TSM Osa 9, Luku 037 (tsmpart9/tsmpart9.037)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi. Jumala ei kuitenkaan pitänyt hänen toimintatavoistaan, joten hän menetti kaikki taikavoimansa ja päätti siirtyä kauppiaaksi, kun kerran hänellä on lahjoja siihen ja on kuulemma kauppajumalan avatar.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti. Jouduttuaan nokittain arkkipiispan kanssa menetti taikavoimansa ja on sittemmin löyhistänyt uskonnollista vakaumustaan.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi.

Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

37. luku

M yrittää rituaalialla parantaa omaa älykkyyttään, mutta Jevgeni saapuu kesken rituaalin vilkaisemaan onko M kunnossa ja tästä häiriytyneenä M keskeyttää rituaalin. M vähän hermostuu Jevgeniin, mutta aloittaa sitten rituaalinsa uudestaan. Kolmen tunnin kuluttua Zip, Crog ja Jevgeni yllättäen huomaavat ulkona sinisen lohikäärmeen ja hetkeä myöhemmin myös vartiossa oleva Fihi huomaa sen kun sen ampuma samala osuu taloon. Salama osuu suoraan siihen huoneeesen, jossa ryhmä, rituaalia tekevää M:ää lukuunottamatta, on ilmeisesti sen takia, että lohikäärme huomasi ikkunasta ulos roikkuvan Crogin. Vartiomies Fihi oli kyllä niin hyvin suojassa, ettei lohikäärme voinut havaita häntä.

Salaman vaikutuksesta huoneen katto romahtaa osittain kasaan, mutta kukaan ei saa pahempia vammoja. Romahduksen aikana Fihi sen sijaan häviää näkyvistä, mutta kaikki hänen tavaransa jää kasaan maahan. Jevegni syöksyy välittömästi ikkunaan ja katsoo siitä ulos. Hän näkee lohikäärmeen noin kolmenkymmenen metrin päässä ja Jevgeni päättää itsekin leikkiä lohikäärmettä henkäisten kylmää tätä kohti. Valitettavasti henkäsyn kantama loppuu muutaman metrin päähän sinisestä lohikäärmeestä. Lohikäärme vastaa ampumalla salamalla Jevgeniä.

Jevgeni siirtyy pois ikkunasta suojaan, samalla kun Zip vuorostaan tulee ikkunaan katsomaan lohikäärmettä. Tällä välin Crog huomaa kilpensä olevan naapurihuoneessa ja käyttää sen sijaan taikasuojauksia ja lähtee vasta sitten taisteluun. Zippiäkin ammutaan salamalla, mutta hän suojautuu siltä elementtikilvellä ja salama ei edes pääse häneen asti. Samalla kun Crog ehtii ikkunaan niin lohikäärme päättää lähteä pakoon ja se kiihdyttää hirmuisella vauhdilla kohti horisonttia. Muutaman kymmenen sekunnin kuluttua kaukaisuudesta kuuluu vaimeaa jyrinää.

Taistelun jälkeen ryhmä yrittää etsiä Fihiä, mutta ei löydä häntä ollenkaan. Edes M:n havainnointi taioilla ei Fihiä löydy, joten M päätyy tulokseen, että Fihi on varmaan epäonnistunut jossain taiassaan ja hän on sen takia siirtynyt jonnekin kauas. Lohikäärmeen salamaniskun jälkeen huoneen katto on aika reikänen ja kun vielä alkaa satamaan, niin ryhmä päättää siirtyä toisiin huoneisiin.

M aloittaa taas alusta rituaalinsa ja Zip päättää liittyä hänen seuraansa heittämään omaa rituaaliaan. Rituaalien aikana noin kolmen tunnin kuluttua niiden alkamisesta Fihi ilmestyy paikalle ja haluaa ne tavaransa, jotka muut olivat ottaneet edellisestä huoneesta mukaansa. Muuten ilta sujuu rauhallisesti.

