TSM Osa 9, Luku 058 (tsmpart9/tsmpart9.058)

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


Pelaajat (sattumanvaraisessa järjestyksessä) :

Ohita hahmokuvaukset

Lord Crog of Deife (o.s. Daniels) (Ahponen)

Taistelija joka raahautuu eteenpäin täydessä peltihaarniskan, mutta miekkataidon kehittämisen hän voisi vielä käyttää hieman lisäaikaa. Saatuaan jumalaltaan kyvyn toimia jumalan esitaistelijana, ei miekkailutaidolla ole niin suurta merkitystä, koska hänen heikotkin lyöntinsä tuntuvat olevan riittävän tappavia. Suurin ongelma heikosta miekkailutaidosta on se ettei hän voi oikein puolustatua. Syntyperältään alunperin kerjäläinen, mutta saatuaan isosedän täyspeittävän haarniskan yleni käytännössä sotilaskastiin. Tuntuu toimivan ja puhuvan miettimättä ollenkaan tekonsa seurauksia ja aina jos vain mahdollista hän ilmoittaa ryhmän olevan valmis auttamaan missä vain ja mitä vain. Tapana myös rikkoa tiirikoita lukkoihin, tunkemalla ne sinne poikittain, tosin vaihdettuaan ammattia useita kertoja on hän myös jättänyt lukkojen tiirikoinnin vähemmälle. Aina kun hänellä on peltihaarniskansa päällä, valittaa ettei voi tehdä mitään, ja aina kun se ei ole päällä, valittaa olevansa alaston. Menetettyään peltihaarniskansa on siirtynyt lohikäärmenahkahaarniskan puolustajaksi. Nähnyt valon ja kääntynyt pyhäksi soturiksi ja käyttää nykyään varkaan taitojaan vain hyvään tarkoitukseen, tosin suhteet jumalaan ovat olleet aina välillä vähän niin ja näin, ja varsinkin huonosti. Jumalan potkittua riittävästi päähän niin että hän on jo useita kertoja menettänyt taikavoimansa on hän vakaasti päätänyt siirtyä kauppiaan ammattiin, oltuaan sitä ennen jo kerran takaisin rosvona ja vaihdettuaan sitten taas uudestaan pyhäksi soturiksi. Aikaa kauppiaan ammatin opiskeluun vain ei oikein tahdo löytyä, vapaaehtoisavustamisen ohessa. "Ihotaudin" korjauksen jälkeen kukaan ei millään usko, että hän on puoli-örkki - onhan hän keskivertoihmistä kauniimpi. Nykyään hän on jo lordi, mentyään naimisiin Hatrakin kanssa ja hankittuaan riittävästi maata uudelta alueelta. Jo pikkulapsesta asti hänen on uskottu olevan kauppajumalan avatar, vaikka hän itse kyseistä väitettä onkin kovasti koittanut kumota. Vahnemmiten (tai nuoremmiten, ikä hänellä on vain vähentynyt nuorennusjuomien takia) hän on alkanut itsekin uskoa olevansa kauppajumalan lähettiläs, ei suoranainen reinkarnaatio, mutta ehkä kauppajumalan lähetyssaarnaaja, joka tuo kauppajumalan sanaa maailmaan ja niin ollen hän on alkanut käännyttää ihmisiä kauppajumalan kannattajiksi. Onnistunut käännyttämään likimain koko muun ryhmän, mutta ei kauppajumalan kannattajaksi, vaan omaksi kannattajikseen. Samalla hän on saanut paljon muitakin seuraajia. Tämä käännytystyö rikkoi hänen ja hänen entisen jumalansa välit lopullisesti, joten hän joutui lahjomaan vanhaa jumalaansa parilla toivomuksella, jotta sai taas taikavoimansa takaisin, tällä kertaa tosin ei enää jumalalta vaan omasta itsestään ja samalla voimien määrä nousi reilusti.

