TSM Osa 9, Luku 048 (tsmpart9/tsmpart9.048)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataitoon hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Syntyperältään kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko että hän on puoli-örkki, koska hän on keskivertoihmistä kauniimpi. Vanhat varkaan ajatusmallit pääsevät aina silloin tällöin pinnalle, ja koska hänen jumalansa ei pidä siitä pysyvät hänen taikavoimansa aika vähäisinä. Mentyään naimisiin Hatrakin kanssa tuli hänestä tilallinen. Vietettyään yli sata päivää helvetissä tuli siihen tulokseen ettei pyhänä soturina etene tarpeeksi nopeasti ja siirtyi takaisin rosvoksi, mutta Jevgenin suuren käännytyspuheen jälkeen päätti sittenkin siirtyä takaisin pyhäksi soturiksi. Maiden laajennuksen jälkeen ylennetty lordiksi. Jumala ei kuitenkaan pitänyt hänen toimintatavoistaan, joten hän menetti kaikki taikavoimansa ja päätti siirtyä kauppiaaksi, kun kerran hänellä on lahjoja siihen ja on kuulemma kauppajumalan avatar. Haluaa edelleen jatkaa opiskeluaan tullakseen kauppiaaksi, vaikka saikin taikavoimansa takaisin samaan aikaan kuin Jevgenikin, mutta aikaa vain ei tahdo löytyä ja niin hän jatkaa pyhänä soturina, enemmän ja enemmän kypsyneenä jumalaansa, niinkuin jumalakin häneen.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappisoppilas, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Armejassa vietti aikaa melkein kymmenen vuotta laivaston puolella. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja. Hän toimii myös etutiedustelijana, koska on tunnettu miinaharavana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia. Hyvät välit arkkipiispaansa, vaikka onkin välillä shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu). Pitää todella kovia palopuheita ja onnistuu käännyttämään väkeä todella tehokkaasti. Jouduttuaan nokittain arkkipiispan kanssa menetti taikavoimansa ja on sittemmin löyhistänyt uskonnollista vakaumustaan. Ryhmän tulo kuujärven alueelle aiheutui hänen yrityksistään lepytellä jumalaansa ja ihme kyllä yritys toimi ja niin hänellä on taas taikavoimia. Saatuaaln lordin sauvan hänellä oniitä ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta. (ero muihin ei ole kovin suuri) Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään sen noin kolme kuukautta sammakkona. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiakoina, jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua.

Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä. Osoittautunut ajan myötä hyväksi taistelijaksi ja jää vain vähän jälkeen Jevgenin ja Crogin taistelutehoista. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-)

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän usein taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

48. luku

Ryhmä käy myymässä parit käsisuojukset ja lähtee sitten kävelemään pääportille. Matkalla sinne he näkevät noin parinkymmenen siviilin joukon, joka kävelee heitä vastaan, kyseessä on ensimmäinen isompi joukko siviilejä, jonka he ovat nähneet tässä kaupungissa.

Ryhmä pääsee pääportille, jossa vartiomiehet kysyvät haluavatko he Manshoonin tornin pappien puheille, johon ryhmä toteaa, että "joo". He pääsevät portista eteenpäin ja matkalla tutkintahuoneeseen Crog siivoaa ohimennen pölyisestä huoneesta omat jalanjälkensä pois raahaamalla patjaa jälkien päällä.

Sen jälkeen ryhmä tulee ensimmäiseen tutkintahuoneeseen. Siellä heiltä halutaan kaksi tuhatta hopeakruunua rahaa ja Fihi heittää heille toisen säkin kahdesta rahasäkistä, jossa on 2100 hopearahaa. Tämän jälkeen ryhmä pääsee jatkamaan eteenpäin. Seuraavaksi he tulevat hieman pienempään huoneeseen, jossa on kymmenen epäkuollutta taikuria, jotka käskevät valmistautua tutkimukseen. Hetkeä myöhemmin he toteavat, että teillä ei ole asiaa Manshoonin torniin. Ryhmä päättää poistua samalla kun epäkuolleet muuttavat muotoaan ja kasvavat kokoa.