Yöllä vartiomiehet (Zip ja Jevgeni) kuulevat ovelta jotain ääniä ja he lähtevät herättämään muita. Crog on myös jo herännyt meteliin ja on jo pukemassa haarniskaa päälleen siihen mennessä kun Zip ehtii sinne asti. Zip lähtee herättämään viimeisessä huoneessa nukkivia Askania ja Galavania, mutta häntä vastaan tulee muutama vampyyri ja ne liiskaavat hänet seinää vasten tajuttomana. Askanin ja Galvanin kimppuun käynyt vampyyrisalamurhaaja, ei oikein onnistu yllättämään salamurhaajan koulutusta saanutta Galavania ja entistä varkaiden killan pomoa Askani, vaan sekä Askan, että Galavan vuorostaan onnistuvat yllättämään hänet ja iskemään häntä selkään. He saavat vampyyrisalamurhaajan pökerryksiin maahan ja muutamalla iskuilla he saavat hänet tapettua.

Jevgenin, joka on juuri herättämässä M ja Gardania karjumalla heidän korvaansa (M:ltä menee kuulo väliaikaisesti tuosta karjumisesta), saa kimppuunsa kaksi jättiläisluurankoja ja hän näkee takarivissä yhden vampyyritaikurin. M päättää paeta taikasauvallaan puoliastraalitasolle, mutta siellä hän yllättäen huomaa, että yksi vampyyri on seurannut häntä ja käy hänen kanssaan taisteluun. Hetken taistelun jälkeen M on heikossa kunnossa ja hän joutuu suojautumaan erikoisominaisuudellaan astraaliseinällä. Sen jälkeen M siirtyy pois astraalitasolta ja näkee takanaan ilmeisesti saman vampyyrin, jonka kanssa hän taistelu. Vampyyri on selkä häneen päin ja vilkaisee samaan aikaan olkansa ylitse havaiten M:n. M ja vampyyri alkavat vuorotellen vaihtelemaan taikojaan.

Myös Jevgeni ja hänen vastustajansa vaihtavat vuorotellen taikoja sen jälkeen kun Jevgeni on ensin karkoittanut jättiläisluurangot. Kun oman vihollisensa tappanut Askan ryhtyy ampumaan oveltaan vampyyritaikuria jousellaan, tämä ottaa Askanin kohteekseen Jevgenin sijasta. Fihi on tässä vaiheessa herännyt ja noussut ylös ja haarniskan päälleen saanut Crog lähtee huoneesta ulos käytävään. Ovella Crogia yllättäen lyödään oven yläpuolelta miekalla, niin että miekka lävistää molemmat korvat ja Crog putoaa kuolleena maahan välittömästi.

Käytävässä Jevgeni pudottaa ensin sen taikurin, joka yritti taikoa häntä ja heti seuraavaksi hän pudottaa sen salamurhaajavampyyrin, joka iski Crogin hetkeä aikasemmin maahan ja on nyt liikkunut kattoa pitkin Jevgenin kimppuun, lyöden häntäkin katosta. Kun Jevgeni pudotti sen taikurivampyyrin siirtyy Askan tällä välin ampumaan M:n kimpussa olevaa vampyyriä. Hetken kuluttua viimeinenkin vihollinen on pudotettu ja ryhmä pääsee tutkimaan mikä Crogia ja Zippiä vaivaa. Zippi on staasissa, maksa ja munuaiset murskautuneena, Crog taas on kuollut välittömästi korvasta korvaan tehdyn reiän takia. Mitään vakavia elimiä ei kuitenkaan Crogilta ole kyseiseltä matkalta löytynyt ja aivovauriokin on todella lievä (se on juuri ja juuri mittatarkkuuden puitteissa). Jevgenin mukaan kuolema on sittenkin ilmeisesti johtunut liiallisesta korvakäytävien puhtaudesta, eikä aivovauriosta. Jevgeni parantaa Crogin parilla pienellä leikkauksella.