Piispa Jevgeni Hruzew (Aarni)

Väkivaltainen pappi, joka tuntuu suhtautuvan suurimpaan osaan asioista läiskimällä tai heittelemällä. Erittäin innokas työntekijä ja tekee kirkossa annettavat tehtävät nopeammin kuin kukaan koskaan häntä aikasemmin. Suhteellisen rikas ja omistaa mm. kaksi taloa ja nykyään myös maata Crogin alueella. Käyttänyt koko nuoruutensa armejassa (melkein kymmenen vuotta laivastossa) ja on erittäin hyvä miekankäyttäjä ja jousiampuja. Sattumien summasta täysin ilman omaa ansiota ylennetty Paroniksi vieraassa maailmankaikkeudessa. Yrittää toimia Ryhmän omatuntona, mutta epäonnistuu lähes aina. Uskomattoman hyvän taianvastustuskykynsä ansiosta toimii etutiedustelijana alueilla joissa epäilään olevan taikaansoja ja koska hän on muutenkin tunnettu miinaharava, kulkee hän muuallakin etutiedustelijana, joten muiden on turvallista kävellä hänen perässään, koska lähimailtakaan ei löydy laukeamattomia ansoja. On vaipunut aikamoiseen epätoivoon Crogin takia, mutta alkanut viimeaikona nähdä Crogin toiminnassa jotain jumalallista. Välit arkkipiispaansa ovat olleet hieman vaihtelevia, välillä hän on ollut shokissa arkkipiispan käytöksestä (arkkipiispa ei täysin käyttäydy niin kuin hänelle on pappisoppilaana opetettu) ja välilä arkkipiispa on yrittänyt karkoittanut Jevgenin kirkosta, siinä kuitenkaan onnistumatta, pienten oppiriitojen takia. Toisella yrityksellä jumala sitten jo itse puuttui peliin ja kun hänkään ei onnistunut karkoittamaan Jevgeniä kirkosta otti hän kuitenkin häneltä taikavoimat pois. Tämä kokemus löyhisti hänen uskonnollista vakaumustaan sen verran, että vaikka hän aiheuttikin ryhmän tulon kuujärven alueelle tarkoituksenaan lepytellä jumalaansa, on hän nykyään kääntynyt Crogin seuraajaksi (seuraaminen koostuu lähinnä käännytystyössä auttamiseen). Hänen entinen jumalansa ei kuitenkaan ottanut sitä niin pahasti nokkiinsa ja hän sai pitää taikavoimansa. Perittyään For Cee M:ltä lordin sauvan hänellä on taikavoimia ehkä jopa liikaakin.

Imaraus Zip (Riikonen)

For Cee M:n oppipoika, joka on M:n oppipojaksi oton yhteydessä muuttui ulkonäöltään kaksimetriseksi piparkakkumieheksi. Ulkonäön muutossa oli se hyvä puoli, että hänen päällään olevat haarniskat, kilvet ja aseet eivät näkyneet mitenkään, asekin tuli näkyviin vasta kun hän veti sen esiin (ilmestyi tyhjästä), kilpi ja haarniska tulivat näkyviin vain jos hän otti ne pois päältä. Tavattuaan yhden omista jumalattaristaan hänestä tehtiin jumalansa pyhä esitaistelija ja samalla piparkakkumiesmuunnos poistui tarpeettomana (hän sai oman jumalansa voimaa sen sijaan). Zip sanoo olevansa taistelija ja taikuri yhtä aikaa, sekä käyttää myös niin, eli taiottuaan pari loitsua hän syöksyy lähitaisteluun. Saanut M:ltä selvästi vääränlaista opetusta, sillä myös hän alkaa olla vaaraksi sekä omille että vihollisille. Toimii myös ryhmän kuljetusyksikkönä, ilmaratsuin ja leijuvien levyjen avulla. Voittanut talon arpajaisissa Ostesiasta. Testattuaan useita kertoa hän lopultakin päätynyt siihen ettei ukkosmyrskyssä kannata lentää levyillä.

Madam Hatrak of Deife, Irontower of the Hills (NPC)

Pikkuparoni Deifen ainoa lapsi, ritari, kuninkaan palatsin vartiokaartin Luutnatti evp., Ostesian kreivin neuvonantaja, Lord Crog:in vaimo. Saavuttanut siis paljon elämässään kahtenkymmeneen ikävuoteen mennessä. Pienikokoinen ja hieman pippuriluonteinen, sekä hyvin itsekäs. Osoittautunut myös aika hyväksi lukkojen avaajaksi ja ihmisten peloittelijaksi. Tuntuu saavan hoidettua asiat joita pitää tärkeänä.

