TSM Osa 9, Luku 057 (tsmpart9/tsmpart9.057)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataidon kehittämisen hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Saatuaan jumalaltaan kyvyn toimia jumalan esitaistelijana, ei miekkailutaidolla ole niin suurta merkitystä, koska hänen heikotkin lyöntinsä tuntuvat olevan riittävän tappavia. Suurin ongelma heikosta miekkailutaidosta on se ettei hän voi oikein puolustatua. Syntyperältään alunperin kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia ja aina jos vain mahdollista hän ilmoittaa ryhmän olevan valmis auttamaan missä vain ja mitä vain. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain, tosin vaihdettuaan ammattia useita kertoja on hän myös jättänyt lukkojen tiirikoinnin vähemmälle. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Menetettyään peltihaarniskansa on siirtynyt lohikäärmenahkahaarniskan puolustajaksi. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen, tosin suhteet jumalaan ovat olleet aina välillä vähän niin ja näin, ja varsinkin huonosti. Jumalan potkittua riittävästi päähän niin että hän on jo useita kertoja menettänyt taikavoimansa on hän vakaasti päätänyt siirtyä kauppiaan ammattiin, oltuaan sitä ennen jo kerran takaisin rosvona ja vaihdettuaan sitten taas uudestaan pyhäksi soturiksi. Aikaa kauppiaan ammatin opiskeluun vain ei oikein tahdo löytyä, vapaaehtoisavustamisen ohessa. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko, että hän on puoli-örkki - onhan hän keskivertoihmistä kauniimpi. Nykyään hän on jo lordi, mentyään naimisiin Hatrakin kanssa ja hankittuaan riittävästi maata uudelta alueelta. Jo pikkulapsesta asti hänen on uskottu olevan kauppajumalan avatar, vaikka hän itse kyseistä väitettä onkin kovasti koittanut kumota. Vahnemmiten (tai nuoremmiten, ikä hänellä on vain vähentynyt nuorennusjuomien takia) hän on alkanut itsekin uskoa olevansa kauppajumalan lähettiläs, ei suoranainen reinkarnaatio, mutta ehkä kauppajumalan lähetyssaarnaaja, joka tuo kauppajumalan sanaa maailmaan ja niin ollen hän on alkanut käännyttää ihmisiä kauppajumalan kannattajiksi. Onnistunut käännyttämään likimain koko muun ryhmän, mutta ei kauppajumalan kannattajaksi, vaan omaksi kannattajikseen. Samalla hän on saanut paljon muitakin seuraajia. Tämä käännytystyö rikkoi hänen ja hänen entisen jumalansa välit lopullisesti, joten hän joutui lahjomaan vanhaa jumalaansa parilla toivomuksella, jotta sai taas taikavoimansa takaisin, tällä kertaa tosin ei enää jumalalta vaan omasta itsestään ja samalla voimien määrä nousi reilusti.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappi, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa ja nykyään myös maata Crogin alueella. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa (melkein kymmenen vuotta laivastossa) ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja ja koska hän on muutenkin tunnettu miinaharava, kulkee hän muuallakin etutiedustelijana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia, mutta alkanut viimeaikona nähdä Crogin toiminnassa jotain jumalallista. Välit arkkipiispaansa ovat olleet hieman vaihtelevia, välillä hän on ollut shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu) ja välilä arkkipiispa on yrittänyt karkoittanut Jevgenin kirkosta, siinä kuitenkaan onnistumatta, pienten oppiriitojen takia. Toisella yrityksellä jumala sitten jo itse puuttui peliin ja kun hänkään ei onnistunut karkoittamaan Jevgeniä kirkosta otti hän kuitenkin häneltä taikavoimat pois. Tämä kokemus löyhisti hänen uskonnollista vakaumustaan sen verran, että vaikka hän aiheuttikin ryhmän tulon kuujärven alueelle tarkoituksenaan lepytellä jumalaansa, on hän nykyään kääntynyt Crogin seuraajaksi (seuraaminen koostuu lähinnä käännytystyössä auttamiseen). Hänen entinen jumalansa ei kuitenkaan ottanut sitä niin pahasti nokkiinsa ja hän sai pitää taikavoimansa. Perittyään For Cee M:ltä lordin sauvan hänellä on taikavoimia ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli, että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta (ero muihin ei ole kovin suuri). Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään noin kolme kuukautta sammakkona Zipin takia. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiaikoina (siis Jevgeni ilman lordin sauvaa), jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein, että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua. Käännttyään Crogin seuraajaksi hän menetti taikavoimansa ja jumalansa suosion.

