TSM Osa 9, Luku 041 (tsmpart9/tsmpart9.041)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi. Jumala ei kuitenkaan pitänyt hänen toimintatavoistaan, joten hän menetti kaikki taikavoimansa ja päätti siirtyä kauppiaaksi, kun kerran hänellä on lahjoja siihen ja on kuulemma kauppajumalan avatar.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti. Jouduttuaan nokittain arkkipiispan kanssa menetti taikavoimansa ja on sittemmin löyhistänyt uskonnollista vakaumustaan.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi.

Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

41. luku

Ryhmä pääsee linnakkelle ja kiertää tällä kertaa takaovelle ja pienen etsimisen jälkeen Jevgeni löytää sen M:n aikoinaan tekemän salaoven. Ryhmä painuu sisään ja tutkii muutamia tyhjiä huoneita ja törmää sitten huoneeseen, jossa on yksi taikurin näköinen mies, viisi tulijättiläistä ja viisi pilvijättiläistä. Ryhmän rynnätessä sisään taikuri näyttää hieman hermostuneelta ja muuttuu isoksi siniseksi lohikäärmeeksi. Fihi katsoo, että tuo ole kilttiä ja yrittää aiheuttaa lohikäärmeeseen vanhuudenheikkoutta ilman menestystä. Lohikäärme näyttää aika pelottavalta ja osa ryhmästä voisi melkein lähteä pakoon, mutta Gardanin näkeminen rauhoittaa niin paljon että kukaan ei lähde pötkimään. Crog inspiroi alussa porukkaa taiallaan ja lähtee sitten hyökkäykseen samalla kun Jevgeni poistaa yhden eturintaman tulijättiläisen lähettämällä sen sielun pois ja käy sitten tappelemaan yhden tulijättiläisen kanssa. Askan ampuu jousellaan lohikäärmettä, mutta hämmästyy hieman osumansa outoa vaikutusta ja hänen jousensa lennähtää käsistä pois.

Jättiläiset vastaavat ja ampuvat salamilla ja tulivasamilla ryhmää. Fihiä kohti tulee kaksi salamaa, mutta Jevgeni poistaa niistä toisen ja toinenkaan ei saa suurempaa tuhoa aikaiseksi, vain pieni mustelma. Muut salamat tulevat Galavaniin, Askaniin ja Zippiin. Askan menee salamasta todella heikkoon kuntoon, mutta muut eivät ota niistä stressiä. Tulijättiläisten tulivasamat saavat vuorostaan Galavanin heikkoon kuntoon, joten siinä on yksi pariskunta poissa pelistä. Lohikäärme sinkoaa Jevgeniä salamalla, mutta se menee kaukaa ohitse, Jevgenin väistettyä sitä.

Crog pudottaa oman vastustajansa muutamalla iskulla ja siirtyy seuraavan seisovan pilvijättiläisen kimppuun. Jevgeni ja Gardan pudottavat oman yhteisen tulijättiläisensä ja siirtyvät myös eteenpäin pilvijättiläsrintaman kimppuun. Viholliset katsovat, että Jevgeni on aika vaarallinen ja häneen ammutaan kaksi salamaa ilman suurempaa vaikutusta. Zippiäkin kohti singotaan pari salamaa, mutta hänkään ei välitä niistä vaan vastaa yrittämällä tuhota lohikäärmeen ruumiin taikariimulla, siinä kuitenkaan onnistumatta. Jättiläiset harrastavat lyö lyötyä taktiikkaa ja Askania osuu uusi salama todella pahan näköisesti, salama tuhoaa molemmat keuhkot ja Askan on pysyvästi pois pelistä. Heikossa kunnossa oleva Galava pystyy silti pudottamaan vastustajanaan olevan viimisen tulijättiläisen.

Seuraavaksi on Zipin vuoro heikentää lohikäärmettä ja jättiläiset vastaavat kolmella salamalla Jevgeniä kohti, Zipin ja Crogin saadessa vain yhdet. Jevgeni poistaa ensin yhden salaman ja väistää kaksi muuta. Crog putoaa salaman iskusta polvilleen ja hänen toinen kätensä on toimintakelvoton, mutta hän vain ryhtyy irrottamaan kilpeään, jotta voisi ottaa aseensa siihen käteen ja jatkaa taistelua. Gardan on tällä välin mennyt kahden jättiläisen välistä lohikäärmeen kimppuun. Jevgeni keksii tässä vaiheessa että pilvijättiläisiä voi nukuttaa ja alkaa nukuttamaan niitä niin nopeasti kuin iskujensa lomasta ehtii. Nukutettuaan ensin edessä olleen pilvijättiläisen seuraa hän Gardania lohikäärmeen kimppuun. Jevgenin ensimmäinen isku osuu lohikäärmeeseen ja saa sen vuotamaan verta sillä seurauksella että myrkyllinen veri roiskahtaa hänen päälleen ja hän saa siitä pikkusen vammoja. Yksi pilvijättiläinen pudottaa Galavan salamalla, mutta vastaavasti yksi jättiläinen auttaa ryhmää ja ampuu kahta kaveriaan selkään.

