TSM Osa 9, Luku 050 (tsmpart9/tsmpart9.050)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataidon kehittämisen hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Saatuaan jumalaltaan kyvyn toimia jumalan esitaistelijana, ei miekkailutaidolla ole niin suurta merkitystä, koska hänen heikotkin lyöntinsä tuntuvat olevan riittävän tappavia. Suurin ongelma heikosta miekkailutaidosta on se ettei hän voi oikein puolustatua. Syntyperältään alunperin kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia ja aina jos vain mahdollista hän ilmoittaa ryhmän olevan valmis auttamaan missä vain ja mitä vain. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain, tosin vaihdettuaan ammattia useita kertoja on hän myös jättänyt lukkojen tiirikoinnin vähemmälle. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Menetettyään peltihaarniskansa on siirtynyt lohikäärmenahkahaarniskan puolustajaksi. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen, tosin suhteet jumalaan ovat olleet aina välillä vähän niin ja näin, ja varsinkin huonosti. Jumalan potkittua riittävästi päähän niin että hän on jo useita kertoja menettänyt taikavoimansa on hän vakaasti päätänyt siirtyä kauppiaan ammattiin, oltuaan sitä ennen jo kerran takaisin rosvona ja vaihdettuaan sitten taas uudestaan pyhäksi soturiksi. Aikaa kauppiaan ammatin opiskeluun vain ei oikein tahdo löytyä, vapaaehtoisavustamisen ohessa. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko, että hän on puoli-örkki - onhan hän keskivertoihmistä kauniimpi. Nykyään hän on jo lordi, mentyään naimisiin Hatrakin kanssa ja hankittuaan riittävästi maata uudelta alueelta. Jo pikkulapsesta asti hänen on uskottu olevan kauppajumalan avatar, vaikka hän itse kyseistä väitettä onkin kovasti koittanut kumota. Vahnemmiten (tai nuoremmiten, ikä hänellä on vain vähentynyt nuorennusjuomien takia) hän on alkanut itsekin uskoa olevansa kauppajumalan lähettiläs, ei suoranainen reinkarnaatio, mutta ehkä kauppajumalan lähetyssaarnaaja, joka tuo kauppajumalan sanaa maailmaan ja niin ollen hän on alkanut käännyttää ihmisiä kauppajumalan kannattajiksi. Onnistunut käännyttämään likimain koko muun ryhmän, mutta ei kauppajumalan kannattajaksi, vaan omaksi kannattajikseen. Samalla hän on saanut paljon muitakin seuraajia. Tämä käännytystyö rikkoi hänen ja hänen entisen jumalansa välit lopullisesti, joten hän joutui lahjomaan vanhaa jumalaansa parilla toivomuksella, jotta sai taas taikavoimansa takaisin, tällä kertaa tosin ei enää jumalalta vaan omasta itsestään ja samalla voimien määrä nousi reilusti.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappi, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa ja nykyään myös maata Crogin alueella. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa (melkein kymmenen vuotta laivastossa) ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja ja koska hän on muutenkin tunnettu miinaharava, kulkee hän muuallakin etutiedustelijana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia, mutta alkanut viimeaikona nähdä Crogin toiminnassa jotain jumalallista. Välit arkkipiispaansa ovat olleet hieman vaihtelevia, välillä hän on ollut shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu) ja välilä arkkipiispa on yrittänyt karkoittanut Jevgenin kirkosta, siinä kuitenkaan onnistumatta, pienten oppiriitojen takia. Toisella yrityksellä jumala sitten jo itse puuttui peliin ja kun hänkään ei onnistunut karkoittamaan Jevgeniä kirkosta otti hän kuitenkin häneltä taikavoimat pois. Tämä kokemus löyhisti hänen uskonnollista vakaumustaan sen verran, että vaikka hän aiheuttikin ryhmän tulon kuujärven alueelle tarkoituksenaan lepytellä jumalaansa, on hän nykyään kääntynyt Crogin seuraajaksi (seuraaminen koostuu lähinnä käännytystyössä auttamiseen). Hänen entinen jumalansa ei kuitenkaan ottanut sitä niin pahasti nokkiinsa ja hän sai pitää taikavoimansa. Perittyään For Cee M:ltä lordin sauvan hänellä on taikavoimia ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli, että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta (ero muihin ei ole kovin suuri). Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään noin kolme kuukautta sammakkona Zipin takia. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiaikoina (siis Jevgeni ilman lordin sauvaa), jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein, että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua. Käännttyään Crogin seuraajaksi hän menetti taikavoimansa ja jumalansa suosion.

