TSM Osa 9, Luku 051 (tsmpart9/tsmpart9.051)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataidon kehittämisen hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Saatuaan jumalaltaan kyvyn toimia jumalan esitaistelijana, ei miekkailutaidolla ole niin suurta merkitystä, koska hänen heikotkin lyöntinsä tuntuvat olevan riittävän tappavia. Suurin ongelma heikosta miekkailutaidosta on se ettei hän voi oikein puolustatua. Syntyperältään alunperin kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia ja aina jos vain mahdollista hän ilmoittaa ryhmän olevan valmis auttamaan missä vain ja mitä vain. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain, tosin vaihdettuaan ammattia useita kertoja on hän myös jättänyt lukkojen tiirikoinnin vähemmälle. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Menetettyään peltihaarniskansa on siirtynyt lohikäärmenahkahaarniskan puolustajaksi. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen, tosin suhteet jumalaan ovat olleet aina välillä vähän niin ja näin, ja varsinkin huonosti. Jumalan potkittua riittävästi päähän niin että hän on jo useita kertoja menettänyt taikavoimansa on hän vakaasti päätänyt siirtyä kauppiaan ammattiin, oltuaan sitä ennen jo kerran takaisin rosvona ja vaihdettuaan sitten taas uudestaan pyhäksi soturiksi. Aikaa kauppiaan ammatin opiskeluun vain ei oikein tahdo löytyä, vapaaehtoisavustamisen ohessa. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko, että hän on puoli-örkki - onhan hän keskivertoihmistä kauniimpi. Nykyään hän on jo lordi, mentyään naimisiin Hatrakin kanssa ja hankittuaan riittävästi maata uudelta alueelta. Jo pikkulapsesta asti hänen on uskottu olevan kauppajumalan avatar, vaikka hän itse kyseistä väitettä onkin kovasti koittanut kumota. Vahnemmiten (tai nuoremmiten, ikä hänellä on vain vähentynyt nuorennusjuomien takia) hän on alkanut itsekin uskoa olevansa kauppajumalan lähettiläs, ei suoranainen reinkarnaatio, mutta ehkä kauppajumalan lähetyssaarnaaja, joka tuo kauppajumalan sanaa maailmaan ja niin ollen hän on alkanut käännyttää ihmisiä kauppajumalan kannattajiksi. Onnistunut käännyttämään likimain koko muun ryhmän, mutta ei kauppajumalan kannattajaksi, vaan omaksi kannattajikseen. Samalla hän on saanut paljon muitakin seuraajia. Tämä käännytystyö rikkoi hänen ja hänen entisen jumalansa välit lopullisesti, joten hän joutui lahjomaan vanhaa jumalaansa parilla toivomuksella, jotta sai taas taikavoimansa takaisin, tällä kertaa tosin ei enää jumalalta vaan omasta itsestään ja samalla voimien määrä nousi reilusti.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappi, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa ja nykyään myös maata Crogin alueella. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa (melkein kymmenen vuotta laivastossa) ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja ja koska hän on muutenkin tunnettu miinaharava, kulkee hän muuallakin etutiedustelijana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia, mutta alkanut viimeaikona nähdä Crogin toiminnassa jotain jumalallista. Välit arkkipiispaansa ovat olleet hieman vaihtelevia, välillä hän on ollut shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu) ja välilä arkkipiispa on yrittänyt karkoittanut Jevgenin kirkosta, siinä kuitenkaan onnistumatta, pienten oppiriitojen takia. Toisella yrityksellä jumala sitten jo itse puuttui peliin ja kun hänkään ei onnistunut karkoittamaan Jevgeniä kirkosta otti hän kuitenkin häneltä taikavoimat pois. Tämä kokemus löyhisti hänen uskonnollista vakaumustaan sen verran, että vaikka hän aiheuttikin ryhmän tulon kuujärven alueelle tarkoituksenaan lepytellä jumalaansa, on hän nykyään kääntynyt Crogin seuraajaksi (seuraaminen koostuu lähinnä käännytystyössä auttamiseen). Hänen entinen jumalansa ei kuitenkaan ottanut sitä niin pahasti nokkiinsa ja hän sai pitää taikavoimansa. Perittyään For Cee M:ltä lordin sauvan hänellä on taikavoimia ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli, että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta (ero muihin ei ole kovin suuri). Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään noin kolme kuukautta sammakkona Zipin takia. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiaikoina (siis Jevgeni ilman lordin sauvaa), jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein, että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua. Käännttyään Crogin seuraajaksi hän menetti taikavoimansa ja jumalansa suosion.