Askan of Deymoi (NPC)

Ammatiltaan köyden punoja, mutta joutunut luopumaan ammatistaan erään asiakaalle sattuneen onnettomuuden takia, eikä saanut mitään muuta ammattiaan, joten tuli kuuluisaksi kiltavarkaana. Joutunut luopumaan siitä killan sisäisten tekijöiden takia. Siirtynyt merirosvoksi jossa yleni luutnantiksi, ennen kuin joutui luopumaan siitä ja siirtymään 4cm:n seuraajaksi. Erittäin hyvä ampumaan jousella. Jouduttuaan Viettämään noin kolme kuukautta sammakkona ei hän oikein pidä sen aiheuttajasta Zip:istä. Hankkinut isohkon tilan Crogin mailta, johon rakensi pienehkön linnakkeen.

Galavan of Deymoi (NPC)

Erittäin kaunis nuori tyttö, jonka Askan pelasti hukkumasta, nyttemmin Askanin vaimo. Ei tunnu pitävän ollenkaan huolta hygieeniasta (ero muihin ei ole kovin suuri). Hieman varautunyt ja hiljainen, ei ilmeisesti oikein pidä ryhmästä, ainakaan sen jälkeen kun hänkin joutui viettämään noin kolme kuukautta sammakkona Zipin takia. Jevgenin palopuheiden jälkeen päättänyt ryhtyä pyhäksi soturiksi. Osoittautunut erittäin hyväksi pyhänä soturina ja saavuttanee Jevgenin taikavoimatason lähiaikoina (siis Jevgeni ilman lordin sauvaa), jos vain selviää hengissä. Hänellä on näet tapana ryntäillä (Crogin kanssa) suin päin kohti vihollista ja lopputuloksena on usein, että hän makaa huonossa kunnossa maassa ennen taistelun loppua. Käännttyään Crogin seuraajaksi hän menetti taikavoimansa ja jumalansa suosion.

Sir Fihi Dofo Pyhyte (Kivinen)

Vanha pappa, joka tuntuu kuitenkin olevan aika hyvä ainakin aseettomassa taistelussa. Osaa käyttää myös miekkaa erittäin hyvin ja osuu yleensä siihen mihin tähtää, mutta miekaniskujen tehokkuus ei aina ole paras mahdollinen, joten hän jää vähän jälkeen Crogin ja Jevgenin taistelutehosta. Tosin varovaisuus taistelutilanteissa tuntuu silloin tällöin rajoittavan tehokkuutta. Hyvin kärsivällinen, mutta hieman rääväsuu ja aina myöhässä (Jevgeni on jo jonkin verran korjannut molempia ominaisuuksia). Ottanut nimen "Lohikäärmeentappaja" kun sattui tappamaan erään pienen lohikäärmeen (Jevgeni väittää kyllä että hän teki varsinaisen työn ja Fihi vain viimeisteli, mutta se on vain kateellisten panettelua :-). Tapettuaan lohikäärmeen hän on tulkinnut täyttäneensä viimeisen ehdon ritariksi pääsemiseksi ja pitää täten itseään ritarina. Kääntynyt Crogin kannattajaksi erään käännytyspuheen jälkeen.

Gardan Anthonyn tytär Hruzewin vaimo (NPC)

Jevgenin vaimo. Hobitti, joka näyttää osaavan lähes kaikkea ja pystyvän lähes mihin tahansa, vaikka tasonarvointitaiat palauttavatkin hyvin alhaisia tasoja. Pysyy yleensä taka-alalla tappeluissa ja heittelee keihäitä. Erittäin karsimaattinen ja loistava henkilöllisyys, joka saa aika usein tahtonsa läpi erilaisissa pikkuasioissa jos vain sitä haluaa.