Sir Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Osaa käyttää myös miekkaa erittäin hyvin ja osuu yleensä siihen mihin tähtää, mutta miekaniskujen tehokkuus ei aina ole paras mahdollinen, joten hän jää vähän jälkeen Crogin ja Jevgenin taistelutehosta. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä (Jevgeni on jo jonkin verran korjannut molempia ominaisuuksia). Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-). Tapettuaan lohikäärmeen hän on tulkinnut täyttäneensä viimeisen ehdon ritariksi pääsemiseksi ja pitää täten itseään ritarina. Kääntynyt Crogin kannattajaksi erään käännytyspuheen jälkeen.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa. Silloin tällöin hänen julmat luonteenpiirteensä pääsevät pinnalle asti.

Hevy Medal The Amazing Slayer of Nort-Loch The Great Dragon (Alakoski)

Taikuri joka tuntuu jopa osaavan muutaman taiankin.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

57. luku

Aamulla ryhmä lähtee jatkamaan kävelyä, ainoastaan Galavan kutsuu itselleen ratsun. Galavanille tulee ratsuksi kolmemetrinen hämähäkki.

Illalla ryhmän saa kiinni ryhmä draidereita. Vihollisia on pölypilvestä päätellen useita kappaleita ja ne ovat noin kilometrin päässä perässä silloin kun ryhmä huomaa ne. Ryhmä valmistautuu ensin ottamaan ne vastaan väkivaltaisesti, mutta sitten joku keksii, että koitetaanpas käännyttää nuo oikeaan uskontoon.

Jevgeni valmistautuu ja kun kahdeksan Draideria tulee lähelle hän hurmaa heidät taioillaan ja sen jälkeen hän aloittaa käännytyspuheen. Muutaman minuutin puheen jälkeen kaikki Draiderit kääntyvät Crogin seuraajiksi ja likamain kaikki ryhmän jäsenet vahvistavat uskoaan Crogiin.

Lyhyen keskustelun jälkeen ryhmä kuulee, että Draiderit olivat viemässä sanaa Kalisteelle, että hänen yön lapsensa ovat käyneet pimeähaltioiden kimppuun, kun eivät olleet päässeet eteenpäin pimeähaltioiden kaupungista. Sen lisäksi takaata on tulossa Kalisteen paavi Lokaste ja hänen noin paristasadasta pimeähaltiasta koostuva seurueensa. Tämä takaa tuleva ryhmä kulkee huomattavasti nopeammin kuin ryhmä, joten ryhmä päättää lähteä juoksemaan edellä, niin että he voisivat löytää piilopaikan, jonne he voisivat piiloutua ja päästää siten Lokaste joukkoineen ohitse.

Muutamaa tuntia myöhemmin ryhmä tulee linnakkeelle ja miettii hetken jääkö sinne vai jatkaako vielä matkaa. Ryhmä päättää jatkaa matkaa ja ohittaa nopeasti seuraavan laavasillan tutkittuaan ensin sen ja todettuaan ettei pääse sen alle tai sisään piiloon.

Seuraavalla sillalla he päättävät järjestää Lokastelle pienen väijytyksen. Pitkällisen suunnitellun jälkeen suunnitelma on valmis ja hiottu täydelliseksi. Suunnitelma on yksinkertaisuudessaan seuraava:

Damon jää parin sadan metrin päähän puun sisälle (Jevgenin taika) heittämään antitaikakentän Lokasteen ja kultaisen lohikäärmeen häiriöksi tai syntipukiksi. Muut ovat tällä välin seitsemänsadan metrin päässä olevan mutkan takana metsässä piilossa. Fihi mutkassa odottamassa ja kun Damon on heittänyt antitaikakenttänsä on hänen tarkoitus odottaa pari sekuntia ja poistaa sitten silta alkemistinsa avulla, niin että Lokaste putoaa alas laavaan. Sillalle ryhmä tekee draidereiden avustuksella pari odottavaa valoa, jotka välähtävät kun Lokaste astuu niiden keskelle ja toimii aloitussignaalina koko suunnitelmalle.