Ryhmä toteaa, ettei täällä oikein kannata olla, koska vampyyrit tulevat aina takaisin. M tekee portin takaisin Melvanttiin ja ryhmä menee siitä läpi. Jevgeni jää viimeiseksi ja Gardan kantaa Zippiä hänen edellään. Kun Gardan menee portista läpi muuttuu se punaiseksi ja kun M yrittää korjata sitä häviää koko portti. M tekee uuden portin ja Jevgeni tulee siitä läpi. Ryhmä painuu temppeliin nukkumaan, annettuaan sitä ennen Zipin papin parannettavaksi.

Päivällä M heittää taas pari rituaalia parantaen kunnon heikkenemistä itseltään ja Crogilta. Pappi tekee koko päivän rituaalia, jolla on tarkoitus tehdä Zipille uusi maksa ja saa sen myöhään yöllä valmiiksi. Päivän aikana Jevgeni kirjoittaa hienon rakkausrunon ja luettuaan sen Gardanille, hän kosii Gardania. Gardan vastaa "kyllä, totta kai, ehdottomasti, tämä tuli tosin hieman äkkiä" ja sen jälkeen Gardan lähtee heti raahaamaan Jevgeniä papin luokse. Pappi on valitettavasti vielä tekemässä Zipin rituaalia, joten he joutuvat odottamaan monta tuntia sen valmistumista. Heti kun pappi on valmis pitävät Jevgeni ja Gardan pikahäät, jota varten myös Zip nostetaan väliaikaisella parannuksella pystyyn. Häiden jälkeen M siirtyy tekemään Zipille uuttaa munuaista toisella rituaalilla.

M:n rituaali epäonnistuu ja parannuksen sijaan hän onnistuu heikentämään koko ryhmän tavaroiden kestävyyttä (Crogin tavarat säästyvät tuholta). M aloittaa rituaalin heti uudestaan ja tuntia ennen sen loppumista paikallinen valkoinen kissa tulee häiritsemään häntä ja rituaali keskeytyy. M kypsähtää kissaan aika pahasti ja tekee ensin kissan painottomaksi, sitten portin sinne maataloon, jossa on niitä vampyyreitä ja heittää kissan sitten portista läpi sulkien sen heti perään. Kolmas kerta sitten toden sanoo ja Zip saa uuden munuaisen.

Yöllä M:n nukkuessa hän yllättäen tuntee, että sen kissan, jonka hän heitti portista läpi, kimppuun hyökätään ja M kokee kaiken saman, mitä kissakin saa kokea, ilmeisesti heidän välillään on joku henkinen kytkentä. Alle puolen minuutin M on jo heikossa kunnossa ja hän kutsuu paikalle taika-apua. Paikalle saapuu taikuri, joka tuntuu olevan aika pottuuntunut M:lle, siitä että tämä kutsui hänet paikalle. Heti alkuun hän taikoo M:n ympärille kuolemanmyrskyn ja sen jälkeen vielä vesivasaman. Näiden lopputuloksena M:ltä on vasen käsi irtipoikki ja sen lisäksi että itse käsivarsi on vielä käyttökelvoton, toinen käsi on vain käyttökelvoton ja aivot likimain täysin tuhoutuneet. Taikuri on jo tällä välin lähtenyt ulos huoneesta katsomaan miten pääsee takaisin kotiin.

Tällä välin naapurihuoneessa nukkuvat Gardan ja Jevgeni heräävät ja tuntevat oudon tunteen aivan kuin joku paholainen olisi läheisyydessä. Gardan havaitsee, että tunne tulee M:n huoneesta. Jevgeni kerää varusteensa ja lähtee katsomaan mitä tapahtuu, Gardanin seuratessa perässä. Heitä vastaan käytävällä kävelee, joku tuntematon taikuri, joka kysyy Jevgeniltä miten täältä pääsee kotiin. Mies ei osaa kuitenkaan kertoa missä asuu.

