TSM Osa 9, Luku 038 (tsmpart9/tsmpart9.038)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi. Jumala ei kuitenkaan pitänyt hänen toimintatavoistaan, joten hän menetti kaikki taikavoimansa ja päätti siirtyä kauppiaaksi, kun kerran hänellä on lahjoja siihen ja on kuulemma kauppajumalan avatar.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti. Jouduttuaan nokittain arkkipiispan kanssa menetti taikavoimansa ja on sittemmin löyhistänyt uskonnollista vakaumustaan.

For Cee M (Alakoski)

Kiinalaisen näköinen lihavahko mies, joka kulkee rääsyissä ja kantaa mukanaan ainoastaan sauvaansa. Tosin heti kun tilaisuus antoi myöden vaihtoi rääsyistä keikarin asuun. Osoittanut olevansa todella voimakas ja vaarallinen taikuri (sekä vihollisille että omille). Suurin osa hänen taioistaan tuntuu olevan osittain hänen kontrollissaan, eikä taian lopputulosta voi kuin arvailla heittohetkellä. Tapana odotella kulman takana taistelun loppumisa kurkistellen aina silloin tällöin kulman ympäri tilanteen selvittämiseksi. Väittää osaavansa ampua varsijousella, tosin vankemmat todisteet vielä puuttuvat. Huolehtii ryhmän liikumisesta tunnettujen pisteiden välillä taikaporttejen avulla. (Jotta normaalin parin tunnin johonkin luolaan tai vastaavaan suuntautuneen päiväretken jälkeen ei tarvitsisi leiriytyä maastoon, vaan pääsee takaisin sivistyksen pariin.) Toisinaan hänellä tuntuu olevan uskomattoman hyvä säkä, esimerkiksi löhikäärmeen hyökätessä hän löysi suojakseen maanalaisen bunkkerin jne.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi.

Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

38. luku

Ryhmä lähtee liikkeelle kohti Taydomin linnaa. Ensin he siirtyvät portin avulla maataloon. Siellä Jevgeni yrittää löytää luurankojen jälkiä, jotta voisimme löytää vampyyrien hautapaikaan, niin että ne saataisiin lopullisesti tuhottua. Mitään ei kuitenkaan löydy tunnin etsimisen jälkeen ja sen jälkeen ryhmä jatkaa matkaa.

Taydomin linnalla Jevgeni muistaa mainita, ettei Zip halunnut tulla mukaan, vaan hän on jäänyt Malvanttiin sairastamaan. Fihi lähtee välittömästi M:n tekemällä portilla hakemaan Zipiltä taikasormusta, jotta voisi vaihtaa sen Jevgenin amulettiin. Palatessaan takaisin Fihille tulee jotain pieniä ongelmia, mutta hän pääsee silti portista läpi. Portti muuttuu tämän jälkeen punaiseksi. M sulkee portin ja kokeilee heittää kiveä portista läpi. Kivi kimpoaa murskautuneena takaisin, joten M päättää sittenkin poistaa portin. Poistaminen ei onnistu, vaan portti alkaa muuttua ensin punaisemmaksi ja sitten tumman punaisemmaksi. M yrittää uudestaan ja saa portin poistettua juuri ennen kuin se muuttuu mustaksi.

Ryhmä jatkaa matkaa ja kävelee Taydomin linnan avoimista porteista sisään ja siellä heidät ympäröi kymmenkunta jättiläistä ja ogrea. Jättiläiset selittävät, ettei Kimar pidä tunkeilijoista. Ryhmä päättää perääntyä ulos. Ulkona M päättää yrittää saada linnasta karttaa, mutta joutuu kesken tutkimuksensa astraalitaisteluun. Lyhyen taistelun jälkeen M onnistuu pakenemaan takaisin normaaliin maailmaan. Sen jälkeen ryhmä siirtyy linnan taakse etsimään salaovea. M kävelee keskelle muuria ja sanoo, että tässä se kaiketi oli ja koputtelee vähän rappausta pois. Rappauksen alta paljastuu puinen ovi. Ryhmä menee ovesta sisään ja tulee kolmemetriä leveään käytävään.