Hetkeä myöhemmin kun pilvijättiläisiä on pystyssä enää kolme, yksi niistä pudottaa Zipin osumalla häntä suoraan päähän niin, että aivot paistuvat. Jevgeni nukuttaa Fihin edessä olevan jättiläisen ja Fihi jatkaa sen hakkaamista hetken aikaa, ennen kuin lähtee Jevgenin avuksi tappamaan lohikäärmettä. Jevgenin nukuttaessa viimeisen pilvijättiläisen iskujensa lomassa, huomaa hän että hänen takanaan nousee yksi nukahtaneista pilvijättiläisistä jo pystyyn.

Jevgeni käännähtää ja lyö mielummin pilvijättiläistä kuin lohikäärmettä saamatta sille kuitenkaan mitään pahempaa aikaiseksi. Fihi pääsee lohikäärmeen luokse ja pudottaa sen yhdellä niin kovalla iskulla, että hänen aseensa kirpoaa hänen kädestään samalla hetkellä. Crogkin vaihtaa maalitaulukseen seisovan pilvijättiläisen, mutta sekoilee aseensa kanssa osumatta siihen. Jevgeni rauhoittaa kaikki jättiläiset, tarkoituksenaan katsoa ovatko he vielä Taydomin taian alaisia vaikka lohikäärme on kuollut. Crog yrittää silti vielä lyödä yhtä maassa makaavaa jättiläistä, mutta sekoilee taas aseensa kanssa eikä osu. Jevgeni päättää kuitenkin rauhoittaa Croginkin siltä varalta että hän vielä joskus vahingossa osuisi maassa makaaviin jättiläisiin ja suututtaisi ne uudestaan. Jättiläiset tuntuvat olevan rauhallisia, eivät käy enää ryhmän kimppuun.

Jevgeni stabiloi Askanin, Zipin ja Galavanin. Sen jälkeen hän lähtee rupattelemaan jättiläisen kanssa, mutta ei ehdi vaihtaa muuta kuin kommentit kielitaidosta ennen kuin sisään astuu Sasha ja vanha parrakas mies, joka Jevgenin mielestä hymyilee oudosti. Sasha vuorostaan sanoo: "Onnittelen. Nyt voin tehdä tästä linnakkeesta tukikohdan armeijoillemme. Levätkää nyt ja menkää sen jälkeen puhdistamaan loppualue kaikesta pahasta." Sen jälkeen Sasha ja mies häviävät. Jevgeni parantaa jättiläisiä ja ryhmän jäseniä ennen kuin Crog, Jevgeni, Gardan ja Fihi lähtevät tutkimaan eteenpäin linnaa.

Ryhmä törmää yhdessä huoneessa kahdeksaan pimeähaltiaan. Eturivissä on kolme naishaltiaa ja yksi miespuolinen taistelija. Takarivissä on kolme munkkia ja yksi vanha patu, ilmeisesti taikuri. Viholliset aloittavat tanakasti ja takarivin patu heittää tyhjiötä, jonka Fihi väistää ja Jevgeni nollaa. Muut viholliset loitsuavat hermostutuhoa ja pudottavat heti alussa Gardanin ja Crogin. Fihi käy hyökkäykseen, mutta vihollinen pistää hänet puolustuskannalle iskemällä häntä ensin. Viholliset pommittavat Fihiä ja Jevgeniä taioilla, Jevgeni vastatessa laittamalla vihollisten päälle terämuurin, jossa on vinhasti pyöriviä teriä laajalla aluella. Vain yhteen takarivin munkkiin osuu teriä, muut terät kiertävät vihollisten ympärillä vahingoittamatta heitä. Fihi, joka on taas joutunut väistämään yhtä tyhjiötä pääsee iskemään yhden eturintaman naisen pökerryksiin ja hänestä alkaa tuntua että tästä voidaan sittenkin selvitä, vaikka Crog ja Gardan putosikin heti alussa.

