TSM Osa 9, Luku 056 (tsmpart9/tsmpart9.056)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataidon kehittämisen hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Saatuaan jumalaltaan kyvyn toimia jumalan esitaistelijana, ei miekkailutaidolla ole niin suurta merkitystä, koska hänen heikotkin lyöntinsä tuntuvat olevan riittävän tappavia. Suurin ongelma heikosta miekkailutaidosta on se ettei hän voi oikein puolustatua. Syntyperältään alunperin kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia ja aina jos vain mahdollista hän ilmoittaa ryhmän olevan valmis auttamaan missä vain ja mitä vain. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain, tosin vaihdettuaan ammattia useita kertoja on hän myös jättänyt lukkojen tiirikoinnin vähemmälle. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Menetettyään peltihaarniskansa on siirtynyt lohikäärmenahkahaarniskan puolustajaksi. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen, tosin suhteet jumalaan ovat olleet aina välillä vähän niin ja näin, ja varsinkin huonosti. Jumalan potkittua riittävästi päähän niin että hän on jo useita kertoja menettänyt taikavoimansa on hän vakaasti päätänyt siirtyä kauppiaan ammattiin, oltuaan sitä ennen jo kerran takaisin rosvona ja vaihdettuaan sitten taas uudestaan pyhäksi soturiksi. Aikaa kauppiaan ammatin opiskeluun vain ei oikein tahdo löytyä, vapaaehtoisavustamisen ohessa. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko, että hän on puoli-örkki - onhan hän keskivertoihmistä kauniimpi. Nykyään hän on jo lordi, mentyään naimisiin Hatrakin kanssa ja hankittuaan riittävästi maata uudelta alueelta. Jo pikkulapsesta asti hänen on uskottu olevan kauppajumalan avatar, vaikka hän itse kyseistä väitettä onkin kovasti koittanut kumota. Vahnemmiten (tai nuoremmiten, ikä hänellä on vain vähentynyt nuorennusjuomien takia) hän on alkanut itsekin uskoa olevansa kauppajumalan lähettiläs, ei suoranainen reinkarnaatio, mutta ehkä kauppajumalan lähetyssaarnaaja, joka tuo kauppajumalan sanaa maailmaan ja niin ollen hän on alkanut käännyttää ihmisiä kauppajumalan kannattajiksi. Onnistunut käännyttämään likimain koko muun ryhmän, mutta ei kauppajumalan kannattajaksi, vaan omaksi kannattajikseen. Samalla hän on saanut paljon muitakin seuraajia. Tämä käännytystyö rikkoi hänen ja hänen entisen jumalansa välit lopullisesti, joten hän joutui lahjomaan vanhaa jumalaansa parilla toivomuksella, jotta sai taas taikavoimansa takaisin, tällä kertaa tosin ei enää jumalalta vaan omasta itsestään ja samalla voimien määrä nousi reilusti.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappi, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa ja nykyään myös maata Crogin alueella. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa (melkein kymmenen vuotta laivastossa) ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja ja koska hän on muutenkin tunnettu miinaharava, kulkee hän muuallakin etutiedustelijana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia, mutta alkanut viimeaikona nähdä Crogin toiminnassa jotain jumalallista. Välit arkkipiispaansa ovat olleet hieman vaihtelevia, välillä hän on ollut shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu) ja välilä arkkipiispa on yrittänyt karkoittanut Jevgenin kirkosta, siinä kuitenkaan onnistumatta, pienten oppiriitojen takia. Toisella yrityksellä jumala sitten jo itse puuttui peliin ja kun hänkään ei onnistunut karkoittamaan Jevgeniä kirkosta otti hän kuitenkin häneltä taikavoimat pois. Tämä kokemus löyhisti hänen uskonnollista vakaumustaan sen verran, että vaikka hän aiheuttikin ryhmän tulon kuujärven alueelle tarkoituksenaan lepytellä jumalaansa, on hän nykyään kääntynyt Crogin seuraajaksi (seuraaminen koostuu lähinnä käännytystyössä auttamiseen). Hänen entinen jumalansa ei kuitenkaan ottanut sitä niin pahasti nokkiinsa ja hän sai pitää taikavoimansa. Perittyään For Cee M:ltä lordin sauvan hänellä on taikavoimia ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli, että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta (ero muihin ei ole kovin suuri). Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään noin kolme kuukautta sammakkona Zipin takia. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiaikoina (siis Jevgeni ilman lordin sauvaa), jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein, että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua. Käännttyään Crogin seuraajaksi hän menetti taikavoimansa ja jumalansa suosion.

