TSM Osa 9, Luku 039 (tsmpart9/tsmpart9.039)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi. Jumala ei kuitenkaan pitänyt hänen toimintatavoistaan, joten hän menetti kaikki taikavoimansa ja päätti siirtyä kauppiaaksi, kun kerran hänellä on lahjoja siihen ja on kuulemma kauppajumalan avatar.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti. Jouduttuaan nokittain arkkipiispan kanssa menetti taikavoimansa ja on sittemmin löyhistänyt uskonnollista vakaumustaan.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi.

Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

39. luku

Ryhmä tekee ostoksia ja tutkituttaa kaikki esineensä ja kun Zipkin tulee tässä vaiheessa takaisin tajuihinsa saa hän parannettua Jevgeninkin kuntoon. Kun Jevgen vuorostaan on parantunut itsensä parantaa hän vielä Crogin kallonmurtuman ja toteaa, että Crogin pään on kyllä pakko olla tyhjä, koska tälläkään kertaa ei mitään tärkeitä elimiä tuhoutunut, tai siis ainakaan mitään jota voisi havaita millään tieteellisillä menetelmillä.

Nyt kun kaikki ovat kunnossa ryhmä päättää leiriytyä ja Zip ja Jevgeni menevät nukkumaan saadakseen taikavoimansa takaisin. Pari tuntia tämän jälkeen paikalle saapuu pari todella kokeneen näköistä seikkailijaa. Crog ja Fihi juttelevat heidän kanssaan ja kuulevat, että miehet ovat tulleet tänne lomailemaan ja tappamaan hirviöitä. Miehet kertovat tappaneensa basiliskoja, lohikäärmeitä ja muita hirviöitä, mutta eivät ole kiinnostuneita käymään jumalien kimppuun näin lomalla ollessaan. Hetken juttelun jälkeen miehet jatkavat matkaa.

Kuluu vielä neljä tuntia lisää ja sen jälkeen vartija huomaa, että heitä kohti tulossa seitsemän papin näköistä munkkia ja kolme sotilaan näköistä haltijataikuria. Vartijan Herätettyä muut ryhmä valmistautuu ottamaan miehet vastaan, mutta miehet vain kävelevät leirin läpi reagoimatta siihen mitenkään. Kun he ovat päässeet noin kymmenenmetriä leirin ohitse, ryhmän jäsenet hieman hämmästyneenä huudahtavat heille "hei". Tässä vaiheessa munkkiseurue käännähtää ympäri ja katsahtaa taakseen ja huomattuaan ryhmän miehet tulevat juttelemaan. Miehet kertovat nukkuneensa ja sen takia he eivät olleet huomanneet ryhmän leiriä. He ovat kuulemma olleet kyläilemässä haltioiden luona ja jääneensä sen myrskyseinän taakse, joka estää poistumisen alueelta. Nyt he ovat täällä noiden haltijaoppaiden johdolla katsomassa pääsisikö täältä pohjoisesta myrskyseinän ohitse, niin että he pääsisisvät kotiinsa. Hetken juttelun jälkeen tämäkin ryhmä jatkaa matkaansa.

Tämän tapahtuman jälkeen Zip ja Jevgeni menevät uudestaan nukkumaan ja kun he ovat nukkuneen kolme tuntia paikalle saapuu seuraavat kolme miestä. He näyttävät olevan jonkinlaisia maatyöläisiä, mutta myöhemmin ilmenee, että he ovat pappeja. Ryhmän ihmeteltyä että ovatko he leiriytyneet, jollekin valtatielle, vai miksi täällä on näin paljon trafikkia, Miehet kertovat lähteneensä samalta leiripaikalta kuin muutkin kulkijat ja he kulkevat tätä samaa yleistä reittiä. Tässä vaiheessa papit tunnistavat ryhmän siksi samaksi ryhmäksi, joka vapautti sen Malvantin temppelin ja he haluavat pitää pienen kiitosmessun ryhmän kunniaksi. Monta tuntia myöhemmin he saavat messunsa loppuun ja lysähtävät uupuneina nukkumaan. Messun aikana kaikki ryhmän jäsenet tuntuvat oppivan yhden taikalistan käytön. Messun jälkeen ryhmästä kaikki muut paitsi nyt jo riittävästi nukkunut Zip menevät nukkumaan.

Kello kahden aikoihin yöllä vartiossa oleva Zip näkee kuinka ryhmää kohti tulee loistava valopallo. Zip herättää muut paitsi Jevgenin (hänen pitää nukkua, jotta hän saa taikavoimansa takaisin) ja hetken kuluttua he näkevät kuinka tutun näköinen pyhäesitaistelija tulee heidän luokseen ja toteaa, että täältä kai kutsuttiin apua, no nyt te tunnette olonne hieman paremmaksi. Sen jälkeen hän lähtee lentämään pois. Ryhmä toteaa olonsa hieman suojatummaksi tämän jälkeen, mutta ei osaa suoraan sanoa mitä oikein heille tapahtui.