Seuraavaksi vanha mies heittää kolme taikaa Jevgeniin, joka torjuu niistä yhden ja vastustaa muita. Muutkin viholliset sinkoavat taikoja, tällä kertaa he ovat vaihtaneet taikaa ja he onnistuvat sokeuttamaan Fihin. Jevgenillä ei vieläkään ole mitään ongelmaa vaan hän käy vihollisrintamasta ulostulevaa vihollista vastaan ja iskee tämän pökerryksiin. Fihi jatkaa sokeana edessään olevan naisen hakkaamista ja saa hänet muutamalla iskulla maahan. Takana Jevgeni on saanut muutaman aika hyvän osuman viholliseen, mutta vihollinen ei tunnu olevan moksiskaan, vaan vamma tuntui korjautuvan heti kun hän vain veti miekkansa pois ja Jevgeni alkaa hieman turhautua.

Kun Fihi on pudottanut oman vastustajansa hän kääntyy auttamaan Jevgeniä ja onnistuu osumaan Jevgenin viholliseen ja saa siihen jopa pienen vamman, ennen kuin mies putoaa Jevgenin nukuttaessa hänet. Tämän jälkeen muut vihollisetkin lähtevät hyökkäykseen, ilmeiseti taikavoimien loppumisen takia ja yksi tulee Fihin kimppuun ja kolme Jevgenin kimppuun. Jevgeni pudottaa heti yhden vihollisen maahan pökerryksiin ja Fihi iskee oman vihollisensa pökerryksiin samalla kun Jevgenin alussa maahan lyömä taistelija herää ja kierähtää suojaan pois Fihin jaloista. Jevgeni onnistuu omaksi yllätykseen lisäksi lähettämään yhden vihollisen sielun pois.

Heräänyt vihollinen vauhdittaa taioilla itseään ja hyppää pystyyn käyden Fihin kimppuun iskien tätä kaksi kertaa ennen kuin Fihi ehtii lyödä kertaakaan. Oman vihollisensa Fihi saa kuitenkin pökerryksiin, niin ettei tämä voi lyödä Fihiä, joten Fihiä hakkaa vain tuo maasta noussut taistelija. Vanha patu ampuu edelleen koko ajan Jevgeniä taioilla ja tämä vuorostaan torjuu niitä sauvallaan. Lopulta yksi sähkövasama pääsee läpi, mutta ei saa Jevgenille oikeastaan mitään aikaiseksi. Jevgeni saa pudotettua omat vastustajansa ja tulee auttamaan Fihiä. Fihin vastassa oleva herännyt tyyppi on heittänyt vahingossa aseensa pois ja hän siirtynyt tekemään aseettomia heittoja.

Jevgeni pudottaa Fihin toisen vastustajan samalla kun sokeata Fihiä heitellään edestakaisin. Jevgeni käy judomiehen kimppuun ja yrittää hakata tätä samalla kun mies heittää Fihin maahan. Tässä vaiheessa myös terämuuri loppuu ja vanha mies häviää näkyvistä. Jevgenin vastustaja pyörähtää kuperkeikan takaperin noukkien samalla mukaansa miekan maasta. Jevgeni ihmettelee mihin patu hävisi, samalla kun häntä ammutaan selkään salamalla. Jevgeni menee vähän pökerryksiin ja onnistuu toipumaan siitä samalla kun taistelija pyörähtää uudestaan hänen kimppuunsa. Fihi nousee pystyyn ja lähestyy lähitaistelussa olevaa Jevgeniä ja vihollista tarkoituksenaan käydä vihollisen kimppuun.

Jevgeni huomaa että Fihi, joka on edelleen sokea, on juuri lyömässä häntä, eikä vihollista, ja hän päättää rauhoittaa koko porukan. Omaksi suureksi hämmästyksekseen hän onnistuu siinä ja saa koko ryhmän täysin rauhalliseksi. Vanha patu poistuu paikalta, taistelija ryhtyy varastamaan tavaraa ensin Gardanilta ja kun Crogia pikkusen parantanut Jevgeni tulee pelastamaan vaimonsa, niin mies siirtyy varastamaan Crogin tavaroita. Jevgeni menee pelastamaan Crogiakin ja mies ehtii ottaa vain Crogin kaikki miekat ja taikasormuksen. Sen jälkeen mies ottaa vielä parit käsisuojukset ja lähtee sitten pois. Jevgeni ja Fihi ottavat kaikki ylimääräiset tavarat kantoonsa ja lähtevät Galavanin ja tajuttomien luokse parantamaan Crogia ja Gardania aivoleikkauksilla.

Parin tunnin leikkauksien jälkeen Jevgeni saa Crogin ja Gardanin kuntoon.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/19		4/20
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	27		28
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		21		22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	-		-
+
+ Askan Deymoi		29		30
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/4		12/5
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	18		19
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	???(6?)		???(8?)
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>