Jevgeni juttelee hetken miehen kanssa ja kuulee, että M saattaa olla heikossa kunnossa kuolemanmyrskyn jäljiltä. Jevgeni syöksyy M:n huoneeseen ja näkee kuolleen makaavan M:n vuoteella ja irtonaisen käsivarren lattialla. Jevgeni ryhtyy heti stabiloimaan M:n jäänteitä. Jevgeni korjaa M:ltä kaikki pikkuviat ja selvittäessään M:n kuolemaa, hän toteaa että se nyt paikalta poistunut taikuri on aiheuttanut M:n kuoleman. Tämän jälkeen hän menee nukkumaan tarkoituksenaan aloittaa herättyään vaikea rituaalia, jolla saisi M:n aivot kasvatettua takaisin.

Jevgeni saa rituaalinsa valmiiksi illalla ja hän saa M:n aivojen uudelleenkasvatuksen käyntiin. Pappi vielä herättää M:n henkiin ja sen jälkeen M onkin kuulemma kolmen kuukauden päästä likimain kunnossa, kunhan muisti vielä palautetaan uusiin aivoihin. Nukuttuaan päivän Jevgeni heittää vielä illalla pienen rituaalin, jolla palauttaa M:n laskenutta kuntoa.

Askan, Crog ja Fihi alkavat tässä vaiheessa valittaa sitä, että heidän luustonsa ei ole vieläkään kunnossa, vaan se menee kokoajan huonompaan kuntoon. Jevgeni yrittää vielä taudin poistoa, mutta sekään ei tunnu auttavan, koska seuraavana päivänä he ovat vieläkin huonomassa kunnossa ja Askan, Crog ja Fihi alkavat olla jo likimain epätoivoisia.

Ryhmä lähtee etsimään vanhan miehen mainitsemia taikalammikoita, tarkoituksenaan pyytää häneltä apua. Muut juoksevat, mutta Crog kutsuu itselleen ratsun taikakeinoin ja lähin sopiva ratsu näytti olevan seepra.

Ryhmä saapuu Phlaniin, eikä löydä sieltä mitään erikoista, ei edes pakolaisia.

Ryhmää vastaan tulee kaksi miestä, joista toinen on selvästi ritari, joka ratsastaa ratsuhevosella ja toinen mies vuorostaan kantaa raskasta sotahevosta, haarniskoineen yms tavaroineen. Miehet kertovat olevansa tulossa Zentil Keepistä Dragon Horn Gapin kautta. Ryhmä päättää lähteä takaisin Malvanttiin kuultuaan, että Dragon Horn Gapissa on jättiläisiä ja muuta roskajoukkoa ja että Zentil Keeppi on pahan vallassa, eikä sieltäkään luultavasti löydy riittävän korkan tason parantajaa. Tosin ryhmä päättää mennä eri kautta kuin on tullut, jotta voisi etsiä paremmin niitä taikalammikoita. Lisäksi Jevgeni muistelee että voisi olla yksi aika korkean tason taika, jolla luustoa voisi saada parannettua, mutta sitä ei voi tehdä täällä tien päällä.

Ryhmä saapuu takaisin Malvanttiin ja löytää sieltä yllättäen sekä Zipin, että M:n likimain täysin kunnossa. Illalla Jevgeni vielä päivittää parannusfokuksensa kuntoon.

Jevgeni parantaa Crogilta luuston rituaalilla.

Jevgeni aloittaa myöhään illalla Askanin parantamisrituaalin ja onnistuu siinäkin.

Jevgeni siirtyy Fihiin.

Illalla Jevgeni palauttaa vielä M:n laskeneet henkiset ominaisuudet.

Aamulla tavarat vaihtaa taas omistajaa takaisin alkuperäisille omistajilleen (Jevgeni oli lainannut M:n taikasauvaa ja Zipin sormusta, Fihi oli saanut Jevgeniltä amuletin jne).


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/19		4/19
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	26		26
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ For Cee M		25		26
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		20		21
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		29		29
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/4		12/4
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	17		17
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	???(5?)		???(5?)
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>