Aamulla ryhmä lähtee kohti linnaa. Muutaman tunnin kuluttua ryhmä pääsee linnalle. Yllättäen takaovi on hävinnyt, joten ryhmä päättää kiertää etuovelle ja mennä siitä sisään, tosin tällä kertaa näkymättömänä. Ryhmä pääsee toisella yrityksellä sisään näkymättöminä ilman että kompuroi keskenään ja tulee näkyviin. Heti kun he tulevat portista sisään heidän kimppuunsa käy seitsemän ogrea ja viisi pilvijättiläistä. Zipin viisi pikaista tulipalloa (alle sekunnin sisään kaikki) pudottaa kaikki ogret ja lämmittää pilvijättiläisiä. Fihi heikentää hänen edessään olevia pilvijättiläisiä tekemällä ne vanhuudenheikoiksi ja Crog lähettää yhden pois väliaikaisesti.

Crog ja Fihi ovat hieman pökerryksissä Zipin tulipalloista, mutta Galavan ja Jevgeni käyvät lähitaisteluun ja Askan, joka sekoilee taas jousensa kanssa, päättää sittenkin olla ampumatta. Jevgeni pudottaa heti ensimmäisellä iskullaan vihollisensa maahan, mutta se ei vielä ole tajuton, joten hän jatkaa sen hakkaamista. Välillä Jevgeni käy kuitenkin vielä parantamassa Crogia ja palaa sitten taas takaisin vihollisensa kimppuun. Crog ja Zip pudottavat yhden pilvijättiläisen yhdessä ja sen jälkeen Askan ja Crog käyvät Askanin ampumamaalitaulun kimppuun lähitaistelussa. Tämäkin pilvijättiläinen putoaa aika nopeasti.

Askan syöksyy auttamaan Galavania, mutta Galavan pudottaa vihollisensa juuri ennen kuin Askan ehtii lyödä. Seuraavaksi Askan ja Galavan käyvät Fihin edessä olevan vihollisen kimppuun ja tämä putoaa sen jälkeen kun Jevgeni ja Crog ovat pudottaneet Jevgenin vastustajan ja tulevat apuun. Fihi putoaa tässä vaiheessa tajuttomana maahan. Askan ja Galavan kämmäävät aseidensa kanssa ja eivät sen takia saa pilvijättiläiselle tehtyä mitään. Kun viimeinenkin pilvijättiläinen on pudonnut ilmestyy Crogin pois lähettämä pilvijättiläinen paikalle ja iskee Crogia selkään ja tämä putoaa välittömästi. Kaikki käyvät pilvijättiläisen kimppuun ja hetkeä myöhemmin tämä putoaa tajuttomana maahan. Sen jälkeen ryhmä katsoo omia tappioita. Crog on vain kuollut, joten Jevgeni palauttaa hänet taas henkiin ja Fihi oli vain hetken aikaa tajuttomana pökerryttyään pahasti. Kun kaikki ovat kunnossa niin ryhmä lähtee eteenpäin.

Astuessaan päätyovesta läpi joutuvat he keskelle taistelua. Käytävässä taistelee kymmenkunta ogrea noin viittä ettiniä vastaan. Ryhmä suorittaa pikaisen perääntymisen takaisin isoon saliin ja päättää aloittaa tutkimukset muualta. Ryhmä lähtee isosta salista käytävää pitkin vasemmalle. Astuttuaan muutaman askeleen heidän eteensä ilmestyy lappu, jossa sanotaan "olen nähnyt Phlanin vartioita piileskelevän linnan lähellä". Pari askelta myöhemmin he saavat seuraavan lapun, joka kertoo että "Voin tuhota Taydomin taian. Hän aikoo käyttää sitä uudestaan vangitakseen lisää hivriötä". Crog valittaa, että paperista ei oikein saa selvää ja siinä on mukana kirjoitusvirheitä. Paria askelta myöhemmin he saavat taas lapun: "Kimar seuraa edistymistänne." Muutamaa ovea ja käytävää myöhemmin he saavat taas lapun, jossa lukee "Taydomen taika ei toimi linnakkeen ulkopuolella".

Käytävässä ryhmää vastaan tulee seitsemän kukkulajättiläisen partio, joka tapetaan alle minuutissa. Ryhmä jatkaa toiselle puolelle sisähallista lähtevään käytävään tutkittuaan ensin pari salista lähtevää ovea, jotka johtavat kohtuullisen kokoisiin koristeltuihin kammioihin, joissa on hienot seinämosaiikit, mutta jotka muuten ovat tyhjät. Toisella puolella on muutamia ovia, joiden takana on pieniä tyhjiä huoneita ja lopulta käytävä päättyy oveen.