Kun suunnitelma on valmis lähtee koko ryhmä kävelemään, leijumaan tai lentämään laavavirran yläpuolella mutkaa kohti. Damon jää jo valmiiksi parin sadan metrin päässä olevan puun luokse odottamaan että muut pääsevät piiloon. Kun ryhmä tulee mutkan taakse lähtee Fihi edellä metsään ja kymmenen metriä metsän sisäpuolella hän päätyy pienen talon ovelle.

Perässä tuleva Crog kompastelee verkkoihin ja repii niitä alas, mutta pääsee kuitenkin verkoista irti samalla kun paikalle tulee muutama hämähäkki. Seuraavana tullut Jevgeni huutaa pyhän huutonsa ja puolisen tusinaa hämähäkeistä putoaa maahan ja loput lähtevät pakoon.

Muutkin tulevat sisälle metsään Jevgenin avustuksella ja sen jälkeen Jevgeni lähtee sillalle vartioon. Jevgeni pääsee sillalle asti ja lähettää saman tien Draiderit jatkamaan matkaansa (heidän on tarkoitus mennä jonkin matkaa ja tehdä sitten u-käänös ja lähteä takaisin päin viemään sanaa arkkipiispan viransijaiselle).

Ku hän sen jälkeen katsoo toiseen suuntaan näkee hän, että sieltä on jo etujoukot tulossa näkyviin. Jevgeni lähtee välittömästi juoksemaan ilmaa pitkin Damonin luokse, joka on jo hälyyttämässä Fihiä paikoilleen. Jevgeni ehtii Damonin luokse ja laittaa tämän ja itsensä puun sisään. Fihi ehtii paikoilleen mutkaan ja sen jälkeen he näkevät kuinka ensimmäiset pimeähaltiat kävelevät jo sillan ylitse. Kun Lokaste tulee sillalle laukeavat valoansat ja sen jälkeen Damon toimii heittäen antitaikakentän Lokasten päälle ja kutsuu kultaisen lohikäärmeen paikalle. Fihi odottaa muutaman sekunnin, jotta taikurit ehtivät heittää suojataiat ja vaihtaa sitten sillan neljään paunaan kultaan, ja lisää vielä sillan tilalle pari kappaletta sumuverhoja häiritsemään pelastusyrityksiä.

Silta häviää ja Lokasteen mukaan noin kymmenkunta pimeähaltiaa putoaa alas laavaan, loput viisi jää leijumaan ilmaan. Lokaste häviää laavan sisään samalla kun kultainen lohikäärme syöksyy kattoseittien läpi pimeähaltioiden kimppuun. Pimeähaltiataikurit tulittavat lohikäärmettä useilla taikavasamilla ja lohikäärme putoaa likimain välittömästi kuolleena laavaan. Pimeähaltiat ryhmittyvät kolmiuloitteiseen taistelumuodostemaan valmiina ottaman vastaan hyökkäyksiä mistä tahansa suunnasta, mutta mitään muuta ei tapahdu. Hetken odotuksen jälkeen yksi pimeähaltioista sukeltaa laavaan ja tulee hetken kuluttua takaisin pinnalle Lokasteen kaulassa ollutta amulettia kantaen.

Katseltuaan hetken aikaa ympärilleen pimeähaltiaryhmä lähtee eteenpäin ihmetelleen, miksi kultainen lohikäärme tekee itsemurhahyökkäyksiä heidän kimppuunsa.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/26		4/30
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	35		36
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		31		31
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/12		12/12
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	26		26
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	18		19
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		18		18
+ archmage/human	Riikonen	20.2.837	-		-
+
+ Hevy Medal		16		16
+ mentalist/human	Alakoski	19.4.837	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>