Damon Hill (Riikonen)

Taikatieteiden ja akateemisten aineiden alkeisopettaja, joka tuntuu myös harrastavan demonien kutsuntaa ja niillä pelottelua. Tietää myös todella paljon demoneista. Tuntuu hieman salaperäiseltä ja vaitonaiselta välillä, varsinkin jos yritetään selvittää mitä hän oikeastaan osaa. Koska hän tietää myös olevansa kohtuullisen hyvä miekkailija toimii hän taikavoimansa vähäisyyden vuoksi taisteluissa yleensä lähitaistelijana. Pukeutumisesta ja ulkonäöstä päätelleen hän on kotoisin kaukaa. Silloin tällöin hänen julmat luonteenpiirteensä pääsevät pinnalle asti.

Hevy Medal The Amazing Slayer of Nort-Loch The Great Dragon (Alakoski)

Taikuri joka tuntuu jopa osaavan muutaman taiankin. Tuntuu välillä innostuvan liikaa taisteluista, mutta itsesuojeluvaisto toimii kuitenkin jossain vaiheessa. Kääntynyt oikeaan uskoon pienen uskonnollisen rituaalin jälkeen ja nykyään hän ei enää ole niin paha alkoholisti kuin alunperin Jevgenin parannettua häntä siitäkin.


Minin ja hänen kavereidensa tarina

vuonna 837

58. luku

Illalla tapahtuneen jumalan tuhoamisen jälkeen ryhmä palaa talolle ja Fihi tekee sinne Crogin pyhänalttarin. Crog ja Gardan menevät lepäämään, mutta muut jäävät alttarin luokse rukoilemaan. Crog tosin valittaa Jevgenille että tämä pitää liikaa meteliä rukouksissaan, joten Jevgeni tekee itsensä ympärille pari äänimuuria. Yöllä osa ryhmäläisistä tuntee selvästi, että Crog on siunannut heidät ja he ovat saaneet erilaisia siunauksia häneltä.

Aamulla kesken Fihin alkurukouksen oveen koputetaan ja kun Fihi huutaa sisään, ovi aukeaa ja sisään astuu keltahiuksinen, sinisilmäinen ihminen, jolla on vaatetuksena vyöllä kiinnitetty pitka paita. Mies astuu sisään ja kääntyy katsomaan Crogia kohti ja hänen silmänsä syttyvät kiiltämään ja hän sanoo:

"Oi kuolevainen Crog Daniels, kuule seuraava viesti Ismo Asikaiselta kaupan ja kaupanteon jumalalta: Tervehdys, surukseni olen huomannut ettet enää usko minuun, se on hieman ikävä, sillä jumalaksi pyrkivällä kuolevaisella pitäisi olla joku jumala puolellaan. Olen valmis ajamaan asiaasi jumalten luona, sinun täytyy vain ilmoittaa lahkosi olevan minun kannattajia. Olen myös valmis antamaan muutamia boonuksia siitä hyvästä, sillä tämä on ensimmäinen kerta kun kenelläkään kauppajumalalla on paria enemmän pimeähaltiaa kannattajinaan. Ilmeisesti sotaisampi kaupankäyntityylisi sopii heille paremmin. En vaadi myöskään vaadi sitä neljännestä toiveista joka yleensä annettaan ylemmälle jumalle, jos antaisit edes kymmenyksen. Iyar tässä on valmis tuomaan minulle vastaukseksi, jouduin käyttämään jumalten sanansaattajaa koska sinua on niin vaikea löytää, eikä vakituisessa asuinpaikassaan tiedetä missä olet. Hyviä kauppoja toivottaen Ismo Asikainen."

Crog vastaa, että "Totta kai olen valmis tekemään sopimuksen", jolloin Iyar lähtee välittämään sanaa takaisin. Puolta tuntia myöhemmin Crog joutuu taas hankalan jaon eteen kun joutuu jakamaan kauppajumalan lähettämiä taikavoimia pimeähaltiaseuraajulleen, jotka ensimmäisessä jaossa jäivät hieman vähälle (Crogille tuli pimeähaltiaseuraajia paljon lisää Lokasten voiton jälkeen). Samalla hän tuntee, että hänen seuraajiensa kasvuvauhti on noussut todella paljon.