Sir Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Osaa käyttää myös miekkaa erittäin hyvin ja osuu yleensä siihen mihin tähtää, mutta miekaniskujen tehokkuus ei aina ole paras mahdollinen, joten hän jää vähän jälkeen Crogin ja Jevgenin taistelutehosta. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä (Jevgeni on jo jonkin verran korjannut molempia ominaisuuksia). Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-). Tapettuaan lohikäärmeen hän on tulkinnut täyttäneensä viimeisen ehdon ritariksi pääsemiseksi ja pitää täten itseään ritarina. Kääntynyt Crogin kannattajaksi erään käännytyspuheen jälkeen.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa. Silloin tällöin hänen julmat luonteenpiirteensä pääsevät pinnalle asti.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

50. luku

Fihi ja Jevgeni heittävät suojataikoja ja likimain kaikki juovat jättiläisenvoimajuomia valmistautuessaan taisteluun. Fihi kaivaa ohimennen repustaan keilapallon ja keilaa sillä kaksi kolmesta häntä kohti tulevasta ogresta hetkeksi pois pelistä. Jevgeni poistaa Fihin keilailun aikana pari ogrea, toiselta Gardanin edessä olevalta lähtee sielu, toista hän viiltää sydämmestä läpi niin, että miekka jatkaa matkaa leukaan asti ja ajaa leukaluun aivoihin sisälle. Myös Gardan ja Galavan pudottavat ensimmäiset vastustajansa heti ensimmäisillä iskuillaan, vain Crog jää leikittelemään ogrensa kanssa.

Jevgeni jatkaa samalla tavalla, poistaen taas Gardanin edestä yhden sielun ja tappaa toisen hänen kimppuunsa tulleen lyömällä siltä tällä sisuskalut sisään ja jatken sitten taas miekalla leukaan, niin, että leukaluu ajautuu aivoihin.

Entitkit pääsevät perille asti, niistä kaksi menee Jevgenin eteen muodostuneeseen aukkoon Jevgenin ja Gardanin kimppuun ja kaksi jää taakse poistamaan ylimääräisiä Damonin paikalle kutsumia demoneita. Melkein kaikki Damonin kutsumista 27 demonista jää taakse tappelemaan, mutta yksi Damon ohjaama tulee eturivin enttien kimppuun. Takarivin entit ottavat kantamistaan pitkistä putkimaisista kasseista pitkän rautaisen ohuen nuijan, jossa on päässä vinossa oleva lapa. Toinen entti osuu nuijallaan niin hyvin yhtä demonia päähän että pää irtoaa ja lentää kauniissa kaaressa ryhmän ylitse. Toinen entti ei osu yhtä hyvin, mutta demoni kyllä putoaa. Eturiviin tulleet entit huitovat oudon näköisilä nuijilla, joilla on iso soikion muotoinen pää, jonka reunoissa on puusta tehty vanne ja sen keskelle on sidottu ristiin naruja.

Jevgeni pudottaa molemmat eteen tulleet entit, toinen putoaa maahan iskun voimasta, ja toiselta lähtee sielu. Paikalle tullut pikkudemoni ryhtyy hakkaamaan maassa makaavaa enttiä samalla kun Crog pudottaa toisen jäljellä olevista vihollisistaan ja Galavan saa yhden vastustajan niin pökerryksiin ettei siitä ole enää tähän taisteluun. Takana entit poistavat neljä demonia, ennen kuin demonit saavat toisen entin hakattua maahan.