Hetken kiertelyn jälkeen ryhmä yllättäen törmää ilmeisesti linnan isäntään, joka sanoo "en olisi halunnut tappaa teitä, mutta tappakaa heidät". Samassa ryhmän eteen pudottautuu katosta kolme kukkulajättiläistä, kaksi tulijättiläistä ja kolme pilvijättiläistä. Heti alussa Jevgeni pudottaa yhden kukkulajättiläisen lähettämällä sen sielun lomalle, yksi pilvijättiläinen vuorstaan sinkoaa M:n selkään salaman ja tämä putoaa. Ensimmäisten iskujen jälkeen Jevgeni pudottaa toisen kukkulajättiläisen samalla menetelmällä. Crog on pökerryksessä epäonnistumisestaan taiassa, mutta jättiläiset eivät silti osu häneen.

Jevgeni syöksyy takana taikoja singonneen pilvijättiläisen kimppuun samalla kun Fihi viimeinkin havainnoin, että hei ympärillä taistellaan ja liittyy mukaan taisteluun Jevgenin avuksi. Kun Fifi pääsee lähitaisteluun asti saa hän pikkusen naarmutettua vihollisen ihoa. Seuraavaksi Fihi yrittää parantaa taistelukykyään taiallaan, mutta epäonnistuu ja lysähtää maahan koomassa. Takana kahta jättiläistä vastassa oleva Crog pudottaa toisen hyvällä iskulla päähän ja käy sen jälkeen vuorostaan toisen kimppuun. Crogia vastaan tulee kolmas pilvijättiläinen, joka murtaa Crogilta luun ja kun luun reuna katkaisee vielä verisuonen reidestä ja putoaa Crog toimintakyvyttömänä maahan.

Tässä vaiheessa tilanne alkaa näyttää epätoivoiselta kun M:kin vielä putoaa ja pystyyn jää vain Askan, Gardan ja Jevgeni, päättää Jevgeni siirtyä käyttämään jumalansa voimaa ja kutsuu tätä apuun. Seuraavan kymmenen sekunnin aikana hän lyö kaikkia viittä vihollista, mutta pudottaa aseensa kahden ensimmäisen lyönnin jälkeen ja joutuu tämän jälkeen siirtymään judoheittoihin kolmea viimeistä jättiläistä vastaan. Jevgeni heittää yhden jättiläisen maahan ja saa Gardanin edessä olevan pökerryksiin. Gardan pudottaa pökerryksissä olevan vastustajansa ja siirtyy hakkaamaan tätä oikein olan takaa, vaihtaen toiseen käteen kilven tilalle nuijan.

Jevgeni jatkaa samaa rataa vetäen matkalla esiin toisen miekkansa. Alle puolen minuutin taistelu päättyy yllättäen siihen, että yksi pilvijättiläinen osuu Jevgeniin pahan näköisesti rintaan ja tältä tuhoutuu rinnasta elimiä ja Jevgeni putoaa maahan. Askan kaappaa Galavanin kantoonsa ja syöksyy pakoon. Gardan kaappaa tavaransa ja lähtee Askanin perään. Puolen minuutin kuluttua M tulee tajuihinsa ja parantaa itsensä. Hän huomaa ympärillään pari jättiläistä ja kutsuu apuun yhden vesielementin, joka putoaa parista jättiläisten iskusta, yhden taikurin, joka sekin putoaa yhden salaman jälkeen kuolleena maahan. M pysäyttää ajan ja pakenee toiseen päähän käytävää, tekee sinne kirousalueen eteenpäin lähtevään käytävään ja jää sitten odottamaan jättiläisen syöksymistä kimppuun. Kun jättiläinen syöksyy paikalle M puolustautuu hetken, mutta pakenee sitten lentämällä kirouksen ylitse, mutta valitettavasti kirous vaikuttaa häneenkin ja hän putoaa kuolleena alueen keskelle. Myös perässä tuleva jättiläinen kuolee tullessaan alueelle.