Ryhmä palaa ulos ja menee sen vartioon jätetyn vartiomiehen luokse. Crog rupeaa kuulustelemaan sotilasta. Hetken keskustelun jälkeen ryhmä päättää jatkaa matkaa ja tutkia hieman lisää kaupunkia. Harjoitushallin kohdalla Crog keksii, että käydään katsomassa tuolla sisällä. Sisällä vastaanottovirkailija toteaa, että ette ole listalla, mutta hän voi päästää heidät listan ohitse kymmenellä jalokivikruunulla. Crog maksaa ja ryhmä jatkaa sisempään huoneeseen. Siellä he kuulevat tarjoilijalta lyhyet ohjeet miten harjoitushallissa toimitaan ja mitä kaikkea siellä voi oppia.

Keskus huoneesta lähtee kuusi ovea majoitustiloihin (sukupuolen ja seksuaalisten suuntausten mukaan) ja kuusi ovea pukeutumistiloihin (samat valinnat). Näiden lisäksi huoneesta lähtee vielä viisi ovea harjoitusalueelle. Ryhmä menee ensin katsomaan hetero miesten majoitustiloja. Parakki ykkösessä on armejan patalijoona, parakit 2 ja 3 ovat puolillaan, parakki 4 on likimain tyhjä. Siitä eteenpäin ryhmä ei jaksa katsoa. Yhteen parakkiin mahtuu noin viisisataa henkeä, joten parakeissa on yhteensä noin tuhat miestä. Seuraavaksi Crog johtaa joukon oven "muut" taakse ja kuulee siellä, että ainakin ryhmäavioliittohuoneessa on tilaa jne. Binaisten huone on kuulemma tyhjin, siellä on vain viitisenkymmentä henkeä.

Crog jatkaa vielä seuraavaksi muun rotuisten puolelle, jossa oleva lisko yrittää ohjata Crogia puolihaltioiden huoneeseen, vaikka Crog yrittää päästä puoliörkkien huoneeseen. Lisko ei suostu päästämään Crogia puoliörkkien huoneeseen. Ryhmä palaa keskushuoneeseen ja hetken miettimisen jälkeen ryhmä majottautuu ryhmäavioliittohuoneeseen (siellä ainakin koko ryhmä voi olla samassa huoneessa).

Aamulla torvet soivat ja ryhmä lähtee keskushuoneeseen aamiaiselle. Muut menevät aatelisten pöytään paitsi Crog, joka ohjataan pöytään, jossa lukee "Jumalat". Jumalien pöydässä on kaksi tuolia ja kun Crog on syömässä tulee pöydän toiseen tuoliin istumaan hyvin tavallisen näköinen mies, joka syö hyvin apean näköisenä ja lähtee sitten pukeutumishuoneisiin. Crog käy hakemassa muun ryhmän ja sen jälkeen he menevät pukeutumishuoneeseen vaihtamaan vaatteita.

Kun koko ryhmä on vaihtanut lannevaatteisiin niin he menevät keskushuoneesta harjoitusalueelle (ovesta muut), jossa jaetaan harjoitusaseet, kilvet, haarniskat jne. Sen jälkeen he tulevat toiseen halliin, josta lähtee neljä ovea eteenpäin (teoreettiset opinnit, vain miehet, miehet ja naiset, vain naiset). Ryhmä jatkaa miehet ja naiset ovesta eteenpäin, jonka takana on lauma pikkupoikia ohjaamassa koulutettavia eteenpäin. Ryhmä aloittaa opettelemaan yksikkönä toimimimista.

Kesken koulutuksen ryhmä sotilaita hakee Askanin pois ja kun Galavan kyselee mihin Askan viedään niin hänelle vastataan, että tyrmään syytettynä varkaudesta. Kukaan ei kuitenkaan tunnu tietävän minne hänet viedään ja mitä seuraavaksi tapahtuu. Ryhmä opiskelee iltaan asti, mutta Askanista ei kuulu mitään.

Aamulla Fihi ja Galavan lähtevät kyselemään Askania tyrmistä. Vartiomiehistä ei irtoa mitään kunnollista, paikalle on tuotu pari tyyppiä lannevaatteissa, mutta kuvauksista ei selviä onko kyseessä Askan vai ei. Sen jälkeen he käyvät juttelemassa Crogin serkun - piispan - kanssa ja kuulevat, että vankilasta pääsee tai ei pääse, mutta asiaa ei voi oikeastaan hoputtaa. Piispa lupaa seurailla asiaa. Galavan ja Fihi palaavat takaisin opiskelemaan ja joutuvat taas maksamaan 10 jalokivirahaa, jotta pääsisi listan ohitse.