JEVGENI KÄMMÄÄ! hän ei saa pudotettua ketään kolmella perättäisellä lyönnillä ja sen lisäksi ogre vastustaa hänen sielunpoistotaikojansa yhtä monta kertaa, sen sijaan Galavan pudottaa viimeisen oman vihollisen, samoin kuin Crog. Crog ja Galavan siirtyvät sen jälkeen Fihin säästämien vihollisten kimppuun, Fihin vastaväitteistä huolimatta ("Ne on mun, irti niistä"). Galavan pudottaa yhden Fihin vastustajan samalla kun maassa makaavan entin kimpussa on jo kolme Damonin kontrolloimaa demonia ilman sen suurempaa vaikutusta (entti on jo massa, joten siitä on aika vaikea sanoa missä kunnossa se on). Galavan ja Crog pudottavat viimeiset Fihin edessä olevat ogret, samalla kun Gardan tiputtaa oman ogrensa.

Ainoastaan Jevgenillä on enää ogre jäljellä, joten Gardan tiputtaa sen heittämällä sitä keihäällä. Takana demonien luona oleva entti on tällä välin jo hakattu maahan, joten taistelu loppuu ja ryhmä lähtee taas eteenpäin. He eivät halua yrittää tunkeutua demoni lauman läpi, vaikka ne periaatteessa eivät voi hyökätä heidän kimppuunsa sormusten takia, joten he lähtevät toiseen suuntaan.

Ryhmä kääntyy seuraavasta kulmasta kiertämään linnaa toiseen suuntaan ja hetken kuluttua ryhmä tulee linnan pääoven edessä olevalle aukiolle, jossa on noin tusinan verran sotilaita vartiossa. Sotilaat huomaavat ryhmän ja kun ryhmä lähtee juoksemaan pois, ammutaan Fihin perään pari nuolta ilman tulosta. Ryhmä juoksee demoniryhmän ohitse ilman että nämä siitä hermostuvat. Fihi tosin hyppää yhden demonin ylitse pukkihyppelyä, joten sen ehkä olisi voinut melkein tulkita hyökkäykseksi, mutta onneksi demoni tulkitsi sen samoin kuin Fihi. Viholliset ovat jääneet hieman jälkeen eikä ryhmä näe miten viholliset pääsevät demonien ohitse, mutta sen jälkeen niitä ei enää saada ollenkaan näkyviin. Ryhmä jatkaa linnan taakse ja tulee paikkaan, jossa käytävä kääntyy taas ja jossa on jonkinlainen takaovi. Ryhmä painuu takaovesta sisään ja tulee lyhyeen käytävään, jossa on katossa ampuma-aukkoja. Käytävän toisessa päässä on lukittu ovi.

Crog ryhtyy repimään ovea auki ja ensin hän repii vahingossa sentin pulteilla oveen kiinnitetyn ovenkahvan irti. Sen jälkeen hän tunkee sormet ovenkahvan koloihin ja repii oven saranapuolelta auki. Ryhmä tulee vasemmalle lähtemään käytävään, jota pitkin ryhmä jatkaa juoksuaan. Käytävän päässä on ennen mutkaa ovi, jonka Crog repii auki, löytäen sen takaa siivouskomeron.

Hän kähveltää sieltä yhden mopin, mutta se katkeaa koska hän tunkee sen reppuunsa, eikä huomaa kumartua oven kohdalla. Hän ei heti luovu aarteestaan vaan hakee toisen ja lähtee jatkamaan käytävää pitkin eteenpäin, pitäen moppia tällä kertaa edessään. Kun hän melkein astuu mopin alaosan päälle iskee hän mopin eteensä tanaan huitaisten melkein mopin päällä takanaan tulevaa Fihiä.