Sir Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Osaa käyttää myös miekkaa erittäin hyvin ja osuu yleensä siihen mihin tähtää, mutta miekaniskujen tehokkuus ei aina ole paras mahdollinen, joten hän jää vähän jälkeen Crogin ja Jevgenin taistelutehosta. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä (Jevgeni on jo jonkin verran korjannut molempia ominaisuuksia). Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-). Tapettuaan lohikäärmeen hän on tulkinnut täyttäneensä viimeisen ehdon ritariksi pääsemiseksi ja pitää täten itseään ritarina. Kääntynyt Crogin kannattajaksi erään käännytyspuheen jälkeen.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa. Silloin tällöin hänen julmat luonteenpiirteensä pääsevät pinnalle asti.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

51. luku

Crog on aamulla tosi tyytyväinen, koska hän oli yön aikana saanut sovittua vanhan jumalansa kanssa taikavoimistaan ja nyt hän pystyy taas taikomaan. Jumala ei enää anna hänelle taikavoimiaan, vaan ne tulevat häneltä itseltään, joka tarkoittaa sitä että hänen voimansa likimain kaksinkertaistuivat entisestään. Taikavalmistelujen jälkeen ryhmä lähtee oikaisemaan sortuneen huoneen läpi pimeähaltiavartioston kimppuun. He pääsevät yllättämään vartiostin sivusta, eturivissä on seitsemän hännystakkiin pukeutunutta pimeähaltiamiestä, toisessa rivissä on viisi metallijumppapukuun pukeutunutta pimeähaltianaista ja takarivissä on kaksi pimeähaltiamiestä ja yksi nainen, miehillä on hännystakit ja naisella metallijumppapuku.

Galavan aloittaa heti siististi ja heittää toista takarivin miestä keihäällä kaulavaltimoon, niin että tämä putoaa välittömästi. Tarned vuorostaan ampuu yhtä eturivin miestä nuolella kylkeen ja Damon käy sen jälkeen saman miehen kimppuun. Jevgeni ja Fihi menevät toisen rivin naisten kimppuun, ja Galavan ja Crog ryntäävät takarivin naisjohtajan kimppuun, jonka Galavan pudottaa yhdellä lyönnillä, ennen kuin Crog ehtii edes lyödä sitä.

Vihollisten taikahyökäykset eivät saa mitään muuta aikaiseksi kuin, että Damon putoaa maahan henkitorvi murskautuneena. Jevgeni kostaa poistamalla kaksi vihollista (toiselta lähtee sielu ja toinen yhdellä iskulla kuoliaaksi asti) ja Gardan pudottaa taas yhden keihäällään. Taistelu jatkuu ja eturintaman miehet yrittävät poistaa sieluja, mutta aika heikolla tuloksella. Yksi toisen rivin naisista sen sijaan onnistuu ja pudottaa Galavanin, mutta ryhmä kostaa pudottamalla pari keskirivin naista ja yhden eturivin miehen. Crog on onnistunut pudottamaan toisen takarintaman miehen ja on siirtynyt jo toisen rivin naisten kimppuun.

Jevgeni tulee Fihin vastustajan kimppuun Fihin huuteluista huolimatta, mutta Jevgeni ei onnistu pudottamaan naista ensimmäisellä iskullaan, hän lyö naiselta vain toisen käden poikki. Seuraavaksi Fihi kämmää aseensa kanssa ja Jevgeni pudottaa naisen toisella iskullaan. Viholliset ovat siirtyneet pökerrystaikaan ja saavat Crogin pahasti pökerryksiin. Gardan pudottelee vihollisia keihäällä osumalla aina likimain samaan paikkaan, rintaan. Tarned ammuskelee varsijousellaan tarkasti ja osuu yhtä vihollista sydämmestä läpi ja pudottaa tämän heti.

Viholliset saavat Crogin niin pahasti pökerryksiin toisella pökerrystaialla, että hän putoaa tajuttomana maahan, mutta Jevgeni ja Gardan kostavat pudottamalla kaksi vihollista ja pystyssä on vain yksi Jevgenin edessä oleva vihollinen. Fihi on saanut aseensa hallintaansa ja syöksyy Jevgenin vihollisen kimppuun, joka on juuri yrittänyt poistaa Jevgenin sielun. Fihi hutiloi taas aseensa kanssa ja Jevgeni saa lyötyä miehen maahan. Jevgeni ryhtyy korjaamaan Damonin vahingoittunutta kurkkutorvea ja jo noin kuuden minuutin kuluttua Crogkin tulee takaisin tajuihinsa.

Kun kaikki on selvää ryhmä ottaa vartiokaartilta ylimääräiset esineet ja lähtee eteenpäin siitä ovesta, josta Tarned kertoo pimeähaltiaprinssin menneen.