Aamulla ryhmä lähtee liikkelle, mutta Fihi epäonnistuu ilmassakävelytaiassan ja suurin osa hänen tavaroistaan lennähtää kauas pois. Myös hänen miekkansa lentää sinne, joten Fihi toteaa, että hän haluaa sen takaisin ja lähtee hakkamaan reittiään seittien läpi, samalla kun seittien läpi menneiden esineiden hälyyttämät hämähäkit alkavat tulla näkyviin.

Fihi vastaa ihmetteleviin kyselyihin, että hän ei halua käyttää pimeähaltioiden miekkoja, kun kerran hänellä on lähistöllä parempi miekka, mutta Jevgeni selittää taikakeinoin, että ei nyt pidä niin paljon haltioista tykätä, ettei suostu käyttämään hyvien haltioiden tappamiseen suunniteltua miekkaa. Fihi toteaa että "totta, mutta se oli silti hyvä miekka". Jevgeni vielä ehdottaa taikakeinoin, että mennään pois, jolloin Fihi lopultakin luopuu suunnitelmastaan.

Hämähäkit alkavat tässä vaiheessa olla jo aika läheltä kun Fihi toteaa Jevgenille ettei hänellä ole enää riittävästi taikavoimia ilmassakävelyä varten. Jevgeni heittää häneenkin ilmassakävelytaian ennen kuin huutaa liian lähelle tulleet hämähäkit tajuttomksi. Sen jälkeen ryhmä lähtee jatkamaan matkaa tietä pitkin eteenpäin.

Viitisen tuntia myöhemmin ryhmää vastaan tulee kaksi pimeähaltiaa, jotka lahjoittavat Crogille oudon näköisen peltipanssarin. Se on kuulemma ollut aikoinaan jonkun hyvän taistelijan panssari. Ryhmä juttelee pimeähaltioiden kanssa hetken aikaa ja kuulee, että Piispa Barneuksen ryhmä oli juuri päässyt kilometrin päässä olevaan kylään ja oli juuri jatkamassa matkaa kylästä Kalisteen linnaan.

Ryhmä lähtee oitis juoksemaan kylää kohti tarkoitukseen saada Barneus kiinni ja otettua häneltä se vapaan kulun amuletti. Kylän luona ryhmä miettii hetken ja sitten Crog käyttää yllätyshyökkäys erikoisominaisuuttaan, mutta koska vihollisryhmää ei vielä näy hänen on pakko käyttää se omaan ryhmään, varsinkaan kun hän ei oikein ole varma miten se toimii.

Sen jälkeen ryhmä juoksee kylän läpi ja saa näkyviinsä piispan, joka on juuri nostanut amuletin ilmaan ja Kalisten linnan muurista alkaa juuri aukeamaan portti. Piispan nosteassa amulettia häntä ja hänen takanaan olevaa hieman epäröivää ryhmää kohti syöksyy iso lauma hämähäkkejä. Kun Crog saa piispan näkyviinsä, hän käyttää yhden toiveensa ja haluaa, että tuo amuletti olisi hänellä. Samassa amuletti siirtyykin piispan kädestä Crogille ja hämähäkit hyökkäävät piispan kimppuun. Muut pimeähaltiat lähtevät pakoon ja juoksevat ryhmän ohitse. Kun pimeähaltiat ovat menneet ohitse, Crog huutaa heidän peräänsä sotahuutonsa. Tämän jälkeen ryhmä jatkaa Crogin johdolla linnaa kohti. Hämähäkit syöksyilevät linnan luona edes takaisin, mutta eivät käy ryhmän kimppuun. Linnan seinään aukeaa portti ja ryhmä kävelee sisään.

Portti sulkeutuu ryhmän takana ja ryhmä lähtee tutkimaan linnan huoneita. Ensimmäisessä huoneessa he törmäävät kahdeksaan pimeähaltiaan. Pimeähaltiat käyvät väkivaltaiseksi ja yrittävät poistaa Crogin, Jevgenin ja Fihin sieluja, mutta Jevgenin ja Crogin suojataikojen ansiosta heillä ei ole mitään mahdollisuutta. Crog toteaa pimeähaltioille, että haluamme vain keskustella, mutta he vastaavat uusilla sielunpoistoyrityksillä, joten ryhmä käy hyökkäykseen.