Mutkan jälkeen ryhmä tulee käytävään, jossa on kuusi ovea oikealle. Crog menee ensimmäisestä, jolloin ryhmä tulee isoon noin viisikymmentä metriä korkeaan, leveään ja pitkään huoneeseen. Vastapäiseltä seinältä lähtee taas kuusi ovea ja sivuseinältä yksi ovi ja sitä vastapäätä on iso portti. Ryhmä menee sivuseinällä olevalle isolle ovelle ja Crog avaa sen. Sen takaa löytyy syvä kuilu, jonka keskellä menee alas ja ylös köysi. Kolmenkymmenen metrin korkeudessa näkyy jonkinlainen vinssikoneisto. Kun joku ihmettelee kuinkakohan syvä tuo on, niin Damon käskee yhden hänen komennuksessaan olevan kolmesta demonista astua kuiluun ja kun alhaalta kuuluu pläts vasta Damon, että 52 metriä.

Muut tuijottavat Damonia hieman hölmistyneenä ja ryhtyvät sitten miettimään miten päästään alas. Hetken miettimisen jälkeen Galavan, Jevgeni ja Fihi hermostuvat ja Jevgeni lähtee kävelemään ilmaa pitkin köydelle, Fihi lähtee kävelemään sileätä kiillotettua graniittiseinää alas ja Galavan hyppää köyteen roikkumaan. Gardan päättää lähteä leijumaan alaspäin Fihin perässä ja Crog ja Damon perääntyvät taaksepäin ottamaan vauhtia hypätäkseen köyteen Galavan perässä. Crog yrittää ensin ja hyppää köyteen, mutta ei saa kiinni köydestä. Jevgeni yrittää taikoa hänelle ilmassakävelykyvyn, mutta Crog ehtii pohjalle ennen kuin Jevgeni saa taikansa loppuun. Crog ei ole pienestä viidenkymmenen kahden metrin putoamisesta moksiskaan vaan ryhtyy huutelemaan alhaalta, että "vauhtia siellä" samalla kun Fihikin pääsee alas asti. Damon tekee yhyä onnettoman yrityksen kuin Crog, joten Jevgeni taikoo hänelle ilmassakävelykyvyn, jota ei ehtinyt taikoa Crogille.

Damon kävelee köyden luokse ja Jevgeni keskeyttää taikansa, niin että Damon pääsee kiipeämään köyttä pitkin alas. Koska kiipeäminen näyttää menevän niin hitaasti niin ylimpänä oleva Galavan hermostuu ja kysyy onko siellä tasaista alhaalla. Kun Crog vastaa että "joo" ja Fihi jatkaa, että "olemme kaikki täällä oven puolella", viittoen samalla Crogia tulemaan samalle puolelle, Galavan hyppää vahingoittumattomana alas. Jevgeni toteaa, että tuo on varmaan nopein tapa ja hyppää perässä. Sen jälkeen muut odottavat Gardania ja Damonia. Crog ottaa odottaessaan köyden päässä kiinni olevan kärryn keskeltä olevan mopin, jonka hän oli heittänyt jo aikaisemmin alas, mukaansa.

Kun kaikki ovat alhaalla Crog repii oven irti vetäessään sitä auki ja huomaa sitten vasta että se olisi auennut työntämällä. Ryhmä tulee suunnattoman isoon saliin, jossa lähtee muutamia aukkoja eteenpäin ja jonka keskellä on neljä pylvästä. Ryhmä jatkaa seuraavaan huoneseen ja tulee huoneeseen, jossa on kymmenkunta pimeähaltiaa purkamassa kärryistä vankeja. Vangit viedään paikalla olevien hämähäkkien luokse ja kun nämä purasevat vankia, niin tämä rauhoittuu ja jatkaa matkaansa käskyjen mukaan.

