TSM Osa 9, Luku 053 (tsmpart9/tsmpart9.053)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataidon kehittämisen hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Saatuaan jumalaltaan kyvyn toimia jumalan esitaistelijana, ei miekkailutaidolla ole niin suurta merkitystä, koska hänen heikotkin lyöntinsä tuntuvat olevan riittävän tappavia. Suurin ongelma heikosta miekkailutaidosta on se ettei hän voi oikein puolustatua. Syntyperältään alunperin kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia ja aina jos vain mahdollista hän ilmoittaa ryhmän olevan valmis auttamaan missä vain ja mitä vain. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain, tosin vaihdettuaan ammattia useita kertoja on hän myös jättänyt lukkojen tiirikoinnin vähemmälle. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Menetettyään peltihaarniskansa on siirtynyt lohikäärmenahkahaarniskan puolustajaksi. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen, tosin suhteet jumalaan ovat olleet aina välillä vähän niin ja näin, ja varsinkin huonosti. Jumalan potkittua riittävästi päähän niin että hän on jo useita kertoja menettänyt taikavoimansa on hän vakaasti päätänyt siirtyä kauppiaan ammattiin, oltuaan sitä ennen jo kerran takaisin rosvona ja vaihdettuaan sitten taas uudestaan pyhäksi soturiksi. Aikaa kauppiaan ammatin opiskeluun vain ei oikein tahdo löytyä, vapaaehtoisavustamisen ohessa. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko, että hän on puoli-örkki - onhan hän keskivertoihmistä kauniimpi. Nykyään hän on jo lordi, mentyään naimisiin Hatrakin kanssa ja hankittuaan riittävästi maata uudelta alueelta. Jo pikkulapsesta asti hänen on uskottu olevan kauppajumalan avatar, vaikka hän itse kyseistä väitettä onkin kovasti koittanut kumota. Vahnemmiten (tai nuoremmiten, ikä hänellä on vain vähentynyt nuorennusjuomien takia) hän on alkanut itsekin uskoa olevansa kauppajumalan lähettiläs, ei suoranainen reinkarnaatio, mutta ehkä kauppajumalan lähetyssaarnaaja, joka tuo kauppajumalan sanaa maailmaan ja niin ollen hän on alkanut käännyttää ihmisiä kauppajumalan kannattajiksi. Onnistunut käännyttämään likimain koko muun ryhmän, mutta ei kauppajumalan kannattajaksi, vaan omaksi kannattajikseen. Samalla hän on saanut paljon muitakin seuraajia. Tämä käännytystyö rikkoi hänen ja hänen entisen jumalansa välit lopullisesti, joten hän joutui lahjomaan vanhaa jumalaansa parilla toivomuksella, jotta sai taas taikavoimansa takaisin, tällä kertaa tosin ei enää jumalalta vaan omasta itsestään ja samalla voimien määrä nousi reilusti.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappi, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa ja nykyään myös maata Crogin alueella. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa (melkein kymmenen vuotta laivastossa) ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja ja koska hän on muutenkin tunnettu miinaharava, kulkee hän muuallakin etutiedustelijana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia, mutta alkanut viimeaikona nähdä Crogin toiminnassa jotain jumalallista. Välit arkkipiispaansa ovat olleet hieman vaihtelevia, välillä hän on ollut shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu) ja välilä arkkipiispa on yrittänyt karkoittanut Jevgenin kirkosta, siinä kuitenkaan onnistumatta, pienten oppiriitojen takia. Toisella yrityksellä jumala sitten jo itse puuttui peliin ja kun hänkään ei onnistunut karkoittamaan Jevgeniä kirkosta otti hän kuitenkin häneltä taikavoimat pois. Tämä kokemus löyhisti hänen uskonnollista vakaumustaan sen verran, että vaikka hän aiheuttikin ryhmän tulon kuujärven alueelle tarkoituksenaan lepytellä jumalaansa, on hän nykyään kääntynyt Crogin seuraajaksi (seuraaminen koostuu lähinnä käännytystyössä auttamiseen). Hänen entinen jumalansa ei kuitenkaan ottanut sitä niin pahasti nokkiinsa ja hän sai pitää taikavoimansa. Perittyään For Cee M:ltä lordin sauvan hänellä on taikavoimia ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli, että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta (ero muihin ei ole kovin suuri). Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään noin kolme kuukautta sammakkona Zipin takia. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiaikoina (siis Jevgeni ilman lordin sauvaa), jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein, että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua. Käännttyään Crogin seuraajaksi hän menetti taikavoimansa ja jumalansa suosion.