Sir Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Osaa käyttää myös miekkaa erittäin hyvin ja osuu yleensä siihen mihin tähtää, mutta miekaniskujen tehokkuus ei aina ole paras mahdollinen, joten hän jää vähän jälkeen Crogin ja Jevgenin taistelutehosta. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä (Jevgeni on jo jonkin verran korjannut molempia ominaisuuksia). Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-). Tapettuaan lohikäärmeen hän on tulkinnut täyttäneensä viimeisen ehdon ritariksi pääsemiseksi ja pitää täten itseään ritarina. Kääntynyt Crogin kannattajaksi erään käännytyspuheen jälkeen.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa. Silloin tällöin hänen julmat luonteenpiirteensä pääsevät pinnalle asti.

Hevy Medal The Amazing Slayer of Nort-Loch The Great Dragon (Alakoski)

Taikuri joka tuntuu jopa osaavan muutaman taiankin.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

56. luku

Ryhmä lähtee tuhoamaan pimeyden aiheuttajaa Kalisteen ulottuvuuteen. Vanha mies kertoo "matkanne vie Kalisten maahan, olen nähnyt sen ohimennen vaelluksillani. Varokaa se on kuoleman väijymisaluetta. Muistakaa, että ne esineet jotka otatte mukaan voivat tuhoutua". Sen jälkeen vanha mies ohjaa ryhmän portin luokse ja ryhmä astuu siitä läpi. Perillä ryhmä tapaa isosilmäisen naisen joka kertoo olevansa Kalisteen silmä ja hän väittää, että ryhmästä ei ole vastusta, menkää pois. Ryhmä vain naureskelee, joten hän viittaa kädellään ja sen jälkeen ryhmän kimppuun pudottautuu viisitoista hämähäkkiä. Jevgeni karjasee pyhän sanan ja sen jälkeen pystyssä on enää kolme isoa ja yksi pieni hämähäkki.

Pieni käy Jevgenin kimppuun, jolloin hän tappaa sen poistamalla sen sielun. Crogin kimppun käy kaksi, mutta hän iskee toisen heikkoon kuntoon ja apuun tullut Fihi vielä sen jatkaa hakkaamista, Galavan ja Damon pudottavat Crogin takana olevan hämähäkin. Gardan hakkaa omaa vastustajaansa, mutta ei saa sitä pudotettua ennen kuin Medal tulee ja tappaa sen. Tässä vaiheessa ympärilleen katsoneet Jevgeni ja Crog huomaavat, että keuampaa näkyy liikettä verkoissa, aivan kun sieltä olisi tulossa lisää hämähäkkejä.

Ryhmä lähtee liikkeelle ja parin nurkan jälkeen he näkevät kolmenkymmenen hämähäkin lauman, joka raahaa jotain säkkiä. Crog huomaa säkin ja käskee kaikki heti joukon kimppuun, hän haluaa tuon säkin. Crog, Fihi, Galavan ja Jevgeni syöksyvät keskelle hämähäkkejä ja Jevgeni huutaa pyhää sanaa pari kertaa ja kun vielä ryhmä hakkaa hämähäkkejä miekoillaan, on kaikki hämähäkit tajuttomina tai kuolleina maassa.

Crog kuuntelee oven takaa ja kuulee sieltä jotain suhinaa, aivan kun siellä olisi pimeähaltioita. Ryhmä ei mene ovesta vaan lähtee kiertämään. Seuraavan mutkan jälkeen he kuulevat laukkaavaa ääntä takaataan ja kun he kääntyvät katsomaan sinne, he näkevät siellä yhden Draiderin, joka sanoo "vain hullu opettaa viisasta koiraa leikkimään tyhmää." Sen jälkeen Draideri kääntyy ja lähtee pois. Kukaan ei tee hänelle yhtään mitään ja sen sijaan Crog syöksyy täällä olevasta ovesta läpi samaan huoneseen, jossa Crogin kuulemat pimeähaltiat ovat juuri valmistautuneet ottamaan ryhmän vastaan toisesta ovesta.