Jevgeni lähtee empimättä syöksymään vihollisia kohti ja Gardan seuraa heti perässä. Fihi empii hetken, koska Crog on tutkimassa keskellä olevaa pylvästä ja hän haluaisi suojata Crogia. Galavan tosin huomauttaa lähtiessään, että Croghan on täysin turvassa, joten Fihikin lähtee perään. Viholliset huomaavat ryhmän ja he lähtevät vastaan yrittäen lähettää ryhmän jäsenten sieluja pois.

Fihi epäonnistuu taian vastustuksessaan ja putoaa ilman sielua maahan. Muut jatkavat lähitaisteluun. Jevgeni, Damon ja Gardan pudottavat kaikki yhden pimeähaltian pois, Gardan yrittää jopa toistakin, mutta ei osu riittävän hyvin. Seuraavaksi viholliset pudottavat Damonin, poistamalla tämän sielun, mutta tilanne silti tasoittuu, koska Jevgeni lähettää Galavanin vastustajalta sielun pois samalla kun Galavan lyö toisen vastustajansa pään pieniksi ripaleiksi. Myös Jevgeni pudottaa oman vastustajansa lähitaistelussa ja pystyssä on enää Gardanin hieman pökerryksissä oleva vihollinen. Crog on tässä vaiheessa saanut ryhmän näkyviin, pudottanut moppinsa maahan ja on juuri syöksymässä paikalle kun hän huomaa, että tappelu pimeähaltioita vastaan on jo loppu ja hän palaa takaisin hakemaan moppiaan. Jevgeni tappaa viimeisen pimeähaltian iskien tämän päänsä murskaksi.

Kun Crog ehtii muiden luokse hyökkää heidän kimppuunsa seitsemän isoa kolmemetristä hämähäkkiä ja yhdeksän pientä noin metrin kokoista hämähäkkiä. Jevgeni poistaa yhdeltä isolta hämähäkiltä sielun. Sen jälkeen pikkuhämähäkit hyökkäävät ja isot hämähäkit hyökkäävät niiden perässä. Jevgeni päättää hieman tasoittaa tilannetta ja karjasee pyhän sanan, jolloin kaikki muut paitsi kaksi isoa hämähäkkiä putoaa tajuttomana maahan. Kaksi viimeistä hämähäkkiä on hakattu maahan suhteellisen nopeasti. Sen jälkeen pystyssä oleva ryhmä tappaa tajuttomat hämähäkit ja tuhoaa ilman sielua olevat pimeähaltiat. Kun viholliset on tapettu, Jevgeni lukee pari riimua ja herättää Fihin ja Damonin henkiin. Damonin herättämisestä käydään kyllä jonkin verran keskustelua.

Seuraavaksi Jevgeni poistaa kaikista noin puolestatoistasadasta vangista hämähäkkimyrkyn ja sen jälkeen Crog pitää nopean yhdentoistaminuutin käännytyspuheen ja saa käännytettyä koko porukan yhtä lukuunottamatta. Kun käännytys on ohitse ihmiset alkavat kysellä miten he pääsisivät pois ja kun Fihi kysyy, että "osaako joku kiivetä viitsenkymmentä metriä köyttä ja sen jälkeen hyppäämään kolme metriä sivuun", niin tämä yksi, joka ei kääntynyt, ilmoittaa pystyvänsä.

Ryhmä neuvoo hänelle miten pääsee pois ja kun muut alkavat kysyä, että "entäs me", ryhmä huutaa miehen takaisin ja pyytää tätä vetämään muut vinssillä ylös. Mies kysyy, että "paljos maksatte", jolloin ryhmä toteaa, että "niin paljon rahaa, kuin jaksat kantaa". Mies toteaa, että "hyvä, siitä onkin jonkin aikaa kun teki viimeksi tällaisia sopimuksia" ja ottaa 140 paunaa rahaa ja lähtee johdattamaan ihmisiä ulos.