Jevgeni pudottaa ensin yhden eturivin papin ja heti perään toisen tilalle tulleen takarivin papittaren. Crogi on mennyt heti taistelun alussa taistelukyvyttömäksi silmissä olevan kivun takia, mutta apuun tullut Damon iskee häntä vastassa olevan papin maahan. Galavan edessä oleva pappi yrittää jotain taikaa, mutta ilmeisesti hän epäonnistuu, koska hän putoaa tajuttomana maahan. Samalla taisteluosapuolten väliin ilmestyy jääseinä, joka estää ryhmän hyökkäykset vihollisten kimppuun. Fihi pistää seinän toiselle puolelle tulipallon ja sen jälkeen ryhmä lähtee kiertämään seinää. Crog on vieläkin kivun takia taistelukyvytön, joten Damon jää katsomaan häntä. Kun muut pääsevät kiertämään seinän, näkevät he ettei siellä ole enää muuta kuin kaksi ruumista, neljä kunnossa olevaa ovat ottaneet loukkaantuneet mukaansa ja he ovat paenneet lattiassa olevan luukun kautta. Ryhmä toteaa ettei tuonne varmaan kannata syöksyä heti perässä.

Ryhmä katsoo tässä vaiheessa ympärilleen ja Jevgeni ja Crog lähtevät tutkimaan työpöytiä ja puolestaan Fihi ryhtyy tutkimaan ruumiiden tavaroita. Fihi löytää papittarelta peilin ja kun hän kysyy Gardanilta ja Galavanilta kumpi heistä haluaa peilin. Ennen kuin kumpikaan ehtii kunnolla vastata Crog, joka on kuullut kysymyksen, vastaa että hän haluaa. Fihi sanoo, että ok, ota koppi ja heittää peilin Crogille. Crog saa peilin kiinni ilmasta jalallaan ja heilauttaa sen siitä ylös käteensä. Sen jälkeen Crog siirtyy pöytien luota tutkimaan kaappeja.

Pari ensimmäistä on kaappia on täynnä vaatteita, mutta seuraavasta kaapista Crog löytää posliinia ja seuraavasta lasiesineitä, joten kun hän muistaa että Fihi hukkasi omat astiansa aamulla hän huutaa Fihille asiasta ja heittää tälle samalla yhden lasin. Lasi lentää suoraan 90 astetta Fihistä sivullepäin ja päätyy sivuseinään. Seuraava lasi menee jo paremmin ja Fihi saa sen kiinni, samoin kuin pari seuraavaa lautasta.

Kaikki jatkavat tutkimuksia ja sen jälkeen he kasaavat kaikki löydetyt esineet yhteen kasaan ja Jevgeni etsii siitä taikaesineet. Kasasta löytyy pari taikaesinettä (kypärä, panssareita jne) ja ryhmä keräilee muitakin esineitä, joita tarvitsevat (Fihi astioita, liinavaatteita, pulloja, saappaat jne, Gardan ruokaa, alkoholia jne). Crog ja Jevgeni tutkivat sohvia ja löytävät niiden pohjista pari kultaverkkoja ja yhden hopeaverkon (sohvan pohja on muodostettu sitomalla narusta verkko ja jokaisessa verkon solmukohtaan on solmittu yksi kulta- tai hopearaha).

Kun Fihi tulee alkoholikaapin kohdalle tyhjentää hän sieltä pari pulloa itselleen ja samalla Medal huomaa pullot, tai oikeammin niiden sisällön ja syöksyy sinne juomaan Fihin maahan kaatamia nesteitä ja ryhtyy vielä juomaan muitakin pulloja kovalla vauhdilla. Fihin siinä katsoessa Medalin juomista huomaa hän, että siellähän on tutun näköisiä taikajuomapulloja, tuossa on selvästi nuorennusjuoma ja tuossa jättiläisenvoimajuoma. Hän estää Medalia juomasta niitä ja kertoo mitä niissä on, jolloin Medal haluaa varmistaa asian ja maistaa yhden nuorennusjuoman. Huomatessaan, että se todella tuntuu pikkusen vaikuttavan, joten hän juo niitä kuusi lisää ja sen jälkeen Fihi toppuuttelee Medalia ja sanoo ettei kannata juoda liikaa. Fihi kerää taikajuomapullot talteen samalla kun Medal täyttää säkkiään pulloilla ja tyhjentää sieltä muita tarpeettomia esineitä pois. Fihi poimii Medalin hylkäämiä esineitä omaan säkkiinsä huomatessaan että siinä on sellaisia esineitä joita hän hukkasi aamulla..