Fihi on täysin tyrmääntynyt siitä, että Crogin suunnitelma sivuovesta kiertämiseen toimi, samalla kun Crog kiertää eturivin taistelijat ja käy takarivin taikureiden kimppuun, Jevgeni, Medal ja Damon hyökkäävät eturintaman taistelijoiden kimppuun. Galavan tulee auttamaan Jevgeniä ja Gardan heittelee tikareita. Vihollisten taikurit kostavat taikomalla tyhjiöitä Fihin ja Gardanin päälle. Fihi hermostuu tästä ja lähtee taikurien kimppuun ja saa toisen tyhjiön siihen kohtaan jossa hän hetki sitten oli. Toinen tyhjiö tulee Crogin ympärille, mutta se ei vaikuta häneen. Takarivin pappi yrittää pudottaa Galavania lähettämällä sielun pois, mutta ei onnistu ja sen jälkeen pappi käy Crogin kimppuun. Crog kostaa ja tappaa papin pois heti sen jälkeen kun Jevgeni on lähettänyt oman vihollisensa sielun pois.

Gardan pudottaa yhden taistelijan heittämällään tikarilla ja Jevgeni iskee toisen taistelijan pois miekallaan. Galavan pudottaa myös yhden taikurin pois ja käy viimeisen taikurin kimppuun jonka kimpussa on jo Crog ja Fihi. Toisen pystyssä olevan taistelijan kimppuun käy loput ryhmän jäsenet, eli Jevgeni, Damon ja Medal. Kun Medal putoaa iskun voimasta maahan tulee Gardan hänen tilalleen ja pudottaa ko taistelijan, ennen kuin siirtyy viimeisen pystyssä olevan vihollisen eli Crogin, Fihin ja Galavanin luona olevan taikurin kimppuun. Taikuri ei kestä pitkääkään kun kaikki neljä lyövät häntä ja Galavan iskun jälkeen taikuri putoaa. Galavan ehtii vielä tehdä jopa voiton tanssin ennen kuin muut reagoivat siihen, että taikuri on pudonnut.

Sen jälkeen Jevgeni parantaa vammautuneet (Medal ja Crog). Kun Medal on taas kunnossa hän huomaa, että ei hän enää haluakaan hyökätä eturintamaan vaikka hänellä onkin oikein kiva ase (hän kutsui sen erikoisominaisuudellaan paikalle). Sen jälkeen ryhmä ottaa haltuunsa kaiken ottamisen arvoisen ja jatkaa matkaa.

Palloilessaan ympäriinsä ryhmä törmää hämähäkkilaumaan, josta Jevgeni taas poistaa suurimman osan hämähäkeistä pyhällähuudollaan ja sen jälkeen pystyssä on enää seitsemän hämähäkkiä. Jevgeni ja Fihi pudottavat omat vihollisensa ja siirtyvät seuraavien hämähäkkien kimppuun. Crog pudottaa yhden vastustajan ja siirtyy seuraavaan hänen kimpussaan olevan kimppuun. Jevgeni pyörähtää maassa olevien hämähäkin raatojen ylitse seuraavan vihollisen kimppuun sellaisella taidolla ja vauhdilla, että kaikki katsovat ihmeissään ja tuntevat, että nyt ryhmällä menee hyvin. Loput hämähäkit putoavat nopeasti ja kun Jevgenin huudosta tajuttomaksi mennyt Medal on herätetty tajuihinsa lähtee ryhmä juoksemaan eteenpäin.