Paria tuntia myöhemmin jättiläiset heittävät Crogin, Fihin, Jevgein ja M:n taikuriapulaisen ruumiit uudesta takaovesta ulos. Ulkona väijyvät Askan, Gardan ja Galavan ottavat ruumiit mukaansa ja lähtevät kohti Malvanttia.

Askan, Galavan ja Gardan saapuvat partion mukana Malvanttiin ja Zip ja pappi ryhtyvät parantamaan kuolleita. Fihi on vain koomassa ja pappi parantaa hänet nopeasti. Crogilta on verisuoni ja luu poikki, mutta Zip parantaa hänet helposti. Jevgenissä on hieman enemmän ongelmaa, koska hänellä on suojataiat päällä eikä tarkkaa vammaa saada selville. Zip onnistuu yli kymmenen yrityksen jälkeen poistamaan Jevgeninin suojataian ja saa selville, ettei tällä ei oikeastaan ole mitään vakavaa vammaa, mitä nyt hän on vain parannustranssissa. Zip ravistaa Jevgenin hereille ja tämä parantaa itse itsensä. Tuntemattomalle taikurille kukaan ei osaa tehdä mitään, koska hän on kahdessa palassa keskeltä halki.

Ryhmä odottaa, että Crog on likimain kunnossa ja lähtee aamulla portin kautta maatalolle ja kävelee sieltä linnalle. Linnalla pienen miettimisen jälkeen ryhmä päättää yrittää takaoven kautta. Takaovella he yrittävät ensin hämätä Fihin sumupilven avulla, mutta se peittää liian pienen alueen, jotta sen suojissa voisi päästä huomaamatta takaovoelle, joten ryhmä päättää siirtyä suoraviivaiseen menetelmään; he kävelevät suoraan sisään takaovesta. Tutkittuaan ensin muutaman huoneen he löytävät lattialta lapun, jossa lukee huonolla käsialalla "älkää etsikö salaovia, otan yhteyttä teihin näiden lappujen avulla". Kun ryhmä on lukenut lapun se häviää.

Ryhmä jatkaa eteenpäin ja näkee seuraavassa huoneessa sisällä miehen, joka on hämmentämässä jotain keitosta. Kun mies näkee ryhmän sanoo hän "Lisää vierailijoita Taydomin linnaan. Jättiläisparat ovat herrani taian alaisia jälleen. Historia toistaa itsään. Älkää luottako Kimariin". Sen jälkeen mies hiipuu näkymättömiin. Huoneesta ryhmä tulee jättiläisten ruokasaliin, jossa on kymmenkunta jättiläistä syömässä. Yksi jättiläisistä katsoo ylös lasittuneiden silmin ja sanoo "tahtomme on Kimarin vallassa, poistukaa ennen kuin joudumme tappamaan teidät". Ryhmä toteaa, että "ok" ja häviää vauhdilla pois huoneesta. Samassa paikassa kun edellinen lappu oli, on nyt uusi, jossa lukee "Kimar käytti Taydomen taikaa saadakseen jättiläiset hallintaansa".

Ryhmä jatkaa viimekertaisen taistelupaikkansa ohitse ja he löytävät sen takana olevasta käytävästä M:n ruumiin kirousalueen keskeltä. Kirousalueella on myös yhden jättiläisen luuranko, iso määrä hiirien yms pieneliöiden luurankoja ja köyden ja heittokoukun jäänteet. Zip yrittää ohjata Gardanin köyttä M:n luokse, mutta köysi hajoaa sitä mukaan kun se menee alueelle, ilmeisesti kirous on aika tehokas. Ryhmä jatkaa matkaa. Muutaman käytävänmutkan päässä ryhmä löytää taas lapun, jossa lukee "hän on käynyt kauppaa pahan kanssa ja saanut sitä kautta immuniteetin taikuudelleni".