Medal ehdottaa, että Fihi voisi kantaa hänen puolestaan alkoholia, mutta Fihi ei suostu ja Gardan vuorostaan pudottaa alkoholisäkin maahan niin että pullot hajoaa kun Medal kysyy häneltä. Crog ja Jevgeni tutkivat tällä välin sänkyjä ja löytävät niiden alta laatikoita, joissa on paljon kaikenlaisia papereita. Jevgeni levittää ne maahan ja tutkii onko niissä taikaa. Yhdestä laatikosta löytyneet isot paperipinkat näyttävät sisältävän taikaa ja kun Jevgeni tutkii niitä huomaa, hän että siinä näyttää olevan kaikkien olevaisuus taikojen avoimien listojen alhaisen tason taiat. Crog tekee yhden lajitelman taioista (ottaa joka nipusta noin neljäsosan niin että kaikkia erilaisia taikoja pitäisi tulla mukaan) ja antaa sen Fihille kannettavaksi. Gardan tekee itselleen samanlaisen. Sen jälkeen ryhmä lähtee liikkeelle ja ottaa sammuneen Medalin mukaansa Jevgenin tuhottuaan ensin hänen säkissä olevat pullonsa.

Kun ryhmä pääsee parin mutkan päähän tulee heitä vastaan kuusi pimeähaltiaa, jotka vilkaisevat ensin toisiinsa ja lähtevät sitten pinkomaan pakoon. Tässä vaiheessa Fihi, joka kantaa Medalia, huomauttaa, että tämän Medalin voisi jo herättää. Jevgeni herättää Medalin ja sen jälkeen Medal etsiikin heti krapularyyppiä, mutta huomatessaan pullojensa olevan rikottu, katsoo hän ensin karttaa jonkin aikaa, kysyy sitten missä olemme ja lähtee sen jälkeen kävelemään takaisin päin.

Jevgeni ehdottaa tässä vaiheessa Medalille taikakeinoin, että "tule takaisin", jolloin Medal tulee takaisin ja sen jälkeen hän kysyy onko kellään täällä juotavaa ja kun hänelle vastaan ettei ole, niin hän siirtyy taiallaan 70 metrin päähän Jevgenin taikojen ulottumattomiin ja häviää välittömästi kulman taakse. Medal pääsee onnellisesti siihen huoneeseen asti, jossa ne pullot ovat ja alkaa täyttää säkkiään maistelleen samalla ohimenen pikkusen muutamasta pullosta.

Muu ryhmä jatkaa matkaa ja löytää sen oven, josta ne kuusi palvelijaa ovat ilmeisesti paenneet linnasta ulos. Seuraavaksi he tulevat ovelle, jonka takaa kuuluu kovaa epävireistä laulua ja pientä nyyhkytystä. Crog toteaa siellä on selvästi, joku joka kaipaa apua. Hän avaa oven ja näkee, että huoneen toisella laidalla on ogre, joka on juuri iskemässä kääpiötyttöä lihakirveellä. Fihi hyppää kolmella loikalla ogren luokse, Gardan juoksee ogren taakse, mutta Jevgeni on nopein ja ampuu ogrea valoraketilla päähän, niin että ogre kaatuu maahan.

