nopeutettuaan ensin itsensä tuplavauhtiin. Askan ampuu takarivissä taikovaa vampyyriä jousellaan, samalla kun Jevgeni pomppaa kuopasta ylös hienolla hypyllä. Jevgeni jopa onnistuu käännähtämään ympäri hypyn aikana niin että hän jää katsomaan oikeaan suuntaaan (tyhjiö auttaa tuossa käännöksessä).

Zip ja M pomppaavat myös montusta ylös, mutta he käyttävät siihen taikavoimiaan. Fihi pudottaa katossa roikkuvan vampyyrin neljännellä iskullaan samalla kun hieman kypsynyt Crog saapuu Fihin edessä olevan lehmän luokse. Crog ei oikein ole tykännyt siitä, että viholliset tapetaan aina kun hän ehtii niiden luokse. Heti alussa juuri kun hän pääsi jättiläisen luokse, tämä tuhoutui Jevgenin taiasta, kun hän sitten juoksi takarivn takarivin vampyyrin luokse, putoaa tämä vuorostaan Askanin nuolesta ja nyt hän juuri saapumassa viimeisen epäkuolleen luokse valmiina siihen että sekin varmaan putoaa ennen kuin hän ehtii lyödä sitä. Crog on sen verran yllättänyt siitä ettei lehmä putoakaan ennen hänen lyöntiään, ettei hän hermostuksissaan lyö oikeastaan ollenkaan vaan huitoo vaan ilmaa. Ennen kuin Crog ehtii toipua hermostuksestaan Fihi on jo ehtinyt pudottaa lehmän.

Kun kaikki viholliset on pudotettu ryhmä jatkaa suoraan talon tutkimista, jotta saisi hyötyä vielä Crogin taian antamasta inspiroinnista. Matkalla Fihi yrittää heittää suojataikaa, mutta epäonnistuu ja jää likimain pariksi minuutiksi pökerryksiin. Muut juoksevat sillä välin parin kolmen huoneen läpi saapuen likimain yhtäaikaa Fihin kanssa isoon huoneeseen, jossa on puolitoistakymmentä luurankoa, pari isoa jättiläisluurankoa ja neljä haamun näköistä epäkuollutta. Lisäksi takarivissä vilahtelee yksi vampyyri luurankojen takana. Jevgeni tekee luurankojen eturintamaan ison aukon poistaen siitä kuusi luurankoa. Crog ja Galavan ja Fihi syöksyvät lähitaisteluun luurankojen kanssa, Askanin ja Gardanin jäädessä taakse ampumaan jousella ja heittämään keihäitään. Fihi putoaa jättiläisluurangon nuijan iskusta ja hän jää niska murtuneena maahan makaamaan. Haamut hyökkäävät takarintaman kimppuun, yksi hutasee Jevgenin, mutta Askania ja Gardania rusikoidaan aika pahasti. Viimeinen haamu käy M:n kimppuun, mutta ei saa mitään aikaiseksi.

Likimain kaikki luurangot käyvät Fihin putoamisen jälkeen Crogin kimppuun, samalla kun Jevgeni tuhoaa yhden haamun ja karkoittaa toisen. Crog lennähtää luurankojen iskuista sivulle ja kaatuu naamalleen maahan. Kun kaikki ympärillä olevat luurangot rusikoivat maassa makaavaa Crogia, menee tämä välittömästi tajuttomaksi. Jevgeni karkoittaa muutaman luurangon ja käy sitten lähitaisteluun, samalla kun Askan ja Gardan pudottavat kaukoaseillaan takarivin vampyyrin. Oven ulkopuolella Zipin ja M:n kimpussa oleva haamu pudottaa M:n maahan.

Kun Zip päättää siirtyä raskaampaan tykistöön ja ryhtyy ampumaan haamua salamalla, putoaa se suhteellisen nopeasti. Askanin ja Gardan kaukohyökkäykset pudottavat luurankoja likimain yksi luuranko per hyökkäys. Noin minuutin kuluttua kaikki luurangot ovat tuhottu ja M menee katsomaan mitä Fihiä vaivaa. Jevgeni vuorostaan kääntyy katsomaan mikä Crogia vaivaa ja samassa nurkkaan pakoon lähtenyt haamu hyökkää Jevgenin kimppuun. Pienen tappelun jälkeen Askan, Gardan ja Jevgeni saavat haamun pudotettua samalla kun M saa Fihin parannettua.