Oven takaa aukeaa neljä metriä kertaa kahdeksan metriä kokoinen huone, jossa he törmäävät neljän kukkulajättiläisen ja kolmen ogren muodostamaan partioon. Ilmeisesti partio oli ollut täällä lusmuamassa, koska huoneesta ei lähde eteenpäin ovia ja partiota ei ole näkynyt aikasemmissa käytävissä. Ryhmä tappaa partion hieman yli minuutissa.

Katsoessaan taistelun jälkeen ympärilleen huomaavat he, että takaata käytävää pitkin heitä kohti juoksee toinen seitsemän kukkulajättiläisen partio. Ennen kuin se ehtii ryhmän luokse pudottaa Zip ensin yhden yhdellä salamalla ja heti perään kaksi yhdellä ainoalla salamalla. Sen jälkeen Gardan ja Askan käyvät jo lähitaisteluun, mutta Zip pudottaa vielä yhden salamalla samalla kun Askan ja Gardan pudottavat oman vihollisensa. Viimeinen vihollinen yrittää yllättää valonvälähdyksellä ja saakin jopa Crogin ja Fihin pökerryksiin. Viimeinen vihollinen putoaa kuitenkin vasta puolen minuutin päästä nostaen kokonaistaisteluajan tasan minuuttiin. Ryhmän jotkut henkilöt valittelevat hitaasta toiminnasta.

Ryhmä palaa isoon saliin ja päättää lähteä keskeltä eteenpäin. Tullessaan käytävään näkevät he oikealta lähestyvän miehen, joka on sen näköinen, että joku on hieman rusikoinut häntä. Mies esittäytyy Ruolniksi ja kertoo olevansa yksi lady Shashan vartioista. Mies kertoo seuraavaa:

"Me tapasimme metsän asukkaita, jotka puhuivat hirveyksistä, joita tapahtui pitkin maata ja mannerta. Vanhin Shasha kertoi, että hän ei aio luopua tehtävästään, ja jotkut näistä asukeista liittyivät Phlanin lipun alle. Tapasimme monia ogreja ja jättiläisiä Tharissa ja ryhmämme oli alle tusinan kun saavuimme Taydonin linnaan. Meidät yllätti kirjastossa kaksi taikuria, Quil ja Kimar. He ilmestyivät tyhjästä. Luulen, että he ovat löytäneet salakäytäviä tässä linnassa. Meidät vangittiin, mutta onnistuin pakenemaan vartioiltani. Ikävä kyllä en taida löytää reittiäni takaisin. Olen heikko, mutta autan parhaani mukaan."

Kun ryhmä lähtee oikealle Jevgeni, joka oli tutkinut miehen vammat, kertoo Gardanille, että miehen vammat olivat illuusioita. Gardan möläyttää asian ääneen ja mies häviää olemattomiin. Ryhmä päättää sittenkin lähteä toiseen suuntaan. Heti ensimmäisen oven takaa löytyy kaksi Phlanin vartiomiestä seinälle ripustettuna ja heitä on kiusaamassa kuusi ogrea. Askan, Galavan ja Gardan lähtevät hiipimään vihollisten kimppuun, mutta Gardan epäonnistuu täysin ja romahtaa maahan kaikkine kamoineen yms, niin että hänen lyhtynsä hajoaa lattialle räsähtäen kovaäänisesti ja pitäen sellaista meteliä, että kuolleetkin heräisivät, varsinkin kun Gardanin polttopuuvarasto vielä kolisee sen päälle.

Vain yksi ogreista kääntyy katsomaan taaksepäin mitä oikein tapahtuu ja Jevgeni hyökkää hänen kimppuunsa tappaen tämän limimain välittömästi, mutta ogre ehti kuitenkin huutaa ja varoittaa muita ogreja. Zip ampuu yhtä ogrea salamalla samalla kun Askan ja Galvan käyvät omien vastustajiensa kimppuun. Crog ja Fihi tulevat hieman perässä. Taistelu kestää alle puoli minuuttia ja sen jälkeen kaikki ogret on tapettu.

Toinen seinällä roikkuvasta vartijasta on kuollut, mutta toinen on vielä elossa. Ryhmä ottaa vartijan alas ja antaa hänelle vettä, mutta ei saa häntä parannettua kuntoon, koska Jevgenillä on taikavoimat vähissä. Sen jälkeen ryhmä vilkaisee seuraavaan huoneeseen ja toteaa, että se on ollut asevarasto, jossa on paljon täysin läpiruostuneita aseita.

Kun ryhmä palaa takaisin kidutuskammioon huomaavat he että sinne on tullut lauma jättiläisiä. Kaksi tulijättiläistä, kaksi pilvijättiläistä ja kolme kukkulajättiläistä.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/19		4/19
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	26		26
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		21		21
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		29		29
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/4		12/4
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	17		17
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	???(5?)		???(5?)
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>