Sir Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Osaa käyttää myös miekkaa erittäin hyvin ja osuu yleensä siihen mihin tähtää, mutta miekaniskujen tehokkuus ei aina ole paras mahdollinen, joten hän jää vähän jälkeen Crogin ja Jevgenin taistelutehosta. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä (Jevgeni on jo jonkin verran korjannut molempia ominaisuuksia). Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-). Tapettuaan lohikäärmeen hän on tulkinnut täyttäneensä viimeisen ehdon ritariksi pääsemiseksi ja pitää täten itseään ritarina. Kääntynyt Crogin kannattajaksi erään käännytyspuheen jälkeen.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa. Silloin tällöin hänen julmat luonteenpiirteensä pääsevät pinnalle asti.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

53. luku

Otettuaan tapetuilta pimeähaltioilta tavarat ryhmä jatkaa matkaa. He tulevat isoon huoneeseen, jossa on seinillä tyhjiä kahleita. Huone on melkein satametriä leveä ja jatkuu eteenpäin valon kantamattomiin.

Crog hölkkää huonetta noin kolmen sadan metrin matkan eteenpäin, mutta päätyä ei vielä näy ja Crog palaa takaisin. Ryhmä vilkaisee ensin huoneesta lähtevään käytävään ja kun sen päässä olevan oven takaa kuuluu hiipivää ääntä raapii Crog hieman ovea ja toteaa, että nyt ne jäävät odottamaan meitä ja hermostuvat kohta, lähdetään pois.

Ryhmä palaa kahlehuoneeseen ja lähtee katsomaan toisen oven takaa lähtevää käytävää. Käytävän päästä löytyy samanlainen puukansi kuin mitä on nähty aikasemminkin ja joka ilmeisesti johtaa alas. Ryhmä lähtee palaamaan takaisin kahlehuoneeseen, mutta Crog kuulee oven takaa kolinaa, joten ryhmä valmistautuu taisteluun.

Kun kaikki on valmiina ryhmä syöksyy huoneeseen ja huomaa, että kaikki näkyvissä olevat kahleet vastakkaisella seinällä on täynnä otuksia, jotka näyttävät olevan karhun ja peikon sekoitusta ja joilla on isot torahampaat. Kun ryhmä avaa oven kaikki kahleet aikevat ja hirviöt lähtevät tulemaan kohti. Ryhmä toteaa likimain yhtäaikaisesti, että tehdäänpäs täyskäännös ja lähdetään hyökkäykseen.

Ryhmä juoksee puukannen luokse ja ensimmäisenä juokseva Gardan repii sen auki ja liukuu tikkaita alas. Seuraavana tulevat Fihi ja Galavan hyppäävät alas ilman ihmettelyjä, kun taas Jevgeni vuorostaan liukuu tikkaita alas. Crog, Damon ja Tarned kiipeävät rauhallisemmin tikkaita alas. Alhaalla ryhmä repii tikkaat alas ja pilkkoo ne pariin osaan, tarkoituksenaan ainakin hieman hidastaa vihollisten seuraamista.

Tikkaiden alapäässä on taas käytävä ja ryhmä lähtee juoksemaan käytävää eteenpäin ja hetken kuluttua he tulevat vasemmalle johtavan oviaukon luokse. Oviaukosta näkyy huone, jonka toisessa päässä näkyy olevan ihmisorjia. Tarned lähtee tutkimaan huonetta ja muut jäävät käytävään odottamaan. Tarned juttelee jotain pimeähaltioiden kielellä ja hetken kuluttua ihmisorjat heittäytyvät käskyn kuultuaan maahan ja kahdeksan pimeähaltiaa ampuu Tarnedia jousillaan ja Tarned putoaa.

Ryhmä lähtee hyökkäykseen samalla kun Fihi heittää valokolikon huoneen keskelle. Viholliset ampuvat jousillaan vielä toisen kerran ennen kuin ryhmä pääsee perille. Lisäksi vihollisten taikurit ehtivät vielä tehdä muutaman tyhjiön etummaisten eteen (Gardanin eteen yksi, Crogin eteen kaksi, ja Jevgenin eteen kolme). Kaikki tyhjiön uhrit menevät hieman pökerryksiin, mutta se ei paljoa heitä hidasta. Viholliset yrittävät uudestaan, ja saavat horjutettua hieman Crogin ja Galavanin jopa kaatuu.