Fihi on tämän jälkeen melkein kunnossa, mitä nyt pientä lihasjäykkyyttä niskassa. Jevgeni tutkii Crogin ja toteaa, että hänessä on vain pieniä mustelmia ja ruhjeita. M parantaa Croginkin kuntoon ja ryhmä kiertää lopputalon tarkistaen, ettei sieltä löydy mitään erikoista.

Ryhmä leiriytyy yöksi taloon. Yön aikana yksi vamppyyri yrittää hyökätä ryhmän kimppuun, mutta Askan ampuu sitä jo kauempaa ja vamppyyri lähtee pakoon.

Seuraavana päivänä Jevgeni hautaa navetasta löytyneen perheen. Jevgeni kaivaa taikavoimillaan ison montun ja siunaa perheen, jonka jälkeen M täyttää montun luomallaan maalla ja tekee haudan päälle kymmensenttiä paksun kivilaatan, jonka nurkkaan hän kirjoittaa "18 * dead meat rest here". Toiseen nurkkaan hän vielä jatkaa "these suckers ware sucked dry at 14.1.837", kolmanteen nurkkaan "the whole fucking family ware slothered like fucking pigs", neljänteen nurkkaan hän laittaa oman uskontonsa merkin ja keskelle hän laittaa ison hymynaaman ja tekstin "have a nice day". Jevgeni ei oikein pidä M:n tekemästä hautakivestä, mutta ei jaksa valittaa asiasta enempää. Muuten ryhmä lepää koko päivän ja Jevgeni yrittää tutustua paremmin Gardaniin.

Yöllä ryhmä herää taas siihen, että he kuulevat siipien suhinaa. Ryhmä valmistautuu taisteluun vampyyrejä vastaan ja jää sisällä odottamaan niiden tuloa. Muutaman minuutin kuluttua ulkoa alkaa kuulua kaunista laulua ja näkyä valoa. Kun ryhmä menee ikkunaan katsomaan niin he näkevät kuinka ulkona lentää hohtava pyhä taistelija, joka on hakannut maahan noin kymmenkunta vampyyria. Pyhän taistelijan kilvessä näkyy Jevgenin kirkon tunnus. Taustalla laulava kuoro vaimenee hieman ja pyhä taistelija lähtee lentämään ylöspäin.

M miettii, että tuo lensi ylös, eikä häneen tullut salamaa, jokohan siellä voisi lentää. M päättää heti kokeilla ja taikoo Crogiin lentotaian. Crog hermostuu tästä ja lähtee juoksemaan M:ää kohti. Kun Crog tulee M:n lähelle tämä saa Crogin pyhästä taika-aurasta ruhjeita, mutta Crogin lyönti menee sinänsä ohitse. Sen jälkeen M ehdottaa Crogille taikakeinoilla, että hän voisi lentää tuon tyypin perään. Crog toteaa, että hyvä idea ja lähtee lentämään ylöspäin. Päästyään ylös pilviin asti salama iskee ihan Crogin vierestä ohitse, joten hän päättää sittenkin lähteä alaspäin ja syöksyy täydellä vauhdilla ladon keskelle ja häneltä murtuu muutamia luita yms pientä. Pienten parantelujen jne jälkeen ryhmä painuu nukkumaan.

Pari tuntia tämän jälkeen ulkoa kuuluu hirmuinen rysähdys ja kun ryhmä menee ulos näkevät he että lato on tulessa. M käy sisällä palavassa ladossa tutkimassa, mutta ei keksi sisältä mitään erikoista, eikä syytä siihen miksi lato palaa. Lato palaa maan tahalle.

Aamulla Fihi huomaa, että hänen luissa alkaa tuntua jäykkyyttä. Kun Jevgeni tutkii asiaa toteaa hän, että Fihin luut ovat muuttumassa kiveksi. Kun he puhuvat asiasta myös Crog ja Askan valittavat jäykkyyttä. M päättää yrittää taikojen poistoa kyseisistä henkilöistä. Puolen tunnin yrityksen jälkeen kaikista on saatu ylimääräiset taiat (mukaanlukien suojataiat).


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/18		4/19
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	25		26
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ For Cee M		25		25
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		20		20
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		29		29
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/4		12/4
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	16		17
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	???(5?)		???(5?)
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>