Oven takaa aukeaa käytävä ja sen päästä ryhmä tulee saliin, joka on jaettu pylväsrivillä kahteen osaan. Pylväisiin on kaiverrettu hämähäkin kuvia. Salista lähtee pari ovea ja iso alkovi, jonka sivuseinsätä lähtee leveä käytävä. Ryhmä menee toiselle ovelle ja tulee samalle leveälle käytävälle, joka lähtee alkovista. Ryhmä kävelee käytävän mutkaan asti alkoviin päin ja avaa mutkassa olevan puukannen, jonka alta paljastuu tikkaat alas.

Fihi menee edeltä alas ja muut tulevat perässä. Alhaalta lähtee toiset tikkaat ylös ja käytävän toisesta päästä lähtee kaariaukko eteenpäin. Fihi käy toisten portaiden yläpäässä ja näkee, että sieltä lähtee käytävä etelään. Crog on tällä välin käynyt kurkkaamassa huoneesa ja huomannut, että siellä on yksi pimeähaltia ja joukko Zentil Keepin sotilaita, jotka keskustelevat siitä, että sotilaat vaativat lisää, jotta he pysyisivät rauhallisena. Crog käy hakemassa muut paikalle ja ryhmä lähtee hyökkäykseen.

Kun ryhmä tulee näkyviin huomaavat he että viholliset ovat odottaneet heitä ja pimeähaltia yrittää poistaa Fihiin sielua, mutta ilman menestystä. Tarnedin nuoli pudottaa pimeähaltian heti ja Gardanin keihästä väistävä mies kaatuu ja putoaa tajuttomana maahan. Kun ryhmä pääsee lähemmäksi heitä kohti tulee kolme salamaa, joista kaksi menee Damoniin ja yksi menee Fihiin.

Fihi putoaa välittömästi salaman polttaessa hänen selkärankansa alaosan. Damon ei ole kahdesta salamasta kuin hieman pökerryksissä ja hän jatkaa hetken kuluttua matkaansa. Zentil Keepin porukka siirtyy seinän viereen, niin että takarivissä on kolme taikuria ja edessä kolme asemiestä. Jevgeni karjasee pyhän sanan ja saa yhden asemiehen Galavanin edestä ja yhden takarivin taikurin hetkeksi pökerryksiin. Crog ja sotilas raapivat toisiaan ja Galavan ja Jevgeni osuvat kyllä vastustajiinsa, mutta vain Galavan saa iskettyä oman vastustajansa maahan, heidän vastustajansa eivät lyö ollenkaan.

Seuraavat salamat heiluttavat hieman Crogia, Jevgeniä ja Gardania, mutta heillä ei mitään ongelmaa ja Galavan lähtee hyökkäämään kohti taikureita. Taikurit kostavat ja ampuvat kaikki salaman kohti Galavania, joka leikkii ukkosenjohdatinta ja putoaa kuolemaisillaan maahan. Jevgeni karjasee uudestaan pyhän sanan ja se pudottaa hänen edessään olevan sotilaan, jolloin Jevgeni päättää torjua salamoita miekallaan ja hyökätä kohti taikureita. Kolmesta salamasta ensimmäistä hän yrittää estää, mutta ei onnistu, kuten ei myöskään taian heijastuskaan onnistu, mutta miekalla torjuminen tehoaa aika hyvin ja vain yksi salama osuu ja hipasee häntä.

Jevgeni torjuu muutamia salamoita ja sitten Gardan osuu yhtä taikuria keihäällään niin, että taikuri menee pökerryksiin. Jevgeni huutaa taas pyhän sadan, niin Crogin edessä oleva sotilas menee tajuttomaksi. Crog pääsee nyt takarintaman taikurien kimppuun ja pudottaa Gardanin vahingoittaman taikurin yhdellä iskulla ja muutamaa sekuntia myöhemmin Crog pudottaa vielä Jevgenin edessä olevan takurin yhdellä kovalla iskulla päähän. Viimeinen taikuri päättää suorittaa nopean paon ja häviää.

Sen jälkeen Jevgeni aloittaa parannukset stabiloituaan ensin Galavanin ja Fihin. Galavanilta pitää korjata koko hermosto ja sen jälkeen Jevgeni siirtyy tutkimaan Fihiä. Fihille pitää ensin tehdä uusi selkäranka ja sen lisäksi korjata muutamia luita. Fihin paraneminen kestää sen verran kauan, että Jevgeni tekee tilalle väliaikset korvikkeet, jotta Fihi voi osallistua taisteluun.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/23		4/24
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	31		32
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		31		31
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/10		12/10
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	23		23
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	13		13
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		15		15
+ Archmage/Human	Riikonen	20.2.837	-		-
+
+ Tarned Traakikko	??		??
+ ???/Human		NPC		14.4.837		

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>