Ryhmä jatkaa matkaa huoneesta eteenpäin. Crog avaa oven varovasti ja lukonkappaleet putoavat maahan samalla kun ansa laukeaa ja ryhmää kohti lentää neljä nuolta. Kaksi niistä hutasee Crogin, yksi Fihin ja yksi Galavanin. Ryhmä astuu käytävään ja huomaa pitemmällär käytävässä näyttää olevan kärryt. Ryhmä palaavaa takaisin huoneeseen, jättäen käytävän tutkimisen myöhempään ja menee sen sijasta toiselle ovelle.

Crog toteaa, että se ei ole lukossa ja hän vetää sen auki sisäänpäin, todeten sen jälkeen, että ovi olisi avautunut ulospäin. Ovi lähti karmeineen irti, joten Crog kääntää sen niin, että nyt ovi aukeaa sisäänpäin ja ryhmä astuu sisään käytävään. Seuraavalla ovella Crog muistaa katsoa mihin suuntaan se aukeaa ja kun saranoita ei näy, hän potkaisee sen auki todeten sen olleen liukuovi, ennen kuin se romahti maahan. Ryhmä astuu ovesta läpi ja tulee jo siihen käytävään, jonka päässä he olivat aikaisemminkin ja jossa on ne kärryt.

Kärryt näyttävät olevan hienoistokärryt, joiden kuskipukilla näyttää olevan melkein nukuksissa oleva pimeähaltia. Crog uhkaa pimeähaltiaa mopilla ja tämä vastaa yrittämällä lähettää Crogin sielun pois, mutta Jevgeni torjuu yrityksen. Crog humauttaa kuskia mopilla ja Gardan heittää keihäällä kuskia selkään. Galavan läimäyttää kärryjen edessä olevaa hevosta niin, että se pillastuu ja lähtee liikkeelle, jolloin kuski putoaa kuskipukilta alas niin, että katkaisee putouksessa molemmat kädensä.

Ryhmä lopettaa tajuttomana olevan kuskin ja ottaa tältä samalla kaikki arvoesineet, ennen kuin lähtee kärryjen perään. Sadan metrin päästä he saavat kärryt kiinni ja tutkittuaan kärryt, joista ei löydy muuta kuin tuntematon virheellisesti tehty vaakuna lähtee ryhmä takaisinpäin. He menevät edelliseen käytävään ja tulevat ovelle. Crog sanoo, ettei hän viitsi tällä kertaa avata ovea, avaa sinä Jevgeni. Jevgeni potkaisee oveen ja loukkaa melkein jalkansa. Voimajuoman teho on ilmeisesti päättynyt. Hetken ihmettelyn jälkeen Galavan avaa oven ja ryhmä tulee pylväshuoneeseen.

Pylväshuoneesta lähtee enää yksi ovi eteenpäin ryhmä menee sen luokse ja se aukeaa ilman ongelmia. Sen takaa löytyy isot kierreportaat ylöspäin. Ryhmä lähtee kiipeämään ylöspäin ja hetken päästä he pääsevät noin viidenkymmentä metriä ylöspäin kahdeksanmetriseen huoneeseen, jossa on koko seinän kokoinen ovi. Crog avaa oven ja ryhmä huomaa olevansa maanpinnan tasolla olleessa isossa huoneessa. Huoneessa on myös kolme taistelijan näköistä tyyppiä, kolme pimeähaltiaa ja seitsemän Tuomion pappia. Ryhmä juo lisää voimajuomia ja vihollispimeähaltia vastaa heittämällä tyhjiötä.

Galanvan, Crog ja Fihi hyökkäävät eteenpäin ja he saavat vastaansa yhdeksän sielunpoistoa. Sekä Galavan, että Crog putoavat kesken juoksuaan maahan sielunsa menettäneenä ja vain Fihi pääsee perille asti kolme taistelijan kimppuun. Taistelijat raapivat Fihia ja Fihi raapii vastaavasti yhtä heistä. Jevgeni ehtii perille ja samassa vihollisten pimeähaltiataikuri yrittää saada sekä Fihin, että Jevgenin uuden tyhjiön alueelle, mutta Fihi pakenee alueelta. Jevgeni menee tyhjiöstä hieman sekaisin, mutta käyttää Crogin antaman pienen toiveen ja poistaa pökerryksen. Sen jälkeen Jevgeni huutaa pyhän huudon ja kaikki muut paitsi pimeähaltiat putoavat tajuttomana maahan. Fihi ja Jevgeni syöksyvät pappien kimppuun saamatta kuitenkaan mitään muuta erikoista aikaiseksi, kuin että Jevgeni iskee toiselta papilta jalan pois. Takarivin taikuri yrittää puhaltaa Jevgeniä kumoon, mutta ei onnistu.