Ryhmä juoksee parin oven läpi ja tulee pihalle, jolloin he kääntyvät ympäri ja lähtevät tutkimaan loppua linnakkeesta. Matkalla he törmäävät yhteen hämähäkkiryhmään, mutta se putoaa tosi nopeasti. Kun Medal on taas herätetty tajuttomuudesta ryhmä jatkaa matkaa ja tulee viimeiselle ovelle, joka vie vain toiseen käytävään, josta vuorostaan pääsee myös ulos. Ryhmä lähtee kävelemään polkua eteenpäin kohti Kalisteen linnaa. He kävelevät iltaan asti.

Matkalla Crog yrittää käännyttää Madalia oikeaan uskoon, mutta ei onnistu. Illalla Crogin, Galavanin ja Jevgenin pienen kokouksen jälkeen Crog tulee selittämään Medalille, että he ovat keksineet keinon, jolla he voisivat pienellä rituaalilla saada estettyä sen, ettei Medal menisi aina tajuttomaksi taistelujen alussa kun Jevgeni karjuu.

Pienen puhumisen jälkeen Medal suostuu yritykseen. Galavan pitää suuren messun ja antaa kaikille kovan inspiraation ja tuen siitä että homma tulee toimimaan, myös Medalista tuntuu että tämä menee tosi hyvin. Jevgeni on jo sitä ennen tehnyt ensin Medalin vastaanottavaiseksi ja parantanut omaa ja Galavanin onnea. Sen jälkeen Jevgeni aloittaa puhumisen, jolloin Medal alkaa hieman haistaa palaneen käryä, koska Jevgenin puheet ovat hieman turhan uskonnollisia, mutta hän ei voi enää mitään koska puhe on niin mukaansatempaavaa. Parin minuutin puheen jälkeen homma onnistuu ja Medal kääntyy Crogin seuraajaksi. Illalla myös Crog ja Jevgeni käyvät pitkän keskustelun jumaluudesta jne, jonka lopputuloksena Jevgeni parantaa Crogia lapsuudesta asti vaivanneen trauman siitä että hänen uskotaan olevan Kauppajumalan maanpäälinen muoto. Jevgeni saa Crogin uskomaan että asiassa ei ole mitään pelättävää, siitä voi enemmänkin ottaa hyötyä irti.

Päivällä ryhmä ylittää metallisen sillan, joka menee laavavirran ylitse. Iltapäivällä he ylittävät vielä toisen laavavirran samanlaista siltaa pitkin.

Yöllä Jevgeni ja Gardan heräävät johonkin outoon ääneen, mutta vartiossa olevat Medal ja Galavan eivät huomaa mitään. Jevgeni on sitä mieltä lähestyvät pimeähaltiat ja hämähäkit pitävät niin hirmuista meteliä, ettei täällä voi nukkua. Gardan vilkaisee, että Jevgeni on hereillä ja painuu metsään piiloon. Jevgeni potkasee Crogia kylkeen ja menee vartiomiesten luokse. Crog ja Fihi molemmat heräävät ja vilkaisevat ympärilleen. Galavan toteaa jotain Jevgenille, mutta Jevgeni osoittaa, että hiljaa, katso tuonne.

Tässä vaiheessa Galavan huomaa viholliset ja lähtee syöksymään vihollisia kohti ryhmän päälle iskevästä tyhjiöstä huolimatta, mutta toinen kahdesta sielunpoistosta onnistuu ja Galavan putoaa ilman sielua maahan. Hämähäkit lähtevät hyökkäykseen, mutta Jevgenin pyhäsana pudottaa ne kaikki. Vihollisen kaksi pappia lähtee tulemaan kohti samalla kun Jevgeni, Crog ja Fihi pyörähtävät todella hienosti pystyyn. Gardan pudottaa taakse jääneen taikurin tikarillaan. Crog ja Jevgeni ottavat vastaan sielunpoistot, mutta he eivät ole niista moksiskaan vaan käyvät hyökkäykseen ja saavat pudotettua viholliset ennen kuin Fihi edes ehtii paikalle. Sen jälkeen ryhmä ryhtyy tutkimaan mitä vihollisilla on ollut kannossaan.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/26		4/26
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	34		35
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		31		31
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/12		12/12
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	25		26
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	16		18
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		17		18
+ archmage/human	Riikonen	20.2.837	-		-
+
+ Hevy Medal		15		16
+ mentalist/human	Alakoski	19.4.837	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>