TSM Osa 9, Luku 052 (tsmpart9/tsmpart9.052)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataidon kehittämisen hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Saatuaan jumalaltaan kyvyn toimia jumalan esitaistelijana, ei miekkailutaidolla ole niin suurta merkitystä, koska hänen heikotkin lyöntinsä tuntuvat olevan riittävän tappavia. Suurin ongelma heikosta miekkailutaidosta on se ettei hän voi oikein puolustatua. Syntyperältään alunperin kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia ja aina jos vain mahdollista hän ilmoittaa ryhmän olevan valmis auttamaan missä vain ja mitä vain. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain, tosin vaihdettuaan ammattia useita kertoja on hän myös jättänyt lukkojen tiirikoinnin vähemmälle. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Menetettyään peltihaarniskansa on siirtynyt lohikäärmenahkahaarniskan puolustajaksi. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen, tosin suhteet jumalaan ovat olleet aina välillä vähän niin ja näin, ja varsinkin huonosti. Jumalan potkittua riittävästi päähän niin että hän on jo useita kertoja menettänyt taikavoimansa on hän vakaasti päätänyt siirtyä kauppiaan ammattiin, oltuaan sitä ennen jo kerran takaisin rosvona ja vaihdettuaan sitten taas uudestaan pyhäksi soturiksi. Aikaa kauppiaan ammatin opiskeluun vain ei oikein tahdo löytyä, vapaaehtoisavustamisen ohessa. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko, että hän on puoli-örkki - onhan hän keskivertoihmistä kauniimpi. Nykyään hän on jo lordi, mentyään naimisiin Hatrakin kanssa ja hankittuaan riittävästi maata uudelta alueelta. Jo pikkulapsesta asti hänen on uskottu olevan kauppajumalan avatar, vaikka hän itse kyseistä väitettä onkin kovasti koittanut kumota. Vahnemmiten (tai nuoremmiten, ikä hänellä on vain vähentynyt nuorennusjuomien takia) hän on alkanut itsekin uskoa olevansa kauppajumalan lähettiläs, ei suoranainen reinkarnaatio, mutta ehkä kauppajumalan lähetyssaarnaaja, joka tuo kauppajumalan sanaa maailmaan ja niin ollen hän on alkanut käännyttää ihmisiä kauppajumalan kannattajiksi. Onnistunut käännyttämään likimain koko muun ryhmän, mutta ei kauppajumalan kannattajaksi, vaan omaksi kannattajikseen. Samalla hän on saanut paljon muitakin seuraajia. Tämä käännytystyö rikkoi hänen ja hänen entisen jumalansa välit lopullisesti, joten hän joutui lahjomaan vanhaa jumalaansa parilla toivomuksella, jotta sai taas taikavoimansa takaisin, tällä kertaa tosin ei enää jumalalta vaan omasta itsestään ja samalla voimien määrä nousi reilusti.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappi, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa ja nykyään myös maata Crogin alueella. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa (melkein kymmenen vuotta laivastossa) ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja ja koska hän on muutenkin tunnettu miinaharava, kulkee hän muuallakin etutiedustelijana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia, mutta alkanut viimeaikona nähdä Crogin toiminnassa jotain jumalallista. Välit arkkipiispaansa ovat olleet hieman vaihtelevia, välillä hän on ollut shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu) ja välilä arkkipiispa on yrittänyt karkoittanut Jevgenin kirkosta, siinä kuitenkaan onnistumatta, pienten oppiriitojen takia. Toisella yrityksellä jumala sitten jo itse puuttui peliin ja kun hänkään ei onnistunut karkoittamaan Jevgeniä kirkosta otti hän kuitenkin häneltä taikavoimat pois. Tämä kokemus löyhisti hänen uskonnollista vakaumustaan sen verran, että vaikka hän aiheuttikin ryhmän tulon kuujärven alueelle tarkoituksenaan lepytellä jumalaansa, on hän nykyään kääntynyt Crogin seuraajaksi (seuraaminen koostuu lähinnä käännytystyössä auttamiseen). Hänen entinen jumalansa ei kuitenkaan ottanut sitä niin pahasti nokkiinsa ja hän sai pitää taikavoimansa. Perittyään For Cee M:ltä lordin sauvan hänellä on taikavoimia ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli, että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta (ero muihin ei ole kovin suuri). Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään noin kolme kuukautta sammakkona Zipin takia. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiaikoina (siis Jevgeni ilman lordin sauvaa), jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein, että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua. Käännttyään Crogin seuraajaksi hän menetti taikavoimansa ja jumalansa suosion.

Sir Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Osaa käyttää myös miekkaa erittäin hyvin ja osuu yleensä siihen mihin tähtää, mutta miekaniskujen tehokkuus ei aina ole paras mahdollinen, joten hän jää vähän jälkeen Crogin ja Jevgenin taistelutehosta. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä (Jevgeni on jo jonkin verran korjannut molempia ominaisuuksia). Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-). Tapettuaan lohikäärmeen hän on tulkinnut täyttäneensä viimeisen ehdon ritariksi pääsemiseksi ja pitää täten itseään ritarina. Kääntynyt Crogin kannattajaksi erään käännytyspuheen jälkeen.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa. Silloin tällöin hänen julmat luonteenpiirteensä pääsevät pinnalle asti.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

52. luku

Ryhmä lähtee liikkeelle. He jatkavat käytävää pitkin eteenpäin ja tulevat ovelle. Crog heilauttaa oven sisäänpäin ja ovi heilahtaa ensin sisään ja sitten takaisin suoraan päin Crogin naamaa. Crog avaa oven uudestaan varovaisemminja ryhmä painuu huoneeseen sisään. Huone on aika iso, mutta täysin pimeä. Kierrettyään huoneen Jevgeni sytyttää valon, joka valaisee noin satametrisen alueen, hopearahaan ja ryhmä voi todellakin varmistaa, että huone on täysin tyhjä kahta hiirenkoloa lukuunottamatta. Huoneen lattiassa on pieniä painaumia ja katossa näkyy pieniä reikiä. Hetken keskustelun jälkeen Gardan lähtee, Crogin pyynnöstä, levitoimaan ylös tutkimaan noita reikiä, mutta ennen kuin hän pääsee sinne asti aloittaa Jevgeni kuulustella hengissä kiinni saatuja vihollisia ja Gardan pysähtyy kuuntelemaan.