Joku tuntematon tulee antamaan Fihille pieniä vinkkejä miten helpottaa oppimista toimimaan yksikkönä.

Galavan, Jevgeni ja Gardan oppivat toimimaan yksikkönä ja siirtyvät opiskelemaan muuta.

Opiskelut on valmiina. Pitkän keskustelun jälkeen ryhmä päättää vielä opiskella viikon.

Opiskelut on taas valmiina, kukaan muu kuin Galavan ei opi mitään.

Ryhmä lähtee harjoitushallista kohti temppeliä, mutta törmää matkalla kymmeneen vartiomieheen, jotka ryhtyvät huutamaan hälyytystä. Jevgeni rauhoittaa vartiojoukon, joka edelleen jatkaa huutamista siihen asti kunnes Jevgeni vaimentaa heidät äänimuurilla. Vihollisista pari lähtee hakemaan apua, mutta ne eivät pääse pitkällekään ennen kuin Gardan tappaa heidät keihäillä. Loput sotilaista hajaantuu joka suuntaan.

Ryhmä jatkaa matkaa temppelille ja käy kysymässä piispata Askanista, mutta mitään ei ole kuulunut. Fihi käy hakemassa tavarat yläkerrasta samalla kun muut riitelevät siitä mitä pitäisi tehdä. Loppujen lopuksi ryhmä päättää lähteä pois kaupungista. Jevgeni ja Gardan lähtevät hölkkäämään edeltä, Crog menee koputtamaan vastapäiseen salaoveen tarkoituksenaan houkutella sotilaat sinne, mutta ei saa mitään erikoista aikaiseksi ja sen jälkeen muut lähtevät etujoukon perään.

Matkalla loppujoukko näkevät että Jevgenin ja Gardanin perään on lähtenyt juoksemaan parinkymmenen sotilaan lauma. Muu ryhmä seuraa sotilaita vähän matkan päästä. Jevgeni ja Gardan saapuvat portille, jossa Jevgeni rauhoittaa yhden pimeähaltian ja Gardan tappaa toisen heittämällä keihään silmästä läpi. Pimeähaltiat vastaavat sielunpoistotaioilla, ilman vaikutusta. Jevgeni pudottaa yhden poistamalla vuorostaan sen sielun samalla kun iskee vielä toisen kuoliaaksi miekallaan ja kun Gardankin pudottaa oman vihollisensa niin heillä on enää yksi vihollinen vastassa, jonka Gardan pudottaa yhdellä iskulla.

Vihollissotilaat ovat nyt noin sadan metrin päässä kun Gardan ryhtyy ottamaan pimeähaltiaruumiilta käsisuojuksia jne irti. Jevgeni hoputtaa Gardania ja irrottaa samalla itsekin yhdet käsisuojukset. Juuri ennen kuin Gardan lähtee juoksemaan pois, hän tappaa vielä yhden sotilaan heittämällä tätä keihäällä. Sotilaat jatkavat Jevgenin ja Gardanin perään samalla kun muu ryhmä tulee aseita heilutelleen perässä. Kaupunkilaisista näyttää siltä että Crog joukkoineen ajaa viidenkymmenen sotilaan joukon ulos kaupungista ja joukon edessä juoksee pari pakenevaa tyyppiä. Kun ryhmä pääsee portista ulos kaartavat he vähän eri suuntaan kuin sotilaat, jotka jatkavat edelleen Jevgenin ja Gardanin perässä.

Kuluu jonkin aikaa ja sitten Jevgeni ja Gardan palaavat muun ryhmän luokse. He olivat tappaneet muutamia sotilaita ja kun nämä olivat sitten kyllästyneet ja lähteneet takaisin, olivat he vielä tappaneet pari. Sen jälkeen he olivat etsineet muut käsiinsä.

Ryhmän siinä ihmetelleessä mitä nyt tehdään heidän luokseen tulee pari miestä, jotka pyytävät apua siihen, että pääsisivät yhdestä sisemmästä portista sisään. Suunnitellessaan asiaa (keskustelun aikana mietitään mm. sitä että riittääkö se, että tapamme neliökilometrin alueelta kaikki ihmiset) Crog käännyttää ohimennen heidät innokkaiksi seuraajikseen.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/23		4/23
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	30		30
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		31		31
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/9		12/9
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	22		22
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	12		12
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		14		14
+ Archmage/Human	Riikonen	20.2.837	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>