Jevgeni käy taikurin kimppuun ja Damon tulee paikalla ja lyö maassa makaavaa pappia. Fihi osuu omaa vihollistaan jalkaan, mutta tämä ei vielä putoa. Jevgeni iskee taikurin pään irti ja se lentää kaaressa pois ja ruumis lysähtää sekunnissa kasaan. Fihi lyö oman vihollisensa maahan ja iskee tätä vielä kerran ennen kuin Jevgeni tulee paikalle ja hakkaa Fihin vihollista Fihin vastusteluista huolimatta. Jevgeni iskee papilta käden irti murskaten samalla olkapään. Fihi murskaa olkapään uudestaan saman tien. Seuraavaksi Jevgeni iskee irtonaisen käden kyynerpään kohdalta kahtia. Jevgeni ja Fihi hakkaavat maassa olevaa pappia siihen asti kunnes Gardan tulee apuun. Tässä vaiheessa Fihi sitten tappaa papin.

Sen jälkeen ryhmä tappaa maassa tajuttomana makaavat papit yms. Hetkeä myöhemmin saapuu ensimmäinen ihmisporukka ylös vinssillä ja ryhmä neuvoo muita kiertämään portaita pitkin ylös. Kun Crogin seuraajat pääsevät ylös on Fihi jo päässyt hyvään alkuun taikurin repimisessä kappaleiksi paljain käsin.

Kerättyään kaikki tavarat yms ryhmä lähtee alas kärryjen ja hevosen luokse katsomaan mihin se johtaa. Kärryt ja hevonen on hävinnyt, joten Fihi repii seinästä muutaman kiven irti etsiessään salaovea ennen kuin ryhmä lähtee eteenpäin. Muutaman mutkan jälkeen ryhmä tulee puuovelle. Fihi repii kahvan irti tunkee sen jälkeen kätensä kolosta läpi repien siitä yhden lankun irti. Fihi hieman hermostuu ja työntää kätensä reiästä ja vetää siitä sivulle katkoen matkalla useita lankkuja. Ovi pysyy silti vielä kasassa. Crog astuu oven jäänteistä läpi. He tulevat luolaan, joka näyttää isolta romahtaneelta huoneelta, jossa lattia on täynnä eri korkuisia kivikasoja. Ryhmä lähtee tutkimaan huonetta.

Kuljettuaan muutaman kymmenen metriä ryhmän keskelle hyppää yksi lyhyt pimeähaltia. Pimealtia päätyy Fihin ja Damonin väliin, joista kumpikaan ei huomaa häntä. Pimeähaltia huudahtaa "Dadaa", Fihi kääntyy ympäri ja kysyy hämmästyneenä, että "kuka sinä olet". Nainen esittäytyy Traned traakigoksi. Nainen kertoo olevansa näyttelijä, joka on viimeaikoina esittänyt pimeähaltianaista. Traned kertoo kysyy, että astuimmeko ohimennen sen Manshoonin päälle jatkaen samalla, että kiva kun joku tulee sentään auttamaan. Nainen kysyy voiko hän tulla mukaan, jolloin Crog vastaa että totta kai.

Nainen kertoo hieman ympäristöstä ja ryhmä miettii mihin seuraavaksi mennään.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/23		4/23
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	31		31
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		31		31
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/10		12/10
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	22		23
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	13		13
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		15		15
+ Archmage/Human	Riikonen	20.2.837	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>