Crog, Jevgeni, Damon ja Fihi hakkaavat eturivin pimeähaltiamiestä jonkin aikaa ja saavat sitten pudotettua hänet. Takarivin taikurinaiset vastaavat heittämällä isoa tyhjiötä koko ryhmän päälle, jolloin sekä Damon, että Fihi putoavat. Galavan on tällä välin noussut ylös ja hänen päälleen heitetään taas pari tyhjiötä. Hänen asekätensä menee käyttökelvottomaksi, mutta se ei häntä häiritse, vaan hän hyökkää suoraan takarivin pimeähaltianaisten kimppuun ja hän tönäsee kilvellä yhden heistä kumoon. Hän hakkaa naista kilvellä vielä pari kertaa ja sen jälkeen nainen ei enää liiku. Muut ovat tällä välin pudottaneet muut pimeähaltianaiset.

Taistelun jälkeen Jevgeni parantaa ryhmän loukkaantuneet ja siinä sivussa vielä poistaa kaikista orjista huumaavan myrkyn. Crog juttelee orjien kanssa sillä välin kun Jevgeni vielä parantaa loputkin ryhmän loukkaantuneet. Crog ei suostu käännyttämään porukkaa, mutta Jevgeni käännyttää koko orjalauman samalla kun Fihi yrittää puhua Crogia ympäri.

Sen jälkeen ryhmä lähtee etsimään rauhaisaa paikkaa, jossa saisi levättyä. Ryhmä käy yhden oven takana, mutta koska sen takaa kuuluu hengitysääniä päättää ryhmä jättää sen väliin. Vähän myöhemmin ryhmä tulee jälkeen ovelle, tällä kertaa toiselta puolelta ei kuulu mitään ääniä. Ryhmä valmistautuu taisteluun ja Crog repäisee oven auki ja ryntää sisään. Huone on aika pieni ja keskellä sitä on neljämetriä leveä kuilu. Crog ei ehdi pysäyttää ennen kuilua vaan hän syöksyy suoraan alas ja likimain heti perään kuuluu molskahdus, kun Crog osuu veteen. Vesi on vain noin metrin päässä kuilun yläreunasta.

Crog pullahtaa pintaan ja ui reunalle, jolloin Jevgeni heittää hänelle köyden ja vetää hänet ylös. Tässä vaiheessa ryhmä toteaa että huone näyttää aika hyvältä lepäämiseen ja siinä samalla kun ryhmä nostelee varusteitaan pois, huomaavat he että heillä on oikeastaan aivan hirmuisesti roinaa kannossa. Hetken siivouksen jälkeen kaivoon on lentänyt mm kokoelma pimeähaltiamiekkoja, yksi täyspeittävä peltihaarniska etc.

Seuraavaksi Crog ryhtyy miettimään, että hän voisi koittaa sukeltaa tuon kuilun pohjaan, mutta valitettavasti suurin osa painavista esineistä, jotka olisivat helpottaneet pohjaan pääsyä heitettiin jo pois (esim se peltihaarniska). Koska Crog ei tunnu saavan mitään aikaiseksi Galavan hermostuu, ottaa köyden käteensä ja hyppää veteen.

Galavan ui niin pitkälle kuin köyttä riittää ja sen jälkeen hän päästää köydestä irti ja jatkaa vielä alaspäin. Parin minuutin kuluttua Galavan nousee taas pintaan ja toteaa, että tämä on aika syvä, hän ei vielä päässyt pohjaan asti.

Tämän jälkeen ryhmä käy hakemassa orjat tänne ja Gardan lähtee Crogin käskystä levitoimaan kuilua ylös katsoakseen minne se johtaa. Fihi yritti ensin, mutta hän ei oikein mahdu lentämään kuilusa. Ryhmä yöpyy alhaalla.

Aamulla Gardania ei vieläkään näy, mutta hetken ihmettelyn jälkeen kuilusta vilahtaa jotain ohitse ja kuuluu iso molskahdus. Gardan kömpii ylös altaasta ja toteaa, että kuilu vie pinnalle asti ja sieltä löytyi kuulemma ihan hyvä kapakka. Matkaa pinnalle oli kuulemma noin kolmisensataa metriä.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/24		4/24
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	32		32
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		31		31
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/10		12/10
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	23		23
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	13		13
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		15		15
+ Archmage/Human	Riikonen	20.2.837	-		-
+
+ Tarned Traakikko	??		??
+ ???/Human		NPC		14.4.837		

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>