Samassa ryhmä kuulee kuinka, joku tulee käytävää pitkin kohti ja juttelee samalla kaverilleen "Kaikki tämä vaiva muka vain Kimarin suojelemiseksi yhdeltä taikurilta. Quillin on todella täytynyt säikyttää se idiootti. Meidän täytyy hakea Sasha, jot...". Tässä vaiheessa kymmenkunta pimeähaltiaa ilmestyy kulman ympäri ja lause jää kesken. Jevgeni, Galavan ja Crog ryntäävät eturintamaan tappelemaan vihollisia vastaan. Crogia vastassa oleva johtajan näköinen tyyppi iskee Crogia aika pahasti, mutta Crog kestää sen kuin mies. Galavanin edessä oleva mies näyttää hetken kuluttua enemmän neulatyynyltä kuin sotilaalta, koska hän on täynnä Gardanin tikkoja (neljä kappaletta) ja lisäksi häneen osuu Askanin nuoli ja hetkeä myöhemmin vihollinen putoaakin tajuttomana maahan.

Samassa takarvistä loihditaan eturintaman päälle taikoja, yksi kylmäpallo (ei saa mitään aikaiseksi), yksi tyhjiö (pikkuinen isku, ei mitään vakavampaa) ja viimeisenä pökerrysmyrsky, joka jopa saakin jotain aikaiseksi. Crog katsoo ettei hän halua jäädä tähän myrskyn sisälle ja hän vilkauttaa edessä olevan johtajan näköisen kaverin olemattomiin erikoisominaisuudellan ja ryntää tämän takana olleen tyypin kimppuun. Galavan tulee Crogin vastustajan kimppuun, mutta ei ehdi lyömään, koska on vielä hieman pökerryksissä pökerrysmyrskystä. Gardan ja Askan siirtyvät ampumaan Jevgenin vastustajaa ja kun Jevgeni vielä lyö häntä niin tämä putoaa ja Jevgeni pääsee takarintaman kimppuun. Yksi takarintaman taikuri karjaisee ensin Jevgenille jotain ja käy sitten tämän kimppuun miekallaan.

Jevgenin vastustaja osuu tätä sydämmeen ja lävistää sen niin, että Jevgeni putoaa välittömästi. Edessä Crog ja Galavan ovat lähitaistelussa, takarintama ei pääse apuun, koska pökerrysmyrsky estää kulkemasta sinne, joten takarintama ammuskelee vain kaukoaseillaan vihollisia. Taistelu kestää noin minuutin verran ennen kuin Crog putoaa kuolleena maahan ja vastassa on enää neljä vihollista kun pökerrysmyrsky päättyy.

Yksi vihollisista syöksyy ryhmän takarintaman kimppuun, mutta kompastuu perilla ja lyö päänsä maahan, niin ett{ menee tajuttomaksi. Fihi ja Gardan ryntäävät lähitaisteluun ja taistelu loppuu hyvin lyhyeen.

Kun ryhmä on ryöstämässä tavaroita vihollisilta ilmestyy se Crogin lähettämä tyyppi takaisin ja Askan ampuu hänet kuoliaaksi yhdellä nuolella. Ryhmä keräilee tavaroita vihollisilta ja koska eivät ehdi tekemään täydellistä ryöstelyä, joutuvat he ottavat ne pari johtajan näköistä tyyppi mukaansa tavaroineen kaikkineen ja lähtevät sitten ulos linnasta. Juuri ennen kuin he astuvat salaovesta ulos heidän eteensä tulee lappu, jossa sanotaan "Valtuustonjäsen Sasha on turvassa".

Ryhmä lähtee kantamaan kuolleita kohti maataloa tarkoituksenaan viedä heidät papin parannettavaksi. Matkalla maataloon heitä vastaan tulee karavaani, jolta he ostavat yhden parannusjuomapullon, jonka he juottavat heti Jevgenille ja sen jälkeen he jäävät vielä tekemään kauppoja taikaesineistä ja tunnistuttamaan omia taikaesineitään.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/19		4/19
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	26		26
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ For Cee M		26		26/Dead
+ force mage/human	Alakoski	28.10.835+202	5.2.837		667
+
+ Imaraus Zip		21		21
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		29		29
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/4		12/4
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	17		17
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	???(5?)		???(5?)
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>