Ryhmä vapauttaa kääpiön ja kuulee, että alakerrassa on lisää kääpiöitä Kalasten lapsien ruuaksi ja heitä pitäisi kuulemma auttaa. Crog toteaa, että autamme heitä heti siinä vaiheessa kun olemme lähdessä pois. Sen jälkeen Crog menee seuraavalle ovelle ja avaa sen. Oven takana olevassa huoneessa on viisikymmentä pimeähaltiaa, joista yksi kysyy "keitä te olette", toinen "mitä te olette" ja kolmas "alempien olentojen pitää pysyä alhaalla, menkää takaisin sinne". Crog toteaa että "ok" ja sulkee oven.

Ryhmä jatkaa matkaa käytävää pitkin eteenpäin ja hetkeä myöhemmin heitä vastaan tulee kuusi viisimetristä jättiläishämähäkkiä (jalat ovat siis noin viisitoistametrisiä), jotka ampuvat ensin ryhmää mustilla säkenöivillä vasamilla ja heti perään ennen kuin ryhmä ehtii edes kunnolla reagoida tulee sieltä vielä hajotustaikoja koko ryhmään.

Tässä vaiheessa Jevgeni katsoo, että tilanne näyttää aika heikolta, joten hän päättää kutsua paikalle yhden pienen apinan erikoisominaisuudellaan, jonka hän on saanut Crogilta. Hämähäkit käyvät ryhmän ja heidän väliinsä ilmestyneen apinan kimppuun ja tekevät sille pahan näköisiä iskuja, mutta yksitoistametrinen apina ei ole siltikään moksiskaan vaan nostaa yhden hämähäkin ilmaan. Jevgeni kutsuu paikalle kaksi apinaa lisää ja paikalle tulee yksi kuusimetrinen ja yksi kolmemetrinen apina. Kuusimetrinen lähtee tulemaan Jevgeniä kohti, mutta Jevgeni rauhoittaa sen ja sen jälkeen se vain tuijoittaa Jevgeniä ilkeästi. Samassa iso apina heittää Jevgeniä yhdellä viisimetrisellä hämähäkillä, niin että sen jalka osuu Jevgeniä saamatta kuitenkaan mitään pahempaa aikaiseksi.

Ryhmä päättää suorittaa taktisen perääntymisen ja painuu ruokasaliin, jossa he näkevät Medalin aikamoisessa tuiterissa horjumassa eteenpäin. Hetken ihmettelyn jälkeen Jevgenin ja Crogin suojataika loppuu ja sen jälkeen Jevgeni korjaa Medalin alkoholismia jonkin verran, jottei tämä enää lähtisi omille teilleen ryypynhakureissuillaan. Tämän jälkeen Jevgeni poistaa Medalin kännin, jolloin Medal sanoo "Paska, hyvä känni meni hukaan", jolloin Jevgeni tekee ko lauseesta pikadiagnoosin ja on sitä mieltä, ettei muutos ollut riittävä, vaan lisää mielisairauden parannusta tarvitaan. Valitettavasti hänellä ei ole juuri nyt tarpeeksi taikavoimaa uusintakorjaukseen.


+
+ Hahmot
+
+					    Day				Age
+ Name	(Profession)	Pelaaja		Start		End		(days)
+
+ Crog Daniels		4/30		4/31
+ rogue/paladin/1/2-orc	Ahponen		8.6.835+202+112	-		-
+
+ Jevgeni Hruzew	36		37
+ cleric/half-orc	Aarni		8.6.835+202	-		-
+
+ Imaraus Zip		Out/22		Out/22
+ mage/human		Riikonen	28.10.835:6+196	20.2.837	-
+
+ Askan Deymoi		31		31
+ thief/human		NPC		28.10.835:160+42-		-
+
+ Galavan		12/12		12/14
+ sailor/paladin/human	NPC		-		-		-
+
+ Hatrak		16		16
+ thief/human		NPC		24.11.835	-		-
+
+ Fihi Dofo Pyhyte	26		27
+ noble warrior/human	Kivinen		25.7.836	-		-
+
+ Gardan Anthonyn tytär	19		19
+ rogue/hobitt		NPC		-		-		-
+
+ Damon Hill		18		18
+ archmage/human	Riikonen	20.2.837	-		-
+
+ Hevy Medal		16		18
+ mentalist/human	Alakoski	19.4.837	-		-

Edellinen kuvaus Seuraava kuvaus Indeksiin


<kivinen@iki.fi>