Jevgeni kuulustelee miehiä taikavoimilla, mutta hän ei saa mitään tärkeää selville. Ainoa lohduttava asia on se ettei sotilaat tunne tätä aluetta (tämä ei kuulu heidän alueeseen), eivätkä he luultavasti sen takia lähde ryhmän perään. Sen jälkeen Jevgeni tutkii niitä taikureilta löytyneitä kiviä ja toteaa, että ne pystyvät itsenäisesti taikomaan muutamia puolustustaikoja. Valitettavasti niissä on taikavoimat aika lopussa, toisessa ei ollenkaan, toisessa vielä yhteen suojataikaan. Ne voi ladata vain pimeähaltioiden pyhässä temppelissä, joten sinne ryhmällä tuskin on mahdollisuuksia päästä.

Gardan levitoi tässä vaiheessa kattoon asti ja kertoo että ne reiät ovat todellakin reikiä, joissa on ruosteiset kierteet. Lisäksi reiät tuntuvat olevan aina pareittain.

Ryhmä jättää vartiomiet huoneen nurkkaan sidottuna ja lähtee sen jälkeen jatkamaan matkaa käytävää eteenpäin. He tulevat seuraavalle ovelle, mutta se on hieman ruostunut kiinni ja Crog ei saa sitä muuta kuin hieman kirskumaan. Sen jälkeen Fihi keskittyy ja ryhtyy työntämään ovea auki. Fihi onnistuu heittämään oven auki, niin että kahvassa kiinni roikkuva Crog lennähtää sisälle huoneeseen. Sieltä vastataan ampumalla nuolia, Crogia kohti kolme, Fihiä kohti yksi ja Hruzewin pariskunta saa kaksi viimeistä nuolta.

Crog tekee kuten kaikki pyhät soturit kautta aikojen, eli syöksyy satunnaiseen suuntaan huoneeseen, vaikka ei näekään sillä mitään pimeyden takia. Gardan heittelee pimeähaltioita keihäillä samalla kun Fihi on kaivamassa valopommia repustaan (se hopeakolikko, jossa on se iso valo on laitettu kulhoon ja kulho peitettynä reppuun). Crogia ammutaan muutamalla nuolella, mutta ne vain kimpoilevat kilvestä. Fihi saa ruukun esiin ja heittää sen yläviistoon huoneeseen. Ruukku melkein raapii kattoa, mutta hajoaa vasta osuessaan maahan ja valaisee hyvin koko huoneen.

Ryhmä huomaa että huoneen poikki menee pylväsrivistö ja näiden pylväiden takana on pimeähaltioita ampumassa jousillaan.

Jevgenin taikavoimien avustuksen takia Crogin onni oli niin hyvä että se satunnainen suunta johon hän lähti johti hänet likimain suoraan vihollisia kohti, joten hänellä on lyhyt matka vihollisten kimppuun kun vain saa ne näkyviinsä valon tullessa. Gardan vuorostaan pudottaa yhden vihollisen keihäällään, samalla kun Fihikin, joka on nyt saanut viholliset näkyviinsä, lähtee hyökkäämään vihollisia kohti Jevgenin perässä. Viholliset ampuvat taas nuolilla ryhmää osuen Damonia jo toisen kerran, jolloin Damonkin vihdoin huomaa, että jostain häntä ammutaan nuolilla. Crog iskee oman vihollisensa pois, samalla kun Jevgeni ehtii perille ja pudottaa oman pimeähaltiansa yhdellä iskulla.

Tarned pudottaa yhden pimeähaltian ampumalla sitä varsijousen vasamallaan suoraan sydämmeen. Galavan ja Fihi saapuvat likimain samaan aikaan saman pimeähaltian luokse ja Fihi huutaa taas normaaliin tapaansa "irti siitä se on minun". Galavan saa tehtyä ilkeän näköisen haavan, mutta vihollinen ei vielä putoa. Galavan ehtii vielä kämmätä aseensa kanssa, ennen kuin Fihi tappaa vihollisen iskemällä sen jalan irti poikki taistelukirves "viiltäjällään". Crog ryntää viimeisen pystyssä olevan pimeähaltian kimppuun ja iskee sen käden poikki. Kaikki muutkin ryntäävät viimeistä vihollista kohti samalla kun Crog seisoo paikallaan jähmettyneenä silmissään olevan pistävän kivun takia. Jevgeni pysähtyy pimeähaltian eteen, Galavan ja Fihi juoksevat ohitse ja huitaisevat vihollista pysähtymättä. Galavan huitaisee ohitse, mutta Fihi raapaisee vihollista niin, että se putoaa tajuttomana maahan.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/24		4/24
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	32		32
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		31		31
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/10		12/10
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	23		23
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	13		13
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		15		15
+ Archmage/Human	Riikonen	20.2.837	-		-
+
+ Tarned Traakikko	??		??
+ ???/Human		NPC		14.4.837		

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>